Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Θ.Πάγκαλος: «Τραμπούκοι του ΣΥΡΙΖΑ» αυτοί που με αποδοκίμασαν

Να βραβεύσει μικρούς μαθητές που κέρδισαν σε πρωτάθλημα πολεμικών τεχνών πήγε ο Θεόδωρος Πάγκαλος αλλά ήρθε αντιμέτωπος με αποδοκιμασίες και γιουχαϊσματα.

Γέραλης και Πιπεργιάς έχουν αναλάβει την στελέχωση του νέου κόμματος της Λούκας

Ο παραιτηθείς  Περιφερειάρχης ΠAΣOK Στερεάς Eλλάδας Tάσος Γέραλης σε συνεργασία με τον Δημ. Πιπεργιά, έχουν αναλάβει την στελέχωση του νέου κόμματος της Λούκας Κατσέλη  στην Εύβοια.

Η προσχώρησή τους στο νέο κόμμα ανακοινώθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε στην Αίγλη του Ζαππείου, την περασμένη εβδομάδα και  βρέθηκε εκεί ο Τάσος Γέρλαης και ο Δημ. Πιπεργιάς,  με πολλούς Eυβοιώτες

Ο νέοςπολιτικός φορέας ονομάζεται «Kοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη»  και την ίδρυση του οποίου ανακοίνωσαν την π.Τετάρτη οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη και Χάρης Καστανίδης.

Πυρ και μανία ο Νταλάρας με Γαλάνη - Αλεξίου...

Απαρηγόρητος είναι σύμφωνα με το "Καρφί" ο Γιώργος Νταλάρας μετά τις τελευταίες επιθέσεις που έγιναν εις βάρος του κατά τη διάρκεια των συναυλιών του. Έγκυρες πληροφορίες λένε ότι με το που επέστρεψε στο... καμαρίνι του μετά τα έκτροπα του γηπέδου της Δάφνης, ξέσπασε σε λυγμούς και δεν μπορούσε κανείς να τον συνεφέρει.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Tο URGUP (Προκόπι) της Καππαδοκίας στο ΠΡΟΚΟΠΙ

Επίσκεψη φιλίας και συνεργασίας πραγματοποιεί στο Δήμο μας και στο Προκόπι, ο Δήμαρχος FAHRI YILDIZ Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι Φορέων του URGUP (Προκόπι) της Καππαδοκίας, στα πλαίσια της Αδελφοποίησης των δύο Δήμων.

Η Δημοτική Αρχή του URGUP αναμένεται στο Δήμο μας το απόγευμα της Δευτέρας 19 Μαρτίου 2012 και θα τύχει επίσημης τελετής υποδοχής στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο κτίριο Μελά, στη Λίμνη παρουσία των αρχών, φορέων και πολιτών του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Την επομένη, Τρίτη 20 Μαρτίου, η Τουρκική Αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει για το Μαντούδι και το Δημοτικό Κατάστημα όπου το 2005 έγινε η τελετή αδελφοποίησης URGUP – Δήμου Κηρέως και στη συνέχεια θα επισκεφτεί το ΠΡΟΚΟΠΙ και το Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου.

Η επίσκεψη της Δημοτικής Αρχής του URGUP δημιουργεί θετικό κλίμα πολιτιστικής, τουριστικής και εμπορικής συνεργασίας των δυο περιοχών, για τις οποίες οι δύο δημοτικές αρχές καλούνται να τις αναπτύξουν προς όφελος των δημοτών μας.



Βόρεια Εύβοια
Enhanced by Zemanta

Δεν τα κατάφερε στον τελικό του Ιταλικού Dancing η Ρία Αντωνίου [βίντεο]

Έφτασε μέχρι τον τελικό του Dancing with the stars αλλά τελικά έχασε. Η πανέμορφη Ρία Αντωνίου όμως σίγουρα δεν πρόκειται να το βάλει κάτω αφού έχει κλέψει τις καρδιές των Ιταλών που την χαρακτηρίζουν μία από τις ωραιότερες γυναίκες του κόσμου.

Προστασία του λαγού στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων

Ένα από τα θηλαστικά που είναι υπό εξαφάνιση και βρίσκονται στην Ελλάδα αλά και στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων είναι και ο λαγός.

Αυτή την περίοδο μέχρι και τις 15 Μαΐου, ο λαγός βρίσκεται σε αναπαραγωγή.

Για αυτό τόσο το Δασαρχείο Χαλκίδας όσο και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ψαχνών, με ανακοινώσεις τους παρακαλούν κυνηγούς και όχι μόνο να κάνουν ότι μπορούν προς την προστασία του λαγού, όπου βρίσκεται υπό εξαφάνιση.

 Στην ανακοίνωσή του ο Κυνηγετικός Σύλλογος, εκτός των άλλων ενημερώνει τους πολίτες, ότι όλο αυτό το διάστημα, όπου γίνεται η αναπαραγωγή του συγκεκριμένου είδους, να μην γίνεται εκπαίδευση των σκύλων στις συγκεκριμένες περιοχές.

 dirfyakanea

Γέμισε η Ελλάδα μαϊμού τυφλούς -Στον επανέλεγχο... είδαν 3.500 άτομα

Μια απίστευτη βιομηχανία είχε στηθεί σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια που με πρωτεργάτες γιατρούς και διοικητικούς υπαλλήλων του ΙΚΑ και των υπολοίπων ταμείων είχε γεμίσει τυφλούς και ανάπηρους όλη τη χώρα.
Οι έλεγχοι που έγιναν με εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και τα επίσημα της αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες αποδεικνύουν ότι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ δίνονται κάθε χρόνο σε μαϊμού τυφλούς και ανάπηρους.
Μάλιστα, οι «επιδημίες» προσδιορίζονται κατά περιοχή. Η Ζάκυνθος έχει γεμίσει «τυφλούς», οι Σέρρες «νεφροπαθείς» κ.ο.κ.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΔΩ

«Ο γύρος της Στερεάς Ελλάδας σε 50 ώρες για τους Γιατρούς του Κόσμου»


«Οι «Γιατροί του κόσμου Ελλάδας», τηρώντας για περισσότερα από 20 χρόνια, πιστά τις αρχές τους, συνεχίζουν να βρίσκονται δίπλα σε κάθε άνθρωπο, που έχει ανάγκη, εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, συνεργάζονται με τις Ελληνικές Λέσχες των τετρακίνητων οχημάτων και μεταφέρουν το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ελπίδας αυτή τη φορά στην Στερεά Ελλάδα.

Η δράση αυτή σκοπό έχει, να ευαισθητοποιήσει, ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας και να στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες, που βρίσκονται εκτός του νομού Αττικής».

Στα πλαίσια αυτής της εκστρατείας, η Πολιτική Προστασία, ο Δημ. Οργανισμός Παιδείας Προστασίας & Αλληλεγγύης (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ) και ο Δημ. Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.) του Δήμου Χαλκιδέων, σε συνεργασία με την Περιηγητική Λέσχη Ευρίπου 4 Χ 4, συμμετέχουν σ’ αυτή την προσπάθεια των Γιατρών του Κόσμου, που θα γίνει στην πόλη μας, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 και ώρα 16.00-17.00 στην παραλία Χαλκίδας, στο χώρο μπροστά από τα Αγάλματα.

(Για όσους δεν μπορούν να προσέλθουν την Κυριακή 18/3, από το Σάββατο 17 Μαρτίου, στον ίδιο χώρο και από ώρα 10:00 έως 16:00, θα υπάρχουν αυτοκίνητα του Δήμου Χαλκιδέων, για την παραλαβή των τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης).

Ζητούμε την ευαισθητοποίηση όλων των συμπολιτών μας, συλλόγων, επιχειρήσεων… και τους καλούμε να προσέλθουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο (Κιόσκι) που θα υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο της παραλίας, όπου θα γίνεται συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.
Οι προμήθειες που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν στην Υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Χαλκιδέων, απ’ όπου θα διατεθούν για την στήριξη και την ενίσχυση ευάλωτων οικογενειών και απόρων κατοίκων του Δήμου μας.

O Βενιζέλος πήρε στη Χαλκίδα 1591 ψήφους

Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε και στην υπόλοιπη Εύβοια συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων.

Στη Χαλκίδα, ψήφισαν 1654 συνολικά, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλαβε 1591. 63 ήταν άκυρα και λευκά.

Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Αυλωνίτης δήλωσε:

Η μαζική προσέλευση και συμμετοχή των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στο Νομό ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες μας.
Η Ν.Ε. θέλει να ευχαριστήσει τα χιλιάδες μέλη και φίλους που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου.

Η Δημοκρατική Παράταξη αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι διατηρεί ισχυρούς και άρρηκτους δεσμούς με την ελληνική κοινωνία.

Κάθε φορά που η πραγματικότητα μας δοκιμάζει, η συσπείρωση γίνεται το βασικό αντανακλαστικό μας.

Απαντάμε πως η Δημοκρατική παράταξη ποτέ δεν κρίθηκε στα εύκολα. Πάντα κρίθηκε στα δύσκολα και στα μεγάλα. Και εκει μετράμε τις μεγαλύτερες εθνικές νίκες.
Όταν αλλάζει η πραγματικότητα, αλλάζει και η σκέψη μας. Και στο ΠΑΣΟΚ οφείλουμε να αλλάξουμε πολλά, αλλά πάντα με σταθερό προσανατολισμό στον άνθρωπο και στις ανάγκες του.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή τους δίνουν ηχηρή απάντηση σε όσους πίστεψαν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ανακάμψει και σε όσους για προσωπική τους πολιτική επιβίωση βιάστηκαν να «μετακομίσουν», ανατρέποντας ταυτόχρονα και τα δημοσκοπικά προγνωστικά.

Με ειλικρίνεια, αλήθεια και πίστη στις ιδέες μας ξεκινάμε.
Σήμερα είναι μόνο η αρχή".

Αγρότες στην Ιεράπετρα κατέλαβαν τα εκλογικά τμήματα του ΠΑΣΟΚ

Σε κατάληψη των εκλογικών τμημάτων όπου διεξάγονται οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προχώρησαν οι αγρότες στην Ιεράπετρα διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη απεργία των ναυτεργατών που θα προκαλέσει προβλήματα στην μεταφορά των κηπευτικών τους. Όσοι λοιπόν προσέρχονται στις κάλπες δεν μπορούν να ψηφίσουν.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σε "επικίνδυνη αποστολή" ο Ντινόπουλος στη Χαλκίδα

Στην Χαλκίδα βρέθηκε το Σάββατο, ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος, για να παρευρεθεί στην συνεδρίαση της τοπικής ΝΟΔΕ!


Το αξιοσημείωτο είναι αλλο όμως! Είναι ο πρώτος Νεοδημοκράτης, που επισκέπτεται την πρωτεύουσα της 'Ευβοιας, μετά την επίσημη προσχώρηση του Κώστα Μαρκόπουλου στους Ανεξάρτητους Έλληνες!

Και παρά το γεγονός, πως ο βουλευτής της ΝΔ είχε δηλώσει πως "οι διαγραμμένοι είναι αδέρφια μας", από την στιγμή που κάποιοι από αυτούς μεταπήδησαν σε άλλα κόμματα, είναι αντίπαλοι για την ΝΔ!

Και ο Ντινόπουλος έχει δείξει ιδιαίτερο δυναμισμό, στην υπεράσπιση των θέσεων της ΝΔ και για αυτό μάλλον τον επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς για αυτή την "επικίνδυνη αποστολή"
Σ.Σ. Αν περιμένετε να διαβάσετε επίσημη ανακοίνωση για το τι έκανε ο Ντινόπουλος στη Χαλκίδα γελιέστε. Με το πάσο τους λειτουργούν τα "όργανα" στη Χαλκίδα. Θα μας ενημερώσει ο Αργύρης από την Αθήνα και θα τα ξαναπούμε. (Κατά τα άλλα η Ν.Δ. είναι... κόμμα εξουσίας!)

Ζευγάρι πήγε βόλτα και κατέληξε στο.. νοσοκομείο

Μια Βόλτα στη Β. Εύβοια πήγε ενα ζευγάρι από τη Χαλκίδα και κατέληξε στο... νοσοκομείο. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έφυγε από το δρόμο για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο και τραυματίστηκαν σοβαρά.
Το ζευγάρι ξεκίνησε από τη Λάμψακο για τη βόρεια Εύβοια. Λίγο έξω από το Προκόπι, όμως, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και σε μια στροφή το ΙΧ κατέληξε στο χαντάκι.

Ο άντρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος με κακώσεις στο κεφάλι.

Η σύντροφός του, όπως γράφει η egnomi.gr,  νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας, έχοντας κατάγματα στο χέρι και σε άλλα σημεία του σώματος.

2 BINTEO: Επεισόδια ΤΩΡΑ στο ΟΑΚΑ

Ένταση επικρατεί αυτή τη στιγμή έξω από τη θύρα των οργανωμένων στο ΟΑΚΑ όπου οπαδοί του Παναθηναϊκού συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις , ενώ αναμένεται από λεπτό σε λεπτό η άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI BINTEO  ΕΔΩ

ΔΗΜ.ΑΡ.: Ο ελληνικός λαός περιμένει να ακούσει πως δεν θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα

Ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ. για την οικονομία και την αντιπαράθεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το έλλειμμα του 2009

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχοντας δια του Μνημονίου, της δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών μέτρων συγκλίνει τόσο πολύ, εν όψει μάλιστα και των νέων μέτρων 11,5 δις ευρώ που από κοινού έχουν υποχρεωθεί να λάβουν τον Ιούνιο, ερίζουν για το έλλειμμα του 2009 και αλληλοκατανέμουν ευθύνες για το παρελθόν.

Ο ελληνικός λαός, όμως, αυτό που περιμένει, τώρα, πριν από τις εκλογές, να ακούσει είναι το πως δεν θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα που θα μειώνουν τους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα ανεργίας.
Enhanced by Zemanta

Οι «Πλαγιές Γερακιών» του Κτήματος Αβαντίς αποκλειστικά απο το House of Wine

Tο Κτήμα Αβαντίς αλλά και το House of Wine παρουσίασαν περήφανα δύο νέα κρασιά που κουβαλούν βαριές ιστορίες και αποδεικνύουν ότι πάθος και η συστηματική μακροχρόνια δουλειά οδηγούν στην επιτυχία.

Το όνομά τους: Πλαγιές Γερακιών, από την ονομασία της περιοχής της Εύβοιας «Γερακάρια» στην οποία καλλιεργούνται από τον Απόστολο Μούντριχα τα αμπέλια του κτήματος, ένα ιδιαίτερο και μοναδικό οικοσύστημα στο δάσος του Αφρατίου, με εξαιρετικές πλαγιές με απότομη κλίση και ευεργετικό αεράκι όλο τον χρόνο, προερχόμενο από το όρος Δίρφη, το οποίο καθορίζει και το μικροκλίμα της περιοχής. Εκεί, τα γεράκια είναι οι «φύλακες» των αμπελιών…

Οι "Πλαγιές Γερακιών-Ερυθρός" είναι ύμνος στις δυνατότητες της Μαυροκουντούρας, μιας τοπικής αρχαίας και χαμένης ποικιλίας, που ο Απόστολος Μούντριχας ανακάλυψε μετά από συστηματική έρευνα και «ανέστησε», με τη μικρή συμμετοχής της αιώνιας αγάπης του οινοποιού, το Syrah. Οι ερυθρές Πλαγιές Γερακιών είναι ένα πραγματικά σπάνιο, μεγάλο ελληνικό κρασί από την Εύβοια που έρχεται στο δικό σας ποτήρι αποκλειστικά από το House of Wine σε πολύ περιορισμένο αριθμό φιαλών. Ένα σπουδαίο κρασί με το οποίο το διάσημο για την ποιότητα των κρασιών του Κτήμα Αβαντίς και ο Απόστολος Μούντριχας ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Κρασί με τεράστιο δυναμικό παλαίωσης, με την 12μηνη παραμονή του στο νέο γαλλικό δρύινο βαρέλι και τα φρουτώδη αρώματα μαύρης μαρμελάδας και μπαχαριών, θα ανταμείψει πλουσιοπάροχα όποιον ανοίξει τη φιάλη αυτή σήμερα ή και μετά από πάρα πολλά χρόνια....


Η προπώλησή του έχει ήδη αρχίσει από το House of Wine και διατίθεται σε ξύλινη κασετίνα των 3 φιαλών, με απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Οι "Πλαγιές Γερακιών - Λευκός" από Sauvignon Blanc και Μαλαγουζιά με ζύμωση και 6μηνη παραμονή σε νέα δρύινα βαρέλια αποκαλύπτει το μεγαλείο του μικροκλίματος των Πλαγιών Γερακιών για τις λευκές ποικιλίες. Οι μυρωδιές του δάσους του Αφρατίου, το νοτισμένο νυχτερινό αεράκι που κατεβαίνει από τις πλαγιές της Δίρφης, το οικοσύστημα των "Γερακαριών", μαζί μαζί με το πάθος, την αγάπη, την πείρα, την τέχνη και το ταλέντο τους, αποτελούν τα δομικά υλικά αλλά και το terroir των λευκών "Γερακιών", του νέου κρασιού του κτήματος Αβαντίς που θα αφήσει το αποτύπωμά του ανεξίτηλο στην Ελληνική οινοποιία. Ένα κρασί πλούσιο λιπαρό με εξαιρετική οξύτητα και αντοχή στον χρόνο από δύο σπουδαίες ποικιλίες σε ένα συνδυασμό που θα συζητηθεί. Η διάθεσή του θα γίνει και πάλι αποκλειστικά από το House of Wine μετά το Πάσχα.

Και τα δύο αυτά εκλεκτά κρασιά αποτελούν υποδείγματα οινοποίησης το κάθε ένα στην κατηγορία του και οι κριτικές των ειδικών που τα έχουν δοκιμάσει είναι ενθουσιώδεις.

Φρικτό έγκλημα στην Επισκοπή του Ηρακλείου

Άγριο έγκλημα μετά από ληστεία αποκαλύφθηκε πριν από λίγο στην Επισκοπή του Ηρακλείου. Αυτή την ώρα έχουν κληθεί Αστυνομία και ιατροδικαστής για να επιληφθούν της νέας αυτής εγκληματικής δραστηριότητας.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ν. Ε. Εύβοιας ΠΑΣΟΚ: "Η συμμετοχή ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες μας"

ΦΩΤΟ eviaportal.gr
Πολύ Ικανοποιημένα δηλώνουν ότι είναι τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την προσέλευση του κόσμου στην εκλογική διαδικασία.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν ψηφίσει στη Χαλκίδα περί τα 1050 άτομα, ενώ αρκετή είναι η συμμετοχή σε όλη την Εύβοια. Βέβαια, κανείς δε γνωρίζει ακόμα αν όσοι ψηφίζουν δεν το κάνουν για να ρίξουν την αγανάκτησή τους στην κάλπη και όχι για να δώσουν ψήφο στο Βενιζέλο.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα και τα αποτελέσματα δε θα αργήσουν να βγουν.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι "η μαζική προσέλευση και συμμετοχή των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στο Νομό ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες μας"

Η ώρα του μεγάλου ντέρμπι των «αιωνίων» έφτασε.

Η ώρα του μεγάλου ντέρμπι των «αιωνίων» έφτασε. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διασταυρώνουν απόψε τα ξίφη τους στο ΟΑΚΑ (19:30, NS1) στο κρισιμότερο παιχνίδι της φετινής σεζόν.

Τα ενδεχόμενα που μπορούν να προκύψουν από την σημερινή αναμέτρηση είναι μόνο δυο. Είτε νίκη των γηπεδούχων, που θα τους διατηρήσει στην κούρσα του πρωταθλήματος (έστω και στο -1 από την κορυφή), είτε διπλό ή ισοπαλία για τους φιλοξενούμενους, αποτελέσματα που ουσιαστικά θα βάψουν στα «ερυθρολευκο» τον τίτλο.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

«Click... στην Ιστορία», από το σχολείο Μαρμαρίου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Οι μαθητές του Γυμνασίου Μαρμαρίου αξιοποιούν την τεχνολογία για την έρευνα και τη μελέτη της ιστορίας του τόπου τους. Οι μαθητές του Γυμνασίου Μαρμαρίου γράφουν τη δική τους ιστορία. Αξιοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας, κάνουν το δικό τους «Click… στην Ιστορία», που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία του τόπου τους.

Το «Click… στην Ιστορία» είναι ένα νέο, πρωτοποριακό και βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Vodafone. Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας μέσα από τη ματιά των μαθητών, αξιοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητες της κινητής επικοινωνίας στη σύγχρονη εκπαίδευση.
Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Το πρόγραμμα αξιοποιεί στο σύνολό του το ψηφιακό περιβάλλον στο οποίο κινούνται οι νέοι σήμερα, θέτοντας την ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές, χρησιμοποιώντας ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιείται ως φωτογραφική μηχανή, κάμερα και συσκευή εγγραφής φωνής, γίνονται «ρεπόρτερ της ιστορίας».
Εξερευνούν την πόλη, τη γειτονιά και το χωριό τους, συλλέγουν τεκμήρια από οικογενειακά φωτογραφικά άλμπουμ, πολιτιστικούς θεσμούς και δημόσια αρχεία, και φτιάχνουν τις δικές τους οπτικοακουστικές παρουσιάσεις.
Το ερευνητικό οπτικοακουστικό υλικό αποστέλλεται μέσω του δικτύου της Vodafone στη διαδικτυακή πλατφόρμα http://local.e-history.gr/ η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για το πρόγραμμα, με τρόπο τέτοιο ώστε να αποτελεί το εργαλείο παρουσίασης της εργασίας των μαθητών στους γονείς, τη σχολική κοινότητα και το ευρύ κοινό.
Το πρόγραμμα αξιοποιεί μεθόδους που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μαθητών, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στη σχολική κοινότητα να αναλάβει ενεργό ρόλο στην τοπική κοινωνία και να προβάλει το έργο της σε συνεχή διάλογο με τις άλλες σχολικές κοινότητες.
Το πρόγραμμα «Click… στην Ιστορία», με τη συνεχή συνεργασία μαθητών, εκπαιδευτικών και των ερευνητών του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, συμβάλλει σημαντικά στο να γνωρίσουν οι μαθητές τον τρόπο που διεξάγεται μια έρευνα, ενώ βοηθά και στην απόκτηση δεξιοτήτων ως προς τη σύνθεση μιας εργασίας σε ηλεκτρονική μορφή με μία μέθοδο που κερδίζει την προσοχή των μαθητών.
Τέλος, εκπαιδεύει τους μαθητές στη συλλογική εργασία, δεδομένου ότι δημιουργούν ομάδες για τη διαμόρφωση της τελικής εργασίας.
Το πρόγραμμα έχει ήδη υλοποιηθεί πιλοτικά και σε άλλα πέντε δημόσια γυμνάσια σχολεία όλης της Ελλάδας, ενώ μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς θα έχουν ολοκληρωθεί δώδεκα επιπλέον στους Νομούς Αττικής, Αχαΐας, Έβρου, Λασιθίου, Λέσβου, Ξάνθης, Πέλλας, Ροδόπης και Σάμου.
Στην ιστοσελίδα http://local.e-history.gr/ ο επισκέπτης μπορεί να πλοηγηθεί στις εργασίες των σχολείων της πρώτης φάσης υλοποίησης του προγράμματος από την Αγιά Λάρισας, τη Δράμα, τη Θήβα, το Ναύπλιο, τη Νέα Ιωνία και την Χίο.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας αποτελεί μέρος του πολύπλευρου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει η Vodafone και εστιάζει στην αξιοποίηση της τεχνολογίας της κινητής επικοινωνίας σε καίριους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς τομείς.


eviaportal
Enhanced by Zemanta

Κομπίνα με οχήματα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα

Σε μάστιγα τείνει να εξελιχθεί για την ασφαλιστική αγορά η κυκλοφορία ανασφάλιστων αυτοκινήτων στους δρόμους, καθώς όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες επιλέγουν παράνομα να μην ασφαλίσουν τα οχήματά τους και στη συνέχεια προχωρούν σε πλαστές εκχωρήσεις. Τι ακριβώς κάνουν;

Αφού τους συμβεί ένα ατύχημα, σπεύδουν σε ένα ασφαλιστικό πρακτορείο για να κάνουν συμβόλαιο και να ασφαλιστούν.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Προώθηση ευβοϊκών προϊόντων στην αγορά της Ρωσίας

Ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΕΡΜΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» θα γίνει τη Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 και ώρα 17:00, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Εύβοιας.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας εξετάζει την περίπτωση να συμμετάσχει στην εταιρεία «ΕΡΜΗΣ», Ελληνορωσσικό Κέντρο, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, ιδρυτικά μέλη της οποίας είναι τα Επιμελητήρια Σερρών, Καβάλας και Χαλκιδικής, η οποία επιδιώκει να αποτελέσει εφαλτήριο διείσδυσης στη ρωσική αγορά, που είναι μια αγορά με μεγάλο ενδιαφέρον για τις ελληνικές επιχειρήσεις, λόγω του μεγέθους της, της γεωγραφικής της θέσης, της επάρκειάς της σε πρώτες ύλες, της σταθερής οικονομικής της ανάπτυξης και της αύξησης της κατανάλωσης των νοικοκυριών.

Συγκεκριμένα, το «ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΜΗΣ» φιλοδοξεί να γίνει κερδοφόρο εργαλείο προβολής των επιχειρήσεων – μελών του, μέσω του μόνιμου Εκθεσιακού Κέντρου ελληνικών προϊόντων στη Μόσχα, αφού αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως αντιπρόσωπος της κάθε επιχείρησης στην ρωσική πρωτεύουσα για ένα έτος.

Σκοπός του Κέντρου είναι η διερεύνηση, γνωστοποίηση, προώθηση και ανάπτυξη των πωλήσεων ελληνικών προϊόντων στην αγορά της Ρωσίας. Παράλληλα θα διοργανώνει εκδηλώσεις και ημερίδες με φορείς τόσο της Ελλάδας όσο και της Ρωσίας, ενώ τα στελέχη του θα ξεναγούν, θα δειγματίζουν και θα ενημερώνουν τους υποψήφιους αγοραστές για τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα έγινε  ενημερωτική ημερίδα του Επιμελητηρίου Εύβοιας, με θέμα την «Προώθηση των Προϊόντων και των Υπηρεσιών της Εύβοιας στην αγορά της Ρωσίας».(Από την εκδήλωση αυτή η φωτό)

Economist: Πρωθυπουργός Σαμαράς με αντιπρόεδρο Παπαδήμο

Στο ρεπορτάζ του με τίτλο «Ελληνική πολιτική: Προς έκπληξη σταθερότητα όσο προχωρά» αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τα μέτρα λιτότητας.

Ωστόσο, ο Economist σημειώνει ότι οι εκλογές στην Ελλάδα μπορεί να έχουν περισσότερη «συνέχεια» απ’ ό,τι «αναστάτωση» και εκτιμά ότι η ΝΔ είναι απίθανο να κερδίσει την αυτοδυναμία.

Επιπλέον αναφέρει ότι θεωρείται πιθανό η ΝΔ να προχωρήσει σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και ο Λουκάς Παπαδήμος να παραμείνει στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Παραμένει το πρόβλημα της καθαριότητας στα Ψαχνά

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη των Ψαχνών, όπου είναι το κέντρο του Δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων και όπου έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο θέμα αυτό και εμείς και θα συνεχίζουμε να αναφερόμαστε, είναι το θέμα της καθαριότητας. Τα απορριμματοφόρα οχήματα του Δήμου, όπως και άλλες φορές έχουμε πει, πολλές φορές, όταν μαζεύουν τα απορρίμματα και τους πέσουν κάποια από αυτά στο δρόμο, δεν τα μαζεύουν και τα αφήνουν με αποτέλεσμα να τα παίρνει ο αέρας, να δημιουργούνται "εστίες" εντόμων και μικροβίων και να ελλοχεύει ο κίνδυνος ασθενειών και όχι μόνο.

Πριν από λίγες ημέρες απορριμματοφόρο όχημα, το οποίο μάζευε τα απορρίμματα επί της οδού Αβάντων, έπεσε από υπάλληλο μία σακούλα στο δρόμο, η οποία άνοιξε και σκόρπισαν τα απορρίμματα και στην κυριολεξία τα πήρε ο άνεμος. Σύμφωνα με πολίτες αλλά και καταστηματάρχες που βρίσκονται επί της συγκεκριμένης οδού μας σημείωσαν ότι "η όλη κατάσταση που επικρατεί με τα απορρίμματα δεν αρμόζει σε μία ελληνική πόλη του 2012. Περισσότερο θυμίζει τριτοκοσμικές καταστάσεις παρά μια ευρωπαϊκή πόλη".

Η κατάσταση βέβαια πέραν του συγκεκριμένου σημείου είναι ακόμη πιο σοβαρή όπου συνεχώς δείχνει την υποβάθμιση που υπόκειται η περιοχή σχετικά με την καθαριότητα και αν δεν αντιδράσουν οι πολίτες, όπου οι περισσότεροι εκ των οποίων αδιαφορούν για την όλη κατάσταση, τότε η πόλη όπως δείχνουν τα πράγματα θα υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο και θα φτάσουν τα απορρίμματα ακόμα και έξω από τις πόρτες των σπιτιών.

Πέρα από το Δήμο, ο οποίος φέρει ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, όλοι πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες από την πλευρά του ο καθένας, μιας και μια καθαρή πόλη μας συμφέρει όλους μας.

Σε ότι αφορά δε την συμπεριφορά ορισμένων Δημοτικών υπαλλήλων της καθαριότητας, καλό είναι να αντιληφθούν ότι με την συμπεριφορά τους, όσοι από αυτούς τουλάχιστον συμπεριφέρονται έτσι, και με το να πέφτουν τα απορρίμματα και να σκορπίζουν στο δρόμο και αυτοί να μην τα μαζεύουν, προκαλούν τους συμπολίτες τους, προκαλούν άσχημη εικόνα στους επισκέπτες της πόλης και να γνωρίζουν ότι είναι καθήκον τους και μέσα στα πλαίσια της εργασίας τους να συμπεριφέρονται ευπρεπώς μέσα από αυτή προς το κοινωνικό σύνολο, το οποίο φορολογείται για να έχουν αυτοί την εργασία τους μιας και η μισθοδοσία τους απορρέει από την φορολόγηση του καθενός από εμάς.

Από την άλλη οι αρμόδιοι αιρετοί υπεύθυνοι για την καθαριότητα καλό θα ήταν, όπου είναι απαραίτητο, να στηλιτεύουν τέτοιες συμπεριφορές και γιατί όχι να επιβάλλουν την τήρηση των όσων προβλέπονται κατά την άσκηση της εργασίας τους προς τους αρμόδιους υπάλληλους.

Εάν όλα αυτά συμβούν τότε όλοι θα βγούμε περισσότερο κερδισμένοι.


Τα Νεα της Μεσσαπίας

Κωνσταντινούπολη: Η ανάπλαση της ελληνικής συνοικίας

«Κάποτε το Ταρλάμπασι ήταν γεμάτο με Ελληνες. Δύσκολα έβλεπες Οθωμανό σε αυτούς τους μαχαλάδες». Τα ίχνη αυτών των μαχαλάδων, δίπλα ακριβώς από την πλατεία του Ταξίμ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, θα σβήσουν για πάντα.

Στο Ταρλάμπασι το γκρέμισμα άρχισε ήδη. Με στόχο την αναβάθμιση της συνοικίας, ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα θα εξαφανιστούν και τη θέση τους θα πάρουν ξενοδοχεία, καινούργιες κατοικίες, γραφεία και εμπορικά κέντρα. Πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο του Δήμου της Κωνσταντινούπολης, στο πλαίσιο του οποίου θα γκρεμιστούν 278 κτίρια, παρά τις αντιδράσεις αρχιτεκτόνων και οργανώσεων που προειδοποιούν ότι η γειτονιά θα χάσει τον χαρακτήρα της.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η Δημοκρατική Αριστερά ξεκινά το διάλογο για την Εύβοια

Η Κομματική Οργάνωση Χαλκίδας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ επεξεργάστηκε και δίνει στη δημοσιότητα ένα σχέδιο που στόχο έχει την προσπάθεια να βγάλουμε την Εύβοια από την κρίση και το αδιέξοδο. Το λεπτομερές και αναλυτικό αυτό πολιτικό σχέδιο νομίζουμε ότι μπορεί να αποτελέσει ένα κείμενο βάσης για συζήτηση και καλούμε όλους τους θεσμικούς φορείς και κυρίως κάθε πολίτη της Εύβοιας να συμμετέχουν στο διάλογο που ξεκινάμε.

Οι βασικοί στόχοι του σχεδίου είναι:
· Να προωθήσουμε την ανάπτυξη του παραγωγικού δυναμικού της περιοχής με έμφαση στην στήριξη της εργασίας
· Να ενδυναμώσουμε την κοινωνική συνοχή και συμμετοχή όλων των πολιτών
· Να προστατεύσουμε το περιβάλλον
· Να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα της Εύβοιας
· Να ανιχνεύσουμε καινοτόμες παραγωγικές και επιχειρηματικές δομές
· Να συμβάλλουμε σε ένα πλουραλιστικό παραγωγικό μοντέλο

Το σχέδιο επικεντρώνει σε ζητήματα όπως:
· Στήριξη της μικρής αγροτικής παραγωγής
· Εκμετάλλευση του τοπικού ορυκτού πλούτου και ανάπτυξη της μεταποίησης
· Αναδιοργάνωση του κλάδου του τουρισμού
· Προώθηση νέων κοινωνικών και επιχειρηματικών δομών
· Αναδιοργάνωση του ενεργειακού μοντέλου σε τοπικό επίπεδο
· Ανάπτυξη νέων παραγωγικών κλάδων που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και την πράσινη ανάπτυξη.
· Αναδιοργάνωση των ΟΤΑ
· Εκπόνηση ρυθμιστικού σχεδίου Δήμου Χαλκίδας, και τη δημιουργία Οργανισμού Ρυθμιστικού που θα επιβλέψει την εφαρμογή του. Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για την κατασκευή μιας σειράς υποδομών και έργων (νέο νοσοκομείο της Χαλκίδας, νοσοκομείο Β. Εύβοιας, βελτίωση υποδομών μεταφοράς, ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών, αποκατάσταση περιβαλλοντικά επιβαρυμένων περιοχών και διαχείριση προστατευόμενων περιοχών, κλπ)

Το πλήρες κείμενο μπορείτε να το δείτε εδώ

Σ.Σ. Το κείμενο το "αλιεύσαμε" από το blog της ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Χαλκίδας μια και ΔΕΝ μας το έστειλε κανείς για ενημέρωση. Αντίθετα προτιμήθηκε να ενημερωθεί blog που το δημοσίευσε με την φωτογραφία του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Άλκη Παύλοβιτς.

Για πρώτη και τελευταία φορά δηλώνουμε: Η επιλεκτική ενημέρωση από ένα κοινοβουλευτικό κόμμα ΔΕΝ είναι ανεκτή και την επόμενη φορά θα βάλουμε τους δράστες στη θέση τους. Γιατί εμείς μιλάμε και γράφουμε επώνυμα και ΔΕΝ δεχόμαστε υπόγειες διακρίσεις. Συνεννοηθήκαμε;

Ξενοδοχείο στην Ζάκυνθο 6.200 τετραγωνικών μέτρων πλήρωνε τέλη 60 τ.μ.

Χιλιάδες τ.μ. ιδιοκτησίας έκρυβαν επί δεκαετίες επιχειρηματίες και ιδιώτες στην Ζάκυνθο, ένα δήμο που βουλιάζει στα χρέη.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Η Καθημερινή οι επιχειρηματίες και οι ιδιώτες αυτοί πλήρωναν ψίχουλα ως τέλη καθαριότητας και φωτισμού στον Δήμο Ζακύνθου αποκρύπτοντας το αληθινό εμβαδόν των ιδιοκτησιών τους.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Enhanced by Zemanta

ΧΑΛΚΙΔΑ: Χωρίς ρεύμα ο Καράμπαμπας γιατί ΙΧ έπεσε σε στύλο της ΔΕΗ

Χωρίς ρεύμα έμεινε για πολλές ώρες το πρωί μεγάλο τμήμα του Καράμπαμπα και δημιουργήθηκαν σημαντικά προβλήματα.


Η διακοπή δεν ήταν προγραμματισμένη από τη ΔΕΗ, αλλά έγινε όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε στύλο της ΔΕΗ, τον γκρέμισε και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο ηλεκτρισμού.


Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες, μια και η βλάβη αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 11 ο πρωί.

Formula 1: Μπάτον υπεράνω όλων


Formula One
Image via Wikipedia
Ο πρώτος αγώνας αποζημίωσε τελικά τους φίλους της Formula 1 που τον περίμεναν με ανυπομονησία. Παράλληλα, επιβεβαίωσε όλους όσοι υποστήριζαν ότι φέτος με την παρουσία έξι παγκόσμιος πρωταθλητών θα δούμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα.

Ο σημερινός, πρώτος αγώνας της χρονιάς στην πίστα του Αλμπερτ Παρκ τα είχε όλα! Σκληρές μάχες, προσπεράσεις, εναλλαγές θέσεων, συγκρούσεις, εγκαταλείψεις, αποζημιώνοντας όσους τον παρακολούθησαν.

ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Κάρυστος: Νέο επεισόδιο για το νοσοκομείο

 
Νέα κόντρα  του κ. Πετσή με τη "Δημοτική Κοινότητα Καρύστου" για ένα ... πανό.

Φαίνεται ότι όλη η ιστορία εξελίσσεται σε μια προσωπική κόντρα και η ιστορία με το νοσοκομείο Καρύστου διαιωνίζεται και από τις δύο πλευρές.

Εναντίον του κ. Πετσή εξέδωσε ανακοίνωση η Δημοτική Κοινότητα Καρύστου στην οποία αναφέρει τα εξής:

"Η Δημοτική Κοινότητα Καρύστου, θέλει να ενημερώσει τον καρυστινό λαό για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Νοσοκομείο Καρύστου στις 15 Μαρτίου το βράδυ.
Ο (παραιτηθείς;) κ. Πετσής, έδωσε εντολή προς τους εργαζομένους του νοσοκομείου να ξεκρεμάσουν τα πανό της Δημοτικής Κοινότητας Καρύστου, από τον εξωτερικό χώρο όπου είναι αναρτημένα.
Προς ΤΙΜΗΝ τους, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που ήτανε βάρδια το βράδυ, αρνήθηκαν να κατεβάσουν τα πανό μη θέλοντας να δημιουργηθεί πρόβλημα στην τοπική κοινωνία.
Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση για μία ακόμα φορά να καταδικάσουμε την ενέργεια του (παραιτηθέντος;), που προσπαθεί να δημιουργήσει «ΕΜΦΥΛΙΟ», βάζοντας τους εργαζομένους του νοσοκομείου απέναντι στη κοινωνία της Καρύστου ώστε να καλύψει τα όποια λάθη του.
Εμείς συνεχίζουμε, παίρνοντας δύναμη από τους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύτηκαν, με ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, την οποία διαμαρτυρία μας και:
Δηλώνουμε ότι όποτε πραγματοποιηθεί, η δέσμευση του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου που έδωσε στις 5 Μαρτίου 2012 στον Δήμαρχο μας για αντικατάσταση του, εμείς οι ίδιοι θα πάμε και θα ξεκρεμάσουμε τα πανό που αναφέρονται στον συγκεκριμένο «ΚΥΡΙΟ;».
Υ.Γ.: Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε αργά το βράδυ, μας δήλωσε ότι δεν είχε γνώση της ενέργειας του κ. Πετσή και ενεργώντας πυροσβεστικά, έδωσε εντολή στους εργαζόμενους να μην τα κατεβάσουν.
Αφού ο κ. Πετσής δρα εν αγνοία του προϊσταμένου του, μας δημιουργούνται τα εξής ερωτήματα:
ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ;
ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΝΕ;
ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ;
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΕΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ;
Ανεπίτρεπτο εκλεγμένο μέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, να στρέφεται κατά της Δημοτικής Κοινότητας Καρύστου.
Ευχόμαστε να δούμε σύντομα την αντικατάσταση του, ώστε επιτέλους να έρθει η ηρεμία που χρειαζόμαστε όλοι αυτές τις δύσκολες ώρες και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για την αναβάθμιση του νοσοκομείου."

Σκανδαλίδης: "Ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει πάντα ανοιχτή την πόρτα"

"Ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει πάντα ανοιχτή την πόρτα" δήλωσε πριν λίγο ο Κ. Σκανδαλίδης στο MEGA και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις σημερινές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Στις 9.00 το πρωί τα 768 συνολικά εκλογικά κέντρα σε κάθε καποδιστριακό δήμο στα οποία έχουν στηθεί 1074 κάλπες, για την εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 5 το απόγευμα με δυνατότητα παράτασης για δύο ώρες το μέγιστο.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 
Που θα ψηφίσουν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια

Για τρομοκρατία κατηγορούν τη ΝΕΟΣΕΤ στο Βασιλικό

ΦΩΤΟ από egnomi.gr
Για τρομοκρατία κατηγορούν οι συνδικαλιστές τη ΝΕΟΣΕΤ στο Βασιλικό και σε μια σκληρή ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, αναφέρει:


"Στο εργοστάσιο της ΝΕΟΣΕΤ που βρίσκεται στο ΒΑΣΙΛΙΚΟ Εύβοιας, συνεχίζεται η κατάφωρη καταπάτηση του Ν.1264/82

Η εργοδοσία συνεχίζει να αρνείται να συναντηθεί με το νόμιμο Σωματείο και  προβαίνει  σε έντονες αντισυνδικαλιστικές δράσεις, καταπατώντας τη Δημοκρατία στους χώρους εργασίας.

Οι βλαπτικές μεταβολές, οι εκδικητικές διώξεις, η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης  στα μέλη του Δ.Σ. δεν έχουν προηγούμενο.

Η καλά σχεδιασμένη  επίθεση του Διευθυντή του εργοστασίου δεν έχει όρια και στέλνει εξώδικα στους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων με σκοπό την τρομοκράτησή τους.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!"

Της... πατάτας έγινε και στο Αλιβέρι!

Η πατάτα δεν πήγε μόνο στην Χαλκίδα αλλά και στην περιφέρεια.

Το κίνημα της πατάτας διείσδυσε και στα εργοστάσια. Διανομής πατάτας έγινε και στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Αλιβέρι.

Την περασμένη εβδομάδα πήγε και στην ΑΓΕΤ. "30 περίπου τόνοι μοιράστηκαν σε όσους εργαζόμενους είχαν δηλώσει" είπε στο evianews, εκ μέρους του σωματείου ο Δημήτρης Μούντριχας.

Σκάνδαλο με Διευθύντρια σε σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο

Ανάστατη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα στο Ρέθυμνο καθώς την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι διατάχτηκε ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος διευθύντριας σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης, που κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων.

Τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο έσκασαν σαν βόμβα στην κοινωνία του Ρεθύμνου ωστόσο η «ύποπτη» συμπεριφορά της εκπαιδευτικού εδώ και αρκετό καιρό είχε προκαλέσει αντιδράσεις τόσο των καθηγητών όσο και των γονέων.

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕΡ κ. Χρήστος Σουρουλής, "στα γραφεία της Ένωσης είχαν φτάσει αρκετές φορές καταγγελίες και παράπονα εκπαιδευτικών για τη συμπεριφορά της Διευθύντριας, που επιεικώς μπορεί να χαρακτηριστεί ως μη πρέπουσα, σε ένα σχολείο μάλιστα που είναι το πιο ευαίσθητο της πόλης, καθώς είναι σχολείο για άτομα με ειδικές ανάγκες"
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

«Έως το 2015 το πρώτο ελληνικό ηλιακό ρεύμα στην κεντρική Ευρώπη»

Το πρόγραμμα ηλιακής ενέργειας «Ήλιος», η προοπτική επενδύσεων και ο προγραμματισμός για ελληνικό ηλιακό ρεύμα στην κεντρική Ευρώπη ως το 2015 αποτελούν το κεντρικό θέμα της συνέντευξης που παραχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο οικονομικό περιοδικό «WirtschaftsWoche» και προδημοσιεύεται σήμερα στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος την Πέμπτη συναντήθηκε στο Βερολίνο με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών 
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και με εκπροσώπους του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων, αναδεικνύει την ανάγκη μαζί με την δημοσιονομική σταθεροποίηση της Ελλάδας να προωθηθεί η ανάπτυξη, με έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως η ηλιοφάνεια, η οποία στην Ελλάδα είναι κατά περίπου 50% μεγαλύτερη από ό,τι στην Γερμανία.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σε καρδιακή προσβολή οφείλεται η κατάρρευση του Μουάμπα

Σε καρδιακή προσβολή οφείλεται η κατάρρευση του Φαμπρίς Μουάμπα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Τότενα-Μπόλτον... σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται.

Σε κοινή ανακοίνωση της ομάδας του και του «London Chest Hospital» γίνεται λόγος για κρίσιμη κατάσταση, ενώ έγινε γνωστό ότι ο ποδοσφαιριστής παραμένει σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Wikileaks: Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ «καρφώνει» Γιώργο για το έλλειμμα

Μια αποκάλυψη για το έλλειμμα του 2009 που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αλλά και μεταξύ των κόμματων έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσω των Wikileaks.
Όπως γράφουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ «για σκόπιμη διόγνωση του ελλειματος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» κάνει λόγο Ελληνας πληροφοριοδότης της αμερικάνικης ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Stratfor. Οπως αναφέρεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα που αποκτήθηκε από το Wikileaks, η συγκεκριμένη πηγή ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να ξεκαθαρίζεται αν έθεσε υποψηφιότητα στις τελευταίες εκλογές ή παλαιότερα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Μεγάλη διαδήλωση υπέρ της ειρήνης στα Σκόπια

Περίπου 2000 πολίτες των Σκοπίων, διαφορετικών εθνικοτήτων, πραγματοποίησαν σήμερα διαδήλωση υπέρ της ειρήνης, στο κέντρο της πόλης. 
Τη διαδήλωση οργάνωσαν περίπου 70 ΜΚΟ και σε αυτήν συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, καθώς και γνωστοί ηθοποιοί, τραγουδιστές και καλλιτέχνες της ΠΓΔΜ.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Οι Κυριακάτικες εφημερίδες

Ο Γιάννης Μπουτάρης προσελκύει το (θετικό) ενδιαφέρον του ξένου Τύπου

«Small is beautiful» είπε μεσούσης της οικονομικής κρίσης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης και έσπευσαν οι απεσταλμένοι στη Θεσσαλονίκη των πιο ισχυρών εφημερίδων στον κόσμο να δουν τι ακριβώς εννοεί ένας δήμαρχος στην Ελλάδα της μιζέριας, των διαδηλώσεων, του γιαουρτώματος, των προπηλακισμών, των καταλήψεων και των δακρυγόνων.

Δημοσιογράφοι από την «Die Zeit», το «Spiegel», τους «New York Times», τον «Observer», τη «Zaman», τη «Hurriyet», τη «Jerusalem Post» και πολλά άλλα ξένα ΜΜΕ φάνηκε ότι διψούν για περιπτώσεις που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει υγιή αντίδραση στη χειρότερη κρίση που έχει περάσει στην ιστορία της και έσπευσαν να συναντηθούν με τον κ. Μπουτάρη, τους αντιδημάρχους και τους επιτελείς του, έτοιμοι να παρουσιάσουν ό,τι κάτι καλό γεννιέται σε αυτόν τον τόπο από τις στάχτες και τη μιζέρια.
 

Χωρίς ρεύμα περιοχές της Χαλκίδας

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα μείνουν την Κυριακή 18 Μαρτίου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι μεγάλες περιοχές της Χαλκίδας, από την οδό Καρακλέων, στη Δεξαμενή, μέχρι την οδό Μιαούλη, στη Σουβάλα.

Όπως εξήγησε στο egnomi.gr ο τεχνικός της ΔΕΗ Δημήτρης Βασιλείου η διακοπή είναι απαραίτητη, προκειμένου να γίνουν κάποιες συγκεκριμένες τεχνικές εργασίες, οι οποίες είναι αδύνατο να γίνουν με το ρεύμα ενεργό.

Το θέμα είναι ότι οι νοικοκυρές πρέπει να κάνουν τα ...κουμάντα τους για φαγητό, διότι η διακοπή θα διαρκέσει όλες τις πρωινές ώρες και αν δεν υπάρχει μέριμνα θα ...πέσει πείνα σε αρκετά σπίτια την Κυριακή.

Πιάστηκαν στα χέρια στη Χαλκίδα για τις... πατάτες

Δεν έλειψαν οι φασαρίες σήμερα στη Χαλκίδα, από όσους περίμεναν για να προμηθευτούν φθηνή πατάτα, εξαιτίας της καθυστέρησης του φορτηγού, γεγονός που συντέλεσε στο να αργήσει να γίνει η διανομή στο Πάρκο του Λαού και να ξεσπάσουν καβγάδες .

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...