Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» πιστή στο ραντεβού της με το κοινό

Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» με τον Γιάννη Πρετεντέρη συνεχίζει για 13η συνεχή χρονιά την πορεία της στο MEGA. Από τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2012 και κάθε Δευτέρα βράδυ στις 23.30 η εκπομπή πολιτικής επικαιρότητας θα είναι πιστή στο ραντεβού της με το κοινό.

Με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάσταση και διατηρώντας τον ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία, η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» θα συνεχίσει να ενημερώνει και να συζητά, να καταγράφει και να αναλύει, να αποκαλύπτει και να συγκρούεται, να κρίνει και να διαφωνεί, να επεμβαίνει και να ανατρέπει. Όπως θα συνεχίσει να φιλοξενεί τα πρόσωπα που θέλουν να δουν οι τηλεθεατές τη στιγμή που πρέπει να τα ακούσουν.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης μέσα από την ιστοσελίδα της εκπομπής «Ανατροπή» σημειώνει:

«Όταν η χώρα βρίσκεται σε μια τόσο κρίσιμη καμπή, όταν η κοινωνία βράζει κι όταν η οικονομία καταρρέει, είναι αδύνατον η τηλεόραση να ακίζεται χαζοχαρούμενα.

Αυτή την τηλεόραση της κρίσης, λοιπόν, καλούμαστε να εφεύρουμε και να υπηρετήσουμε»…

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στη διεύθυνση www.megatv.com/anatropi και στη στήλη: Ο Γιάννης Πρετεντέρης γράφει.

«Ανατροπή», τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 στις 23.30 με τον Γιάννη Πρετεντέρη στο MEGA.

Αναγνωστάκης: Το κλείσιμο της ΔΟΥ Λίμνης δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ΄όσα σχεδιάζει να λύσει...

Ερώτηση για την αναστολή λειτουργίας  της ΔΟΥ Λίμνης κατέθεσε ο Δημ. Αναγνωστάκης και αναφέρει ότι:

'Μεγάλη αγανάκτηση έχει δημιουργήσει στην τοπική κοινωνία τού Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, η αναστολή λειτουργίας της ΔΟΥ Λίμνης και υπάρχει η αίσθηση πως οι φορολογούμενοι στην περιοχή ευθύνης της, αντιμετωπίζονται ως πολίτες δευτέρας κατηγορίας. Δεν χρειάζεται προσπάθεια για να καταλάβει κανείς ότι η κατάργηση της ΔΟΥ Λίμνης, θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα σχεδιάζει να επιλύσει και θα κοστίσει πολύ περισσότερα χρήματα από όσα προβλέπεται να εξοικονομήσει εφόσον:

Κοινωνικά, η ΔΟΥ Λίμνης εξυπηρετεί πληθυσμό δεκατεσσάρων χιλιάδων πολιτών και η λειτουργία της στηρίζει το ρόλο του κοινωνικού κράτους σε επίπεδο εξυπηρέτησης φορολογουμένων.

Γεωγραφικά, η περιοχή ευθύνης της ΔΟΥ Λίμνης, έχει χαρακτηριστεί ως ορεινή και δύσβατη. Η ΔΟΥ Χαλκίδας, απέχει 90 χλμ. από την πόλη της Λίμνης. Η απόσταση δε από τα απομακρυσμένα χωριά του δήμου, πλησιάζει τα 130 χλμ και δεν εξυπηρετείται από ΚΤΕΛ. Η διαδρομή είναι ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη, σε παλαιό οδικό δίκτυο που συχνά αποκόπτεται από κατολισθήσεις, καθιζήσεις και χιόνι κατά τους χειμερινούς μήνες.
Από τις 49 εφορίες που αναστέλλεται η λειτουργία τους, η ΔΟΥ Λίμνης είναι η μοναδική εγκατεστημένη σε τέτοια μορφολογία εδάφους και σε τόσο μακρινή απόσταση από την ΔΟΥ Υποδοχής της. Πρέπει λοιπόν να ληφθεί υπόψη η ιδιαίτερη γεωμορφολογία της περιοχής σε συνάρτηση με το παλαιό οδικό δίκτυο.

Οικονομικά, Οι καθημερινές συναλλαγές που απαιτούν αυτοπρόσωπη παρουσία στη ΔΟΥ, αποτελούν πρακτική όλων σχεδόν των επαγγελματιών, η πλειοψηφία των οποίων είναι ατομικές επιχειρήσεις.

Σας κάνουμε δε γνωστό πως η στέγαση της ΔΟΥ Λίμνης είναι ανέξοδη, καθώς το κτίριο στο οποίο λειτουργούν οι υπηρεσίες της είναι δημοτικό.

Μέχρι να μηχανοργανωθεί πλήρως το νέο ΤΑXIS, φρονώ ότι θα ήταν απόλυτα ορθό, η παραμονή της ΔΟΥ Λίμνης στην υπάρχουσα θέση με το υπάρχον προσωπικό, ανεξάρτητα από τη διοικητική υπαγωγή της στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

Βάση των ανωτέρω και επικαλούμενοι την αρχή της αναλογικότητας και της ισότητας σε σχέση με την εύκολη και ανέξοδη πρόσβαση άλλων πολιτών στις αρμόδιες ΔΟΥ παρακαλώ να μου απαντήσετε τα κάτωθι ερωτήματα.

1) Ποιό είναι το κόστος λειτουργίας της ΔΟΥ Λίμνης και ποια θα είναι η μείωση του, ως αποτέλεσμα της απόφασης σας σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη;
2) Ποιο είναι το σύνολο του μετακυλιόμενου κόστους εξυπηρέτησης λόγω μετάβασης στη ΔΟΥ Χαλκίδας για τις δεκατέσσερις χιλιάδες (14.000) φορολογουμένων της περιοχής και πως θα αντισταθμισθεί;
3) Προτίθεστε να υιοθετήσετε την πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας, για παραμονή της ΔΟΥ Λίμνης στο δημοτικό κτήριο, ώστε να μην επιβαρύνεται το Δημόσιο;'

Δραστηριότητες Πνευματικού Κέντρου της Ευαγγελιστρίας Κανήθου Χαλκίδας

Με την βοήθεια του Θεού και εφέτος θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό κέντρο της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος, οι ακόλουθες Ποιμαντικές δραστηριότητες με την συνεργασία εθελοντικού προσωπικού.
  • Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη ώρα 03:00μμ -05:00μμ το τμήμα της Αγιογραφίας.
  • Κάθε Κυριακή και ώρα 05:00μμ το τμήμα χειροτεχνίας.
  • Κάθε Δευτέρα και ώρα 05:00μμ το παιδικό τμήμα των Παραδοσιακών Χορών.
  • Κάθε Τετάρτη και ώρα 05:00μμ-07:00μμ το τμήμα των Παραδοσιακών χορών για μεγάλους.
Για δηλώσεις συμμετοχής στις ποιμαντικές δραστηριότητες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 6944871770.

Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν.

Γιατί ήρθε χθες η Μαίρη Μηλιαρέση στην Χαλκίδα;

Στην Χαλκίδα έκανε την βόλτα της η Μαίρη Μηλιαρέση χθες.

Νωρίς το μεσημέρι έφτασε στην πόλη και έμεινε σε ξενοδοχείο. Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στον νομό μας. Τα τελευταία χρόνια η Χαλκίδα είναι στις επιλογές της μιας και τα συνδυάζει όλα. Το βραδάκι πάντως που έκανε την βόλτα της δεν πέρασε απαρατήρητη.

Μπορεί να έχουν περάσει τα χρόνια που έκανε τηλεόραση και καθημερινά την βλέπαμε στην μικρή οθόνη ωστόσο άφησε εποχή και πολλοί θυμούνται μέχρι και τώρα τις εκπομπές της.

evianews.com

Το μνημόσυνο του Αρχιμανδρίτη Κυρίλλου Γεραντώνη

Το προσεχές Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 το πρωί θα τελεσθεί, συν Θεώ, στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος το Εξάμηνο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Καθηγουμένου Αυτής, Αρχιμανδρίτη Κυρίλλου Γεραντώνη, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Πρωτοβουλία του Μητροπολίτη για την αντιμετώπιση των μαθητών που υποσιτίζονται

Φωτό αρχείου
Επιστολή προς τις Διευθύνσεις όλων των Σχολείων (Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων) της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, την οποία κοινοποίησε και προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Ευβοίας και Μαγνησίας, απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, θέτοντας εαυτόν και την Ιερά Μητρόπολη ευρύτερα στην διάθεση των εκπαιδευτικών Λειτουργών για την αντιμετώπιση μαθητών υποσιτιζομένων.

Η επιστολή του Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου είναι η κάτωθι:
«Αξιότιμοι λειτουργοί της Παιδείας,
Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε!
Στην αρχή του νέου Σχολικού έτους, επικοινωνώ μαζί Σας, προκειμένου να Σας εκφράσω την πατρική αγάπη μου, την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μου, για το ωραίο και θεάρεστο έργο της ανατροφής και εκπαιδεύσεως των παιδιών μας και φυσικά τις θερμότατες ευχές μου· να έχετε φώτιση και δύναμη Θεού και ψυχοσωματική υγεία.
Στη συνέχεια, Σας παρακαλώ να μας γνωρίσετε, επικοινωνώντας με την Ιερά Μητρόπολη (τηλ. 22210.60404-7, εσωτ. 9) ή την Κοινωνική μας Λειτουργό (κ. Ευαγγελία Στέφου, τηλ. 22210.23253), εάν υπάρχουν στο Σχολείο της ευθύνης Σας παιδιά που, λόγω της δεινής οικονομικής κρίσεως, υποσιτίζονται, προκειμένου να τα βοηθήσουμε.
Είναι ευνόητο ότι τις περιπτώσεις που θα μας γνωστοποιήσετε θα αντιμετωπίσουμε με διάκριση και υπερασπιστική της ανθρωπίνης αξιοπρεπείας εχεμύθεια.
Αναμένοντας ενεργείας Σας, διατελώ
Μετά πατρικών ευχών και αγάπης

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ο Χαλκίδος Χρυσόστομος».

Ποιος είναι ο 27χρονος που κρύβεται πίσω από την σελίδα «Γέροντας Παστίτσιος» στο Facebook

Ελεύθερος αφέθηκε από τον εισαγγελέα, ο 27χρονος «Γέροντας Παστίτσιος» που έγινε το πρόσωπο της ημέρας με την σύλληψή του για την σελίδα στο Facebook η οποία σατίριζε τον ιερομόναχο Παΐσιο.

Πρόκειται για τον Γιώργο Λοΐζο ο οποίος κατάγεται από τον Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr στις παρέες του δήλωνε «άθεος» και γι' αυτό προφανώς τον λόγο αποφάσισε να δημιουργήσει την σελίδα στο Facebook. Ο ίδιος πάντως μέσω του δικηγόρου του υποστηρίζει πλέον πως πρόθεσή του δεν ήταν να προσβάλει την Εκκλησία αλλά να κάνει σάτιρα.

Στα Ψαχνά της Εύβοιας όπου μένει τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι υπηρέτησε την θητεία του στις Ειδικές Δυνάμεις.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη, όρισε τακτική δικάσιμο και στη συνέχεια τον άφησε ελεύθερο.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΪΝΑΣ


Ο Κώστας Χαϊνάς σε σημείωμά του αναφέρει:

  "Μπορεί να διαφωνώ με αυτά που λες αλλά θα αγωνιστώ μέχρι θανάτου για το δικαίωμά σου να τα λες", Βολταίρος. Ναι, δεν συμφωνώ με την παραποιημένη φωτογραφία του μοναχού και το blog του 27χρονου από τα Ψαχνά που τον σατιρίζει, ακόμη και αισθητικά δεν μου αρέσει και δεν με εκφράζει, αλλά διαφωνώ κάθετα με κάθε είδους απαγόρευση στην ελευθερία έκφρασης λόγου και άποψης και της σάτιρας. Κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν αυτό το απλό που λέει και ο Βολταίρος. Δηλαδή, όταν υπερασπίζεσαι το δικαίωμα στην έκφραση αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνείς με αυτόν που εκφράζεται ή με όσα εκφράζει. Το θέμα δεν είναι να υπερασπίζεσαι μόνο όσους συμφωνούν μαζί σου ή με όσα συμφωνείς. Η μεγάλη πρόκληση για τον καθένα μας είναι να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα να εκφράζονται, σ' αυτούς που διαφωνούμε.

Ταυτοποιήθηκε ο ληστής της τράπεζας στο Βασιλικό

Η ληστεία έγινε πριν από 15 μέρες, από δύο άτομα. Οι αστυνομικοί έχουν πλέον στα χέρια τους, τα στοιχεία του ενός...


Πρόκειται για έναν 33χρονος υπήκοο F.Y.R.O.M. σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων.

Στις 10 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι , ο 33χρονος μαζί με ακόμη έναν συνεργό του,
του οποίου τα στοιχεία διερευνώνται,
μπήκαν προσποιούμενοι τους πελάτες στην τράπεζα, όπου με την απειλή πιστολιών, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και πήραν από τα ταμεία 3.675 ευρώ.

Μετά την ταυτοποίηση του ενός δράστη, οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και του δεύτερου αλλά και τον εντοπισμό τους.

Στο αυτόφωρο ο Γέροντας Παστίτσιος - Κύμα αντιδράσεων για τη σύλληψη του 27χρονου

Στο αυτόφωρο οδηγείται σήμερα ο 27χρονος από τα Ψαχνά Εύβοιας, που είχε δημιουργήσει σατιρική σελίδα στο Facebook, με τίτλο Γέροντας Παστίτσιος, στην οποία διακωμωδούσε και σχολίαζε τις προφητείες του Γέροντα Παΐσιου. Η σύλληψή του ωστόσο, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, όχι μόνο από πολίτες αλλά και από εκπροσώπους κομμάτων.

Η σύλληψη έγινε μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, ο οποίος ζητούσε από τους αρμόδιους να προβούν στην άμεση αφαίρεση του προφίλ, γεγονός το οποίο κινητοποίησε την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκληματος και εντόπισε τον νεαρό στα Ψαχνά Ευβοίας.

Το γεγονός δεν άφησε αδιάφορους τους πολίτες οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν με έναν πρωτότυπο τρόπο, αντίστοιχο του «εγκλήματος», δημιουργώντας δηλαδή «κίνημα» στο twitter με hashtag #freegeronpastitsios.

Όπως ήταν αναμενόμενο το twitter πήρε φωτιά με τιτιβίσματα του στύλ: «Τώρα που έχουν απεργία οι δικαστικοί, ευκαιρία να αναλάβει η ιερά εξέταση τις υποθέσεις», «Οι νεοναζί που ζήτησαν τη σύλληψη του δημιουργού της σατιρικής σελίδας, συνηγορούν ελεύθερα υπέρ της ευθανασίας των ανάπηρων στο Διαδίκτυο» και «Κοιμάσαι στην Αθήνα, ξυπνάς στο Ισλαμαμπάντ» (συσχετίζοντας τη σύλληψη του 27χρονου με τον θρησκευτικό φανατισμό που παρατηρείται στις μουσουλμανικές κοινότητες με αφορμή την αντι-ισλαμική ταινία)

Έντονες ωστόσο, ήταν και οι αντιδράσεις από τα κόμματα της Αριστεράς που έκαναν λόγο για φαινόμενα σκοταδισμού και μεσαιωνικές πρακτικές.

Ενδεικτικά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος τόνισε ότι «η υπόθεση του πατέρα Παΐσιου θυμίζει την Αθανασία του Αιγάλεω, αλλά το κράτος δεν αντέδρασε στον τσαρλατανισμό.»
Επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης εξέφρασε την επιθυμία του να παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του 27χρονου, ενώ έγραψε στο twitter: «Όταν ο νόμος εξισώνει τη βλασφημία με την παιδεραστία, είναι άδικος». Επίσης, ρώτησε: «Τι πιστεύει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης για την ισχύουσανομοθεσία περί βλασφημίας και τη σύλληψη του 27χρονου; Γιατί σιωπά; Η ΔΗΜΑΡ;»

Η ΔΗΜΑΡ όμως δεν έμεινε αμέτοχη και εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για «κράτος πρόθυμο να ανταποκριθεί τάχιστα στις επιταγές της Χρυσής Αυγής» και υποστηρίζει οτι η σύλληψη του 27χρονου «προσβάλει την ελευθερία του λόγου, αλλά και όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, καθώς πρόκειται για μισαλλόδοξες, μεσαιωνικές πρακτικές» ενώ υποστηρίζει ότι ο νόμος περί βλασφημίας πρέπει να καταργηθεί και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα φαινόμενα σκοταδισμού, θρησκευτικού φανατισμού και μισαλλοδοξίας, που πληθαίνουν στις μέρες μας, υπενθυμίζοντας ότι η σάτιρα γεννήθηκε στην αρχαία Αθήνα.

Επίσης η ΔΡΑΣΗ υποστήριξε ότι η σάτυρα δεν πρέπει να ενοχοποιείται, ακόμη και όταν στοχοποιεί το θρησκευτικό συναίσθημα, ενώ αφήνει υπαινιγμούς ότι η πληθώρα αδικημάτων που συμβαίνει στο διαδίκτυο (παιδική προνογραφία, παράνομες συναλλαγές, απάτες) δεν αστυνομεύεται επαρκώς, αλλά αντιθέτως χάνεται χρόνος και οικονομικοί πόροι σε «αστειότητες», όπως για τη σύλληψη του διαχειριστή μιας σατυρικής ιστοσελίδας στο facebook.

Πηγή: | iefimerida.gr

"Βάζουν λουκέτο" και οι έμποροι της Χαλκίδας - Μαζί με το Εργατικό Κέντρο στη συγκέντρωση

Στην ψηλή γέφυρα της Χαλκίδας, μαζί με το Εργατικό Κέντρο, καλεί τα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας που αποφάσισε να βάλει ¨λουκέτο" στα καταστήματα την μέρα της μεγάλης 24ωρης απεργίας.

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου έχει ως εξής:

"Εκτιμώντας τα Πολιτικά δρώμενα που εξελίσσονται στον τόπο μας  τα οποία θίγουν Οικονομικά , τόσο την  Ελληνική  Οικογένεια όσο και κάθε εμπορική επιχείρηση , αλλά και κάθε  Εργαζόμενο λέμε:

ΟΧΙ:
  • ΟΧΙ στην επιλεκτική απελευθέρωση της αγοράς.
  • ΟΧΙ στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
  • ΟΧΙ στα καρτέλ και την ολιγοπώληση της ελληνικής αγοράς.
  • ΟΧΙ στην κατάργηση του αφορολόγητου των εμπόρων.
  • ΟΧΙ στην επιβολή νέων και αναδρομικών φόρων και τελών.
  • ΟΧΙ στην ανεργία και τα λουκέτα εμπορικών καταστημάτων.
ΝΑΙ:
  ΝΑΙ στην αυθεντική ανάπτυξη μιας παραγωγικής Ελλάδας.
  ΝΑΙ στην πάταξη του παρεμπορίου και της παραοικονομίας.
  ΝΑΙ στις ταμειακές παντού και αποδείξεις από όλους.
  ΝΑΙ στην απλοποίηση της φορολογικής, εργασιακής και αγορανομικής νομοθεσίας.
  ΝΑΙ  στην ελληνική ανταγωνιστική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την επιβίωση της μεσαίας τάξης. 

Ο Σύλλογός μας συμπαραστεκόμενος στην απόφαση της Εθνικής  Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Ε.Σ.Ε.Ε για στάση εργασίας στις 26/09/2012 ημέρα  Τετάρτη , προτείνει σε όλους τους  συναδέλφους  το κλείσιμο των καταστημάτων από τις 09:00 έως τις 11:00 π.μ.

Για όσους εκ των Συναδέλφων επιθυμούν  δυναμικότερη  κινητοποίηση προτείνουμε συμπορευόμενοι  με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ευβοίας, την συμμετοχή  μας  στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα λάβει χώρα στις 11:00 π.μ. της  ιδίας  ημέρας , στην υψηλή γέφυρα για να  εκφράσουμε  την  αντιθεσή  μας   στις  μνημονιακές  Πολιτικές".

ΣΕΛΜΑΝ: Κατάληψη από απολυμένους της πύλης του εργοστασίου

"Τα ανεκδίκητα ‘’αφεντικά ‘’ της ΣΕΛΜΑΝ, εκτός ότι αφήνουν τους εργαζόμενους τους απλήρωτους, τώρα στερούν και από τους απολυμένους τις δόσεις αποζημίωσης που τους οφείλει και προβλέπει ο Νόμος να δίδεται χωρίς καμία καθυστέρηση".

Αυτό αναφέρει σε ανακοινωσή του το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και επισημαίνει:

"Οι πρώην εργαζόμενοι και νυν απολυμένοι της ΣΕΛΜΑΝ έχουν προβεί από το πρωί σε κατάληψη της πύλης του εργοστασίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Επειδή οι αποζημιώσεις σε απολυμένους που εξακολουθούν να είναι άνεργοι πάνω από ένα χρόνο, είναι το μόνο μέσω επιβίωσης αυτών και των  οικογενειών τους, η παρέμβαση της πολιτείας πρέπει να γίνει τώρα.

Οι Νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται σε όλους και όχι μόνο σε φτωχούς και αδύνατους".

Η Εστία Γνώσης και Πολιτισμού Χαλκίδας συνεχίζει δυναμικά

Η Εστία Γνώσης και Πολιτισμού Χαλκίδας κάνει γνωστό ότι, στα πλαίσια της προώθησης της επιστήμης και της γνώσης, συνεχίζει τις επιστημονικές και διδακτικές της δραστηριότητες και για το σχολικό έτος 2012-2013.

Οι δραστηριότητες αυτές έχουν να κάνουν κυρίως με το χώρο, των Μαθηματικών, της Αστροφυσικής- Αστρονομίας και της Πληροφορικής. Παράλληλα οι επισκέπτες της Εστίας θα έχουν τη δυνατότητα, καιρού επιτρέποντος, να πραγματοποιήσουν παρατήρηση του Ήλιου με τη βοήθεια τηλεσκοπίου και κατάλληλων προστατευτικών φίλτρων. Έτσι, οι μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί επισκέπτες της θα έχουν τη δυνατότητα, παράλληλα με το διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των μαθηματικών εννοιών και εννοιών της Πληροφορικής, να γνωρίσουν και ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των εννοιών και των νόμων που διέπουν το Σύμπαν σε συνδυασμό και με την αστρονομική παρατήρηση.

Επίσης, την χρονιά αυτή και σε συνεργασία με το Μουσείο Ηρακλειδών θα παρουσιάζεται, περιστασιακά, το θέμα «Τέχνη και Μαθηματικά: Από την αισθητική της τέχνης στη λογική των μαθηματικών».

Το πρόγραμμα «ΤηλΕστια»
Συνεχίζεται και αυτή τη χρονιά το πρόγραμμα «ΤηλΕστια». Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόσθηκε κατά τα τρία προηγούμενα σχολικά έτη και συμμετείχαν περί τα 35 σχολεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας που για πρώτη φορά λειτουργεί στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, μέσω του διαδικτύου, δίνεται η ευκαιρία στο κοινό δύο αιθουσών (η μία στο Κόκκινο Σπίτι και η άλλη πολλά χιλιόμετρα μακριά) να λειτουργούν σα να βρίσκονται όλοι στον ίδιο χώρο.

Τηλε-διάλεξη από τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας
Για το νέο σχολικό-ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 η έναρξη του προγράμματος «ΤηλΕστια» θα πραγματοποιηθεί με τηλε-διάλεξη από την Κάτω Ιταλία. Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Σαλέντο (Κάτω Ιταλία) κ. Ιζαμπέλα Μπερναρντίνι θα απευθυνθεί από το Λέτσε της Κάτω Ιταλίας σε κοινό, που θα παρευρίσκεται στο χώρο της Εστίας στο Κόκκινο Σπίτι, παρουσιάζοντας θέματα που αφορούν τα ελληνόγλωσσα χωριά της Κάτω Ιταλίας. Η εκδήλωση αυτή έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 8:00 μμ. Λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν με νέο δελτίο τύπου.

Επίσκεψη μαθητών από πέντε χώρες
Τέλος, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 7:00 μμ. έχει προγραμματισθεί συμμετοχή στο πρόγραμμα της Εστίας 60 μαθητών και καθηγητών από τη Γερμανία, Σλοβακία, Ουγγαρία και Λιθουανία. Η συμμετοχή αυτή θα εστιασθεί στην παρουσίαση του φαινομένου του πορθμού του Ευρίπου από τον επιστημονικό υπεύθυνο της Εστίας κ. Αντώνη Αντωνίου, Δρ Αστροφυσικής Παν/μίου Αθηνών. Η εκδήλωση αυτή γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος Chomenius με επικεφαλής το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας (υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Κατερίνα Πίσχινα, διευθύντρια κ. Σόνια Ανέστη).

Συμμετοχή
Σημειώνεται, επίσης, ότι λόγω του αυξημένου αριθμού των σχολείων που επισκέπτονται την Εστία Γνώσης και Πολιτισμού Χαλκίδας, παρακαλούνται τα σχολεία που ενδιαφέρονται να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή στα τηλέφωνα (22210) 87860. 77599 (κ. Μαρκόπουλος).

Χαϊνάς: Πάω μάρτυρας στη δίκη του νεαρού Ψαχνιώτη - Πλήγμα η δίωξη

Μια από τις σελίδες που δημιουργήθηκαν, σαν αντίδραση είναι και αυτή του."Παρίσιου"
Θύελλα διαμαρτυριών έχει προκαλέσει η σύλληψη του νεαρού Ψαχνιώτη γιατί δήθεν σατίριζε τον Παϊσιο μεσα από σελίδα στο Facebook.

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΪΝΑΣ
 "Η δίωξη είναι πλήγμα στην ελευθερία του λόγου και της σκέψης, ιδιαίτερα αν γίνεται μετά από παραγγελία ουσιαστικά της «Χρυσής Αυγής»"

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ., Κώστας Χαϊνάς και επισημαίνει ότι διατίθεται να πάει μάρτυρας στη δίκη του νεαρού από τα Ψαχνά. 

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Κ. Χαϊνά:

"Διαμαρτύρομαι έντονα για τη δίωξη του νεαρού συμπολίτη μας από τα Ψαχνά Ευβοίας, γιατί μέσα από την ιστοσελίδα του σατίριζε καταστάσεις του Χριστιανικού φονταμενταλισμού. Η δίωξη είναι πλήγμα στην ελευθερία του λόγου και της σκέψης, ιδιαίτερα αν γίνεται μετά από παραγγελία ουσιαστικά της «Χρυσής Αυγής». Θυμίζει εικόνες όπως αυτές που παρακολουθούμε από τις χώρες με τα θεοκρατικά καθεστώτα και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας.

Ζητώ την κατάργηση κάθε ανελεύθερου νόμου κατά της ελευθερίας του λόγου, της σκέψης και της σάτιρας.

Ζητώ την άμεση απελευθέρωσή του και διατίθεμαι να είμαι μάρτυρας στη δίκη του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε τον δημιουργό του Γέροντα Παστίτσιου

Αντίδραση για τη σύλληψη του 27χρονου μέσω του Γέροντα... Παρίσιου

Κινητά τέλος από μαθητές και καθηγητές μέσα στα σχολεία

Εντολή προς όλα τα σχολεία έδωσε το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να βάλουν τέλος στη χρήση των κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές. Η απαγόρευση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς.

Η απαγόρευση αποφασίστηκε προκειμένου να σταματήσουν τα φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί με καταγραφές εικόνων (βίντεο και φωτογραφίες) από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα, απαγορεύονται οι κρυφές κάμερες στα σχολεία.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου, εξέδωσε συμπληρωματική απόφαση, στην απόφαση της Μαριέττας Γιαννάκου για την απαγόρευση των κινητών η οποία προβλέπει:

Για τους μαθητές

1. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή / και παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου (π.χ. ρολόι ή στυλό με κρυφή κάμερα) εντός του σχολικού χώρου.

Για τους εκπαιδευτικούς

2. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν κατά την ώρα της διδασκαλίας να έχουν θέσει εκτός λειτουργίας εκτός από τα κινητά τους τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένοι εικόνας και ήχου. Παράλειψη του ανωτέρω καθήκοντος αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα, που εμπίπτει στην έννοια της περιπτώσεως στ) της παραγράφου 1 του άρθρου 107 του Ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26 Α').

Αρτάκη: 47χρονο παλικάρι έπεσε από το μπαλκόνι στον ακάλυπτο

Τραγωδία είχαμε χθες στις 10 το πρωί στην Αρτάκη. Στο ακάλυπτο χώρο, βρήκε τραγικό θάνατο ένα  47χρονο παλικάρι από την περιοχή.
Ο άτυχος άντρας ήταν φίλος με έναν ένοικο της πολυκατοικίας στο κέντρο της πόλης. Για άγνωστο λόγο, ο 47χρονος χθες το πρωί προσπάθησε να ανέβει στο μπαλκόνι με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος 10 μέτρων και να σκοτωθεί.
Δεκάδες περαστικοί μαζεύτηκαν στο σημείο και κάλεσαν και το ασθενοφόρο. Δυστυχώς όμως ήταν αργά μιας και ο άτυχος άντρας είχε ξεψυχήσει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...