Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Περιφέρεια Στερεάς: H προστασία του περιβάλλοντος στην πρώτη γραμμή

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και της προσκεκλημένης Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μαργαρίτας Καραβασίλη, έγινε η Ειδική Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, με θέμα τα περιβαλλοντικά ζητήματα της Στερεάς Ελλάδας.

Στην Ειδική Συνεδρίαση είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν οι τα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών (Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης) όλων των περιφερειακών ενοτήτων, καθώς και εκπρόσωποι περιβαλλοντικών φορέων.

Η Ειδική Συνεδρίαση εξελίχθηκε σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διαδικασία, στην οποία παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα περιβαλλοντικά ζητήματα στη Στερεά Ελλάδα και οι ενέργειες που έχουν γίνει ή βρίσκονται σε εξέλιξη για την επίλυσή τους.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, καλωσορίζοντας την κ. Καραβασίλη αναφέρθηκε στη μακρόχρονη συνεργασία τους, που χρονολογείται από το 2003. Ο κ. Περγαντάς ως Νομάρχης Βοιωτίας και η κ. Καραβασίλη ως Γενική Επιθεωρήτρια του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος συνεργάστηκαν στενά, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση των ελέγχων στην άτυπη βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων – Σχηματαρίου. Στα 8 χρόνια της Νομαρχιακής θητείας, επιβλήθηκαν πρόστιμα πάνω από 3.000.000 €, ανακλήθηκαν άδειες βιομηχανιών για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, και αναδείχθηκε και δρομολογήθηκαν λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα του Ασωπού.

Επίσης ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται σε συνεργασία με το Υπουργείο για την εξυγίανση στην ευρύτερη περιοχή Θήβας – ευρύτερης περιοχής Ασωπού και Μεσσαπίων, τονίζοντας την άμεση κατασκευή έργων υδροδότησης με πόσιμο νερό των οικισμών της περιοχής, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την υπογραφή της ένταξης και χρηματοδότησης με 5.300.000 € της ύδρευσης στο Νεοχωράκι και Ελαιώνα Βοιωτίας.

Επιπλέον ο κ. Περγαντάς επεσήμανε τα μείζονα περιβαλλοντικά θέματα της Στερεάς Ελλάδας, στην περιοχή των Μεσσαπίων, όπου ξεκινά η απομάκρυνση των επικίνδυνων αποβλήτων, στη ΛΑΡΚΟ και στους ορεινούς όγκους με τη λειτουργία μεταλλείων ενώ τόνισε την ανάγκη προστασίας των θαλασσών των Κορινθιακού, Ευβοϊκού και Μαλλιακού κόλπων.

Ακόμα, ο Περιφερειάρχης, επανέφερε την αξιοποίηση του Περιβαλλοντικού Μητρώου Επιχειρήσεων, που είχε εκπονηθεί από τη Νομαρχία Βοιωτίας και είχε αναγνωριστεί από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος ως ένα αξιόπιστο εργαλείο ελέγχου, λέγοντας ότι θα πρέπει να καθιερωθεί θεσμικά για τον έλεγχο της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στις επιχειρήσεις.

Η Ειδική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, κ. Καραβασίλη, μίλησε για την εποικοδομητική συνεργασία της με τον Περιφερειάρχη, εξαίροντας την καλή δουλειά της Νομαρχίας Βοιωτίας, που συνέβαλε στη δρομολόγηση και εφαρμογή του προγράμματος απορρύπανσης του Ασωπού. Τόνισε επίσης την εξαιρετική δουλειά του Περιβαλλοντικού Μητρώου, που προορίζεται να ενταχθεί στο κεντρικό ηλεκτρονικό μητρώο, με στόχο την καθιέρωση της «περιβαλλοντικής ενημερότητας» για τις επιχειρήσεις.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Περγαντάς : «Η παρουσία της Ειδικής Γραμματέως κ. Καραβασίλη, στην Ειδική Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, έχει έναν έντονο συμβολισμό. Ουσιαστικά προχωρούμε στη δεύτερη περίοδο της συνεργασίας μας, που σαν μοναδικό στόχο έχει την εντατικοποίηση των προσπαθειών μας για τη βελτίωση και προστασία του περιβάλλοντος. Βασικό υπόβαθρο της περιβαλλοντικής προστασίας είναι η θέσπιση και εφαρμογή χωροταξικού σχεδιασμού, που επί δεκαετίες έχει λείψει από τη χώρα μας. Σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να δούμε προσεκτικά το θέμα της ανάπτυξης και να προχωρήσουμε με κανόνες. Ας μην παραγνωρίζουμε ότι η ανάπτυξη έχει αναφορές σε τρείς τομείς : στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον. Είναι καθήκον μας να μεριμνήσουμε και να προσπαθήσουμε για όλους»

Αγώνες jet ski στο Νησί των Ονείρων.

European Jet Ski Championship, Crikvenica, CroatiaImage via WikipediaΜικρά και μεγάλα, ακριβά και πανάκριβα, μαυρα σε στυλ batmobile αλλα και πολύχρωμα, είναι τα πολυτελή παιχνίδια για μεγάλα αγόρια της θάλασσας που σκίζουνε τα κύματα με ιλιγγιώδεις ταχύτητες.

Κάνουνε τα κεφάλια να γυρνάνε είτε βρίσκονται στην ξηρά είτε στην θάλασσα, όσοι όμως παρευρέθηκαν το Σαββατο το απόγευμα στη 2η μέρα φεστιβάλ του Νησιου είχαν την ευκαιρία να απολάυσουν απο κοντά “τις κόντρες των μεγάλων” αντιπάλων του είδους.

Ο Χάρης Ρώμας κάνει διακοπές στη Κύμη.

Μπορεί η Ναταλία Γερμανού να λάτρεψε τη Κύμη και τη Χιλιαδού και μέσα απότ ο twitter να το διέδωσε σε όλους τους φίλους της, ο ηθοποιός και σεναριογράφος Χάρης Ρώμας προτίμησε να το κρατήσει κρυφό.

Στην όμορφη Κύμη ξεκουράζεται αλλά και δουλεύει το νέο του σενάριο για σίριαλ ο δημοφιλής ηθοποιός που έχει κάνει μεγάλες επιτυχίες στην τηλεόραση.

Και μπορεί στο "Καφέ της Χαράς" ο Πώποτας να είναι .ενας δύσκολος χαρακτήρας, ό ίδιος είναι απλός και απολαμβάνει τις διακοπές του χαλαρώνοντας αλλά και παίζοντας beach volley.

Με καλή παρέα ο Χάρης Ρώμας κολυμπά και διασκεδάζει αλλά και απομονώνεται όταν θέλει να δουλέψει.

ΜΕ ΤΙ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ Η ΝΑΤΑΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΥ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ


ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΚΑΙ ΦΑΝΗ ΧΑΛΚΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΜΕ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ

Μπουρλότο στον ΔΑΡΙΓΚ

Μπουρλότο στον ΔΑΡΙΓΚ προσπάθησαν να βάλουν άγνωστοι δράστες. Την εκδοχή αυτή εξετάζει σοβαρά η Πυροσβεστική που την Κυριακή το απόγευμα,  δέχτηκε τηλεφώνημα για φωτιά που είχε ξεσπάσει στο περίβολο χώρο του εργοστασίου της ΔΑΡΙΓΚ.

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, και έτσι η φωτιά δεν επεκτάθηκε στα γύρω σπίτια, αφού η περιοχή είναι κατοικημένη.

Ωστόσο οι φλόγες της πυρκαγιάς έκαψαν τον αποθηκευτικό χώρο της ΔΑΡΙΓΚ.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και θα πρέπει από την Πυροσβεστική , πέρα από τις έρευνες για εμπρησμό  - και τον σκοπό που θα εξυπηρετούσε κάτι τέτοιο-  να αναζητήσει ευθύνες στους ιδιοκτήτες του χώρου που δεν έχουν φροντίσει για την σωστή φύλαξή του με συνέπεια να κινδυνεύει μια ολόκληρη κατοικημένη περιοχή.
πηγη:eviaportal.gr

Απεβίωσε ο Ευβοιώτης Μητροπολίτης Χίου

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Χίου
O Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, κ.κ. Διονύσιος απεβίωσε σήμερα, ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Ο αποθανών Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Διονύσιος Μπαϊρακτάρης γεννήθηκε στους Καλημεριανούς Ευβοίας.

Το πτυχίο της Θεολογίας έλαβε το 1956. Μετά ταύτα παρακολούθησε Νομικά. Χειροτονήθηκε Διάκονος, το 1952, και υπηρέτησε, επί οκταετία, ως Αρχιδιάκονος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών.

Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1960. Υπηρέτησε στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού (1960 - 1978), όπου και δίδαξε σε παραγωγικές Σχολές Υπαξιωματικών Πόρου και Ναυστάθμου Σαλαμίνας, και στη συνέχεια κατέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Θρησκευτικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μητροπολίτης Χίου εξελέγη την 6η Νοεμβρίου, χειροτονήθηκε σε Επίσκοπο την 11η Νοεμβρίου (Επέτειο των Ελευθεριών της Χίου) και ενθρονίστηκε την 16η

Εύβοια: Βρέθηκε χειροβομβίδα στο Πόρτο Μπούφαλο

Πυρομαχικό υλικό, μέσα στη θαλάσσια περιοχή Πόρτο Μπούφαλο της Εύβοιας και συγκεκριμένα σε βάθος, περίπου, 3 μέτρα  και σε απόσταση 5 μέτρα  από βραχώδη ακτογραμμή, βρήκε την Κυριακή  ιδιώτης, ο οποίος ενημέρωσε τη λιμενική αρχή Αλιβερίου.

Λιμενικοί που έφθασαν στην περιοχή εντόπισαν το  πυρομαχικό υλικό και εξακρίβωσαν  ότι  πρόκειται για παλαιού τύπου χειροβομβίδα, με οξειδώσεις σε μεγάλη έκταση.

Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις,  ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες,  για να παραλάβουν και να εξουδετερώσουν το επίμαχο υλικό, ενώ στο σημείο όπου αυτό βρέθηκε  τοποθετήθηκε κατάλληλη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...