Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Χαλκίδα:Σταμάτησαν τον καφέ και πήγαν για βοήθεια [Video]



Πάγωσαν οι περαστικοί όταν αντίκρισαν εγκλωβισμένο έναν άνθρωπο του οχήματος που βλέπετε στην φωτογραφία.

Άκουσαν το μπαμ και πετάχτηκαν όλοι έξω στο κέντρο.

Πιο συγκεκριμένα στην Βενιζέλου, για λόγους που εξετάζει η τροχαία της Χαλκίδας, τα αυτοκίνητα της φωτογραφίας συγκρούστηκαν.


Ήταν τόσο δυνατός ο θόρυβος που όσοι βρίσκονταν στα μπαλκόνια άφησαν τον καφέ τους στην μέση και κατέβηκαν κάτω να δουν αν ήθελαν οι οδηγοί βοήθεια.

Μάλιστα το άσπρο αυτοκίνητο είχε γίνει σμπαράλια μιας και η πόρτα του συνοδηγού είχε μπει μέσα.

Κάλεσαν και ασθενοφόρο που μετέφερε τους οδηγούς στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Ευτυχώς έπιασαν οι ευχές τους και οι δύο οδηγοί την σκαπούλαραν με ελαφριά τραύματα. Δείτε στο βίντεο την στιγμή που φτάνει το ασθενοφόρο.

Στην "προκρούστεια κλίνη" οι εφημερίες

Πολλά ερωτήματα σε σχέση με την ασφάλεια των εφημεριών στα δημόσια νοσοκομεία, προκαλεί έγγραφο του υπουργού Υγείας.

Απευθυνόμενος στους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος τους ζητεί να κόψουν τα προγράμματα εφημεριών, στην περίπτωση που υπερβαίνουν τα κονδύλια που έχουν διατεθεί.

Μέχρι σήμερα, το υπουργείο διέθετε συμπληρωματικά κονδύλια, προκειμένου να καλύψει τη διαφορά που προέκυπτε από το αρχικό και τις πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων.

Το κονδύλι για τις εφημερίες των γιατρών είναι έτσι κι αλλιώς σημαντικά μειωμένο, καθώς από 400 εκατομμύρια ευρώ το 2011, περιορίστηκε στα 300 εκατομμύρια.

Οι διοικήσεις καλούνται να περιοριστούν στο ποσό αυτό και στην περίπτωση που δεν αρκεί για τις εφημερίες, τους ζητείται να 'ψαλιδίσουν' τα προγράμματα!

Έγγραφο

Στο σχετικό του έγγραφο, ο υπουργός Υγείας αναφέρει χαρακτηριστικά:

'Τα προγράμματα εφημεριών των ιατρών, από τον Ιούλιο του 2012 και κάθε μήνα, θα ανταποκρίνονται στο ύψος της εγκεκριμένης πίστωσης...'.

'Η ύπαρξη οποιασδήποτε υπέρβασης της μηνιαίας εγκεκριμένης πίστωσης, καθιστά αναγκαία την αναπροσαρμογή του προγράμματος εφημεριών από την οικονομική υπηρεσία κάθε νοσοκομείου...'.

'Όπως έχει γνωστοποιηθεί, δεν θα διατεθούν για το σκοπό αυτό συμπληρωματικές πιστώσεις, κατά το τρέχον οικονομικό έτος...'.

Βαρνάβας

Σκληρό ήταν το σχόλιο που έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτρης Βαρνάβας:

'Η υπό τον Ανδρέα Λυκουρέντζο πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποδεικνύεται άξια διάδοχος του Ανδρέα Λοβέρδου.

Κάθε μέρα μηχανεύεται κάτι καινούργιο, όλα όμως έχουν ως ρήμα εκκίνησης τη λέξη 'περικοπή'.

Πρόσφατο κατόρθωμα η περικοπή 600 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες υγείας, καθώς και το έγγραφο και αφορά στην περικοπή προγραμμάτων εφημέρευσης ώστε να ταιριάζουν απόλυτα στα μειωμένα κατά 25-30% κονδύλια που διατίθενται με καθυστέρηση μηνών στα νοσοκομεία.

Ήδη, η κατάσταση στο νοσοκομείο Σερρών, το νοσοκομείο Κομοτηνής και σε πολλά ακόμη νοσηλευτικά ιδρύματα έχει χτυπήσει κόκκινο.

Παραιτήσεις, επιστρατεύσεις, συγκρούσεις μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη Αυγουστιάτικα, ενώ ο Σεπτέμβριος προβλέπεται εκρηκτικός.

Επίθεση κατά του Δημάρχου Κορινθίων καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ – Με μηνύσεις απειλεί η Χρυσή Αυγή

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ καταγγέλλει σωματική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής με θύμα το δήμαρχο Κορινθίων κ. Αλέκο Πνευματικό:

«Νέα φασιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία. Μετά τις επιθέσεις σε πεινασμένους μετανάστες, τις φραστικές αντεγκλήσεις με πολίτες και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις προσπάθειες εκφοβισμού των δημάρχων Κορινθίων και Νεμέας , - επιτέθηκαν και σωματικά πια – στο δήμαρχο Κορινθίων κ Αλέκο Πνευματικό. Η λεκτική βία έγινε πλέον σωματική και δεν απευθύνεται σε ανήμπορους μετανάστες αλλά σε όλη την κοινωνία.

Ενώ μαινόταν η φωτιά στο Σολωμό, 20 περίπου μέλη της Χρυσής Αυγής, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παρευρισκομένων, περικύκλωσαν το δήμαρχο βρίζοντας τον, με επικεφαλής τον αρχηγό τους βουλευτή Κορινθίας Ε. Μπούκουρα να του επιτίθεται και να τον ρίχνει στο έδαφος.

Οι πολίτες που προσπάθησα να βοηθήσουν το δήμαρχο, προπηλακίστηκαν και αυτοί από τους χρυσαυγήτες. Όταν έφτασε η αστυνομία είχαν, όπως συνηθίζουν, εξαφανιστεί.

Καλούμε την αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας να παρέμβει για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα φασισμού της Χ.Α στο νομό. Είναι έξω από κάθε έννοια δημοκρατίας η δράση αυτών των παραβατικών ατόμων, που ελέω εκλογικού νόμου ορκίζονται βουλευτές και όσων βρίσκουν προστασία δίπλα τους. Να αποδοθούν ευθύνες και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη άμεσα.

Καλούμε τους Κορίνθιους πολίτες να σταθούμε όλοι μαζί απέναντι στις εκτός νόμου φασιστικές και ρατσιστικές πρακτικές της Χ.Α, γιατί το μέλλον της κοινωνίας χτίζεται μόνο μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Καλούμε κάθε ενεργό δημοκράτη σε εγρήγορση, γιατί το «αυγό του φιδιού» έχει πλέον εκκολαφθεί.

Απαιτούμε να αποδοθούν σύντομα ευθύνες και να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη ακόμα και αν προσπαθήσουν αν κρυφτούν πίσω από τη βουλευτική ασυλία.»


Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή απαντά:

«Προ ημερών ο κ. Πνευματικός αποκαλούσε τον κ. Μπούκουρα «φοβισμένο ανθρωπάκι». Σήμερα κλαίγεται δημοσίως και δηλώνει ότι τον χτύπησε ένα «φοβισμένο ανθρωπάκι»; Τόσο γελοίοι είναι οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ. Και από την δική μας πλευρά έχουν υποβληθεί μηνύσεις

Στα τέλη Αυγούστου η επιστροφή ΦΠΑ για το πετρέλαιο

Στα τέλη Αυγούστου προσδιορίζει χρονικά το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης την καταβολή της επιστροφής ΦΠΑ για το πετρέλαιο στους Αγρότες.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λιβαδειάς Γιώργος Ανέστης μετά τη συνάντηση της ΠΑΣΕΓΕΣ με τον υπουργό, άμεσα χρήματα αναμένεται να πάρουν οι καπνοπαραγωγοί, οι κτηνοτρόφοι και σιτοπαραγωγοί.

Ανακοινώθηκε το "χαράτσι" στην υγεία

«Μαχαίρι» πέφτει στις δαπάνες για την υγεία, προκειμένου να τηρηθεί το όριο των 2,88 δισ. ευρώ για τα φάρμακα, μαζί με ΦΠΑ, και των 2,2 δισ. ευρώ για τις δαπάνες των νοσοκομείων.

Όπως ανάφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά τη συνάντηση με την τρόικα, οι φαρμακευτικές εταιρείες θα κληθούν να πληρώσουν 152,6 εκατ. ευρώ , που είναι η διαφορά για την υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης για τους πρώτους 4 μήνες (clow – back), ενώ για τους δύο πρώτους μήνες το repate έχει υπολογισθεί στα 10 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τις συγχωνεύσεις στα νοσοκομεία ο Α. Λυκουρέντζος δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του 2012 θα λειτουργούν 661 λιγότερα τμήματα και κλινικές στα νοσοκομεία , χωρίς όμως να καταργούνται θέσεις ιατρών

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν συζητήθηκε το πρόγραμμα των περικοπών ύψους 600 εκατ. ευρώ για την διετία 2013 -14.

«Αποτελούν προτεραιότητά μας η ποιότητα και η πληρότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες στο πλαίσιο των δεσμεύσεων τις οποίες έχει αναλάβει η χώρα μας.

Συζητήσαμε με ειλικρίνεια, με επίκεντρο τους στόχους τους οποίους καλούμεθα να επιτύχουμε. Όπως γνωρίζετε, αξιοποιούμε το σύνολο των εργαλείων πολιτικής τα οποία έχουν νομοθετηθεί.

Χρειάζεται να σημειώσω ότι η συνειδητοποίηση των κινδύνων τους οποίους αντιμετωπίζει η χώρα, επιβάλλει την αλλαγή νοοτροπίας όλων, σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα στο έργο μας,» δήλωσε ο κ. Λυκουρέντζος μετά τη συνάντηση η οποία διήρκησε δύο ώρες ώρες.

Φυλάκιζαν κι εξέδιδαν αλλοδαπές

Στη «φάκα» της αστυνομίας πιάστηκε στη Λάρισα ζευγάρι 59χρονου Έλληνα και 26χρονης Ρουμάνας, οι οποίοι εξανάγκαζαν γυναίκες τις ...οποίες κρατούσαν ομήρους να εκδίδονται πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Στο αυτοκίνητο, μάλιστα, του ζευγαριού, το οποίο έφερνε τα θύματά του από το εξωτερικό με την υπόσχεση πως θα εργάζονταν ως σερβιτόρες, βρέθηκαν 50.000 ευρώ. Όταν, όμως, εκείνες έφταναν στη Λάρισα, οι συλληφθέντες τους αφαιρούσαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα και τους φυλάκιζαν στο σπίτι τους.

Θύελλα για το “γάμο” Πειραιώς - ΑΤΕbank

Θυελλώδεις αντιδράσεις από την αντιπολίτευση προκάλεσε η ανακοίνωση της διάσπασης της ΑΤΕbank σε “καλή” και “κακή” τράπεζα και το πέρασμα της “καλής” τράπεζας στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς. O ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι “αυτός, ο οποίος ελέγχει την Αγροτική Τράπεζα, στην πραγματικότητα θα ελέγχει ως ιδιοκτήτης το 40% του εγγείου κεφαλαίου της χώρας, το οποίο είναι υποθηκευμένο σε αυτήν και μπορεί, να τους ‘κατευθύνει’ σε μορφές παραγωγής, οι οποίες μπορεί να μην συμφέρουν τον ελληνικό λαό.
Σε μορφές παραγωγής, οι οποίες στην πραγματικότητα συμφέρουν τους ‘επενδυτές’ της τράπεζας” και κάλεσε την κυβέρνηση και την ΤτΕ “να απαντήσουν πώς γίνεται αποδεκτή προσφορά μιας ιδιωτικής τράπεζας, που διαθέτει κεφαλαιακή επάρκεια με ενίσχυση από το ΤΧΣ, για την απορρόφηση κρατικής τράπεζας, να κοινοποιήσουν τα κριτήρια με βάση τα οποία κρίθηκαν βιώσιμες οι 4 τράπεζες και μη βιώσιμη η Αγροτική, τις εκθέσεις των συμβούλων για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τα business plans και τα capital plans, όπως επιβάλουν και οι διεθνείς κανόνες για τη διαφάνεια, η περίφημη Βασιλεία ΙΙ και να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία όλων των βιώσιμων τραπεζών ειδικά όταν παρατηρούνται φαινόμενα καταχώρησης έκτακτων προβλέψεων και να καταγραφούν αναλυτικά οι επισφάλειες που έχουν καταγράψει οι 4 τράπεζες”.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ σημείωσε ότι “η κυβέρνηση προχώρησε ταχύτατα σήμερα στο προαναγγελθέν έγκλημα της, στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και των συναιτεριστικών επιχειρήσεων. Έδωσε πεσκέσι στην Τράπεζα Πειραιώς, στο μεγάλο κεφάλαιο ένα μεγάλο μέρος του ιδρώτα των εργαζόμενων που είναι συγκεντρωμένο στην τράπεζα καθώς επίσης και το μεγαλύτερο μέρος της αγροτικής γης που είναι υποθηκευμένο στην ΑΤΕ. Παραδίδει τομείς στρατηγικής σημασίας για την διατροφική ανάπτυξη του λαού αλλά και την δυνατότητα της χώρας να έχει αυτάρκεια.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της Αγροτικής τράπεζας, των συναιτεριστικών επιχειρήσεων, τους φτωχούς αγρότες, τα λαϊκά στρώματα με ενιαίο μέτωπο να οργανώσουν την πάλη τους τώρα. Για να ακυρωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης και οι συνέπειες από αυτά”, ενώ ο ΛΑΟΣ τόνισε δηκτικά ότι “τόλμησαν μετά από μαγείρεμα ενός χρόνου, να κόψουν στη μέση την τράπεζα που κατέχει το 70% της αγροτικής γης. Κάποιοι επιμένουν, να πολλαπλασιαστούν οι αυτοκτονίες στην περιφέρεια”.

Για 16η χρονιά Ιερό Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους, από τα Αλάτσατα

Από τον ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ και ΠΑΥΛΟΥ ΑΛΑΤΣΑΤΩΝ – ΤΑΨΗ ΒΡΥΣΗΣ & ΛΙΑΝΗΣ ΑΜΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνεται στους ευσεβείς χριστιανούς της Πόλεώς μας ότι :

Από 31/08/2012 έως 06/09/20122  ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ 16ο ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ 7ήμερον ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

Παράδοση είναι πλέον για το Ναό μας η διοργάνωση προσκυνηματικών εκδρομών στους Αγίους Τόπους. Ο Πανάγαθος Θεός μας αξίωσε να δώσουμε την ευκαιρία σε αρκετούς πιστούς να εκπληρώσουν τον ευλογημένο πόθο αυτού του προσκυνήματος. Πρόκειται πράγματι για σταθμό στη ζωή κάθε ανθρώπου. Αρκεί να συλλογιστεί κανείς πως αυτά τα μέρη καθαγιάστηκαν από την παρουσία του Θεανθρώπου Χριστού, ότι αξιώνεται να προσκυνήσει εκεί όπου γεννήθηκε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε ο Κύριος μας.

Μετάβαση & επιστροφή Αεροπορικώς.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Το κόστος συμμετοχής είναι 700 €.

Ο διακανονισμός της πληρωμής μπορεί να γίνει και με δόσεις.

Οι εγγραφές τελειώνουν το αργότερο μέχρι της 10 Αυγούστου 2012.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Τηλ.: 22210 74824 και 6973291799

Τούρκος πρωταγωνιστής έχει φοιτήσει 4 χρόνια σε σχολείο της Αθήνας!

Έμεινε στην Ελλάδα την περίοδο της εφηβείας του και μιλάει αρκετά καλά την ελληνική γλώσσα! 

Ο πρωταγωνιστής δημοφιλούς σειράς που προβάλλεται αυτή την περίοδο στη χώρα μας, γνωρίζει πολύ καλά ελληνικά και μάλιστα, φοίτησε και σε σχολείο της Αθήνας.

Όπως γράφει το περιοδικό TV ΖΑΠΙΝΓΚ, ο πατέρας του ηθοποιού ταξίδευε συχνά με την οικογένειά του, λόγω δουλειάς. Έτσι, την περίοδο 1991 - 1995 βρέθηκαν στην Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

ΔΗΜΑΡ: Να συνεχιστεί η Είσπραξη Δημοτικών Τελών και Δημοτικού Φόρου μέσω της ΔΕΗ

Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης, υπεύθυνος του τομέα εσωτερικών, (Εύβοιας), Πάρης Μουτσινάς (Μαγνησίας), Ψύρρας Θωμάς (Λάρισας) και Γρηγόρης Ψαριανός (Β' Αθηνών), αναφορικά με την Είσπραξη Δημοτικών Τελών και Δημοτικού Φόρου μέσω της ΔΕΗ

Η ερώτηση είναι προιόν συλλογικής επεξεργασίας με τους υπεύθυνους του Τομέα Αυτοδιοίκησης της ΔΗΜ.ΑΡ., Νεφελούδη Ανδρέα και Παγκάλου Έφη.

Είχε προηγηθεί συνεδρίαση του τομέα, παρουσία της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του κόμματός.

H ερώτηση:

"Βάσει των Νόμων 25/75, 429/76 και 1080/ 80 η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος τα ποσά των Δημοτικών Τελών και Δημοτικού Φόρου. Η είσπραξη τους μέσω της ΔΕΗ εξασφαλίζει την παροχή των ανταποδοτικών υπηρεσιών της καθαριότητας και φωτισμού προς τους πολίτες.

Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες που αναφέρονται σε προτάσεις του ΥΠΕΚΑ και του Υπουργείου Οικονομικών για κατάργηση από τα τιμολόγια της ΔΕΗ των δημοτικών τελών και του τέλους ΕΡΤ.

Με δεδομένη την έλλειψη εισπρακτικών μηχανισμών των δήμων καθώς και την αδυναμία να δημιουργήσουν σήμερα νέους μετά τις μειώσεις προσωπικού, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει τεράστια αδυναμία είσπραξης των δημοτικών τελών από τους ΟΤΑ.

Με βάση τα προαναφερόμενα,

ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί

1. Ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η πληροφόρηση για κατάργηση είσπραξης των δημοτικών τελών από τον λογαριασμό της ΔΕΗ;

2. Ποιες είναι οι εναλλακτικές προτάσεις για την είσπραξη των ανταποδοτικών τελών, δεδομένης της αδυναμίας των δήμων να συστήσουν αυτή την περίοδο εισπρακτικούς μηχανισμούς;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Δημήτρης Αναγνωστάκης
Παρίσης Μουτσινάς
Γρηγόρης Ψαριανός
Θωμάς Ψύρρας

Χειροπέδες σε ένοπλο έμπορο ναρκωτικών

΄Χειροπέδες πέρσε η ασφάλεια σε ένοπλο έμπορο ναρκωτικών στη Ρόδο ο οποίος κινούνταν στα στέκια ναρκωμανών με μια κυνηγετική καραμπίνα στο πλευρό του.
Πρόκειται για έναν 52χρονο Ελληνα ο οποίος είχε βρεθεί από μέρες στο μικροσκόπιο της Δίωξης Ναρκωτικών και έπεσε στη «φάκα» στην περιοχή Αφάντου.

Οι αστυνομικοί εγκλώβισαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 52χρονος, τον ακινητοποίησαν και έκαναν έρευνα. Μέσα, βρήκαν το όπλο που κατείχε παράνομα και 15 συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 12,9 γραμμαρίων. Στο σπίτι και σε δυο αποθήκες που διατηρεί ο δράστης κατασχέθηκαν άλλες τέσσερις συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 3,3 γραμμαρίων, μικροποσότητα άγνωστης χημικής ουσίας που εστάλη για εξέταση και δυο ζυγαριές ακριβείας.

Ο 52χρονος, που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, είχε στην κατοχή του 1.276 ευρώ που προέρχονταν από την διακίνηση ναρκωτικών και 12 κοσμήματα των οποίων η προέλευση ερευνάται και φαίνεται πως αποτελούσαν και αυτά ανταλλάγματα που του έδιναν οι χρήστες για την αγορά κοκαΐνης.

Αιφνίδιος θάνατος για 22χρονη στα Νέα Στύρα

Το βράδυ του Σαββάτου η Λιμενική Αρχή Ν. Στύρων ενημερώθηκε, ότι μια 22χρονη λουόμενη, στη θαλάσσια περιοχή «ΔΙΛΗΣΟΥ» Στυρέων Ευβοίας, αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε.

Άμεσα στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Καρύστου και διαπιστώθηκε ηλεκτρογραφικά ο θάνατός της, ενώ η σορός θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας –νεκροτομής.

Προανάκριση, διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.



«Ένας τρελός κυκλοφορεί ελεύθερος και η 15χρονη μου χαροπαλεύει στην Εντατική»

Η μητέρα της 15χρονης που τραυματίστηκε σοβαρά στην παραλία Χρυσή Ακτή της Πάρου και εξακολουθεί να δίνει μάχη στην εντατική μονάδα για να κρατηθεί στη ζωή, κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια σε βάρος της κόρης της και όχι για ατύχημα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα» περιγράφει το σκηνικό της εξαφάνισης της κόρης της από το πλευρό της μέχρι τη στιγμή που είδε το γυμνό της σώμα χωμένο σε μια μικρή σχισμή από βράχους,.

«Αντί για το πρόσωπο του παιδιού μου είδα μια μάσκα από αίμα. Το πρόσωπό της είναι διαλυμένο, καθώς έχει αποκολληθεί από το κρανίο. Ο λαιμός της δεν ξεχωρίζει από το σώμα της.

Γύρω από τα βράχια και σε απόσταση 20 πόντων, υπήρχαν αμέτρητες πιτσιλιές από τα αίματα. Ένας τρελός κυκλοφορεί ελεύθερος την ώρα που το παιδί μου χαροπαλεύει στην Εντατική. Θέλω να τον πιάσουν, να τον αντικρίσω και να μου πει γιατί χτύπησε τόσο πολύ το παιδί μου. Δεν είναι ατύχημα, όπως βιάστηκαν κάποιοι να δηλώσουν», λέει η Μαίρη Κοτρώτσου.

Ο Γολγοθάς της οικογένειας από τη Νέα Φιλαδέλφεια ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα, όταν η μητέρα μαζί με τις κόρες της βρέθηκαν στην Πάρο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ήταν μια υπόσχεση που είχε δώσει η μητέρα στη 18χρονη κόρη της, Ελένη, λόγω της επιτυχίας της στις πανελλαδικές εξετάσεις και της εισαγωγής στη Νοσηλευτική.

Η ώρα ήταν επτά και μισή το απόγευμα όταν το άτυχο κορίτσι ξεκίνησε τη βόλτα του στην παραλία. «Πήγαινε αλλά μην απομακρυνθείς γιατί θα φύγουμε σε λίγο» της είπε η μητέρα της.

«Λίγη ώρα αργότερα την αναζήτησα στην παραλία. Της φώναξα αλλά δεν πήρα απάντηση. Κάποια στιγμή η μεγάλη μου κόρη κατέβηκε στα βράχια όπου βρέθηκε τελικά το σώμα της. "Μαμά, κάτι βλέπω αλλά δεν νομίζω να είναι η Μυρτώ μας αυτή" μου είπε. Έτρεξα και είδα το κορμί της μισόγυμνο».

Η τραγική μητέρα μιλά για εγκληματική ενέργεια βασιζόμενη στο γεγονός ότι έλειπαν τα ρούχα της, ενώ τα χτυπήματα είναι περισσότερα από αυτά που προκαλεί μια πτώση από τα βράχια.

Ιστιαία: Όσοι οδηγούσαν μηχανάκι πήγαν στο νοσοκομείο

Ένας 22χρονος και ένας 52χρονος είναι τα θύματα δύο τροχαίων που είχαμε χθες στην Βόρεια Εύβοια.

Και στις δύο περιπτώσεις τα θύματα οδηγούσαν μηχανάκι. Στην πρώτη περίπτωση το μηχανάκι του 52χρονου συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στον δρόμο Πευκί-Ιστιαία, κάτω από συνθήκες που εξετάζει το αστυνομικό τμήμα της περιοχής το μηχανάκι του 52χρονου έπεσε με δύναμη στο έδαφος και τραυματίστηκε ο άτυχος άντρας.

Ανάλογο ήταν και το ατύχημα του 22χρονου που και αυτός τραυματίστηκε όταν συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο.

Και οι δύο άντρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, μιας και δεν ήταν απαραίτητες μόνο οι πρώτες βοήθειες από το κέντρο υγείας Ιστιαίας.
evianews

Υποναύαρχος στον Ηρακλή Ψαχνών

Το μέλος του ΔΣ του Ηρακλή Ψαχνών πήρε προαγωγή στον βαθμό του Υποναυάρχου.

Ο Αλέξανδρος Θεοδοσίου προήχθη από Αρχιπλοίαρχος σε Υποναύαρχος, στις τελευταίες κρίσεις που έγιναν στο στράτευμα.


Η Ομάδα και οι παράγοντες του ΗΡΑΚΛΗ δεν παρέλειψαν να τον συγχαρούν και να τον βεβαιώσουν ότι φέτος θα κερδίσουν όλες τις "ναυμαχίες" του πρωταθλήματος

Ποιός έλληνας ηθοποιός βγαίνει από τη φυλακή;

Αποφυλακίζεται ο Φράνκο Αλφόνσο. Έπειτα από οκτώ μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού η ανακρίτρια έκανε δεκτή την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του γνωστού ηθοποιού και του έδειξε τον δρόμο προς την ελευθερία.

Η απόφαση έδωσε μεγάλη χαρά στους φίλους, τους συγγενείς και στη μητέρα του, η οποία τον λατρεύει. Το δράμα της οικογένειας του γνωστού τραγουδιστή και ηθοποιού ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2011 όταν το όνομά του ενεπλάκη σε υπόθεση διακίνησης μεγάλης παρτίδας χασίς από την Ελλάδα στην Ιρλανδία. Οι αστυνομικοί και οι άνδρες του ΣΔΟΕ είχαν καταφέρει τότε να εξαρθρώσουν ένα κομμάτι διεθνούς οργάνωσης που εξήγαγε ναρκωτικά στην Ιρλανδία και να περάσουν χειροπέδες σε τρία άτομα μεταξύ των οποίων και ο Φράνκο Αλφόνσο.

Μάλιστα στα χέρια των διωκτικών αρχών είχαν πέσει τότε και 256 κιλά χασίς. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονταν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών και της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ο γνωστός καλλιτέχνης συμμετείχε στο κύκλωμα ως μεσάζων. Ηταν αυτός που έφερνε σε επαφή τους Αλβανούς εμπόρους των ναρκωτικών με τους Ιρλανδούς μαφιόζους που ήθελαν να παραλάβουν τις μεγάλες ποσότητες και να τις διακινήσουν στις πιάτσες της χώρας τους.

Ο γνωστός ηθοποιός και τραγουδιστής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος του απηύθυνε κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εμπορία ναρκωτικών. Ο Αλφόνσο είχε αρνηθεί τότε όλες τις κατηγορίες, ωστόσο οι λειτουργοί της Θέμιδος δεν πείστηκαν από τα επιχειρήματά του και έτσι του έδειξαν τον δρόμο για το κελί.

Η προφυλάκιση του Φράνκο Αλφόνσο στις φυλακές Κορυδαλλού ήταν ένα αληθινό μαρτύριο για τον ίδιο αλλά και για τους δικούς του ανθρώπους, που από την πρώτη στιγμή υποστήριζαν πως είναι αθώος. Η σωτηρία τους ήρθε την περασμένη Παρασκευή, όταν σε αίτηση για την αποφυλάκισή του η ανακρίτρια έκρινε πως δεν συντρέχει λόγος να είναι προσωρινά κρατούμενος με το σκεπτικό ότι ακόμα κι αν υπάρχει κάποια συνέργεια αυτή είναι αμιγώς περιφερειακή.

Η δικηγόρος του καλλιτέχνη, Βάσω Δόσπρα (η οποία τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες συνεργάστηκε στενά με τον γνωστό ποινικολόγο Θάν. Πλεύρη) υποστηρίζει στην «Espresso»: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την έκβαση της υπόθεσης. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη η οποία λειτούργησε τάχιστα. Υστερα από πολλές ενέργειες ήρθαν στο φως νέα στοιχεία που αποδεικνύουν και ισχυροποιούν τη θέση μας. Ολα αυτά τα διαπίστωσαν οι αρχές και γι’ αυτό σήμερα ο φερόμενος ως δράστης αποφυλακίζεται. Προσεγγίσαμε τον στόχο μας κατά ένα μεγάλο βήμα και έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας. Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της υπόθεσης…»

Να σημειώσουμε ότι η προφυλάκισή του αντικαταστάθηκε με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής του κάθε δεκαπέντε ημέρες στο αστυνομικό τμήμα, της μη εξόδου του από τη χώρα και εγγυοδοσίας.

«Επιτέλους τελείωσε το μαρτύριό μας»
Η μητέρα του Φράνκο Αλφόνσο, η κυρία Αλίκη, ανακουφισμένη από τη μεγάλη περιπέτεια που πέρασε ο γιος της και παράλληλα όλη η οικογένεια, δήλωσε στην «Espresso»: «Επιτέλους, τελείωσε το μαρτύριό μας. Δεν το πιστεύω ακόμα όλο αυτό που περάσαμε. Η ταλαιπωρία μας δεν περιγράφεται. Κάθε φορά που πήγαινα στη φυλακή να δω το παιδί μου, με πιάνανε τα κλάματα…» Αλλά και ο αδελφός του, ο Θανάσης Αλφόνσο, δεν θέλει να θυμάται όλο αυτόν τον Γολγοθά, τις στιγμές που τον επισκεπτόταν στις φυλακές, η σκέψη ότι ο Φράνκο είναι μέσα στη φυλακή... «Το χειρότερο μου ήταν το επισκεπτήριο… Γλιτώσαμε ένα μεγάλο μαρτύριο, όχι μόνο ψυχικό αλλά και σωματικό» μας λέει και η χαρά του δεν κρύβεται.

Τα πορτοκάλια και η εκδίκηση
Σύμφωνα με τον τραγουδιστή την περίοδο της σύλληψής του πουλούσε φρούτα σε πελάτες που έβρισκε μέσω Internet. Οι αστυνομικές αρχές τον συνέλαβαν όταν σε μια νταλίκα με πορτοκάλια που τα προμήθευσε ο ίδιος και η οποία είχε προορισμό την Ιρλανδία, βρέθηκε μεγάλη ποσότητα με χασίς. Μάλιστα σύμφωνα με όσα μας είχε αποκαλύψει τότε η μητέρα του, τον κάρφωσε στην αστυνομία μια γυναίκα την οποία είχε γνωρίσει ο γιος της το καλοκαίρι μέσω του Facebook και όταν χώρισαν τον απείλησε ότι θα τον εκδικηθεί…


ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ/espresso

ΔΗΜΑΡ: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση για τους εθελοντές πυροσβέστες

Σχετικά με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση πλήρους εφαρμογής του Ν. 4029/2011 «Εθελοντισμός στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και στο Πυροσβεστικό Σώμα και Άλλες Διατάξεις» η ΔΗΜΑΡ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή.

Οι Βουλευτές Ρεπούση, Πανούσης και Αναγνωστάκης επισημαίνουν και ρωτούν:

"Είναι γεγονός ότι οι κλιματικές αλλαγές συντελούν στον πολλαπλασιασμό των δασικών πυρκαγιών και στην αύξηση της συχνότητας εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων, μεγεθύνοντας έτσι τις ανάγκες τις χώρας σε πυροσβεστικό προσωπικό. Ανάγκες, οι οποίες δεν μπορούν να ικανοποιηθούν επαρκώς εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας. Στο πλαίσιο αυτό, η συμβολή των εθελοντών πυροσβεστών καθίσταται ολοένα και πιο απαραίτητη γεγονός το οποίο αναγνωρίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο με την ψήφιση του Νόμου 4029/2011 «Εθελοντισμός στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και στο Πυροσβεστικό Σώμα και Άλλες Διατάξεις», τον Νοέμβριο του 2011. Βασικός σκοπός του νέου αυτού νόμου ήταν, μεταξύ άλλων, η αναβάθμιση και καλύτερη οργάνωση του εθελοντισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα με την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της εθελοντικής διάθεσης των πολιτών για προσφορά στον τομέα της πυρασφάλειας – πυρόσβεσης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπονταν η περαιτέρω προώθηση των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (Εθελοντικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί και Κλιμάκια), με τη συνεργασία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε περιοχές της χώρας που δεν διαθέτουν Επαγγελματικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, όπως σε νησιά και σε ορεινές ή άλλες ακριτικές περιοχές.

Αδιαμφισβήτητα, βασική προϋπόθεση για την ουσιαστική ανάπτυξη του εθελοντισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα είναι η άμεση και πλήρης εφαρμογή του ψηφισθέντα νόμου. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη επιτευχθεί, αφενός, εξαιτίας της μη πλήρους εφαρμογής ορισμένων διατάξεων του συγκεκριμένου νόμου και, αφετέρου, λόγω της μεγάλης χρονικής καθυστέρησης στην έκδοση των απαιτούμενων Υπουργικών Αποφάσεων ή αποφάσεων εκ μέρους του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι η απόφαση για τον καθορισμό των τεχνικών προδιαγραφών των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2012, ενώ η απόφαση για την απόκτηση της ιδιότητας του εθελοντή, την βασική εκπαίδευση και άλλα συναφή θέματα, μόλις τον Απρίλιο του 2012 – με την έναρξη δηλαδή της αντιπυρικής περιόδου. Να επισημανθεί, επίσης, ότι εκκρεμούν ακόμη η έκδοση ενός Προεδρικού Διατάγματος και δύο Υπουργικών Αποφάσεων.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Ποια είναι τα σχέδια του κ. Υπουργού για την πλήρη αξιοποίηση του εθελοντικού προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος;

2. Πότε προβλέπεται η έκδοση των δύο Υπουργικών Αποφάσεων σχετικά με τον κανονισμό λειτουργίας των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (άρθρο 27, παρ. 9) και τον καθορισμό του τύπου και των προδιαγραφών της στολής του ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού που πρέπει να φέρουν οι εθελοντές πυροσβέστες (άρθρο 20, παρ. 3); Επίσης, πότε τοποθετείται η έκδοση του Π.Δ. που αφορά στη σύσταση του λογαριασμού αλληλοβοήθειας Εθελοντών Πυροσβεστών (άρθρο 18, παρ. 5);

3. Για ποιον λόγο δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι διαδικασίες για την ίδρυση Εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στους Δήμους Κέας, Σπετσών και Κηφισιάς, μολονότι οι συγκεκριμένοι δήμοι υπέβαλλαν σχετικό αίτημα προς το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος πριν από τουλάχιστον έξι μήνες";

Οι ερωτώντες βουλευτές

ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ

Η κόρη δεν κατάφερε να σώσει τη μάνα, από τα χέρια του Αλβανού ληστή!

Όλα έγιναν χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο σπίτι της ηλικιωμένης, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Ο 35χρονος αλβανός δράστης παραβίασε την εξώπορτα και βρέθηκε απέναντι από την άτυχη γυναίκα που έβαλε τις φωνές. Ο ληστής της επιτέθηκε και την απείλησε πως αν συνεχίσει να φωνάζει θα την σκοτώσει.
Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού σταμάτησε και τότε ο Αλβανός εισβολέας, άρχισε να ψάχνει για χρήματα και κοσμήματα. Η κόρη όμως της ηλικιωμένης, που μένει σε διπλανό σπίτι, άκουσε τις φωνές και έτρεξε στο σπίτι της μητέρας της. Βρήκε την πόρτα ανοιχτή, μπήκε και βρέθηκε μπροστά στον ένοπλο ληστή που την χτύπησε.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο δράστης έφυγε από το σπίτι και οι δύο γυναίκες ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι έρευνες απέφεραν καρπούς και έτσι ο 35χρονος που δεν είχε προλάβει να απομακρυνθεί συνελήφθη. Κρατείται σε αστυνομικό τμήμα, ερευνάται η συμμετοχή του σε άλλες αξιόποινες πράξεις και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης...

Από την Κόνιτσα στον Όλυμπο σε 24 ώρες!

Τρεις ποδηλάτες θα επιχειρήσουν να διανύσουν 300 χλμ. πάνω στα βουνά. Όταν φθάσουν στη θέση Γκορτσιά του Ολύμπου θα αφήσουν τα ποδήλατα και θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τον Μύτικα. Όλα αυτά μέσα σε 24 ώρες!
Μια αγκαλιά... ορθοπεταλιές και πολύ ορεινό τρέξιμο, από την Κόνιτσα στην κορυφή του Ολύμπου για καλό σκοπό. Τρεις φίλοι, που έχουν ρίξει πολύ ιδρώτα πάνω στα πεντάλ, διανύουν 300 δύσκολα ποδηλατικά χιλιόμετρα και συνεχίζουν τρέχοντας ως τον Μύτικα, για να συγκεντρώσουν χρήματα για το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

Ο 40χρονος βιβλιοπώλης από την Κόνιτσα είναι ερασιτέχνης αθλητής στην ποδηλασία βουνού, ενώ για δέκα χρόνια ασχολήθηκε με την αναρρίχηση σε βουνά της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ελβετίας.

Μαζί του θα έχει δύο φίλους του, τον 29χρονο έμπορο Αλέξανδρο Νικολόπουλο, αθλητή του ορεινού τρεξίματος με συμμετοχές σε διοργανώσεις εδώ και στο εξωτερικό και μέλος της Εθνικής ομάδας εφήβων kayak slalom με σημαντικές διακρίσεις.
patrastimes.gr

Πως να δείχνετε όμορφες στην παραλία! [video]

Μπορεί το μπάνιο στη θάλασσα να αποτελεί την απόδραση σας από την καθημερινότητα, που θα σας χαλαρώσει και θα σας κάνει να ξεχάσετε κάθε τι που σας απασχολεί, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσετε ποτέ πως είστε γυναίκες.

Δείτε λοιπόν ένα βιντεάκι που δείχνει πως μπορείτε να παραμείνετε όμορφες και στην παραλία.

beautetinkyriaki.gr

Αλ.Τσίπρας: Να γίνει συζήτηση στη Βουλή για την ΑΤΕ

Να πραγματοποιηθεί άμεσα, πριν κλείσει η Βουλή για τις διακοπές, προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων με θέμα... «τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και ειδικότερα τον τεμαχισμό και την πώληση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στη Τράπεζα Πειραιώς» ζητά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με σημερινή επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρεται εκτενώς στην ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες για την υπόθεση και σημειώνει ότι όλα αυτά συνέβησαν παρά το ότι η Αγροτική είναι κερδοφόρα και βιώσιμη, τουλάχιστον σε ορίζοντα τριετίας. Η Αγροτική Τράπεζα, προσθέτει, συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI), αφού είχε τη διαβεβαίωση ότι η ζημιά θα αναπληρώνονταν μέσω της ανακεφαλαιοποίησης από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Όλως παραδόξως, όμως, συνεχίζει ο κ. Τσίπρας, η Αγροτική Τράπεζα -η μόνη αμιγώς κρατική τράπεζα της χώρας- εξαιρέθηκε της ανακεφαλαιοποίησης και είναι η μόνη που πορεύεται αυτή τη στιγμή χωρίς κρατική ενίσχυση μέσω προνομιούχων μετοχών.

Ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι τα κεφάλαια που χρειάζεται η Αγροτική Τράπεζα αφορούν αποκλειστικά απώλειες από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων, σε αντίθεση με τις τέσσερις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες που για να επιβιώσουν απαιτείται κάλυψη και των τεράστιων λειτουργικών ζημιών τους και υπογραμμίζει ότι η πώληση της Αγροτικής Τράπεζας, που ανακοινώθηκε χθες, έγινε χωρίς διαφάνεια, χωρίς καθαρούς όρους. «Ο κ. Προβόπουλος μπόρεσε να προβεί σε τέτοια ενέργεια στηριζόμενος στον αμφιβόλου Συνταγματικότητας Νόμο 4021/2011, που έφερε ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός των Oικονομικών και δίνει υπερεξουσίες στην ΤτΕ» σημειώνεται στην επιστολή.

Παρόλα αυτά, αναφέρει ο κ. Τσίπρας, ο κ. Προβόπουλος ακόμα δεν έχει ενημερώσει τη Βουλή των Ελλήνων, ως θα όφειλε, για τα αποτελέσματα του ελέγχου της Blakrock, αλλά και για τα πιστοποιητικά βιωσιμότητας των τραπεζών και εκτιμά ότι η δρομολόγηση τόσο σημαντικών για την οικονομία εξελίξεων, δίχως διαφάνεια και στοιχειώδη ενημέρωση της Βουλής και των κομμάτων, αποτελεί ευθεία απαξία και υποβάθμιση του κοινοβουλίου και της δημοκρατίας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει στην επιστολή του αναφέροντας ότι: «Αυτές οι κρίσιμες αποφάσεις ελήφθησαν χωρίς καμία απολύτως συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων, χωρίς καμία απολύτως εξήγηση από τον κ. πρωθυπουργό, τον κ. υπουργό Οικονομικών και τα υπόλοιπα μέρη της τριμερούς κυβέρνησης. Γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση ότι μας κυβερνά μια πτωχευμένη τραπεζοκρατία, που διαμοιράζει ερήμην των εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού, τα ιμάτια της ελληνικής οικονομίας και του δημόσιου πλούτου».

Προκαλεί η Sun: Απίστευτη λασπολογία για την Βίκυ Αρβανίτη!

Για ακόμα μία φορά στο επίκεντρο των βρετανικών εφημερίδων βρέθηκε η χώρα μας και συγκεκριμένα η πρωταθλήτρια του γυναικείου βόλεϊ Βίκυ Αρβανίτη...

Με αισχρές φράσεις ειρωνεύεται την ελληνίδα πρωταθλήτρια!

«Έλα αγάπη μου... Σπρώξε λίγο ακόμα, βλέπω το κεφάλι του»...

Με το «πνευματώδες» αυτό σχόλιο η βρετανική εφημερίδα δημοσιεύει μία φωτογραφία της Βασιλικής Αρβανίτη, από αγώνα, παρομοιάζοντάς τη με γυναίκα που ετοιμάζεται να... γεννήσει.
«Άλλη μια σπρωξιά και θα το βγάλεις. Ένα χειροκρότημα για τη Βασιλική Αρβανίτη από την Ελλάδα που είτε βρίσκεται στην κλασσική προς το σέρβις στάση είτε θα γίνει η πρώτη ολυμπιακή αθλήτρια που θα γεννήσει», γράφει η εφημερίδα και συνεχίζει: «Είναι ένα πολύ ταλαντούχο κορίτσι.
Εκτός από την πίσω όψη της, τα έσοδα από την καριέρα της που φτάνουν τις 300.000 λίρες (384.000 ευρώ περίπου) της δίνουν τη δυνατότητα να αγοράσει την Ελλάδα και ένα μεγάλο κομμάτι της Κύπρου».

Παγκόσμιο ρεκόρ τηλεθέασης

Η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων έκαναν το θαύμα τους στην κρατική τηλεόραση, χαριζοντάς της νούμερα, που είχε να δει 14 ολόκληρα χρόνια.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως το 43% των Βρετανών, που μεταφράζεται σε 27 εκ. τηλεθεατών, παρακολούθησαν την έναρξη.

Υπολογίζεται, ότι 4 δισ. κόσμου έστρεψαν το βλέμμα τους στη Βρετανία, για να συμμετάσχουν, έστω και από μακρυά, στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη!

Χοντρό παιχνίδι με τις διαρροές των μέτρων

Αλλεπάλληλες συσκέψεις Στουρνάρα και Σταϊκούρα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για τα μέτρα. Εκτός διαρροών κρατάει τους συνεργάτες και υπουργούς του ο Σαμαράς. Ένα περίεργο παιχνίδια διαρροών και σεναρίων παίχτηκε το τελευταίο 24ωρο με τα μέτρα των 11,7 δισ. ευρώ που οι πολιτικοί αρχηγοί θα κληθούν να αποφασίσουν τη Δευτέρα στη νέα συνάντηση που θα έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους της τρόικας στους οποίους μεταφέρθηκε το πολιτικό μήνυμα ότι το πρόγραμμα δεν πρόκειται να βγει εάν δεν υπάρξουν νέα δεδομένα και τροποποιήσεις, στο υπουργείο Οικονομικών έγιναν συσκέψεις με τη συμμετοχή όλων των υπουργών (Στουρνάρας, Σταϊκούρας, Βρούτσης) αλλά και με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς οι οποίοι πήγαν στις συναντήσεις προκειμένου να εκφράσουν ουσιαστικά τις ενστάσεις τους για το σκληρό πακέτο των μέτρων ειδικά στο σκέλος των συντάξεων και των μισθολογικών αλλαγών στις ΔΕΚΟ.

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε αίσθηση χθες είναι το γεγονός πως λίγο πριν τις συγκεκριμένες συναντήσεις στις οποίες συμμετείχαν από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Δ. Χατζησωκράτης και από το ΠΑΣΟΚ οι κύριοι Κουκουλόπουλος, Κουτρουμάνης, Σαχινίδης και Πρωτόπαπας, υπήρξε ένα μπαράζ διαρροών για τα μέτρα που όμως ουδείς από το οικονομικό επιτελείο επιβεβαίωνε με πολλούς μάλιστα να κάνουν λόγο για «απλή αντιγραφή της έκθεσης του ΚΕΠΕ».

Είχε προηγηθεί η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τους εκπροσώπους της τρόικας και οι διαρροές από το ΠΑΣΟΚ ότι ο πρόεδρος του ζήτησε επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής με συνεπακόλουθο την εφαρμογή των μέτρων, την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου σημείωνε με νόημα ότι «η τρόικα δεν έχει να κάνει σε τίποτα σχεδόν με το θέμα της επιμήκυνσης αφού το θέμα είναι αμιγώς πολιτικό και αφορά τα κοινοβούλια των χωρών μελών της ευρωζώνης»…

Σε αυτό το παιχνίδι εντυπώσεων που για δεύτερη ημέρα παίχτηκε χθες για τα μέτρα, υπό τη σιωπή των εμπλεκομένων υπουργών κατ’ εντολήν του Μεγάρου Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός διατήρησε την ίδια στάση αποφεύγοντας κεντρικά μέσω συνεργατών του να δώσει έστω και την παραμικρή διαρροή για την πορεία των συζητήσεων και για το περίγραμμα των μέτρων που συζητείται παρά το γεγονός ότι πολλοί «γαλάζιοι» στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ανησυχούν ότι επικοινωνιακά το Μαξίμου εμφανίζεται να προωθεί ένα ιδιαίτερα σκληρό πακέτο μέτρων με τη Δημοκρατική Αριστερά και κυρίως το ΠΑΣΟΚ να… έχουν στυλώσει τα πόδια για τις δύσκολες αποφάσεις…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...