Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

368.000,00 € για προγράμματα κατάρτισης ανέργων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην Εύβοια και την Βοιωτία

Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά δύο νέες  αποφάσεις ένταξης για χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 - 2013» των έργων:

«Συλλογική Τοπική Δράση για την απασχόληση στη Βοιωτία», με δικαιούχο την Α.Σ. “ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ”, προϋπολογισμού 288.000,00 € και αριθμό ωφελουμένων 120 άτομα και
«Τοπικές Συνεργατικές Δράσεις ενάντια στην Ανεργία στην Εύβοια», με δικαιούχο την Αναπτυξιακή Σύμπραξη "ΕΥΒΟΪΚΗ συν-ΕΡΓΑΣΙΑ", προϋπολογισμού 80.000,00 € και αριθμό ωφελουμένων 40 άτομα
Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων  δράσεων βασική επιδίωξη είναι η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης.

Οι πράξεις αφορούν την προετοιμασία των ανέργων ωφελουμένων και περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, από τη διαδικασία επιλογής μέχρι και την επιβεβαίωση της εξασφάλισης της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε: «Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση με το ποσό των 368.000,00 €, προκειμένου να υλοποιηθούν δύο σημαντικά προγράμματα κατάρτισης ανέργων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην Εύβοια και την Βοιωτία για συνολικά 160 ωφελούμενους», ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Ολοκληρώνουμε με ταχείς ρυθμούς την αξιολόγηση και των υπολοίπων προτάσεων ΤΟΠΣΑ, που έχουν κατατεθεί και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε στην χρηματοδότηση 7 ακόμη πράξεων συνολικού προϋπολογισμού 1.416.000,00 € για 610 συνολικά ωφελούμενους».

ΑΡΤΑΚΗ: Ένα κοριτσάκι νεκρό! Σοβαρά τραυματισμένα τα 4 αδερφάκια του...

Φωτό αρχείου
Ένα κοριτσάκι νεκρό και τέσσερα ανήλικα τραυματισμένα είναι ο απολογισμός της καραμπόλας που έγινε πριν από λίγο στα Δύο Βουνά στην Χαλκίδα. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η ηλικία του αλλά δυστυχώς είναι κάτω από 12 ετών.

Κάτω από άγνωστες συνθήκες πέντε αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα το ανήλικο κοριτσάκι.

Τραυματίστηκαν επίσης και τα αδερφάκια του.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής βρέθηκαν στο σημείο και ασθενοφόρα μεταφέρουν αυτή την ώρα τους τραυματίες στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

Η Δημοτική Κοινότητα Χαλκίδας συμμετέχει μέχρι εσχάτων,στον αγώνα των υπαλλήλων των ΟΤΑ

Το Συμβούλιο της Δημοτικής  Κοινότητας Χαλκίδας κατά την Συνεδρίαση  της, την Πέμπτη 11/07/2013, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:  

-  Συμμετέχει ξεκάθαρα, μέχρι  εσχάτων, στον προφανώς δίκαιο  αγώνα των υπαλλήλων των ΟΤΑ,  οι οποίοι τίθενται αδικαιολόγητα  υπό καθεστώς διαθεσιμότητας  και απόλυσης.

- Διαμαρτύρεται έντονα για την  άδικη, ύπουλη και αντιεργατική απόφαση των κυβερνόντων να καταργήσουν συγκεκριμένες υπηρεσίες στους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πλήττοντας την ομαλή τους λειτουργία, απολύοντας και οδηγώντας στην απόγνωση χιλιάδες εργαζομένους.

- Καταγγέλλει απερίφραστα την  απαράδεκτη αυτή απόφαση, η  οποία θίγει την ανθρώπινη  αξιοπρέπεια και εξυπηρετεί αποκλειστικά  τις μνημονιακές επιταγές και όχι το δημόσιο συμφέρον.

-Τα δικαιώματα στην εργασία,  την υγεία, στην πατρίδα, την  ασφάλεια, τις κοινωνικές παροχές  και την ποιότητα ζωής είναι  αδιαπραγμάτευτα.

Ως εκ τούτου, διατρανώνουμε την  αντίθεση μας σε οποιασδήποτε μορφής μείωση προσωπικού ή ενέργειας που  θίγει τα συμφέροντα του Λαού και  των Εργαζομένων.

Θα μας βρουν μπροστά τους!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ

Δεκάδες καθηγητές στους δρόμους της Χαλκίδας

Δεκάδες καθηγητές συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το δημαρχείο στην οδό Ληλαντίων (φωτο). 

Tο ίδιο έκαναν και σήμερα το πρωί της Πέμπτης στο χώρο των EΠAΛ Xαλκίδας, προκειμένου να εναντιωθούν στην αιφνιδιαστική ανακοίνωση της κατάργησης 46 ειδικοτήτων της Tεχνικής Eκπαίδευσης.

H EΛME  επισημαίνει, ότι με αυτό τον τρόπο Kυβέρνηση και Tρόϊκα «καταργούν τρεις ολόκληρους τομείς στα EΠAΛ και τις EΠAΣ, στέλνοντας χιλιάδες μαθητές βορά στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα». Kαλούν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

O Δημ. Αναγνωστάκης για την ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στην Καστέλλα

Στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Βουλευτής Εύβοιας  της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημ. Αναγνωστάκης, κατέθεσε ως αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη την επιστολή των Φραντζή Ελένη Τ.Σ. Τοπικής Κοινότητας Καστέλλας, Παπακυριακού Μαρία Εκπρόσωπος Επιτροπής Διαβούλευσης και Μακρή Παναγιώτη Πρόεδρος Ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων Ψαχνών σχετικά με την ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στο Δ.Δ. Καστέλλας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

Παράλληλα, απάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης έλαβε ο Βουλευτής στην 4668/-7-06-2013 αναφορά του, σχετικά με τα κτηριακά προβλήματα των υπηρεσιών της αστυνομικής διεύθυνσης του νομού, μετά από επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Εύβοιας.

Στην απάντησή του ο  Υπουργός μας γνωστοποιεί ότι  βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο πλαίσιο  επανεκτίμησης των στεγαστικών αναγκών, εντάσσεται και η ενδεχόμενη μεταστέγαση των υπηρεσιών έδρας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ενώ για την οριστική αντιμετώπιση του θέματος έχει επιλεγεί η λύση της ανέγερσης νέου αστυνομικού μεγάρου.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Καρύστου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ και μετά από τις προκλητικές απολύσεις & διαθεσιμότητες 6.500 εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προβλέπονται σταδιακά μέχρι το Σεπτέμβριο 2013.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
το κλείσιμο του Δημαρχείου & των Δημοτικών Ενοτήτων & όλων των Τεχνικών και λοιπών Υπηρεσιών του Δήμου Καρύστου την
Πέμπτη 11/7/2013.
Οι εργαζόμενοι

Η Συντονιστική Επιτροπή για την κατάληψη του Δημαρχείου Καρύστου
την Πέμπτη 11/7/2013:

1. Βαλάντης Κοφινάς
2. Ρόζα Τζάλα
3. Καπόλα Εύη
4. Γιάννης Σφυρίδης
5. Γιώργος Μπούμπαλος
6. Χρυσάνθη Χουντάση
7. Μαρία Μπαμπανιώτη
8. Ρούλα Θωμά
9. Ελένη Γουλέτα

Ο κατακερματισμός και ο φατριασμός της ελληνικής κοινωνίας, απαιτούν άλλες λύσεις

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ
Στελέχους της ΔΗΜΑΡ

Λίγο χρόνο μετά το ξέσπασμα της ελληνικής επανάστασης  του 1821, στο μικρό τμήμα της απελευθερωμένης πατρίδας μας, οι επικεφαλής των διαφόρων ομάδων εξουσίας, από τους οπλαρχηγούς, τους πρόκριτους, τους αρματωλούς, αντιδρούσαν με κάθε μέσον –ακόμη και με ένοπλη εξέγερση- σε κάθε προσπάθεια του Καποδίστρια να επιβάλλει κάποιους κανόνες δικαίου, στη βάση του κοινού, του εθνικού συμφέροντος. Κάθε τόσο έπρεπε να στέλνει ένοπλα τμήματα για να καταστείλει τοπικές εξεγέρσεις κατά της κεντρικής Κυβέρνησης για να επιβάλλει τους στοιχειώδεις κανόνες, που έπρεπε να έχει ένα ενιαίο Κράτος δικαίου. Ακόμη και ο Κανάρης, ο εθνικός μας πυρπολητής, δεν δίστασε να πυρπολήσει τον ελληνικό στόλο, όταν κάποια στιγμή η κεντρική Κυβέρνηση δεν δέχθηκε να εξαιρεθεί η Ύδρα από την καταβολή φόρων. Η κάθε φατρία, είχε ως μόνο στόχο την περιφρούρηση των δικαιωμάτων της φατρίας και τίποτα περισσότερο, ακόμη και με τη ένοπλη βία. Μετά την απελευθέρωση αυτός ο φατριασμός σημάδεψε όχι μόνο τα πρώτα χρόνια της μετεπαναστατικής Ελλάδας, αλλά αποτέλεσε το κύριο χαρακτηριστικό της κοινωνίας μας μέχρι σήμερα. Απλά μετεξελίχθηκε. Στην επαναστατημένη Ελλάδα ήταν η περιοχή δράσης της κάθε ένοπλης ομάδας. Μετά την απελευθέρωση ο χώρος του φατριασμού αποτέλεσε το Κράτος. Η κάθε ομάδα εξουσίας, επιδίωκε να ελέγχει όσο μεγαλύτερο τμήμα του Κράτους μπορούσε διορίζοντας, τους δικούς της κομματάρχες. Έτσι οικοδομήθηκε το νεότερο Κράτος. Υπάλληλοι του Κράτους μπορούσε να γίνει μόνο κάποιος, που είχε τα διαπιστευτήρια της κάθε φορά κυρίαρχης ομάδας. Ακόμη και στην εποχή που η χώρα μας εντάχθηκε στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια και έπρεπε να κρατηθούν κάποιες αξιοκρατικές διαδικασίες (ΑΣΕΠ), πάντα αυτό το κυρίαρχο σύστημα εξουσίας, έβρισκε τρόπους (συμβάσεις, stage κ.ά.) να διορίζει τους δικούς του. Έτσι στις μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς, κυριάρχησαν για χρόνια πολλά, εκπρόσωποι αυτών των ομάδων εξουσίας με τρομακτική δύναμη.

Έτσι διαιωνίζονταν το φατριαστικό αυτό σύστημα κατάληψης του δημόσιου χώρου, από τη μια πλευρά με τους λεγόμενους ημετέρους με την ευρύτερη έννοια, του κυρίαρχου συστήματος εξουσίας και από την άλλη αναπαραγόταν  το πολιτικό σύστημα εξουσίας. Ένα πολιτικό σύστημα, που τα τελευταία σαράντα χρόνια πήρε τη μορφή του δικομματισμού, αφού τα κύρια κοινωνικά και πολιτικά τους στηρίγματα βασίζονταν στις ομάδες αυτές, που οι ίδιοι είχαν διορίσει στο Κράτος και στο ευρύτερο δημόσιο. Ακόμη και ένα τμήμα της επιχειρηματικότητας προσδέθηκε στο κρατισμό. Έτσι οικοδομήθηκε το λεγόμενο πελατειακό Κράτος. Να σημειώσω εδώ ότι κατά καιρούς το κυρίαρχο αυτό σύστημα, υιοθετούσε και προσελάμβανε ημέτερους ακόμη και από το αντίπαλο πολιτικό στρατόπεδο, δηλαδή τα παιδιά των αριστερών, εξαγοράζοντας τους ουσιαστικά, αφού αποτελούσαν σε μεγάλο βαθμό, ένα άλλοθι αντικειμενικότητας και στην συνέχεια μια μόνιμη πολιτική εφεδρεία.

Αυτός ο κατακερματισμός της  ελληνικής κοινωνίας, μας κατατρέχει και καταδυναστεύει την κοινωνία μας διαχρονικά σε όλες τις εκφάνσεις της, μέχρι σήμερα. Κάθε φορά που οι «πελάτες» δυσανασχετούσαν με τους πολιτικούς τους πάτρωνες, είτε απαιτούσαν απ’ αυτούς την ικανοποίηση κάθε παράλογου αιτήματος που μπορούσε να διανοηθεί κάποιος, ακόμη και ο πιο αρρωστημένος εγκέφαλος, π.χ. επίδομα έγκαιρης προσέλευσης, κλείδωναν τις πόρτες του «μαγαζιού» τους, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν κάποιοι άλλοι απέξω ταλαιπωριόντουσαν, ή έχαναν το μεροκάματο τους, γιατί η δημόσια υπηρεσία που αυτοί είχαν κλείσει δεν τους εξυπηρετούσε. Οι υπάλληλοι των ΟΤΑ, θεωρούν ότι οι Δήμοι είναι δικοί τους και μπορούν να τους καταλαμβάνουν όποτε θέλουν και να αφήνουν να πλημμυρίζουν οι πόλεις με σκουπίδια, όποτε αυτοί κρίνουν αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έχουν αποδείξει στο παρελθόν, ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να κατεβάζουν τους διακόπτες και να βυθίζουν τη χώρα στο σκοτάδι, αν κάποιος διανοηθεί να τους αμφισβητήσει την εξουσία και το ρόλο τους. Οι εκπαιδευτικοί, θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν με τους μαθητές που τους εμπιστεύθηκε η ελληνική κοινωνία να τους μορφώσει και να εξαγγέλλουν απεργία μέσα στις εξετάσεις, γιατί δεν θέλουν να κάνουν δύο ώρες παραπάνω. Ανεξάρτητα από τους χειρισμούς και την αυταρχικότητα της Κυβέρνησης στο θέμα της ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι της θεωρούν ότι η ΕΡΤ είναι δική τους και μπορούν να την καταλαμβάνουν, να χρησιμοποιούν την περιουσία της και τις υποδομές της για να μεταδίδουν τα δικά τους μηνύματα, ενώ δεν τους ανήκει, αφού είναι δημόσια περιουσία.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Τα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου μετατρέπονται σε μονάδες βραχείας νοσηλείας

Αφορά σε πλεονάζον προσωπικό από τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και τμημάτων - Ποια είναι τα 13 νοσοκομεία που αλλάζουν χρήση

Από το χώρο της Υγείας ξεκινά το νέο «κύμα» διαθεσιμότητας και ήδη στο υπουργείο επεξεργάζονται το σχέδιο για την υπαγωγή σε καθεστώς κινητικότητας του πλεονάζοντος διοικητικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού. 

Στις 1.250 διαθεσιμότητες του τρέχοντος έτους αναμένεται να προστεθούν άλλες τόσες το 2014, ανεβάζοντας τον αριθμό των εργαζομένων σε 2.500.

Οι υπάλληλοι που θα ακολουθήσουν στη διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους στους δήμους θα προέρχονται από διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό, το οποίο κατέχει οργανικές θέσεις μονάδων που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν.

«Είναι δέσμευση του υπουργείου να θέσει σε κινητικότητα 1.250 εργαζόμενους στην Υγεία έως το τέλος του έτους και άλλους 1.250 το 2014» ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις, καθώς το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει από την κατάργηση των οργανικών θέσεων, θα απορροφηθεί σε άλλες υπηρεσίες.

Το χρονοδιάγραμμα που αναμένεται να ακολουθήσει το υπουργείο Υγείας για την κινητικότητα των 2.500 υπαλλήλων προβλέπει πως στο τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθούν οι συγχωνεύσεις τμημάτων και νοσοκομείων, με 13 νοσηλευτικά ιδρύματα να αλλάζουν χρήση και το προσωπικό τους να εντάσσεται στη δεξαμενή των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Στη συνέχεια, μέσα σε δύο μήνες, με την ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων θα βρεθούν οι πρώτες 1.250 θέσεις διαθεσιμότητας και οι υπάλληλοι θα εισπράττουν το 75% του μισθού τους μέχρι να μετακινηθούν σε οργανική θέση, η οποία όμως μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στην Ελλάδα.

Το δεύτερο σκέλος θα ξεκινήσει με το νέο έτος και στις αρχές του 2014 με την ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων των δημόσιων μονάδων Υγείας θα προκύψουν άλλες 1.250 κενές οργανικές θέσεις.

Ποιοι εξαιρούνται

Αυτοί που εξαιρούνται από το πρόγραμμα κινητικότητας είναι οι νοσηλευτές, οι τραυματιοφορείς και οι άλλες ειδικότητες που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων.

Αλλάζουν χρήση 13 νοσοκομεία

Με το νέο έτος θα αλλάξει και ο χάρτης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αφού 13 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα θα αλλάξουν χρήση.

Σύμφωνα με τα σχέδια, αλλαγή χρήσης θα γινόταν σε πέντε μονάδες που βρίσκονται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες οκτώ από την περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, μικρά νοσοκομεία με χαμηλή νοσηλευτική κίνηση θα μετατραπούν σε μονάδες παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ή μονάδες βραχείας νοσηλείας.

Τα Γενικά Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου στην Εύβοια μετατρέπονται σε μονάδες βραχείας νοσηλείας υπό την «ομπρέλα» του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Παράλληλα, το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και το «Σπηλιοπούλειο» στην Αθήνα θα λειτουργήσουν ως μονάδες χρόνιων παθήσεων για παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς με αναπνευστικές, καρδιολογικές παθήσεις ή μεταβολικές παθήσεις.

Το αντίστοιχο θα συμβεί και με το «Αγία Βαρβάρα» στη Δυτική Αττική, το προσωπικού του οποίου έχει ήδη διατεθεί στο «Αττικόν».

Το αφιέρωμα στον Χατζιδάκι πλήρωσε (κυριολεκτικά) ο φωτογράφος!

 
Ο Εμπορικός σύλλογος Χαλκίδας και  το Ωδείο Μαρσύας, πραγματοποίησαν  μουσική παράσταση – Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι – εχθές το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο ΟΡΕΣΤΗΣ  ΜΑΚΡΗΣ.



 Η ερωτική και συνάμα νοσταλγική μουσική του Μάνου, συναντά το δημόσιο λόγο του και πραγματεύεται τον έρωτα. Με τη παρουσία τριών μουσικών, τριών ηθοποιών και την 30μελή χορωδία του Ωδείου Μαρσύας ακούστηκαν τα τραγούδια και η μουσική του για τον έρωτα, τον θάνατο και τη μοναξιά.


Ηθοποιοί-ερμηνευτές: Κωνσταντίνος Φάμης, Άννα Έλενα, Ποθητή Σταυριανούδη
Πιάνο: Γιάννης Αναστασόπουλος
Μπαγιάν: Μαρία Δελή
Κιθάρα, μαντολίνο, βιολί: Δημήτρης Μακρής
4/φωνή μικτή χορωδία Ωδείο Μαρσύας
Στη Διεύθυνση: Δέσποινα Λαθούρα
Επιμέλεια παραγωγής-προβολής: Βαγγέλης Σπυρόπουλος


ΥΓ. Συγχαρητήρια στον Εμπορικό Σύλλογο που κόβει εισιτήριο και στους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Έτσι θα χτυπήσουμε τη λιτότητα και θα εξασφαλίσουμε  μεγάλη προβολή στην εκδήλωση. Με μια λέξη: ΝΤΡΟΠΗ !



ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ (Με το εισιτήριο του... ισοσκελίστηκε ο προυπολογισμός της εκδήλωσης!)



Χαλκίδα: Σκάνδαλο σε φροντιστήριο καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας


Τεράστιο εκπαιδευτικό σκάνδαλο που αφορά ιδιωτικό σχολείο - φροντιστήριο στην Χαλκίδα με οικονομικές και πολιτικές προεκτάσεις αποκαλύπτει σήμερα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Κουρουτός δίνει στοιχεία για αδήλωτους καθηγητές και μαθητές στο εν λόγω φροντιστήριο καθώς και για πλαστογραφίες που έγιναν για τις μισθοδοσίες των εργαζομένων, στους λογαριασμούς των οποίων φαίνεται ότι έχουν μπει τα χρήματά τους, αλλά στην πραγματικότητα οι ίδιοι δεν πληρώθηκαν ποτέ.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας καταγγέλλει και την Τράπεζα που συνεργάζεται το ιδιωτικό αυτό σχολείο και φροντιστήριο. Για το θέμα έχει διαταχθεί ΕΔΕ η οποία είναι σε εξέλιξη από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Εύβοιας.


lamiastar.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...