Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ο Βαγγ. Αποστόλου για τις συνθήκες στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας

"Το αίτημα για εκσυγχρονισμό των κτιριακών υποδομών της Αστυνομικής Δ/νσης Εύβοιας υποβλήθηκε στις 1/9/2008, εγκρίθηκε στις 27/7/2009 και ακόμη εκκρεμεί η κατακύρωση του αποτελέσματος" αναφέρει ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος περιφερειάρχης Βαγγ. Αποστόλου και επισημαίνει:


"Στην απάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στην ερώτησή μας 5495/17-1-2014 για τις «Συνθήκες κράτησης στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας. Υγιεινή και ασφάλεια των κρατουμένων. Διασφάλιση των δικαιωμάτων αυτών. Συναφή ζητήματα.», είναι χαρακτηριστική η αναφορά: 


«Σε ο,τι ειδικότερα αφορά στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας, σας γνωρίζουμε ότι σε αυτό υφίσταται χώρος κράτησης συνολικού εμβαδού 55 τετραγωνικών μέτρων, ο οποίος αποτελείται από 2 κρατητήρια, κοινόχρηστο χώρο, τουαλέτες και ντους, στον οποίο κρατούνται κυρίως παράνομα εισερχόμενοι στη χώρα μας αλλοδαποί για εκτέλεση αποφάσεων διοικητικής απέλασης. Σημειώνεται δε, ότι για την πραγματοποίηση εργασιών επισκευής, συντήρησης και βελτίωσης των εν λόγω χώρων κράτησης, το έτος 2012, εγκρίθηκε πίστωση 1.200 ευρώ, ενώ εντός των προσεχών ημερών θα εγκριθεί πίστωση 6.500 ευρώ για τον ίδιο σκοπό.
Περαιτέρω, σας ενημερώνουμε ότι για τον εκσυγχρονισμό των κτιριακών υποδομών, την 25-07-2008, υποβλήθηκε αίτημα προς την Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων και Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) για ένταξη έργων ανέγερσης κτιρίων Αστυνομικών Υπηρεσιών μέσω Σ.Δ.Ι.Τ., μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβανόταν και η ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου για τη στέγαση Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας. Το αίτημα αυτό εγκρίθηκε την 01-09-2008 από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και την 27-07-2009 κατατέθηκε η εισήγηση επιτροπής διαγωνισμού, πλην όμως εκκρεμεί η κατακύρωση αποτελέσματος. Πάντως, καίτοι η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη τεχνικού συμβούλου ολοκληρώθηκε, χωρίς να έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση, το θέμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα εξαιτίας της κατάργησης της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και της μεταφοράς μέρους των αρμοδιοτήτων της στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και θα επανεξεταστεί στο άμεσο μέλλον.»

Τα σχόλια δικά σας".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...