Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Αμάρυνθος: Ήταν τόσο το κρύο που έπεσε με τα ... ρούχα!

Χιονίζει από νωρίς το πρωί στα ορεινά της Αμαρύνθου και της Ερέτριας...
Όσοι βρέθηκαν εκεί δεν άντεχαν το κρύο μιας και η θερμοκρασία ήταν στους 6 βαθμούς κελσίου!


Την ώρα που ο ιερέας πέταξε τον σταυρό στην θάλασσα έριχνε χιονόνερο. Δεκάδες νέοι αψηφώντας το δριμύ ψύχος βούτηξαν για να πιάσουν το Σταυρό.

Και οι δύο νέοι (στην Ερέτρια και στην Αμάρυνθο) που τα κατάφεραν απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα και τις ευχές του κόσμου.

Μάλιστα όπως επιτάσσει το έθιμο, οι ιερείς της Παναγίας της Παραβουνιώτισσας στην Ερέτρια και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αμάρυνθο τους προσέφεραν ως ευλογία από ένα χρυσό σταυρό.

evianews.com

Καμμένος: Προσωπικά αναλαμβάνω να είμαι εδώ στο νομό προκειμένου να λύσουμε τα τεράστια προβλήματα

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος παρακολούθησε σήμερα τη Λειτουργία των Θεοφανείων στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδας και στη ...συνέχεια παρέστη στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στην παραλία της Χαλκίδας.
Τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συνόδευσε ο βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βασίλης Καπερνάρος.

Ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τους πολιτευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Νομού Εύβοιας και συνομίλησε με πολλούς πολίτες της Χαλκίδας.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την εξής δήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά είμαι σήμερα σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, στη γιορτή του Αγιασμού των Υδάτων και της φανέρωσης του Αγίου Πνεύματος.

Η ελληνική οικογένεια περνάει δύσκολες στιγμές. Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες σε μια ξένη κατοχή την οποία μας έχουν επιβάλλει με ντόπιους συνεργούς έχουν χάσει πρώτα από όλα την ελπίδα και το χαμόγελο. Όμως η Ορθοδοξία, ο Φωτισμός, ο Αγιασμός των Υδάτων δίνουν την ελπίδα και η ελπίδα αυτή όσο κι αν θέλουν κάποιοι, μέσα και έξω από την Ελλάδα, δεν θα σβήσει ποτέ.

Ο Πάνος Καμμένος και άλλοι επίσημοι. Φωτό ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ
Υπάρχει ελπίδα γιατί υπάρχει ένας λαός που θα αγωνιστεί με πίστη για να μπορέσει να ζήσει ένα καλύτερο αύριο. Θα ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα παιδιά μας.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε εδώ στην Εύβοια που μας τίμησε με την ψήφο της. Η σημερινή παρουσία εδώ έχει και αυτό το νόημα, ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, θα είμαστε ακόμα πιο πολύ δίπλα στην Εύβοια. Θα εκπροσωπούμε το νομό παρότι ο εκλεγμένος με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ βουλευτής επέλεξε να μην ακολουθήσει το λαό που τον ψήφισε. Ως Κοινοβουλευτική Ομάδα θα ακολουθήσουμε το λαό της Εύβοιας, θα παρακολουθήσουμε τα προβλήματά του όπως και όλης της Ελλάδος. Και εγώ προσωπικά αναλαμβάνω να είμαι εδώ στο νομό προκειμένου να λύσουμε τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η κρίση και στο λαό της Εύβοιας».

Θεοφάνια με Καμμένο και λίγο κόσμο στη Χαλκίδα.

Το τσουχτερό κρύο εμπόδισε τον κόσμο να πάρει μέρος στον γιορτασμό των Θεοφανίων, στον οποίο παραβρέθηκε ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος
που συνοδευόταν από τον Ευβοιώτη βουλευτή Βασίλη Καπερνάρο.

Πολλοί νεαροί Χαλκιδέοι δεν δίστασαν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά του Ευβοϊκού για να πιάσουν το Σταυρό. Νικητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Κατσικαβάλης, ο οποίος είχε πιάσει το Σταυρό και περσι, αλλά και το 2010!

Φωτό ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΦΤΗΣ

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στη Λειτουργία των Θεοφανίων

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης παραβρέθηκε σήμερα στη Λειτουργία των Θεοφανίων και παρακολούθησε το Μέγα Αγιασμό των Θεοφανίων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου καθώς και την τέλεση του Καθαγιασμού των υδάτων στην παραλία της Χαλκίδας. 

Με την ευκαιρία του εορτασμού αντάλλαξε ευχές με τους πολίτες και τους εκπροσώπους των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου μας.

Έξαρθρώθηκε σπείρα που είχε ρημάξει την Χαλκίδα - Έκανε 14 κλοπές μέσα σε δύο μήνες.

Σπείρα διαρρηκτών που είχε ρημάξει το τελευταίο δίμηνο τη Χαλκίδα εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία. Εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις κλοπών και η συνολική αξία των κλοπιμαίων υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ.
Συνελήφθη ένας 25χρονος και αναζητούνται ακόμη δύο άνδρες, ηλικίας 25 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξιχνιάστηκαν, μέχρι τώρα δέκα τέσσερις περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες, που διέπραξαν οι δράστες, το τελευταίο τουλάχιστον δίμηνο στη Χαλκίδα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 25χρονος είχε συγκροτήσει οργανωμένη σπείρα από τον Νοέμβριο του 2012 μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, τα στοιχεία των οποίων ταυτοποιήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές.

Οι τρεις δράστες πραγματοποιούσαν εξορμήσεις περιμετρικά τις Χαλκίδας, κυρίως πρωινές ώρες και αφού βεβαιώνονταν ότι οι ένοικοι των οικιών απουσίαζαν, παραβίαζαν την κεντρική είσοδο ή τα παράθυρα και  έπαιρναν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και χρηματικά ποσά.
Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 15.000 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή των δραστών στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Αποστόλου: Πρωτοχρονιάτικος «μποναμάς» της ΣΕΛΜΑΝ η απόλυση των 174

"Πηγαίνοντας στη δουλειά τους αμέσως μετά τις γιορτές οι εργαζόμενοι της επιχείρησης έμαθαν την απόφαση της εταιρείας για την οριστική διακοπή των εργασιών της στις 8/2/13. Απόφαση που είναι νομοτελειακό αποτέλεσμα της πολιτικής του δικομματισμού, της συγκυβέρνησης και των εργοδοτικών αυθαιρεσιών και επιδιώξεων"

Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο Βαγγέλης Αποστόλου, βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και επισημαίνει:

"Εδώ και αρκετά χρόνια με σειρά παρεμβάσεων μας, επισημάναμε τις ευθύνες των κυβερνήσεων του δικομματισμού αλλά και της συγκυβέρνησης αργότερα, για το όργιο αυθαιρεσιών, παρανομιών και εκβιασμών των τωρινών και προηγούμενων ιδιοκτητών προς τους εργαζόμενους της κάποτε κραταιάς και ιστορικής βιομηχανίας ΣΕΛΜΑΝ.

Τονίζαμε επίσης ότι οι νέοι ιδιοκτήτες παίζουν παιχνίδια κερδοσκοπίας στις πλάτες των εργαζομένων και του δημοσίου συμφέροντος, έχοντας αγοράσει σε χαμηλή τιμή τεράστιες εκτάσεις και εξοπλισμό, που συνειδητά και σταδιακά οδηγούσαν σε υπολειτουργία και απαξίωση. Δεν υλοποίησαν εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια, αρνήθηκαν τις σχετικές επιδοτήσεις επενδύσεων και για σειρά ετών οδήγησαν την επιχείρηση σε υλική και ηθική απαξίωση. Σε αυτή τη πορεία απολύσανε εκατοντάδες εργαζόμενους, καθυστέρησαν αποζημιώσεις, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις μειώσεις μισθών και τη νομοθετική επιδείνωση κάθε είδους εργασιακού δικαιώματος.

Κύριος εκφραστής όλων αυτών των πολιτικών ο νυν διευθύνων σύμβουλος και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Αδαμόπουλος. Στόχος τους ήταν και είναι η εκμετάλλευση των παγίων στοιχείων και της γεωγραφικής θέσης της εταιρείας προς άλλη κατεύθυνση.

Η μνημονιακή πολιτική των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης έδωσε αέρα στα σχέδια τους. Έτσι έφτασαν στο σημείο να ανακοινώσουν την οριστική διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου στο Βασιλικό Χαλκίδας και την απόλυση των εναπομείναντων 174 εργαζομένων. Οι αίολες δικαιολογίες της ΣΕΛΜΑΝ για τους λόγους διακοπής της λειτουργίας δεν πείθουν κανένα. Όσιο για τις κατηγορίες της εταιρείας κατά των εργαζομένων, δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό, αφού τόσα χρόνια τώρα η τωρινή και προηγούμενη διεύθυνση μαζί με τα γνωστά «παπαγαλάκια» της «αντικειμενικής» ενημέρωσης πιπιλίζουν την ίδια καραμέλα.

Είναι φανερό ότι πίσω από αυτή την ενέργεια βρίσκονται άλλα σχέδια, για τα οποία υπάρχει προεργασία, ενημέρωση και συμφωνία αυτών που είναι πρόθυμοι να «συμβάλλουν» στην υλοποίησή τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει τη συμπαράστασή του στους απολυμένους και εργαζόμενους της ΣΕΛΜΑΝ και ταυτόχρονα την αποφασιστικότητά του να αγωνιστεί μαζί τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και του δημόσιου συμφέροντος. Καλούμε τους φορείς και τους πολίτες της Εύβοιας να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους".
Enhanced by Zemanta

Χαλκίδα: Έπιασαν τους νεαρούς που λήστευαν γιαγιάδες

Χειροπέδες σε δύο 18χρονους νεαρούς πέρασαν χθες οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, για κλοπές - αρπαγές κοσμημάτων από ηλικιωμένες γυναίκες.

Στις 13:55 στην περιοχή του ΚΤΕΛ Χαλκίδας, εντοπίστηκαν οι δύο νεαροί, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν αρπάξει από το λαιμό μιας 78χρονης γυναίκας μία αλυσίδα με χρυσό σταυρό.

Η ηλικιωμένη τους αναγνώρισε αμέσως και οι αστυνομικοί τους οδήγησαν στα γραφεία της Ασφάλειας.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο ένας από τους δυο δράστες το τελευταίο δίμηνο, είχε κάνει το ίδιο πράγμα και σε βάρος, τουλάχιστον τριών ακόμη ηλικιωμένων γυναικών, οι οποίες κινούνταν πεζές στο κέντρο της πόλης της Χαλκίδας και από τις οποίες αναγνωρίσθηκε ανεπιφύλακτα.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν τώρα να εξακριβώσουν εάν εμπλέκονται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, ενώ οι δυο νεαροί θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...