Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών εργαζομένων στο Δημόσιο

Μετά την τροπολογία που κατέθεσαν 40 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και συνυπόγραψε η βουλευτής Εύβοιας κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών εργαζομένων στο Δημόσιο προς πιστωτικά ιδρύματα, οι οποίοι θα ενταχθούν σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και εργασιακής εφεδρείας με μείωση των αποδοχών τους, ο υπουργός οικονομικών αναγνώρισε την ανάγκη για τέτοια ευνοϊκή ρύθμιση και θα ενσωματώσει διάταξη στο πολυνομοσχέδιο για ελάφρυνση των εν λόγω δανειοληπτών.

ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες διδασκαλίας για το Ειδικό ΕΠΑΛ Χαλκίδας


Η βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση της Υπουργoύ Παιδείας στο αίτημα για έγκριση επιχορήγησης από τον Ο.Σ.Κ. προς τον Δήμο Χαλκιδέων, ώστε να γίνει η προμήθεια 6 προκατασκευασμένων αιθουσών ελαφρού τύπου και 4 επίσης «προκάτ» χώρων υγιεινής, συνολικού προϋπολογισμού 130.000 Eυρώ (90.000 + 40.000), για τις ανάγκες διδασκαλίας του Ειδικού ΕΠΑΛ Χαλκίδας.

Επειδή ο κεντρικός διαγωνισμός του Ο.Σ.Κ. για την τακτική προμήθεια προκατασκευασμένων αιθουσών που θα κάλυπταν τις στεγαστικές ανάγκες των σχολείων πανελλαδικά έχει σταματήσει λόγω ενστάσεων από ενδιαφερόμενους προμηθευτές, τα επείγοντα αιτήματα αντιμετωπίζονται με επιχορήγηση του Ο.Σ.Κ. προς τους Δήμους ύστερα από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, για την κάλυψη τέτοιων αναγκών τους.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, δηλαδή την επιχορήγηση προς τον Δήμο Xαλκιδέων και με βάση την εγκριτική υπουργική απόφαση, επιλύεται η συγκεκριμένη ανάγκη για το Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο Χαλκίδας, το οποίο είναι σχολική μονάδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑ) διαβαθμισμένη στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

H κ. Περλεπέ υπογραμμίζει ότι πρέπει να καλυφθούν και οι άλλες τέτοιες έκτακτες και άμεσες ανάγκες στο νομό και προς αυτή την κατεύθυνση καταβάλλει κάθε προσπάθεια.

Το Al Jazeera στη Χαλκίδα

Xαλκιδαίοι θα μιλήσουν στο μεγαλύτερο κανάλι του Aραβικού κόσμου.

Mικρόφωνo σε Xαλκιδαίους θα δώσει σήμερα το απόγευμα το περίφημο "Al Jazeera".

Πρόκειται για το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι του Aραβικού κόσμου και οι ανταποκριτές του στην Eλλάδα, αποφάσισαν να έρθουν σήμερα στην πόλη μας και να καταγράψουν απόψεις και αντιδράσεις συμπολιτών μας για την οικονομική κρίση.

H εκπομπή θα μεταδoθεί ζωντανά από το "Al Jazeera", μέσω δορυφορικών συστημάτων.

Xθες, Σάββατο 22 Oκτωβρίου, συνεργείο του "Al Jazeera", ήταν και πάλι στη Xαλκίδα και μαγνητοσκόπησε συνεντεύξεις με εργάτες και νέους επιστήμονες (φωτο), οι οποίοι κλήθηκαν να μιλήσουν για την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...