Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΑΛΙΒΕΡΙ: Εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων με τον Χάρη Σώζο

 Το Τοπικό τμήμα Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών πραγματοποιεί, την Κυριακή 27 Μαΐου 2012 εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου και ώρα 19:30.
 Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισήγηση-ομιλία από τον ηθοποιό Λάζο Τερζά, απαγγελία ποιήματος του Φωκά Κανονίδη από τον Αλιβεριώτη ηθοποιό Χάρη Σώζο και προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ.

Συμμετέχει το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Ποντίων Χαλκίδας «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ» με το λυράρη Χρήστο Συρανίδη και τον νταουλιέρη Σωτήρη Λυκίδη.

Ο Τσίπρας υιοθέτησε τα έξι «ορφανά» του Ανδρέα, του Άκη και του Γιώργου

Παλιοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου, πολιτικοί φίλοι του Γιώργου Παπανδρέου, άνθρωποι που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και εντάχθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ, συνέβαλαν στην οργανωτική ανασύσταση αλλά και στην εκλογική του εκτόξευση.
Η μεταφορά της «τεχνογνωσίας» του ΠΑΣΟΚ στην Κουμουνδούρου αλλά και η «ικανότητα» του Αλέξη Τσίπρα να ακούει τις συμβουλές των πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, μετέτρεψαν το ΣΥΡΙΖΑ -υποστηρίζουν πολλοί- σε κόμμα εξουσίας.
Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», ακόμα και το «σύνθημα» για κυβέρνηση της Αριστεράς φημολογείται ότι ειπώθηκε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ από πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ-ΚΛΕΙΔΙΑ
Αντώνης Κοτσακας: Ο οργανωτικός νους του νεου ΣΥΡΙΖΑ
Στενός συνεργάτης του Άκη Τσοζατζόπουλου, διετέλεσε υφυπουργός Εργασίας και Υπουργός Αιγαίου από το 1989 έως το 2000 στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου. Παραιτήθηκε από το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ πριν απο ένα χρόμο. Θεωρείται ο στρατηγός της οργανωτικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική. Του προτάθηκε να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αλλά το γεγονός της σύλληψης του Ακη, «φρέναρε» την υπόθεση.
Ευάγγελος Χωραφάς: O Τακτικός συνομιλητής του Αλέξη...
Αν και δεν εμφανίζεται επίσημα στο ΣΥΡΙΖΑ ο Ευάγγελος Χωραφάς, πρώην στενός συνεργάτης και σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου, είναι απο τους τακτικότερους συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ακούει προσεκτικά τις συμβουλές του για πολιτικά και οργανωτικά θέματα.
Γιώργος Ραφτόπουλος: Ουσιαστική συμβολή στην ανασύνταξη
Από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του συνδικαλιστικού κινήματος. Πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ, προσχώρησε στο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Σπύρο Κότσια που διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Την δεκαετία του '80 είχε συγκρουστεί με στελέχη της Αριστεράς που προέρχονταν κυρίως από το ΚΚΕ ενώ ήταν θύμα τρομοκρατικής επίθεσης της 17ης Νοέμβρη που αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει. Εχει συμβάλει σημαντικά στην οργανωτική ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Παναγιώτης Κουρουμπλής: Ανοιξε το δρόμο...
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη δυνατή φωνή, αρνήθηκε να υπογράψει τη δανειακή σύμβαση, διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ και δημιούργησε την Ενωτική Κίνηση μαζί με τον Νίκο Κοτζιά. Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και επανεξελέγη.
Νίκος Κοτζιάς: Ειδικός στα οικονομικά θέματα
Πανεπιστημιακός καθηγητής με αντιδιδακτορική δράση στην ΚΝΕ και πολυετή πορεία στο ΚΚΕ. Δημιούργησε μια φιλική σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου και τοποθετήθηκε πρόεδρος στο ΙΣΤΑΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσω της Ενωτικής Κίνησης ανέλαβε τον ρόλο του «μυστικού» οικονομικού συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα.
Λούκα Κατσέλη: To φλερτ γίνεται...αρραβώνας
Η πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ απάντησε με ιδιαίτερη θέρμη στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για συνεργασία. Άλλωστε το ...δαχτυλίδι ο Αλέξης το έδωσε με την πρότασή του να οριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο παλιός υπουργός Εθνικής Οικονομίας του Ανδρέα, Γεράσιμος Αρσένης, που είναι σύζυγός της. Μετεκλογικά θεωρούν πολλοί ότι ο Τσίπρας θα την αξιοποιήσει εαν η ίδια δεν επιδιώξει να ενταχθεί νωρίτερα στο δυναμικό του κόμματος.

Η εκπαιδευτικός Ελένη Μπακαρόζου Πρόεδρος του Συλλόγου Χαλκιδέων

Η  εκπαιδευτικός Ελένη Μπακαρόζου επανεκλέχθηκε Πρόεδρος του Συλλόγου Χαλκιδέων, που και αντιπρόεδρος η καθηγήτρια μουσικής Μαρία Κωτσή-Σιδεράκη .

Τις υπόλοιπες θέσεις κατέλαβαν οι:

Γενικός γραμματέας: Ιωάννης Κουρούπης, δικηγόρος
Ταμίας: Κωνσταντίνος Αγουρίδας, τραπεζικός
Έφορος: Πηνελόπη Πολίτου
Μέλη: Αναστασία Τζαβάρα, Ελένη Τσάλα

Στην εξελεγκτική επιτροπή εξελέγησαν ο Διονύσιος Θεοχάρης, Οικονομολόγος, Αλέξανδρος Αναστασίου, απόστρατος Αξιωματικός Αστυνομίας και η Καίτη Βοσκού.

Μαχαίρωσε τη γυναίκα του και μετά την πήγε στο νοσοκομείο αλλά ήταν αργά…

Παραδόθηκε σήμερα τα χαράματα στην Αστυνομία ο 43χρονος Μυτιληνιός, πατέρας δυο ανήλικων παιδιών και ομολόγησε ότι χθες αργά τα βράδυ ευρισκόμενος εκτός εαυτού διαπληκτίστηκε έντονα και μαχαίρωσε στο στήθος και στο λαιμό την 41χρονη σύζυγο του.

Όπως έγινε γνωστό ο 43χρονος, μετά από διαπληκτισμό που είχε με τη σύζυγό του, μέσα στο σπίτι τους στο Πυργί Λέσβου, της επιτέθηκε και την τραυμάτισε. Στη συνέχεια, προφανώς αντιλαμβανόμενος την πράξη του, την μετέφερε αιμόφυρτη στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα.

Ο Εισαγγελέας του απήγγειλε κατηγορία δολοφονίας από πρόθεση και τον παρέπεμψε στον Ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Στο νοσοκομείο η σύζυγος του Άκη, Βίκυ Σταμάτη

Στο νοσοκομείο διακομίστηκε σήμερα η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εμφάνισε γυναικολογικό πρόβλημα.
Η σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ που κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω off-shore μεταφέρθηκε από τις φύλακες Κορυδαλλού όπου κρατείται στο Θριάσιο Νοσοκομείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη επιστολή της που κοινοποίησε μέσω του συνηγόρου της στα ΜΜΕ, η Βίκυ Σταμάτη χαρακτήριζε άδικη την προφυλάκισή της και υποστήριζε ότι κατασκευάστηκε η δημόσια εικόνα της ώστε να ανταποκρίνεται σε μια τραγική ηρωίδα κοινωνικοπολιτικής σαπουνόπερας.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αυτό που περιμέναμε, έγινε. Και τώρα;

Όταν πριν από τις εκλογές γράφαμε ότι «έχουμε ανάγκη από ριζικές ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό» ελπίζαμε ότι η ελληνική κοινωνία όχι μόνο συμμερίζεται αυτή την ανάγκη αλλά ότι θα το δήλωνε ηχηρά και στην κάλπη. Και αλήθεια, το αποτέλεσμα της 6ης Μαίου κατέδειξε την διάθεση των πολιτών να απαντήσουν στα πραγματικά διλήμματα και να απαγκιστρωθούν από τον φόβο και τον ραγιαδισμό που μεθοδικά καλλιεργούνται. Με μεγάλη πλειοψηφία διάλεξαν τον δρόμο της επιβίωσης: γύρισαν την πλάτη στους πολιτικούς εκφραστές των μεγάλων διεθνών και εγχώριων συμφερόντων, που εκποιούν τη χώρα και ισοπεδώνουν την κοινωνία.

Τίποτε δεν έχει κριθεί: το βλέπουμε καθημερινά στα ΜΜΕ, στους χώρους δουλειάς, στις κοινωνικές επαφές. Οι κυρίαρχες δυνάμεις "τρέμουν" στην ιδέα και της παραμικρής αλλαγής και επιστρατεύουν κάθε μέσο για να συντηρήσουν την κατάσταση ή να την αναπαράγουν με νέα υλικά, προς την ίδια κατεύθυνση. Επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να εκφοβίσουν, να πειθαναγκάσουν, να δεχτούμε ως αναπόφευκτη τη μοίρα που μας έχουν ορίσει, να περισώσουν ότι μπορούν από τις αποφάσεις που διαιωνίζουν την υπερχρέωση της χώρας και διαλύουν κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα. Σε αυτές συνθήκες φαίνεται πόσο αναγκαίος είναι ο ρόλος του λαϊκού παράγοντα και πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν όλες οι διάσπαρτες κοινωνικές πρωτοβουλίες και αντιστάσεις είχαν βρει τον τρόπο να συντονιστούν και να εκφραστούν με έναν άμεσο τρόπο.

Όμως το πρώτο βήμα έγινε. Και επιτέλους άρχισε να φαίνεται κάποιο φως στην άκρη του τούνελ, που ενθαρρύνει, χειραφετεί και απελευθερώνει φωνές και συνειδήσεις.

Γνωρίζουμε ότι οι δυσκολίες είναι μπροστά μας. Ότι ήδη τα πάσης φύσεως επιτελεία αναζητούν γέφυρες για την επόμενη μέρα, ώστε να συνεχίσουν να πιέζουν, να εκβιάζουν, να επιβάλλουν τις επιδιώξεις τους.

Και τώρα, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, υπάρχει η ελπίδα για ένα καινούριο δρόμο, πιο κοντά στις ουσιαστικές ανάγκες, πιο μακριά από το πελατειακό σύστημα που δημιουργούσε συνενόχους σε ένα σαθρό και αβίωτο κοινωνικό μοντέλο. Τώρα μπορούμε με νέα αισιοδοξία να διεκδικήσουμε μια πειστική, εναλλακτική, πλατιά ενωτική πολιτική λύση, φέρνοντας στο προσκήνιο τα αιτήματα των κοινωνικών αγώνων. Σε αυτή τη διαδικασία χρειάζεται να είμαστε παρόντες και παρούσες. Χρειάζεται όσα κόμματα, φορείς, ομάδες διεκδικούν να είναι μέρος της λύσης, να κινηθούν έμπρακτα σε δημοκρατικές, ανοιχτές, ενωτικές διαδικασίες που να εμπνέουν και να ενεργοποιούν ολοένα και περισσότερους, να αξιοποιούν τις δυνατότητες και τη δύναμη που συνειδητοποιούμε ότι έχουμε στα χέρια μας. Στις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν και στις μεγάλες μάχες που έρχονται, η κοινωνία και οι ποικίλες εκφράσεις της δεν πρέπει να βρεθούν σε θέση παρατηρητή, αλλά σε θέση μάχης.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και τίποτε δεν χαρίζεται. Το μέλλον που μας αξίζει, θα είναι αυτό για το οποίο παλέψαμε.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

ΙΤΑΛΙΑ: 6 Νεκροί, 3.000 άστεγοι και μεγάλες ζημιές από το σεισμό

Τεράστιες είναι οι υλικές ζημιές από την σεισμική δόνηση μεγέθους έξι βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, η οποία σημειώθηκε στις 04:04 το πρωί, στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια.

Έξι άτομα έχασαν την ζωή τους, τέσσερις εργάτες και δυο γυναίκες, και οι τραυματίες ξεπερνούν τους πενήντα.

Δεκάδες εκκλησίες και ιστορικά κτήρια έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημιές, είναι αδύνατον να υπολογιστεί, αυτή την στιγμή, το συνολικό κόστος των καταρρεύσεων, για την πολιτιστική κληρονομιά.
Η περιφέρεια της Μόντενα ζήτησε να καταργηθεί κάθε δέσμευση που της έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση Μόντι, σε ότι αφορά τον περιορισμό των εξόδων της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή, εκτάκτου ανάγκης.

Με την πρόσφατη αλλαγή του σχετικού νόμου, στο μεταξύ, το ιταλικό κράτος δεν συμβάλλει στην πληρωμή των ζημιών που οφείλονται σε φυσικές καταστροφές. Η σχετική βοήθεια, θα μπορεί να δοθεί στους πολίτες, μόνο με αύξηση των φόρων επί των καυσίμων.

Ο πρόεδρος της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια, Βάσκο Ερράνι, έκανε γνωστό, όμως, ότι έχει ζητήσει να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ολόκληρη η χώρα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε πριν λίγο η πολιτική προστασία της Ιταλίας, τα άτομα που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, είναι πάνω από τρεις χιλιάδες.
Στις 15:18 μ.μ. σημειώθηκε νέα δόνηση 5,1 βαθμών ρίχτερ. Δεν υπάρχουν νέοι τραυματίες, αλλά πολλά ιστορικά κτήρια που είχαν ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές, κατεστράφησαν ολοσχερώς.    

Συνεργασία στα πλαίσια των προγραμμάτων προαγωγής ψυχικής υγείας των Σχολείων Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Νομού Εύβοιας και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θάλεια Καλαμπαλίκη συνεργάστηκαν δημιουργικά κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Συγκεκριμένα για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών οργάνωσαν τρία διήμερα βιωματικά σεμινάρια με στόχο την εφαρμογή στο σχολείο δυο παιδαγωγικών προγραμμάτων προαγωγής ψυχικής υγείας, βασισμένα στα εγκεκριμένα υλικά πρόληψης «Παιχνίδια Παιδιών» και ο «Κήπος με τις 11 γάτες».

Κατά τη διάρκεια της εκπόνησης των προγραμμάτων σε σχολεία της Εύβοιας δόθηκε επίσης η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν επιπλέον συναντήσεις πάνω σε εξειδικευμένα θέματα που αφορούν το ρόλο τους ως εκπαιδευτικοί.

Η τελευταία εκπαιδευτική συνάντηση συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο, στις 17/5 με θέματα το ρόλο του εκπαιδευτικού στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών καθώς και τις δυνατότητες ολοκλήρωσης ενός προγράμματος προαγωγής ψυχικής υγείας στην τάξη.

Συντονίστριες της συνάντησης ήταν τα στελέχη του Κέντρου Φραντζέσκα Ακριώτη και Ελένη Ευθυμιάδου και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Θάλεια Καλαμπαλίκη.

Συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους ανακοίνωσε ο Φώτης Κουβέλης

Tην έναρξη της συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με τους Οικολόγους Πράσινους ανακοίνωσε πριν από λίγο μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης.Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έγραψε:

«Η ΔΗΜΑΡ ενώνει τις δυνάμεις της με τους Οικολόγους Πράσινους για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, με αυτονόητη την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με το αναγκαίο στοιχείο της μετενέργειας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από το βουλευτή Επικρατείας, Σπύρο Λυκούδη και τον Σταύρο Λιβαδά, υπεύθυνο του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας της ΔΗΜΑΡ, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων».

Την αυτόνομη συμμετοχή τους στις εκλογές του Ιουνίου αποφάσισαν οι Οικολόγοι Πράσινοι με πλειοψηφία 78% κατά το Έκτακτο Εκλογικό Συνέδριό τους που πραγματοποιήθηκε 19 – 20 Μαΐου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η άποψη που υποστήριζε τις προεκλογικές συνεργασίες συγκέντρωσε το 18,1% ενώ το 3,9% ήταν λευκά. 

Νεκρή στα 43 της Χαλκιδέα μάνα 4 παιδιών!

Τέσσερα παιδιά (αλλά και εγγόνια)  άφησε ορφανά η η Χαλκιδέα Μαρία Αιγινίτη, που "έσβησε" σήμερα, στα 43 της χρόνια.

Στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Αγίας Μαρίνας το πένθος είναι αβάσταχτο μια και η Μαρία ήταν αγαπητή σε όλους.


Η κηδεία της θα γίνει την Δευτέρα 21 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, στον ιερό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Χαλκίδα..

Την Μαρία θα αποχαιρετήσουν οι γονείς της Φάνης και Αναστασία, ο σύζυγός της Μάριος και τα παιδιά της Ιωάννα και Ελπιδοφόρος, Αθανάσιος και Σάντυ, Θεοφανία και Παναγιώτης και ο βενιαμίν Παναγιώτης  μαζί με συγγενείς, φίλους και γείτονες.

ΝΔ: Με τους συνεργάτες του Άκη θα αλλάξει την Ελλάδα ο Τσίπρας;

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε μέσω twitter ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Μουρούτης σχετικά με τους πρώην συμβούλους του Άκη Τσοχατζόπουλου που «μετακόμισαν« στην Κουμουνδούρου.


Ο Γιώργος Μουρούτης σχολιάζει σκωπτικά την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει την Ελλάδα με τις συμβουλές των στενών συνεργατών του πρώην υπουργού και, γενικότερα, στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα αφήνει αιχμές και για την ενδεχόμενη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη.

 iefimerida.gr

Y

Τσίπρας: "Να σταματήσουν την ανόητη κινδυνολογία"

Six party leaders' televised debate ahead of t...
 (Photo credit: Wikipedia)
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, κάλεσε τα κόμματα, να εστιάσουν την προεκλογική τουςεκστρατεία στις προτάσεις τους για την επόμενη μέρα και να σταματήσουν την «ανόητη κινδυνολογία».

Αναφορικά με την πρόταση που έγινε για ντιμπέιτ με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, απάντησε: «Το διάλογο δεν τον έχουμε αρνηθεί ποτέ».

Ο κ. Τσίπρας παράλληλα επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα και η παρουσία μας στην ευρωζώνη μπορεί να αποτελέσει εχέγγυο για μια σταθερή πορεία στο βαθμό που μπορεί να συντελέσει σε μια αλλαγή πολιτικής. Χαρακτηριστικά είπε πως, «η χώρα πρέπει να αξιοποίησει τα δικαιώματα που έχει από την ισότιμη συμμετοχή της στην ευρωζώνη».

Σχετικά με τις καταθέσεις, σημείωσε εκ νέου ότι τις εγγυάται το Σύνταγμα και η ΕΚΤ και διαβεβαίωσε πως θα της εγγυηθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι μεταξύ των άμεσων μέτρων που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν σχηματίσει κυβέρνηση, είναι η επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα 440 ευρώ, η προώθηση δημόσιων επενδύσεων για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και η αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Το επόμενο βήμα, όπως ανέφερε, θα είναι να δρομολογηθεί ένα σχέδιο αναδιανομής του πλούτου, δηλ. ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Πρότεινε επίσης έλεγχο πόθεν έσχες για όσους βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό.

Τάχθηκε κατά της αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ, ενώ σε ό,τι αφορά την πρόταση του Μ. Γλέζου, η οποία πυροδότησε αντιδράσεις, διευκρίνισε ότι είναι μια ιδέα που δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα προσπαθήσουμε με βάση τη στήριξης που θα μας δώσει ο λαός να δημιουργήσουμε ένα σταθερό πεδίο πάνω στο οποίο πατήσει η ελληνική οικονομία», τόνισε.

Νεαρή γυναίκα βούτηξε στο κενό από τον Ισθμό

Μία νεαρή γυναίκα χθες Σάββατο, έβαλε τέλος στη ζωή της, πηδώντας από τη γέφυρα του Ισθμού στην Κόρινθο.


Άνδρες του Λιμενικού ανέσυραν χθες το απόγευμα την αγνώστων στοιχείων νεαρή γυναίκα από τη θάλασσα.

Η σορός της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της και θα διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή στο πλαίσιο προανάκρισης που διενεργείται.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο άνθρωπο που έδωσε τέλος στη ζωή του πέφτοντας στον Ισθμό μέσα σε λιγότερες από δέκα ημέρες.

Ατύχημα με... ερωτικό παιχνίδι είχε 35χρονη

Άσχημη κατάληξη είχε ερωτικό παιχνίδι που επιχείρησε ζευγάρι στη Ρόδο, καθώς η σύζυγος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τα ξημερώματα... της περασμένης Τετάρτης με αφόρητους πόνους.


Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ροδιακή”, το ζευγάρι χρησιμοποίησε δονητή, ο οποίος εισχώρησε ολόκληρος στον πρωκτό της 35χρονης γυναίκας, με αποτέλεσμα να φθάσει μέχρι το “σιγμοειδές” σημείο του εντέρου και να είναι αδύνατο να βγει έξω.

Tο ζευγάρι, που εισήλθε στο νοσοκομείο λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, ντρέπονταν αρχικά να πει τι ακριβώς συμβαίνει στους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Μέχρι τις 7.30 το πρωί που μπήκαν οι γιατροί στο νοσοκομείο για να εξετάσουν τη γυναίκα, η κατάστασή της ήταν εξαιρετικά επιβαρυμένη, καθώς δεν προσδιόριζε ακριβώς τι είχε συμβεί, παρόλο που υπέφερε από τους πόνους.

Οι γιατροί πρότειναν στην 35χρονη και τον συνοδό της δύο λύσεις: Ή να μπει αμέσως χειρουργείο και να αφαιρεθεί το ανδρικό ομοίωμα μέσα από το έντερό της έτσι ώστε να μην δημιουργήσει άλλες επιπλοκές, ή να περιμένουν (αφού τελειώσει η μπαταρία και η λειτουργία του) να αποβληθεί από τον οργανισμό με φυσικό τρόπο.

Το ζευγάρι, φοβούμενο βεβαίως μην πάρει διαστάσεις το θέμα τους, σε συνεννόηση προφανώς με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, επέλεξε την δεύτερη λύση και χωρίς να ενημερώσει κανέναν, αναχώρησε χωρίς εξιτήριο από τον θάλαμο 12 στον οποίο είχε νοσηλευτεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό θεωρείται πρωτόγνωρο για τα ιατρικά δεδομένα της Ρόδου.

Πάντως, οι αρμόδιοι γιατροί προειδοποιούν ότι τέτοιου είδους ερωτικά παιχνίδια είναι άκρως επικίνδυνα και μπορούν να επιφέρουν σοβαρές ή ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία.

radar.gr

Ένοπλος ανήλικος διακινούσε χασίς

Πάνω από μισό κιλό χασίς ετοιμαζόταν να διακινήσει σε χρήστες στην πόλη της Ρόδου ένα ανήλικο αγόρι 17 χρόνων, με τη βοήθεια...

ενός 23χρονου συνεργού του! Μάλιστα, ο 17χρονος κυκλοφορούσε οπλισμένος με ένα περίστροφο κρότου –αερίου!

Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών που συνέλαβαν τους δυο νεαρούς διακινητές, κατέσχεσαν το όπλο με 13 σφαίρες κρότου στα χέρια του ανήλικου, που είχε «βγάλει» 1.500 ευρώ από την πώληση ναρκωτικών! Στην κατοχή των δυο φίλων οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, βρέθηκαν έξη συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 507,5 γραμμαρίων, δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές και πλήθος άδειες πλαστικές συσκευασίες στις οποίες θα έβαζαν τις «δόσεις» που θα διακινούσαν.

protothema.gr

Λιάτσος: «Δεν ήταν του γούστου μου το δελτίο του Star»

Για την εμπειρία του ως κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του Star μίλησε ο Αιμίλιος Λιάτσος σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ο δημοσιογράφος, που δραστηριοποιείται πλέον ως εκδότης, εξομολογήθηκε το συναισθηματικό δέσιμο που έχει με το Star αλλά και τη διαφορά που είχε η προσωπική του αισθητική με το περιεχόμενο του δελτίου ειδήσεων του σταθμού.

«Είναι σαν να μην έχω φύγει από το Star. Σας μιλάω μέσα από την καρδιά μου. Πέρασα υπέροχα εκεί και έφυγα γιατί δεν μπορούσα να τα συνδυάσω και τα δύο. Πέρασα την καλύτερη μου δημοσιογραφική ζωή τηλεοπτικά εκεί και το θεωρώ σπίτι μου. Δεν υπήρξε κάτι γκρίζο», είπε στο περιοδικό Λοιπόν, προσθέτοντας:

«Παρότι η συνταγή του δελτίου του Star, την οποία υπηρέτησα απόλυτα επαγγελματικά, όπως είχα υποχρέωση να κάνω, το περιεχόμενό του, δεν ήταν πολλές φορές του γούστου μου. Είχα μεγάλη απόδοση στο δελτίο, ήμασταν πρώτοι στις δυναμικές ηλικίες και το λέω μεγάλη περηφάνια. Το 15 – 44 ήταν ο στόχος. Εξαρχής μου έγινε ξεκάθαρο ότι εδώ έρχεσαι για να κάνεις αυτό, μπορείς ή είναι κόντρα στο χαρακτήρα σου, ενώ έρχεσαι από το Μega».

Συλλήψεις για απάτη με πιστωτικές κάρτες

Συνελήφθησαν στο Ψυχικό ένας 28χρονος και μία 36χρονη για απάτη μεγάλης αξίας με πιστωτικές κάρτες, ενώ αναζητείται... και ένας 44χρονος συνεργός τους.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι διέπρατταν απάτες μέσω αγγελιών που δημοσίευαν σε εφημερίδες, αναζητώντας άτομα χωρίς δανειοληπτική ικανότητα από τράπεζες.

Εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους για δανεισμό τα έπειθαν, με την υπόσχεση της άμεσης χορήγησης μετρητών, να τους διαθέσουν τις πιστωτικές τους κάρτες, τις οποίες εν αγνοία τους χρέωναν με αγορές ηλεκτρονικών προϊόντων (κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.λπ.), από διάφορα πολυκαταστήματα.

Για το σκοπό αυτό συγκροτούσαν εμπορικές εταιρείες με βραχυχρόνια διάρκεια λειτουργίας, μέσω των οποίων προωθούσαν στο εγχώριο εμπόριο τα προϊόντα αυτά.

Οι συλληφθέντες άλλαζαν διαδοχικά την επωνυμία και την έδρα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, για να καλύπτουν τα ίχνη τους και να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους.

Στο πλαίσιο της δράσης τους προέβαιναν στην έκδοση εικονικών τιμολογίων για πλασματικές συναλλαγές (αγορές, πωλήσεις) αποσκοπώντας στην επιστροφή Φ.Π.Α., ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο με μεγάλα ποσά.

Από την παράνομη αυτή δραστηριότητά αποκόμισαν οφέλη τουλάχιστον 4.000.000 ευρώ, τα οποία κατέθεταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Το χρηματικό ποσό των 15.400 ευρώ.

- Παραστατικά διαφόρων τραπεζών με αναλήψεις συνολικού ποσού 2.800.000 ευρώ.

- Επτά σφραγίδες με λογότυπα διαφόρων εταιρειών.

- Ένα πολυτελές Ι.Χ.Ε.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Σόιμπλε: Φαντασιοπληξία η λήψη βοήθειας χωρίς τήρηση των όρων

«Φαντασιοπληξία» χαρακτηρίζει με δήλωσή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την εντύπωση ότι «κάποιος μπορεί να λαμβάνει βοήθεια χωρίς να πληροί οποιαδήποτε από τις προυποθέσεις ή ότι η σταθερότητα του ευρώ δεν εξαρτάται από το κατά πόσον τα μέλη του δεσμεύονται από τους κανόνες της Ευρωζώνης».

Ο Γερμανος υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι κατανοεί το θυμό του ελληνικού λαού για τις θυσίες που απαιτούνται, σημειώνει ότι η αλληλεγγύη είναι ταυτόσημη με τη σταθερότητα και υπογραμμίζει: «Οι 'Ελληνες ψηφοφόροι δεν θα ψηφίσουν απλώς υπέρ ενός κόμματος τον ερχόμενο μήνα».

Οι 20 καλύτερες παραλίες της Κρήτης στα...Μάταλα!

Οι είκοσι καλύτερες παραλίες της Κρήτης πρόκειται να παρουσιαστούν για πρώτη φορά επίσημα στο Διεθνές Φεστιβάλ Matala Festival 2012, που πραγματοποιείται στις 2,3 και 4 Ιουνίου.

Ο διακεκριμένος «εξερευνητής» και συγγραφέας του βιβλίου Blue Crete, Αλέξανδρος Ρονιώτης, στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι παραλίες της Κρήτης, επέλεξε τα Μάταλα και το Δήμο Φαιστού, προκειμένου να παρουσιάσει τις 20 καλύτερες παραλίες, έτσι όπως τις ψήφισαν οι επισκέπτες της σελίδας cretanbeaches.com.

Ο προκριματικός γύρος ψηφοφορίας για την καλύτερη παραλία όλου του νησιού, έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να ψηφίζουν στο δικτυακό τόπο http://www.cretanbeaches.com/nea/nea/kaliteri-paralia-kritis-2012/.

Για πρώτη φορά, τ’ αποτελέσματα του προκριματικού γύρου και οι 20 παραλίες που διεκδικούν τον τίτλο “Top Beach Crete2012”πρόκειται ν’ ανακοινωθούν με φόντο τις διάσημες σπηλιές των Ματάλων. Ο λόγος για τον οποίο ο ερευνητής και συγγραφές Αλέξανδρος Ρονιώτης επέλεξε τα Μάταλα και το Δήμο Φαιστού, ήταν γιατί ήθελε να συνδέσει την επίσημη παρουσίαση τους, με μια από τις διασημότερες παραλίες της Κρήτης, αλλά και μ’ έναν διεθνή θεσμό, προκειμένου οι παραλίες του νησιού να γίνουν ευρύτερα γνωστές σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Εκτός από την παρουσίαση των καλύτερων παραλιών, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Matala Festival 2012, πρόκειται να γίνει και η παρουσίαση του βιβλίου Blue Crete, που ήδη έχει κερδίσει τον θαυμασμό και την αποδοχή εκατοντάδων αναγνωστών και θαυμαστών του ήλιου, της θάλασσας και της περιπέτειας.

Το βιβλίο Blue Crete, το οποίο ήδη κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία, αποτελεί μια υπερπλήρη «εγκυκλοπαίδεια παραλιών» με πλήθος πληροφοριών και φωτογραφικού υλικού, που ενημερώνουν πλήρως τον επισκέπτη για όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει.

Το Blue Crete, είναι αποτέλεσμα μιας έρευνας χρόνων, αλλά και μιας ανάγκης αναζητήσεων ενός ελεύθερου πνεύματος που αποφάσισε να κάνει την αγάπη του, βιβλίο για την Κρήτη. Το βιβλίο αποτελεί μια πραγματική αποκάλυψη για τον αναγνώστη, τόσο αναφορικά με την πληρότητα των πληροφοριών του, όσο και για τη φρέσκια ματιά με την οποία παρουσιάζονται οι παραλίες και η Κρήτη.

 cretalive.gr

«Thomas Kook»: 30% μείωση στον τουρισμό από Γερμανία προς Ελλάδα

Οι κρατήσεις των Γερμανών τουριστών για "οργανωμένες περιηγήσεις" στα θέρετρα της Ελλάδας "είναι φέτος, συγκριτικά με το 2011, σε πτώση 30%", λίγο πριν απ την έναρξη της θερινής περιόδου, δήλωσε o Μάικλ Τένζερ, στέλεχος του "Τόμας Κουκ", του βρετανικού πρακτορείου ( δεύτερου σε μέγεθος στην ΕΕ), με συνέντευξή του, που θα δημοσιεύσει η κυριακάτικη "Euro am Sonntag".
Στο γερμανικό δημοσίευμα γίνεται αναφορά στους 2,5 εκατομμύρια τουρίστες απ την Γερμανία, που όλο το 2011 ταξίδεψαν στην Ελλάδα.
Υπάρχει, τέλος, η εκτίμηση πως περίπου 800 χιλιάδες άνθρωποι αποζούν από τον ελληνικό τουρισμό που αντιπροσωπεύει από τη σκοπιά των εσόδων το 17,5% του ελληνικού ΑΕΠ.

Μήνυμα G8 για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και τήρησης των δεσμεύσεών της

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι G8 στηρίζουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, ενώ ζητούν ταυτόχρονα να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας:

«Επιβεβαιώνουμε πως επιθυμούμε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη με την παράλληλη τήρηση των δεσμεύσεών της». Παράλληλα, οι ηγέτες των 8 πλουσιότερων χωρών επισημαίνουν πως στόχος είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Παρόμοιο ήταν και το μήνυμα του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, στο οποίο εκφράζει την επιθυμία του να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ αλλά και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Γ. Δραγασάκης: "Μονομερής καταγγελία του χρέους και αναγκαστικός εσωτερικός δανεισμός"

Σε συνέντευξη του στην Real News, ο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκης αφήνει και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου ή τους χρέους, σημειώνοντας:

«Υπάρχει ανάγκη μιας συνολικής αναδιαπραγμάτευσης του μέλλοντός μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε ετοιμότητα για μονομερείς ενέργειες, εάν προκληθούμε γι' αυτό

Επιπλέον, παραδέχεται πως ο αναγκαστικός εσωτερικός δανεισμός, για τον οποίο έκανε λόγο ο Μανώλης Γλέζος, δύναται να υφίσταται ως εναλλακτικό σχέδιο με σκοπό το γρήγορο κλείσιμο τους πρωτογενούς ελλείμματος για λόγους εθνικής ασφάλειας ή ύψιστης κοινωνικής ανάγκης.

Φρανκφούρτη: Χιλιάδες στους δρόμους κατά της λιτότητας

Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά στη Φρανκφούρτη διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. Η διαδήλωση πάντως πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας.

«Διαμαρτυρόμαστε για την πολιτική της φτωχοποίησης που εφαρμόζει η τρόικα (σ.σ. ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ σε όλη την Ευρώπη» δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της αντικαπιταλιστικής κίνησης Blockupy, σύμφωνα με την οποία ο αριθμός των διαδηλωτών ανήλθε σε 25.000. Η αστυνομία από την πλευρά της μιλά για 20.000 διαδηλωτές.

Η διαδήλωση του Σαββάτου έκλεισε τον κύκλο των τετραήμερων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στη Φρανκφούρτη, έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η εκδηλώσεις διαμαρτυρίας προκάλεσαν νομική διένεξη ανάμεσα στους ακτιβιστές και τις γερμανικές αρχές για το εάν και κατά πόσον θα έπρεπε να επιτραπεί να γίνουν οι κινητοποιήσεις. Δικαστήριο είχε δώσει άδεια για να γίνει μια εκδήλωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη καθώς και η διαδήλωση του Σαββάτου, αλλά απαγόρευσε να γίνουν κινητοποιήσεις άλλες ημέρες. Δεκάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν τις προηγούμενες μέρες καθώς αψήφησαν την απαγόρευση.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...