Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Πήρε άδεια από τις φυλακές Χαλκίδας και τον έπιασαν να κλέβει στη... Κομοτηνή!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο αλλοδαπός δράστης έχει παραβιάσει τακτική άδεια του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας και συνελήφθη το πρωί του περασμένου Σαββάτου (14-07-2012), στην πόλη της Κομοτηνής.

Οι αστυνομικοί, τον εντόπισαν μετά από τηλεφωνική καταγγελία, την ώρα που προσπαθούσε να παραβιάσει εξώπορτα διαμερίσματος.

Σημειώνεται ότι ο 48χρονος δράστης, ήταν έγκλειστος για παράνομη οπλοφορία – οπλοκατοχή, πυρομαχικά και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Επίσης, ο 48χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις αστυνομικές αρχές για διακεκριμένες κλοπές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης...

Οι ληστές μπήκαν στο σπίτι και άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι!

Αντιμέτωπος με δύο ληστές που επιχειρούσαν να εισβάλουν στο σπίτι του βρέθηκε ένας 38χρονος, στην περιοχή της Παχιάς Άμμου, στην Ιεράπετρα. 

Η νύχτα της περασμένης Δευτέρας (16-07-2012) ήταν εφιαλτική για τον 38χρονο που είδε κατάματα τους διαρρήκτες επί το... έργον.

Ο άνδρας, είδε τους ληστές να προσπαθούν να παραβιάσουν πόρτα του σπιτιού του και όταν εκείνοι βρέθηκαν τετ α τετ μαζί του, το έβαλαν στα πόδια. Οι δύο διαρρήκτες, ηλικίας 36 και 37 ετών τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο χθες τα ξημερώματα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο φίλους – διαρρήκτες.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, ακολούθησε έρευνα στο αμάξι στο οποίο επέβαιναν, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σιδερένιος λοστός μήκους 42 εκατοστών, ένας μαύρος σκούφος και 5 λευκά πλαστικά γάντια μιας χρήσης.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα και στο σπίτι του 36χρονου, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν ένα χρυσό δαχτυλίδι, μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, 8 κινητά τηλέφωνα, 9 φορτιστές κινητών και ένας φορτιστής ηλεκτρονικής συσκευής, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να αιτιολογήσει.

Και Κύπριος υπουργός ήταν στο κύκλωμα με τις μίζες, καταγγέλλει ο ταμίας του Άκη

Ο ταμίας του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, δεν έκαψε μόνο τον ίδιο, στην κατάθεσή του, ούτε μόνο τον άλλοτε διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Αμύνης, Γιάννη Σμπώκο.

Κατονόμασε τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη ως άμεσο συνεργό του κυκλώματος και αποδέκτη «μαύρου» χρήματος!

«Έπαιρνε με βαλίτσες τα λεφτά στην Κύπρο», κατέθεσε στην απολογία του!

Και δεν έμεινε εκεί. Πρόσθεσε ότι ο Τσοχατζόπουλος, ουσιαστικά, εξαγόρασε το διαζύγιο από τη Γερμανίδα πρώην σύζυγό του, Γκούντρουν, με 500 χιλιάδες ευρώ και τρεις χιλιάδες ευρώ μηνιαίως!

Κατέρριψε δε τους ισχυρισμούς της νυν συζύγου του Βίκυς Σταμάτη. «Ο Άκης της τα έλεγε όλα και τα ήξερε όλα», είπε.

Και γιατί αποφάσισε να τα πει τώρα και όχι τον Απρίλιο όταν συνελήφθη;

Διότι τότε είχε υιοθετήσει λάθος συμβουλές, όπως υποστήριξε. Πιθανότατα κατάλαβε ότι δεν θα κέρδιζε τίποτα με αυτή τη στάση και επέλεξε να συνεργαστεί με τις αρχές για να εξασφαλίσει καλύτερη δικαστική μεταχείριση όπως προβλέπει ο νόμος.

Ο Νίκος Ζήγρας είπε στον ανακριτή και την εισσαγγελέα ότι ήταν ο ταμίας του «μαύρου» χρήματος έως το 2004 και στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση του ο επιχειρηματίας Σαπχατζίδης.

“Ξύπνα Βασίλη” στο νησί των ονείρων στην Ερέτρια

Το θεατρικό εργαστήρι Αμαρύνθου “ΚΥΚΛΟΣ”, με 13 χρόνια στον χώρο του Ερασιτεχνικού Θεάτρου, θα μας παρουσιάσει φέτος την ξεκαρδιστική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά, “Ξύπνα Βασίλη”.σε σκηνοθεσία Μιλτιάδη Παπανάγνου.

 ΦΑΝΦΑΡΑΣ: Φαρμάκι έχω στην Ψυχή Φέρνει μαυρίλα θολερή Στα στήθια μου Νύχτα αξημέρωτη ξανά, Με το πιοτό της με κερνά, Εβίβα μου,Σκοτάδι πίνω για πιοτό, Πω πω πω πω πω πω πω πω, Ντέφι της λύσσας μου κρατώ, πωπωπωπω, πωπωπωπω
και το μυαλό μου είναι θολό, πωπωπωπω, πωπωπωπω. 


ΒΑΣΙΛΗΣ: ...και το μυαλό σου είναι θολό και το δικό της πιο λειψό.
Σας εθολώσαν τα λεφτά, γεια σου Φανφάρα φαφλατά. Κοκορίκο!... 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ “ΞΥΠΝΑ ΒΑΣΙΛΗ”Βασίλης Βασιλάκης: Ηρακλής Ντούρμας
Μάνος: Νίκος Γουναρόπουλος
Ντίνα: Δέσποινα Σταματούκου
Κα Αντιγόνη: Αρετή Ορλανδάτου
Περικλής: Αντώνης Λαζάρου
Φανφάρας: Βαγγέλης Παπαδέας
Κα Φαρλάκου: Διαμάντω Μπόικου
Στέλλα: Γεωργία Μαρίνου
Ιουλία: Κωνσταντίνα Αλεξανδρή
Θόδωρος:Νίκος Αντωνίου
Λαμπίρης: Κων/νος Αντωνίου
Λελές: Νίκος Αντωνίου
Α Κυρία: Μαρία Ψυρίδη
Β Κυρία: Κωνσταντίνα Αλεξανδρή
Φροντιστής: Δημήτρης Καραδήμος
Κοστούμια: Αρετή Ορλανδάτου
Σκηνοθεσία: Μιλτιάδης Παπανάγνου

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012 στο νησί των ονείρων στην Ερέτρια και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η βραδιά όμως δεν τελειώνει εκεί…

Άμέσως μετά την Θεατρική Παράσταση , θα δραπετεύσουμε στον κόσμο της μουσικής ακούγοντας τραγούδια του αξέχαστου Νίκου Παπάζογλου.

Ο Γιώργος Παπαγγελής και οι Δραπέτες, θα τιμήσουν τον Νίκο Παπάζογλου , ένα χρόνο και κάτι μετά το ταξίδι του στην γειτονιά των Αγγέλων.

Ευ. Βενιζέλος: «Οχι» σε οριζόντια μέτρα - ΒΙΝΤΕΟ

«Όχι» σε οριζόντια μέτρα τη διετία 2013-2014 είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του μετά από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις περικοπές δαπανών που αναζητούνται για τη διετία 2013 - 2014, ανέφερε πως «η προεργασία μορφοποιείται χωρίς να υπάρχουν οριζόντια μέτρα». Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα ούτε το 2012 και διευκρίνισε κατά λέξη πως θα εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα και όχι νέα μέτρα με το μέγιστο βαθμό κοινωνικής ευαισθησίας.

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε ότι θα βρεθεί λύση και για τα ειδικά μισθολόγια μέσω ισοδύναμων μέτρων.

Γνωστοποίησε επίσης ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών τις επόμενες ημέρες με αντικείμενο την τάχιστη προώθηση των διαρθωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνουν και τις ιδιωτικοποιήσεις. Εξήγησε μάλιστα πως με αυτόν τον τρόπο η χώρα θα δείξει την αξιοπιστία της.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επίσης ανέφερε ότι επήλθε συμφωνία στο ότι «πρέπει να καταρτίσουμε εμείς οι ίδιοι την πρότασή μας για το επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, γιατί μόνο έτσι μπορεί να κλείσει ομαλά ο προϋπολογισμός του 2012 και να καταρτιστεί ο προϋπολογισμός του 2013».

Τέλος, επέμεινε στην αναθεώρηση του προγράμματος, σημειώνοντας πως αφετηρία «είναι η αναγκαία παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής» και καταλήγοντας είπε πως η Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης θα συγκροτηθεί τάχιστα και θα ονομάζεται Εθνική Επιτροπή Οικονομικού Σχεδιασμού.


Enhanced by Zemanta

Τριμελής οικογένεια γλίτωσε από μικρή κατολίσθηση

Τριμελής οικογένεια σώθηκε από μικρή κατολίσθηση του βουνού στο σημείο καρμανιόλα της Ε.Ο. Αιδηψού - Χαλκίδας στο «Δερβένι» λίγο μετά το Προκόπι, χθες το απόγευμα.
«Ενώ βρισκόμασταν εν κινήσει ξαφνικά παρατηρήσαμε μικρές πέτρες να πέφτουν από το βουνό στο προπορευόμενο όχημα, τις οποίες τις έπαιρναν οι τροχοί και τις έριχναν πίσω. Μέχρι να καταλάβουμε ακριβώς το τι συμβαίνει, ακούσαμε ένα δυνατό θόρυβο και ένα τεράστιο κομμάτι βράχου γύρω στα 6 με 7 κιλά αποκολλήθηκε από το βουνό και καρφώθηκε στη μέση περίπου του οχήματος, προς τη θέση του συνοδηγού, όπου καθόταν η σύζυγος μου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να θρυμματιστεί το τζάμι του συνοδηγού, να προκληθεί φθορά και στο μισό τμήμα του οχήματος, αλλά και στο παρμπρίζ. Από τα γυαλιά τραυτίστηκαμε ευτυχώς ελαφρά, εγώ και η σύζυγός μου», τονίζει ο οδηγός του οχήματος κ. Δημήτρης Βαφειάδης, πρώην Λιμενάρχης Λίμνης και Μαντουδίου.

«Δεν θέλω να σκεφτώ το γεγονός πως για κλάσματα δευτερολέπτου η πέτρα μπορεί να είχε χτυπήσει στο πίσω μέρος του οχήματος που κοιμόταν ο 5χρονος γιός μου. Το αρχικό σοκ ήταν ισχυρό προσπαθήσαμε όμως να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας. Σταματήσαμε στην άκρη του δρόμου σιγά σιγά και αφού είδα, ότι ήμασταν όλοι καλά ειδοποίησα την αστυνομία».

Ο κύριος Βαφειάδης μίλησε για την αδιαφορία όλων των πολιτικών αρχών, τόσο τοπικών, όσο και της κεντρικής εξουσίας, λέγοντας χαρακτηριστικά «Ισως περιμένουν να θρηνήσουμε θύματα για να κάνουν κάτι. Εγώ πάντως επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου».

Δυστυχώς, η περίπτωση αυτή δεν είναι η μοναδική, αφού δεκάδες περιστατικά έχουν καταγραφεί στο Δερβένι και όχι μόνο.

Το περιστατικό καθώς και την μαρτυρία κατέγραψαν η Γιώτα Περήφανου και ο Γιάννης Δραπανιώτης από την «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ».

ΒΙΝΤΕΟ - Κουβέλης: Θα ελαφρύνουμε τα ασθενέστερα στρώματα

«Η χώρα πορεύεται για την αντιμετώπιση της κρίσης μέσα σε μια βαθιά ύφεση», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Μετά τον Ευ. Βενιζέλο και ο Φ. Κουβέλης διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα μέσα στο 2012.

«Στόχος μας είναι η επιμήκυνση του προγράμματος», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, υποστηρίζοντας πως στους βασικούς στόχους περιλαμβάνεται η αναθέρμανση της αγοράς.

 «Αποφασίσαμε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα μέσα στο 2012. Αντιθέτως θα επιχειρήσουμε να ελαφρύνουμε τα ασθενέστερα στρώματα», τόνισε ο Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

«Στα επιμέρους ζητήματα, αναζητούμε τα ισοδύναμα για την αντιμετώπιση του ειδικού μισθολογίου. Θα εξασφαλίσουμε τη μη επιβάρυνση του νοικοκυριού μετά την εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης», είπε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε:

«Σε ότι αφορά το τέλος ακινήτων προωθούμε την ανεύρεση μέτρων προκειμένου να ελαφρύνουμε τους ασθενέστερους συμπολίτες μας, οι οποίοι θα πρέπει να εξαιρεθούν από το τέλος. Όσον αφορά στην εξυπηρέτηση των άλλων πολιτών, θα υπάρχει αριθμός δόσεων, οι οποίες θα εκταθούν και πέρα του έτους 2012 έως τις αρχές του 2013».

Για τον γενικότερο σχεδιασμό ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες. «Θα υπάρξει ένα σχέδιο από μεριάς μας για να διεκδικήσουμε την επαναδιαπραγμάτευση και την επιμήκυνση της προσαρμογής».

«Σε ότι αφορά της εξεύρεση των ισοδύναμων, επιμένουμε ότι πρέπει να εξευρεθούν από την περικοπή δημοσίων δαπανών που έχουν να κάνουν με το λειτουργικό κόστος και όχι με το μισθολογικό κόστος. Μπορούμε να επιτύχουμε να υπάρξουν αναπτυξιακά μεγέθη που θα αναθερμάνουν την αγορά και θα μειώσουν την ανεργία», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι: «συμφωνήσαμε ότι οι διαθρωτικές αλλαγές πρέπει να υπάρξουν για το δημόσιο συμφέρον. Είναι δυνατό να επιτευχθεί και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Επίσης, πρέπει να υπάρξει χαλάρωση ρυθμίσεων του Τειρεσία για να ανασάνει μια αγορά που είναι σε ασφυξία. Επίσης, συμφωνήσαμε ότι πρέπει άμεσα να προωθηθεί ο έλεγχος που αφορά στη διαπίστωση φοροδιαφυγής που μπορεί να έχει συντελεστεί σε μεγάλο βαθμό».


Πρόσκοποι Μεσσαπίων: Φαγητό, ποτό και τραγούδι με.. 2 ευρώ

Η Κοινότητα Ανιχνευτών του 1ου Συστήματος Προσκόπων Μεσσαπίων (Πρόσκοποι ηλικίας 15-18 ετών) διοργανώνει την Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 21.30 το βράδυ, μουσική βραδιά με live ελληνικά τραγούδια στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καστέλλας.

Φαγητό, ποτό και τραγούδι με τη συμβολική ενίσχυση των 2 ευρώ.

Μήνυση βόμβα από 7 τράπεζες κατά Λαυρεντιάδη για 450 εκατομμύρια και 4 κακουργήματα

Μήνυση κατά του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και πέντε στενών του συνεργατών κατέθεσαν σήμερα το μεσημέρι στην εισαγγελία Αθηνών εκπρόσωποι 7 τραπεζών (ελληνικών και ξένων) μ τις κατηγορίες της οικονομικής απάτης, της σύστασης συμμορίας, του ξεπλύματος και της χρηματιστηριακής χειραγώγησης μετοχών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr, οι εκπρόσωποι των επτά τραπεζών κατηγορούν τον ήδη υπόδικο για τα δάνεια της Proton Bank επιχειρηματία ότι με τις πράξεις και τις ενέργειές του τις ζημίωσε κατά 450 εκατομμύρια ευρώ. Η δε μήνυση έρχεται συνέχεια της αγωγής για το ίδιο θέμα που έχει ήδη κατατεθεί.

Συγκεκριμένα οι τράπεζες κατηγορούν τον κ. Λαυρεντιάδη ότι με πλασματικούς ισολογισμούς και μέσω της χειραγώγησης της μετοχής της εταιρείας Νεοχημική πέτυχε να δανειοδοτηθεί με το ποσό των 450 εκατομμυρίων ευρώ η εξαγορά της εταιρείας Νεοχημική από το Carlyle Group.

Το μεγαλύτερο μέρος του δανείου βάρυνε την ίδια την εταιρεία και όταν η αμερικανική πολυεθνική επέστρεψε τη Νεοχημική στον κ. Λαυρεντιάδη μετά από σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, τα δάνεια παρέμειναν εν ισχύ. Στην πορεία όμως και ενώ έχει υποβληθεί το αίτημα να υπαχθεί η εταιρεία στο νέο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα που προβλέπει την πώληση των ενεργητικών της εταιρείας σε καθεστώς λειτουργίας,εκτός του ότι το δάνειο σταμάτησε να εξυπηρετείται και έχει καταγγελθεί, αποκαλύφθηκε και ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Λαυρεντιάδης και οι συνεργάτες του είχαν «απογειώσει»την αξία της μετοχής.

Είναι προφανές ότι για τους ίδιους λόγους η Carlyle επέστρεψε τη Νεοχημική στον κ. Λαυρεντιάδη δεχόμενη μάλιστα να πάρει μικρότερο τίμημα.

Με την μηνυτήρια αναφορά τους οι τράπεζες στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η όποια σχέση είχαν στο παρελθόν με τον επιχειρηματία δεν υφίσταται πλέον και ότι εκτός από την επιστροφή των χρημάτων τους ζητούν και την παραδειγματική του τιμωρία.

Να σημειωθεί ότι η άλλη υπόθεση που βαρύνει τον κ. Λαυρεντιάδη και αφορά στα δάνεια μαϊμού της Proton, ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ για την εξαγορά μέσω φίλων και συνεργατών του δεκάδων εταιρειών του,με τα χρήματα να επιστρέφουν σε αυτόν βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προδικασίας και εκκρεμεί η απολογία που θα κρίνει το αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Στον ίδιο έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα και έχουν δεσμευθεί όλα τα γνωστά περιουσιακά του στοιχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Enhanced by Zemanta

Αγωνία και χειροκροτήματα για τον ναυαγοσώστη που έσωσε 12χρονο παιδί!

Θρίλερ στην παραλία της Αμμουδιάς - Οι φωνές του παιδιού που καλούσε σε βοήθεια, συγκλόνισαν τους λουόμενους...


Το πόσο σημαντική είναι η παρουσία ναυαγοσωστών σε παραλίες απέδειξε το περιστατικό που έγινε χθες Τρίτη (17-07-2012), στην παραλία της Αμμουδιάς στην Πρέβεζα. Ο ναυαγοσώστης της παραλίας, που βρίσκονταν σε συνεχή εγρήγορση, έσωσε από βέβαιο πνιγμό ένα 12χρονο αγόρι.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr ο 12χρονος ενώ έκανε μπάνιο δεν αισθάνθηκε καλά με αποτέλεσμα να αρχίσει να καλεί σε βοήθεια. Ο ναυαγοσώστης, ο οποίος βρίσκονταν την στιγμή εκείνη στον πύργο του, εντόπισε αμέσως τον μικρό στην θάλασσα και σε δευτερόλεπτα βρέθηκε στο νερό κοντά στον 12χρονο.

Τον έβγαλε στην ακτή σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και του έδωσε τις πρώτες πρώτες βοήθειες ενώ αμέσως κάλεσε ασθενοφόρο.

Το ότι όμως το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ θα ερχόταν από την Πρέβεζα, αρκετά χιλιόμετρα μακριά, μιας και ούτε από το Καναλάκι αλλά ούτε και από την Πάργα, περιοχές πολύ πιο κοντά δεν υπάρχει ασθενοφόρο, αυτό ανάγκασε συγγενικό πρόσωπο του 12χρονου να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό του, στο κέντρο Υγείας Καναλακίου. Το pamepreveza.gr βρήκε και επικοινώνησε με τον ναυαγοσώστη Νίκο Πιζάνο, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι "Δεν έκανα τίποτε άλλο από το καθήκον μου...", ενώ όπως ενημερώθηκε ο ίδιος από το κέντρο Υγείας ο μικρός είναι καλά στην υγεία του.

Αλιβέρι: Η ΔΕΗ "στρώνει" δρόμους με δικά της λεφτά...

Με λεφτά της της ΔΕΗ, γίνεται  η ανάπλαση της πλατείας Ζωντού και της Λεωφόρου ΔΕΗ, στο Αλιβέρι. Το έργο δημοπρατείται σήμερα Τρίτη 17 Ιουλίου. Ο προϋπολογισμός του είναι 429.996 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί κατά 75% από τη ΔΕΗ και κατά 25% από πόρους του Δήμου.

Το έργο αφορά την ανάπλαση της περιοχής της Πλατείας, η οποία βρίσκεται κατά μήκος της Λεωφόρου Λιγνιτωρυχείου, από την συμβολή της με την οδό Ν. Βρακά μέχρι την συμβολή της με την Λεωφόρο Βύρωνος.

Στα πλαίσια της ανάπλασης, έγινε ο ανασχεδιασμός της με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση και ενοποίηση του χώρου γύρω από το υπάρχον μνημείο και του πεζόδρομου, που συνεχίζεται πίσω από αυτό σε ένα ενοποιημένο δίκτυο πεζοδρόμησης.

Επίσης συμπεριλαμβάνει την δημιουργία Ισόπεδου Κόμβου Ζωντού, καθώς και την βελτίωση των υποδομών της Οδού Λιγνιτωρυχείου στην περιοχή του κόμβου και μέχρι το πέρας της πλατείας Ζωντού και της διασταύρωσής της με την Λεωφόρο Βύρωνος.

Αναδεικνύεται το Μνημείο του Υποσμηναγού Μιχάλη Ζωντού, γίνονται επιστρώσεις με κυβόλιθους και ταινίες μαρμάρου σε ορθογωνικό κάναβο, κατασκευάζονται παρτέρια για την προστασία των υφιστάμενων δέντρων, γίνεται διαμόρφωση των χώρων πρασίνου και φυσικά πλήρης ηλεκτροφωτισμός.

Τριάντα εργολάβοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό, για το έργο, που εκτός από «ανάσα» στην πόλη του Αλιβερίου δίνει και μια εργασιακή ευκαιρία στην δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης, λόγω του μεγάλου του προϋπολογισμού.

Άγριος καυγάς λίγο πριν την κηδεία του πατέρα τους!


Η μαυροφορεμένη μητέρα τους, προσπαθούσε να τους ηρεμήσει αλλά μάταια...


 Mόνο ξύλο δεν έπεσε μεταξύ δύο αδελφών την Δευτέρα το μεσημέρι στου Ψάχου και όλα αυτά επειδή διαφωνούσαν για το... τι κηδεία έπρεπε να κάνουν στον αποθανόντα πατέρα τους!

Τα δύο αδέλφια πενθούσαν τον χαμό του δικού τους ανθρώπου, ωστόσο έπρεπε να κανονίσουν και τα του μυστηρίου. Εκεί άρχισε η διαφωνία η οποία εξελίχθηκε σε καυγά που ξεσήκωσε όλη τη γειτονιά τους. Κι αυτό διότι ο ένας ήθελε να κάνει περισσότερα πράγματα ανεβάζοντας όμως το κόστος της κηδείας, ενώ ο μικρότερος αδελφός του υποστήριζε πως έπρεπε να κάνουν κάτι πιο λιτό χωρίς περιττά έξοδα.

Κουβέντα στην κουβέντα, τα δύο αδέλφια άρχισαν να διαπληκτίζονται και μάλιστα έντονα και δεν άργησαν να απειλούν ο ένας τον άλλον, έστω κι αν όλα αυτά συνέβαιναν μπροστά στη μαυροφορεμένη μάνα τους και την αδελφή τους. Τελικά, σύμφωνα με το dete.gr, τα πνεύματα ηρέμησαν αφού προφανώς τα δύο αδέλφια αντελήφθησαν ότι με τον τρόπο αυτό δεν τιμούσαν τη μνήμη του πατέρα τους...

Ορφανοτροφείο Χαλκίδας: Η.. αυτοκτονία ήταν, τελικά η πτώση ενός ..μεθυσμένου

Η βόλτα ενός ..μεθυσμένου στην περιοχή Ορφανοτροφείου στην Εξω Παναγίτσα, έδωσε αφορμή για νέες φήμες περί... αυτοκτονίας στη Χαλκίδα.

Τελικά οι φήμες διαψεύστηκαν μια και η πτώση ενός 41χρονου άντρα από τα βράχια οφείλεται σε ατύχημα !

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο που έσπευσε επιτόπου,  ο 41χρονος ενώ ήταν μεθυσμένος, περπατούσε στην άκρη του παραλιακού δρόμου.

Αποτέλεσμα ήταν να γλιστρήσει στο κενό και να τραυματιστεί σοβαρά.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

H Playmate σύντροφος του Πρίντεζη γδύνεται για να δείξει τα 12 τατού της [εικόνες]

Η επί τέσσερα χρόνια σύντροφος του διεθνή μπασκετμπολίστα και Playmate 2003, Βιβή Τσιάμη, φωτογραφήθηκε σέξι για το περιοδικό Inked και μίλησε για την σχέση της.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ

ΤΕΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Πλατεία Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα

Άμεση απόσυρση των άδικων φόρων ΤΩΡΑ. Το Περιφερειακό Τμήμα Εύβοιας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στηρίζει τη πρωτοβουλία της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Φορέων της Εύβοιας, συμφωνεί και προσυπογράφει τις προτάσεις προς το Υπουργείο Οικονομικών, αναφορικά με την επείγουσα αλλαγή των δυσβάστακτων και άδικων φορολογικών μέτρων που έχουν οδηγήσει τους πολίτες και εμάς τους Μηχανικούς σε απόγνωση.

Θεωρούμε ότι είναι επείγον να αλλάξουν τα άδικα μέτρα τώρα, γιατί επιτείνουν την ύφεση στην οικονομία και ωθούν περισσότερους στην ανεργία και την υποαπασχόληση, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή.

Το γεγονός ότι η Πολιτεία έχει καταργήσει όλες τις φοροαπαλλαγές ακόμη και των ασφαλιστικών εισφορών, έχει ρίξει το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ και αναγκάζει ακόμη και αυτούς που δηλώνουν 12.000 ευρώ το χρόνο να πληρώνουν εισφορά αλληλεγγύης, εμμέσως πλην σαφώς θεωρεί ότι όποιος δηλώνει εισόδημα 12.000 ευρώ το χρόνο είναι πλούσιος.

Είναι καιρός σε αυτή τη χώρα να επαναπροσδιορίσουμε σοβαρά ποιος θεωρείται πλούσιος και ποιος φτωχός.

Καλούμε όλους τους Μηχανικούς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Πλατεία Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα, τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012, 8:00 το βράδυ.

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Μπουραντάς

Η Χρυσή Αυγή στην Κρήτη έβγαλε παράνομους μετανάστες από σπίτι υπό κατασκευή

Σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις φαίνεται ότι προχωρά στην Κρήτη η Χρυσή Αυγή, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει το τοπικό όργανο του λαϊκού συνδέσμου σε blog του, με αίτημα πολιτών.

Στο blog αναφέρεται: «Χθες η ιδιοκτήτρια ημιτελούς οικίας στον Οδό Ξέπαππα ήρθε σε επικοινωνία με την Χρυσή Αυγή στα Χανιά, διότι είχε αφήσει το κλειδί επάνω στην πόρτα του διαμερίσματός της ώστε να μπει το πρωί ο ηλεκτρολόγος να τελειώσει τις εργασίες. Ωστόσο περίπου 15 λαθρομετανάστες έκαναν κατάληψη στο οίκημα απειλώντας την ιδιοκτήτρια ότι θα τη σφάξουν και ότι πλέον θα μένουν εκείνοι εκεί!

» Η Χρυσή Αυγή βοήθησε την άτυχη γυναίκα και λίγη ώρα μετά είχε την... ''κυριότητα'' του σπιτιού της ξανά! Είναι γεγονός ότι η αποθράσυνση των λαθρομεταναστών οφείλεται στους αριστερούς αντιρατσιστές, οι οποίοι τους προτρέπουν να μπαίνουν σε όποιο σπίτι βρίσκουν ακατοίκητο!

» Με τη μαρξιστική λογική της ''συνιδιοκτησίας'' και της... ανακατανομής του ''πλούτου'' (όπου πλούτος το σπιτάκι του καταχρεωμένου στις τράπεζες Έλληνα φορολογούμενου). Ωστόσο δεν είδαμε κανέναν από τους επαγγελματίες αντιρατσιστές να ανοίγει το σπίτι του να βάζει λαθρομετανάστες
».

Φθιώτιδα: Ο γιος απέτρεψε την αυτοκτονία του πατέρα του!

Άλλος ένας άνθρωπος απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή του, λόγω οικονομικών προβλημάτων - Ανέβηκε στην ταράτσα και απειλούσε να ''βουτήξει'' στο κενό...

Συναγερμός νωρίς το πρωί στη Σπερχειάδα για να προλάβουν το κακό. Στις 07.00 το πρωί ένας 80χρονος, πρώην επαγγελματίας, ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού του και απειλούσε να βουτήξει στο κενό.

Συγγενείς και γείτονες προσπαθούσαν να τον μεταπείσουν, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσαν την αστυνομία και την πυροσβεστική, που έφτασαν αμέσως στο σημείο. Ο 80χρονος έδειχνε αποφασισμένος γι' αυτό που ήθελε να κάνει και στο μυαλό όλων, έρχονταν οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν πριν από δύο μέρες στο νοσοκομείο Λαμίας, όταν παρά τις εκκλήσεις, ένας συνταξιούχος γιατρός ''βούτηξε'' στο κενό, από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου και έβαλε τέλος στη ζωή του

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο λόγος που ο 80χρονος απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή του, ήταν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Τελικά μετά από μια ώρα προσπαθειών, ο γιος του μαζί με ένα αστυνομικό του Α.Τ. Σπερχειάδας κατάφεραν να τον πλησιάσουν και να τον πιάσουν πριν πηδήξει στο κενό.

Σύλληψη 25χρονου για αρπαγή 5χρονου κοριτσιού

Συνελήφθη στην Ξάνθη από αστυνομικούς, ένας 25χρονος, κατηγορούμενος για αρπαγή ανηλίκου, απειλή, εξύβριση και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Ο 25χρονος, μετέβη στο σπίτι όπου διαμένει μία 21χρονη, με την ανήλικη (5 ετών) κόρη της και τον 26χρονο σύντροφό της. Εκεί, αφού εισήλθε παρά τη θέληση τους στο εσωτερικό του σπιτιού, τους απείλησε και τους εξύβρισε, ενώ στη συνέχεια άρπαξε την ανήλικη και τράπηκε σε φυγή.
 
Λίγες ώρες αργότερα, καταγγέλθηκε το περιστατικό στο Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης και άμεσα οι αστυνομικοί εξέδωσαν σχετικές αναζητήσεις, με αποτέλεσμα, να εντοπίσουν τον δράστη και να τον συλλάβουν. 
 
Μαζί με το δράστη εντοπίσθηκε και η ανήλικη, η οποία είναι καλά στην υγεία της και παραδόθηκε στην μητέρα της. 
 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης. 
 
piazzadelpopolo.blogspot.gr

«Ο Μαυρογιαλούρος» σήμερα στο Κάστρο Κανήθου

Ο εκπολιτιστικός Σύλλογος Κανήθου, σε συνεργασία με τον ΔΟΑΠΠΕΧ, διοργανώνουν και εφέτος τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Κανηθιώτικα 2012» και ξεκινούν από σήμερα με την θεατρική παράσταση «Ο Μαυρογιαλούρος».

Σήμερα Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00, Κάστρο Κανήθου θα παρουσιαστεί η Θεατρική Παράσταση «Ο Μαυρογιαλούρος», με το θεατρικό τμήμα ενηλίκων του εκπολιτιστικού συλλόγου Κανήθου, σε συνεργασία με το Αεικίνητο Θέατρο.

Σκηνοθεσία: Ράνια Νταλαχάνη, Βασίλης Βαλέρης.

Η παραστάση είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με είσοδο προαιρετικά τρόφιμα ή φάρμακα τα οποία θα δοθούν στο Φιλόπτωχο ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας.

Αυτά είναι τα 21 Ταμεία στα οποία θα κοπεί έως 40% το εφάπαξ

Οι ασφαλισμένοι σε 21 Ταμεία (του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ αλλά του ιδιωτικού τομέα) θα δουν το εφάπαξ τους να μειώνεται κατά 10 έως 40% αν η κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει και σε αυτήν την περικοπή.

Το υπουργείο Εργασίας έχει προτείνει -εκτός από την μείωση του πλαφόν στις συντάξεις στα 2400 ευρώ- την περικοπή του εφάπαξ που καταβάλλουν τα ασφαλιστικά Ταμεία με αιχμή εκείνα τα Ταμεία όπου το εφάπαξ είναι μεγαλύτερο από τις εισφορές των ασφαλισμένων ή αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Μάλιστα, η κυβέρνηση εξετάζει ακόμα και την αναδρομική ισχύ του μέτρου από 1-1-2012 ώστε να πάρουν μειωμένο εφάπαξ ακόμα και εκείνοι που έχουν ήδη βγει σε σύνταξη αλλά δεν έχουν πάρει το εφάπαξ τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας έξι στα δέκα Ταμεία έχουν οικονομικά προβλήματα ενώ 21 Ταμεία χορηγουν εφάπαξ μεγαλύτερο κατά 2% έως 83% από τις εισφορές των ασφαλισμένων! Ο παρακάτω πίνακας που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» είναι αποκαλυπτικός:

Η περικοπή του εφάπαξ στα Ταμεία αυτά προβλέπεται στο Μνημόνιο, το οποίο ορίζει ότι τα ποσά των εφάπαξ που καταβάλλουν τα ασφαλιστικά Ταμεία θα πρέπει να είναι ανταποδοτικά, δηλαδή δεν μπορούν να ξεπερνούν τις εισφορές των δικαιούχων.

Η περίπτωση του ΤΠΔΥ

Ειδικά για το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) το οποίο είναι ελλειμματικό το υπουργείο Εργασίας έχει προτείνει μια σειρά μέτρων για να αντιμετωπιστεί η τραγική κατάσταση του. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτήν την στιγμή εκκρεμούν 52.000 αιτήσεις για χορήγηση εφάπαξ από αυτό το Ταμείο, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται άμεσα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ο χρόνος χορήγησης φτάνει ακόμα και τα 7 χρόνια.

Τα μέτρα που προτείνονται για το ΤΠΔΥ είναι:
  • Περικοπή του εφάπαξ κατά 15-22%
  • Επιβολή νέας εισφοράς ή παρακράτηση μέρους της της εισφοράς αλληλεγγύης
  • Αύξηση των απαιτούμενων ετών στα 25 χρόνια για την καταβολή του εφάπαξ
  • Αύξηση των ασφαλισμένων του Ταμείου Πρόνοιας με την υποχρεωτική υπαγωγή σε αυτό ακόμα και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των μετακλητών υπαλλήλων

Ο Τάσος Λιάσκος, είναι ο νέος Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού

Νέος Γενικός Γραμματέας Τουρισμού είναι ο Ευβοιώτης Τάσος Λιάσκος. Με μακρά θητεία στον τομέα του Τουρισμού, την περίοδο 2004-2006 διετέλεσε Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης στην Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Ο κ. Λιάσκος είναι επιλογή της νέας υπουργού, και η έγκριση ήρθε από το Μαξίμου.

Στη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης, τοποθετείται ο κ. Γιάννης Πυργιώτης.

Στον ΕΟΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, προς το παρόν, δεν φαίνεται κάποια αλλαγή στις δύο θέσεις της Διοίκησης.

Νεκρή Αγγλίδα- Την «πότισαν» καθαριστικό λεκέδων σε ξενοδοχείο στα Κατεχόμενα

Τραγικό τέλος είχαν οι διακοπές δυο εβδομάδων που έκανε η 60χρονη Γκλόρια Σμιθ στην Βόρεια Κύπρο όταν, διψασμένη, αποφάσισε να ανοίξει το μπουκάλι με μεταλλικό νερό που ήταν αφημένο στο τραπέζι του δωματίου της. Το μπουκάλι, αντί για νερό περιείχε δηλητηριώδες καθαριστικό λεκέδων που είχε ξεχάσει η καθαρίστρια.

Το περιστατικό έλαβε χώρα εντός του ξενοδοχείου Salamis Bay Conti Resort Hotel στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Η συνταξιούχος Αγγλίδα κομμώτρια μεταφέρθηκε αμέσως στο κοντινότερο νοσοκομείο όπου και απεβίωσε εξαιτίας των υγρών που μαζεύτηκαν στους πνεύμονές της λόγω της κατάποσης του καθαριστικού λεκέδων.

Μαζί της ήταν ο 62χρονος αρραβωνιαστικός της, Φράνσις, που δεν μπορούσε να πιστέψει ότι τους συνέβη αυτό σε ένα ξενοδοχείο στο οποίο πλήρωναν 260 ευρώ την μέρα. Μάλιστα εκείνος ήταν που κατάλαβε ότι πρόκειται για δηλητηρίαση καθώς όταν έβαλε το μπουκάλι στο στόμα του, του έκαψε τα χείλια.

Το πιο τραγικό κομμάτι της ιστορίας είναι ότι -σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail- όταν πήρε τηλέφωνο την reception για να ζητήσει βοήθεια, του είπαν ότι ο γιατρός έχει σχολάσει για την μέρα και ότι θα πρέπει να περιμένει το ασθενοφόρο.

Το λάθος, όπως είναι προφανές, ήταν της καθαρίστριας που γέμισε το μπουκάλι μεταλλικού νερού με καθαριστικό λεκέδων για να καθαρίσει το δωμάτιο. Και μετά το ξέχασε πάνω στο τραπέζι. Οι αρχές την συνέλαβαν, αλλά την άφησαν αμέσως ελεύθερη καθώς ήταν προφανές ότι πρόκειται για ένα «ανόητο λάθος».

Χάσαμε το.. "Μήλο" και τη Ναταλία από τη Χαλκίδα


Η θεατρική παράσταση "Το Μήλο" ,  με τη Ναταλία Δραγούμη, που ο Δήμος Χαλκιδέων είχε προγραμματίσει στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του για τον μήνα Ιούλιο, και συγκεκριμένα για την Τρίτη 31 του μηνός, να παρουσιαστεί στο Κάστρο της Κανήθου "Το Μήλο" , δεν θα έρθει, τελικά, στη Χαλκίδα.


Σε επικοινωνία που είχε ο Δήμος με την εταιρεία παραγωγής της παράστασης, η κα Δραγούμη ζήτησε να ακυρωθεί η προγραμματισμένη εκδήλωση για προσωπικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα της κας Δραγούνη έχει αναφερθεί σε δωρεά ενός iphone  και.. κοσμημάτων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για να προβάλει δραστηριότητες τους στην εκπομπή της και να παρουσιάσει ένα event.

Πρωτοφανής δικαίωση "υπερχρεωμένου" σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο

«Για πρώτη φορά, δευτεροβάθμιο δικαστήριο της χώρας, (το Πρωτοδικείο Χανίων), δικαιώνει δανειολήπτρια που προσέφυγε σ’ αυτό, ζητώντας βελτίωση της απόφασης του πρωτοβαθμίου δικαστηρίου (Ειρηνοδικείο Χανίων)», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

  Η δανειολήπτρια είναι δημόσιος υπάλληλος (εκπαιδευτικός), 46 ετών, μητέρα ενός ανήλικου τέκνου, με μηνιαίο μισθό το 2011 905 ευρώ, με επιπλέον μηνιαίο εισόδημα 100 ευρώ από εκμίσθωση ενός δωματίου. Έχει χρεωθεί σε 7 τράπεζες με αρκετά προϊόντα (πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά δάνεια και χρέος επαγγελματικό σαν εγγυήτρια), με συνολικό χρέος 115.946,11 ευρώ.

   Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, συνεκτιμώντας τα υποβληθέντα στοιχεία, εκτίμησε το πραγματικό κόστος (σύμφωνα με αποδεικτικά στοιχεία) διαβίωσης της ίδιας και του ανήλικου τέκνου της στο ποσό των 700 ευρώ, ενώ το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει ότι αρκεί το ποσό των 500 ευρώ.Επίσης, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε ορίσει περίοδο χάριτος ενός χρόνου, ενώ το δευτεροβάθμιο δύο χρόνια.

 Τέλος, ενώ το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε υπολογίσει την εμπορική αξία του ακινήτου στα 120.000 ευρώ, το δευτεροβάθμιο υπολόγισε το ύψος της εμπορικής αξίας της κατοικίας στα 93.500 ευρώ και καλεί τη δανειολήπτρια να καταβάλει το ποσό που χρωστά σε 228 δόσεις των 400 ευρώ/μήνα.

Μελισσοκομικό σεμινάριο στην Κάρυστο

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Καρύστου –Δ.ΡΗΓΑΣ- οργανώνει σεμινάριο στις 26 και 27 Ιουλίου 2012.

Τόπος εκπαίδευσης: 2ο Δημοτικό σχολείο Καρύστου(περιοχή Καλύβια)
Ώρες: 4-10 μ.μ.
Εκπαιδεύτρια :κα Τσίπη Μαρία(διδάκτωρ Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας)

Θέματα:
1)παραγωγή πρoϊόντων κυψέλης
2)νομοθεσία-προγράμματα
3)τυποποίηση-εμπορία –marketing

*για τον καλύτερο προγραμματισμό της εκδήλωσης παρακαλούμε να ενημερώσετε για την παρουσία σας στο τηλ. 693 7938453

Η Λέσβος εξάγει… καταθέσεις στην Τουρκία!

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι οι κάτοικοι της Λέσβου συνήθιζαν και συνηθίζουν να πηγαίνουν για ψώνια κάθε Πέμπτη στο Αϊβαλί. Τώρα υπάρχει μια νέα και ολοένα αυξανόμενη τάση, αυτή της μεταφοράς  καταθέσεων στις τράπεζες που έχουν υποκαταστήματα στα απέναντι παράλια. Αυτό που κάνουν, είναι να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τα υποκαταστήματα των τραπεζών στη Λέσβο, δηλαδή παίρνουν ζεστό χρήμα στα χέρια τους και το μεταφέρουν στις πόλεις που βρίσκονται απέναντι από τα παράλια της Λέσβου. Εκεί επισκέπτονται τις τουρκικές τράπεζες και καταθέτουν τα χρήματά τους.

Η πλειοψηφία όσων μεταφέρουν τα χρήματά τους δεν ακολουθούν τις νόμιμες τραπεζικές διαδικασίες, ούτε δηλώνουν στο Τελωνείο όταν φεύγουν από τη χώρα ότι πρόκειται να κάνουν εξαγωγή κεφαλαίου.
Μυτιληνιοί που γνωρίζουν πώς λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα στην Τουρκία, αναφέρουν ότι είναι μια τακτική που την ακολουθούν πολλοί από αυτούς που διέθεταν ή διαθέτουν ακόμη σημαντικά κεφάλαια στις τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, καθώς σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία ένας αλλοδαπός πολίτης μπορεί να κάνει κατάθεση σε οποιαδήποτε τράπεζα θέλει, αρκεί να διαθέτει τουρκικό αριθμό φορολογικού μητρώου.

Οι τουρκικές τράπεζες δε ζητούν στοιχεία για την προέλευση των κεφαλαίων που κατατίθενται σε αυτές, μέχρι τώρα. Αυτό σημαίνει ότι κι όσοι διαθέτουν καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες οι οποίες δε δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους, έχουν μια πολύ καλή λύση για να «κρύψουν» τα κεφάλαιά τους, ώστε να μη φορολογηθούν τα επόμενα χρόνια όταν θα συσταθεί το περιουσιολόγιο. Επίσης, με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουν ότι δε θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στις φορολογικές αρχές για την προέλευση των καταθέσεών τους.

Σε ευρώ…
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ένα από τα ζητήματα που απασχολούν όσους μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους στην Τουρκία, είναι και το νόμισμα στο οποίο θα γίνεται η κατάθεση. Δεν επιθυμούν να κάνουν καταθέσεις στη νέα τουρκική λίρα, προτιμούν τις καταθέσεις σε ευρώ. Προφανώς διότι το θεωρούν πολύ ισχυρότερο νόμισμα. Στην ουσία, δηλαδή, κάνουν κατάθεση σε συνάλλαγμα, ενώ συμφωνούν πως και η όποια ανάληψη γίνει, θα είναι στο ίδιο νόμισμα. Μάλιστα, σε περιόδους που εντεινόταν η φημολογία για επιστροφή στη δραχμή, είχαν πολλαπλασιαστεί και οι περιπτώσεις μεταφοράς κεφαλαίων σε απέναντι τράπεζες, όπως άλλωστε και σε τράπεζες ευρωπαϊκών χωρών.

Ένα σημαντικό δέλεαρ για τους Έλληνες καταθέτες των τουρκικών τραπεζών που μεταφέρουν ευρώ, είναι τα επιτόκια που δίνουν οι τουρκικές τράπεζες, τα οποία είναι αισθητά υψηλότερα από τα επιτόκια που δίνουν οι ελληνικές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κατάφερε να συλλέξει το «ΕΜΠΡΟΣ» οι Λέσβιοι που μεταφέρουν τις καταθέσεις τους στην Τουρκία, δεν είναι μόνο πολύ πλούσιοι. Σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για ανθρώπους με μεσαία ή χαμηλά εισοδήματα, που τα προηγούμενα χρόνια κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα μικρό ή μεγαλύτερο κομπόδεμα και μόνος στόχος τους είναι να το διασώσουν, κι αυτό επιδιώκουν με την «εξαγωγή» του κεφαλαίου τους, σε πολλές περιπτώσεις και χωρίς να αναζητήσουν ιδιαίτερες διασφαλίσεις, στα απέναντι παράλια.

Γιατρός κατηγορείται για παράνομη έκτρωση σε 14χρονη

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθούν ένας γιατρός της Ρόδου και ένας 29χρονος, με τον πρώτο να κατηγορείται για παράνομη διακοπή κύησης σε 14χρονη και τον δεύτερο για αποπλάνηση ανήλικης και ηθική αυτουργία σε τεχνητή διακοπή εγκυμοσύνης, σε βαθμό κακουργήματος.

Ο 29χρονος είχε σχέση με την ανήλικη, αν και γνώριζε ότι ήταν μόλις 14 ετών, με την υπόθεση να βγαίνει στο φως μετά από καταγγελία των γονιών του κοριτσιού. Ο ανακριτής του επέβαλε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και να μην έχει καμία συναναστροφή με τη 14χρονη.

Όσον αφορά τον γιατρό, ισχυρίστηκε ότι ο 29χρονος και η 14χρονη εμφανίστηκαν στο ιατρείο του ως ζευγάρι και δεν μπορούσε να υπολογίσει την ηλικία του κοριτσιού. Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Πηγή: rodosalarm.gr

Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ το πρώτο χάπι που προλαμβάνει το AIDS

Η κεντρική διεύθυνση τροφίμων και φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε τη Δευτέρα το πρώτο φάρμακο του οποίου η δράση δείχνει να μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό του HIV.

Το χάπι φέρει την ονομασία Truvada, εταιρεία παραγωγής του η Gilead Sciences και δρα προληπτικά σε υγιείς οργανισμούς που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό μέσω σεξουαλικής επαφής, δηλαδή σε άτομα των οποίων οι σύντροφοι είναι φορείς.

Η απόφαση ήρθε μέσα σε διάστημα λιγότερο των δύο εβδομάδων από τότε που ο ίδιος οργανισμός ενέκρινε τη μαζική παραγωγή και κυκλοφορία ενός άλλου προϊόντος ορόσημου: του πρώτου τεστ HIV, το οποίο οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν στο σπίτι τους και δεν χρειάζεται συνταγή γιατρού.

Πρόκειται για τις δύο σημαντικότερες εξελίξεις που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία 15 χρόνια στις ΗΠΑ, όπου ο ρυθμός εμφάνισης κρουσμάτων φτάνει τα 50.000 το χρόνο.

Υπολογίζεται πως περίπου 1.2 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι φορείς του HIV, ο οποίος εξελίσσεται σε AIDS, εκτός κι αν αντιμετωπιστεί άμεσα με αντιϊκά φάρμακα, ενώ το ένα πέμπτο αυτών, δηλαδή 240.000 άνθρωποι, δεν γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Δασκαλάκη, από το πανεπιστημιακό ιατρικό κέντρο Λάνγκον της Νέας Υόρκης, ο οποίος υπήρξε μέλος της επιτροπής που πρότεινε την έγκριση του Truvada, ο συνδυασμός του ιδιωτικού τεστ κι ενός φαρμάκου που μπορείς να το πάρεις στο σπίτι και να προλάβεις τη μόλυνση, σηματοδοτεί μία νέα προσέγγιση στις μεθόδους πρόληψης του HIV, η οποία αν μη τι άλλο είναι περισσότερο ρεαλιστική.

Οι ερευνητές αναζητούσαν καιρό τώρα ένα χάπι που θα βοηθούσε την περαιτέρω διερεύνηση και τον περιορισμό του φαινομένου: οι ασθενείς στους οποίους θα συνταγογραφείται το Truvada αναμένεται να συμμετάσχουν στην υλοποίηση ενός εκτεταμένου και αναλυτικού σχεδίου, το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της δράσης του.

Ωστόσο, οι ίδιοι εκφράζουν την ανησυχία ότι οι ασθενείς ενδεχομένως να μην κάνουν ορθή χρήση του φαρμάκου, το οποίο πρέπει να λαμβάνεται σε καθημερινή βάση: η δράση του είναι αποτελεσματικότερη σε άτομα υψηλής επικινδυνότητας, τα οποία μπορούν να παίρνουν το φάρμακο τακτικά και αδιαλείπτως.

Επίσης, είναι σημαντικό οι μελλοντικοί λήπτες του φαρμάκου να κάνουν τεστ πριν το ξεκινήσουν, ώστε να βεβαιωθούν ότι δεν έχουν τον ιό, και τούτο διότι, όσοι τον έχουν ήδη, ενδέχεται να αναπτύξουν αντιστάσεις στη δράση του φαρμάκου, δυσχεραίνοντας την αντιμετώπιση και θεραπεία της νόσου.

Τέλος, στις ενδείξεις, αναγράφεται μία σειρά από παρενέργειες, στις οποίες συγκαταλέγονται ενδεχόμενες επιπλοκές στους νεφρούς και στο συκώτι, ενώ το κόστος της χρήσης του θα φτάνει περί τα 14.000 δολάρια το χρόνο.
Enhanced by Zemanta

Συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη για τα εκκαθαριστικά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή τη αποστολή των εκκαθαριστικών της εφορίας οργανώνει την Πέμπτη στις 7:30 το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ.

Η συγκέντρωση θα γίνει στον πεζόδρομο της Κοραή και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους της χώρας να αντιταχθούν στην υπερφορολόγηση «των πενιχρών εισοδημάτων τους, στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, στην πολιτική της ανεργίας και των απολύσεων».

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ ζητά, επίσης, «να καταργηθούν τα χαράτσια, να διαγραφούν οι φορολογικές υποχρεώσεις για τα χαμηλά εισοδήματα και να γίνει ρύθμιση για τα υπόλοιπα», καθώς και «να φορολογηθούν ο πλούτος και η μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και το εφοπλιστικό κεφάλαιο».

Προσπάθησε να εκδώσει... σαράντα ΑΦΜ, με πλαστά δικαιολογητικά

Συνελήφθη σήμερα από το ΣΔΟΕ Κύπριος, που προσήλθε στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, προκειμένου να εκδώσει 40 διαφορετικούς ΑΦΜ, προσκομίζοντας πλαστά δικαιολογητικά.

Συγκεκριμένα, από τον έλεγχο που έγινε, προέκυψε ότι οι εξουσιοδοτήσεις που προσκόμισε είχαν την υπογραφή ενός δικηγόρου ο οποίος είχε πεθάνει πριν από τρία χρόνια, ενώ και τα φωτοαντίγραφα των ταυτοτήτων ήταν κακής ποιότητας, γεγονός που κίνησε τις υποψίες των υπαλλήλων. 

Η εφορία ειδοποίησε το ΣΔΟΕ και ύστερα από έλεγχο προέκυψε ότι με το κόλπο αυτό είχε στηθεί βιομηχανία έκδοσης πλαστών και εικονικών στοιχείων, μέσω των οποίων εισπράττονταν επιστροφές ΦΠΑ.

Το γαμήλιο ταξίδι τελείωσε άδοξα - Ο γαμπρός με χειροπέδες!

Που να ήξερε τι θα συμβεί, όταν πριν λίγο καιρό ο 31χρονος σχεδίαζε μαζί με την εκλεκτή της καρδιάς του να έρθουν στη Ρόδο για να περάσουν το μήνα του μέλιτος! Ήρθε στη Ρόδο για γαμήλιο ταξίδι και κατέληξε στα… κρατητήρια! 

Ο λόγος για 31χρονο από το Ισραήλ, που συνελήφθη λίγα λεπτά αφότου αφίχθηκε στο αεροδρόμιο του νησιού, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για απάτη!

Το νιόπαντρο ζευγάρι έφθασε προχθές το πρωί (15-07-2012) από το Ισραήλ με πτήση αεροπορικής εταιρείας και λίγα λεπτά μετά την άφιξή του, αστυνομικοί του Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου συνέλαβαν τον .. γαμπρό!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των Γερμανικών Αρχών καθώς κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, η υπόθεση αφορά κινηματογραφικό εξοπλισμό αξίας από 10.000 - 80.000 ευρώ τον οποίο ενοικίασε ο Ισραηλινός αλλά – προφανώς- δεν επέστρεψε με αποτέλεσμα να κινηθεί ποινική διαδικασία σε βάρος του.

Πάντως μετά τη σύλληψή του ο 31χρονος γαμπρός προσήχθη συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, ενώπιον του Αντεισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου κ. Γ. Κανζίδη με εντολή του οποίου αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η υπόθεση του θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου.

Στο ''σκαμνί'' ο εγκέφαλος και η σύζυγος της μαφίας που δάνειζε και εκβίαζε!

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να καθίσουν δώδεκα άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων που εξαρθρώθηκε πέρσι τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο 35χρονος φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος και η σύζυγός του.

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμόν 795/2012 βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης το κύκλωμα δρούσε από το 2006 στη Θεσσαλονίκη, ενώ είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του και στην Αθήνα.

Θύματά του ήταν ως επί το πλείστον επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, οι οποίοι δανείζονταν διάφορα χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους. Μάλιστα, μεταξύ των «δανειοληπτών» της οργάνωσης ήταν η ΠΑΕ Ηρακλής, με αντάλλαγμα, όπως είχε γίνει γνωστό τότε, την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ποδοσφαιρικού συλλόγου. Ενδεικτικό της δράσης του κυκλώματος είναι ότι μόνο για το 2009, ο τοκογλυφικός δανεισμός είχε ξεπεράσει τα 2,5 εκατ. ευρώ. Προκειμένου δε να νομιμοποιήσουν τα χρηματικά ποσά από την παράνομη δραστηριότητά τους, ο 35χρονος Ελληνοσύριος και η σύζυγός του αγόραζαν πολυτελή αυτοκίνητα, ακίνητα και κοσμήματα.

Επιχείρηση με φορτηγά και ελικόπτερα για χασισόδεντρα

Ολόκληρη επιχείρηση έχουν στήσει οι άνδρες της Ασφάλειας Λάρισας για να ξεριζώσουν μια φυτεία 5 -περίπου- στρεμμάτων με 5.000 έως 6.000 δέντρα χασίς σε δασική περιοχή στα όρια της Φθιώτιδας με την Καρδίτσα στην ορεινή περιοχή του χωριού Ροβολιάρι της Μακρακώμης.
Οι αστυνομικοί μετά από πληροφορίες που είχαν εντόπισαν την φυτεία το απόγευμα της Κυριακής 15 Ιουλίου 2012 και μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιουλίου 2012 προσπαθούσαν με διάφορους τρόπους να προσεγγίσουν την φυτεία.


Χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Μακρακώμης που εργάζονται από νωρίς το πρωί δεν έχουν φτάσει ακόμη στα συγκεκριμένα σημεία ενώ στην περιοχή περιμένουν φορτηγά αυτοκίνητα της αστυνομίας για να μεταφέρουν τα χασισόδεντρα που θα εκριζωθούν στη συνέχεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή είναι δύσβατη και απόκρημνη, ενώ στην επιχείρηση παίρνουν μέρος και ελικόπτερα της αστυνομίας...

Προειδοποίηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: “Υπάρχει κίνδυνος μπλακ άουτ αν το χαράτσι περιληφθεί στους λογαριασμούς ρεύματος”

- Δραματική έκκληση της ΓΕΝΟΠ προς την κυβέρνηση να αφήσει εκτός το χαράτσι
- Φοβούνται ότι ο κόσμος δεν θα πληρώνει ούτε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ
- 697 εκατομμύρια ευρώ είναι οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί


Έκκληση προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να μην περιληφθεί το τέλος ακινήτων του 2012 στους λογαριασμούς ρεύματος απευθύνει η ΓΕΝΟΠ με σχετική επιστολή, προειδοποιώντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε κατάρρευση του ενεργειακού τομέα και μπλακ- άουτ, λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Η ΓΕΝΟΠ σημειώνει ότι η επιβολή του τέλους ακινήτων, πέρυσι, μέσω των λογαριασμών του ρεύματος δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας στην επιχείρηση, καθώς οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί των νοικοκυριών, από 388 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2011 εκτοξεύθηκαν στα 697 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2012 ενώ, συνολικά, οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί φθάνουν στο 1,1 δισ. ευρώ. ευρώ. Το πρόβλημα αυτό μετακυλίθηκε στην αγορά, καθώς οι καταναλωτές αδυνατούσαν να πληρώσουν τους προμηθευτές ρεύματος, εκείνοι με τη σειρά τους τον λειτουργό της αγοράς και τις εταιρίες μεταφοράς- διανομής ενέργειας και η αλυσίδα συνεχίζεται με τους παραγωγούς ρεύματος και τους προμηθευτές πρώτων υλών και φυσικού αερίου.

«Έτσι, ο ενεργειακός τομέας, μιας και ο ένας χρώσταγε στον άλλο, κινδύνευσε άμεσα με κατάρρευση και αν η ΔΕΗ δεν είχε παρακρατήσει 264 εκατ. ευρώ από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) μέχρι τον Ιούνιο και συνάψει, άρον-άρον, πανάκριβο δάνειο 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών, όπως άλλωστε και η ΔΕΠΑ, θα είχε καταρρεύσει ήδη» αναφέρει, στην επιστολή της, η ΓΕΝΟΠ.

Υπενθυμίζεται ότι, από πέρυσι, έχει μεσολαβήσει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται η διακοπή της ηλεκτροδότησης για μη πληρωμή του τέλους ακινήτων. Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει, ωστόσο, ότι «και πάλι θα επιχειρηθεί ο εκβιασμός της κοινωνίας από το παράθυρο και αυτό γιατί όποιος δεν έχει να πληρώσει το σύνολο του λογαριασμού πληρώνοντας μόνο την κατανάλωση του ρεύματος θα νομίζει ότι πληρώνει για τη ΔΕΗ και πιθανότατα από το δεύτερο λογαριασμό, εν αγνοία του, θα πληρώνει το ΕΕΤΗΔΕ, αφήνοντας την οικογένειά του "ξεκρέμαστη" προς τη ΔΕΗ αλλά και τη ΔΕΗ χρεωμένη και ανήμπορη να κάνει το οτιδήποτε».

«Πιθανή εμμονή σας στην κατεύθυνση σύνδεσης του ΕΕΤΗΔΕ με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και με δεδομένο ότι, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν δέχεστε ούτε την πρόταση της Διοίκησης να αποσταλούν οι λογαριασμοί από τη ΔΕΗ αλλά σε ξεχωριστό έντυπο και όχι ενσωματωμένοι με την κατανάλωση, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα», καταλήγει η ΓΕΝΟΠ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...