Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Περλεπέ: "Ύποπτα παιχνίδια" με την τιμή και την επάρκεια της ζάχαρης

Macro photograph of a pile of sugar (saccharose)Image via Wikipedia
"Ύποπτα παιχνίδια" με την τιμή και την επάρκεια της ζάχαρης καταγγέλλει η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, που κατέθεσε ερώτηση μετά από καταγγελίες για έλλειψη επάρκειας ζάχαρης στη χονδρική αγορά και για συνεχείς αυξήσεις στην τιμή αυτού του προϊόντος, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες, το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει σοβαρότατο ζήτημα που αφορά έλλειψη επάρκειας ζάχαρης στην αγορά.

Επί δεκαετίες η προμήθεια ζάχαρης γινόταν σε μεγάλο βαθμό για τις χονδρικές ποσότητες από την «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε.», που διέθετε εργοστάσιο παρασκευής της στη Λάρισα στο Πλατύ και στις Σέρρες και από κει διατίθετο στα αποθηκευτικά κέντρα που διατηρούσε σε όλη την Ελλάδα.

Στην νοτιοκεντρική Ελλάδα, τέτοια αποθηκευτικά κέντρα υπήρχαν στη Χαλκίδα, στη Λαμία, στου Ρέντη και στα Οινόφυτα, που εξυπηρετούσαν τη βιομηχανική κατανάλωση με ταχύτατο χρόνο προμήθειάς της, αλλά και με χαμηλό κόστος.

Enhanced by Zemanta

Περιφέρεια: Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια

Fire in DumpsterImage by benwatts via FlickrΤο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας στην συνεδρίασή του της 25ης Μαΐου 2011 ενημερώθηκε για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια των ετών 2007 και 2009 και τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2009 που προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές στην Κεντρική και την Νότια Εύβοια.

Στις πυρκαγιές του έτους 2007 έχασαν τη ζωή τους επτά (7) νέοι άνθρωποι, ενώ ένας (1) έμεινε ανάπηρος.

Μεταξύ των νεκρών είναι και δύο (2) πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, όταν κατέπεσε το αεροσκάφος που συμμετείχε στην πυρόσβεση στην περιοχή των Ν. Στύρων.

Κάηκαν 250.000 στρ. δασικών εκτάσεων και καλλιεργειών, δεκάδες κατοικίες, επαγγελματικοί και βοηθητικοί χώροι ενώ σημαντικές ήταν οι καταστροφές στις δημόσιες υποδομές.

Η μεγάλη καταστροφή που έγινε ταυτόχρονα στην Εύβοια, στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, προκάλεσε την αλληλεγγύη χιλιάδων πολιτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επιχειρήσεων και φορέων, αλλά και την στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεντρώθηκαν περίπου διακόσια (200) εκ. €, αλλά όπως αποδείχθηκε, μέχρι σήμερα, δεν διατέθηκε κανένα ουσιαστικό ποσό για την αποκατάσταση των καταστροφών στο περιβάλλον και στις δημόσιες υποδομές της Εύβοιας.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές συνεχίστηκαν και στην περιοχή της Νότιας Καρυστίας το έτος 2009 με νέες καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον, τις καλλιέργειες και τις υποδομές.

Το έτος 2009 και συγκεκριμένα στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου, η περιοχή της Κεντρικής και Νοτιοκεντρικής Εύβοιας, αντιμετώπισε μία από τις μεγαλύτερες και καταστροφικότερες πλημμύρες των τελευταίων έξι (6) δεκαετιών.

Οι καταστροφές στις ιδιοκτησίες (κατοικίες, ζώα και καλλιέργειες) ήταν πρωτόγνωρες, το ίδιο και στις δημόσιες υποδομές.

Το Υπουργείο Οικονομίας ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρία την καταγραφή των καταστροφών των ετών 2007 και 2009 και η εκτίμηση για το ποσό της αποκατάστασης ανέρχεται στα 69 εκ. €.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις 10/7/2008, ανακοίνωσε δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, μέτρα για τους επτά (7) Πυρόπληκτους Νομούς της Χώρας, που ήταν οι εξής:

ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΑΧΑΪΑΣ. ΕΥΒΟΙΑΣ, ΗΛΕΙΑΣ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

Συμπληρώνονται τέσσερα (4) χρόνια από τις πυρκαγιές του έτους 2007 και δύο (2) χρόνια από τις πυρκαγιές και πλημμύρες του 2009 και δεν έχει γίνει τίποτε ουσιαστικό για τις δημόσιες υποδομές, ενώ εκκρεμούν και αποζημιώσεις πολιτών ιδιαίτερα για τις καταστροφές 2009.

Πολύ πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε απάντηση του Υπουργού Οικονομικών, σε ερώτηση Βουλευτή για την τύχη των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από τις εισφορές χιλιάδων πολιτών και φορέων, τα οποία διαχειρίστηκε το Ειδικό Ταμείο.

Η απάντηση μας εξέπληξε δυσάρεστα.

Διαπιστώθηκε ότι από τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις διατέθηκαν ποσά από το Ειδικό Ταμείο για τους Νομούς της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, ενώ δεν διατέθηκε τίποτε για την Στερεά Ελλάδα (Εύβοια).

Πιο συγκεκριμένα στην απάντηση αναφέρεται ότι η διάθεση των ποσών έγινε ως εξής:

- Δωρεάν κρατική αρωγή για την αποκατάσταση κατοικιών ύψους 71.275.000 €

- Αντιπλημμυρικά, Αντιδιαβρωτικά Έργα, οδοποιία, ύδρευση κ.λ.π.

- Δυτική Ελλάδα 5.510.967 €

- Πελοπόννησος 7.461.000 €

- Στερεά Ελλάδα 398.214 €

- Έργα χρηματοδοτούμενα απευθείας από το Ταμείο 12.644.988 €

Τα ελάχιστα χρήματα για την Στερεά Ελλάδα μάλλον δεν έχουν δοθεί. Αλλά και αν έχουν δοθεί, πρέπει να έχουν δοθεί αλλού, αφού τέτοιο ποσόν δεν δόθηκε ποτέ στην Εύβοια.

Η ίδια αντιμετώπιση επιφυλάχθηκε και για το Πρόγραμμα «ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση που ανακοίνωσε το πρόγραμμα για τις πυρόπληκτες περιοχές, φρόντισε να χρηματοδοτήσει τα προγράμματα για τους Νομούς που ήθελε και αγνόησε την Εύβοια.

Το ίδιο έγινε και από την επόμενη Κυβέρνηση χωρίς ποτέ να δοθούν εξηγήσεις.

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την αδιαφορία στην αντιμετώπιση των σοβαρότατων προβλημάτων από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, αλλά και για τις απαράδεκτες διακρίσεις ανάμεσα σε περιοχές που γνώρισαν σοβαρότατες καταστροφές και συνεχίζουν να ζουν με αυτές σε κλίμα απογοήτευσης, αλλά και αβεβαιότητας και ανασφάλειας. 

Ζητάμε

- Να διατεθούν άμεσα οι αναγκαίες πιστώσεις για την αποκατάσταση των καταστροφών στις δημόσιες υποδομές της Εύβοιας, που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες των ετών 2007 και 2009.

- Να αποδοθούν στους πληγέντες τα ποσά που δικαιούνται από τις καταστροφές στις κατοικίες, στις καλλιέργειες, στο ζωϊκό κεφάλαιο και στις οικοσκευές.

- Να μας δοθούν εξηγήσεις για την απαράδεκτη διάκριση σε βάρος της Εύβοιας, τη στιγμή που γνώρισε και νέες μεγαλύτερες καταστροφές με τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές του έτους 2009.
Enhanced by Zemanta

Έδωσαν ζωή στην Σαλονικιού!

Mέσα σε δύο ώρες μετέτρεψαν τις βιτρίνες σε έκθεση ζωγραφικής παιδιά κάθε ηλικίας που βρέθηκαν το απόγευμα στην Σαλονικιού.
Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων της οδού Σαλονικιού στην Χαλκίδα διοργάνωσαν ένα τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στα παιδιά και τους καταναλωτές, θέλοντας να δώσουν μία ευχάριστη νότα στους Χαλκιδέους.

Σήμερα το απόγευμα τα παιδάκια είχαν την τιμητική τους που ζωγράφισαν πάνω στο χαρτί και στην συνέχεια τα κόλλησαν πάνω στις βιτρίνες. Εκτός από ένα τρυφερό φιλί από τους γονείς τους, οι λιλιπούτειοι επιβραβεύτηκαν με παγωτά και ποπ κορν καθώς και με μπάλες και βραχιολάκια.


evianews.com

Οι αγανακτισμένοι της Χαλκίδας – 27 Μαΐου 2011

Η Χαλκίδα σιγά σιγά ξυπνά! 

Οι αγανακτισμένοι βγαίνουν από τα σπίτια τους, παίρνουν τις σφυρίχτρες και τα κατσαρολικά τους και δίνουν το παρόν!





http://christostzimasmd.files.wordpress.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...