Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΜΕ για ΣΕΛΜΑΝ: Πληρώστε τους εργάτες

Απλήρωτοι βρίσκονται εργαζόμενοι  και απολυμένοι στη Shelman. Οφείλονται οι δεδουλευμένες αποδοχές από τις 15 Αυγούστου και μετά. Παράλληλα από την ίδια ημερομηνία δεν έχουν καταβληθεί οι δόσεις των αποζημιώσεων στους απολυμένους που φεύγοντας από τη δουλειά η εργοδοσία αξιοποίησε το αντεργατικό οπλοστάσιο, δεν τους αποζημίωσε με χρήμα αλλά με επιταγές (1επιταγή ανά 2 μήνες, για 2 χρόνια).
Κάθε  αγώνας που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων ενός εργασιακού χώρου πρέπει να αφορά όλους τους εργαζόμενους. Κανένα μόνος του πρέπει να είναι σήμερα η απάντηση της εργατικής τάξης.
Παράλληλα χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ να συζητιέται η διέξοδος από την κρίση σε όφελος των εργαζομένων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων. Αυτή η διέξοδος δεν μπορεί να είναι άλλη από την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων από την εργατική λαϊκή εξουσία. Ο κεντρικός σχεδιασμός της οικονομία που να αξιοποιεί τον πλούτο της χώρας σε κέρδος των εργαζομένων και του λαού.
Τα θεμέλια  για αυτή τη διέξοδο έχουν μπει εδώ και χρόνια με τη δράση του  ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στην ταξική συνεργασία, τους κοινωνικούς  διαλόγους και την ευρωπαϊκή  ολοκλήρωση φώτιζε το δρόμο της άλλης  οργάνωσης της οικονομία και  της κοινωνίας.
Οι εργάτες  του SHELMAN έχουν μεγάλη εμπειρία απ’ όλα αυτά. Είδαν ένα εργοστάσιο που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1962 να αποκτάει λιμάνι, να φτιάχνει καινούργιες γραμμές παραγωγής, να αγοράζει και να φτιάχνει άλλα εργοστάσια εντός και εκτός Ελλάδας, να αποκτάει θέση ανάμεσα στις μεγάλες βιομηχανίες ξύλου παγκόσμια. Είδαν να έχει την πολιτική στήριξη όλων των αστικών κυβερνήσεων και μάλιστα να τους ζητάνε να γίνουν και οι ίδιοι οι εργάτες υποστηρικτές αυτών των πολιτικών.
Παράλληλα από όλη αυτή την κοινωνική  πρόοδο οι εργάτες τις Shelman είδαν οι 1500 θέσεις εργασίας να γίνονται 500 και σήμερα 200. Είδαν δηλαδή από όλη αυτή την πρόοδο να «καρπώνονται» ανεργία, ανασφάλεια, κατάργηση ειδικοτήτων κ.τ.λ.. Παρόμοια είναι τα παραδείγματα απ’ όλα τα εργοστάσια.
Ο μοναδικός που δεν έκανε  τίποτα για όλη αυτή την εξέλιξη είναι ο βιομήχανος (Αδαμόπουλος) που αφήνει τους εργαζόμενους απλήρωτους. Ο βιομήχανος που σήμερα στην κρίση ζητάει τσάμπα δουλειά ώστε να είναι εξασφαλισμένη η υπερκερδοφορία του.
Να  καταβληθούν άμεσα οι οφειλές  – Κανένας μόνος, εργατική ταξική αλληλεγγύη
Εργατιά μπροστά – γκρέμισε μνημόνια και  αφεντικά

ΧΑΛΚΙΔΑ - Τροχαίο στην Αγγελή Γοβιού (ΒΙΝΤΕΟ)

Τροχαίο που συνέβει στην Αγγελή Γοβιού 8 (μπροστά από το κατάστημα Microchip). Suziki Vitara χάνει τον έλεγχο και χτυπάει στους κάδους σκουπιδιών και στην συνέχεια σε σταθμευμένη Vespa και σε ένα σταθμευμένο Fiat Punto το οποίο με τη σειρά του παρασέρνει μηχανάκι με 2 επιβάτες .

 Το Vitara στη συνέχεια προσέκρουσε στον τοίχο τους ξενοδοχείου Κεντρικόν ! ! ! !

ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ: "Αδειάζουν την ΣΕΛΜΑΝ - Δεν θα τους αφήσουμε"

Στην είσοδο της ΣEΛMAN παραμένουν οι απλήρωτοι απολυμένοι της επιχείρησης που  περιφρουρούν το εργοστάσιο για να μην βγουν φορτηγά με εμπορεύματα ή μηχανήματα, μια και όπως υποστηρίζουν "αδειάζουν το εργοστάσιο"

Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε το Eργατικό Kέντρο Eύβοιας, όπου αναφέρει:

«Από την Παρασκευή 28-9-2012 στην πύλη του εργοστασίου της ΣΕΛΜΑΝ, βρίσκονται απολυμένοι (που τους χρωστάνε αποζημιώσεις) και εν ενεργεία εργαζόμενοι μαζί με το Σωματείο τους, διαφυλάτοντας τα περιουσιακά στοιχεία του εργοστασίου.

Οι εργοδότες ‘’αδειάζουν’’ το εργοστάσιο και το μέλλον του είναι τραγικό. Καιρός είναι να ψαχθεί σε βάθος η πρωτοφανής για τα  Ελληνικά δεδομένα υπόθεση ΣΕΛΜΑΝ και να καταλογισθούν οι ποινικές ευθύνες που τους αναλογούν όπου υπάρχουν».

Παραιτήθηκε Γραμματέας της Nομαρχιακής ΠAΣOK Eύβοιας Bαγγέλης Aυλωνίτης

"Ηρθε η ώρα να αναζητηθεί η νέα και ενιαία έκφραση» της σύγχρονης Kεντροαριστεράς, τονίζει σε   επιστολή του προς τον Bαγγέλη Bενιζέλο ο Γραμματέας της Nομαρχιακής ΠAΣOK Eύβοιας  Bαγγέλης Aυλωνίτης και δηλώνει την παράιτησή του.

Στην επιστολή του, ο Bαγγέλης Aυλωνίτης τονίζει, ότι το σημερινό ΠAΣOK δεν εκφράζει πλέον τη δημοκρατική παράταξη και προαναγγέλλει  εξελίξεις στον πολιτικό χώρο με την ίδρυση Oμίλου Προβληματισμού Σκέψης και Δράσης στην Eύβοια!

Η παραίτηση Αυλωνίτη έχει προκαλέσει αναταραχή στο τοπικό ΠΑΣΟΚ και όλοι αναμένουν τα νέα πολιτικά, βηματά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΛΩΝΙΤΗ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΕΔΩ

Οι γυναίκες που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών

Οι  γυναίκες που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών, καλούνται σε συνάντηση, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, στις 11:30 το πρωί, στο Δημαρχείο της Χαλκίδας (Φαρμακίδου 15).

Σκοπός της συνάντησης είναι η επισημοποίηση της συμμετοχής των γυναικών στο πρόγραμμα και η οργάνωση της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί (χωρισμός τους σε 25μελείς ομάδες, καθορισμός συγκεκριμένων ημερομηνιών εξέτασης ανά ομάδα και τακτοποίηση της μεταφοράς τους).

Αλλαγές την Τρίτη στα δρομολόγια των τρένων, στο τμήμα Οινόη- Χαλκίδα

Αλλαγές στα δρομολόγια των τρένων, στο τμήμα Οινόη- Χαλκίδα, λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο, θα υπάρξουν αύριο Τρίτη 2 Οκτωβρίου, όπως ανακοινώθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Συγκεκριμένα αναστέλλονται τα δρομολόγια των συρμών 2532 και 2536, με ώρα αναχώρησης από Οινόη 21:52 και 23:51 αντίστοιχα, καθώς και του συρμού 2539 με ώρα αναχώρησης από Χαλκίδα στις 22:24.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών, δρομολογούνται λεωφορεία στο τμήμα Οινόη- Χαλκίδα - Οινόη, στις ώρες των υπό αναστολή δρομολογίων, επισημαίνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ανακοίνωσή της.

Greek Classics στον Alpha : Πρεμιέρα, 3 Οκτωβρίου, στις 21:00

Η χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου θα αναβιώσει στον Alpha κάθε Τετάρτη, στις 21:00, μέσα από το Greek Classics.

Έρωτες, μπερδέματα, παρεξηγήσεις, διαχρονικές ατάκες, με πρωταγωνιστές όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, η Ζωή Λάσκαρη, ο Κώστας Βουτσάς, η Μαίρη Χρονοπούλου και η Μάρθα Καραγιάννη, θα χαρίσουν για ακόμη μια φορά γέλιο και ξεγνοιασιά.

Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης, Κορίτσια για Φίλημα, Γοργόνες και Μάγκες, Η Κόμισσα της Κέρκυρας, Μια Κυρία στα Μπουζούκια και πολλές άλλες κλασσικές ελληνικές ταινίες που έμειναν ανέγγιχτες στον χρόνο θα αναβιώσουν από τον Οκτώβριο στον Alpha!

Αυτή την Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου στις 21:00, θα προβληθεί η ταινία Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης.

Greek Classics, κάθε Τετάρτη, στις 21:00.

ΨΑΧΝΑ: Φωτιά στο Αρτοποιείο "Μιτάφης"

Φωτιά ξέσπασε στο Αρτοποιείο "Μιτάφης" που βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία των Ψαχνών τη Κυριακή.

Στο σημείο άμεσα έσπευσαν δυνάμεις των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών αλλά και της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χαλκίδας για την κατάσβεση αυτής.

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε από βραχυκύκλωμα ενώ η ζημιά που προκλήθηκε ειδικά στο εργαστήριο του Αρτοποιείου είναι πολύ μεγάλη και σήμερα θα υπολογισθεί ακριβώς το ύψος της.

3 Πρώην αυτοδιοικητικοί της Στερεάς ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό. [video]

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ βρίσκονται 123 αιρετοί για ύποπτες περιουσίες.
Οι «ράμπο» του σώματος δίωξης οικονομικού εγκλήματος άνοιξαν  ήδη αρκετούς τραπεζικούς λογαριασμούς πρώην νομαρχών, δημάρχων , αντιδημάρχων και γενικότερα αυτοδιοικητικών ανά την Ελλάδα και ξεσκόνισαν τα πόθεν έσχες τους, βρίσκοντας τεράστια ποσά που δεν δικαιολογούνται. Ειδικότερα, οι έρευνες του ΣΔΟΕ επικεντρώνονται, κατʼ αρχήν, στο να διαπιστωθεί αν τα δηλωθέντα εισοδήματα των ελεγχόμενων πολιτικών προσώπων καλύπτουν την αξία της κινητής και ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν. Οι έλεγχοι αυτοί γίνονται με διασταυρώσεις στοιχείων ανάμεσα στα όσα αναγράφουν οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των ελεγχθέντων, οι οποίες υποβλήθηκαν τα τελευταία 10 χρόνια. Παράλληλα, έχει ζητηθεί από τις τράπεζες το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των συγκεκριμένων ατόμων και στενών συγγενικών τους προσώπων προκειμένου να διερευνηθούν εξονυχιστικά όλες οι συναλλαγές τους την ίδια χρονική περίοδο. Οι έλεγχοι έχουν ενταθεί με εντολή εισαγγελέα σε Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα. Μάλιστα στην Φθιώτιδα ελέγχεται και η περίπτωση αυτοδιοικητικού που είχε συστήσει Off Shore εταιρία.

Έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε αυτοδιοικητικούς από LAMIASTARGR

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...