Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Έλεγχοι σε σουπερ μάρκετς και βενζινάδικα από το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

"Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και κάθε φορά διαπιστώνεται ότι τα πράγματα όσο πάνε και χειροτερεύουν", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας όπου επισημαίνεται:

 "Τελευταία κρούσματα ήταν σε ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ και ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ.
 Θα θέλαμε ειδικότερα να επισημάνουμε την μεγάλη αποδοτικότητα της Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας Ν. Εύβοιας, που είναι πρώτη σε ελέγχους στην Περιφέρεια.

 Παρόλο που τους έχουν περικόψει μισθούς και μέσα (αυτοκίνητο, βενζίνες, γραφική ύλη κ.λ.π.), δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την πάταξη των εργασιακών αυθαιρεσιών και ανομιών και όχι μόνο.

 Για ακόμη μια φορά, κάνουμε γνωστό σε άπαντες ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί χρειάζονται την στελέχωση από την πολιτεία, αν θέλουμε να υποστηρίξουμε την Εθνική μας οικονομία, μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής- εισφοροδιαφυγής, μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας".

Ομάδα Αλληλεγγύης και εθελοντικής συμμετοχής στο Αλιβέρι

Ομάδα Αλληλεγγύης και εθελοντικής συμμετοχής ιδρύθηκε τον Ιούνιο στο Αλιβέρι, με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών για κοινωνικές δράσεις και την βοήθεια ευπαθών ομάδων ανθρώπων.

Να πως περιγράφουν οι ίδιοι την ομάδα του στο facebook: "Είμαστε μια ομάδα αυτόνομη,ευαισθητοποιημένων πολιτών σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης στον τόπο μας .  Στόχοι είναι η μονιμοποίηση των δράσεων αλληλεγγύης και η καταγραφή των άμμεσων κοινωνικών προβλημάτων για την ανακούφιση των συμπολιτών μας. •  Στην πρωτοβουλία συμμετέχουμε και ως άτομα με τις επιστημονικές, ιατρικές, κοινωνικές ή αλλες ιδιότητες που ο καθένας επιθυμεί. Η ομάδα αυτή απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους που επιθυμούν να συμμετέχουν ή να συνεισφέρουν στη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης".
 
 Την ομάδα συντονισμού αυτής της προσπάθειας αποτελούν οι: Γεωργουσόπουλος Ανδρέας, Λαθουρά Ματίνα, Αργύρης Βαγγέλης ,Κόλλια-Βότση Σοφία, Γεωργουσόπουλος Αθανάσιος, Γεωργουσοπούλου Γεωργία, Κανονίδης Φωκάς, Κατσούλης Στέλιος, Σπανού Μαρία, Γλάρου-Δήμου Άννα.

Να σημειωθεί ότι η Ομάδα διαθέτει, για ανθρώπους που έχουν ανάγκη, τρόφιμα, δύο αναπηρικά καροτσάκια, ένα αερόστρωμα και ένα κλινικό κρεβάτι. Συνεργάζεται επίσης με γιατρούς της περιοχής, καθώς και με την αντίστοιχη ομάδα της Αμαρύνθου.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με την Ομάδα είναι: 6947124178, 6932429435, 69743535


Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Με πούλμαν στη Θεσσαλονίκη

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο κατά των νέων μέτρων της κυβέρνησης, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη (πριν τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης) 

Σε ανακοίνωση,του τονίζει ότι προτίθεται να ναυλώσει λεωφορείο για την μεταφορά των συμμετεχόντων από την Εύβοια στο συλλαλητήριο και ζητάει από τα σωματεία να δηλώσουν πόσα άτομα σκοπεύουν να πάνε Θεσσαλονίκη, για την καλύτερη οργάνωση της μετάβασης.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι, στη Γραμματεία του Εργατικού Κέντρου.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ


Αρχίζουν από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012, οι εγγραφές των μαθητών στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως υπό τον τίτλο «ΙΕΡΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ», αναγνωρισμένη επισήμως από το Υπουργείο Πολιτισμού, εντεταγμένη στα Μουσικά Εκπαιδευτήρια της Πατρίδος μας, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟ/ΔΙΜ/12332/262/25.7.2006 απόφαση Υπουργού Πολιτισμού, η οποία δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθμ. 1205/1.9.2006 Φ.Ε.Κ. (τεύχος Β΄).

Τα μαθήματα θα αρχίσουν από το πρώτο πενθήμερο του ερχομένου μηνός Οκτωβρίου 2012 και θα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, αφού τα έξοδα θα καλύπτονται από την Ιερά μας Μητρόπολη και τις Ενορίες.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να απευθύνονται, από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012, στους εξής υπευθύνους:

οι του νέου διηυρημένου Δήμου Χαλκιδέων, στους Πρεσβύτερο π. Χρυσοβαλάντη Φιλντίση και Διάκονο π. Νεκτάριο Ευγενικό (κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή κατά τις ώρες 5.00 μ.μ. έως 6.00 μ.μ., στον χώρο της Σχολής: Μεσσαπίων 10 – Χαλκίδα – κτίριο της Οικογενείας Πνευματικού),
οι του Δήμου Μεσσαπίων - Διρφύων, στον Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Δανέλη (Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Ψαχνών, τηλ. 22280.23658),
οι της Πόλεως Αμαρύνθου, στον Πρεσβύτερο π. Κυριάκο Κοκκάλα (Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου, τηλ. 22290.36393)
οι της Πόλεως Ερετρίας, στον Πρεσβύτερο π. Χαράλαμπο Ραμαντανάκη (Ι. Ναό Παναγίας Παραβουνιωτίσσης Ερετρίας, τηλ. 22290.65222),
οι του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, στον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Θάνο (Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Ιστιαίας, τηλ. 22260.52163),
οι του Δήμου Κηρέως-Νηλέως-Ελυμνίων, στον Πρεσβύτερο π. Νικόλαο Μάρκου (Ι. Ναό Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Μαντουδίου, τηλ. 22270.22100),
οι της Νήσου Σκιάθου, στον Πρεσβύτερο π. Νικόλαο Σταματά (Ι. Ναό Τριών Ιεραρχών, τηλ. 24270.22530) και
οι της Νήσου Σκοπέλου, στον Αρχιμανδρίτη π. Αλέξιο Παπασταμούλο (Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γλώσσης, τηλ. 24240.32450).

Η προσπάθεια αυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, στην οποία δώσαμε το όνομα του Ιερέως Παύλου, ο οποίος έζησε τον 17ο αιώνα, καταγόταν από τη νήσο Σκόπελο και δίδαξε την Βυζαντινή Μουσική στη Χαλκίδα, αποτελεί για την Τοπική μας Εκκλησία μία από τις πιο αξιόλογες και αποδοτικές δραστηριότητες, αρκεί όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε την ωφέλεια και να συμπαρασταθούμε στέλνοντας τα παιδιά μας να διδαχθούν την Μουσική της Εκκλησίας μας, τούς Ιερούς Ύμνους και να γίνουν με αυτό τον τρόπο μιμητές των Αγίων Αγγέλων.

Επιπλέον 3.000 παιδιά στους σταθμούς με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Τρεις νέες δωρεές, συνολικού ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό την ενίσχυση των παιδιών και των οικογενειών τους που πλήττονται από την οικονομική κρίση ανακοίνωσε το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». 
Πιο συγκεκριμένα, ο οργανισμός θα πραγματοποιήσει δωρεά ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ενισχυθούν βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα. Ετσι θα δοθεί η δυνατότητα εγγραφής στους σταθμούς επιπλέον 3.000 παιδιών, τη στιγμή που η ζήτηση για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες φροντίδας είναι αυξημένη κατά 43% σε σχέση με πέρυσι. Αξίζει να σημειωθεί πως έπειτα από συμφωνία της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς τη νέα σχολική χρονιά αυξήθηκαν κατά 18.000 και από 43.000 έφτασαν τις 61.000, ενώ οι αιτήσεις ήταν 93.000.

Παράλληλα, το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αυξάνει την οικονομική του ενίσχυση προς τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Πρόληψις», με σκοπό να συνεχιστεί και να διευρυνθεί εφέτος το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας και διατροφικής εκπαίδευσης στα σχολεία. 
Με τη δωρεά, ύψους 5,3 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να βοηθηθούν τουλάχιστον 18.000 μαθητές δημόσιων σχολείων σε περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Στο πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, συμμετείχαν 6.272 μαθητές από 34 σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Τέλος, το Ιδρυμα θα ενισχύσει με 200.000 ευρώ τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Αποστολή Ανθρωπος» για το πρόγραμμα εμβολιασμού, βοηθώντας έτσι περισσότερα από 1.000 παιδιά Ελλήνων και μεταναστών, που ζουν σε συνθήκες φτώχειας ή δεν έχουν ασφάλιση για υγειονομική περίθαλψη.

Απίστευτο! Έγκλημα ερωτικού πάθους η δολοφονία του ιερέα στην Ηλεία!

 Η παπαδιά ομολόγησε τη δολοφονία του άντρα της - Εκτελεστής αποδείχθηκε ο εραστής της - Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το άγριο φονικό της Ηλείας!


Αποκαλύψεις που σοκάρουν, για μια υπόθεση που συγκλόνισε και συγκλονίζει το πανελλήνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει τη δολοφονία του ιερέα και να διαπιστώσει τόσο την ταυτότητα των δολοφόνων όσο και τα κίνητρά τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας η εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου ιερέα από την Φωκίδα, που έγινε στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας το μεσημέρι της Δευτέρας (03-09-2012) είναι έγκλημα πάθους. Ο ένας από τους δύο δράστες φέρεται να διατηρούσε ερωτική σχέση, με την σύζυγο του ιερέα και από κοινού οργάνωσαν τη δολοφονία για να τον βγάλουν από τη μέση!

Σύμφωνα πάντα με στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, η ηθικός αυτουργός και ο δράστης ομολόγησαν την πράξη τους τα ξημερώματα. Νωρίς το πρωί μεταφέρθηκαν για αναπαράσταση στον τόπο του εγκλήματος οπου έδειξαν στους αστυνομικούς πώς ακριβώς στήθηκε το καρτέρι θανάτου στον ιερέα.

Αρχικά, οι αστυνομικοί εξέτασαν το ενδεχόμενο της ληστείας όμως αυτό απομακρύνθηκε από τη στιγμή που οι δράστες δεν έψαξαν για χρήματα στο αυτοκίνητο και στις τσέπες του θύματος. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί άρχισαν να εξετάζουν το ενδεχόμενο των προσωπικών διαφορών.

Σε αυτό οδηγήθηκαν και από την κατάθεση της γυναίκας του, που προφανώς για να παραπλανήσει τις αρχές, επέμενε  ότι τις τελευταίες μέρες ο άντρας της δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα. Όμως και πάλι από τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που έπαιρναν, οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι κάτι άλλο υπήρχε πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση.

Τελικά ο γρίφος της δολοφονίας λύθηκε το πρωί και τις επόμενες ώρες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία...

Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας

Σύμφωνα με τα όσα φέρετε να έχει καταθέσει στους αστυνομικούς η 43χρονη σύζυγός του, η οποία κατάγεται από το Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας, είχαν έρθει στο νομό και διέμεναν σε ξενοδοχείο στον Πύργο. Έφυγαν χθες το πρωί από την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας με κατεύθυνση τη Ζαχάρω διαμέσου της Κρέστενας για να κάνουν ανάληψη χρημάτων από την τράπεζα.

Μόλις βγήκαν στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας και σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τη διασταύρωση Κρεστένων έκαναν στάση, περίπου στις 12.15. Τη στιγμή που είχε απομακρυνθεί η σύζυγός του, άκουσε πυροβολισμούς και γυρνώντας είδε τον 52χρονο ιερέα, μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, όπου βάση των περιγραφών της 43χρονης άρχισε να αναζητά δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και φορούσαν κράνη. Η σύζυγός του μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο νοσοκομείο Κρεστένων...


Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, ο 52χρονος δέχθηκε τουλάχιστον οκτώ με εννέα σφαίρες, από τους δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του...

Ο ιερέας ήταν πατέρας τριών παιδιών

Ο ιερέας άφησε πίσω του τρία παιδιά τα οποία έφτασαν λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν στην Ηλεία και έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. «Ήταν παπάς στο χωριό μας τα τελευταία 8-10 χρόνια και έχει 3 υπέροχα παιδιά...

Δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα, έχουμε πάθει όλοι σοκ. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε» , ανέφεραν οι συγχωριανοί του ιερέα στην Πυρά Ηρακλέους, ενός πανέμορφου χωριού της Φωκίδας, στους πρόποδες της Οίτης. Εκεί  κανείς  δεν μπορεί να πιστέψει ακόμα ότι ο παπα-Θανάσης έφυγε με αυτό τον τρόπο από τη ζωή.

Η είδηση της τραγικής δολοφονίας του, συγκλόνισε τόσο την ιδιαίτερη πατρίδα του, όσο και τα γειτονικά χωριά όπως το Μαυρολιθάρι όπου επίσης λειτουργούσε. Συγκλονισμένοι φίλοι και συνεργάτες του στην μητρόπολη Φωκίδας, δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη στον ιερέα, που ήταν άριστος οικογενειάρχης, ενώ διατηρούσε και οικογενειακή ταβέρνα στα Πυρά.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

Το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και των συνεργαζομένων φορέων Ιατρικού Συλλόγου και Φαρμακευτικού Συλλόγου Ευβοίας και του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο στεγάζεται στην οδό Μεσσαπίων 10 (κτίριο Οικογενείας Πνευματικού) από τον μήνα Σεπτέμβριο επαναλειτουργεί σύμφωνα με το αρχικά καθιερωθέν ακόλουθο Πρόγραμμα:

Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και ώρες 4.00 μ.μ. έως 5.00 μ.μ.


Όσοι είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι και επιθυμούν να εγγραφούν στις υπηρεσίες του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, θα πρέπει να προσκομίσουν, κατά τις ανωτέρω ημέρες και ώρες, τα εξής δικαιολογητικά:

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο
Βεβαίωση μη υπάρξεως εισοδήματος από την Δ.Ο.Υ. ή αντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος.
Βεβαίωση μηδενικής ασφάλισης από την Πρόνοια.

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ – ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Αρχίζουν και για φέτος, για 33ο συνεχόμενο έτος στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος οι Πρόβες της Χορωδίας -Ορχήστρας Νέων, η οποία συγκεντρώνει κάθε χρόνο 150 - 200 παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και Αποφοίτους.
Λειτουργεί σε δύο τμήματα:
Α. Το Παιδικό Τμήμα, που είναι για παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, και
Β. Το Τμήμα των Εφήβων, που είναι για παιδιά Γυμνασίου, Λυκείου και Αποφοίτους.
Η συμμετοχή είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.
Η Χορωδία - Ορχήστρα εντάσσεται στον Τομέα Νεότητος της Ιεράς Μητρόπολεώς μας, έχει ενεργό συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, χάρη στην πατρική φροντίδα και πρόνοια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, αλλά και χάρη στην ακούραστη εργασία των μουσικών της: Παύλου Κουρμπέτη - μαέστρου, Κωνσταντίνου Κουρμπέτη - υπευθύνου διδασκαλίας Τμήματος Εφήβων, Αλεξάνδρας Αραβίδου - Κουρμπέτη - υπευθύνου διδασκαλίας του Παιδικού Τμήματος, Βασιλικής Κουρμπέτη - υπευθύνου της μουσικής επιμέλειας και ενορχήστρωσης κάθε Εκδήλωσης, καθώς και της ιδιωτικής υπαλλήλου, Άννας Ροδά - διοικητικά υπευθύνου του Παιδικού Τμήματος.
Τέλος, βασικός και εξαίρετος είναι ο ρόλος της κ. Μαγδαληνής Αργυράκη - Υπευθύνου της Χορωδίας και της βοηθού της κ. Χρυσούλας Καλαφάτη για την οργάνωση κάθε Εκδήλωσης.
Η χορωδία πλαισιώνεται και από άλλα ικανά στελέχη: Κληρικούς, Κατηχητές, γονείς παιδιών.
Οι πρόβες και οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012 και θα γίνονται κάθε Κυριακή, στην Αίθουσα Διαλέξεων επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα (ύστερα από φιλότιμη παραχώρηση της Οικογένειας του κ. Άγγελου Πνευματικού - Ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως), κατά τις ώρες που λειτουργεί η Χορωδία: 11:00 π.μ. – 12:00 μ. (παιδικό τμήμα) και 12:00 μ. - 1:00 μ.μ. (τμήμα εφήβων).
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22210-27735 (οικία Υπευθύνου Χορωδίας).

Οι Αμερικανοί βλέπουν να καταρρέει η Ελλάδα και «φορτηγά να αδειάζουν λεφτά στα σύνορα»

Μεγάλες αμερικανικές εταιρείες εξακολουθούν να εξετάζουν σχέδια για την πιθανότητα η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Οπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times αμερικανικές επιχιερήσεις εξετάζουν το σενάριο «να γεμίσουν φορτηγά με μετρητά και να τα στείλουν στα ελληνικά σύνορα ώστε να εξασφαλιστεί η ρευστότητα για τους πελάτες τους στην Ελλάδα» !
Το εν λόγω σχέδιο με τα φορτηγά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκπονείται από τράπεζες, μεταξύ των οποίων και η Merrill Lynch, ο οποία έχει εξαγοραστεί από την Bank of America. Η Merrill Lynch δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω των γραφείων της Bank of America στο κέντρο της Αθήνας.

Το σχέδιο μιας άλλης εταιρείας προβλέπει να πάρει κάποιος το τρένο για την Αθήνα με 50.000 ευρώ στη βαλίτσα του ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο η αυτοκινητοβιομηχανία Ford «έχει προσαρμόσει έτσι το λογισμικό της στα κομπιούτερ της που θα μπορεί αμέσως να χρησιμοποιήσει ένα νέο ελληνικό νόμισμα».

Τις ίδιες ετοιμασίες φαίνεται να κάνει και η JPMorgan Chase με νέους λογαριασμούς ώστε να μπορεί άμεσα να κάνει χρήση αν αλλάξει νόμισμα η Ελλάδα. Η τράπεζα διατηρεί πλέον συμβολική παρουσία στη χώρα μας μετά το σκάνδαλο των ομολόγων και διαχειρίζεται τους λογαριασμούς της από τα γραφεία της στο Λονδίνο.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των ευρωπαίων ηγετών τα στελέχη των επιχειρήσεων δείχνουν πιο απαισιόδοξα για το μέλλον της Ελλάδας και προβληματίζονται για το αν θα μπορέσει η χώρα μας και άλλες χώρες με οικονομικά προβλήματα να επιβιώσουν από την πολύ αυστηρή λιτότητα που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες.

Τα σχέδια έκτακτης ανάγκης των ξένων επιχειρήσεων βασίζονται σε τρία σενάρια: να φύγει μια χώρα από την ευρωζώνη, να φύγουν περισσότερες ή να διαλυθεί εντελώς η ευρωζώνη.

Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Τι απάντησαν στον Αναγνωστάκη για τα κοινωνικά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου

Σε απάντηση ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ο Δ. Αναγνωστάκης και άλλοι βουλευτές της ΔΗ.ΜΑΡ σχετικά με τον αποκλεισμό της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από τα κοινοτικά συγχρηματοδοτούμενα κοινωνικά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου αναφέρονται: 

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) καλείται να συγκεράσει την ανάγκη μη περαιτέρω επιβάρυνσης των εθνικών πόρων, με την υποχρέωση συνέχισης των παρεμβάσεων στην αγορά εργασίας, χωρίς να διακρίνει τις χιλιάδες ανέργων όλης της χώρας σε «προνομιούχους» και «μη προνομιούχους», διάκριση η οποία στηρίζεται σε μια κατάταξη της «ευημερίας» της περιφέρειας κατοικίας του, με στοιχεία που, ως γνωστόν, πλέον είναι ανεπίκαιρα.

Για την αντιμετώπιση της εξάντλησης των πόρων του Στόχου 2, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΠΑΝΑΔ), βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Εθνική Αρχή Συντονισμού του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με σκοπό να διασφαλιστεί η ομοιόμορφη πανελλαδική εφαρμογή των παρεμβάσεων του ΕΠΑΝΑΔ.

Σοκ στα Ψαχνα: Πακιστανός αυνανιζόταν μπροστά σε φοιτητές!

Φωτό αρχείου
Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία το γεγονός και πραγματικό περιστατικό, και υπάρχει λόγος που το λέμε αυτό, του δημόσιου αυνανισμού αλλοδαπού, πιθανόν πακιστανικής καταγωγής, το οποίο έγινε μπροστά στα μάτια έκπληκτων κατοίκων φοιτητών και άλλων ανθρώπων, οι οποίοι περίμεναν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ στη γέφυρα των Ψαχνών.

Το περιστατικό είναι "το κερασάκι στην τούρτα" από μια σειρά περισταττικών "κοινωνικής παραβατικότητας", τα οποία εδώ και καιρό παρακολουθεί σχεδόν έκπληκτη η τοπική κοινωνία.

Τα Ψαχνά ταλανίζονται και αυτά με την σειρά τους, από τέτοιου είδους κοινωνικά προβλήματα με "πρωταγωνιστές" κυρίως αλλοδαπούς, οι οποίοι χρίζουν ίσως και ψυχιατρικής παρακολούθησης. Γεγονός στο οποίο κανένας μα κανένας δεν δίνει σημασία.

messapianews.gr

Στις φλόγες κατοικία στην Οκτωνιά

Κόλαση φωτιάς για ακόμη μία φορά στην Οκτωνιά στο Δ. Αυλώνας στην Εύβοια με την πυρκαγιά να απειλεί το χωριό και να έχει κάψει ένα σπίτι στο πέρασμα της.

Από νωρίς τα ξημερώματα άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες και το χωριό εκκενώθηκε μιας και οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια του χωριού.

Το έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο μιας και επικρατούν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Τρία πύρινα μέτωπα σε Μουρτερή, Μαρμάρι και Φαράκλα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρία πύρινα μέτωπα στην Εύβοια αλλά μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Συγκεκριμένα η πυρκαγιά μαίνεται στην Μουρτερή, στο Μαρμάρι και στην Φαράκλα.

Στην Μουρτέρη καίει δασική έκταση και επί τόπου επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά στο Μαρμάρι Καρύστου συνεχίζεται για δεύτερη μέρα και στην περιοχή επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Τέλος σε δύσβατη περιοχή μαίνεται η πυρκαγιά στην Φαράκλα και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη.

Τι απάντησε το υπουργείο στον Αναγνωστάκη για την ΗΛΕΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε απάντηση ερώτησης που κατέθεσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης και άλλοι βουλευτές της ΔΗ.ΜΑΡ για την «λειτουργία ηλεκτρομηχανικής Κύμης Ευβοίας» απάντησε τα ακόλουθα:

"Με δεδομένη τη δημοσιονομική συγκυρία, η παρούσα πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΘ.Α θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να δοθεί λύση στα σωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια η θυγατρική εταιρεία των Ε.Α.Σ ΑΒΕΕ «ΗΛΕΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ ΕΠΕ» όπως υπέρογκα χρέη, ταμειακό έλλειμμα και υποαπασχόληση".

Απογοητευτικό το φινάλε του «3ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΝ»

Η αυλαία του «3ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΝ» που έγινε για ένα τριήμερο   στην πλατεία Μάλλιου στο Κόκκινο Σπίτι ήταν απογοητευτική.


Αν και οι συμμετοχές στο Φεστιβάλ ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, και η προσέλευση του κόσμου δικαίωσε την οργάνωση, στο φινάλε εμφανίστηκαν μόνο ο Σύλλογος "Αναξαγόρας" της Ν. Λαμψάκου, "Η Αγάλη" του Πάλιουρα και ο Χορευτικός Όμιλος Χαλκίδας.


Ο Χρήστος Κουτσαύτης ήταν εκεί και κάλυψε φωτογραφικά την εκδήλωση.


Δυστυχώς οι εκδηλώσεις το βράδυ της Κυριακής αντί να έχουν πανηγυρικό χαρακτήρα και να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό φινάλε ήταν φτωχές....

Εμποροπανήγυρη στη κάτω Στενή και γιορτή στο εξωκλήσι του Αγίου Νεκταρίου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε η εμποροπανήγυρη στη κάτω Στενή 1 με 2 Σεπτεμβρίου, με τη διαφορά ότι φέτος είχε πολύ πραμάτεια.

Έπαιξε ρόλο το Σαββατοκύριακο ή λόγω κρίσης οι έμποροι προσπαθούν να ρευστοποιήσουν το εμπόρευμά τους, προκειμένου να τα βγάλουν πέρα ; Αυτοί ξέρουν !!!

Με λαμπρότητα και με ευλάβεια γιορτάστηκε  στο εξωκλήσι του Αγίου Νεκταρίου στην κάτω Στενή της Εύβοιας η  ανάμνηση της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου, που συνοδεύτηκε με αρτοκλασία και ευλογημένο φαγητό.

Φωτογραφίες ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...