Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της Κύμης

"Μπαίνει στη σειρά" και αρχίζει η υλοποίηση ενός σημαντικού έργου στη Κύμη,.  Πρόκειται για την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της Κύμης με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ που δημοπρατείται στις 18-12-2012. 

Η ανάπλαση χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» - Μέτρο 322 “Ανακαίνιση και ανάπτυξη των χωριών” .

Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, με  ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση δήλωσε ότι: «Είμαστε πολύ χαρουμένοι γιατί σήμερα ξεκινά ουσιαστικά η υλοποίηση ενός από τα πιο σημαντικά έργα που έχουν γίνει ποτέ στην Κύμη. Ένα έργο υψηλής αισθητικής αξίας, αντάξιας της φυσιογνωμίας της, που θα μας επιτρέψει να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Ένα έργο  που θα μας επιτρέψει να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά στην προσπάθεια μας να αναδείξουμε τον παραδοσιακό οικισμό της Κύμης.
Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που όχι μόνο θα αλλάξει την εικόνα του εμπορικού κέντρου της πόλης αλλά θα αναβαθμίσει και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Αξιοποιώντας την δυνατότητα χρηματοδότησης βάζουμε τα θεμέλια για να κάνουμε πράξη ένα έργο που θα τονώσει την τοπική ανάπτυξη, κάτι που έχει μεγάλη αξία, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που όλοι βιώνουμε τις συνέπειες της πιο μεγάλης κρίσης που έχει ζήσει η χώρα μας μεταπολιτευτικά».
Όσον αφορά στην αρχική ιδέα υλοποίησης του έργου, ο κ. Θωμάς, μίλησε για ένα έργο που οραματίστηκε, σχεδίασε και διεκδίκησε η σημερινή Δημοτική Αρχή ως μια αναγκαία παρέμβαση πνοής  για την Κύμη και την ευρύτερη περιοχή σε συνδυασμό με την ανάδειξη της οικίας Γ. Παπανικολάου. «Ξεκινήσαμε τη προσπάθεια από το 2008 και σήμερα δικαιώνονται οι επίμονες και επίπονες προσπάθειες μας. Σήμερα υλοποιούμε ένα ζωτικής σημασίας έργο, δίχως να επιβαρύνουμε ούτε ένα ευρώ τους συμπολίτες μας, αλλά αξιοποιώντας τα χρήματα του ΕΣΠΑ». 

Το έργο αφορά το κεντρικό τμήμα του οικισμού της Κύμης, την πλατεία και τον χώρο γύρω από αυτή, συμπεριλαμβανομένης και της οικίας Γ.Παπανικολάου, όπου θα λειτουργήσει το Μουσείο Παπανικολάου αλλά και τον δρόμο που οδηγεί στο Δημαρχείο.
Εκτός από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προβλέπεται η ανακατασκευή οδοστρωμάτων, η κατασκευή πεζοδρομίων ικανού πλάτους και δρόμων  με κυβόλιθους.

Στην μελέτη έχουν προβλεφθεί διαβάσεις πεζών, οδηγοί τυφλών, αλλαγή του Δημόσιου φωτισμού, αστικός εξοπλισμός (παγκάκια , καλαθάκια κλπ) διαχείριση απορριμμάτων, χώροι υγιεινής και αναβάθμιση της πλατείας του Αγίου Αθανασίου, για την οποία προβλέπονται πλακοστρώσεις, ηλιακό ρολόι, δενδροφυτεύσεις, διαμόρφωση παρτεριών, καθώς και σιντριβάνι που θα καταλήγει σε καταρράκτη στο κάτω μέρος της πλατείας.

Ακόμη προβλέπεται η ενοποίηση στο μεγαλύτερο βαθμό, του χώρου με τις περιβάλλουσες οικοδομές της δυτικής πλευράς, ώστε να είναι δυνατή η χρήση όλου του χώρου σε ειδικές εκδηλώσεις, η διατήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων χώρων αναψυχής, καθώς και η διασφάλιση των διαδρόμων ελεύθερης πρόσβασης.

Philoxenia: Υποτονική, για άλλη μια φορά,η παρουσία της Εύβοιας

Υποτονική, για άλλη μια φορά, ήταν η παρουσία  της Εύβοιας σε μια μεγάλη τουριστική έκθεση.

Το Επιμελητήριο Ευβοίας, συμμετείχε στην 28η Έκθεση Philoxenia 2012, στην Θεσσαλονική στον κλάδο του Τουρισμού, η οποία διεξήχθη από 22/11 εώς 25/11. Στην 28η Philoxenia ήταν προσκεκλημένοι 100 εμπορικοί επισκέπτες από όλο τον κόσμο και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ελλάδα μέσα από προτότυπα events  και δράσεις (όπως της Μήλου) που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Αντίθετα, η παρουσία της Εύβοιας ήταν υποβαθμισμένη και στατιτική με ένα περίπτερο φτωχό και υποβαθμισμένο.

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού, εστιάζει όπως κάθε χρόνο, το ενδιαφέρον στις τουριστικές αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στην έκθεση εκπροσωπήθηκαν ταξιδιωτικοί προορισμοί από όλον τον κόσμο, ενώ παράλληλα το «παρών» έδωσαν τουριστικές επιχειρήσεις από την Ελλάδα εκπροσωπώντας διαφορετικούς τομείς του κλάδου και έχοντας τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τους διεθνείς εμπορικούς επισκέπτες της έκθεσης.

Από όλη την Ελλάδα 8 Περιφέρειες συμπεριλαμβανομένου και της Στερεάς Έλλάδας δήλωσαν συμμετοχή.

Ο Σύλλογος Γυναικών Αλιβερίου για την άνοια και το αλτσχάιμερ

Ο Σύλλογος Γυναικών Αλιβερίου και Περιχώρων συνδιοργανώνει εκδήλωση με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου ALZHEIMER και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια των προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα και της εκστρατείας με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης της Εύβοιας για τη νόσο.

Ομιλία με θέμα: «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΑ-ΝΟΣΟΣ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ»

Θα μιλήσουν:
Ο κ. Σταμάτης Καρράς Επιμελητής Α΄ Γενικός Ιατρός στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών και στο Περιφερειακό Ιατρείο Ερέτριας και η κα Ευαγγελία Αγγελίδου Προσωποκεντρική Σύμβουλος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάϊμερ Χαλκίδας.

Μετά το τέλος των ομιλιών, οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήματα ή προβληματισμούς των παρευρισκομένων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6937244646.

Ανάβαση Ριτσώνας 1-2 Δεκεμβρίου


Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου κλείνει τα 44 χρόνια από την ίδρυσή της και η Ανάβαση Ριτσώνας του επόμενου Σαββατοκύριακου είναι ο ιδανικός τόπος για να το γιορτάσει. Η Α.Λ.Α. έχει συνδέσει το όνομά της με έναν από τους πιο διάσημους αγώνες στην Ελλάδα, την Ανάβαση Ριτσώνας. 

Διεξάγεται από το 1956 μέχρι σήμερα και ανήκει σε μια ιδιαίτερη κατηγορία αγώνων ταχύτητας, ου συνδυάζουν, ένταση και πάθος από την πλευρά του κοινού, και απαιτούν απόλυτη συγκέντρωση και οριακή επίδοση από τους οδηγούς, ενώ παράλληλα έχουν χαμηλό κόστος.

Αυτά τα στοιχεία, σε συνδυασμό με το όμορφο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, την πανέμορφη Χαλκίδα που βρίσκεται δίπλα στη διαδρομή, και την πολύ μικρή απόσταση από το μεγάλο αστικό κέντρο της Αθήνας, κάνουν τη Ριτσώνα, αγαπημένο αγώνα για οδηγούς και θεατές.

Υπενθυμίζεται πως η φετινή Ανάβαση Ριτσώνας αποτελεί τον τελευταίο γύρο του πολυπληθέστερου από πλευράς συμμετοχών θεσμού των Ελληνικών Αγώνων, δηλαδή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων, ενώ ειδικά φέτος η εκδήλωση θα συνδυαστεί και με αγώνα Regularity Ιστορικών Αυτοκινήτων. Οι συμμετοχές λήγουν τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου.

Ανάβαση Ριτσώνας
Ημ/νια: 1 & 2 Δεκεμβρίου 2012
Οργάνωση: Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου (Α.Λ.Α.)
Απόσταση (από Αθήνα): 87 χλμ., δίπλα στη Χαλκίδα
Μήκος: 3,599 μ.
Στροφές: 19
Υψομετρική διαφορά (Εκκίνησης-Τερματισμού): 217 μ.
Πρώτη διοργάνωση: 1956 (με μήκος 4,5 χλμ.)
Πρώτος νικητής (1956, άτυπη γενική): Αντώνης Κουλετιανός (Jaguar XK120, 3:26.70)
Πιο πρόσφατη νίκη (2012, άτυπη γενική): Λεωνίδας Κύρκος (Ford Escort WRC, 2:05.48)
Ρεκόρ συμμετοχών: 196 (2006, με οργανωτή την A.Λ.Α.)
Πληροφορίες/Συμμετοχές: Α.Λ.Α., Κηφισίας και Βολανάκη 3, 11526 Αθήνα, Τηλ. 210 6923 180, Fax: 210 6923 135
www.ala-racingclub.gr

Αρτάκη: Θρήνος για 32χρονο παλικάρι που ξεψύχησε σε τροχαίο

Φωτό αρχείου
Θρήνος στην Αρτάκη από τον ξαφνικό θάνατο ενός 32χρονου παλικαριού. Ήταν σήμερα στις τέσσερις τα ξημερώματα όταν... στον πιο κεντρικό δρόμο της πόλης συνέβη τροχαίο.

Κάτω από συνθήκες που εξετάζουν οι αστυνομικοί, το αυτοκίνητο του άτυχου παλικαριού, εξετράπη της πορείας του και συγκρούστηκε με άλλα τρία σταθμευμένα.

Επικράτησε πανικός και όταν κατάφεραν να βγάλουν το σώμα του 32χρονου από τα συντρίμμια ήταν αργά μιας και είχε ξεψυχήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 26χρονη συνοδηγός είναι καλά στην υγεία της μιας και τραυματίστηκε ελαφριά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...