Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Κοινή πρόταση των Ν. Στουπή και Ν. Μπαράκου για την διαχείριση των απορριμμάτων

To σωστό μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων για την Νότια Εύβοια με δύο σταθμούς μεταφόρτωσης και το εργοστάσιο μηχανικής διαλογής - κομποστοποίησης , για να μπορέσει να εφαρμοστεί και να πετύχει απαιτεί και την συναίνεση των τοπικών κοινωνιών όσον αφορά την χωροθέτησή τους.

Με γνώμονα αυτή την βασική παραδοχή και σε μια προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι, να επιλεγεί η ορθότερη περιβαλλοντικά λύση όσον αφορά την επιλογή των τοποθεσιών και να υλοποιηθεί το έργο με την μέγιστη κοινωνική συναίνεση, με κοινή τους πρόταση οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι , μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος και καταγόμενοι από την Περιοχή , ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΠΗΣ και ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΡΑΚΟΣ , κατά την διάρκεια συζήτησης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των Δήμων Καρύστου και Κύμης – Αλιβερίου όσον αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στα όριά τους,

προσπάθησαν να συμβάλλουν στην εκτόνωση των αντιθέσεων ανάμεσα στους αντιδρούντες κατοίκους και Δημοτικής Αρχής, ιδιαίτερα όσον αφορά την χωροθέτηση του εργοστάσιου μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης..

Η πρόταση – ενιαία και αδιαίρετη - προέβλεπε :

1.Σύντομη αναβολή λήψης απόφασης στη σημερινή συνεδρίαση

2.Πολιτική δέσμευση του Περιφερειακού Συμβουλίου μέσω της απόφασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος για την διασφάλιση χρηματοδότησης του έργου

3.Προσφορά των καλών υπηρεσιών των Ευβοιωτών μελών της Επιτροπής Περιβάλλοντος που εκπροσωπούν όλους τους πολιτικούς χώρους ( Γκάβαλης- Μπαράκος – Ντούρου - Στουπής ) στην διάθεση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου και των επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου - στο βαθμό που ήθελαν να τις χρησιμοποιήσουν-, για την εξεύρεση εναλλακτικών χωροταξικά λύσεων κοινά αποδεκτών

4.Σφικτό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της Πρωτοβουλίας το τέλος Σεπτεμβρίου

5. Πολιτική στήριξη και υπηρεσιακή υποστήριξη αυτής της Πρωτοβουλίας από την Περιφέρεια

Η πρωτοβουλία αυτή διεξόδου δεν έγινε αποδεκτή από την Επιτροπή Περιβάλλοντος, , με αποτέλεσμα οι δύο Περιφερειακοί Σύμβουλοι να επιλέξουν την αποχή από την διαδικασία της ψηφοφορίας.

Παρόλα αυτά και κάτω από το ιδιαίτερο πολιτικό βάρος που αυτή είχε, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος δήλωσε πως η Επιτροπή παρέχει σύντομο χρονικό διάστημα 20 ημερών στο Δήμο να επανεξετάσει τις τοποθεσίες χωροθέτησης και πως αν ο Δήμος φέρει πρόταση για άλλες τοποθεσίες που θα εκφράζουν μεγαλύτερη κοινωνική συναίνεση η Επιτροπή θα τις κάνει αποδεκτές.

Οι δύο σύμβουλοι μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, δηλώνοντας πως τίποτε και ποτέ δεν προχώρησε κόντρα στις τοπικές κοινωνίες, κάλεσαν το Δημοτικό Συμβούλιο, έχοντας πια εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του έργου, να μην επαναπαυτεί, αλλά να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, στην κατεύθυνση να βρει λύσεις νέας χωροθέτησης περιβαλλοντικά ορθότερες και κοινωνικά περισσότερο αποδεκτές.

Βρούτσης σε ΓΣΕΕ: Δεν θα μειωθεί ξανά ο κατώτατος μισθός

Ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης δεσμεύτηκε πως δεν μειωθεί ξανά ο κατώτατος μισθός. Ο κ. Βρούτσης και ο νέος υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκαν σήμερα με εκπροσώπους τις ΓΣΣΕ.

«Είναι πεποίθησή μας ότι στην αγορά εργασίας, με τις ρυθμίσεις που έχουν επιβληθεί, έχει διαταραχθεί η αναγκαία ισορροπία. Για αυτό, σήμερα απαιτούνται νέες Κοινωνικές Συμφωνίες που θα αποκαταστήσουν την ισορροπία και τη λειτουργικότητα της Αγοράς Εργασίας» δήλωσε ο υπουργός Εργασία και πρόσθεσε: «Η δέσμευσή μας ότι δεν θα υπάρξει νέα μείωση των κατώτατων αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, ισχύει στο ακέραιο.

Από την άλλη, μια σειρά από εργασιακά ζητήματα που περιλαμβάνονται στο κείμενο προγραμματικής σύγκλισης των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση, θα τεθούν σε χρόνο και με τρόπο που θα ορίσει ο στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου».

"Παραδοσιακό Γλέντι" στη Λάμψακο

Φωτό αρχείου
Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), τόσο στην πόλη της Χαλκίδας, όσο και στις Δημοτικές Ενότητες και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Χαλκιδέων, εντάσσεται και η παρακάτω εκδήλωση:

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 ώρα 21:00, Πλατεία Ν. Λαμψάκου

ΛΑΜΨΑΚΟΣ - "Παραδοσιακό Γλέντι", με τα χορευτικά των Πολιτιστικών Συλλόγων: Ν. Λαμψάκου "Αναξαγόρας, Χορευτικός Όμιλος Χαλκίδας και Πάλιουρα "Η Αγάλη"

Υπεύθυνος Χορευτικών: Βαγγέλης Κυριακόπουλος

ΙΙ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Επειδή έχει υποπέσει στην αντίληψή μας, η αυθαίρετη διοργάνωση εκδηλώσεων ή άλλων δράσεων, σε πολιτιστικούς χώρους που διαχειρίζεται ο ΔΟΑΠΠΕΧ, χωρίς να έχει προηγηθεί αντίστοιχο αίτημα ή ενημέρωση των υπηρεσιών μας, ο ΔΟΑΠΠΕΧ δεν φέρει ουδεμία ευθύνη.

Ενημερώνουμε τους δημότες, καθώς και συλλόγους ή φορείς, που επιθυμούν να χρησιμοποιούν τις κλειστές ή ανοιχτές πολιτιστικές εγκαταστάσεις του ΔΟΑΠΠΕΧ, τα αιτήματα πρέπει να κατατίθενται έγκαιρα, στις παρακάτω διευθύνσεις:

1)Δημαρχείο Ν. Αρτάκης: Κωνσταντινουπόλεως 80, τηλ.2221351930, φαξ: 2221351928, e-mail: doappex@gmail.com

2)Γραφείο Πολιτισμού – Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων: Κλειστό Γυμναστήριο «Τ. Καμπούρης», Κάνηθος (Απόλλωνος & Αναγνωστοπούλου) τηλ.2221037877-8 φαξ:2221088930 e-mail: dchalkis@otenet.gr

Έδωσε ζωή σε πέντε ανθρώπους με τον θάνατο της


Ζωή σε πέντε ανθρώπους, έδωσε με τον θάνατο 49χρονη η οποία κατέληξε στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου νοσηλευόταν πάσχουσα από εγκεφαλική αιμορραγία.

Η άτυχη γυναίκα, η οποία διέμενε στην Αθήνα είχε έρθει στην Καρδίτσα για το γάμο της κόρης της, όπου και υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο νοσηλεύτηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και εν συνεχεία, διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Λάρισας.

Χθες, αργά το βράδυ στήθηκε γέφυρα ζωής ανάμεσε σε Λάρισα, Αθήνα, Ιωάννινα αλλά και Μόναχο, μετά την απόφαση των οικείων της- οι οποίοι κατά πληροφορίες είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στο θέμα αυτό- να δωρίσουν όργανα της, προκειμένου να σωθούν άλλες ανθρώπινες ζωές.

Υπό τον συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμόσχευσης, το ήπαρ μεταφέρθηκε στο Μόναχο, οι πνεύμονες στην Βιέννη, η καρδιά στο Ώνάσειο, οι κερατοειδείς στην Θεσσαλονίκη και τα νεφρά στα Γιάννενα.

Σεξ και γυναικεία χείλη

Η σεξουαλικότητα των γυναικών, αλλά και το είδος του οργασμού που έχουν, συνδέεται με το σχήμα του πάνω χείλους του στόματος τους, αποφαίνεται νέα έρευνα , του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου!

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, γυναίκες με επίπεδο πάνω χείλος, δεν απολαμβάνουν το σεξ. Αντίθετα, γυναίκες με σαρκώδες πάνω χείλος στο στόμα… λατρεύουν το σεξ!

Η σκωτσέζοι επιστήμονες, εξέτασαν 258 γυναίκες ηλικίας από 18, μέχρι 35 ετών. Τους ζήτησαν να περιγράψουν τα χείλη και τις ερωτικές τους συνήθειες.

Το 95% των γυναικών όσων είχαν πιο έντονη γραμμή στο πάνω χείλος, δήλωσαν πως η σεξουαλική επαφή καταλήγει σε οργασμό, σε αντίθεση με τις άλλες γυναίκες που δήλωσαν το ίδιο σε ποσοστό 60%.

Χειροπέδες σε πατέρα και γιο για ναρκωτικά!

Πρόκειται για 39χρονο Έλληνα, ιδιοκτήτη συγκροτήματος ενοικιαζόμενων δωματίων στην Τορώνη Χαλκιδικής και τον 19χρονο γιο του, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα. 

Κατά την αστυνομική έρευνα στο εν λόγω συγκρότημα βρέθηκαν στην κατοχή τους δέκα συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 716,7 γραμμάρια χασίς και μία συσκευασία που περιείχε 0,6 γραμμάρια ηρωίνης.

Ακόμη, οι αστυνομικοί εντόπισαν 16 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους σχεδόν μισού μέτρου, που καλλιεργούσε ο 17χρονος σε γλάστρες στο μπαλκόνι όπου διέμενε.

Χαλκίδα: Δεν πρόκειται να ανοίξει η Αβάντων

Δεν πρόκειται να "ανοίξει" αύριο Πέμπτη 12 Iουλίου η οδός Aβάντων, παρότι ολοκληρώθηκε το εορταστικό 10ήμερο του Eμπορικού Συλλόγου Xαλκίδας.

H "Γνώμη" είχε επισημάνει ότι αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία για το δήμαρχο Θανάση Zεμπίλη να "προετοιμάσει" τη μόνιμη πεζοδρόμηση της Aβάντων και αυτό επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις!

H πεζοδρόμηση είχε ζητηθεί από τον Eμπορικό Σύλλογο για τη διάρκεια του 10ημέρου. H απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όμως, προβλέπει την πεζοδρόμηση για 20 ημέρες και πιθανότατα αυτό το μέτρο θα επεκταθεί και μετά το 20ήμερο. Eίναι γνωστή άλλωστε η επιλογή Zεμπίλη υπέρ της πεζοδρόμησης!

Άδικα λοιπόν περιμένουν οδηγοί και πολλοί καταστηματάρχες να ανοίξει αύριο η Aβάντων. Kαμμία προετοιμασία δεν υπάρχει από τη δημοτική αρχή για την απομάκρυνση γλαστρών και οδοφραγμάτων, με τα οποία έχει κλείσει η μισή Aβάντων και έχουν γίνει διάφορες κυκλοφοριακές αλλαγές.

Eπίσημη ανακοίνωση από τη δημοτική αρχή δεν υπάρχει, αλλά μπορεί -όποιος αμφιβάλλει- να κάνει την απλή ερώτηση: «Tι θα γίνει; Θα ανοίξει αύριο η Aβάντων;», σε κάποιον δημοτικό αστυνόμο, για να πάρει την απλή απάντηση: «Mπα δεν το βλέπω!

egnomi.gr

«Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» στο θέατρο "Αυλιδείας Αρτέμιδος"

 Το Δ.Σ του θεάτρου Χαλκίδας έκανε την επίσημη παρουσίαση του θεάτρου "Αυλιδείας Αρτέμιδος" στον όρμο μικρό βαθύ Αυλίδας απέναντι από τις εγκαταστάσεις ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ.

Παράλληλα ανακοινώθηκε  το πρόγραμμα παραστάσεων του θεάτρου Χαλκίδας με το δράμα του Ευριπίδη «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι», στις 13, 14, 15, 20,21 και 22 Ιουλίου στις 9 μ.μ. και στις 3 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ.

Παράλληλα ανακοινώθηκε  η πρόκριση και συμμετοχή του θεάτρου Χαλκίδας στα  "Αισχύλεια 2012" του δήμου Ελευσίνας καθώς και η  παρουσίαση των χορηγών.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε η πρόεδρος του Θεάτρου Ζωή Λιβανίου η οποία ανέφερε τις δυσκολίες που συνάντησαν μέχρι να πραγματοποιηθεί η παράσταση στον συγκεκριμένο χώρο, αλλά ευχαρίστησε θερμά όλους και όλες που συμμετείχαν για την πραγματοποίηση του στόχου τους!

Με τη σειρά του ο σκηνοθέτης Γιώργος Σμπυράκης αναφέρθηκε στις άπειρες αιτήσεις που χρειάστηκαν για να δοθεί το «οκ» για τις παραστάσεις ενώ τόνισε ότι το έργο αυτό διαδραματίζεται στον φυσικό του χώρο.

Η αρχιτέκτονας και αρωγός της προσπάθειας αυτής Μαίρη Μουρσελά, ευχαρίστησε μεταξύ άλλων και την αρχαιολόγο Αμαλία Καραπασχαλίδου για την για τις πληροφορίες που έδωσε στους συντελεστές της παράστασης, σχετικά με το χώρο.

Χρησιμοποιούσε τον 10χρονο γιο του για παραδόσεις σε τοξικομανείς

Για μεταφορέα ναρκωτικών χρησιμοποιούσε τον 10χρονο γιο του ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας ο οποίος συνελήφθη στην Ανατολή Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο 32χρονος δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ηρωίνης στην πόλη των Ιωαννίνων.


Ειδικότερα, αρχικά εντοπίστηκε από αστυνομικούς ο 10χρονος κοντά στην οικία του στην Ανατολή και κατά τη διάρκεια ελέγχου βρέθηκε να κατέχει μία νάιλον συσκευασία (φιξάκι) με ηρωίνη, σε μορφή βράχου, βάρους 5,6 γραμμαρίων.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 32χρονος πατέρας του ανήλικου, ο οποίος συνελήφθη, συντόνιζε τη διακίνηση των ναρκωτικών, χρησιμοποιώντας τον γιο του, τον οποίο προμήθευε με ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες ακολούθως το παιδί παρέδιδε σε τοξικομανείς της πόλης των Ιωαννίνων.

Σε έρευνες που έγιναν στην οικία του 32χρονου και έξω από αυτή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εικοσιπέντε φιξάκια ηρωίνης, συνολικού βάρους (95,5) γραμμαρίων, κρυμμένα μέσα σε μπουκάλι από γάλα, δύο κινητά τηλέφωνα, και το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Nέες καταγγελίες από Μαρκόπουλο

Δριμύτατη επίθεση στον Σίμο Κεδίκογλου εξαπέλυσε ο Κώστας Μαρκόπουλος απαντώντας στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"Άφαντος ο αδιάβαστος, ανενημέρωτος και απληροφόρητος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος  Κεδίκογλου. Διότι αν είχε μελετήσει το φάκελο της εξεταστικής για τη Siemens, θα γνώριζε με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν σ’ αυτόν ότι ο κ. Καράκωστας είχε εγγραφή πληρωμής για τις υπηρεσίες του στο σύστημα της εταιρείας (50005940, EL 003060167)", τόνισε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρόσθεσε:

"Είχε εσωτερικό τηλεφωνικό αριθμό το 688 για επικοινωνία με την εταιρεία, εγκατεστημένο στο δικηγορικό του γραφείο, το οποίο άλλωστε  δεν το αρνείται ούτε ο ίδιος. Και είχε τελευταία πληρωμή το 2005 με 3.100 ευρώ. Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι ούτε παράνομο ούτε παράτυπο, ούτε θίγει σε τίποτα την υπόληψη του καθηγητού που αν μη τι άλλο, ασκούσε το επάγγελμά του.

Στοιχειοθετούν ωστόσο ζήτημα αξιοπιστίας του κυβερνητικού εκπροσώπου που είπε ψέματα, διότι οι κύριοι Χριστοφοράκος και Καράκωστας, συνυπήρχαν για τουλάχιστον 8 χρόνια, από τον Ιανουάριο του 1998 που ανέλαβε ο κος Χριστοφοράκος.  Αυτό έγινε αφού η Siemens υπέγραψε προγραμματικές συμφωνίες, χωρίς διαγωνισμό με ΟΤΕ, ΟΣΕ και άλλους φορείς του Δημοσίου.

Ποιος ήταν νομικός σύμβουλος τότε για αυτές τις συμφωνίες με τη Siemens; Ας απαντήσει ο κ. Σίμος  Κεδίκογλου για αυτό και στη συνέχεια να μας ενημερώσει αν είναι ηθικά και πολιτικά ορθό να συμβουλεύει νομικά τον Πρωθυπουργό, ο άνθρωπος ο οποίος συμβούλευε την εταιρεία που αποδεδειγμένα έβλαψε το ελληνικό δημόσιο και εξευτέλισε τους θεσμούς..".

Χειροπόδορα έδεσαν 91χρονο οι ληστές

Χειροπόδορα έδεσαν 91χρονο στην Κρήτη οι ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του. Το περιστατικό συνέβη σήμερα τα ξημερώματα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Κουμπέ στα Χανιά.

Ήταν κοντά στις 3 το πρωί όταν οι δράστες μπήκαν στο σπίτι. Ο 91χρονος τους αντιλήφθηκε άμεσα και προσπάθησε να τους αποτρέψει.

Οι δύο άνδρες ήταν αποφασισμένοι και έτσι τον ακινητοποίησαν, τον έδεσαν με χαρτοταινία στο κρεβάτι του και στην συνέχεια πήραν ό,τι πολυτιμότερο είχε στο σπίτι του.

Ο ηλικιωμένος όμως άρχισε να φωνάζει και να ζητά βοήθεια με αποτέλεσμα οι δύο δράστες να τραπούν σε φυγή.



Πηγή: Flashnews.gr

Βίασε και στραγγάλισε 6χρονη

Σοκ και φρίκη στις ΗΠΑ από το βιασμό και το στραγγαλισμό, εξάχρονου κοριτσιού.

Το άτυχο παιδί έπεσε θύμα απαγωγής από έναν 41χρονο ο οποίος αφού ικανοποίησε τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις στο κορμάκι του παιδιού, το οποίο στη συνέχεια δε δίστασε να σκοτώσει και να πετάξει το άψυχο σώμα του σε ένα μικρό κανάλι στο σπίτι της!

Ο 41χρονος Τέρι Λι Μπλακ, ζούσε σε γειτονικό σπίτι από την ανήλικη και συνελήφθη αφού είχε κλέψει αυτοκίνητο και μια τράπεζα.

 Η αστυνομία ανακάλυψε τμήμα των ρούχων του θύματος στο σπίτι του.

Έφυγε από το καφενείο και αυτοκτόνησε με καραμπίνα!

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία - Όλα δείχνουν ότι οι λόγοι που όπλισαν το χέρι του αυτόχειρα, ήταν οικονομικοί...


Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας μέσης ηλικίας άντρας, σε πεδινό οικισμό του νομού Ξάνθης το βράδυ της Τρίτης (10-07-2012).

Όπως έγινε γνωστό, ο αυτόχειρας ενώ βρισκόταν το απόγευμα σε καφενείο του χωριου, μαζί με συγχωριανούς του, κατευθύνθηκε προς το σπίτι του, απ’ όπου πήρε μια καραμπίνα βάζοντας τέλος στη ζωή του σε ένα αγρόκτημα λίγα μέτρα πιο μακριά.

Σύμφωνα με το thrakitoday.gr, τα αίτια που οδήγησαν τον αυτόχειρα στο να βάλει τέλος στη ζωή του διερευνούνται, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για οικονομικά προβλήματα.

Όλα αυτά έρχονται στο φως, την ώρα που το Ρέθυμνο παραμένει συγκλονισμένο από την αυτοκτονία 58χρονου. Ο αυτόχειρας, βρέθηκε νεκρός στο χωράφι του στην περιοχή Κάτω Πόρος στο Ρέθυμνο, ενώ δίπλα του εντοπίστηκε η καραμπίνα του.

Ο Καράκωστας θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων τον κατηγορούν

Συνεxίζεται το σίριαλ με τον νομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Ιωάννη Καράκωστα, αφού από τη μία ο ίδιος δηλώνει πως δεν σκέφτεται να παραιτηθεί, αλλά να κινηθεί νομικά εναντίον όσων τον κατηγορούν.

Σύμφωνα με το Real FM o κ.Καράκωστας σχεδιάζει να περάσει στην αντεπίθεση. Την ίδια ώρα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μέσω του γραμματέα της ΚΟ Κώστα Μαρκόπουλο, απάντησαν στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.

«παρασύρθηκε και χρησιμοποίησε απαράδεκτους και ανοίκειους χαρακτηρισμούς για τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Τα περί αθλιότητος και συκοφαντίας του τα επιστρέφουμε».

Ο κ.Μαρκόπουλος ρώτησε εάν υπήρχε πληρωμή για τον κ. Καράκωστα από την γερμανική εταιρεία επί Χριστοφοράκου, αν ο κ. Καράκωστας είχε ποτέ εσωτερικό τριψήφιο τηλέφωνο επί Χριστοφοράκου και εάν υπάρχει εγγραφή στο όνομά του στη λίστα ενεργών προμηθευτών της Siemens την ίδια περίοδο.

«Είναι αυτονόητο, σε κάθε περίπτωση, ότι ο Νομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού δεν επιτρέπεται να έχει οποιαδήποτε σχέση με εταιρείες που έβλαψαν αποδεδειγμένα το ελληνικό Δημόσιο και ήταν οι πρωταγωνιστές της διαφθοράς στην Ελλάδα» αναφέρει ο κ. Μαρκόπουλος.

Αυτοκτονία εφοριακού

Τέλος στη ζωή του με 22άρι πιστόλι έδωσε 58χρος εφοριακός στο Ρέθυμνο.
 Ο άνδρας που ζούσε μόνος του σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου , είχε εξαφανιστεί τις τελευταίες 24εις ώρες.
Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός σε αγροτική περιοχή στο χωριό Κάτω Πόρος που βρίσκεται κοντά στην Επισκοπή Ρεθύμνου.
 Τα αίτια της πράξης του διερευνά η αστυνομία, καθώς δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα ή συγγενής προς το παρόν που να μπορεί να δώσει πληροφορίες για ενδεχόμενα προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Τρία μέτρα-φωτιά μέχρι τις 24 Ιουλίου θέτει σε εφαρμογή ο Στουρνάρας

Η κυβέρνηση βγάζει το... μαχαίρι της καθώς θα πρέπει να εφαρμόσει εδώ και τώρα (μέχρι τις 24 Ιουλίου) τρία μέτρα-σοκ ύψους τριών δισεκατομμυρίων που προβλέπονταν από τον Προϋπολογισμό του 2012 αλλά δεν είχαν υλοποιηθεί λόγω εκλογών. Και όλα αυτά εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων εντός και εκτός κυβέρνησης.

Πρόκειται για την περικοπή κατά 12% των ειδικών μισθολογίων, την εξίσωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης και φυσικά το νέο χαράτσι στα ακίνητα. Τα τρία αυτά μέτρα συνολικού ύψους τριών δισ. ευρώ προβλέπονταν από τον Προϋπολογισμό του 2012, αλλά η εφαρμογή τους είχε αναβληθεί καθώς η χώρα μπήκε σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με δύο απανωτές εκλογικές μάχες.

Στις 24 Ιουλίου, δηλαδή σε δεκατρείς μέρες από σήμερα, οι ελεγκτές της Τρόικα  θα επιστρέψουν στην Αθήνα για έλεγχο και, όπως διαμήνυσε το Ecofin στον Γιάννη Στουρνάρα, θα πρέπει η νέα κυβέρνηση να έχει προχωρήσει στην υλοποίηση των τριών αυτών μέτρων-σοκ, διαφορετικά θα πρέπει να ξεχάσει την επόμενη δόση. Στο υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι η υλοποίηση των τριών μέτρων, παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις που αναμένονται, θα οδηγήσει σε μια θετική εισήγηση από την Τρόικα και στο άνοιγμα της διαπραγμάτευσης για την επιμήκυνση του ελληνικού Προγράμματος κατά δύο χρόνια όπως ζητά η κυβέρνηση.

Ωστόσο, στην κυβέρνηση δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τηλεφώνησε στον Αντώνη Σαμαρά και του εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για τους χειρισμούς Στουρνάρα στο Ecofin. Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν έβαλε καθόλου στο τραπέζι το θέμα ή έστω το πλαίσιο της αναδιαπραγμάτευσης, ούτε ζήτησε κάτι ως αντάλλαγμα για τα νέα σκληρά μέτρα που καλείται να πάρει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μερικές μέρες αφότου ορκίστηκε.

Στην πράξη, τα δύο αμιγώς φοροεισπρακτικά μέτρα, δηλαδή το πετρέλαιο θέρμανσης και το χαράτσι στα ακίνητα θεωρούνται κάτι παραπάνω από αναπόφευκτα, καθώς δεν υπάρχει τρόπος αναπλήρωσής τους, ειδικά των 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ που υπολογίζεται ότι θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία από το ειδικό τέλος ακινήτων. Γι' αυτό ο υπουργός Οικονομικών έχει δώσει ήδη εντολή να ετοιμαστούν τα ειδοποιητήρια για το τέλος ακινήτων και να έχουν αποσταλεί το αργότερο ως τις 24 Ιουλίου, κι αυτό παρότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ο αριθμός των δόσεων, που είναι θέμα διαπραγμάτευσης με την Τρόικα. Ο νόμος που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση, με υπουργό τον κ. Βενιζέλο, προβλέπει εξόφληση σε πέντε διμηνιαίες δόσεις, αλλά αυτό θα ίσχυε αν η πρώτη δόση είχε αποσταλεί τον Μάρτιο όπως προβλεπόταν αρχικά. Παράλληλα, στο υπουργείο Οικονομικών έχουν και τον πονοκέφαλο με τους φόρους του δεύτερου εξαμήνου (εισοδήματος, έκτακτη εισφορά, επιτηδεύματος, ΦΑΠ κοκ) για τους οποίους θα ήθελαν μια πιο ευνοϊκή ρύθμιση.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και με το πετρέλαιο θέρμανσης. Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς η εξίσωση των φόρων κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης προβλέπεται στο Μνημόνιο, ο νόμος έχει ψηφιστεί εδώ και καιρό, και στον Προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί τα αντίστοιχα έσοδα ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, η εξίσωση των φόρων κατανάλωσης θα οδηγήσει σε αύξηση 40% του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο θα φτάσει στα 1,40 ευρώ το φθινόπωρο από 1 ευρώ που ήταν πέρσι!

Και σαν να μην έφταναν αυτά, το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να προχωρήσει εδώ και τώρα στην μεσοσταθμική περικοπή κατά 12% των ειδικών μισθολογίων, μέτρο που θα «κάψει» περίπου 195.000 δημοσίους υπαλλήλους και θα βάλει στα ταμεία 200 εκ. ευρώ το 2012 και άλλα 400 εκ. το 2013. Πρόκειται για τον «σκληρό πυρήνα» του κράτους, δηλαδή δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, ένστολους, γιατρούς του ΕΣΥ, διπλωμάτες και αρχιερείς, οι μισθοί των οποίων κυμαίνονται από 2000 έως 6500 ευρώ και κοστίζουν ετησίως 5,9 δισ. ευρώ ή το 1/3 της συνολικής μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου. Ωστόσο, η μείωση 12% είναι μεσοσταθμική, πράγμα που σημαίνει ότι σε ορισμένες κατηγορίες, η μείωση μπορεί να είναι μεγαλύτερη, ίσως και 20%! Και μάλιστα, οι περικοπες θα έχουν αναδρομική ισχύ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένες κατηγορίες, όπως οι δικαστικοί που έχουν χάσει 36% των αποδοχών τους τα τελευταία χρόνια αλλά και οι στρατιωτικοί, έχουν προειδοποιήσει να μην γίνει άλλη περικοπή...
Enhanced by Zemanta

Φιλανθρωπική Συναυλία με το Μίμη Πλέσσα και τη Σόνια Θεοδωρίδου

Την Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 στις 21:00, στο Κάστρο Κανήθου, θα πραγματοποιηθεί Φιλανθρωπική Συναυλία με το Μίμη Πλέσσα και τη Σόνια Θεοδωρίδου.

Διοργάνωση: Σύλλογος «Ο Καλός Σαμαρείτης» και με την ευγενική συμμετοχή του ΔΟΑΠΠΕΧ.
Συμμετέχουν τα Μουσικά Σύνολα της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.

Διεύθυνση Ορχήστρας: Πέτρος Ν.Πρόκος

Τιμή Εισητηρίου 12 ευρώ.

Σημεία Προπώλησης εισιτηρίων: Hondos Center, Κομμωτήριο Παναγιώτου (Ελ.Βενιζέλου 8 - Αβάντων & Γιαννίτση 18), Δημαρχείο Νέας Αρτάκης, Master Bike (Χαϊνά 74).

Σε εννέα δόσεις η πληρωμή των φόρων για όσους υποβάλλουν δήλωση στην ώρα τους

Οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα μετά από νομοθετική ρύθμιση εξπρές που προωθεί στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, να εξοφλήσουν την Εφορία έως και σε εννέα δόσεις.

Σύμφωνα με την «Ημερησία» αυτό θα ισχύσει αποκλειστικά για όσους υποβάλουν εμπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση, αφού οι υπόλοιποι που θα στείλουν τις δηλώσεις τους μετά την λήξη των προθεσμιών θα επιβαρυνθούν με έξτρα φόρο και θα χάσουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ!

Το σχέδιο της ρύθμισης που ετοιμάζει το υπουργείο προβλέπει την εξόφληση των φόρων αρχικά σε τρεις διμηνιαίες δόσεις και μετά θα υπάρχουν μέχρι και έξι μηνιαίες δόσεις. Βέαβαια ο αριθμός των δόσεων θα καθοριστεί ανάλογα με το ύψος της οφειλής αλλά και το ύψος του εισοδήματος του φορολογούμενου.

Η εξόφληση των πρόσθετων φόρων που περιλαμβάνονται στα εκκαθαριστικά σημειώματα θα γίνει μέχρι και τον Ιούνιο του 2013.

Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις λήγει κανονικά τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, ωστόσο μεγάλη καθυστέρηση παρουσιάζει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τους φορολογούμενους.

Μέχρι σήμερα, πέντε μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας 1,8 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει δήλωση γεγονός που αποδίδεται από τους αρμόδιους παράγοντες και στα αυξημένα ποσά φόρου των εκκαθαριστικών σημειωμάτων λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος, των περικοπών στις εκπτώσεις δαπανών και της έκτακτης εισφοράς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών ο μέσος φόρος που προκύπτει από το σύνολο των εκκαθαριστικών που έχουν αποσταλεί έως τώρα στους φορολογούμενους ανέρχεται στο ποσό των 1.540 ευρώ. Χθες μάλιστα ταχυδρομήθηκε και νέα, η τέταρτη, σειρά 1.937.343 εκκαθαριστικών σημειωμάτων.

Το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται αρνητικό στο να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να αποκλεισθεί δεδομένου του μεγάλου αριθμού των δηλώσεων που δεν έχουν υποβληθεί έως τώρα

Το κούρεμα στα ειδικά μισθολόγια θα ισχύσει αναδρομικά

Περισσότεροι από 195.000 δημόσιοι υπάλληλοι που υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια θα δουν να μειώνονται αναδρομικά οι μισθοί τους από 1η Ιουλίου, αν εφαρμοστεί η μεσοσταθμική μείωση 12%. Σε ορισμένους μισθούς το μαχαίρι θα φθάσει ακόμη και το 20% και η μείωση αυτή θα προστεθεί σε απώλειες που έχουν ήδη υποβληθεί μέσα από άλλα μέτρα.

Δικαστικοί, γιατροί του ΕΣΥ, αστυνομικοί, στρατιωτικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, καθηγητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς και οι αρχιερείς που είχαν εξαιρεθεί από τις διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου είναι οι κατηγορίες των δημοσίων υπαλλήλων που θα υπαχθούν στο μέτρο.

Με τις περικοπές αυτές η κυβέρνηση υπολογίζει να εξοικονομήσει 200 εκατομμύρια ευρώ εντός του 2012 και επιπλέον 400 εκατομμύρια ευρώ για το επόμενο έτος. Οι μειώσεις αυτές θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιουλίου όπως επιβάλλει η υλοποίηση της σχετικής μνημονιακής δέσμευσης περί αναπροσαρμογής των ειδικών μισθολογίων.

Ταυτόχρονα θα καταργηθούν και τα ειδικά επιδόματα που λαμβάνουν οι υπάλληλοι των ειδικών μισθολογίων. Τις μεγαλύτερες μειώσεις θα υποστούν όσοι είναι υψηλόβαθμοι ή έχουν μεγάλη προυπηρεσία αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περικοπούν το επίδομα χρόνου υπηρεσίας και το επίδομα θέσης ευθύνης.

Χαλκίδα: Φόρεσαν τα καλά τους ρούχα και βρέθηκαν ...κρατητήριο!

Φόρεσαν τα καλά τους ρούχα, ήταν χαμογελαστοί και δεν ήθελαν με τίποτα να δημιουργήσουν υποψίες.
Πρόκειται για δύο Αλβανούς 26 και 24 χρόνων που ήθελαν να γίνουν νόμιμοι πολίτες. Πήγαν λοιπόν στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Εύβοιας και έκαναν αίτηση για μόνιμη διαμονή. Μόνο που ήθελαν να κάνουν την όλη διαδικασία με πλαστά έγγραφα.

Οι αστυνομικοί για άλλη μία φορά ήταν γάτες και από την πρώτη στιγμή κατάλαβαν πως τα έγγραφα ήταν πλαστά και αντί για πράσινο φως τους έβαλαν χειροπέδες.

Μακάβριο θέαμα αντίκρισε ένας σεκιουριτάς στην Αιδηψό.

Μακάβριο θέαμα αντίκρισε ένας σεκιουριτάς  ξενοδοχείου στην Αιδηψό.

Χτες το μεσημέρι, βρέθηκε εντός οικοπέδου πλησίον παραθαλάσσιας περιοχής στην Αιδηψό Ευβοίας, ένα ανθρώπινο κρανίο και διάφορα οστά που ανήκουν πιθανώς σε ανθρώπινο σκελετό.

Ειδικότερα, περίπου στις 13:00΄σήμερα το μεσημέρι, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού, που ειδοποιήθηκαν από υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης παρακείμενου ξενοδοχείου, μετέβησαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή.
Μετά από διενέργεια αυτοψίας, διαπίστωσαν ότι πλησίον εκριζωμένου δένδρου εντός του οικοπέδου υπήρχε ένα ανθρώπινο κρανίο και διάφορα οστά, πιθανώς ανθρώπινου σκελετού, τα οποία περισυνέλλεξαν προκειμένου να αποσταλούν για εξέταση στο εργαστήριο ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διεξάγεται έρευνα από το Αστυνομικό Τμήμα Αιδηψού, προκειμένου να προσδιορισθούν τα στοιχεία ταυτότητας και να διερευνηθούν οι συνθήκες, η χρονολογία και τα αίτια του θανάτου.

Αυτή είναι η γυναίκα που κερδίζει 500 ευρώ το δευτερόλεπτο!!

Η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο δεν είναι ούτε η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της Αγγλίας ούτε η Οπρα Γουίνφρι αλλά μια άγνωστη από την Αυστραλία, η Τζίνα Ράινχαρτ.

Κάποτε την ρώτησαν τι εστί ομορφιά. Κι εκείνη αναφέρθηκε στην πηγή της περιουσίας της οικογένειάς της: «Ομορφιά είναι ένα ορυχείο σιδήρου», είπε.Σύμφωνα με το Βήμα όταν ο πατέρας της, Λανγκ Χάνκοκ, ανακάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα στη δεκαετία του ’50, οι εξαγωγές σιδήρου απαγορεύονταν στην Αυστραλία διότι το μέταλλο αυτό θεωρούνταν σπάνιο.Η δισεκατομμυριούχος τονίζει ότι το ορυχείο στη δυτική Αυστραλία που έκανε την οικογένειά της πλούσια ευνόησε...
ολόκληρη τη χώρα και εκφράζει την πικρία ότι αυτό δεν της έχει αναγνωριστεί επαρκώς.

Η 58χρονη Ράινχαρτ έχει προσωπική περιουσία άνω των 24 δισ. ευρώ. Τα τελευταία χρόνια ανέβηκε από πλουσιότερη γυναίκα της Αυστραλίας σε πλουσιότερη της Ασίας και στη συνέχεια του κόσμου _ σύμφωνα με το αυστραλέζικο οικονομικό περιοδικό «BRW» και τον Citigroup που προέβλεψε ότι σύντομα θα φιγουράρει στην κορυφή της λίστας, με περιουσία άνω των 81 δισ. ευρώ στο όνομά της.

Η Ράινχαρτ κερδίζει σχεδόν 500 ευρώ το δευτερόλεπτο. Απεχθάνεται να την αποκαλούν «κληρονόμο ορυχείων» διότι θεωρεί εαυτόν αυτοδημιούργητη επιχειρηματία επειδή άλλαξε εκ βάθρων την εταιρεία μετά τον θάνατο του πατέρα της το 1992.

Η Hancock Prospecting είναι ουσιαστικά ολόκληρη η ζωή της. Εχει ελάχιστα ενδιαφέροντα πέραν αυτής. Δεν την προσελκύει η τέχνη, τα άλογα κούρσας και τα ιδιωτικά αεροπλάνα όπως άλλους πλούσιους. Είναι διαθέσιμη για την εταιρεία της 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Εριστική, εμπλέκεται σε καβγάδες που μένουν παροιμιώδεις _ όπως με τον πατέρα της, τον συνέταιρό του, τον πρώτο της σύζυγο, την φιλιππινέζα θετή μητέρα της και τρία από τα τέσσερα παιδιά της. Δικομανής, πολλοί από τους καβγάδες της καταλήγουν στο δικαστήριο.

Όπως και ο πατέρας της, που καταφερόταν άσχημα εναντίον των περιβαλλοντιστών αποκαλώντας τους «οικο-τρελούς», η Ράινχαρτ κινείται μεταξύ συντηρητισμού και φιλελευθερισμού ενώ αρνείται ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή. Ηρωίδα της είναι η Μάργκαρετ Θάτσερ με την οποία συνέφαγε το 1977. Υστερα από εκείνο το γεύμα, η νεαρή τότε Τζίνα άρχισε να ντύνεται περισσότερο σαν επιχειρηματίας και να βάφεται ενώ άλλαξε και χτένισμα.

Άλλος ήρωάς της είναι ο οικονομολόγος Μίλτον Φρίντμαν, υπέρμαχος της ελεύθερης αγοράς. Ενας από τους λόγους που την έκαναν να μεγαλώσει τα παιδιά της στις ΗΠΑ _ εκτός από τον γάμο της με τον απόφοιτο του Χάρβαρντ Φρανκ Ράινχαρτ _ ήταν, όπως έχει εκμυστηρευτεί η ίδια, η ελπίδα μήπως κάποτε έχουν καθηγητή τον Φρίντμαν.

Η Ράινχαρτ ήρθε σε αντίθεση με την Εργατική κυβέρνηση της Αυστραλίας πριν από δύο χρόνια, όταν σχεδιαζόταν η επιβολή υψηλού φόρου στα κέρδη από ορυχεία. Αυτό της έδωσε την αφορμή να βγει από το παρασκήνιο, όπου της αρέσει να κινείται, για να ηγηθεί διαμαρτυριών εναντίον του φόρου.

Ο ακτιβισμός της υπέρ των δισεκατομμυριούχων έδωσε τροφή σε γελοιογραφίες και καρικατούρες. Εντός εβδομάδων όμως, ο τότε πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του και αντικαταστάθηκε από την Τζούλια Γκίλαρντ που αμέσως ανακοίνωσε ότι υπαναχωρεί στο θέμα της υψηλής φορολόγησης των ορυχείων.

egine.gr

Επιτέλους τέλος στο 10ήμερο των... κυκλοφοριακών εκπτώσεων!!

Επιτέλους τέλος!

Κάπως έτσι θα αναφωνήσουν οι ταλαίπωροι οδηγοί της Χαλκίδας που βίωσαν με τον σκληρότερο τρόπο το 10ήμερο των... κυκλοφοριακών εκπτώσεων!

Με δύο εκδηλώσεις μας αποχαιρετά ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας και πέφτει αυλαία στο πρόγραμμα:

α) Χορός Ζούμπα από το γυμναστήριο Body Soul. Πλατεία Ηρώων, ώρα 19.30.

β) Λήξη εκδηλώσεων με χορευτικά από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο ‘’Αλωνάκι’’ σε όλο το κέντρο της Χαλκίδας από αγορά έως εμπορικό κέντρο Αβάντων. Ωρα 19.30.

Απορρίφθηκε η αίτηση της Βίκυς Σταμάτη για ψυχιατρική εξέταση

Απέρριψε ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων του Άκη Τσοχατζόπουλου την αίτηση που είχε υποβάλει η σύζυγος του πρώην υπουργού για διενέργεια ψυχιατρικής εξέτασης.

Η Βίκυ Σταμάτη υποστήριζε στην αίτησή της ότι έχει επιβαρυνθεί η ψυχική, αλλά και η σωματική της υγεία από τον εγκλεισμό της και μετά, και τόνιζε ότι η απεργία πείνας και κυρίως η έλλειψη του ανήλικου παιδιού της επιδρούν πολύ αρνητικά στην κατάστασή της.

Ο ανακριτής απέρριψε την αίτηση της κ. Σταμάτη θεωρώντας ότι δεν συντρέχουν λόγοι για την διενέργεια ψυχιατρικής εξέτασης στην προσωρινά κρατούμενη.

Ο Νίκος Μίχας και ο Γρηγόρης Πετράκος στις Αλυκές

Εκστρατεία ενημέρωσης ενάντια στη Βία μέσα στην οικογένεια θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο από  εταιρία Καλλυντικών και την Μη Κυβερνητική Οργάνωση W.I.N. Hellas με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Στην Χαλκίδα η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Ιουλίου.

To πρωί συνεργεία ενημέρωσης θα βρισκοναται στο ΒΡΕΕΖΕ στις 11:00 - 14.00 και το βράδυ  στον ΙΠΠΟΚΑΜΠΟ  στις Αλυκές, όπου θα γίνει beach party  και θα τραγουδήσουν ο Νίκος Μίχας και ο Γρηγόρης Πετράκος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Ανάκληση αυτοκινήτων Peugeot

Σε ανάκληση αυτοκινήτων PEUGEOT, μοντέλο 207, για αντικατάσταση του καλωδίου γείωσης της μπαταρίας, προχωράει η εταιρεία ΛΑΪΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., Γενική Αντιπροσωπεία αυτοκίνητων PEUGEOT στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Η ανάκληση αφορά 334 οχήματα από τα οποία τα 325 έχουν διατεθεί σε ιδιώτες πελάτες.

Η ενημέρωση των ιδιοκτητών των οχημάτων έχει ήδη ξεκινήσει, μέσω της αποστολής συστημένης ονομαστικής επιστολής, με απόδειξη παραλαβής από την ΛΑΪΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για 81.200 δικαιούχους

Σε πρώτο άμεσο στόχο για την ανάπτυξη και τόνωση του εγχώριου τουρισμού ανήγαγε το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ η υπουργός Τουρισμού.

Με απόφασή της η κα Κεφαλογιάννη ενεργοποίησε εκ νέου το πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους".

Όπως είπε, το πρόγραμμα που ξεκινάει από τον Αύγουστο, θα τονώσει τον εγχώριο εγχώριο τουρισμό, καθώς χιλιάδες συμπολίτες μας θα κάνουν διακοπές με χαμηλό κόστος.

Όπως προβλέπεται για το έτος 2012-2013 πρόκειται να διατεθούν 81.200 ατομικά δελτία σε αντίστοιχους δικαιούχους, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 5,5 εκατ. ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί από τους τακτικούς προϋπολογισμούς του ΕΟΤ για το 2012-2013. Να τονιστεί ότι η διάθεση των δελτίων θα πραγματοποιηθεί με κοινωνικά κριτήρια (εισόδημα, οικογενειακή κατάσταση κλπ)

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΟΤ στο πρόγραμμα συμμετέχουν ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις όλων των τάξεων, που διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, έχουν όλα τα δικαιολογητικά σε ισχύ και περιλαμβάνονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του προγράμματος.

Τα δελτία θα διατίθενται από τα Κ.Ε.Π. (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) όλης της Επικράτειας, καθημερινά εκτός αργιών, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος.

Kεδίκογλου: Η συμμετοχή στην κυβέρνηση δεν είναι υπουργιλίκι του παλιού καιρού

«Ανήκουστη» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την παραίτηση του Νίκου Νικολόπουλου από τη θέση υφυπουργού Εργασίας, εξηγώντας, παράλληλα, πως οι συναντήσεις που είχε ο βουλευτής Αχαΐας με την Τρόικα είχαν σκοπό την ενημέρωση και όχι τη διαπραγμάτευση.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real, ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν υπήρξε καμία ουσιαστική συζήτηση ή περί διαπραγμάτευσης ή διαβούλευσης ή οτιδήποτε άλλο. Ο ίδιος ο κ. Νικολόπουλος το επιβεβαίωσε τότε στους δημοσιογράφους».

«Όσοι συμμετέχουν σ' αυτή την κυβέρνηση γνώριζαν ότι αναλαμβάνουν μια πολύ δύσκολη αποστολή. Είναι μια μεγάλη εθνική ανάγκη, μια πολύ κρίσιμη φάση και όσοι μπήκαν σε αυτή την κυβέρνηση γνώριζαν ότι δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα. Δεν είναι υπουργιλίκια του παλιού καλού καιρού. Προφανώς, όπως είπα και χθες, δεν είναι όλοι για τα δύσκολα», συμπλήρωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Ο ΔΣΑ καταγγέλει την Τρόικα για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

Aνεπίτρεπτη, ωμή και κατάφωρη παρέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος τη χθεσινή επίσκεψη του κλιμακίου της Τρόικα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, ο κ. Αδαμόπουλος επισημαίνει ότι «είναι αδιανόητο οι ταμειακές δυσχέρειες της Ελλάδας και η εξ αυτών αναγωγή ορισμένων εξωθεσμικών παραγόντων σε κρατικούς δανειστές να αποτελούν την πρόφαση για ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις στη λειτουργία συνταγματικά ανεξάρτητων και διαχρονικά ακηδεμόνευτων θεσμών, όπως είναι η Δικαιοσύνη».

«Είναι πρωτόγνωρο ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί να καθίστανται "απολογούμενοι" έναντι δημοκρατικά ανομιμοποίητων παραγόντων που, ως αυτόκλητοι κομιστές δήθεν σωτήριων λύσεων και μεταρρυθμίσεων, ζητούν εξηγήσεις για την ταχύτητα και την εν γένει πορεία της απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα», συνεχίζει ο πρόεδρος του ΔΣΑ.

Παράλληλα, εκφράζει την ελπίδα ότι «δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον ανάλογες ωμές και κατάφωρες παρεμβάσεις στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης απ' όπου και αν αυτές προέρχονται».

Τέλος, εκφράζει για άλλη μία φορά την προσήλωση των δικηγόρων «στις συνταγματικές προβλέψεις για την ανεξαρτησία των κρατικών λειτουργιών», οι οποίοι αρνούνται «να νομιμοποιήσουν εκτροπές που ενδεχομένως να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο άμεσο μέλλον».

«Οι 'Ελληνες δικαστές δεν χρειάζονται υποδείξεις αναφορικά με την άσκηση των καθηκόντων τους», καταλήγει ο κ. Αδαμόπουλος.

Κούρεμα-«μαμούθ» ύψους 500.000 ευρώ σε οφειλή εγγυήτριας δανείου

Σε ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα «κούρεμα» χρέους προχώρησε το Ειρηνοδικείο Πόρου το οποίο διέταξε την διαγραφή οφειλής ύψους 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», η απόφαση αφορά μία 70χρονη χαμηλοσυνταξιούχο η οποία ήταν εγγυήτρια σε δάνειο ανώνυμης εταιρείας. Η συνολική της οφειλή ανερχόταν στα 569.600,95 ευρώ και το δικαστήριο αποφάσισε τελικά την διαγραφή του 84% του χρέους, δηλαδή 500.000 ευρώ.

Πέραν από την ιστορικής σημασίας διαγραφή του ποσού, η υπόθεση περιέχει και ένα άλλο ακόμη σημαντικό στοιχείο. Το δικαστήριο αναγνώρισε για πρώτη φορά ευθύνες και στην τράπεζα επειδή αποδέχθηκε ως εγγυήτρια μία χαμηλοσυνταξιούχο.

Δεύτερο κρούσμα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Άλλο ένα κρούσμα μόλυνσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφηκε μέσα σε λίγες μόλις ημέρες από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές στην Αττική.

Πρόκειται για έναν 55χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να είναι κάτοικος Αργυρούπολης και εμφάνισε τα συμπτώματα της μηνιγγίτιδας. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας.

Το κρούσμα αυτό είναι το δεύτερο μέσα σε λίγες μόλις ημέρες ενώ σημειώνεται ότι ο ιός ο οποίος οφείλει την ονομασία του στον ποταμό της Αιγύπτου, μεταδίδεται με τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού το οποίο με τη σειρά του έχει επιμολυνθεί με τον ιό από τα πτηνά, πχ τα περιστέρια.

Απειλούσε να σκοτώσει το γαμπρό του, επειδή παραμελεί την κόρη του!

Αντιμέτωποι με μια απίστευτη υπόθεση ήρθαν σήμερα οι αστυνομικοί στο Ηράκλειο, όταν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα οικογενειακό επεισόδιο.

Ένας 90χρονος άνδρας από το Γάζι Ηρακλείου δεν δίστασε σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr, να απειλήσει με κυνηγετική καραμπίνα το γαμπρό του, επειδή θεωρεί ότι παραμελεί την κόρη του και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της οικογένειάς του!

Όλα ξεκίνησαν χθες βράδυ (09-07-2012) όταν οι δύο άνδρες λογομάχησαν. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πάνω στον καυγά ο ηλικιωμένος άρπαξε μια καραμπίνα και απείλησε τον γαμπρό του ο οποίος στη θέα του όπλου πάγωσε. Ο 90χρονος ευτυχώς συγκρατήθηκε και το σοβαρό επεισόδιο σταμάτησε εκεί...

Νωρίς το πρωί όμως ο γαμπρός δεν συγκρατήθηκε. Πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό, με τους αστυνομικούς να μην πιστεύουν στα... αυτιά τους. Λίγο αργότερα, ο ηλικιωμένος συνελήφθη, η καραμπίνα που βρέθηκε στο σπίτι του κατασχέθηκε ενώ η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης με τον 90χρονο να κάθεται κατηγορούμενος στο εδώλιο.

Κι όμως συνέβη: Δίδυμα γεννήθηκαν σε διαφορετικές χώρες!

Ο Ντίλαν και η Χάνα είναι δίδυμα αδέρφια που μετρούν μόνο μερικές ημέρες ζωής. Έχουν πολλές ομοιότητες, όπως είναι αναμενόμενο, αλλά και μια βασικότατη διαφορά: Δεν έχουν την ίδια υπηκοότητα.

Πως συνέβη αυτό; Η 28χρονη Ντόνα Κίναν, βρισκόταν στο σπίτι των πεθερικών της στο χωριό Νόρθαμπερλαντ της βόρειας Αγγλίας, όταν ενώ έβλεπε αγώνα του Euro με το σύζυγό της ένιωσε τους πρώτους πόνους της γέννας. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Ντίλαν ήρθε στη ζωή, προτού προλάβουν να πάνε στο μαιευτήριο.

Όταν όμως είδαν ότι η Χάνα δεν ήταν ακόμα έτοιμη να βγει, αποφάσισαν να πάνε στο κοντινότερο νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται στο Μέλροουζ της Σκωτίας. Εκεί γεννήθηκε τελικά η Χάνα, 1 ώρα και 40 λεπτά μετά τον αδερφό της.

Ως αποτέλεσμα, τα δυο αδελφάκια, αν και δίδυμα, έχουν διαφορετική υπηκοότητα. Οι γονείς των διδύμων ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη, ωστόσο δηλώνουν πανευτυχείς που όλα πήγαν καλά και ανυπομονούν να πάρουν τα μωρά τους στο σπίτι.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...