Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - Ανύπαρκτο γυμναστήριο κόστισε 1,2 εκατ. ευρώ στο δήμο Ερέτριας

Μαγική εικόνα. Η φωτο είναι από το αρχείο...

Κλειστό γυμναστήριο, το οποίο υπολογιζόταν να είναι έτοιμο το 2006, παραμένει ανύπαρκτο ενώ ο εργολάβος έχει δεσμεύσει το ποσό των 1,2 εκατ. ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου


Με το ποσό των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ έχει χρεωθεί ο δήμος Ερέτριας, στην Εύβοια, για ένα κυριολεκτικά ανύπαρκτο έργο.

Πρόκειται για κλειστό γυμναστήριο στην Άνω Βάθεια, το οποίο ήταν ενταγμένο στα έργα που είχαν μελετηθεί το 2004 να γίνουν στην περιφέρεια αλλά έμειναν στις καλένδες. Το γυμναστήριο θεμελιώθηκε το 2005 και τότε είχε υπολογιστεί ότι θα ολοκληρώνονταν μέσα σε 12 μήνες. Κάτι που φυσικά δεν έγινε. Για την ακρίβεια αυτή τη στιγμή στο χώρο έχει μπει μόνο μια επίστρωση τσιμέντου καθαριότητας.

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, και το γεγονός ότι από ελέγχους που έγιναν από αρμόδια κλιμάκια διαπιστώθηκε ότι τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την επίστρωση δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση που το έργο συνεχιστεί κάποια στιγμή, θα πρέπει να φτιαχτεί από την αρχή.

Υπάρχουν και χειρότερα ωστόσο, καθώς ο εργολάβος με δικαστική απόφαση, κατάφερε να καταλογίσει στο δήμο 1.000.000 ευρώ συν τους τόκους, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 1,2 εκατομμύρια. Τα χρήματα αυτά έχουν δεσμευτεί από τους λογαριασμούς του δήμου.

Μετά από όλα αυτά, ο δήμος είναι αποφασισμένος να κινηθεί δια της δικαστικής οδού κατά παντός υπευθύνου.


Πληροφορίες από lamiastar.gr

Αλιβέρι: Οι Πακιστανοί στο σπίτι τους είχαν εργαστήριο πλαστών dvd...

Δύο Πακιστανοί συνελήφθησαν στο Αλιβέρι από άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος έχοντας στην κατοχή τους 530 περίπου κλεψίτυπα cd και dvd. 


Συγκεκριμένα πάνω τους βρέθηκαν 82 cd και 194 dvd μέσα στο αυτοκίνητο τους 130 και στο σπίτι που διέμεναν 198 dvd και cd.

Στην συνέχεια οι δυο Πακιστανοί οδήγησαν τους αστυνομικούς σε άλλο σπίτι στο χωριό Γαβαλά όπου εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τρια αντιγραφικά μηχανήματα.

Αύριο θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Χαλκίδας

«ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ» στη ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

«ΤΟ ΠΑΤΖΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ζαρζαβατικό. Το κρεμμύδι έχει τόσες σελίδες όσο το Πόλεμος και Ειρήνη και καθεμιά τους είναι αρκετά αψιά για να κάνει ακόμα κι έναν δυνατό άνδρα να δακρύσει,…»


Από το βιβλίο του ΤΟΜ ΡΟΜΠΙΝΣ, «ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ».

Είναι το βιβλίο που θα συζητήσει η ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ του βιβλιοπωλείου ΠΕΡΓΑΜΑΛΗΣ την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 στις 7 το απόγευμα.

Μέσα Φθινοπώρου και η μέρα συνεχίζει να μικραίνει, όμως στην πάντα όμορφη συντροφιά της Λέσχης Ανάγνωσης του βιβλιοπωλείου μας όσο περνάει η ώρα το ενδιαφέρον μεγαλώνει.
Ένα τσάι ή καφές  συμπληρώνουν την ωραία κουβέντα… και ο χρόνος πάντα να μην επαρκεί…
Ελάτε κι αδιάβαστοι…  θα είμαστε επιεικείς στη βαθμολογία!
Πάντως το βιβλίο υπάρχει στο βιβλιοπωλείο .

Η λέσχη ανάγνωσης είναι μία παρέα αναγνωστών, που συναντώνται μία φορά το μήνα και συζητούν για το βιβλίο που έχουν επιλέξει από τον προηγούμενο μήνα. Μέσα από το ανθρώπινο «μωσαϊκό» της παρέας οι αναγνώστες ανακαλύπτουν με έκπληξη ότι ένα μυθιστόρημα ή διήγημα «κρύβει» μυστικά που αποκαλύπτονται μέσα από μία εποικοδομητική και πάνω απ΄ όλα διασκεδαστική και ευχάριστη κουβεντούλα διάρκειας μιας το πολύ μιάμισης ώρας. Το μυαλό ξεκουράζεται, «γεμίζουν οι μπαταρίες» και οι αναγνώστες περιμένουν με ανυπομονησία την επόμενη συνάντηση.

Η υποχρέωση των αναγνωστών είναι μόνο η αγορά του προς συζήτηση βιβλίου.

ΔΗΜ. & ΣΤ. ΠΕΡΓΑΜΑΛΗΣ ΟΕ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
ΧΑΡΩΝΔΑ 14  (ΕΝΑΝΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ)
ΧΑΛΚΙΔΑ      ΤΚ 34100
ΤΗΛ. 2221076335,  2221080107, 2221076394
FAX  2221080102

Στο δρόμο Στόμιο-Πλατάνα: 53χρονος δικυκλιστής έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα

Έχασε τον έλεγχο της μηχανής και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα 


Τραγικό φινάλε επιφύλασσε η μοίρα για μεσήλικα από την περιοχή της Κύμης. Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή του σήμερα νωρίς το πρωί.

Το τροχαίο έγινε στο δρόμο Στόμιο-Πλατάνα, στο σημείο των κατολισθήσεων. Ο δικυκλιστής κατευθυνόταν προς το Στόμιο όταν για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο της μηχανής του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και κατέληξε στα βράχια, δίπλα στη θάλασσα.

Διερχόμενοι οδηγοί ενημέρωσαν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ μετέφερε τον δικυκλιστής στο Νοσοκομείο της Κύμης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Γιόρτασε η Παναγία Λαγκαδιώτισσα στην Χαλκίδα.


Με Θείο Κήρυγμα, αρτοκλασία και  παραδοσιακούς χορούς εκατοντάδες πιστοί χθες, στον πανηγυρικό Εσπερινό της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Ιερό παρεκκλήσι της Παναγίας Λαγκαδιώτισσας στην Χαλκίδα.


Πολύς ο κόσμος που πήγε να ασπαστεί την Εικόνα ανάβοντας ένα κερί, αλλά πάρα πολύ λίγοι οι επίσημοι, μόλις  που διακρίναμε τον Λευτέρη Παπαγιωργόπουλο, την Ελένη Βάκα και τον Διαμαντή Καρκαντελίδη. 



Τα χορευτικά τμήματα ήταν από  το καλλιτεχνικό εργαστήρι της Νέας Αρτάκης, τα οποία χόρεψαν χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία  και τα Ελληνικά Νησιά μας και  ενθουσίασαν τον κόσμο, χοροδιδάσκαλος ο Θοδωρής Γιαννακάρας.


Από τους πρωτεργάτες που βοήθησαν στη γιορτή, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου  ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΕΡΓΑΣ και Ο ΠΑΝΟΣ ΣΥΚΙΩΤΗΣ. Έψαλε και ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΣΙΜΠΟΣ


VIDEO KAI ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ






Τα παιδιά, δημιούργησαν το δικό τους πολύχρωμο αμπέλι.


Στα πλαίσια των καλοκαιρινών δράσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου , ο Α’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός στο Φανάρι, φιλοξένησε στο χώρο του την 36η δράση με το κίτρινο χρώμα και θέμα «Οι... Σταφυλοζουληχτές». 



Αρχικά, έγινε ανάγνωση του παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά, «Το παπάκι που δεν του άρεσαν τα ποδαράκια του», από τη Δήμητρα Νικηφορίδου της ομάδας Φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης.


Στη συνέχεια τα παιδιά δραματοποίησαν σκηνές από το παραμύθι, τραγούδησαν τραγούδια για τον τρύγο και πάτησαν σταφύλια στο αυτοσχέδιο πατητήρι, που είχαν δημιουργήσει οι παιδαγωγοί του Παιδικού Σταθμού.


Η εκδήλωση τελείωσε με κατασκευές κολάζ από τα παιδιά, δημιουργώντας έτσι το δικό τους πολύχρωμο αμπέλι.


Πνίγηκε 68χρονη στις Συκιές

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 68χρονη από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Συκιές στη Χαλκίδα.


Η 68χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

Δροσιά: 41χρονος πήρε χάπια να αυτοκτονήσει λόγω ερωτικής απογοηήτευσης

Ο 41χρονος άνδρας έκανε απόπειρα αυτοκτονίας εχτές το βράδυ στην Δροσιά. Πήρε ένα κουτί χάπια γιατί η κοπέλα του ζήτησε να χωρίσουν.


Με εντολή των γιατρών μεταφέρθηκε σήμερα στο ψυχιατρείο, στο Δαφνί.

Ήταν στις 22.00 το βράδυ στην Δροσιά, όταν ο 41χρονος εντοπίστηκε λιπόθυμος σε πεζοδρόμιο από κατοίκους, οι οποίοι ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ και την αστυνομία.

Έβγαζε αίμα από το στόμα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε πάρει μεγάλη ποσότητα χαπιών με στόχο να αυτοκτονήσει, ενώ τα αίτια της πράξης του αποδίδονται στην ερωτική απογοήτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγη ώρα πριν την απόπειρα είχε συναντηθεί με την κοπέλα του, η οποία του ζήτησε να χωρίσουν και ακολούθησε άγριος τσακωμός.

Ο 41χρονος της φώναξε στο τέλος ότι θα βάλει τέρμα στην ζωή του, όπως και επιχείρησε να κάνει.

Οι γιατροί του έκαναν πλύση στομάχου και μπόρεσαν να τον σώσουν, αλλά η κατάσταση του είναι ακόμα σοβαρή, ενώ αποφασίστηκε να μεταφερθεί σήμερα το πρωί στο ψυχιατρείο, στο Δαφνί, καθώς είναι ψυχικά διαταραγμένος και αρκετά επικίνδυνος.

Για το απίστευτο συμβάν διενεργείται προανάκριση από το Α.Τ. Χαλκίδας.
eviazoom

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...