Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

«Ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ»: Παιδική παράσταση με,, Καζάκο, Τρίκα, Μπουσουλόπουλο κ.α.

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ώρα 21:15, στο Θέατρο Ορέστη Μακρή (Πάρκο Λαού) θα ανέβει η παιδική Θεατρική παράσταση «Ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ». Ο Θίασος ’81, με παράδοση στο θέατρο για παιδιά, παρουσιάζει για την καλοκαιρινή περίοδο 2013 το έργο της Νανάς Νικολάου, και σε σκηνοθεσία της Πελαγίας Αγγελίδου.

Ένα θεατρικό, σύγχρονο διαδραστικό  θέαμα – ακρόαμα που συνδυάζει  το θέατρο με τον κινηματογράφο.

Τιμή Εισιτηρίου: 10 € (γενική είσοδος) & 5€ (για ανέργους)

Προπώληση Εισιτηρίων: Δημοτικός Κιν/Φος ΡΕΞ ώρες:09:30-14:30 & 18:00-23:00

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Ορέστης Τρίκας, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Μυριέλλα Κουρέντη, Θοδωρής Αντωνιάδης

Φιλική συμμετοχή  στο ρόλο του Παππού ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο – στίχοι: ΝΑΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σκηνοθεσία: ΠΕΛΑΓΙΑ  ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ

Σκηνοθεσία  κινηματογραφικών σκηνών: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΠΑΤΑΣ

Μουσική: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ

Σκηνικά-κοστούμια: ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΑΡΔΑΡΑ

Χορογραφίες: ΑΡΕΤΗ  ΜΩΚΑΛΗ

Φωτισμοί: ΜΕΛΙΝΑ ΜΑΣΧΑ



Η υπόθεση:
Ο παππούς  του μικρού Ορέστη τού έχει σχεδιάσει  μια βόλτα-έκπληξη μέχρι το κέντρο της πόλης, παίζοντας το κυνήγι του  θησαυρού. Λύνοντας, μαζί με τα παιδιά θεατές, ένα - ένα τα αινίγματα του παππού, ο Ορέστης θα γνωρίσει πρόσωπα και πράγματα.
Μαζί με τα παιδιά θα παρατηρήσουν και θα αντιμετωπίσουν θέματα που μας απασχολούν καθημερινά: Περιβάλλον – Ανακύκλωση – Οικονομική κρίση. Θα μάθουν την αναγκαιότητα να φροντίζουν και να αγαπούν τα ζώα, θα γνωρίσουν το μαγικό κόσμο του βιβλίου και θα ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών.
Όταν ο Ορέστης φτάσει μέσα από κωμικές περιπέτειες στο θησαυρό τον περιμένει μία έκπληξη...! Μία έκπληξη που του δίνει τα εφόδια, αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο...!

Φωτιά στο Βέλος - Δύο μέτωπα της φωτιάς στο Αλιβέρι

Kλειστός ο δρόμος από το Αλιβέρι προς Κάρυστο Ευβοίας απ΄ την πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο Βέλος Δυστίων.

Η φωτιά έχει φτάσει κοντά στις αυλές των σπιτιών στον οικισμό Αγία Σοφία. 

Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα του πεζοπόρου τμήματος και 4 αεροσκάφη.

Δύο νέα μέτωπα δημιουργήθηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Βέλος Δυστίων.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, το ένα μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς τη ΔΕΗ Αλιβερίου όπου βρίσκεται και η μονάδα φυσικού αερίου και το άλλο προς το χωριό Πράσινο όπου βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ.

Φοροδιαφυγή αγάπη μου! Οι μισοί δεν κόβουν αποδείξεις - Πρωταθλήτριες Εύβοια και Σκύρος

- 1.465 έλεγχοι με... παρατράγουδα έγιναν μέχρι τις 5 Αυγούστου
- Βρέθηκαν 731 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 3.904 παραβάσεις 
- Πιάστηκε να φοροδιαφεύγει το 49,89% 

Η κυβέρνηση αποφάσισε να κηρύξει ανένδοτο πόλεμο στη φοροδιαφυγή και... ξαμόλησε τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ για σαρωτικούς ελέγχους σε όλη την Ελλάδα. Με σκάφη του λιμενικού, με πλοία, αεροπλάνα και με κάθε δυνατό τρόπο, οι «ράμπο» σπεύδουν να «πιάσουν» τους καταστηματάρχες που φοροδιαφεύγουν με το να μην κόβουν αποδείξεις είτε με το να μην θεωρούν στην εφορία τα εισιτήρια για τις συναυλίες που διοργανώνουν.

Τις τελευταίες μέρες, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ είναι talk of the town. Τους συζητούν όλοι! Άλλοι για να τα βάλουν με τους καταστηματάρχες, άλλοι για να τα βάλουν με το κράτος, άλλοι ακόμη και με τους ίδιους τους καταναλωτές που δε ζητούν τις αποδείξεις.

Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους πολίτες να ζητούν αποδείξεις ή να αρνούνται να πληρώσουν αν δεν τους δοθεί! Αν η πάταξη της φοροδιαφυγής ήταν πρωτάθλημα, όπως της Super League ας πούμε, θα υπήρχαν πρωταθλητές και ουραγοί. Δυστυχώς, και το «πρωτάθλημα» της φοροδιαφυγής (όπως πάλι αυτό της Super League) είναι για γέλια και για κλάματα.

Τα ευτράπελα δεν έχουν λείψει: μαγαζάτορες που δεν κόβουν αποδείξεις και το ΣΔΟΕ βάζει 48ωρο λουκέτο στο κατάστημά τους, γράφουν το κράτος στα παλιά τους τα παπούτσια και λειτουργούν κανονικά. Άλλοι πάλι «ξεχνούν» να θεωρήσουν εισιτήρια για συναυλίες ή δίνουν αντί για αποδείξεις, δελτία παραγγελίας.

Αρνούνται με λίγα λόγια να συμμορφωθούν με το γράμμα του νόμου.
Στην Κρήτη, πριν μερικές μέρες, καταστηματάρχες και θαμώνες επιτέθηκα σε κλιμάκια του ΣΔΟΕ γιατί επέλεξαν μέρα που θα είχε πολύ κόσμο στα μαγαζιά για να κάνουν έλεγχο. Μάλλον έπρεπε να πάνε μέρα που τα καταστήματα θα ήταν κλειστά.

Στα Γιαννιτσά, το μαγαζί έκλεινε το μεσημέρι και άνοιξε (από άλλον ιδιοκτήτη) το απόγευμα.

Πρωτάθλημα φοροδιαφυγής

Από τις 25 Ιουλίου μέχρι τις 5 Αυγούστου, το ΣΔΟΕ βγήκε παγανιά και έκανε σε ένα 10ημερο 1.465 ελέγχους. Και βρέθηκαν 731 παραβάτες, ενώ διαπιστώθηκαν 3.904 παραβάσεις. Ο μέσος όρος της παραβατικότητας άγγιξε το 50%.

Αν λοιπόν η φοροδιαφυγή ήταν... πρωτάθλημα, η Εύβοια και η Σκύρος είχαν εξασφαλισμένο τίτλο και έξοδο στο Champions League! Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ έδειξαν ποσοστό παραβατικότητας πάνω από 85%, ενώ ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής η Μήλος (81,81%) και η Κως (78,38%).
Την πρώτη πεντάδα που οδηγεί στην... Ευρώπη συμπληρώνουν Πόρτο Χέλι, Ερμιόνη και Σπέτσες με 70,58% και η Φωκίδα με 66,67%.
Reuters: η Αθήνα επιτέλους ''χτυπά'' το διαβόητα υποτονικό φορολογικό της σύστημα Στην Αττική, το ποσοστό παραβατικτότητας φτάνει στο 49,02% και σε Θεσσαλονίκη, Πιερία το 41,35%.
Υπάρχουν όμως και περιοχές που η φοροδιαφυγή δεν είναι... νόμος! Σε Ιωάννινα και Θεσπρωτία, το ποσοστό είναι μόλις 17,54%.

Συμπέρασμα; Όπως και στο ποδόσφαιρο, έτσι και στη φοροδιαφυγή έχουμε το πρωτάθλημα που μας αξίζει: για γέλια και για κλάματα!

ΤΟΠΟΣ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Εύβοια - Σκύρος 85,13%
Μήλος 81,81%
Κως 78,38%
Πόρτο Χέλι – Ερμιόνη - Σπέτσες 70,58%
Φωκίδα 66,67%
Αργολίδα – Λακωνία - Αρκαδία 64,10%
Μύκονος 63,73%
Σίφνος 62,50%
Κρήτη 59,63%
Σαντορίνη 56,36%
Κορινθία 52,17%
Αχαϊα 50,38%
Σέριφος 50,00%
Νάξος 50,00%
Ρόδος 50,00%
Κέρκυρα 50,00%
Αττική 49,02%
Αλεξανδρούπολη - Καβάλα - Θάσος 43,59%
Χαλκιδική 41,86%
Θεσσαλονίκη - Πιερία 41,35 % 41,35%
Πάρος - Αντίπαρος 40,00%
Αίγινα 37,50%
Μεσσηνία 37,50%
Λέσβος 21,09%
Ιωάννινα – Θεσπρωτία - Πρέβεζα 17,54 % 17,54%

Κεδίκογλου: Δεν μπορούν να υπάρξουν άλλες παρεμβάσεις στους μισθούς

«Δεν μπορούν να υπάρξουν άλλες παρεμβάσεις στους μισθούς», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στο «Πρωινό MEGA».

Στόχος, όπως είπε, είναι να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο κράτος, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι το μέτωπο της ανεργίας είναι το κρίσιμο, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να καμφθεί.

Δείτε το βίντεο:


Το ΚΚΕ στο πλευρό των εργαζομένων και απολυμένων της Χαλκίδας

Στις επάλξεις του αγώνα παραμένουν οι εργαζόμενοι και απολυμένοι στα κλειστά εργοστάσια στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, στο τσιμεντάδικο, στη ΣΕΛΜΑΝ και τη ΝΕΟΣΕΤ, στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ, στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ και αλλού.

Μεγάλες παραγωγικές μονάδες τις οποίες έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος, που μπορούν να δουλέψουν καλύπτοντας λαϊκές ανάγκες, αλλά βάζουν λουκέτο επειδή αυτό συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο ώστε να ξεπεράσει την κρίση του, φορτώνοντάς την στους εργάτες, απολύοντάς τους, διασφαλίζοντας στα αφεντικά την παραπέρα κερδοφορία τους με μισθούς πείνας κι ανύπαρκτα δικαιώματα, εκποιώντας μονάδες - φιλέτα, ακόμα ακόμα αλλάζοντας το αντικείμενό τους σε αναντιστοιχία ακριβώς με αυτές τις ογκούμενες λαϊκές ανάγκες.

Στο πλευρό των εργαζομένων και απολυμένων των προαναφερόμενων βιομηχανικών μονάδων βρέθηκε (και) χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ από την ΤΕ Χαλκίδας - Θήβας του Κόμματος, διανέμοντάς τους μάλιστα το χτεσινό φύλλο του «Ριζοσπάστη», όπου δημοσιεύτηκε πολυσέλιδο αφιέρωμα στον πολύμηνο και σκληρό αγώνα που δίνουν.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...