Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Περιφέρεια: Στόχος η δημιουργία θέσεων εργασίας

«Μια σημαντική  συνεισφορά στις ευκαιρίες απασχόλησης στη Στερεά Ελλάδα», χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Περιφέρειας στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς επισημαίνοντας «Αυτή τη δύσκολη εποχή, της οικονομικής κρίσης και της αυξημένης ανεργίας, παρεμβαίνουμε αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και χρηματοδότηση.  Στόχος μας είναι να δώσουμε μια διέξοδο σε πολλούς άνεργους συμπολίτες μας και να διαμορφώσουμε συνθήκες συνεργασίας και κοινωνικής συν-ευθύνης με φορείς, έτσι ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τον τόπο μας».

H συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο συγχρηματοδοτούμενο από κοινοτικά κονδύλια πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, είναι μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση, ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο, που θα δημιουργήσει απασχόληση για εκατοντάδες ανέργους σε όλη τη Στερεά Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια και για τις 5 Περιφερειακές Ενότητες θα συνεργαστεί με φορείς το ΙΝΕ ΓΣΕΕ και τον Σύλλογο ΑμεΑ και επιπλέον για την Φωκίδα με την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, και για την Εύβοια με το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Επιχειρήσεων.

Μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, προβλέπεται  η δημιουργία 1.296 θέσεων εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 4.245.937 €, στους εξής τομείς :
  • Εθελοντικές δράσεις προώθησης και προαγωγής δημόσιας υγείας και πρόνοιας (696 θέσεις εργασίας για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες)
  • Εθελοντικές δράσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης και πολιτικής προστασίας (458 θέσεις εργασίας για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες)
  • Δράσεις για την κοινωνική απασχόληση (34 θέσεις εργασίας για τη Φωκίδα)
  • Πνοή στην Περιφερειακή ενότητα Εύβοιας (108 θέσεις εργασίας για την Εύβοια)

Σε μαρασμό οι βιομηχανίες της Κεντρικής Ελλάδας

Καταφεύγουν σε απολύσεις, μειώσεις μισθών

Σημαντική υποχώρηση του τζίρου, των παραγγελιών και επιδείνωση του κλίματος στην αγορά, προκύπτει από την τακτική (ανά εξάμηνο) έρευνα, που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, μεταξύ των επιχειρήσεων - μελών του. 
 
Ορισμένες επιχειρήσεις, σύμφωνα με την έρευνα, αναζητούν διέξοδο στις αγορές του εξωτερικού, ένα σημαντικό ποσοστό (περίπου 12 %) προχώρησε σε απολύσεις προσωπικού, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των επιχειρηματιών, που επιλέγουν τη μείωση των αμοιβών, με περιορισμό των ημερών εργασίας, αναγκαστικές άδειες, κατάργηση βαρδιών και διαθεσιμότητες. 


Η έρευνα αφορά το πρώτο εξάμηνο του 2011 και πραγματοποιήθηκε την περίοδο από 16 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου. Συμμετείχαν 110 μεταποιητικές επιχειρήσεις των νομών της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδος. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ο μεγαλύτερος ρυπαντής ο δήμος Χαλκιδέων - Τί λέτε κε Ζεμπίλη;

Τελικα εχουν πολυ πλακα στο Δημο Χαλκιδέων. Ενώ απαγορεύουν (σωστα) την αφισοκόλληση και ρίχνουν προστιμα 500 ευρω, (όχι στους ημετερους ομως) ο ιδιος ο Δήμος γαζώνει... κυριολεκτικά τις κολόνες, τις στασεις, τους τηλεφωνικους θαλάμους, τα φανάρια, την υψηλη γεφυρα κλπ με δικες του αφίσες, οποτε εχει καποια εκδηλωση. Το εξοργιστικο ειναι οτι τις εκδηλωσεις αυτες (κυριως μουσικες-θεατρικες) τις κανει με χρηματα των Δημοτων και ανταγωνιζεται αθεμιτα τους καταστηματαρχες (Δημοτες και αιμοδοτες του Δημου με ποσοστα παρακρατησης επι του τζιρου!!!) που κανουν παρομοιες εκδηλωσεις.
Δηλαδη με τα ΧΡΗΜΑΤΑ των Δημοτων, πληρωνει τον καλλιτεχνη της αρεσκειας του, τον διαφημίζει ρυπαίνοντας ολη την πόλη, και ταυτογχρονα απαγορευει στους επιχειρηματιες με την επιβολη προστιμων να διαφημίσουν αντιστοιχη εκδηλωση επι ισοις οροις..Πιο σωστα πληρωνει ΠΑΡΑΝΟΜΑ αφισοκολλητες απο τα ταμεια του Δημου και μετα οδοκαθαριστες για να καθαρισουν οτι οι ιδιοι ρύπαναν. Μιλάμε για μαφιες!!!!
Το ερωτημα στο Δημαρχο κ.ΖΕΜΠΙΛΗ ειναι πως θελει να επιβαλλει ενα νομο που ο ιδιος ο Δημος της Χαλκιδας τον εχει κανει κουρελοχαρτο? Πως ειναι δυνατον να επιβαλλει επιλεκτικα προστιμα και οι ιδιοι να παρανομουν κατ εξακολουθηση?Δικηγορος ο ιδιος, θα εχει διδαχθει απο φοιτητης οτι <<ενοχος ενοχον ου ποιει>>.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Μιχάλης Χατζηγιάννης Summer tour 2011: Σήμερα @ club Daluz, Εύβοια!


Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης το καλοκαίρι αυτό ταξιδεύει σε μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα και σήμερα κάνει μια μοναδική εμφάνιση στο Club Daluz της Εύβοιας, παρουσιάζοντας ένα αισιόδοξο πρόγραμμα γεμάτο από τις επιτυχίες του τελευταίου του άλμπουμ και όλα τα τραγούδια που έχει αγαπήσει ο κόσμος από την αρχή της καριέρας του μέχρι σήμερα

Σε μία περίοδο που η χώρα δοκιμάζεται, ο κορυφαίος Έλληνας καλλιτέχνης που έχει καταφέρει να αγγίξει το συναίσθημα τόσων ανθρώπων όσο κανείς άλλος από την γενιά του, έρχεται με χαμόγελο και τραγούδια που μας ενώνουν και μας κάνουν να σκεφτόμαστε θετικά και στέλνει το δικό του μήνυμα. Με τη μουσική, την αστείρευτη ενέργεια και την καλή του διάθεση προσφέρει πάντα στο κοινό χαρά και αισιοδοξία.

Ο Μιχάλης φέτος, ανανεωμένος και ξεκούραστος, αφού τον χειμώνα έκανε μόνο 5 επιλεγμένες εμφανίσεις, βρίσκεται στην καλύτερη ερμηνευτικά στιγμή του έχοντας ένα πενταπλά πλατινένιο άλμπουμ στις αποσκευές του. Ένα άλμπουμ που μετράει ήδη πολλά top singles, το “Μία απ' τα ίδια”, σε στίχους Ελεάννας Βραχάλη, πρώτο στις λίστες των ρ/φ ολης της Ελλάδας, το «Έλα κοντά», “Το καλοκαίρι μου”, το “Καλύτερο Ψέμα”, αλλά και τα “Αν είναι έτσι η αγάπη”, “Αν μ' αγαπάς”, “Μία από τα ίδια”, “Το παιδί της βροχής”.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είναι ώριμος καλλιτεχνικά, όχι μόνο σε επίπεδο σύνθεσης και ενορχήστρωσης, αλλά και ερμηνευτικά. Ταυτόχρονα είναι πιο έντονος και πιο συναισθηματικός, ουσιαστικός πάντα στην επικοινωνία του με το κοινό κάθε συναυλίας του.

Και αυτό το καλοκαίρι φέρνει στη σκηνή όλα τα μοναδικά στοιχεία που τον έκαναν αυτό που είναι: λάμψη, ενέργεια και μία δυναμική που ξεκινάει από τη μουσική του και μεταδίδεται από τη σκηνή μέχρι και τον τελευταίο fan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...