Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Έφοδος του ΣΔΟΕ στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για.. φοροφυγάδες - Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Έφοδο του ΣΔΟΕ στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για.. να πιάσει φοροφυγάδες καταγγέλλει με ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ –ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:
"Αλήθεια τι ήταν αυτό που ανάγκασε την εισαγγελία και το ΣΔΟΕ ξημερώματα της 28ης προς 29ης του Μάρτη να αναστατώσουν στο Νοσοκομείο ασθενείς, συνοδούς και εργαζόμενους ψάχνοντας για φοροφυγάδες;

Αλήθεια αυτό που ενοχλεί την  εισαγγελία και το ΣΔΟΕ  είναι  το γεγονός ότι ίσως κάποιοι ασθενείς χρησιμοποιούν  γνωστούς τους για  συνοδούς επειδή δεν έχουν χρήματα και νομίζουν ότι είχαν «πιάσει λαβράκι»;

Δεν έχει κανένας δικαίωμα να μπαίνει  στα νοσοκομεία και να επιβάλλει  στους ασθενείς – που η έλλειψη  προσωπικού τους αναγκάζει να έχουν  συνοδό, ποιόν θα έχουν δίπλα τους για να τους περιποιηθεί.

Αν η κυβέρνηση έκανε προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες των Νοσοκομείων δε θα ανοιγόταν τέτοιο ζήτημα.

Αλήθεια νομίζουν ότι είχαν τη λίστα  ΛΑΓΚΑΡΝΤ στα χέρια τους και έκαναν την επιδρομή μέσα στη νύχτα ξεσηκώνοντας ασθενείς από τα κρεβάτια τους;

Δεν τους είδαμε να κόπτονται για  όλους τους εργαζόμενους που είναι  απλήρωτοι στο χώρο του Νοσοκομείου  και που αφορούν τα νυχτερινά  και τις εφημερίες 5 μηνών. Ούτε για τους ωρομίσθιους στα δύο συνεργεία που δουλεύουν στην καθαριότητα και τη φύλαξη με 3 ευρώ την ώρα και πληρώνονται όποτε να’ ναι .

Δεν τους είδαμε και ποτέ να παίρνουν κάποια μέτρα για όλους αυτούς τους εργοδότες που έχουν απλήρωτους τους εργάτες, όπως στη ¨Μηχανική¨, στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ, στη ΣΕΛΜΑΝ κ.α.

Μετά από αυτές τις ενέργειες γίνεται φανερό σε όλους μας το γεγονός ότι επιβεβαιώνεται για άλλη μια φόρα η θέση που επανειλημμένως  έχουμε τονίσει για Αποκλειστικά Δημόσια Υγεία – Πρόνοια  και κατάργηση της Ιδιωτικής Υγείας

Οι κινήσεις αυτές στόχο έχουν  να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και ανασφάλειας στους εργαζόμενους στο χώρο του Νοσοκομείου".

Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Εύβοιας του ΠΑΜΕ: "ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ"

"ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ" ζητά με ανακοίνωση της η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Εύβοιας του ΠΑΜΕ

Αναλυτικα:

Καλούμε τους συναδέλφους να αποφασίσουμε μαζική Επίσχεση Εργασίας όλων των εργαζομένων που έχουν απλήρωτα δεδουλευμένα, με προσωπικό ασφαλείας που θα ορίζεται καθημερινά από το Σωματείο

Να προχωρήσουμε σε σύσκεψη με τους ασθενείς, εργατικά σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικούς φορείς για να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στις περικοπές, τις συγχωνεύσεις και τις απολύσεις

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Πόσο ακόμα θα ανεχτούμε να μένουμε απλήρωτοι για τις εφημερίες, τα νυχτερινά και τις αργίες; Να μας παίρνουν πίσω και αυτά τα ψίχουλα με τα χαράτσια, τη φορολογία, την ακρίβεια;

Εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, είμαστε αναγκασμένοι να δουλεύουμε με εξοντωτικούς ρυθμούς, καταστρέφοντας την υγεία μας αλλά και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών μας.

Η σημερινή άθλια κατάσταση είναι συνέπεια της πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης. Είναι αποτέλεσμα της σχεδιασμένης πολιτικής που θεωρεί την υγεία πηγή κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Παρόμοια μέτρα παίρνουν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Είτε έχουν μνημόνια είτε όχι. Είτε έχουν ελλείμματα (π.χ. Ισπανία, Ιταλία) είτε όχι (π.χ. Σουηδία)

ΘΕΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΜΕ ΦΘΗΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ «ΕΥΕΛΙΚΤΑ» ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ είναι συνυπεύθυνες για την σημερινή κατάσταση. Στήριξαν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων που μας έφτασαν εδώ.

Παντού καλλιεργούν το «διαίρει και βασίλευε». Στα μεγάλα νοσοκομεία, λένε ότι οι εργαζόμενοι θα βγουν ωφελημένοι από τις συγχωνεύσεις γιατί θα έρθει προσωπικό από τα μικρά. Στα μικρότερα νοσοκομεία λένε να σωθεί το «δικό μας νοσοκομείο» και ας κλείσουν τα άλλα.

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ :

ü Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα

ü Καμία συγχώνευση – κατάργηση κλινικής τμήματος, δημόσιας μονάδας υγείας.

ü ΟΧΙ στην αξιολόγηση και τις απολύσεις. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των επικουρικών και των εργαζομένων σε ΜΚΟ και εργολάβους.

ü Να υπογραφεί Κλαδική Συλλογική σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς. Να μας επιστρέψουν όσα μας έκλεψαν με τις μειώσεις.

ü Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημοσίων μονάδων υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών

ü Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ
ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ"

Δωρεάν εξετάσεις για όλα τα παιδιά: Ήρθε ο 'Ιπποκράτης' στην Εύβοια!

Στην Χαλκίδα, ο επόμενος σταθμός του κινητού πολυϊατρείου «Ιπποκράτης» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με την υποστήριξη της εταιρίας Johnson & Johnson. Από την 1η έως τις 26 Απριλίου οι μονάδες της Προληπτικής Ιατρικής θα βρίσκονται στην Χαλκίδα. Η δράση του «Ιπποκράτη» ενισχύεται και από την κινητή μονάδα Προληπτικής Παιδιατρικής & Οδοντιατρικής του οργανισμού, προσφέροντας παιδιατρικές εξετάσεις.

Το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» διαθέτει τμήματα για παιδιατρικό, οδοντιατρικό, οφθαλμιατρικό και ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο, στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς, κοινωνικό λειτουργό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ είναι εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα και προγράμματα τελευταίας τεχνολογίας, όπως το σύστημα e-ppokrates καθώς και με δυνατότητα τηλεϊατρικής σύνδεσης.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, Υγείας και Παιδείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, καθώς και με την υποστήριξη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ). Από το 2002 έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι 4.800 παιδιά εξετάστηκαν στην περιφέρεια της Κρήτης από τις 11/2/13 έως τις 24/3/13 όπου η δράση του «Ιπποκράτη» στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Στόχος για το 2013 είναι να εξεταστούν πανελλαδικά 18.000 παιδιά!

Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά.

Αναλυτικά: Κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης»

●   1-26/4 θα βρίσκεται μέσα στη Σχολή Πεζικού, όπου θα τον επισκέπτονται σχολεία της Χαλκίδας, της ευρύτερης περιοχής του δήμου Χαλκιδέων αλλά και από άλλους δήμους με προκαθορισμένα ραντεβού.

●   Κινητή μονάδα Προληπτικής Παιδιατρικής & Οδοντιατρικής 1-26/4 θα επισκεφτεί σχολεία σε όλους τους δήμους του νομού Ευβοίας.

●   Όσες οικογένειες επιθυμούν να εξεταστούν τα παιδιά τους και δεν έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των σχολείων, μπορούν να καλούν στο 2221079788 για ραντεβού.

Περιφερειακή αρχή Στερεάς: Πίσω ολοταχώς μετά τις αντιδράσεις για την άδεια στην ΑΓΕΤ

"Η ανάκληση από τον Περιφερειάρχη της άδειας για την καύση απορριμμάτων (RDF) στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι σε καμιά περίπτωση δεν καθησυχάζει τους κατοίκους της περιοχής. Οι αντιδράσεις των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Χαλκίδας και η μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα δεν αρκούν για να εξασφαλίσουν τις μελλοντικές εξελίξεις".

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ και επισημαίνει:

"Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος προστασίας Αλιβερίου "Η κερκόπορτα για τη μετατροπή της Εύβοιας σε χωματερή – αποτεφρωτήρα έχει ανοίξει προ πολλού και διατηρείται ανοιχτή."

Εδώ και αρκετά χρόνια οι κάτοικοι κινητοποιούνται για να αποτρέψουν την καύση των αποβλήτων που φαίνεται να συνδέεται πλέον με ένα διπλό στόχο:

- αφενός με την προσπάθεια να ενισχυθούν τα εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου με την καύση αποβλήτων χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης ακόμη και το κλείσιμο του εργοστασίου της Χαλκίδας

- και αφετέρου με την αξιοποίηση των "προϊόντων" από τις μεγάλες μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων που προωθούνται από τους μεγαλοεργολάβους, τη γερμανική κυβέρνηση (και τον γνωστό μας κ. Φούχτελ ) στην Αττική, στην Ελλάδα και στην περιφέρειά μας και οι οποίες δεν θα παράγουν τίποτε περισσότερο από ... σκουπίδια για καύσιμα.

Τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας φέρουν ευθύνες γιαυτές τις διαχρονικές μεθοδεύσεις. Το περιφερειακό συμβούλιο πρέπει άμεσα να συζητήσει το θέμα και να δεσμευτεί πολιτικά ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην καύση του RDF. Σε διαφορετική περίπτωση το θέμα θα παραμένει ανοιχτό και θα επανέλθει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν."

Εκαναν την Κύμη μπακλαβά για να μην πληρώνουν φόρο

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή μεγάλης ακίνητης περιουσίας 25 εταιρείες, που δραστηριοποιούνταν στους Αγ. Αποστόλους. Ηδη βρέθηκαν να παρανομούν έντεκα
Μεγαλοσχήμονες της Κύπρου, όπως πολιτικοί και επιχειρηματίες, εκτιμά το ΣΔΟΕ ότι ενδεχομένως κρύβονται πίσω από τις 25 κυπριακές οφ σορ εταιρείες που δραστηριοποιούνται κυρίως από το 2007 μέχρι σήμερα στην Κύμη Ευβοίας κάνοντας πανάκριβες αγορές εκατοντάδων στρεμμάτων παραλιακών εκτάσεων (μπορεί να φτάνουν και τα 500 στρέμματα) στους Αγίους Αποστόλους. 

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή μεγάλης ακίνητης περιουσίας 25 εταιρείες, που δραστηριοποιούνταν στους Αγ. Αποστόλους. Ηδη βρέθηκαν να παρανομούν έντεκα Για το λόγο αυτό το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας απέστειλε έγγραφο στη Γιουροπόλ, ζητώντας πλήρη στοιχεία για τα φυσικά πρόσωπα που εμφανίζονται ως μέτοχοι ή δικαιούχοι αυτών των εταιρειών, αν και στις περιπτώσεις των οφ σορ εταιρειών σε όλους τους φορολογικούς παραδείσους ανά την υφήλιο οι εμφανιζόμενοι ως ιδιοκτήτες αποτελούν τη βιτρίνα των εταιρειών και λειτουργούν ως αχυράνθρωποι...

Οι 25 κυπριακές εταιρείες -οι εκπρόσωποι των οποίων αρνούνται τον χαρακτηρισμό ότι αποτελούν οφ σορ εταιρείες αλλά επενδυτικές (ιδιωτικές ΕΠΕ), κυρίως στις αγοραπωλησίες ακινήτων ή εκτάσεων- που ερευνά το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας είναι κατά σειρά: Α.Ρ. Halios Estates Limited, Aspesia Limited, Atermon, Cotton Trading LTD, Detco SA, El Sty Estates Limited, G Thelectircal Κ Electronics Limited, Gepa Loizou Company Ltd, Greencedar Property, Handel Maatschappij Van Rijn DV, NLP New Line Property Investments LTD, Roebouck Pack SA Rl, Skironodes Immovable Property Limited, Sunny Wise Investments Limited, Townsend Assets LTD, Van RI JN Trading BV, Van Ri Jν Dienstverlening BV, Van Ri Jn Internationl BV, Zoevvia Limited, Αφοί Παναγιώτης και Γεώργιος Σάββα, Δωραντρή Κτηματική Λίμιτεδ, Ιδανική Κτηματική Λίμιτεδ, Κ. Μ. Αρμευτής Λίμιτεδ, Φλοθέα Λίμιτεδ.

Από τους εκπροσώπους των συγκεκριμένων κυπριακών εταιρειών έχει ζητηθεί -αρκετοί δεν το έχουν πράξει- να προσκομίσουν εντός 5 ημερών επικυρωμένο αντίγραφο του μετοχολογίου ή του καταστατικού ή του συστατικού εγγράφου της εταιρείας τους, βεβαίωση της κυπριακής αρχής με τα στοιχεία των πραγματικών μετόχων (δικαιούχων) την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους, δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος μέχρι σήμερα, δηλώσεις Ε9, αντίγραφα των συμβολαίων αγοράς και τυχόν πώλησης ακινήτων, δηλώσεις ΦΜΑΠ κ.λπ.

Στόχος είναι, εκτός του εντοπισμού των πραγματικών ιδιοκτητών των οφ σορ εταιρειών, να διαπιστωθεί αν υπέβαλαν και κατέβαλαν -έχοντας πάρει έγκριση ΑΦΜ στη χώρα μας- τους αναλογούντες φόρους μεγάλης ακίνητης περιουσίας ή ΕΤΑΚ τα τελευταία 10 χρόνια που κάνουν αγορές εκτάσεων στην Κύμη Ευβοίας.

Η έρευνα στην Κύμη Ευβοίας βαίνει προς ολοκλήρωση και ήδη προκύπτουν, σύμφωνα με πληροφορίες, πλήθος παρατυπιών και παρανομιών για τη νομιμότητα ορισμένων κυπριακών οφ σορ εταιρείων αλλά και τα τεχνάσματα που χρησιμοποίησαν για να αποφύγουν να πληρώσουν φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας για τις παραλιακές εκτάσεις που απέκτησαν στους Αγίους Αποστόλους Ευβοίας, ενώ όπως φαίνεται δεν πρόκειται να αποφύγουν και το φόρο 15% επί της αντικειμενικής αξίας των εκτάσεων που προβλέπεται για τις οφ σορ εταιρείες, παρ'ότι καλύπτονταν -όπως όλες οι χώρες της Ευρωζώνης- από την αποφυγή διπλής φορολογίας.

Το τέχνασμα
 
Για την αποφυγή καταβολής ΦΜΑΠ 11 οφ σορ από τις 25 χρησιμοποιούσαν το εξής τέχνασμα. Κομμάτιαζαν μια μεγάλη έκταση που αποκτούσαν σε μικρά μερίδια γης και σε πολλούς δικαιούχους, άγνωστο βέβαια αν αυτοί είναι ιδιοκτήτες τους ή όχι... Οσον αφορά το φόρο 15% επί της αντικειμενικής αξίας απαλλάσονται μεν, ωστόσο αρκετές δεν έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά που τους ζητήθηκαν από το ΣΔΟΕ και, όπως αναμένεται, δεν θα γλιτώσουν την αναδρομική και μάλιστα με προσαυξήσεις και πρόστιμα επιβολή του 15% (ισχύει από το 2010) ή του 3% που ίσχυε πριν. Για τις παρατυπίες που εμφανίζονται δεν είναι τυχαία η επιμονή της δικηγόρου, που εμφανίζεται ως αντίκλητος σε αρκετές εταιρείες, να δηλώνει στο ΣΔΟΕ ότι δεν είναι νόμιμος εκπρόσωπός τους αλλά απλώς αντίκλητος στα πληρεξούσια αγοράς των παραλιακών εκτάσεων...
Enhanced by Zemanta

Στην Αιδηψό ο 2ος Ημιτελικός του διαγωνισμού για την ανάδειξη των καλύτερων πιάτων, με συνταγές από την Βόρεια Εύβοια.

Την Κυριακή 7 Απριλίου θα διεξαχθεί στην Αιδηψό, ο 2ος Ημιτελικός γύρος για την ανάδειξη των καλύτερων πιάτων, με συνταγές από την Βόρεια Εύβοια.

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία του 1ου ημιτελικού που έγινε στην Κάρυστο, την Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 10.30, στο Ξενοδοχείο «ΕΡΜΗΣ» στην Αιδηψό, (οδός Ερμού) θα λάβει χώρα ο 2ος Ημιτελικός Γύρος, για την ανάδειξη των καλύτερων πιάτων από τις συνταγές της Βόρειας Εύβοιας, τα οποία θα προκριθούν για την τελική Φάση του Πανευβοϊκού διαγωνισμού ανάδειξης του πιο χαρακτηριστικού πιάτου της Εύβοιας.

Σκοπός της διαδικασίας του διαγωνισμού που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Εύβοιας, σε συνεργασία με τον Τομέα Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής του IEK PRAXIS και την Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας, είναι η αναζήτηση των τοπικών συνταγών της Εύβοιας, η ανάδειξη του πιο χαρακτηριστικού τοπικού φαγητού, πρωινού και γλυκού και η καθιέρωση τους, ως αναγνωρίσιμων τοπικών χαρακτηριστικών του νησιού.

Βασικός στόχος του διαγωνισμού είναι η απόκτηση ταυτότητας της Εύβοιας μέσα από τα προϊόντα και τις γεύσεις της.

Κεδίκογλου: Το «χαράτσι» εφέτος θα είναι μικρότερο

«Νέο μέτρο» θεωρεί την παράταση του ειδικού τέλους ακινήτων ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος εξήγγειλε ότι εφόσον η νέα ρύθμιση τεθεί σε ψηφοφορία ο ίδιος δεν θα την εγκρίνει. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου επισήμανε ότι το επίμαχο ζήτημα παραμένει «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και επανέλαβε ότι το ειδικό τέλος θα είναι μικρότερο εφέτος. 

Ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος με την προτεινόμενη ρύθμιση, αφήνοντας πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να την εγκρίνει αν υπάρξουν αλλαγές.

Σημειώνεται βέβαια ότι δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να «περάσει» την παράταση του ειδικού τέλους ακινήτων με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο την κοινοβουλευτική ψηφοφορία.

Στο μεταξύ, μιλώντας στη ΝΕΤ και αναφερόμενος στις διαφωνίες - κυρίως της ΔΗΜΑΡ - για την παράταση του μέτρου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως όποτε έχει χρειαστεί οι κυβερνητικοί εταίροι έχουν επιδείξει υψηλό αίσθημα ευθύνης.

ΓΚΑΛΟΠ: Ισοπαλία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Ισοπαλία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση της GPO, που διενεργήθηκε το διάστημα 28/3 - 1/4, για λογαριασμό του Mega και την εκπομπή «Ανατροπή».

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 46%, ο Αλ. Τσίπρας συγκεντρώνει 29,3% ενώ το 23,5% επιλέγει «κανέναν».

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...