Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Δεν είναι ευπρόσδεκτος ο Πούτιν στο Άγιο Όρος

Vladimir Putin - World Economic Forum Annual M...
(Photo credit: World Economic Forum)

Το αίτημα του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, να επισκεφθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα το Άγιο Όρος και το Βατοπέδι αρνήθηκε η ελληνική κυβέρνηση, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια του Κρεμλίνου.



Ο Πούτιν εξέφρασε την προσωπική του επιθυμία να επισκεφτεί το Άγιο Όρος και να συναντηθεί με τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ.

Η απάντηση όμως της ελληνικής κυβέρνησης ήταν αρνητική και στηρίχθηκε στον ισχυρισμό, ότι κατά την περίοδο εκείνη ο κρατικός μηχανισμός της χώρας θα βρίσκεται σε άδεια.

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γρ. Δελαβέκουρας, δήλωσε σχετικά:

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΓΚΑΛΟΠ -σοκ: ΠΑΣΟΚ 13,5% - ΝΔ 20,8%

Την πλήρη κατάρρευση του δικομματισμού, που μόλις φτάνει το 40%, και την άνοδο των μικρών κομμάτων και ειδικά της ΔΗΜΑΡ και των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» του Πάνου Καμμένου, δείχνει νέα δημοσκόπηση της ALCΟ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Στην Κέρκυρα ονειρεύεται να γεράσει ένας στους τρεις Βρετανούς!

Χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν τη μέρα της συνταξιοδότησής τους ως αφορμή να ζήσουν μακριά από τη Βρετανία σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Δημοσκοπήσεων Δημόσιας Πολιτικής. Πολλοί από αυτούς έχουν ήδη αρχίσει να ψάχνουν σπίτια στην Κέρκυρα! 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Οι Ρώσοι έφτιαξαν ειδησεογραφική ιστοσελίδα στα ελληνικά!

Σε μία πρωτότυπη κίνηση προέβησαν εκδότες στην Μόσχα, οι οποίοι θέλοντας να δείξουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία ενημερωτική ιστοσελίδα εξ ολοκλήρου στα ελληνικά!

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Προσφέρουν «αγχολυτικό» σεξ σε φοιτήτριες πριν την εξεταστική!

Μία απίστευτη ιδέα είχε μία ομάδα Γερμανών φοιτητών για να βγάλουν χρήματα. Αποφάσισαν να προσφέρουν τις σεξουαλικές τους υπηρεσίες έναντι αμοιβής σε κορίτσια που θέλουν να ανακουφιστούν από το άγχος της εξεταστικής περιόδου. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

4ο Mountain Classic Rally: Με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό

Με αξιόλογες συμμετοχές και σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 4ο Mountain Classic Rally, πρώτος γύρος του πρωταθλήματος Regularity της ΟΜΑΕ.

Τα πληρώματα ξεκίνησαν την Παρασκευή 30/3 από το ξενοδοχείο Holidays in Evia, όπου και η βάση του αγώνα, το πρώτο από τα τρία σκέλη που περιελάμβανε διαδρομή 100 περ. χλμ. στην κεντρική Έυβοια και την δημοφιλή Ριτσώνα.

Τό Σάββατο τα πληρώματα κινήθηκαν σε μία πανέμορφη διαδρομή 160 χλμ στην ορεινή κεντρική και δυτική Έυβοια με ανασυγκρότηση στην Κύμη. Η ομώνυμη, ιδιαίτερα τεχνική ανάβαση, ήταν μία από τις...πολλές ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Τέλος, την Κυριακή 1/4 ξεκίνησε το τρίτο και τελευταίο σκέλος του αγώνα, που αν και μικρό σε μήκος, περιελάμβανε δύο ιδιαίτερα "πονηρές" ειδικές διαδρομές που έφεραν ανακατατάξεις στην πρώτη πεντάδα.

Άξιοι νικητές του αγώνα ήταν οι αδελφοί Δημήτρης και Άγγελος Κουνέλης με BLMC Mini του 1978. Ακολούθησαν στη δεύτερη θέση οι Γιώργος και Φωτεινή Βάλληνδα με Mercedes 220 του 1961, με τρίτους τους Μάνο και Μαρία Παλαβίδη με ένα ακόμη BLMC Mini του 1978.

Την πρώτη εξάδα έκλεισαν οι Γιώργος Κίκιζας - Στέφανος Πανάρετος με Porsche Carrera 911S του 1972, Κων/νος Σούρλας - Εμμ. Κοκκιασμένος με Austin Healey MKIII του 1965 και Γιάννης Κατσαούνης - Μαθιός Μανσόλας με Porsche Coupe 911 του 1965.

Επόμενος γύρος του θεσμού το Mercedes-Benz Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις.

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα αναλυτικά πατώντας εδώ.

Πόσο κόβονται οι επικουρικές από 1η Μαίου - Παραδείγματα

Πόσα λεφτά θα πάρουν στα χέρια τους οι συνταξιούχοι μετά την αναδρομική παρακράτηση που θα τους γίνει από 1η Ιανουαρίου. Ποιοι εξαιρούνται. 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Πρωτιά στη ρατσιστική βία για Ελλάδα - Ισπανία

Έκθεση του δικτύου RED για την Ευρώπη το 2011 δίνει μία ακόμα αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα που μοιράζεται με την Ισπανία την πρώτη θέση σε ό,τι αφορά τα κρούσματα ρατσιστικής βίας.
"Στις δυο αυτές χώρες ανοίγουν κεφάλια" εξήγησε ο επικεφαλής του δικτύου, Μίλτος Παύλου, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα της έκθεσης.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών για το 2012

Culex sp. Mosquito
(Photo credit: Wikipedia)
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ως συνέχεια των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, στο ζήτημα της υλοποίησης του προγράμματος της καταπολέμησης των κουνουπιών για το έτος 2012, ακολούθησε την ίδια μέθοδο και κινήθηκε στα ίδια πλαίσια, που είχαν χαραχθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, με προγραμματικές συμβάσεις και φορέα υλοποίησης τις αναπτυξιακές εταιρείες.

Η ρητή εντολή του Περιφερειάρχη, σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και κυρίως στη Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για το πρόγραμμα της καταπολέμησης των κουνουπιών στο έτος 2012, ήταν να διασφαλιστεί απολύτως η νομιμότητα. Και αυτό έγινε.

Ετσι, κατόπιν εισήγησης της Νομικής Υπηρεσίας, το πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια, για το έτος 2012, προσαρμόστηκε στα δεδομένα του «Καλλικράτη».

Ομως, Περιφερειακός Σύμβουλος της μειοψηφίας, ο οποίος όλα τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχε ενεργά στην όλη διαδικασία, άσκησε προσφυγή στην Επιτροπή του άρθρου 18 του Ν.2218/1994. Η Επιτροπή αυτή, στη σημερινή της συνεδρίαση, ανέβαλε την λήψη απόφασης για το τέλος Απριλίου 2012.

Ασχέτως της εδραίας πεποίθησής μας, ότι η διαδικασία είναι νόμιμη και αυτό τελικώς θα κριθεί και δικαστικά, επειδή η εκκαθάριση της υποθέσεως σε δικαστικό επίπεδο, θα καθυστερήσει σημαντικά, πράγμα που εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σεβόμενη απόλυτα και έχοντας σαν πρώτη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών, μπροστά στη διαφαινόμενη καθυστέρηση ολοκλήρωσης της διαδικασίας αυτής, από εμπλοκές αβάσιμες και άνευ ουσιαστικού αντικειμένου, αποφάσισε να προχωρήσει η ίδια, με όλες τις υπηρεσίες της, στην διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος.

Ηδη δόθηκε εντολή στην Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στην Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας να προχωρήσουν από κοινού, άμεσα, τη σχετική διαδικασία διαγωνισμού, με φορέα υλοποίησης την ίδια την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε την δημόσια υγεία, η οποία πρέπει να βρίσκεται πέρα και πάνω από κάθε είδους αντιπαραθέσεις και μας ενδιαφέρει η ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος και η επιτυχής υλοποίηση του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών.
Enhanced by Zemanta

Οι "διαρροές ονομάτων" προκάλεσαν ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας

the logo of syriza
the logo of syriza (Photo credit: Wikipedia)

" Όταν θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο, έως τότε ότι δημοσιεύεται από μη αναγνωρισμένα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχύουν". 


Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, που εκδόθηκε μετά τις "διαρροές ονομάτων" σε εφημερίδες και blogs.

Είναι φανερό ότι η παραίτηση Βλαχογιώργου αλλά και η εσπευσμένη ανακοίνωση της ΑΚΟΑ (πριν την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου) του ονόματος του Κώστα Δαύλια, ως  υποψήφιου με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν προκαλέσει την ανακοίνωση που υπογράφει ο Θοδωρής Ρουμελιωτάκης,  μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ.

Flags of Coalition of the Radical Left support...
 (Photo credit: Wikipedia)
Στην ανακοίνωση (που ΔΕΝ μας στάλθηκε) αναφέρονται τα εξής:

Συνεχίζονται οι επαφές και οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ από την Εύβοια. Με επιστολή από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τα εξής: Στα πλαίσια της προετοιμασίας της πολιτικής συμμαχίας για τις εκλογές (όποτε γίνουν αυτές), συνεχίζονται οι συζητήσεις στην Τ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας για την σύνθεση του ψηφοδελτίου της Εύβοιας.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (19/2//2012) τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλώς άθροισμα των δυνάμεων που υπάρχουν αυτήν την στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανοιχτά στην κοινωνία και ταυτόχρονα να εκφράζεται ο κόσμος των αγώνων και των κινημάτων, επίσης να εκφράζεται η πολύχρωμα και ο πλουραλισμός του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος όλες/όλοι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ που θα εκλεγούν δεσμεύονται για την δράση τους στο πλαίσιο μίας ενιαίας Κοινοβουλευτικής ομάδας του σχήματος στο οποίο ανήκουν όλες οι έδρες που κερδίζονται στις εκλογές.

Όταν θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο, έως τότε ότι δημοσιεύεται από μη αναγνωρισμένα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχύουν.

Η πρόταση της ΑΚΟΑ προς το συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας σχετικά με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, είναι αυτή του μέλους της σ. Κώστα Δαύλια"


Enhanced by Zemanta

Το ωράριο καταστημάτων για τις Γιορτές και την 'Ανοιξη

Ξεκινά η εφαρμογή του Εορταστικού  & του Εαρινού ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Χαλκίδας.

Το ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ που θα ισχύσει τις μέρες των γιορτών είναι:


ΗΜΕΡΑ                ΠΡΩΪ              ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8.30 - 14.30 17.00 - 21.00
ΜΕΓΑΛΗ TΡΙΤΗ 8.30 - 14.30 17.00 - 21.00
ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 8.30 - 14.30 17.00 - 21.00
ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 8.30 - 14.30 17.00 - 21.00
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13.00 - 19.00
ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8.30 - 17.00
ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ ΑΡΓΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΡΓΙΑ

Το ΕΑΡΙΝΟ Ωράριο ισχύει από 01/04/2012 έως 31/05/2012 και έχει ως εξής:


ΗΜΕΡΑ    ΠΡΩΪ     ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 8.30 - 14.00 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΤΡΙΤΗ 8.30 - 13.30 17.30 - 21.00
ΤΕΤΑΡΤΗ 8.30 - 14.00 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΠΕΜΠΤΗ 8.30 - 13.30 17.30 - 21.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8.30 - 13.30 17.30 - 21.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 8.30 - 14.30 ΚΛΕΙΣΤΑ

Έπιασαν ντίλερ ναρκωτικών έξω από τον ΟΚΑΝΑ Χαλκίδας

Έπιασαν ντίλερ ναρκωτικών έξω από τον ΟΚΑΝΑ Χαλκίδας και ανακάλυψαν ένα κινητό σούπερ - μαρκετ με... χάπια  και κάνναβη.

Κατασχέθηκαν πάνω από 300 ναρκωτικά χάπια. 

Χθες το πρωί στη Χαλκίδα  συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 39χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών χαπιών.

Ειδικότερα, χθες και περί ώρα 09:30, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 39χρονο στην περιοχή πλησίον του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χαλκίδας (ΟΚΑΝΑ), διότι μετά από διενέργεια ελέγχου βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τριάντα (30) ναρκωτικά χάπια διαφόρων τύπων, χωρίς να διαθέτει ιατρική συνταγή.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του στη Χαλκίδα, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

•Μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους (5,2) γραμμαρίων.

•(315) ναρκωτικά χάπια διαφόρων τύπων. 

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα ο 39χρονος προμηθευόταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών χαπιών, τις οποίες στην συνέχεια διέθετε σε χρήστες πλησίον του ΟΚΑΝΑ Χαλκίδας, έναντι ανάλογου χρηματικού ποσού.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

ΕΡΕΤΡΙΑ: "Θερίζουν" τα τροχαία,τους οδηγούς μοτό

"Θερίζουν" τα τροχαία,τους οδηγούς μοτό

Στην Ερέτρια, ένας 38χρονος, με μοτό τραυματίστηκε στις 3 τα μεσάνυχτα σε σύγκρουση με Ι.Χ.

Ο τραυματίας που καταγόταν από τη Χαλκίδα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδα, όπου διαπιστώθηκε ότι ΔΕΝ κινδυνεύει

Το Ι.Χ. οδηγούσε 56χρονος που ανακρίνεται από την Τροχαία.

(Φωτό αρχείου)

Κ. Περγαντάς: «Από το ΕΣΠΑ 9.445.000 €, για πρόνοια, υγεία και περίθαλψη στη Στερεά Ελλάδα»

Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά οι αποφάσεις ένταξης και χρηματοδότησης από το Περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ έργων υγείας και πρόνοιας και συγκεκριμένα...

 Το Κέντρο γεροντολογίας και προνοιακής υποστήριξης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι Βοιωτίας, προϋπολογισμού 9.306.000 € και

 Η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία της Φθιώτιδας, προϋπολογισμού 139.000 €.

Το Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης είναι μια σημαντική παρέμβαση για την παροχή βασικών υπηρεσιών (φιλοξενίας, εστίασης, δημιουργικής απασχόλησης, εργοθεραπείας, ψυχολογικής υποστήριξης και προληπτικής ιατρικής) σε ηλικιωμένους και άλλες ομάδες πληθυσμού που έχουν ανάγκη. Το έργο θα περιλαμβάνει την ανέγερση κτιρίου δυναμικότητας 64 κλινών, καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου ιατρικού, ξενοδοχειακού και λοιπού βοηθητικού εξοπλισμού.

Με το έργο της προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, πρόκειται να συμπληρωθεί και εκσυγχρονιστεί ο εξοπλισμός (ηλεκτροκαρδιογράφοι, σετ χειρουργικών εργαλείων, φορητοί απινιδωτές) στα Κέντρα Υγείας Αταλάντης, Αμφίκλειας, Δομοκού και Στυλίδας, καθώς και στα Περιφερειακά Ιατρεία της Μαλεσίνας, της Υπάτης και του Ν. Μοναστηρίου»

«Το ΕΣΠΑ είναι τα κονδύλια για τις ανάγκες των πολιτών και για παρεμβάσεις σε πολλούς τομείς, ανάμεσά τους η υγεία και η πρόνοια» επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς. «Σχεδόν 9,5 εκ. € από το πρόγραμμά μας κατευθύνονται σε έργα που βελτιώνουν τις συνθήκες κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής περίθαλψης στη Στερεά Ελλάδα. Βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με τους φορείς που δραστηριοποιούνται στην υγεία και στην πρόνοια και συνεργαζόμαστε για να βελτιώσουμε το επίπεδο παροχής υπηρεσιών στη Στερεά Ελλάδα. Χρηματοδοτούμε δύο σημαντικές παρεμβάσεις:

• Το κέντρο γεροντολογίας και προνοιακής υποστήριξης που θα προσφέρει κοινωνική και ιατρική υποστήριξη σε συνανθρώπους μας μέσα από δύο μοντέλα λειτουργίας : με διαβίωση εντός του κέντρου και εκτός του κέντρου, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Δίνουμε τη δυνατότητα να δημιουργηθεί ένας νέος χώρος με σύγχρονες συνθήκες λειτουργίας, έτσι ώστε ηλικιωμένοι και χρήζοντες ανάγκης να έχουν μια ζεστή κι ανθρώπινη φιλοξενία, με παράλληλη επιστημονική και εξειδικευμένη υποστήριξη.

• Παράλληλα χρηματοδοτούμε την αναβάθμιση των συνθηκών λειτουργίας των δομών υγείας στη Φθιώτιδα, με σκοπό να βελτιωθούν οι υπηρεσίες περίθαλψης των πολιτών.

Διαχειριζόμαστε το ΕΣΠΑ με μια διαρκή δυναμική, έτσι ώστε οι πόροι του να αξιοποιούνται προς όφελος του τόπου μας και της κοινωνίας».

ΣΥΝ: "Η αποχή είναι βούτυρο στο ψωμί της Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ

Greek politician Alexis Tsipras, chairman of S...
(Photo credit: Wikipedia)
"Η αποχή από τις εκλογές κάθε άλλο παρά ποτέ είναι βούτυρο στο ψωμί της Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ", αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Εύβοιας  (που ΔΕΝ μας στάλθηκε) με χρήσιμες πληροφορίες για τις εκλογές.

Διαβάστε την:

Λευκά - Άκυρα - Αποχή.1) ΔΕΝ ισχύουν τα περί διάλυσης της Βουλής αν τα λευκά ή αποχή είναι πάνω από 50%!
Το σίγουρο είναι, ότι αν το σύνολο των λευκών ήταν 99,99% και πήγαινε μόνο ο κ.Παπανδρέου για παράδειγμα να ψηφίσει το κόμμα του, τότε θα συγκέντρωνε το 100% των έγκυρων ψήφων και το κόμμα του θα λάμβανε ΚΑΙ τις 300 έδρες της βουλής!!!

2) Τα λευκά προσμετρώνται στα άκυρα, με νόμο του 2006!
Σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, η Λευκή ψήφος πλέον αθροίζεται και συν-προσμετρείται με τα Ακυρα.
Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη διατύπωση στο Φύλλο εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) της 7ης Φεβρουαρίου 2006, στο οποίο αναφέρεται ο νέος εκλογικός νόμος. Πρόκειται για τον εκλογικό νόμο 3434/2006 (νόμος Παυλόπουλου), στο Αρθρο 1, του οποίου αναφέρεται ρητά ότι «τα λευκά ψηφοδέλτια ΔΕΝ προσμετρούνται στα έγκυρα και μπαίνει στην ίδια κατηγορία με την άκυρη κατά τον υπολογισμό».

3) Με το σύστημα αυτό, αν το πρώτο κόμμα πάρει μόνο το 15% από το σύνολο του εκλογικού σώματος, τότε, με αποχή στο 50%, το ποσοστό του πάει στο..30%!
και αν έχουμε και 20% λευκά από αυτούς που ψήφισαν, τότε βγαίνει με αυτοδυναμία!!!

4) Η ΑΠΟΧΗ-ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΟ 1ο ΚΟΜΜΑ!
Η αποχή απο τις εκλογές κάθε άλλο παρά ποτέ είναι βούτυρο στο ψωμί της Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, συνεπώς, θέλουμε δεν θέλουμε, είναι ανοχή στην πολιτική της εξαθλίωσης, των μνημονίων, των διεθνών τοκογλύφων και των εγχώριων εκφραστών τους.

Enhanced by Zemanta

Αναστέλλεται η καταβολή δύο δόσεων για τα δάνεια των πυροπλήκτων

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012, στο Υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ του Υπουργού κ. Φίλιππου Σαχινίδη και των πέντε Προέδρων των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών, (Αχαΐας, Ευβοίας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας).


Στη συνάντηση παρευρέθησαν και βουλευτές των ανωτέρω νομών.

Ο κ. Υπουργός, δεσμεύθηκε για την αναστολή καταβολής των 2 πρώτων δόσεων των εγγυημένων από το Ελληνικό δημόσιο δανείων, ήτοι των δόσεων της 30ης Ιουνίου 2012 και της 31ης Δεκεμβρίου 2012, οι οποίες θα μεταφερθούν για πληρωμή αντίστοιχα προστιθέμενες στην προτελευταία και τελευταία δόση αποπληρωμής.

Η ανωτέρω δέσμευση αφορά τόσο στα δάνεια που προϋπήρχαν των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 και μετετράπησαν σε πυρόπληκτα δάνεια, όσο και τα νέα κεφάλαια που χορηγήθηκαν λόγω των πυρκαγιών.

Ταυτόχρονα δεσμεύθηκε για νέα συνάντηση με πρωτοβουλία του, μεταξύ του ιδίου, των Επιμελητηρίων και των διοικήσεων των εμπλεκομένων τραπεζών για τη δυνατότητα αντίστοιχου χειρισμού των μη εγγυημένων από το Ελληνικό δημόσιο πυρόπληκτων δανείων καθώς και εξέτασης του επιτοκίου δανεισμού.

Μαρκόπουλος σε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ: «Είστε πολιτικός τρόφιμος του Καζίνο»

Άγριο κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον Κώστα Μαρκόπουλο των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» τη βουλευτή Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Φαρμάκη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ.Μαρκόπουλος και αναφερόμενος σε κουκούλωμα της υπόθεσης Siemens, υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ έκανε το ίδιο και στην υπόθεση του Καζίνο Λουτρακίου κατηγορώντας για σκάνδαλο τον υπουργό Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Φαρμάκη έσπευσε να απαντήσει στον κ.Μαρκόπουλο, γεγονός που εξόργισε το βουλευτή ο οποίος είπε «Αυτά που ακούω από την κυρία Φαρμάκη μού τα έλεγε επί οκτώ μήνες ο διευθυντής του καζίνο. Είστε τρόφιμη του Καζίνο Λουτρακίου. Είστε πολιτικός τρόφιμος του Καζίνο. Γι' αυτό το υπερασπίζεστε αντί να κάνετε επανάσταση κατά του Καζίνο».

Ο κ.Μαρκόπουλος επεξηγώντας είπε ότι ενώ ο Παύλος Γερουλάνος είχε έτοιμη σύμβαση με το Καζίνο προκειμένου ως αντισταθμιστικό όφελος το Καζίνο να έφτιαχνε «μαρίνα» στο Λουτράκι, ωστόσο ο υπουργός Πολιτισμού πάγωσε τη σύμβαση γλιτώνοντας το Καζίνο από έξοδα έξι εκατομμυρίων ευρώ.
Enhanced by Zemanta

«Μια θάλασσα συναισθήματα ή μα που πήγε η αγάπη ;»

Στις 26 Μαρτίου η Ομάδα Θεατρικής Δημιουργίας Α.με.Α του Πανευβοϊκού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ, "Άνθρωπος- Ελπίδα - Πολιτισμός" παρουσίασε την Θεατρική της Παράσταση στο Θέατρο «ΑΘΗΝΑ» στην Αθήνα,« μια θάλασσα συναισθήματα ή μα που πήγε η αγάπη ;»

Κατά κοινή ομολογία η παράσταση είχε μεγάλη επιτυχία .

Όλοι οι συντελεστές της παράστασης καταχειροκροτήθηκαν και απέσπασαν εγκωμιαστικά σχόλια για την απόδοση τους , την σκηνική παρουσία τους και για την άρτια δομή της παράσταση που άφησε σε όλους θετικά μηνύματα.

Συντελεστές της Παράστασης :
Κείμενο – Διασκευή: Σοφία Λιάκο
Σκηνοθεσία –Διδασκαλία: Αριστέα Κοντραφούρη – Σοφία Λιάκου
Σκηνικά: Κώστας Μίχαλος , Training κίνησης: Ανδρέας Κολίσογλου
Κοστούμια – Κατασκευή: Κατερίνα Κατσιαδράμη , Κιθάρα: Χριστινα Μαλιβίτση Φωτισμός: Γιώργος Ζαφειρίου , Φροντιστής σκηνής: Κωστής Μπασούλης

Το κείμενο διάβασε ο ηθοποιός Θοδωρής Ευστρατιάδης

Έπαιξαν :
Βλασοπούλου Ελένη, Γαβριήλ Μαριάννα , Γούναρη Εύα ,Κονοβέση Παναγιώτα , Κολίσογλου Ανδρέας ,Κονοβέση Παναγιώτα , Κόντου Κατερίνα , Κουντζής Δαβίδ , Κουμπιά Ευτυχία , Μαχαίρα Αντωνιάννα , Μιχαηλίδης Γιώργος , Νταφέτσιος Δημήτρης , Στάμου Θανάσης, Στάμου Παναγιωτάκης , Στούπα Μαρία , Τζιγιάννη Βασιλική , Τσεκούρα Σοφία , Τσίμπου Μαρία , Τσιμπούνης Αλέξανδρος .

Την παρακολούθησαν οι Σύλλογοι και τα Κέντρα Α.με.Α της Αττικής:

«ΑΡΓΩ» Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες [Ειδικό Παιδαγωγικό Κέντρο],
Ζωή & Δημιουργία - Σύλλογος ΑμεΑ Γαλατσίου [Πρότυπο Κέντρο Κοινωνικής Απασχόλησης,
Ίδρυμα Θεοτόκος Κέντρο εκπαίδευσης Α.μ.ε.α. - Ειδική αγωγή ,
«Πρότυπο ειδικό Οικοτροφείο οι Άγιοι Ανάργυροι» Παλλήνης Αττικής [ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νοητικώς Υστερούντων Ατόμων]

Φορέας παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας ΦΕΚ 1349/1.8.07 Υγείας & Κοιν/κής Αλληλεγγύης ΜΚΟ με αρ. Ειδικού & Εθνικού Μητρώου. Εθελοντική Υπηρεσία «Συνήγορος Κατά των Διακρίσεων με Σύμπραξη ΔΣΧ [απόφαση 8.8.08] , Μέλος ΠΟΣΓΚΑμεΑ , ΕΣΑμεΑ , Μέλος Οργανισμού Special Olympics Ελλάς , Μέλος Εθελοντών Κοινωνία , ΚΑΠ-ΠΑ 2000

Ίδρυμα Μπλαζάκη – Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης [Ψυχικής Και Πνευματικής Υγείας Εφήβων και Ενηλίκων] Γλυφάδα

Κ.Α.Α..Π Βούλας [Π.Ι.Κ.Π.Α.]

«ΧΑΡΑ» Κέντρο Ειδικών Ατόμων Παλλήνη Αττικής
Σικιαρίδειο Ίδρυμα [Κέντρο Ανοιχτής Φροντίδας για την κατάρτιση παιδιών & νέων με νοητική καθυστέρηση και μαθησιακές δυσκολίες]

Επίσης παρέστησαν μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών και Χαλκίδας , καθώς και παιδιά από την Ισραηλιτική Σχολή Αθηνών [Η παράσταση ήταν αφιερωμένη στην Αλίκη Λεβή ].

Επίσης παρέστησαν : η κυρία Δέσποινα Ασλανίδου Πρόεδρος των Very Special of Arts , εκπρόσωποι συλλόγων εκπαιδευτικών , ψυχολόγων, ηθοποιών , σκηνοθετών , όπως η σκηνοθέτης Άσπα Τομπόυλη , η ηθοποιός Ελένη Καρακάση , η μεταφράστρια Χριστίνα Μπάμπου Πανκούρελη κ.α.

Γεύσεις, αρώματα, εκμυστηρεύσεις στο Περιβόλι της Παναγίας

Στο Άγιον Όρος θα ταξιδέψουν οι «Πρωταγωνιστές» την Κυριακή των Βαΐων, 8 Απριλίου 2012, στις 23.15, στο MEGA.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης και το συνεργείο της εκπομπής (ο δημοσιογράφος Στέφανος Γώγος και οι οπερατέρ Γιώργος Πετράκης και Θεόφιλος Δρόλαπας)  έζησαν για τέσσερις μέρες σε μονές, κελιά και σκήτες του Αγίου Όρους. Δοκίμασαν την αγιορείτικη κουζίνα, περιηγήθηκαν στους κήπους και στα αμπέλια και κυρίως κατέγραψαν τις διηγήσεις των μοναχών. Η μοναδικότητα της Αγιορείτικης φύσης, τα μυστικά της Αγιορείτικης κουζίνας, αλλά και ιστορίες από τη ζωή των μοναχών θα «ξεδιπλωθούν» σε αυτή τη εκπομπή. Άλλωστε είναι μια από τις ελάχιστες φορές στην ιστορία του Όρους που οι τηλεοπτικές κάμερες περιηγούνται ελεύθερα από την μια άκρη του «μεγαλοπρεπούς βράχου του Άθωνα» στην άλλη, χωρίς, δηλαδή, να έχει προσδιοριστεί από πριν που θα πάνε και ποιος θα τους μιλήσει.
Απρόσμενες συναντήσεις, λοιπόν, με μοναχούς που είναι ταυτόχρονα μελισσοκόμοι, ψαράδες, κηπουροί, οινοποιοί, μάγειρες, βοτανολόγοι. Και εκμυστηρεύσεις, για τον Θεό, τα πάθη, την κόλαση, τον παράδεισο, τον  άνθρωπο.
«Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη την Κυριακή των Βαϊων 8 Απριλίου 2012, στις 23.15 στο MEGA.

Καλή διατροφή, άσκηση και κόψιμο του καπνίσματος είναι οι "ασπίδες" της καρδιάς αλλά...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΣΤΙΝΟΣ

Καλή διατροφή, άσκηση και  κόψιμο του καπνίσματος είναι οι "ασπίδες" της καρδιάς αλλά λίγοι Χαλκιδέοι το τηρούν


Πολλοί ήταν αυτοί που παρακουλούθησαν την ιατρική ημερίδα που πραγματοποίησε η καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χαλκίδας και ενημερώθηκαν για τη στεφανιαία νόσο και την καρδιακή ανεπάρκεια.

Έμαθαν ότι το σημαντικότερο όπλο στην καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων είναι η πρόληψη.

Την ημερίδα τίμησε και άνοιξε με σύντομη ομιλία του ο καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Κρεμαστινός, προσωπικός γιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου.

Μίλησαν και οι πανεπιστημιακοί γιατροί καρδιολογίας Γιάννης Λεκάκης, Ευστάθιος Ηλιοδρομίτης, Γεράσιμος Φιλιππάτος και Γιάννης Παρασκευαϊδης.

Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χαλκίδας Γιάννης Μαντάς.

Άν κρίνουμε όμως, από αυτούς που άναψαν τσιγάρο μόλις βγήκαν από την ημερίδα, λίγοι είναι αυτοί που (δυστυχώς) θα κάνουν πράξη όσα άκουσαν...

Anonymous: «Στις 6 Μαΐου να μας περιμένετε» [βίντεο]


«Προεκλογικό» μήνυμα έστειλαν οι Έλληνες Anonymous με βίντεο που ανέβηκε στο λογαριασμό τους στο youtube ενώ παράλληλα απηύθυναν σαφές μήνυμα στο πολιτικό σύστημα της χώρας, να τους περιμένει την 6η Μαΐου (που πιθανολογείται ότι θα είναι η ημέρα των εκλογών).

 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Βρέθηκαν στοιχεία για τις κατοχικές αποζημιώσεις

H ερευνα στο ιστορικό αρχείο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προκειμένου να συλλεχθεί υλικό τεκμηρίωσης των ελληνικών αξιώσεων έναντι της Γερμανίας για την περίοδο της ναζιστικής Κατοχής, που διέταξε ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, φαίνεται πως απέδωσε. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ούτε την Παρασκευή εκπομπές και δελτία ειδήσεων στα ιδιωτικά κανάλια - Συνεχίζεται η απεργια

Συνεχίζεται η απεργία των τεχνικών, στάση εργασίας των δημοσιογράφων από τις 6 ως τις το πρωί

Όπως γράψαμε από το μεσημέρι, ούτε την Παρασκευή, θα βγουν στον αέρα εκπομπές και δελτία ειδήσεων στα ιδιωτικά κανάλια, εξαιτίας της νέας απεργίας της ΕΤΙΤΑ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Στο κέντρο της Αθηνας συνελήφθη ο "έγκεφαλος" για το οπλοστάσιο στη Λούτσα

Στη σύλληψη του 50χρονου δικηγόρου, ο οποίος φέρεται ως ο παραλήπτης των όπλων που βρέθηκαν στη Λούτσα, προχώρησε η υποδιεύθυνση της Κρατικής Ασφάλειας.


Ο 50χρονος, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός, συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας.

Την Τρίτη είχαν συλληφθεί άλλα δύο μέλη της, στα οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή, εμπορία και λήψη όπλων και διάπραξη κακουργημάτων κατά συναυτουργία.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ρ. Μπενίνι: "Δεν χρωστάει η Ελλάδα, όλος ο κόσμος και η Ευρώπη χρωστάνε στην Ελλάδα"

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) αναγορεύτηκε την Τετάρτη ο Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρομπέρτο Μπενίνι.

Ο Μπενίνι σκαρφάλωσε στα έδρανα και ανέφερε στα ελληνικά στο ενθουσιώδες κοινό που παρακολουθούσε: «Γεια σας αγαπημένοι μου φίλοι. Θέλω να σας φιλήσω όλους στο στόμα. Η καρδιά μου χτυπάει πολύ δυνατά»

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κατέθεσε στον ανακριτή ο Ντέμης για το κύκλωμα τοκογλύφων

Την πόρτα του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του κυκλώματος τοκογλυφίας που αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη πέρασε σήμερα ο Ντέμης Νικολαϊδης.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η Σάλμα Χάγεκ στη Μύκονο!

Στη Μυκόνο η Σάλμα Χάγιεκ και ο Γάλλος μεγιστάνας σύζυγός της και πρόεδρος του διάσημου γαλλικού οίκου Louis Vuitton, Φρανσουά Ανρί Πινό, σκέφτηκαν να ρίξουν τα χρηματά τους!

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Στη Μαλεσίνα έπιασαν ένας από τους δράστες του φόνου του 68χρονου στην Παραλία Αυλίδας.

Στη Μαλεσίνα συνελήφθη ένας από τους δράστες του φόνου του 68χρονου στην Παραλία Αυλίδας.


Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση "συνελήφθη ακόμη ένα μέλος της οργανωμένης σπείρας ληστών που είχαν διαπράξει ανθρωποκτονία, σωρεία ενόπλων ληστειών και διακεκριμένες κλοπές σε σπίτια, σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Πρόκειται για έναν 23χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, του οποίου τα στοιχεία ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθη, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας όπου κατοικούσε.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα είχε συλληφθεί ο «εγκέφαλος» της σπείρας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είχε διαπράξει την ανθρωποκτονία του 68χρονου ημεδαπού στην Παραλία Αυλίδας Ευβοίας και προφυλακίσθηκε.

Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, επιπλέον τρεις ληστείες, δέκα διακεκριμένες κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε περιοχές της Αττικής, Βοιωτίας και Φθιώτιδας".

Δραματικές συνέπειες στις γυναίκες έχουν τα νέα μέτρα στον τομέα της υγείας

Δραματικές συνέπειες  στις γυναίκες έχουν τα νέα μέτρα στον τομέα της υγείας. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα  της εκδήλωσης -συζήτησης που οργάνωσε ο  Σύλλογος Γυναικών Χαλκίδας.

Ομιλητές ήταν ο γιατρός και Περιφερειακός Σύμβουλος Τάσος Χρονάς και η γιατρός και μέλος του προεδρείου της ΟΓΕ Μαριάνθη Αλιφεροπούλου-Χαλβατζή.

Ο κος Χρονάς στην ομιλία του αναφέρθηκε αναλυτικά στις επιπτώσεις της εφαρμογής του ΕΟΠΥΥ και των νέων μέτρων στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας, παρουσιάζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή μετά και τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και την κατάργηση των κέντρων υγείας. Επιπλέον τόνισε την ανάγκη παροχής ενός καθολικού και αποκλειστικά δημόσιου σύγχρονού συστήματος Υγείας. 

Εν συνεχεία η κα. Αλιφεροπούλου-Χαλβατζή παρουσίασε τις θέσεις της ΟΓΕ για την υγεία και τη μητρότητα, αναλύοντας εμπεριστατωμένα τις συνέπειες που βιώνουν οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας ειδικότερα εξαιτίας της απαξίωσης της προληπτικής ιατρικής.

Επιπρόσθετα υποστήριξε την επιτακτική ανάγκη κατάργησης κάθε επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της υγείας καθώς και τους στόχους και το πλαίσιο πάλης της ΟΓΕ:

*Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, εξετάσεις, θεραπείες, υγειονομικό υλικό σε όλους. Να χορηγείται βιβλιάριο ασθενείας χωρίς καμία προϋπόθεση σε όλους τους άνεργους και ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους. Δωρεάν εμβόλια για όλα τα παιδιά, ιδιαίτερα των ανέργων και των ανασφάλιστων.


*Το κράτος να χρηματοδοτήσει πλήρως και με επάρκεια όλες τις δημόσιες μονάδες υγείας ώστε να παρέχουν πλήρεις και δωρεάν υπηρεσίες. Να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον κλάδο υγείας των ασφαλιστικών ταμείων, των εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών. Για όσο χρονικό διάστημα τα ασφαλιστικά ταμεία παρέχουν υπηρεσίες υγείας στους ασφαλισμένους να αναλάβει το κράτος να τα χρηματοδοτεί, ώστε να μην υπάρχει καμιά συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων και των ασφαλισμένων για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, νοσηλεία, κλπ.

*Να κοινωνικοποιηθούν και να γίνουν λαϊκή περιουσία όσες ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας πληρούν τις προϋποθέσεις. Να μην καταργηθεί ή συγχωνευθεί καμία δημόσια μονάδα υγείας, κανένα νοσηλευτικό κρεβάτι. Ανάπτυξη όλων των δημόσιων υποδομών και κάλυψή τους με σύγχρονο και επαρκή σε αριθμό ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό. Να μην παραχωρηθεί κανένα δημόσιο κρεβάτι στις ασφαλιστικές εταιρείες. Καμιά σύμβαση με τον ιδιωτικό τομέα υγείας. Να καταργηθεί το καθεστώς των «θέσεων» στα δημόσια νοσοκομεία.

*Να αναπτυχθούν πανελλαδικά Δημόσια Κέντρα Υγείας, που θα λειτουργούν όλο το 24ωρο. Θα παρέχουν δωρεάν Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, σε όλο το λαό με προσανατολισμό την πρόληψη. Θα καλύπτουν πλήρως και δωρεάν τις ανάγκες του οικογενειακού προγραμματισμού και του προγεννητικού ελέγχου. Θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης, υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Θα καλύπτουν τις ανάγκες με οικογενειακούς γιατρούς που θα έχουν μόνιμη, πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.

*Εφ’ άπαξ «επίδομα τοκετού» ίδιο σε όλες τις γυναίκες, ύψους 1.000€, 2.000€ στη δίδυμη και 3.000€ στην τρίδυμη κύηση κλπ. Να δίνεται στις εργαζόμενες στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, στις αυτοαπασχολούμενες, στις αγρότισσες και στις άνεργες ή ανασφάλιστες και ανεξάρτητα του είδους της υγειονομικής μονάδας που γίνεται ο τοκετός (με σύμβαση ή όχι με τον ΕΟΠΥΥ). Η δαπάνη να γίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στις σημερινές συνθήκες πολύ περισσότερο αποτελεί μία ελάχιστη ενίσχυση για να αντιμετωπιστεί ένα μέρος των τεράστιων εξόδων που απαιτεί η πρόσθεση ενός νέου μέλους στη λαϊκή, στη μονογονεϊκή, στην πολύτεκνη οικογένεια.

*Μαζικές προσλήψεις για την πλήρη στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας, σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες, με σχέση εργασίας μόνιμης πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Να ενταχθούν άμεσα στο δημόσιο σύστημα υγείας (δημόσια νοσοκομεία, ΚΥ, υγειονομικές μονάδες του ΙΚΑ), όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί με μόνιμη πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί γιατροί, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να απορροφηθούν από το δημόσιο σύστημα υγείας - πρόνοιας οι αποκλειστικές νοσοκόμες/οι.

Κρατικός φορέας έρευνας, παραγωγής φαρμάκων και πάσης φύσεως τεχνικών βοηθημάτων, τεχνητών μελών, υγειονομικού υλικού και δωρεάν διάθεσή τους σύμφωνα με τις ανάγκες των ασθενών και της κάθε ξεχωριστής αναπηρίας.

Η επιστολή της κόρης του 77χρονου αυτόχειρα που συγκλονίζει

Η αυτοκτονία του 77χρονου στο Σύνταγμα, συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Ήταν μια γροθιά στο στομάχι του κατεστημένου, μια απονενοημένη κίνηση αφύπνισης του κόσμου. 

 

Το πένθος βαρύ. Πιο βαρύ για τα παιδιά του αυτόχειρα. Η κόρη του, με δήλωσή της, κάνει λόγο για «πολιτική πράξη» ενώ ζητά να δημοσιοποιηθεί το όνομα του πατέρα της. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Απίστευτο! Είχε κλειδωμένη στο σπίτι και βίαζε για 2,5 χρόνια την ίδια του την κόρη!

Σοκ και αποτροπιασμός επικρατεί στην Κόρινθο από την υπόθεση του κατ' εξακολούθηση βιασμού μίας νεαρής κοπέλας , από τον ίδιο της τον πατέρα για σχεδόν 2,5 χρόνια! 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

"Επιδημία τυφλών" και στη Χίο...

Μετά την "επιδημία τυφλών" στη Ζάκυνθο, έρχεται η Χίος, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για ακόμα 50 περιπτώσεις με "μαϊμού" - ανάπηρους.

Αυτό δήλωσε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής, που συνεδρίασε με θέμα "πραγματικοί δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων", ο διευθυντής της Επιτροπής Αναπηρίας και Ιατρικής Εργασίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Βασίλης Πατεράκης, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα. 

 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...