Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Το αφεντικό του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, σχεδιάζει ξενοδοχειακή μονάδα στη Ν.Εύβοια

Ασπρο και μαύρο είναι τα χρώματα του ΠΑΟΚ, η ομάδα που αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό στην Ελλάδα για τον ρώσο ομογενή επιχειρηματία και «κολλητό» του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ιβάν Σαββίδη.
 
Με τα ίδια χρώματα και συγκεκριμένα μέσω της εταιρείας του Black&White, ο κ. Σαββίδης στις αρχές της εβδομάδας τάραξε και πάλι τα νερά της Θεσσαλονίκης, χτυπώντας αυτή τη φορά στο μέτωπο του τουρισμού. Η εταιρεία του αναδείχθηκε πλειοδότρια στον διαγωνισμό του ΙΚΑ για την ανάληψη της διαχείρισης για ένα χρόνο του εμβληματικού ξενοδοχείου Μακεδονία Παλάς.
 
Ωστόσο, ο τουρισμός φαίνεται ότι θα αποτελέσει πεδίο και για άλλες επενδυτικές κινήσεις από τον κ. Σαββίδη, που ήρθε στην Ελλάδα για επενδύσεις χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς βαρύγδουπες υποσχέσεις.

Με το Μακεδονία Παλάς ο Ιβάν Σαββίδης επιχείρησε το πρώτο επίσημο επιχειρηματικό βήμα του στον τουριστικό κλάδο.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν κύκλοι του επιχειρηματία, θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα, καθώς στα σχέδιά του περιλαμβάνεται η δημιουργία μεγάλης υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας αποκλειστικά για ρώσους πελάτες, σε ακίνητο που απέκτησε πρόσφατα στην Εύβοια. 
 
Η έκταση βρίσκεται στην περιοχή Πόρτο Λάφια. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά του κ. Σαββίδη θα επιδιωχθεί η μελλοντική ακτοπλοϊκή σύνδεση της περιοχής με τη Ραφήνα.
 
Επίσης, στα σχέδια του κ. Σαββίδη περιλαμβάνεται και η εξαγορά γνωστού τουριστικού πρακτορείου που διακινεί ρώσους τουρίστες, και οι σχετικές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η ληστεία του κοσμηματοπωλείου, τα 500.000 ευρώ και η "αδράνεια της Αστυνομίας"

Ο ιδιοκτήτης του γνωστού κοσμηματοπωλείου Goldmania στη Χαλκίδα, Φίλιππος Πανταζής, μετά την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε στο κατάστημα του την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013, καταγγέλλει την Ελληνική Αστυνομία για την πρωτοφανή αδράνεια και την αδιαφορία που επέδειξε σε ένα τόσο σοβαρό περιστατικό.  

Μετά από επικοινωνία που είχε το eviaportal.gr  με τον κ. Πανταζή για την ληστεία που σημειώθηκε στο μαγαζί του, λίγους μήνες μετά από την ληστεία που είχε ξαναγίνει στο ίδιο κατάστημα, με  τους ληστές να κρατούν καλάσνικοφ, το πρώτο και βασικότερο πράγμα που ήθελε να καταγγείλει ήταν η αδράνεια, η ανεπάρκεια και η αδιαφορία της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Πιο συγκεκριμένα όπως είπε στο eviaportal.gr ο ίδιος, η ληστεία έγινε στις 12 η ώρα το μεσημέρι και η αστυνομία έφτασε στο κοσμηματοπωλείο στη 1 η ώρα το μεσημέρι!
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους η απάντηση τους ήταν : «Δεν έχουμε να στείλουμε άτομα»!!!

Το τραγικό της υπόθεσης με όσα μας είπε ο κύριος Πανταζής είναι ότι η γυναίκα του, φοβούμενη για την ζωή της όπως μας είπε ο ίδιος, είχε εγκλωβιστεί στην τουαλέτα που βρισκόταν στο πάνω μέρος του μαγαζιού, μέχρι που ήρθε το ΕΚΑΒ και την απεγκλώβισε.
Με βάση τις δηλώσεις του κυρίου Πανταζή η απάντηση της αστυνομίας για την έλλειψη ατόμων ήταν η εξής:

 «Οι δυο ομάδες ΔΙΑΣ που έχει στην κατοχή της, βρισκόταν η μια στην Ψηλή Γέφυρα όπου πραγματοποιούσε έλεγχο σε αυτούς που έρχονταν στην Εύβοια ενώ η άλλη βρισκόταν στην Λιανή Άμμο»

Και όλα αυτά την ώρα που οι δυο ληστές, Ρουμανικής καταγωγής, διέφευγαν πεζοί προς την Σουβάλα.


Η αδιαφορία της αστυνομίας φάνηκε σύμφωνα με τον κύριο Πανταζή ακόμα και στην συλλογή δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Η σφαίρα έσπασε την τζαμαρία και η εταιρεία που ήρθε για να κάνει την αντικατάσταση, βάζοντας θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας αυτήν την φορά, παρέδωσε η ίδια το πόμολο, γεμάτο δαχτυλικά αποτυπώματα στην αστυνομία, την ίδια στιγμή που εκείνη δεν το είχε αναζητήσει καθόλου, όπως μας δήλωσε ο ίδιος ο κος Πανταζής.


Ο κύριος Πανταζής καταγγέλλει ακόμα και το Δελτίο Τύπου της αστυνομίας, το οποίο μιλούσε για άμεση επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ την στιγμή που η καθυστέρηση ήταν τουλάχιστον μιας ώρας.

Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση του κυρίου Πανταζή είναι η έκτη φορά που γίνεται στόχος ληστείας ενώ η τωρινή ζημιά ανέρχεται πάνω από 500.000€, γεγονός που οδήγησε τον ίδιο τον κύριο Πανταζή στην σκέψη ακόμα και να κλείσει την επιχείρηση του.
Enhanced by Zemanta

Το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ευβοίας καλεί στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ευβοίας καλεί όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Ευβοίας, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου.

Στις 14 Φλεβάρη λήγουν αρκετές κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ως τον Μάη σχεδόν το σύνολο αυτών. Τον Μάρτη επίσης, λήγει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση παραδίδοντας χιλιάδες εργαζόμενους στους μισθούς των 400 ευρώ που έχει επιβάλει η κυβέρνηση με νόμο.
Να μην αποδεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά και
τα εργασιακά κάτεργα που μας ετοιμάζουν
.
Μέσω των συλλογικών διαδικασιών των συνδικαλιστικών οργανώσεων να δώσουμε τη μάχη της υπογραφής των συμβάσεων. Η κυβέρνηση θέλει να ξεμπερδεύει με τους λαϊκούς αγώνες, με τα εργατικά δικαιώματα, με τη δύναμη που δίνει η οργάνωση των εργατών για να σπάσουν τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Γι’ αυτό βάζουν στο στόχαστρο τα συνδικάτα, το δικαίωμα στην απεργία.
Τώρα να υπογραφτεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Κανένας μόνος τους. Κανένας ανυπεράσπιστος.
Το δίκιο των εργατών και της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού που ζει σήμερα στην ανέχεια, να κριθεί στους τόπους δουλειάς και στους δρόμους. Να δυναμώσει η οργάνωση στους κλάδους, να σημάνει αντεπίθεση. Να δυναμώσει η συζήτηση και οι αποφάσεις συμμετοχής και οργάνωσης της απεργίας στις 20 Φλεβάρη σε κάθε τόπο δουλειάς.
Να δώσουμε άμεση, μαζική, εργατική απάντηση συμμετέχοντας στις συγκεντρώσεις που καλούν τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη του ΠΑΜΕ, στις 20 Φλεβάρη.
ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ 11π.μ.

"Το ΠΑΣΟΚ είνα εδώ" και συνεδριάζει στη Χαλκίδα

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί στην Χαλκίδα, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, η προσυνεδριακή συνέλευση του ΠΑΣΟΚ.

Με την παρουσία του μέλους της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Λιάρου, θα πραγματοποιηθεί η προσυνεδριακή συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκίδα με θέματα διαλόγου:

-Το σχέδιο διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ για το 9ο Συνέδριο
-Προτάσεις για ένα σύγχρονο, θεσμικό , δημοκρατικό, συλλογικό ΠΑΣΟΚ
-Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και υπέρβασης των Μνημονίων

Η προσυνεδριακή Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 10.30 το πρωί, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχουν σε ένα ουσιαστικό διάλογο για τη διαμόρφωση της πρότασης για το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής.

Μαρκόπουλος: Ο Σαμαράς έχει τον πρώτο λόγο

Την προσπάθεια της ΝΔ, ως κυρίαρχου κόμματος της Κεντροδεξιάς, να περιορίσει τις απώλειες από τα δεξιά της και να αντιμετωπίσει «το βαλσαμωμένο πολιτικό λόγο και τις αγκυλωμένες αξίες» της Αριστεράς, διαμηνύει ότι θα στηρίξει ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος. Με συνέντευξη στο tvxs.gr, και τον Βασίλη Κωστούλα, δηλώνει ότι ήδη ενημερώνεται και παρεμβαίνει, «χωρίς συγκεκριμένη ατζέντα», στην πολιτική ζύμωση εντός της ΝΔ και της ευρύτερης κεντροδεξιάς παράταξης. Ο ίδιος αξιώνει «ένα νέο '74», αυτοπροσδιορίζεται ως «φιλελεύθερα κοινωνιστής». 

Είπε στο tvxs.gr
  • Για τον Καμμένο: Έκανε θεσμό την επιβράβευση του λαϊκισμού
  • Για τον Ζώη: Διαφέρουμε, εγώ επενδύω στην πολιτική σταθερότητα
  • Για τον ΣΥΡΙΖΑ: Κρυφοχαίρεται όσο η ΧΑ απομυζά τη φθορά της ΝΔ
Γιατί εγκαταλείψατε τους Ανεξάρτητους Έλληνες;

Αποχώρησα αφού έκανα ακούραστες και ειλικρινείς προσπάθειες να συμβάλλω στην δημιουργία οργανωμένου κόμματος, με σοβαρές και εφαρμόσιμες προτάσεις για εθνική επανεκκίνηση εντός του ευρώ. Έτσι ξεκινήσαμε, αλλά προοδευτικά έγινε θεσμός η αφερεγγυότητα, η ομαδοποίηση και η επιβράβευση του λαϊκισμού. Υπήρξε παρεκτροπή από τις αρχές είτε με την ανιστόρητη πρόταση για το δολάριο είτε με την σαφή προσκόλληση στο ΣΥΡΙΖΑ και λεκτικά και μεθοδολογικά. Αποκορύφωμα της επιπολαιότητας ήταν η εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας στις κομματικές επιδιώξεις. Η αποχώρησή μου ήταν ζήτημα αυτοσεβασμού, και της επαλήθευσης όσων πρεσβεύω πολλά χρόνια τώρα για το ήθος, την αξιοπιστία των πολιτικών αλλά και τις πεποιθήσεις μου για την χώρα.

Στη συνέχεια ήταν σχεδόν σίγουρη η συμμετοχή σας στην Ελλήνων Πρωτοβουλία. Τι συνέβη; Αληθεύει ότι υπήρξε ζήτημα κατανομής ρόλων;

Οι πρωταγωνιστές αυτής της κίνησης, εξ` αρχής γνώριζαν τις απόψεις μου  που αφορούν την περίοδο που διανύουμε και δεν υπολόγιζαν ότι θα είμαι συνοδοιπόρος στο εγχείρημα τους. Αναρωτιέμαι γιατί τόσοι πολλοί πίστευαν το αντίθετο. Διαψεύδω απόλυτα τα περί ρόλων κ.λ.π. Επιλέγω συνειδητά τον πλέον δύσκολο δρόμο. Να είμαι ανεξάρτητος και να εκφράζω ελεύθερα τον εαυτό μου, σταθμίζοντας τις αποφάσεις μου για το μέλλον. Πέραν όμως αυτής της επιφανειακής «αποχής», στην ουσία είμαι σε επαφή με πάρα πολλά στελέχη ανά την Ελλάδα, που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς που όμως είναι αδρανοποιημένα  αλλά σε αναμονή ρόλου. Αυτονόητα και κυρίαρχα λαμβάνω υπ’ όψιν την γνώμη των πολιτών της Εύβοιας που με έστειλαν στην Βουλή.

Ποιες είναι σήμερα οι σχέσεις σας με τον Χρήστο Ζώη;

Με τον Χρήστο ποτέ δεν έχουμε φιλονικήσει παρά τα λεγόμενα περί του αντιθέτου. Τον τιμώ για την πολιτική του πορεία και για την ευτολμία που τον διακρίνει. Είναι προφανές ότι ερμηνεύουμε διαφορετικά την πολιτική του τόπου. Προσωπικά επενδύω στην πολιτική σταθερότητα.

Ο Πάνος Καμμένος έχει λόγο και ρόλο στην επόμενη μέρα;

Αυτή είναι ερώτηση για τον ίδιον.

Συζητάτε με τη ΝΔ;

Αν εννοείτε με συγκεκριμένη ατζέντα, όχι. Ανεξαρτήτως αυτού, πάντα συνομιλώ με πολιτικούς φίλους, συνοδοιπόρους επί δεκαετίες και συναδέλφους μου, ενημερώνομαι και παρεμβαίνω στην πολιτική ζύμωση που λαμβάνει χώρα και στο εσωτερικό της αλλά και στην ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη.

Η συνέντευξη Μαρκόπουλου ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Χαλκίδα: Τα ουρλιαχτά της γυναίκας του ξύπνησαν την συνείδηση!


Μπορεί να μην πρόσεξε και να χτύπησε μία ηλικιωμένη γυναίκα, ωστόσο είχε συνείδηση ο οδηγός.

Ήταν σήμερα το πρωί όταν το 30χρονο παλικάρι πήγαινε για το μεροκάματο. Στο κέντρο της Χαλκίδας, κάτω από άγνωστες συνθήκες παρέσυρε με το αυτοκίνητο του μία 70χρονη γυναίκα.

Η γιαγιάκα έπεσε στον δρόμο και πονούσε.

Όπως γράφει το evianews.com, αμέσως πετάχτηκε και την πλησίασε. "Γιαγιούλα είσαι καλά" την ρώτησε και την σήκωσε.

Παράλληλα την έβαλε στο αυτοκίνητο του και την πήγε στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

Λίγο αργότερα ανακουφίστηκε όταν άκουσε από τα χείλη των γιατρών πως η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της.

Αλιβέρι: ΤΟ Συνδικάτο Μετάλλου συμμετέχει στη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ με ανακοίνωσή τους καλεί ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 10:30 πμ ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ(ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) στο Αλιβέρι.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση επιχειρεί να μας ξαναεπιστρέψει στο μεσαίωνα. Σε δηλώσεις διαφόρων κυβερνητικών στελεχών ακούσαμε το ανεπίτρεπτο, ότι στην Ελλάδα ο κατώτερος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΟΣ. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια τα υπερκέρδη των πλουτοκρατών αφεντικών τους, με πρόσχημα την αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδος. Που θέλουν να καταργήσουν το νόμο 1264/1982 που διέπει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα. Είναι οι ίδιοι που θέλουν να καταργήσουν τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Από τη μια πλευρά μας τσακίζουν τη ζωή και μας αλυσοδένουν και από την άλλη μας προβάλλουν την τακτική μιας λαϊκής σοφίας, «να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι».

Όλα αυτά έρχονται σε μία περίοδο όπου ο πιο μαζικά συνδικαλισμένος χώρος του κλάδου μας βρίσκεται σε έναν διαρκή απεργιακό αγώνα 80 ημερών περίπου. Από ότι φαίνεται ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και στέλεχος της τοπικής εργοδοτικής οργάνωσης των βιομηχάνων διάλεξε να ανοίξει τη πιο σφοδρή ταξική σύγκρουση από τον πιο πρωτοπόρο πυρήνα των εργατών της ΒΙΟΜΕΚ ΑΒΕΤΕ. Οι συνάδελφοι μας βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο σκληρή και σκηνοθετημένη κατηγορία σε βάρος τους ότι αυτοί είναι υπαίτιοι για την στάση του μονοπωλιακού ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ να παύσει την παραγωγική λειτουργία.

ΟΣΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ Η΄ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΣΤΥΓΕΡΟ ΚΑΙ ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.

ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

το τελευταίο διάστημα ξεχείλισε το θράσος του ρατσιστικού ναζιστικού μορφώματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που εμφανίστηκαν στη πύλη της εταιρίας «ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΣ ΑΒΕΕ». Είναι οι γνωστοί ψευτοπατριώτες , νταβατζήδες, σύγχρονοι δουλέμποροι που διατηρούν γραφείο ευρέσεως εργασίας στην μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της χώρας ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΘΗΒΑΣ-ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ και θέλουν τους Έλληνες εργάτες υποταγμένους και έρμαιά στις ορέξεις των βιομηχάνων, ανασφάλιστους με μεροκάματα της τάξης των 18 ευρώ . Που δίνουν έμφαση στο χρώμα των μεταναστών και δεν τους θέλουν να εργάζονται στη στεριά γιατί τρώνε τις δουλειές των Ελλήνων, αλλά στην θάλασσα δεν τους καίγεται καρφί όταν οι Έλληνες ναυτεργάτες μαστίζονται από ανεργία λόγω της άρσης του καμποτάζ στην επιβατηγό ναυτιλία .Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή ορντινάντσα και εκφραστής των συμφερόντων της αστικής τάξης. Έχουμε χρέος συνάδελφοι να τσακίσουμε το αυγό του φιδιού πριν επωαστεί και σκάσει, είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...