Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Τα πολεοδομικά της Έξω Παναγίτσας, Αυλίδας και η Παράκαμψη Χαλκίδας στο ΥΠΕΚΑ

DSC00124
 (Photo credit: echaritos)
Μέσα στον εκλογικό μαραθώνιο και την έλλειψη κυβέρνησης, μια ακόμη συνάντηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ), είχε ο δήμαρχος Χαλκιδέων στην προσπάθειά του να προχωρήσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, ζητήματα πολεοδομικών εκκρεμοτήτων που αφορούν σε περιοχές του Δήμου.

Συνοδευόμενος από τα στελέχη του Τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών της Δ/νσης Πολεοδομίας του Δήμου, ο δήμαρχος είχε σύσκεψη με τη δ/ντρια της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Υπουργείου, και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Στη σύσκεψη, συζητήθηκαν:
- η ολοκλήρωση της αναθεωρητικής πολεοδομικής μελέτης της Συνοικίας Η΄ (Έξω Παναγίτσα)
- η τροποποίηση του σχεδίου πόλεως (στα όρια Ν. Αρτάκης και Χαραυγής) για την Παράκαμψη Χαλκίδας
- η μελέτη ανασύνταξης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Χαλκίδας, για την ένταξη της Χαραυγής
- η πολεοδομική μελέτη α΄ κατοικίας Παραλίας Αυλίδας, για επέκταση του οικισμού
- η πολεοδομική μελέτη β΄ κατοικίας Βαθέως Αυλίδας
- η πολεοδομική μελέτη β΄ κατοικίας περιοχής Αυλίδα Ι
- η πολεοδομική μελέτη β΄ κατοικίας περιοχής Αυλίδα ΙΙ
- η πολεοδομική μελέτη β΄ κατοικίας Βασιλικού (σε Λινοβρόχι και Μπούλμα)
- η επανέγκριση (ως προς το τμήμα που έχει ακυρωθεί από το ΣτΕ) της πολεοδομικής μελέτης β΄ κατοικίας Φάρου Αυλίδος
Enhanced by Zemanta

Στις 22 Μαΐου καταβάλλεται το ΕΚΑΣ

Στις 22 Μαΐου μαζί με τη σύνταξη του Ιουνίου, θα καταβάλλει το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) του 2012, σύμφωνα με... εγκύκλιο του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα εισοδηματικά κριτήρια και τα ποσά του Ε.Κ.Α.Σ. παραμένουν στα επίπεδα του έτους 2011:

- Για συνολικά ποσά εισοδήματος έως 7.715,65 ευρώ, καταβάλλεται επίδομα ύψους 230,00 ευρώ κατά μήνα.

- Από 7.715,66 έως 8.018,26 ευρώ το επίδομα διαμορφώνεται στα 172,50 ευρώ

- Από 8.018,27 μέχρι και 8.219, 93 ευρώ στα 115,00 ευρώ και

- Από 8.219,94 μέχρι και 8.472,09 στα 57,50 ευρώ

Επίσης, χορηγείται επίδομα 30 ευρώ εφόσον πληρούνται αθροιστικά τα εξής κριτήρια:

- Ποσό εισοδήματος από 8.472,10 μέχρι 9.200,00 ευρώ

- Συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.884,11 ευρώ

- Συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 13.500,00 ευρώ

Οι εκπαιδευτικοί της Εύβοιας στα... θρανία ΚΑΙ «Ένα παραμύθι… για δασκάλους»

Η 3η Εκπαιδευτική Περιφέρεια Ν. Ευβοίας και ο Σχολικός Σύμβουλος Δρ Δημήτριος Μητάκος διοργανώνουν  Τριήμερο Επιμορφωτικών Δράσεων  στις 16, 17, 18 Μαίου 2012.

Α. Παρουσίαση διαδικτυακού portal: «Εκπαιδευτική Συνάντηση»
Στις 16-5-2012, στην αίθουσα ΔΟΑΠΠΕΧ, Αβάντων 50,
στη Χαλκίδα θα παρουσιαστεί στο εκπαιδευτικό κοινό ο δικτυακός κόμβος “Εκπαιδευτική Συνάντηση”, μια πρωτοβουλία του Σχολικού Συμβούλου της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Νομού Ευβοίας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία για την οποία έχουμε δουλέψει αρκετό καιρό τώρα και με τα εικοσιπέντε σχολεία της 3ης Ε.Π. και με εξειδικευμένους εθελοντές τεχνικούς πληροφορικής ως φορείς υλοποίησης, ώστε να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα ενημέρωσης των εκπαιδευτικών για όλες τις δράσεις επιμόρφωσης, πρόσβασης στην εκπαιδευτική γνώση, ηλεκτρονικής καταγραφής και ένταξης και και λόγω των παραπάνω δια βίου μάθησης.

Σκοπός της “Εκπαιδευτικής Συνάντησης” είναι η σύνδεση του ιδεώδους της παιδείας με την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, η ανταλλαγή χρηστικού ψηφιακού περιεχομένου μεταξύ μας, η παρουσίαση του ψηφιακού αποτυτώματος των Σχολείων και των καλών παιδαγωγικών πρακτικών, καθώς και η ενημέρωση ως προς τον προγραμματισμό – συντονισμό των ποικίλων διδακτικών δράσεων σε κλίμακα εκπαιδευτικής περιφέρειας.


Β. Σεμινάριο «Από τη Συγγραφή …στη Σκηνοθεσία: Προσεγγίζοντας τα σενάρια διδασκαλίας»

Την Πέμπτη 17 Μαίου 2012 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας
θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα: «Από τη Συγγραφή …στη Σκηνοθεσία: Προσεγγίζοντας τα σενάρια διδασκαλίας». Το σεμινάριο διοργανώνει ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Ε.Π. Ν. Ευβοίας Δρ Δημήτριος Μητάκος.
Πρόκειται για μια εκπαιδευτική συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και θα συμμετέχουν σε αυτή όλοι οι εκπαιδευτικοί της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας νομού Εύβοιας οι οποίοι αναμένεται να παρακολούθησουν με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των συναδέλφων τους.
Εισηγητές του σεμιναρίου είναι:
1) Δρ. Μητάκος Δημήτριος (Σχολικός Σύμβουλος 3ης Ε.Π. Ν. Εύβοιας: «Ο διδακτικός σχεδιασμός ως προύπόθεση επιτυχίας στο εκπαιδευτικό έργο»
2) 14 μελής ομάδα εισηγητών δασκάλων και διευθυντών της περιοχής μας, οι οποίοι/ες θα παρουσιάσουν συγκεκριμένα διδακτικά σενάρια σε ομαδική εργασία των σχολείων
 
Γ. Ημερίδα «Ένα παραμύθι… για δασκάλους»

Την Παρασκευή 18 Μαίου 2012 στο Δημοτικό Σχολείο Τριάδας
θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα: «Ένα παραμύθι …για δασκάλους». Το σεμινάριο διοργανώνει ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Ε.Π. Ν. Ευβοίας Δρ Δημήτριος Μητάκος.
Πρόκειται για μια εκπαιδευτική συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και θα συμμετέχουν σε αυτή οι Διευθυντές/τριες των Σχολείων της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας νομού Εύβοιας οι οποίοι αναμένεται να παρακολούθησουν με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των συναδέλφων τους.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε δύο στρογγυλά τραπέζια, όπως παρακάτω:1ο Στρογγυλό τραπέζι: Συναδελφικοί δεσμοί και εκπαιδευτική συνέχεια
2ο Στρογγυλό τραπέζι: Ένα παραμύθι… για δασκάλους
Σημειώνεται η παρουσία των εδώ και δώδεκα έτη σχολικών συμβούλων της 3ης Ε.Π. με ενεργό ρόλο στην επιμορφωτική ημερίδα, ως ένα δείγμα τιμής και αγάπης για τους δασκάλους οι οποίοι μόχθησαν και μοχθούν για το καλύτερο αποτέλεσμα στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας. Επίσης, η παρουσίαση σύγχρονων διδακτικών εργαλείων όπως η διαδικτυακή πλατφόρμα αξιοποίησης του παραμυθιού “Μια παρέα με τον Αίσωπο” και του ιστότοπου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης “Saveearth” μαζί με την κλασσική αφήγηση παραμυθιού συνθέτουν μια ποικιλία δράσεων επιμόρφωσης και επικοινωνίας μεταξύ των δασκάλων.

Παπαρήγα: "Καινούριο δίλημμα: Κεντροδεξία ή κεντροαριστερά;"

Aleka Papariga (KKE) at the six party leaders'...
 (Photo credit: Wikipedia)

Η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα από τα γραφεία του κόμματος στον Περισσό, σχολίασε μετά το αδίεξο της σύσκεψης των πολιτκών αρχηγών, ότι: "Δημιουργήθηκε καινούριο δίλημμα, κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά".


"Οι μεν κινδυνολογούν, οι δε εφησυχάζουν", επεσήμανε η κα. Παπαρήγα. "Δε θέλουν πολιτική αλλαγής. Μπορεί να υπάρξει αλλαγή χορωδίας, αλλά το τραγούδι έχει τον ίδιο σκοπό και μελωδία", προσέθεσε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με την κα. Παπαρήγα, "η μόνη ευκαιρία για το λαό είναι να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ".

Μονόπρακτα του Μπέκετ ανεβάζουν στην Eρέτρια

Οι Ερέτες τολμούν ένα ταξίδι, στο θέατρο του λόγου της ψυχής. Ταξίδι δύσκολο και επικίνδυνο. Ζητούν την γαλήνια θάλασσα της παρουσίας σας και τον ούριο άνεμο του χειροκροτήματός σας.

Ξεκινούν λοιπόν το ταξίδι τους με την παράσταση «Απόβραδο αργά στο μέλλον» που αποτελείτε από τα μονόπρακτα του Ιρλανδού συγγραφέα Σάμουελ Μπέκετ, «Η τελευταία μαγνητοταινία του Κράπ» και «Πατήματα», σε σκηνοθεσία Μιλτιάδη Παπανάγνου.

Στην παράσταση παίρνουν μέρος: Παναγιώτης Λαζαρίδης, Κρυσταλλία Μπουραζά, Σοφία Γρίβα, φωνή στο μαγνητόφωνο: Νίκος Αντωνίου.

Κυριακή 20 Μαίου 2012 και ώρα 21:00΄
Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γενικού Λυκείου Ερέτριας.
Είσοδος Ελεύθερη.

Μπ. Μάλφα : Σε νέο κανάλι, με ολοκαίνουργιο ρόλο - έκπληξη !

"Είναι στιγμές" που ένα δυσάρεστο νέο μπορεί να βγει εύκολα... νοκ-άουτ, αρκεί να το "πολεμήσεις" με μία ευχάριστη είδηση. Ε, αυτό ακριβώς συνέβη και στην Μπέσυ Μάλφα. Την ώρα που η γνωστή ηθοποιός ήταν σαφέστατα στεναχωρημένη με την απόφαση των Αντενικών να ρίξουν τελικά οριστικά αυλαία στην καθημερινή σειρά τους τον Ιούνιο και να μην της ανάψουν το πράσινο φως και για του χρόνου, μία ολοκαίνουργια τηλεοπτική πρόταση της χτυπούσε την πόρτα.

Μία πρόταση την οποία χαρακτηρίζει η φρεσκάδα, η νεανικότητα, η ζωντάνια και στην οποία; Η ταλαντούχα Μπέσυ δεν τα κατάφερε να αντισταθεί. Σύμφωνα ,λοιπόν, με τις αποκλειστικές πληροφορίες που φτάνουν στα αυτάκια μου, η αγαπημένη πρωταγωνίστρια, δέχτηκε πρόταση συνεργασίας από το "MTV" !

Ναι, ναι, πολύ καλά διαβάζετε από το "MTV" ! Η Μπέσυ ,λοιπόν, δέχτηκε πρόταση από το γνωστό, νεανικό κανάλι, προκειμένου να αναλάβει την παρουσίαση εβδομαδιαίας εκπομπής, η οποία όχι δεν θα ασχολείται με το θέατρο, ούτε με την μουσική ή με τις τέχνες γενικότερα.

Πρόκειται για εκπομπή η οποία θα ασχολείται με το... ποδήλατο, το οποίο απ ΄ότι δείχνουν τα τηλε-φαινόμενα; Είναι η νέα τηλεοπτική τάση και μόδα και όσοι δεν θέλουν να είναι... out of  fashion, σπεύδουν να ακολουθήσουν το τηλεοπτικό ρεύμα της εποχής. Εκπομπή την παραγωγή της οποίας έχει αναλάβει το στούντιο ΑΤΑ.

Συνεδρίασε η ΔΗΜΑΡ Εύβοιας - Συνεδριάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ...

Οι εκλογές δεν προκηρύχτηκαν αλλά είναι προ των πυλών και οι κομματικές συνεδριάσεις άρχισαν.

 Σήμερα, συνεδριάζει από το απόγευμα η ΔΗΜΑΡ Εύβοιας για να εκτιμήσει - το καλό - εκλογικό αποτέλεσμα και παράλληλα να αντιμετωπίσει τις νέες  εκλογικές προκλήσεις

- Ανοιχτή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 16 Μάη στις 8 μμ στο Εργατικό κέντρο Εύβοιας που θα συζητηθούν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και η δράση του ΣΥΡΙΖΑ. (Σ.Σ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να μην μας ενημερώνει και μας...έχει γραμμένους. Αλλά εμείς τον.. γράφουμε κάθε μέρα κανονικά- Η Δημοκρατία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, στην "αποθέωσή" της.. Αφεριμ)

"Πάμε Πακέτο": Δύο αδέλφια βρέθηκαν μετά από 46 χρόνια - Είχαν απαγάγει το ένα!

Το Πάμε Πακέτο, η εκπομπή των μεγάλων συναισθημάτων και μία από τις μακροβιότερες στην ελληνική τηλεόραση επιστρέφει, ανανεωμένο και ακόμα πιο δυναμικό για την έβδομη σεζόν του. Και αυτή τη χρονιά, η Βίκυ Χατζηβασιλείου ανοίγει πακέτα γεμάτα έρωτα, αγάπη, ευγνωμοσύνη, μεταμέλεια, αναμνήσεις, ελπίδα αλλά και πικρία και απογοήτευση.

Την Πέμπτη, 17 Μαΐου, η Βίκυ Χατζηβασιλείου θα ανοίξει μαζί μας δύο πακέτα που θα συγκινήσουν και θα ξαφνιάσουν με τις αποκαλύψεις τους.

Το πρώτο πακέτο θα προσπαθήσει να ενώσει ξανά μια παρέα μετά από 18 χρόνια. Ο Βαγγέλης, ο Γεράσιμος και η Νατάσα, γνωρίστηκαν με έναν επεισοδιακό τρόπο στις αρχές του 1991, στο βαγόνι ενός τρένου στη διαδρομή Αλεξανδρούπολη – Αθήνα. Τότε, νεαροί ακόμη, είχαν πάρει την απόφαση να κυνηγήσουν τα όνειρά τους πηγαίνοντας στην Αθήνα. Αυτό το ταξίδι στάθηκε η αφορμή να γεννηθεί μια δυνατή φιλία, μέχρι που κάποια στιγμή η σχέση τους διακόπηκε. Πριν μερικά χρόνια, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν τυχαία στις διακοπές τους κι από τότε έβαλαν στόχο να βρουν ξανά την τρίτη της παρέας, τη Νατάσα, και να θυμηθούν μαζί τα πιο ξέγνοιαστα και όμορφα χρόνια της νεανικής τους ζωής. Μόνο που σε αυτή την αναζήτησή τους λείπει ένα σημαντικό στοιχείο, το επίθετό της! Θα σταθεί αυτό εμπόδιο στον εντοπισμό της παραλήπτριας; Ποια θα είναι η εξέλιξη;

Μια συγκλονιστική ιστορία με απρόσμενες αποκαλύψεις θα φέρει στο φως το άνοιγμα του δεύτερου πακέτου. Η αποστολέας, η Μαριλένα, ένα άτομο με ιδιαίτερες ικανότητες, θέλει να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία της μητέρας της, η οποία λίγο πριν φύγει από τη ζωή την όρκισε να εντοπίσει τον αδερφό της, από τον πρώτο γάμο της μητέρας της, τον Μιχάλη, τον οποίο αποχωρίστηκε με τον πιο σκληρό τρόπο. Ο πατέρας του μικρού τότε Μιχάλη, τον απήγαγε και έφυγε για το Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, απαγορεύοντάς του κάθε επικοινωνία με τη μητέρα του. Η αποστολέας μεγάλωσε με τον καημό της μητέρας της για τον εντοπισμό αυτού του παιδιού και θέλει όσο τίποτα να μάθει εάν είναι ζωντανός και να τον γνωρίσει. Πώς θα αισθανθεί ο παραλήπτης όταν μάθει ότι ήταν θύμα απαγωγής από τον ίδιο του τον πατέρα; Πώς πέρασε αυτά τα 46 χρόνια μακριά από τη μητέρα του; Ποια θα είναι η αντίδρασή του όταν ενημερωθεί για τον θάνατό της; Μια ιστορία που θα συγκινήσει.

Το Πάμε Πακέτο επιστρέφει, δυνατότερο από ποτέ. Κάθε Πέμπτη, στις 21:00.

Ο Σαμαράς "δείχνει" Τσίπρα και Καμμένο ότι θέλουν έξοδο από το ευρώ

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι έκανε τα πάντα, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση, αλλά όπως είπε έπεσε σε τείχος αλαζονείας. 


Δυστυχώς οι εκλογές είναι πια αναπόφευκτες, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και ανέφερε ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα βρεθούν αντιμέτωποι από τη μια μεριά ο αριστερόστροφος κρατισμός και ο τυχοδιωκτικός λαϊκισμός και από την άλλη οι δημιουργικές φιλελεύθερες δυνάμεις του τόπου. "Θα αναμετρηθεί το χθες με το αύριο", είπε χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα του λαού είναι ξεκάθαρο, συμπλήρωσε. "Ναι στην παραμονή στο ευρώ". Αναφερόμενος στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης είπε για τη ΝΔ, βάλαμε πάνω από την καρέκλα το μέλλον της Ελλάδας, αλλά πέσαμε πάνω σε ένα τείχος αδιαλλαξίας. Χρειάζεται, τόνισε, αυτή την κρίση στιγμή να είμαστε ενωμένοι.

Τέλος το εξασθενές χρώμιο από το δίκτυο της Παραλίας Αυλίδας

Την Παρασκευή 11 Μαΐου, υπογράφηκε από τη ΔΕΥΑΧ και την ανάδοχη εταιρεία ΕΥΒΟΪΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ, η σύμβαση για τα «Συμπληρωματικά Έργα Εμπλουτισμού και Βελτίωσης Υδραγωγείου Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας» που είχε δημοπρατηθεί στις 20 Μαρτίου.

Η συνολική λύση που επέλεξε και πέτυχε ο Δήμος Χαλκιδέων και που εξασφαλίζει και εγγυάται τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα του παρεχόμενου νερού στη Δημοτική Ενότητα Αυλίδας, μέσω της ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) των έργων διασύνδεσης με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ και κατασκευής του εξωτερικού δικτύου υδροδότησης όλης της περιοχής από αυτό (δηλ. με τη μεταφορά νερού από το δίκτυο από το οποίο υδρεύεται η Αθήνα, στις δεξαμενές ύδρευσης όλων των οικισμών της περιοχής Αυλίδας), έχει ήδη πάρει το δρόμο της υλοποίησης.
Το έργο που αφορά στην ολοκλήρωση του δικτύου μεταφοράς νερού από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ στο Διυλιστήριο Αυλίδας καθώς και στην κατασκευή του απαιτούμενου Αντλιοστασίου, συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, το κόστος του ανέρχεται στα 591.762 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%).
Οι εργασίες ξεκινούν μέσα στην εβδομάδα, ενώ η κατασκευή του έργου έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης εντός του καλοκαιριού.
Με το έργο αυτό, αντιμετωπίζεται το πρόβλημα ύδρευσης στην Παραλία Αυλίδας. Παρέμβαση που καταργεί τις καλοκαιρινές διακοπές στην υδροδότηση. Κυρίως όμως, παρέμβαση που προστατεύει τη δημόσια υγεία με την παροχή καθαρού πόσιμου νερού για τους καταναλωτές του δικτύου της Παραλίας Αυλίδας, καθιστώντας, τον υφιστάμενο εφιάλτη του εξασθενούς χρωμίου, οριστικά παρελθόν.
Επισημαίνεται δε, για μια ακόμη φορά, προς τους κατοίκους της περιοχής Παραλίας Αυλίδας, ότι το νερό στο δίκτυο του οικισμού είναι επιβαρυμένο και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και η πόση του απαγορεύεται, έως και την ολοκλήρωση του έργου και άρα, έως την παροχέτευση στο τοπικό δίκτυο νερού από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ,
Στη φωτογραφία, ο δήμαρχος, Θανάσης Ζεμπίλης, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Έλενα Βάκα και  ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, Βασίλης Βλάχος

Κάλπες αύριο σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές προσέρχονται αύριο Τετάρτη στις κάλπες στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας, για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στα διοικητικά συμβούλια των σχολών τους εν μέσω μιας «θερμής» πολιτικής συγκυρίας.

Ωστόσο, παρά τις πολιτικές εξελίξεις, το κλίμα στα Πανεπιστήμια είναι υποτονικό. Δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που αναμένουν μεγάλη αποχή.

Αυτοί που περιμένουν να αυξήσουν τα ποσοστά τους είναι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων των Αριστερών Κινήσεων, που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέχεια της ανόδου του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές. Ορισμένοι εξ αυτών επισημαίνουν ότι μπορεί το κλίμα να φαίνεται υποτονικό, θεωρείται, όμως, βέβαιο ότι η ψήφος των φοιτητών θα επηρεαστεί από την ψήφο των πολιτών στις ελογές της 6ης Μαΐου.

Δεν είναι λίγοι, πάντως, εκείνοι που ανησυχούν για το ενδεχόμενο να ανατραπούν οι «ισορροπίες» των παρατάξεων μέσα στις σχολές.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει μια μικρής έκτασης διάσπαση της ΠΑΣΠ καθώς, σε ορισμένες πόλεις, μέλη της παράταξης αποφάσισαν να διαφοροποιηθούν από τις επίσημες θέσεις του κόμματος σχετικά με το μνημόνιο και τη γενικότερη πολιτική του. Οι διαφωνούντες έχουν ιδρύσει παράταξη με την επωνυμία «Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα» σε ορισμένες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα.

Αισιόδοξη και με αυτοπεποίθηση «κατεβαίνει» η ΔΑΠ που δεν αναμένει απώλειες. Αντιθέτως, προσβλέπει σε αύξηση των ποσοστών της.

Χαρακτηριστικό, πάντως, του κλίματος είναι το γεγονός ότι δεν γίνονται ομιλίες πολιτικών αρχηγών και στελεχών, όπως συνηθιζόταν παλαιότερα στα αμφιθέατρα.

Λάμψακος: 27χρονος Πακιστανός με λαθραία τσιγάρα και...χασις!

Ο 27χρονος Πακιστανός  που σταμάτησαν, για έλεγχο,  χθες το απόγευμα στη Λάμψακο  άντρες της Ομάδας «ΔΙΑΣ» είχε ...λίγο απ' όλα.

Ο νεαρός είχε 0,56 γραμμάρια χασίς, έναν σουγιά καθώς και 82 πακέτα λαθραία τσιγάρα.

Τα τσιγάρα τα προόριζε για πώληση και μαζί με το χασίς και τον σουγιά  ήταν τα "πειστήρια του εγκλήματος" που παρουσιάστηκαν στον Εισαγγελέα.

Ελεύθερος ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας

Ελεύθερος αφέθηκε ο γνωστός δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας, καθώς έδειξε στον εισαγγελέα που οδηγήθηκε χαρτί σύμφωνα με το οποίο έχει προχωρήσει σε ρύθμιση του χρέους.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός δημοσιογράφος και σύζυγος της Άννας Δρούζα, συνελήφθη για οφειλές ύψους 140.000 ευρώ προς το δημόσιο

Συνελήφθη Χαλκιδέος καταστηματάρχης για 16.400 ευρώ ενώ τα λαμόγια κυκλοφορούν ανενόχλητα.

Συνελήφθη Χαλκιδέος καταστηματάρχης για 16.400 ευρώ ενώ τα λαμόγια κυκλοφορούν ανενόχλητα

 

Πρόκειται για 68χρονο επαγγελματία και καταστηματάρχη που συνελήφθη την  Δευτέρα από την Ασφάλεια Χαλκίδας μετά από ένταλμα που εξέδωσε ο Οικονομικός Εισαγγελέας. 

 

Τα χρέη του 68χρονου ανέρχονται στις 16.400 ευρώ.

Πρεμιέρα για τις πανελλαδικές η επόμενη Δευτέρα

Tην ερχόμενη Δευτέρα 21 Μαΐου αρχίζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιουνίου. Στις 17 Μαΐου, λήγει το διδακτικό έτος στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας και στις 15 Ιουνίου θα λήξει στα δημοτικά σχολεία.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α') θα αρχίσουν μια ημέρα μετά, την Τρίτη 22 Μαΐου. Πάντως, υπάρχει προβληματισμός στο υπουργείο Παιδείας για το ενδεχόμενο νέας εκλογικής αναμέτρησης, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να μετακινηθούν κάποιες ημερομηνίες εξετάσεων, αν οι εκλογές βέβαια γίνουν και αν η ημερομηνία διεξαγωγής τους θα είναι η 17η Ιουνίου. Τις ημέρες εκείνες, άλλωστε, έχουν προγραμματιστεί επαναληπτικές εξετάσεις και οι εξετάσεις στα επαγγελματικά λύκεια, όπως επίσης και οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα.
Μετά τη λήξη των μαθημάτων στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, θα ισχύσουν τα ακόλουθα:
Στα γυμνάσια. Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων του γυμνασίου θα αρχίσουν την Τρίτη 22 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου.
Στα γενικά λύκεια (ημερήσια και εσπερινά). Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης των ημερησίων γενικών λυκείων καθώς, επίσης, και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, θα αρχίσουν την Τρίτη 22 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου. Το ίδιο ισχύει για τις προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των εσπερινών γενικών λυκείων,
καθώς, επίσης, και για τις απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Δ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας. Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των ημερησίων γενικών λυκείων και της Δ΄ τάξης των εσπερινών λυκείων, στα μαθήματα τα οποία εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για όσους έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα διεξαχθούν από την Τετάρτη 6 Ιουνίου μέχρι και την Τρίτη 19
Ιουνίου. Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών όλων των τάξεων των ημερησίων και εσπερινών γενικών λυκείων θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την Τρίτη 26 Ιουνίου. Οι επαναληπτικές εξετάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων της Γ΄ τάξης των ημερησίων γενικών λυκείων και της Δ΄ τάξης των εσπερινών γενικών λυκείων θα αρχίσουν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου.
Στα επαγγελματικά λύκεια οι προαγωγικές εξετάσεις θα γίνουν από 23 Μαΐου έως 19 Ιουνίου.

Βενιζέλος: "Η χώρα οδεύει ξανά σε εκλογές"

«Η χώρα οδεύει δυστυχώς ξανά σε εκλογές μέσα σε λίγες μέρες υπό άσχημες συνθήκες, γιατί κάποιοι έβαλαν εν ψυχρώ υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το στιγμιαίο κομματικό τους συμφέρον. Όσοι το έκαναν αυτό παρερμηνεύουν την επιθυμία κι εντολή του ελληνικού λαού που μας είπε ότι θέλει κυβέρνηση συνεργασίας και την Ελλάδα στο ευρώ», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την νέα άκαρπη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Τρίτη.

«Προτείναμε στο ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση της Αριστεράς με τη δική μας στήριξη, υιοθετήσαμε την πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση, όμως τίποτα δεν κατέστη εφικτό λόγω άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κι επιμονής του κ. Κουβέλη ότι χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προχωρήσει καμία πρόταση», σημείωσε ο κ Βενιζέλος.

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να πείσουμε ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ να προχωρήσουμε σε συνεργασία που θα ανακουφίσει το Έθνος, αλλά δεν το πετύχαμε» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε με νόημα ότι «είναι υποχρέωση του κάθε Έλληνα πολίτη να διαβάσει τα πρακτικά της σημερινής σύσκεψης όπου θα δει αποτυπωμένες τις στρατηγικές και τις σκοπιμότητες των κομμάτων, δυστυχώς επικράτησε αλαζονεία και τυχοδιωκτισμός». «Θα αγωνιστούμε για να βρει η πατρίδα το δρόμο της» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ναυάγιο» στο Προεδρικό - Πάμε φουλ για εκλογές στις 10 ή 17 Ιουνίου

Ναυάγησαν όπως αναμενόταν οι συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και ξεκινούν οι διαδικασίες για τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τον τόπο σε εκλογές στις 10 ή στις 17 Ιουνίου.
Μετά από τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, διαπιστώθηκε πλήρες αδιέξοδο στην προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ή προσωπικοτήτων. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Καμμένος βγαίνοντας πρώτος δήλωσε ότι «προτείναμε και επιμείναμε στη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικού σκοπού, όμως εκείνοι προτίμησαν κυβέρνηση δανειστών». Αύριο το μεσημέρι, θα υπάρξει νέα συνάντηση των αρχηγών με τον κ. Παπούλια για να οριστεί ο επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης και τα υπόλοιπα μέλη της.
Στα επιτελεία των κομμάτων επικρατεί αναβρασμός και τα στελέχη τους προετοιμάζονται για τη νέα σκληρή αναμέτρηση. Στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει ευφορία για τη διεξαγωγή νέων πρόωρων εκλογών και έγιναν προσπάθειες όλες τις προηγούμενες ημέρες ώστε να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο. Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί το απόγευμα με τους νεοεκλεγμένους βουλευτές του κόμματός του και θα επιχειρήσει να εμψυχώσει την παράταξη, μετά την ήττα που υπέστη στις εκλογές της 6ης Μαίου αλλά και μετά την αποτυχία της προσπάθειάς του να συσπειρώσει την παράταξη σε μια ενιαία Κεντροδεξιά. Αλλά και στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί σκεπτικισμός για τη νέα αναμέτρηση αφού οι δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί δείχνουν ακόμη μεγαλύτερη υποχώρηση των ποσοστών. Ο κ. Βενιζέλος σε σύσκεψη με τα κορυφαία στελέχη της παράταξης, σήμερα το πρωί, στην Ιπποκράτους, ζήτησε να ξαναριχτούν στη μάχη των εκλογών προσδοκώντας να συγκεντρώσουν το καλύτερο δυνατό ποσοστό.
Στον ΣΥΡΙΖΑ νοιώθουν δικαιωμένοι από τις εξελίξεις, αφού μετά την άρνησή τους να συνεργαστούν με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση τεχνοκρατών, ετοιμάζονται τώρα να διπλασιάσουν τα ποσοστά τους στην προσεχή αναμέτρηση, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Φωνές ωστόσο στην Κουμουνδούρου προειδοποιούν ότι απαιτείται προσοχή κατά την προεκλογική εκστρατεία αφού δεν αποκλείεται η επιτυχία του κόμματος στις 6 Μαίου να γυρίσει μπούμερανγκ αν οι πολίτες κρίνουν ότι η χώρα οδηγείται σε αποσταθεροποίηση. ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Ελληνες αλλά και Χρυσή Αυγή προσδοκούν καλύτερα αποτελέσματα από τις κάλπες ενώ Στέφανος Μάνος και Ντόρα Μπακογιάννη ετοιμάζονται για κοινή κάθοδο.
Ας σημειωθεί ότι το άρθρο 37 του Συντάγματος ορίζει ότι αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδιώκει τον σχηματισμό κυβέρνησης από όλα τα κόμματα για τη διενέργεια εκλογών. Σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές και διαλύει τη Βουλή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ρένα Ασημακοπούλου θα είναι πιθανότατα η υπηρεσιακή Πρωθυπουργός.

Καμμένος: Αλαζονεία της εξουσίας από Σαμαρά - Βενιζέλο

Οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης «μπλοκαρίστηκαν από την επιμονή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να συνεχίσουν να υπηρετούν τα συμφέροντα όχι του ελληνικού λαού αλλά του μνημονίου», κατήγγειλε ο Πάνος Καμμένος μετά το αδιέξοδο στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Οπως είπε, οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς επέδειξαν για ακόμη μία φορά αλαζονεία της εξουσίας. Ειδικά για τον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Καμμένος είπε ότι η απάντηση στην πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν «ουσιαστικά ότι θέλει εκλογές γιατί θέλει να γίνει πρωθυπουργός».

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ακόμη ότι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ υπήρχε καλή πρόθεση πάνω στην πρόταση που κατέθεσε, αλλά δεν συγκεντρώνονταν οι αναγκαίοι βουλευτές για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Τέλος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επανέλαβε τις 7 θέσεις του κόμματος που κατέθεσε στη σύσκεψη, γνωστοποιώντας πως ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε με αυτές, εκτός από το ζήτημα που αφορά τις καταγγελίες των δανειακών συμβάσεων.

Κουβέλης: Δυστυχώς δεν επήλθε συμφωνία

Η σύσκεψη δεν απέφερε καρπούς, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο. «Δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ώστε να υπάρξει λύση για να αποφύγει η χώρα την προσφυγή στις νέες εκλογές», πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι κατέθεσε για μία ακόμη φορά πρόταση για μία οικουμενική κυβέρνηση με φερέγγυα πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένο πρόγραμμα. «Δυστυχώς δεν επήλθε συμφωνία και η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή», σημείωσε.

Πρόσθεσε δε ότι δεν ετέθη καν στο τραπέζι το ενδεχόμενο συγκρότησης μίας κυβέρνησης προσωπικοτήτων ή μίας κυβέρνησης από τεχνοκράτες.

Μυτιλήνη: Αποχωρεί απο τη ΝΔ ο πρώην βουλευτής Λέσβου Γ. Γιαννέλλης

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, την οποία κοινοποιεί στο γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζο, γνωστοποιεί την αποχώρησή του από το κόμμα ο πρώην βουλευτής και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Λέσβου Γιάννης Γιαννέλλης.
Ο κ. Γιαννέλλης με την επιστολή του εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τον παραγκωνισμό του από το κόμμα και ιδιαίτερα για το ότι δεν αξιοποιήθηκε στις πρόσφατες εκλογές.
Με άλλη προφορική του δήλωση, ο κ. Γιαννέλλης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να στηρίξει άλλο κομματικό σχηματισμό στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. «Η πολιτική δεν τελειώνει για μένα στη Νέα Δημοκρατία», σημείωσε, μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Το πλήρες κείμενο της αποχώρησης του Γιάννη Γιαννέλλη από τη Νέα Δημοκρατία ΕΔΩ

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον πατέρα της Άννας Βίσση!

Στη Λάρνακα η κηδεία του Νέστορα Βίσση που έφυγε από τη ζωή τα μεσάνυχτα της Παρασκευής...


Το τελευταίο αντίο στον πολυαγαπημένο της πατέρα θα πει σήμερα η Άννα Βίσση και όλη η οικογένειά της, που βυθίστηκε στο πένθος μετά το θάνατο του. Η κηδεία του Νέστορα Βίσση θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στις 3 στον Ιερό Ναό Παναγίας της Χρυσοπολίτισσας στη Λάρνακα.
 
Ο πατέρας της γνωστής τραγουδίστριας αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής σε ηλικία 82 χρόνων. Η τελευταία επιθυμία του ήταν η κηδεία του, το τελευταίο "αντίο" να γίνει στο εκκλησάκι που γνώρισε, ερωτεύτηκε, αγάπησε και... παντρεύτηκε την γυναίκα της ζωής του, Σοφία!

Αντιφασιστική εκδήλωση στους ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΚΥΜΗΣ

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 27-1-12 και ώρα 11.00 π.μ. στο χώρο του μνημείου ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ, η Αχτιδική Επιτροπή Νότιας Εύβοιας ΚΚΕ και τα Παραρτήματα ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Εύβοιας, διοργανώνουν εκδήλωση

για να τιμήσουν:


- Τον αντιφασιστικό αγώνα του λαού μας


- Τα θύματα του ναζισμού στους ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ


καθώς επίσης και όλους τους ήρωες της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και του ΔΣΕ



Μεγάλη Απάτη: Δηλώνουν το...φαράγγι της Σαμαριάς για να παίρνουν επιδοτήσεις

Samaria Gorge
 (Photo credit: Wikipedia)
Άτομα από όλη τη Κρήτη εισέπρατταν εκατομμύρια καθώς είχαν δηλώσει ως ιδιωτικές ή ενοικιαζόμενες εκτάσεις το ίδιο το...φαράγγι της Σαμαριάς και όχι μόνο!

Τη μεγάλη απάτη φέρνει στο φως το Cretalive, το οποίο αναφέρει πως "από την μέχρι τώρα έρευνα μόνο το νησάκι ...Θεοδωρού των Χανίων εμφανίζεται να...μην είναι δηλωμένο, όλα τα άλλα δίνουν...επιδοτήσεις φουλ!"

Μεταξύ των εκτάσεων που έχουν δηλωθεί είναι ορεινοί όγκοι στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τις επιφάνειες αναδασώσεων στην περιοχή Άναβος και Καστιγιανόλακκος Σελίνου-Κανδάνου , το φαράγγι του Θερίσου, αλλά και την επιφάνεια αναδασώσεων Βλάτους Κισάμου!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πόρισμα της διεύθυνσης Δασών είναι αποκαλυπτικό, και έχει σταλεί στον εισαγγελέα ολόκληρος φάκελος, ενώ τη διαδικασία που προβλέπεται για τις παράνομες επιδοτήσεις κινεί και ο ίδιος ο ΟΠΕΚΕΠΕ!

Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια αφού ο εθνικός δρυμός των Λευκών Ορέων δεν είναι μόνο αποδεδειγμένα κρατική περιουσία-άλλα ορεινά μέρη αμφισβητούνται έτσι κι αλλιώς-αλλά είναι απολύτως προστατευμένος με φορέα διαχείρισης και τα όριά του είναι σαφή, οι συντεταγμένες είναι ορισμένες δορυφορικά.

"Είναι κάτι που δεν μπορούμε ακόμη να χωνέψουμε! Εμείς συλλέξαμε τα στοιχεία και αυτά που μας έδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ και στείλαμε όλο το φάκελο στον εισαγγελέα" τόνισε στο Cretalive ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Καρούντζος.

Η έρευνα

Οι κρατικές υπηρεσίες που αποκάλυψαν την υπόθεση-με πρώτη τη Διεύθυνση Δασών Χανίων που κινητοποίησε τον ΟΠΕΚΕΠΕ- έχουν πάντως εκπλαγεί με το μέγεθος της απάτης και των όσων έχουν βγει στο φως.

Η προισταμένη της διεύθυνσης Δασών Πολύμνια Σκλάβακη με του πήρε τις πρώτες καταγγελίες για την ‘αξιοποιηση’ δημοσιων εκτάσεων προκειμένου να δηλωθούν ως βοσκότοποι άρχισε την έρευνα.

"Αμέσως προβήκαμε σε διερεύνηση των πληροφοριών μεταδίδοντας στον ΟΠΕΚΕΠΕ στοιχεία ορίων εκτάσεων που διαχειρίζεται η ΔΔ Χανιων ως τελεσίδικα δήμοσιες επιζητώντας την επαλήθευσή τους ή όχι’" αναφέρει στο πόρισμά της η κ.Σκλαβάκη που επισημαίνει ότι προτεραιότητα δόθηκε εκ των πραγμάτων και για ευνόητους λόγους στον εθνικό Δρυμό Λευκών Ορέων (ΕΛΔΟ) , το φαράγγι της Σαμαριας όπως το ξέρουν σε όλο τον κόσμο!

Όπως αναφέρει η κ. Σκλαβάκη "από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή μας προκύπτει ότι πράγματι σε αρκετά μεγάληέκταση, ιδιαίτερα τον ΕΔΛΟ ασκούνται πράξεις ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων από φερόμενους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές"!

Η υπηρεσία τονίζει ότι, τις πρώτες καταγγελίες της πήρε τον Αύγουστο του 2011 οπότε και στις 28 του ίδιου μήνα ζήτησε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ Ηρακλείου να μάθει εάν υπάρχουν δηλώσεις φυσικών προσώπων κατά τη διαδικασία με την οποία δηλώθηκαν.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ αρχικά δεν απάντησε και η Διεύθυνση Δασών επανήλθε με έγγραφο στις 2 Δεκεμβρίου και εκ νέου "ενόχλησε " στις 15 Δεκεμβρίου...

Η Δ/νση Δασών Χανίων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της θα κάνει τις κατά νόμο απαιτούμενες ενέργειες ώστε να προστατέψει όλες τις τελεσίδικα δημόσιες εκτάσεις, προασπίζοντας μέχρι κεραίας τα επ' αυτών συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου" καταλήγει το πόρισμα της Διεύθυνσης Δασών Χανίων.

Την άνοιξη και το καλοκαίρι αδυνατίζουμε πιο εύκολα;

Τα βαριά ρούχα του χειμώνα αντικαταστάθηκαν από τα ελαφριά ανοιξιάτικα συνολάκια και τα περιττά κιλά του χειμώνα άρχισαν να φαίνονται. Για πολλούς ανθρώπους ξεκινάει το άγχος της δίαιτας...και της απώλειας σωματικού βάρους. Δημιουργείται το ερώτημα την άνοιξη και το καλοκαίρι πράγματι είναι ποιο εύκολη η απώλεια κιλών και αν αυτό έχει μία ευρύτερη επιστημονική εξήγηση;

Σχετικές πληροφορίες δίνει η Γεωργία Καπώλη, MSc-Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι καταφατική και έχει τη βάση της τόσο στην καλοκαιρία που παρατηρείται, όσο και στις διάφορες ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν αυτήν την εποχή.Τις εποχές αυτές λόγω του ότι η διάρκεια της μέρας επιμηκύνεται, μας επιτρέπεται να περπατάμε και να κινούμαστε περισσότερο. Η υπερκινητικότητα λόγω μεγαλύτερης διάρκειας της ημέρας, αυξάνει την κατανάλωση θερμίδων και τη μεταβολική δραστηριότητα. Συνεπώς, μπορεί να τρώμε το ίδιο με το χειμώνα, αλλά αυτό το οποίο καίμε είναι πολύ περισσότερο.

Το καλοκαίρι η καταναλωθείσα ποσότητα του φαγητού μειώνεται, μιας και η όρεξή μας είναι μικρότερη. Όλη αυτή η αλλαγή διατροφικής συμπεριφοράς ενισχύεται και από τη βελτίωση της διάθεσης μας για ταξίδια και εκδρομές, που συμβάλλουν με τη σειρά τους στην αύξηση της φυσικής μας δραστηριότητας και κατεπέκταση στην αύξηση των καύσεων μας. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η μειωμένη όρεξη τις παραπάνω εποχές και η βελτίωση της διάθεσης μας δεν έχουν μόνο θεωρητικό υπόβαθρο, αλλά πρόκειται για δύο συνισταμένες συνεργασίας αισθήσεων, σώματος και πνεύματος, που σε διέγερση προκαλούν τη συμμετοχή του αυτόνομου νευρικού συστήματος.

Συγκεκριμένα, η ευδιαθεσία η οποία προκαλείται σε σημαντικό βαθμό από την καλοκαιρία συμβάλλει στην αυξημένη έκκριση κατεχολαμινών, με κύριους αντιπροσώπους την αδρεναλίνη και τη νορ-αδρεναλίνη. Οι δύο βασικές ορμόνες του αυτόνομου νευρικού συστήματος είναι ισχυροί ανορεξιογόνοι θερμογενετικοί και λιπολυτικοί παράγοντες, που συμβάλλουν τα μέγιστα στην απώλεια βάρους, τόσο στο επίπεδο του περιορισμού της όρεξης όσο και σε αυξημένη καύση θερμίδων, αλλά και σε απευθείας διάσπαση του λίπους. Aν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τις ομολογουμένως αυξημένες θερμίδες που καταναλώνουμε κατά τη φυσική δραστηριότητα στη διάρκεια μίας υπέροχης ημέρας, τότε καταλαβαίνουμε πόσο θετικά μπορεί να επιδρά η καλοκαιρία στο σωματικό μας βάρος!

Έτσι, αυτό το οποίο μας μένει προκειμένου να μειώσουμε ή/και να σταθεροποιήσουμε το σωματικό μας βάρος, σε καλά για την υγεία μας επίπεδα, είναι να υιοθετήσουμε στην καθημερινότητα μας τις βασικές αρχές της σωστής διατροφής.

Η εφαρμογή μικρών και συχνών γευμάτων, και ειδικότερα του πρωινού, ανεφοδιάζουν συνεχώς με ενέργεια τον οργανισμό. Επιπλέον, κάθε γεύμα θα πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 20 λεπτά, έτσι ώστε να προλαβαίνει να επέρχεται το αίσθημα του κορεσμού και να αποφεύγονται με αυτόν τον τρόπο τα τσιμπολογήματα.

Η κατανάλωση τροφίμων από όλες τις ομάδες (κρέατα, φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, αμυλούχα) σε σωστή ποσότητα και συχνότητα, εφοδιάζουν τον οργανισμό με όλα τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά.

Η κατανάλωση φαγητού αργά το βράδυ και κυρίως πριν το ύπνο καλό είναι να αποφεύγεται, μιας και η καύση των τροφών γίνεται με πολύ μικρότερο ρυθμό, ενώ η αποθήκευση λίπους είναι πιο έντονη.

Για τη μείωση ή διατήρηση του σωματικού βάρους καλό είναι να μειωθεί η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε λίπος και ζάχαρη (τηγανητά φαγητά , κέικ, σοκολάτες, μαρμελάδες, πάστες πίτες, μαγιονέζες, κρέμες, ντρέσινγκ, βούτυρο, πλήρη γαλακτοκομικά σε λίπος).

Μη χρησιμοποιείτε βούτυρο ή μαργαρίνες, αλλά προτιμήστε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.Μειώστε την κατανάλωση των πλήρη σε λίπος γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων και προτιμάτε όσα είναι αποβουτυρωμένα και χαμηλά σε λιπαρά.

Η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε φυτικές ίνες, βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εντέρου και δίνουν το αίσθημα πληρότητας στο στομάχι, μειώνοντας έτσι την όρεξη. Έτσι, προτιμήστε το ψωμί ολικής άλεσης και τα μαύρα μακαρόνια και ρύζι, τρώτε 1-2 φορές την εβδομάδα όσπρια (φασόλια, φακές, ρεβίθια), μαγειρεμένα με λίγο λάδι και καταναλώνετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά.
Η απώλεια και η σταθεροποίηση του σωματικού βάρους επιτυγχάνεται με την περιορισμένη κατανάλωση αλατιού και αλκοόλ και αντίθετα η αυξημένη κατανάλωση νερού βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού και προσφέρει ευεξία.
life2day.gr

Η Dixons- Κωτσόβολος προετοιμάζεται για την έξοδο από το ευρώ

Dixons shop im Emmen
(Photo credit: Wikipedia)
Ένα ακόμα άρθρο που αναφέρεται στο υποθετικό σενάρτιο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δημοσιοποιήθηκε χτες, σύμφωνα με το οποίο η Dixons που έχει αγοράσει την αλυσίδα «Κωτσόβολος» θεωρεί πιθανό αυτό το ενδεχόμενο και σχεδιάζει ήδη την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με το άρθρο στους Financial Times, η αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών κάνει πλάνα ώστε να προστατεύσει τα καταστήματα της στην περίπτωση που υπάρξει «κοινωνική αναταραχή» λόγω της υποθετικής εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στεμπάστιαν Τζέιμς, δηλώνει ότι η μετάβαση της Ελλάδας στη δραχμή θα είναι πολύ δύσκολη, αλλά σημειώνει ότι η πολυεθνική αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών μπορεί να ωφεληθεί τελικά λόγω της δύσκολης θέσης που θα βρεθεί ο τοπικός ανταγωνισμός.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι», λέει ο Τζέιμς στη συνέντευξή του στους Times. «Τη μια μέρα φαίνεται ότι θα φύγουν, την άλλη ότι θα πάνε όλα καλά. Δεν είμαστε σε ιδιαίτερα καλή φάση αυτή τη στιγμή. Έχουμε φυσικά εκπονήσει σχέδια για το τι πρέπει να κάνουμε. Τι θα μπορούσε να συμβεί την πρώτη, την δεύτερη, την τρίτη μέρα».

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Dixons, η πρώτη αντίδραση της εταιρείας θα ήταν το προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων ώστε να κάνουν τη μετάβαση από το ευρώ στη δραχμή. Παράλληλα, η εταιρεία έχει καταστρώσει λεπτομερή σχέδια για το πως θα προστατευθεί από μια κοινωνική αναταραχή.

Oι "Στιγμές" αλλάζουν ώρα...

Λίγο πριν η φετινή και πολύ δύσκολη τηλεοπτική σεζόν εκπνεύσει, ο ΑΝΤ1 αποφάσισε να κάνει μια αλλαγή στο πρόγραμμά του. Η καθημερινή σειρά του, "Είναι στιγμές" από αυτή την Πέμπτη, 17 Μαϊου, δεν θα προβάλλεται πια στις 19:00 αλλά δύο ώρες νωρίτερα, στις 17:00.

Ο λόγος της αλλαγής είναι πως η σειρά - αν και ήταν ένα καλό τηλεοπτικό προϊόν, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, από πλευράς τηλεθέασης. Ετσι, στη λήξη, σχεδόν, της σεζόν, το κανάλι προτίμησε να το μεταθέσει σε μια ώρα ουδέτερη, "απέναντι" σε ζωντανές εκπομπές ή σήριαλ σε επανάληψη.

To πιθανότερο σενάριο είναι πως η σειρά δεν θα πάρει το πράσινο φως για την επόμενη σεζόν! Στη θέση της, από αυτή την Πέμπτη στις 19:00 θα προβάλλεται σε επανάληψη το "Wipe out".

Το πρόγραμμα του ΑΝΤ1, σύμφωνα με πληροφορίες, θα "κατεβάσει ρολά" μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου. Το "Πρωινό ΑΝΤ1" και το "Ελλάδα έχεις ταλέντο" είναι τα μοναδικά προγράμματα που θα συνεχίσουν να προβάλλονται μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Χειροπέδες για χρέη στο δημόσιο στον πρόεδρο του ΑΡΗ, Νίκο Παπαδόπουλο

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από σήμερα ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Άρη Νίκος Παπαδόπουλος για χρέη προς το δημόσιο.

Ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς του τμήματος αναζητήσεων της Ασφάλειας, κατηγορούμενος για χρέη προς το δημόσιο.

Σύμφωνα με την αστυνομία το ύψος των χρεών ανέρχεται στο ποσό των 966.280 ευρώ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...