Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

«Αντίθετος με τις ανάγκες της κοινωνίας ο προϋπολογισμός».

Κατά τη διάρκεια συζήτησης  του προσχεδίου του Προϋπολογισμού στην ειδική επιτροπή Οικονομικών, ο  βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς τοποθετήθηκε για δεύτερη φορά, υπεραμυνόμενος των θέσεων του κόμματος.

Δήλωσε για άλλη μια φορά πως  η ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος σαν ακρογωνιαίος λίθος του προϋπολογισμού, προσβλέπει στη μελλοντική είσπραξη θετικών διαπραγματευτικών αποτελεσμάτων, όμως η στήριξή του, σε μη καταβολές υποχρεώσεων του δημοσίου, σε μειώσεις του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και στην υπερφορολόγηση, το καθιστούν τροχοπέδη για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων που γιγαντώνονται καθημερινά.

Τόνισε στη συνέχεια, την ανάγκη για αλλαγή της πολιτικής που εφαρμόζεται μέσω του Προϋπολογισμού, ώστε να επιτευχθεί και ο δεύτερος στόχος που είχε τεθεί από την εποχή της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση. Οι προγραμματικές δηλώσεις των κομμάτων που συνιστούσαν την κυβέρνηση έθεταν δύο στόχους, την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ και την προσπάθεια να σταθεί η κοινωνία όρθια.

Για την επίτευξη του δεύτερου στόχου, ο βουλευτής της Εύβοιας πρότεινε την ανάπτυξη στρατηγικών συμμαχιών με χώρες του Ευρωπαίκού Νότου, ώστε να επιτευχθεί αποτελεσματικότερη διαπραγμάτευση των αναγκών των χωρών αυτών μέσω της  προώθησης των θέσεων τους από την προεδρία της Ελλάδας στην Ε.Ε από 01.01.2014.

Στο πλαίσιο άμεσης αντιστροφής των πολιτικών λιτότητας, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς κατάθεσε επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ώστε να διευκρινιστεί που οφείλεται η αναντιστοιχία των προβλέψεων του Υπουργείου με τις προβλέψεις εκθέσεων του ΔΝΤ και της ΕΕ.

 Η ερώτηση θα συζητηθεί  τη Δευτέρα 21 Οκτώβρη.

Αποστόλου - ΣΥΡΙΖΑ: Ο αγροτικός χώρος χρειάζεται μια άλλη Κοινή Αγροτική Πολιτική

Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, και συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο., στην παρέμβαση του στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, παρουσία του Επιτρόπου κ. Dacian Cioloş, αρμόδιου για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, ανέφερε τα εξής: 

«Καλώς ορίζουμε και μεις από τη πλευρά μας τον Επίτροπο Γεωργίας και πιστεύουμε ότι η σημερινή μας συνάντηση θα συμβάλλει στο κοινό ζητούμενο για όλους μας, που δεν είναι άλλο από τη στήριξη της αγροτικής δραστηριότητας και του αγροτικού κόσμου .

Κε Επίτροπε όπως και σεις γνωρίζετε η αποδέσμευση των  ενισχύσεων της προηγούμενης ΚΑΠ από την παραγωγή και οι εθνικά απαράδεκτες επιμέρους ρυθμίσεις των ΚΟΑ στα κρίσιμα αγροτικά μας προϊόντα οδήγησαν σε ραγδαία συρρίκνωση τον αγροτικό χώρο

Παράλληλα εδώ και 5 χρόνια εξ αιτίας των δεσμεύσεων του μνημονίου, που μας έχετε επιβάλλει εσείς και το ΔΝΤ, το οποίο εμείς ο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε δεσμευτεί ότι θα ακυρώσουμε, έχουμε μπει σε μια πορεία ύφεσης που δεν άφησε ανεπηρέαστο και τον αγροτικό κόσμο. Η ελληνική ύπαιθρος κ. Επίτροπε καταρρέει από την ανεργία και την υποαπασχόληση.

Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση  εσείς αποφασίσατε για τη νέα ΚΑΠ ένα μειωμένο προϋπολογισμό, που για τη χώρα μας μεταφράζεται σε μείωση του εθνικού δημοσιονομικού φακέλου άμεσων ενισχύσεων από -5,3% το 2014 έως -9,1% το 2020 και ταυτόχρονα μας ζητάτε σήμερα να επιστρέψουμε 1,3 δις ευρώ για κακή εφαρμογή της.

Αυτή είναι  η πραγματικότητα όσο κι αν επιχειρεί  ο δικός μας Υπουργός Γεωργίας να την ωραιοποιήσει.

Δεν το θεωρείτε σκόπιμο στα πλαίσια της συνοχής να υπήρχε μια πρόβλεψη, τουλάχιστον για τις χώρες που βιώνουν ύφεση, για ένα καλύτερο φάκελο ενισχύσεων;

Τι θα λέγατε για ένα  ιδιαίτερο πρόγραμμα απασχόλησης της υπαίθρου, όταν μάλιστα τα προηγούμενα μέτρα για τους νέους αγρότες δεν είχαν καμία αποδοτικότητα; Για παράδειγμα δεν θα συμφωνούσατε να ληφθεί υπόψη στη διαμόρφωση της άμεσης εισοδηματικής ενίσχυσης όχι μόνο η αγροτική έκταση αλλά και το αγροτικό δυναμικό ή η γεωργική απασχόληση;

Στη χώρα μας  υπάρχουν πολλοί παραγωγοί με μικρές εκμεταλλεύσεις και οι επιδοτήσεις που παίρνουν είναι αντίστοιχα μικρές. Η εισαγωγή ενός ανώτατου ορίου (οπωσδήποτε κάτω των 100.000 ευρώ) στην επιδότηση ανά παραγωγό και η κατανομή των χρημάτων που θα εξοικονομηθούν από τους μεγάλους παραγωγούς στους μικρότερους, δε θα ήταν ένα κοινωνικά δίκαιο αίτημα που συνάδει με τις αρχές της Ε.Ε.;

Όντως η νέα  ΚΑΠ αντιμετωπίζει ευνοϊκότερα  τις περιοχές σημαντικής βιοποικιλότητας και υψηλής φυσικής αξίας αγροτικές περιοχές, όμως ανάλογη αντιμετώπιση έπρεπε να υπάρξει και σε περιοχές ορεινές με φυσικά μειονεκτήματα , γιατί αυτές οι περιοχές είναι λιγότερο ανταγωνιστικές και η γεωργία θα εγκαταλειφθεί αν δεν αντιμετωπιστούν ευνοϊκά, η γη θα ερημοποιηθεί .

Κε Επίτροπε η μείωση του δημόσιου τομέα που μας έχετε επιβάλλει και η αποχή των Τραπεζών από τις επενδύσεις του αγροτικού χώρου θα έχουν μεγάλες επιπτώσεις για τους μικρομεσαίους παραγωγούς. Δε θα μπορούν να υλοποιήσουν τα σχέδια βελτίωσης που τους έχουν εγκριθεί, ενώ ταυτόχρονα θα διαμορφώνουν συνθήκες αδυναμίας στην απορρόφηση των σχετικών κονδυλίων.

Εκεί χρειαζόμαστε ουσιαστική ρύθμιση. Όπως τη χρειαζόμαστε και στο ζήτημα των βοσκήσιμων γαιών. Έχουμε περισσότερες των ζητούμενων τέτοιες γαίες, αρκεί να τις χαρτογραφήσουμε και να καθορίσουμε τις απαιτούμενες χρήσεις γης. Ο τρόπος που ασκείται η αιγοπροβατοτροφία στη χώρα μας κε Επίτροπε είναι εντελώς διαφορετική από αυτόν των Βόρειων χωρών. Επίσης πρέπει να υπάρξει αποφασιστική στήριξη στη προστασία της ελληνικής φέτας κατά τη σύναψη της διμερούς εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και Καναδά.

Η δική μας αριστερή και ριζοσπαστική πολιτική αγροτικής ανάπτυξης θα έχει ως εργαλείο τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας κι ως όραμα δύο βασικές στοχεύσεις, την επαρκή κάλυψη των διατροφικών αναγκών της χώρας και τη δυναμική προώθηση της παραγωγής προϊόντων με εξαγωγικό προσανατολισμό.»

Αναγνωστάκης: Παρά τις δεσμεύσεις καταργούν τον ΕΟΠΥΥ στο Αλιβέρι

Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού, ότι δεν επίκειται κλείσιμο ή συγχώνευση του παραρτήματος του ΕΟΠΥΥ στο Αλιβέρι, το παράρτημα του ΕΟΠΥΥ στο Αλιβέρι, πάει να συγχωνευτεί ή να καταργηθεί, με την έδρα του να μεταφέρεται στην Κύμη ή στη Χαλκίδα. 

Μετά και την αλλαγή των δεδομένων και τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης κατάθεσε αναφορά προς το Υπουργείο Εργασίας σχετικά με το ενδεχόμενο κλεισίματος ή συγχωνεύσεως του ΙΚΑ Αλιβερίου.

Το θέμα αυτό, είχε απασχολήσει το βουλευτή του Νομού και κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, όπου είχε λάβει διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό ότι δεν επίκειται κλείσιμο ή συγχώνευση.

Σήμερα γίνεται εκ νέου διερεύνηση των προθέσεων του Υπουργείου, βάσει της έντονης ανησυχίας που υπάρχει για το θέμα σε ολόκληρη την περιοχή. Η ανησυχία αυτή, εκφράστηκε επισήμως, από επιστολή που υπογράφουν, πολλά σωματεία εργαζομένων της περιοχής, σύλλογοι και ενώσεις συνταξιούχων της περιοχής,  οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλιβερίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου και ο Σύλλογος Γυναικών Αλιβερίου, με την οποία ζητούν την ενίσχυση και συνέχιση της λειτουργίας του ΙΚΑ Αλιβερίου στην έδρα του Δήμου.

Το πλήρες κείμενο της αναφοράς είναι το ακόλουθο:

Από πληροφορίες μας, σκοπεύετε την συγχώνευση ή κατάργηση του  Υποκαταστήματος Ι.Κ.Α Αλιβερίου και την μεταφορά του στην Κύμη ή Χαλκίδα. Αυτό θα ήταν ότι χειρότερο και καταστροφικό για την περιοχή Αλιβερίου, την  δεύτερη μεγάλη πόλη της Ευβοίας μετά την Χαλκίδα. Στην περιοχή μας υπάρχουν Βιομηχανίες και πολλές Βιοτεχνίες, όπως Τσιμεντοβιομηχανία Α.Γ.Ε.Τ   ΗΡΑΚΛΗΣ, μονάδες Δ.Ε.Η, Βιομηχανίες, ΒΙΔΟΜΕΤ, ΒΙΟΜΕΚ, Γαλβανιστήρια, Μαρμαροβιοτεχνίες, πολλές Ιχθυοκαλλιέργειες, με εργαστήρια συσκευασίας ψαριών και εξαγωγής στο εξωτερικό, μεγάλη οικοδομική και εμπορική δραστηριότητα. Οι συνταξιούχοι της περιοχής είναι περισσότεροι των 3.000 ατόμων και οι εργαζόμενοι περισσότεροι από 6000. Φαντασθείτε λοιπόν ότι για θεώρηση βιβλιαρίων υγείας η κατάθεση δικαιολογητικών εξόδων υγείας κ.λ.π θα πρέπει να πηγαίνουμε πλέον των 80 χιλιομέτρων ξοδεύοντας περισσότερα απ, όσα  θα  πάρουμε. Το Αλιβέρι  είναι έδρα του Δήμου Κύμης  Αλιβερίου και είναι κόμβος μεταξύ Κύμης και Καρύστου με πάρα πολλά χωριά γύρωθε  και με εμπορική κίνηση και σας εκφράζουμε το καθολικό αίτημα όλων  των κατοίκων της περιοχής για την παραμονή και  ενίσχυση του Υποκαταστήματος στο Αλιβερι.

Επίσης σας γνωρίζουμε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν μετοικίσει μόνιμα  στην περιοχή δικαιοδοσίας του  ΙΚΑ Αλιβερίου, από Αθήνα Πειραιά και άλλες μεγάλες πόλεις πολλοί κάτοικοι.

Tα παραπάνω είναι η περιγραφή της πραγματικής κατάστασης στην περιοχή μας. Θεωρούμε λοιπόν αναγκαίο το ΙΚΑ Αλιβερίου να παραμείνει ανοιχτό και να ενισχυθεί, σε μια εργατούπολη στηρίζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, αλλά και του ίδιου του ιδρύματος στην προσπάθεια του να πατάξει την ανασφάλιστη εργασία και να αυξήσει τα  έσοδα  του, αν εδρεύει διπλά στις βιομηχανίες του Αλιβερίου.

Αναμένοντες τις θετικές σας αποφάσεις και ενέργειες.

Οι υπογράφοντες:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙ ΜΗΛΑΚΙΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΟΙΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ:
ΖΑΡΑΚΩΝ
ΠΡΑΣΙΝΟΥ
ΔΥΣΤΟΥ
ΒΕΛΟΣ

ΔΗΜΑΡ Ευβοίας: Το κράτος τιμωρεί εκατομμύρια νοικοκυριά αντί να ελέγξει μερικές δεκάδες εταιρίες

Ξεκινά η νέα περίοδος πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης. Η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης έγινε για να παταχθεί η λαθρεμπορία καυσίμων έως ότου το κράτος καταφέρει να δημιουργήσει έναν αποτελεσματικό ελεγκτικό μηχανισμό της αγοράς. Ωστόσο, αποδεικνύεται ευκολότερο για το κράτος να τιμωρεί εκατομμύρια νοικοκυριά παρά να ελέγξει μερικές δεκάδες εταιρίες πετρελαιοειδών και λίγες χιλιάδες πρατηρίων καυσίμων. Το αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής είναι τεράστια οικονομική επιβάρυνση και ενεργειακή φτώχεια για τα νοικοκυριά αλλά και μείωση των εσόδων του κράτους. Η αδυναμία δημιουργίας ελεγκτικού μηχανισμού δεν είναι τυχαία, είναι η πολιτική επιλογή της προστασία των συμφερόντων της αγοράς έναντι των συμφερόντων των καταναλωτών.

Επιπλέον, στην Χαλκίδα ακόμη δεν υπάρχει η δυνατότητα χρήσης φυσικού αερίου για θέρμανση. Ενώ το κράτος έχει πληρώσει την υποδομή του δικτύου και ενώ έχει υποχρεώσει τους πολίτες να εγκαθιστούν σωληνώσεις φυσικού αερίου σε όλες τις οικοδομές της τελευταίας δεκαετίας, είναι απρόθυμο να δημιουργήσει την Εταιρία Παροχής Αερίου Στερεάς Ελλάδας. Η απροθυμία του οφείλεται στο ότι σκοπεύει να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΠΑ και να κάνει «δώρο» στον επενδυτή τη δημιουργία της ΕΠΑ Στερεάς Ελλάδας. Παράλληλα, η τοπική αυτοδιοίκηση αδιαφορεί εντελώς για το θέμα, καθώς θα μπορούσε όχι μόνο να πιέσει πολιτικά προς την κατεύθυνση αυτή αλλά να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που της δίνει ο νόμος. Σύμφωνα με το νόμο, οι ΔΕΥΑ έχουν τη αρμοδιότητα, εφόσον το θέλουν βέβαια, διαχείρισης συστημάτων φυσικού αερίου.

Η ΔΗΜΑΡ έχει προτείνει με τροπολογία της στη βουλή τη μείωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και τον αποτελεσματικό έλεγχο της αγοράς πετρελαιοειδών, όπως γίνεται σε όλη της Ευρώπη. Παράλληλα, η ΔΗΜΑΡ προτείνει την άμεση προώθηση δημιουργίας ΕΠΑ Στερεάς Ελλάδας είτε με πρωτοβουλία της ΔΕΠΑ είτε με πρωτοβουλία των ΔΕΥΑ της Στερεάς Ελλάδας με στόχο την παροχή φθηνότερης ενέργειας για θέρμανση στα νοικοκυριά.  



Γραφείο τύπου

Ν.Ε. ΔΗΜΑΡ Ευβοίας

Τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας στον Αναγνωστάκη για τα ειδικά σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας απάντησε στην Αναφορά 723/25-09-13 του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, σχετικά με τη λειτουργία των ειδικών σχολείων και τα προβλήματα που εντοπίζονται σε εκπαιδευτικό προσωπικό, στις μετακινήσεις καθώς και στις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Στην απάντησή του το Υπουργείο αναφέρει τις προβλέψεις του, για τοποθετήσεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., χωρίς να δεσμεύεται βέβαια για το χρόνο υλοποίησής τους. Είναι προφανής η έκτακτη και αποσπασματική αντιμετώπιση του προβλήματος στελέχωσης των ειδικών σχολείων, καθώς προτείνεται, την ύστατη στιγμή, η κάλυψη θέσεων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, που φυσικά δεν θα έπρεπε να αφορούν την κάλυψη πάγιων θέσεων προσωπικού, αφού οι θέσεις αυτές αυτονόητα θα έπρεπε να καλύπτονται από τον προϋπολογισμό του κράτους.

Παράλληλα το Υπουργείο ανακοινώνει την πρόθεση πρόσληψης ΕΕΠ και ΕΒΠ, μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για κοινωφελή εργασία, δημιουργώντας ακόμα μια γκρίζα ζώνη, όπου εργαζόμενοι της ίδιας ειδικότητας θα αμείβονται διαφορετικά.

Αναφορικά με τα προβλήματα μεταφορών  και κτιριακών υποδομών, το Υπουργείο Παιδείας παραπέμπει στους αρμόδιους Δήμους, αφού με βάσει την νέα αρχιτεκτονική της τοπικής αυτοδιοίκησης ανήκουν στο χώρο ευθύνης τους.

Επιμελητήριο Ευβοίας: Ημερίδα στην Κάρυστο

Το Επιμελητήριο Ευβοίας διοργανώνει ημερίδα στην Κάρυστο με τίτλο: «Πιστοποίηση/ Προώθηση/ Επισήμανση (labeling) Προϊόντων 1ης Μεταποίησης» στις 18 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 στο Γιοκάλειο Ίδρυμα Καρύστου. 

Οι ομιλητές θα είναι από το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,  Ελληνικό- Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» για την πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων και από τον ΟΠΕ για το ρόλο και τη σημασία της συσκευασίας και της επισήμανσης κτλ. Στόχος είναι να γνωρίσουν οι παραγωγικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις 1ης Μεταποίησης προϊόντων (όπως τυρί, γάλα, κρέας, λάδι, κρασί, σύκα, γλυκά κουταλιού, ζυμαρικά κτλ)  τις διαδικασίες που χρειάζονται για πιστοποίηση,  τυποποίηση και τη διακίνηση  σε χώρες της Ε.Ε. και Τρίτες Χώρες και πώς τα προϊόντα τους θα αποκτήσουν προστιθέμενη αξία και ανταγωνιστικότητα, επίσης θα γίνει αναφορά στην γυναικεία επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο.

Μετά την ημερίδα θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για να υπάρξει επίλυση αποριών.

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ στην Ιερά Μονή του Αγίου Πατάπιου

Στο Λουτράκι Κορινθίας


Ο Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονα του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Χαλκίδος, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013, πραγματοποιεί προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά  Μονή του Αγίου Πατάπιου στο Λουτράκι Κορινθίας.

Πρόκειται για ένα  υπέροχο μοναστήρι με φανταστική θέα προς την πόλη και τη θάλασσα. Η θεότητα του τόπου ξεχειλίζει την ψυχή.

Στο σπήλαιο του Αγίου θα δείτε το λείψανό του, δηλαδή το σώμα του, που καλύπτεται από ράσο, αλλά είναι ανέγγιχτο από το χρόνο.

Θα νιώσετε μια απερίγραπτη αίσθηση κατάνυξης και ηρεμίας.

Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου Λουτρακίου.

 Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Τιμή  εισιτηρίου: 15 €  •  Ώρα αναχώρησης: 8:00 π.μ.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής:

κα Γιάννα Σταμέλου  •  Τηλ.: 6980 720 960

Το Αλιβέρι συζητά για τις σύγχρονες θεατρικές πρακτικές

Η Ακαδημία των Πολιτών Αλιβερίου (αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία), σας καλεί σε Ανοικτή Κοινωνική Συζήτηση με εισηγήτρια την Γκουντρουμπή Φεμελίνα, θεατρολόγο – σκηνοθέτη, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και ώρες 17:00-20:00 στην Αίθουσα «Εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αλιβερίου» με θέμα: «Επανεξετάζοντας τη συμμετοχικότητα στις σύγχρονες θεατρικές πρακτικές». 

Η Κοινωνική Συζήτηση θα είναι ανοικτή (με ελεύθερη είσοδο) για όλους τους Πολίτες, οι οποίοι θα έχουν, παράλληλα, τη δυνατότητα να εγγραφούν στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που υλοποιεί η Ακαδημία των Πολιτών στα πλαίσια του νέου ακαδημαϊκού έτους 2013-2014, τα οποία είναι:

ΕΠΙΠΕΔΟ Α: Δέκα (10) τρίωρες εβδομαδιαίες κοινωνικές συζητήσεις για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γενικές γνώσεις και βεβαιώσεις παρακολούθησης {κόστος 50 ευρώ/ εξάμηνο}

Θεματική Ενότητα:

Θεατρολογία-Θεατρικό Παιχνίδι– Ψυχόδραμα-Δραματοθεραπεία και Ψυχανάλυση

ΕΠΙΠΕΔΟ Β: Εξειδικευμένη παρακολούθηση με τελικές εξετάσεις και e-εργασία (δέκα τρίωρες εβδομαδιαίες κοινωνικές συζητήσεις in vivo και πέντε τρίωρες εβδομαδιαίες συμπληρωματικές διαδικτυακές συναντήσεις {κόστος 150 ευρώ/ εξάμηνο}) με χορήγηση πιστοποιητικού παρακολούθησης, κατόπιν επιτυχούς εξέτασης και με αναγραφή ωρών.

Θεματική Ενότητα:

Θεατρολογί-Θεατρικό Παιχνίδι-Ψυχόδραμα-Δραματοθεραπεία & Ψυχανάλυση - Εφαρμογές στην εκπαίδευση ενηλίκων. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το «ΚΕΚ ΟΡΑΜΑ». Στην ενότητα αυτή χορηγούνται διαδικτυακά βιβλία και σημειώσεις

ΕΠΙΠΕΔΟ Γ: Πέντε Συμβουλευτικές Συναντήσεις, διάρκειας 90΄, των 10 ατόμων -ομαδική συμβουλευτική για αντιμετώπιση προσωπικών προβλημάτων- {Συνολικό κόστος: 100 ευρώ}.

Εναλλακτικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στο Ετήσιο Διαδικτυακό Πρόγραμμα Ψυχολογίας 300 ωρών με θεματική: «Ειδική Αγωγή». Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με το «ΚΕΚ Όραμα». Οι κοινωνικές συζητήσεις πραγματοποιούνται μέσω πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και εξειδικευμένους διδάσκοντες. {Συνολικό κόστος: 200 ευρώ ετησίως}.

* Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν όλοι οι Πολίτες άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από μορφωτικό, οικονομικό ή κοινωνικό επίπεδο.

Οι Κοινωνικές Συζητήσεις της Ακαδημίας για τον Α΄ Κύκλο θα διαρκέσουν από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2014, θα έχουν τη μορφή τρίωρων εβδομαδιαίων κοινωνικών (10 συνολικά) και θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα «εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αλιβερίου»  κάθε Τετάρτη και ώρες: 17:00 έως 20:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ:    τηλ. 6978944994  (καθημερινά 10:00 - 13:00).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...