Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Άνοιγμα στην ρώσικη αγορά επιχειρεί η Εύβοια

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ενημερωτική ημερίδα του Επιμελητηρίου Εύβοιας, με θέμα την «Προώθηση των Προϊόντων και των Υπηρεσιών της Εύβοιας στην αγορά της Ρωσίας».

Την έναρξη της ημερίδας - στην οποία μετείχαν πλήθος παραγωγικών, επιχειρηματικών, τουριστικών φορέων, καθώς και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης – κήρυξε ο πρέσβης της ρωσικής ομοσπονδίας στην Αθήνα κ. Βλαντιμίρ Τσικικβισβίλη, ο οποίος τόνισε τους μακροπρόθεσμους και ισχυρούς ιστορικούς, θρησκευτικούς και εμπορικούς δεσμούς ανάμεσα στη Ρωσία και την Ελλάδα.

Ο κ. Τσικικβισβίλη αναφέρθηκε, μάλιστα, και στον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, λέγοντας ότι «πριν σχεδόν 200 χρόνια ο Τσάρος Αλέξανδρος Α' προσκάλεσε τον Ιωάννη Καποδίστρια και του πρότεινε να αναλάβει τα καθήκοντα του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας».

Ταυτόχρονα άφησε αιχμές για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου , τονίζοντας ότι «τα τελευταία 2 με 2,5 χρόνια ήταν μία δύσκολη περίοδος για τις σχέσεις των δύο χωρών, λόγω υποκειμενικών και αντικειμενικών αιτιών που οδήγησαν τις εμπορικές μας σχέσεις σε μία σημαντική μείωση». «Παρόλα αυτά», όπως είπε, «οι ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία το 2011 σημείωσαν αύξηση 38%, ενώ τόνισε ότι η πρεσβεία της ρωσικής ομοσπονδίας και ο ίδιος προσωπικά θα σταθεί στο πλευρό όσων επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην αγορά της χώρας του».

«Τον καλό σου φίλο στην ανάγκη τον καταλαβαίνεις. Και σήμερα στην ανάγκη μας η Ρωσία είναι εδώ», τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ελληνορωσικής Επιτροπής Φιλίας του ελληνικού κοινοβουλίου και βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου. «Τα τελευταία 2,5 χρόνια οι ελληνορωσικές σχέσεις μπήκαν στην κατάψυξη», συμπλήρωσε ο κ. Κεδίκογλου, που αναφέρθηκε και στο ιδιαίτερα θερμό κλίμα που υπήρξε ανάμεσα στον πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν και στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, στην επίσκεψη του τελευταίου στη Μόσχα.

Στο μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Επιμελητήριο Ευβοίας και στο Ελληνορωσικό Επιμελητήριο, που υπογράφηκε πριν 1 χρόνο, και στα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας, κ. Παναγιώτης Σίμωσης.

Ο κ. Σίμωσης υποστήριξε ότι «υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, της αγοράς ακινήτων και των αγροτικών προϊόντων», ενώ ανακοίνωσε την πραγματοποίηση εμπορικών αποστολών στη Μόσχα και σε άλλες σημαντικές ρωσικές πόλεις.

Στο πάνελ της ημερίδας συμμετείχαν ο Ρώσος εμπορικός ακόλουθος, κ. Βαλερί Νικολάγιεφ, ο γενικός γραμματέας του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, κ. Ιωάννης Τζεν, ο σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Ιωάννης Μάρκος, και ο πρόεδρος ελληνικών τροφίμων και ποτών, κ. Αριστοτέλης Καρβέλλας. Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις τεράστιες ευκαιρίες που υπάρχουν στη Ρωσία, αλλά και στα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν, προκειμένου οι εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων να εκτοξευθούν.

"Δυναμική παρέμβαση για τον Ο.Ε.Κ. και την Εργατική Εστία, απαιτείται ΤΩΡΑ από όλους"

"Η επιχειρούμενη κατάργηση του Οργανισμού εργατικής κατοικίας και της Εργατικής εστίας, αποτελεί υπεξαίρεση της περιουσίας των εργαζομένων και εκθέτει χιλιάδες χαμηλόμισθους σε σοβαρές απώλειες και κινδύνους. Ταυτόχρονα πολλοί κλάδοι όπως οι κατασκευές, ο τουρισμός και ο πολιτισμός θα χάσουν ένα σημαντικό κύκλο εργασιών και θέσεις εργασίας".

Αυτό τονίζει η Δέσποινα Σπανούδη από το "Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς Ελλάδας" και επισημαίνει:

"Το μέγεθος του προβλήματος γίνεται αντιληπτό αν υπολογισθεί ότι στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μόνο κατά την τελευταία τετραετία, χορηγήθηκαν 380 εκατ. ευρώ σε 3.800 οικογένειες για στεγαστικά δάνεια με επιδότηση επιτοκίου, 25 εκατ. σε 1.360 οικογένειες για άτοκα δάνεια και 16 εκατ. σε 10.423 οικογένειες για επιδότηση ενοικίου. Η ακίνητη περιουσία του ΟΕΚ στην περιφέρεια είναι μεγάλη και αφορά οικόπεδα 300 περίπου στρεμμάτων, 32 καταστήματα, 13 αίθουσες συγκέντρωσης.

Στον αέρα βρίσκονται όσοι έχουν κληρωθεί, αλλά δεν έχουν ακόμη εγκατασταθεί στα σπίτια τους, η συντριπτική πλειοψηφία των δικαιούχων που δεν έχουν οριστικά παραχωρητήρια, όσοι λαμβάνουν επιδότηση ενοικίου ή επιτοκίου. Χωρίς δουλειά βρέθηκαν αιφνίδια και οι εργαζόμενοι των δύο οργανισμών, που μπήκαν στο στόχαστρο λόγω της .... ανθηρής οικονομικής τους κατάστασης: των αποθεματικών τους σε χρήμα και της περιουσίας τους που προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από χρήματα των ίδιων των εργαζομένων.

Η ωμή αυτή μεθόδευση πρέπει να ξεσηκώσει την αντίδραση όλων: του περιφερειακού συμβουλίου, των δήμων, των εργατικών κέντρων, των πρωτοβάθμιων σωματείων, κάθε ενεργού πολίτη που αγωνίζεται να σταματήσει την τερατώδη ληστεία που εξελίσσεται σε βάρος της κοινωνίας. Κάθε νέο μέτρο που υφαρπάσει δημόσιο πλούτο και λαικά εισοδήματα, υπονομεύει ολοένα και περισσότερο τη δυνατότητα ανάκαμψης. Η αντίδραση απέναντι στη διάλυση ΟΕΚ και εργατικής εστίας, πρέπει να είναι άμεση και καθολική".

"Βγήκαν τα μαχαίρια" για το λιμάνι της Χαλκίδας

"Βγήκαν τα μαχαίρια" για το λιμάνι της Χαλκίδας και τη μεταφορά του. Ο Δήμαρχος το παίζει Πόντιος Πιλάτος και...νίπτει τα χείρας του στα τρελά νερά, το ΠΑΣΟΚ , με την παράταξη του Χρ. Παγώνη πρότεινε  την αναβολή λήψης απόφασης, ο Φραντζής δεν ψήφισε την αναβολή αφού δεν υιοθετούσε το ψήφισμα των κατοίκων και ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί, ανώνυμο "στέλεχος της ΔΗΜΑΡ" που έχει πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της μεταφοράς στο μικρό Βαθύ.

Το μπάχαλο θα συνεχιστεί μια και είναι φανερό ότι κάποιοι επιδιώκουν να περάσει το λιμάνι στους ιδιώτες, κάποιοι κάνουν μικροπολιτική και "αγκαλιάζουν" τώρα την επιτροπή κατοίκων της Αυλίδας που ΔΕΝ το θέλει (αλήθεια οι κάτοικοι αυτοί κάπως αργά δεν ανακάλυψαν την.. ιστορικότητα του χώρου), ενώ Ο Βλαχογιώργος του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να ρίχνει λάσπη με δηλώσεις ότι η "ΔΗΜΑΡ ενδίδει μάλλον στα επαγγελματικά συμφέροντα στελέχους της, που δραστηριοποιείται στο λιμάνι της Χαλκίδας." Χωρίς φυσικά να το κατονομάζει - (Παλιά συνήθεια της "Αριστεράς" που εκπροσωπεί).

Η ανακοίνωση του "Ρεύματος Ευρίπου" (της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ) δια χειρός Βλαχογιώργου αναφέρει και τα εξής:

"Η παράταξή μας και η παράταξη του κ. Φραντζή δεν ψήφισε την αναβολή αφού δεν υιοθετούσε το ψήφισμα των κατοίκων. Αίσθηση προκάλεσε η αποδοχή της ΔΗΜΑΡ για την μεταφορά του λιμανιού της Χαλκίδας στο μικρό Βαθύ, ξεχνώντας η τελευταία όλες τις μεγαλόστομες δηλώσεις της περί σεβασμού του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς και ενδίδοντας μάλλον στα επαγγελματικά συμφέροντα στελέχους της, που δραστηριοποιείται στο λιμάνι της Χαλκίδας."
 
Και η απάντηση της ΔΗΜΑΡ Χαλκίδας ιδιαίτερα καυστική:

"Μας χαροποιεί το γεγονός ότι ο κ.Βλαχογιωργος, ελλείψει θέσης και επιχειρημάτων για την μεταφορά του λιμανιού της Χαλκίδας (θέμα 25ετιας),ασχολείται με την ΔΗΜ.ΑΡ. Στην αγχώδη προσπάθεια του να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο, χρησιμοποιεί τη «γνωστή» βραχνή φωνή εφήβου, που ακόμα διέρχεται την περίοδο της Ηβης,με τα γνωστά «σπυράκια», χαρακτηριστικά αυτής της νεανικής περιόδου"

Και η θέση μας : 

ΟΛΟΙ να ξεκαθαρίσουν τι επιτέλους θέλουν:

-Να μεταφερθεί ή να μην μεταφερθεί το λιμάνι;

-Που να μεταφερθεί;

-Ποιος έχει κάνει μελέτη και ποιος αερολογεί;

-Το επίπεδο του Βλαχογιώργου με τις ανώνυμες καταγγελίες  παραπέμπει σε άλλες -κακές εποχές.

-Ο Δήμαρχος να προχωρήσει και να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για ΜΕΤΑΦΟΡΑ του λιμανιού.

-Οι παρατάξεις να πουν ξεκάθαρα πράγματα και να αφήσουν τις ανώνυμες καταγγελίες και τα παραμυθάκια, για να μην γίνει η μεταφορά του λιμανιού σαν την κεντρική αγορά που την... χαίρονται τα ποντίκια, το ΚΑΣ και τα ...κολλημένα μυαλά!

ΥΓ.
Είναι η πρώτη και τελευταία φορά που δημοσιεύουμε ανακοίνωση ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ. Αν κάποια  κόμματα και παρατάξεις το συνηθίζουν ΔΕΝ θα δουν ΕΔΩ προβολή στα μισόλογά και στα συμφεροντά τους. Να μάθουν να μιλάνε ΕΠΩΝΥΜΑ και να αναλαμβάνουν ΕΥΘΥΝΕΣ. Διαφορετικά θα "πνιγούν" μαζί με τις ψευτοκαταγγελίες τους στα τρελά νερά του Ευρίπου και ας μην έχουν...ρεύμα!
Enhanced by Zemanta

Απόκριες και Καθαρή Δευτέρα σε Μαντούδι, Λίμνη και Αγ. Αννα

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Μαντουδίου, Λίμνης, Αγ. Άννας ξεκινούν την Παρασκευή και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι πλούσιο:


ΛΙΜΝΗ: Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου – ώρα 6μ.μ. ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΥΜΝΙΩΝ)
Παιδικό «ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΕ» για τους μικρούς μας φίλους
ΛΙΜΝΗ: Σάββατο 25 Φεβρουαρίου – ώρα 10π.μ. ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ «ΕΛΥΜΝΙΟΝ»
Παιχνίδι «ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ» (Γνωρίστε την πόλη σας)
Για μαθητές από ΣΤ’ Δημοτικού έως και Γ’ Λυκείου. 18ος Διαγωνισμός με χρηματικά έπαθλα στους νικητές κ.α.
ΣΠΑΘΑΡΙ: Σάββατο 25 Φεβρουαρίου – ώρα 10 π.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ .
Παραδοσιακό γλέντι από τους κατοίκους Σπαθαρίου - Καλυβίων
ΜΑΝΤΟΥΔΙ: Κυριακή 26 Φεβρουαρίου – ώρα 11π.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Παρέλαση μεταμφιεσμένων από ομάδες μαθητών-Συλλόγων-Ελεύθερων καρναβαλιστών. Καρναβαλικά δρώμενα- λαϊκό γλέντι-μουσική-χορός. Κύριος διοργανωτής : Χορευτικός –Πολιτιστικός Σύλλογος Μαντουδίου «Μάκιστος»
ΛΙΜΝΗ: Κυριακή 26 Φεβρουαρίου – ώρα 4μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Παρέλαση καρναβαλιστών – Συμμετοχή μαθητών Σχολείων- Χορευτικού «Το Λύμνι» - ομάδας Γυναικών- Κεράσματα- μουσική –χορός – καύση Καρνάβαλου.
ΡΟΒΙΕΣ: Κυριακή 26 Φεβρουαρίου – ώρα 4μ.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΟΒΙΩΝ
Αποκριάτικο Γλέντι με κεράσματα – μουσική – χορό.
Διοργάνωση και συμμετοχή : Πολιτιστικός Σύλλογος Ροβιών
ΚΕΡΑΜΕΙΑ: Κυριακή 26 Φεβρουαρίου – ώρα 2 μ.μ.
Παραδοσιακό γλέντι από την Τοπική Κοινότητα Κεράμειας
ΛΙΜΝΗ: Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου – ώρα 7 π.μ. και μετά.. «ΚΙΟΣΚΙ».
Κούλουμα από τον Όμιλο Ερασιτεχνών Αλιέων «ο Ποσειδών»
ΡΟΒΙΕΣ: Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου – ώρα 11 π.μ. Παραλία «ΗΡΑΚΛΗΣ»
Τα παραδοσιακά κούλουμα-κρασί- μουσική- χορός.
Διοργάνωση-Συμμετοχή: «Πολιτιστικός Σύλλογος Ροβιών»
ΚΕΧΡΙΕΣ: Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου – ώρα 12 π.μ.
Σατυρικά δρώμενα – Το Δ.Ν.Τ. στις Κεχριές.
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Κεχριών- «Το Ξώτριχο»
ΚΗΡΙΝΘΟΣ: Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου – ώρα 12π.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Καρναβάλι Κηρίνθου «Η τρόικα στην Κήρινθο»
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Κηρίνθου – Αθλητική Ένωση Κηρίνθου.
ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου – μεσημέρι και μετά….!
Το «Διονυσιακό Καρναβάλι» της Αγίας Άννας.
Σατυρικά δρώμενα…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...