Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Παράνομη απόλυση και τρομοκρατικές συλλήψεις συνδικαλιστών, στην απεργιακή συγκέντρωση


Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καταγγέλλει τη Διοίκηση της Επιχείρησης Carefour – Μαρινόπουλος για την παράνομη και προκλητική απόλυση του μέλους της Διοίκησής του σωματείου, Μαρίας Μπλάνα.

Στη σημερινή συγκέντρωση έξω από κατάστημα της επιχείρησης, που έγινε με αφορμή την απόλυση της συναδέλφου αλλά και την 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη βίαιη απομάκρυνση των απεργών. Εκτελώντας εντολές  που δέχονταν από στελέχη της επιχείρησης, προχώρησαν σε συλλήψεις συνδικαλιστών.


Ενδεικτικά, στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται οι Αντώνης Κούκουρας (μέλος της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ, της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ), Θέμος Βασιλείου (εργαζόμενος), Κώστας Ρουμπής (εργαζόμενος), Κώστας Παπακωνσταντίνου (εργαζόμενος), Γιώργος Μπενέκος (εργαζόμενος) και Άρης Βενιζέλος (εργαζόμενος).


Στη συγκέντρωση συμμετέχουν δυνάμεις από την Ένωση Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας, το Σωματείο Τροφίμων - Ποτών, το Κλαδικό Μετάλλου νομού Εύβοιας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βαγγέλης Σταματούκος από τη Λαϊκή Συσπείρωση και η Ντούρου Σοφία, εκλεγμένη στην Περιφέρεια με τη Λαϊκή Συσπείρωση.


Σε απάντηση της τρομοκρατίας, η απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών σωματείων και όλων των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, θα πραγματοποιηθεί έξω από το κατάστημα της επιχείρησης. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να απεργήσουν και να λάβουν μέρος στη συγκέντρωσή μας. Έχουμε πείρα πλέον! Οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές είναι αδίστακτοι. Έχουν στην υπηρεσία τους τις κυβερνήσεις αλλά και την αστυνομία. Καμία ανοχή!


Καταγγέλλουμε την παράνομη απόλυση της συναδέλφου και την τρομοκρατική σύλληψη συνδικαλιστών και εργαζομένων!

Απαιτούμε τώρα την ακύρωση της απόλυσης!

Να αφεθούν τώρα οι συλληφθέντες συνδικαλιστές!



Αναγνωστάκης: Προβλήματα στα σχολεία Ειδικής Αγωγής

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατέθεσε ως αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την ανοιχτή επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, σχετικά με τις σοβαρές ελλείψεις που σημειώθηκαν κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα σχολεία ειδικής αγωγής.

Η κατάσταση  στο χώρο της εκπαίδευσης των  παιδιών με αναπηρία είναι εκρηκτική. Αντιμέτωποι με πλήθος προβλημάτων και σοβαρών ελλείψεων οι μαθητές με αναπηρία και οι οικογένειές τους. Παρατηρούνται καθυστερήσεις στο διορισμό εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού, ενώ χρόνιες παραμένουν οι ελλείψεις σε μη προσβάσιμα σχολικά κτήρια, στα ωρολόγια προγράμματα, στην παροχή παράλληλης στήριξης και συνεκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία. Ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη οργάνωσης στο σύστημα μετακίνησης των μαθητών με αναπηρία προς και από τα σχολεία τους.

ΒΙΝΤΕΟ: Παρακολουθήστε ολόκληρη την συναυλία ¨μουσικές πενιές της αγάπης και της ελπίδας¨


Παρακολουθήστε ολόκληρη την φιλανθρωπική συναυλία ¨μουσικές πενιές της αγάπης και της ελπίδας¨ που δόθηκε την Κυριακή 15/9/2013 στην Χαλκίδα στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο ¨ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ¨ για τους σκοπούς του συλλόγου ¨ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ¨


Χαλκίδα: Γιατί η ΔΟΥ άδειασε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα;


Ήταν 12 το μεσημέρι όταν εκατοντάδες άτομα, άρχισαν να βγαίνουν γρήγορα από το δημόσιο κτίριο στα Δύο Δέντρα Χαλκίδας...

Υπάλληλοι, και πολίτες μετακινήθηκαν διακόσια μέτρα πιο μακρυά στα διπλανά καταστήματα. Το ίδιο έγινε και για τους οδηγούς που άφησαν τα αυτοκίνητα τους στην μέση του πάρκινγκ και έφυγαν για να πάνε εκεί που συγκεντρώθηκε ο κόσμος.

Οι οδηγοί άφησαν τα οχήματα τους και πήγαν στο συγκεντρωμένο πλήθος

Για πάνω από μισή ώρα περίμεναν οι φορολογούμενοι

Η ώρα της εκκένωσης

Και όλα αυτά για ένα τηλεφώνημα μιας και άγνωστοι επικοινώνησαν με τα γραφεία και είπαν ότι έχουν τοποθετήσει βόμβα.

Ευτυχώς το τηλεφώνημα αποδείχτηκε φάρσα

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η αστυνομία. Ύστερα από μισή ώρα και αφού δεν βρέθηκε τίποτα στο κτίριο, έληξε ο συναγερμός και όλοι επέστρεψαν στις δουλειές τους κανονικά. evianews

Μείωση διδάκτρων στο Δημοτικό Ωδείο "Ν.Σκαλκώτας"

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής, της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης και με σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε νέες και νέους για την ενασχόλησή τους με τη μουσική, αποφάσισε για τη μείωση των διδάκτρων στο Δημοτικό Ωδείο «Ν. Σκαλκώτας» 10 – 15%, σε όλες τις κατηγορίες. Από την προκαταρκτική μέχρι και το δίπλωμα. 


Η διεύθυνση του Ωδείου είναι:
ΚΡΙΕΖΗ 26 & ΑΒΑΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑ
και για όποιες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ..222.10.21500 ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο d_o_xalk@otenet.gr.

Η ΔΗΜΑΡ για το δεκαετές σχέδιο Ανάπτυξης της χώρας

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κοινή ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης (φωτό), Νίκος Τσούκαλης και Ασημίνα Ξηροτύρη- Αικατερινάρη, απευθυνόμενοι προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.


Οι βουλευτές, ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, σχετικά με την καθυστέρηση της εκπόνησης σχεδίου δεκαετούς αναπτυξιακού πλάνου για την ελληνική οικονομία, στο οποίο ως συντονιστές έχουν οριστεί, το Σώμα Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) και η Γενική Γραμματεία Δημόσιων Επενδύσεων.

Οι βουλευτές επισημαίνουν στην ερώτησή τους πως το στρατηγικό αναπτυξιακό πλάνο της χώρας είναι απαραίτητο στα προγράμματα σταθεροποίησης και ως εκ τούτου κρίνεται άμεσα αναγκαίο.

Δεδομένου ότι έχουν περάσει σχεδόν 8 μήνες από την εξαγγελία των υπουργών, οι βουλευτές ρωτούν σε ποιά φάση βρίσκεται η εκπόνηση του πλάνου αλλά και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί, ώστε να γίνει η σχετική επεξεργασία από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα και να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.  

Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ: Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση

Η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους αλλά και τους άνεργους στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης 18 Σεπτέμβρη, στις 11:00πμ, στην πλατεία αγοράς.


Οι εργαζόμενοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Έχουν όμως έναν κοινό εχθρό: Αυτούς που φροντίζουν για την κερδοφορία των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών. Αυτούς που καταργούν τη δημόσια υγεία, επιβάλουν χαράτσια, κλείνουν σχολεία, απολύουν καθηγητές, καταργούν εργασιακά δικαιώματα και κατεβάζουν ακόμα περισσότερο τον κατώτατο μισθό.

Οι εργαζόμενοι αλλά και οι άνεργοι έχουν συμφέρον να παλέψουν από κοινού. Πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του χθες, που παρουσιάζονται σήμερα με νέο πρόσωπο, κάτω από νέες σημαίες! Αυτές οι ξεπουλημένες δυνάμεις υπόσχονται οτι θα δώσουν τη λύση μέσα από μία άλλη κυβέρνηση, ενώ στην ουσία προσπαθούν να περιορίσουν την αντίδραση των εργαζομένων και να την κατευθύνουν σε ακίνδυνα για το σύστημα μονοπάτια. Οι εργαζόμενοι πρέπει να προσπεράσουν το ψεύτικο δίλημμα της δεξιάς ή της αριστερής διακυβέρνησης! Κάθε κυβέρνηση που διαχειρίζεται το καπιταλιστικό σύστημα, όπως κι αν την αποκαλούν, θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Κάθε τέτοια κυβέρνηση, όπως κι αν τη χρωματίσουν, θα συνεχίσει να παίρνει αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα!

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δέχονται κοινή επίθεση και κοινή πρέπει να είναι και η απάντησή τους. Η μόνη αντίδραση που μπορεί να ανακόψει την αντιλαϊκή επίθεση είναι η οργάνωση και η πάλη μέσα από τα σωματεία. Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να προσφέρει ανακούφιση στα καθημερινά προβλήματα και ταυτόχρονα, να προετοιμάσει το έδαφος για την οριστική τους λύση! Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να αναχαιτίσει την επίθεση που δέχονται σήμερα τα φτωχά λαϊκά στρώματα και να ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος!

Ποια δρομολόγια τρένων ΔΕΝ θα γίνουν σήμερα λόγω της απεργίας


Στάση εργασίας πραγματοποιούν ΣΗΜΕΡΑ, Τετάρτη, οι σιδηροδρομικοί, από τις 11.00 π.μ. έως τις 15.00 μ.μ., συμμετέχοντας στην τετράωρη στάση εργασίας που πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ.


Ως εκ τούτου θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, με ανακοίνωσή της δηλώνει την αντίθεσή της στην «πώληση» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επισημαίνοντας πως οι σιδηροδρομικοί θα απαντήσουν με «δράσεις που στόχο θα έχουν την ανατροπή αυτών των πολιτικών».

«Ο δημόσιος σιδηρόδρομος, καταλήγει η ανακοίνωση, δεν είναι υπόθεση μόνο των Σιδηροδρομικών. Αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Οι Σιδηροδρομικοί θα απαντήσουμε με δράσεις που στόχο θα έχουν την ανατροπή αυτών των πολιτικών».

Τα δρομολόγια που τροποποιούνται μεταξύ Αθηνών-Χαλκίδας-Αθηνών έχουν ως εξής:

Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες:
1540, 1542, 1544, 1546, 1548, 1538 (μεταξύ Οινόης – Χαλκίδας)
1545, 1547, 1549, 1551, 1553, 1543 (μεταξύ Χαλκίδας – Οινόης)

Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί από Αθήνα προς Οινόη: 08:50
Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί από Αθήνα προς Χαλκίδα: 07:50
Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί από Χαλκίδα προς Αθήνα: 08:28
Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί από Οινόη προς Αθήνα: 09:52

Περισσότερες πληροφορίες για τα δρομολόγια από Χαλκίδα στα τηλέφωνα: 2221086617, 22394, 31316, 22386.

Δείτε όλες τις τροποποιήσεις των δρομολογίων για ΣΗΜΕΡΑ Τετάρτη 18/9.
Πηγή: trainose.gr

24ωρη Πανευβοϊκή απεργία

Το  Εργατικό Κέντρο Εύβοιας αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανευβοικής  απεργιακής κινητοποίησης, για την ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9/2013 από 06.00π.μ. μέχρι 06.00΄π.μ. της Πέμπτης.


Οι αποφάσεις της Εκτελεστικής  της Γ.Σ.Ε.Ε., για κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας είναι πολύ λίγες, μπροστά στο πλιάτσικο  που γίνεται στην Ελλάδα και στους πολίτες της.

Η Εύβοια  στενάζει,  τα επίπεδα ανεργίας μας κάνουν πρωταθλητές και η μόνη διέξοδο είναι η Αλληλεγγύη, ο Αγώνας, η Αντίδραση και η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά:                                                                      

v Στην κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας

v Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ (Τετάρτη 18/9/13) στις 11 το πρωί.

v Στη συναυλία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18/9/13 στις 8μμ στο χώρο του Διοικητηρίου (πρώην Νομαρχία)

v Στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει τα συνδικάτα

ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ



ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...