Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Και Χαλκιδέοι αποχαιρέτησαν την Πόλυ Πάνου - ΒΙΝΤΕΟ


Η κηδεία της Πόλυς Πάνου , της μεγάλης λαϊκής τραγουδίστριας, έγινε στο Κόκκινο Μύλο και ο Σύλλογος φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη, στη Χαλκίδα έδωσε το παρόν του.

Δεκάδες φίλοι και πολλοί  καλλιτέχνες αποχαιρέτησαν την Πόλυ Πάνου και ανάμεσά τους ο Χρήστος Κουτσαύτης με όλα τα μέλη του συλλόγου ΥΠΑΡΧΩ.


"Η SPRINDER έκλεισε αφήνοντας άνεργους και απλήρωτους τους εργαζόμενους"

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εύβοιας

"Η επιχείρηση SPRINDER ανακοίνωσε το κλείσιμο των καταστημάτων της σε όλη τη χώρα, ενώ ήδη έχει καταφύγει στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα".


Αυτό αναφέρει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εύβοιας και επισημαίνει:

"Το κλείσιμο των καταστημάτων της έρχεται μετά από μια περίοδο μεγάλης κερδοφορίας και συνεχούς επέκτασης των δραστηριοτήτων της.

Κερδοφορία και ανάπτυξη που στηρίχτηκε στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων από τις χώρες που έκανε τις εισαγωγές και στην εξίσου άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων εδώ στην Ελλάδα (4ωρα, μισθοί 350 ευρώ, απλήρωτοι δουλειά, εντατικοποίηση της δουλειάς κλπ)

Η SPRINDER και η τύχη των καταστημάτων της δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας διοικητικής αστοχίας ή της πολιτικής των τραπεζών.

Στο κλάδο του Εμπορίου είναι δεκάδες οι επιχειρήσεις που έκλεισαν αφήνοντας άνεργους τους εργαζόμενους πολλούς από αυτούς χωρίς να τους καταβάλλουν τα δεδουλευμένα, τις αποζημιώσεις κλπ.

Είναι δεκάδες οι επιχειρήσεις που χρεοκόπησαν ως επιχειρήσεις όπως ΝΕΟΣΕΤ, ΦΩΚΑΣ, BENETTON, όπου οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι από 2 έως 5 μήνες, κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις έκλεισαν, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή δέσμευση για την πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Η προσωπική περιουσία  των ιδιοκτητών τους αυξάνονταν την ίδια περίοδο με γεωμετρική πρόοδο. Την ίδια ώρα που έκλειναν οι ιδιοκτήτες τους επένδυαν κεφάλαια σε άλλους τομείς που τα κεφάλαια τους είχαν μεγαλύτερες πιο σίγουρες αποδόσεις.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Από τις εξελίξεις  στα SPRINDER οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και συνολικά πρέπει να διδαχτούν να βγάλουν συμπεράσματα.  Η ανάπτυξη που μας καλούν εργοδότες και αστικά κόμματα είναι η ανάπτυξη τύπου SPRINDER, τεράστια κερδοφορία στηριγμένη στην άγρια εκμετάλλευση.

Και μετά κρίση απλήρωτη δουλειά, απολύσεις, κλείσιμο μαγαζιών επιχειρήσεων αλλά με τους καπιταλιστές ιδιοκτήτες το ίδιο και ακόμα περισσότερο πλούσιους.

Αυτή είναι η καπιταλιστική  ανάπτυξη και ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός, τα αποτελέσματά της ανταγωνιστικότητας και της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Πολλοί εργαζόμενοι μαζί και οι εργαζόμενοι των SPRINDER θυσίασαν οικειοθελώς τα δικαιώματα τους, μισθούς, επιδόματα, απλήρωτη δουλειά κλπ., με την αυταπάτη, την ψευδαίσθηση ότι έτσι θα βοηθούσαν την επιχείρηση και οι ίδιοι ίσως να μην έχαναν τη δουλειά τους.

Πουθενά όπου έγινε αυτό δε σώθηκαν οι επιχειρήσεις. Παντού έκλεισαν.

Μόνο οι επιχειρηματίες έχασαν λιγότερα από τα κέρδη τους. Οι εργαζόμενοι σε αυτές της επιχειρήσεις έχασαν περισσότερα ακόμα και από τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που από την αρχή είπαν όχι και απαίτησαν τα δικαιώματά τους.

Η Γραμματεία Εμπορίου-Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ μαζί με τα κλαδικά της σωματεία πανελλαδικά σε Βέροια, Νάουσα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Λαμία, Αττική, Ηράκλειο Κρήτης, Χανιά, όπως και στη Χαλκίδα με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας είναι στο πλάι των εργαζομένων στα SPRINDER προκειμένου να διεκδικήσουν και να πάρουν όλα τα δεδουλευμένα τους, τις αποζημιώσεις τους, να πάρουν όλοι επίδομα ανεργίας, να εξασφαλίσουν ασφαλιστική κάλυψη.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ  ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ
ΕΝΑΣ ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ"

ΒΙΝΤΕΟ - Ενός λεπτού σιγή για την Πόλυ Πάνου στο “ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ”

Παπαγεωργόπουλος Λ, Κουτσαύτης Χρήστος μετά του υιού και Αναγνωστάκης Δημήτρης

Ενός λεπτού σιγή κράτησαν, για την φυγή της Πόλυς Πάνου, οι θαμώνες τη καταπληκτικής θεατρικής παράστασης  “ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ” που οργάνωσε χθες στο θέατρο ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ο σύλλογος φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας «ΥΠΑΡΧΩ».



Την παράσταση παρακολούθησαν πολλοί Χαλκιδέοι πο καταχεικρότησαν τον πρωταγωνιστή.






Αποστόλου: Να προστατεύσουν την Αυλίδα από τη λειτουργία ρυπογόνων δραστηριοτήτων

Ο βουλευτής  Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στην εκδήλωση, που με επιτυχία οργάνωσαν οι Ενεργοί Πολίτες  της Αυλίδας, τη Δευτέρα 30/9/2013 στο  Δημοτικό Κατάστημα της Περιοχής, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η περιοχή  της Αυλίδας είναι μία από τις πιο σφοδρά επηρεασμένες με την παράνομη απόρριψη αποβλήτων από την πλευρά του Ασωπού, και με την ανεξέλεγκτη και ρυπογόνα λειτουργία των μονάδων του Ευβοϊκού κόλπου.

Πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή καταστάσεων, όπως αυτή της πρόσφατης ρύπανσης στα Ναυπηγεία Χαλκίδας αλλά και να λειτουργούν αποτελεσματικά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Η αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών εγκριτικών όρων δυστυχώς δεν υπηρετείται. Και  γι’ αυτό επιβάλλεται να συγκροτηθεί μία επιτροπή από κατοίκους, φορείς της περιοχής αλλά και με συμμετοχή των εργαζομένων στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις που θα παρακολουθούν από κοντά κατά πόσον τηρούνται οι σχετικές δεσμεύσεις.

Είναι χρέος  όλων μας να σεβαστούμε την ιστορία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον της Αυλίδειας γης».

Μπορούν ένας καρχαρίας κι ένας λύκος να συναντηθούν;

Μπορούν ένας καρχαρίας κι ένας λύκος να συναντηθούν κάπου; Ναι, ναι μπορούν!


Οι Εκδόσεις Διάπλαση και η Χαρά Κατσαρή σας προσκαλούν στην παρουσίαση των δύο βιβλίων «Καρχαριακοί Αγώνες» και «Ένας λύκος ποιητής» που ανήκουν στην ολοκαίνουρια σειρά Ζωηρά Μουσούδια. 

Ο μεγάλος λευκός καρχαρίας και ο Λούπο, ο καλλιτέχνης λύκος θα ζωντανέψουν σε μια κουκλοθεατρική παράσταση γεμάτη απρόοπτα.

Όλα αυτά δεν θα γίνουν ούτε στο βυθό, ούτε στο δάσος. Θα γίνουν στο βιβλιοπωλείο «Διάμετρος» το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 10:30 το πρωί.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Βιβλιοπωλείο Διάμετρος, Πάροδος Ιφιγενείας, Χαλκίδα, τηλ. 2221021796

Χαλκίδα: Έκαναν βόλτες με κλεμμένο μοτοποδήλατο

Φωτό αρχείου
Xθες το μεσημέρι, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στους δύο δράστες, διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχαν αφαιρέσει βραδινές ώρες της 28ης Σεπτεμβρίου από περιοχή της Χαλκίδας, όπου το είχε σταθμεύσει ο ιδιοκτήτης του.

Το ανωτέρω μοτοποδήλατο κατασχέθηκε και φυλάσσεται προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Ο σκληρός Μίχος «λυγίζει» στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ

Ενώ ο Παναγιώταρος ζητά να παραγγείλει σουβλάκια


Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής βρίσκονται υπό κράτηση στη ΓΑΔΑ από το Σάββατο και όπως φαίνεται η στέρηση της ελευθερίας τους φανερώνει τους χαρακτήρες τους. 

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 ο σωματώδης βουλευτής Ευβοίας Νίκος Μίχος, στη θέα του οποίου τρόμαξε και ο αστυνομικός που πήγε να τον συνοδεύσει στο κτίριο της ΓΑΔΑ, φαίνεται πως έχει «σπάει» αφού αρνείται να φάει και πίνει ελάχιστο νερό.

Από την άλλη πλευρά όμως ο Ηλίας Παναγιώταρος δεν φαίνεται να πτοείται με τίποτα και μάλιστα προκαλεί και ειρωνεύεται τους φρουρους-αστυνομικούς, ενω΄το βράδυ της Δευτέρας τους ζήτησε να παραγγείλουν σουβλάκια.


Η Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κεντρικής Εύβοιας

Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 συνήλθε σε συνεδρίαση, το πρώτο εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κεντρικής Εύβοιας, το οποίο προέκυψε από τις εκλογικές διαδικασίες που διεξήχθησαν την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Μετά από  ψηφοφορία μεταξύ των 9 μελών της επιτροπής, όπως ορίζεται από το καταστατικό του Κινήματος, προέκυψε ομόφωνα η εξής σύνθεση:

Συντονίστρια: Χρυσάγη Εύη

Γραμματέας: Στάμος Μιχάλης

Ταμίας: Καραμούζης Γιώργος

Μέλη: Βασιλείου Δημήτρης, Δάβρη Αντωνία, Κασσελάκης Γιώργος, Μπούρικας Γιάννης, Τζεμπελίκος Μελέτης, Τσιότρας Παναγιώτης

Η Συντονιστική Επιτροπή ευχαριστεί  θερμά όλα τα μέλη του Κινήματος που συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ παράλληλα δεσμεύεται, ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την αποτίναξη του «ζυγού» που επέβαλλαν οι μνημονιακές συγκυβερνήσεις, οι σύμμαχοί τους και η Τρόικα στην χώρα μας.

Αποστόλου: Η σωτηρία του πτηνοτροφικού κλάδου από την απειλούμενη κατάρρευση

Η σωτηρία του πτηνοτροφικού κλάδου από την απειλούμενη κατάρρευση είναι το θέμα ερώτησης που υπογράφει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια, Βαγγέλη Αποστόλου.


Διαβάστε την:

Η ζωϊκή παραγωγή και ειδικότερα ο κλάδος της πτηνοτροφίας που απασχολεί 7.000 οικογένειες στις επιχειρήσεις και 5.000 στους συνεργαζόμενους φορείς και με μεγάλη συμβολή στην κάλυψη των διατροφικών αναγκών της χώρας μας βρίσκεται σήμερα στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Κι οι λόγοι είναι πολλοί, από την οικονομική κρίση μέχρι το κόστος παραγωγής, αλλά σημαντικότερος όλων είναι η έλλειψη ρευστότητας.

Ο Υπουργός Οικονομικών παρακολουθεί αδιάφορος τη πορεία αφανισμού της συγκεκριμένης δραστηριότητας, αφού απαντώντας σε ανάλογη ερώτηση για το πρόβλημα ρευστότητας του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων ‘ΠΙΝΔΟΣ’ απαντά ότι «η παρέμβαση στην πολιτική πιστοδοτήσεων των τραπεζικών ιδρυμάτων υπέρ συγκεκριμένων φυσικών ή νομικών προσώπων δεν υπάγεται στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας καθώς αντίκειται στο εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο.»

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων παρά τις κατά καιρούς  δεσμεύσεις του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου –ακόμη και σ/ν για τη ρύθμιση των οφειλών του αγροτικού χώρου έδωσε για διαβούλευση την περίοδο των αγροτικών κινητοποιήσεων, που βέβαια ποτέ δεν έφερε στη Βουλή - τώρα νίπτει τας χείρας του, απαντώντας ότι «για το ζήτημα της ρύθμισης των ληξιπροθέσμων οφειλών αρμόδιο να απαντήσει είναι το Υπουργείο Οικονομικών».

Ο Υπουργός Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας τηρεί πιο σκληρή στάση, αφού έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες λήψης μέτρων  αναγκαστικής είσπραξης οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών.

Είναι χαρακτηριστική η αντιμετώπιση ενός από τους μεγαλύτερους συνεταιρισμούς του χώρου, του Πτηνοτροφικού Άρτας, από το τοπικό Ι.Κ.Α: Έχει επιβάλλει κατάσχεση σε χείρας τρίτων των τραπεζικών λογαριασμών του Συν/σμού και των προέδρων του (τωρινού και πρώην ) από όλες τις Τράπεζες, πράγμα που στερεί τη δυνατότητα και για ελαχίστη ρευστότητα και το χειρότερο προχωρεί και σε αναγκαστική κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας των ανωτέρω.

Ανάλογη συμπεριφορά επιφυλάσσει για το κλάδο και ο ειδικός εκκαθαριστής της ΑΤΕ. Είναι χαρακτηριστική η Προειδοποιητική Επιστολή που απηύθυνε στον Πτηνοτροφικό Συν/σμό Άρτας με την οποία αναγγέλλει στους πτηνοτρόφους ότι σε περίπτωση που δεν εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των δανείων, που έχουν λάβει με την εγγύηση του δημοσίου, με λογιστικό 30/9/2013, δηλαδή σήμερα, τότε η οφειλή τους προς την ΑΤΕ ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ γίνεται οφειλή προς το Δημόσιο, που σημαίνει ότι θα μπουν στη διαδικασία της αναγκαστικής είσπραξης και βέβαια με όλες τις συνέπειες που θα έχει αυτή η κίνηση στη δραστηριότητά τους.

Με  βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί :

Αν θα λάβουν άμεσα μέτρα για την ανακοπή των προαναφερόμενων διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης;
Αν θα προχωρήσουν στη ρύθμιση των τραπεζικών χρεών και των ασφαλιστικών οφειλών των πτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων;
Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβουν για την προάσπιση και ανάπτυξη του κλάδου;


Οι  Ερωτώντες Βουλευτές

Βαγγέλης Αποστόλου

Όλγα Γεροβασίλη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...