Κυριακή 27 Μαΐου 2012

To Συνδικάτο τροφίμων και Ποτών για την επίσχεση εργασίας στο οινοποιείο Ε.ΣΑΜΠΑΝΗ Α.Ε.

To Συνδικάτο τροφίμων και Ποτών σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Σε επίσχεση εργασίας από τις 9/05/2012 βρίσκονται εργαζόμενοι στο οινοποιείο Ε.ΣΑΜΠΑΝΗ Α.Ε. οινοποιητική – τουριστική στη Ριτσώνα Ευβοίας, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Η συγκεκριμένη Ανώνυμη Εταιρία είχε μέχρι πρότινος και το ΓΙΩΤ ΚΑΦΕ στην παραλία της Χαλκίδας. Ο ιδιοκτήτης «έβγαλε» τελευταία το ΓΙΩΤ ΚΑΦΕ από την Α.Ε. και το πέρασε σε συγγενικό του πρόσωπο πιθανόν γιατί μεθοδεύει την πτώχευση της Ε. ΣΑΜΠΑΝΗ Α.Ε..

Η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία είναι διαχρονικό φαινόμενο στη συγκεκριμένη εταιρία. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο εργοδότης μείωσε κατά 20% τις αποδοχές σε εργαζόμενους στην οινοποιητική, ενώ στη συνέχεια επιδίωξε να τους απολύσει χωρίς αποζημίωση. Η μαύρη εργασία έχει διαπιστωθεί ακόμα και από την Επιθεώρηση Εργασίας που έχει επιβάλλει πρόστιμο σε άλλο υποκατάστημα της εταιρίας.

Μαζί με τους εργαζόμενους ζημιωμένες έχουν βγει και αρκετές οικογενειακές επιχειρήσεις που είναι φεσωμένες από την Ε.ΣΑΜΠΑΝΗ Α.Ε..

Η Ε. ΣΑΜΠΑΝΗ Α.Ε. επιδοτήθηκε κατ’ επανάληψη τα προηγούμενα χρόνια με χρήματα των εργαζομένων και του λαού. Το 2010 από το ΕΣΠΑ με το 50% της ανακαίνισης του ΓΙΩΤ και πρόσφατα με τον αναπτυξιακό νόμο με 750.000,00€ (!!!) περίπου. Σύμφωνα με τις επιδοτήσεις δεν μπορεί να κάνει απόλυση!!!

Το Συνδικάτο Τροφίμων & Ποτών στο πλάι των συναδέλφων που διεκδικούν τα δεδουλευμένα και το δικαίωμά τους στην εργασία θα στηρίξει με κάθε τρόπο τον δίκαιο αγώνα. Κάθε εργαζόμενος, κάθε λαϊκός άνθρωπος και από αυτό το μικρό παράδειγμα να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Η σημερινή κατάσταση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι σχέδια που εδώ και δεκαετίες έχουν γίνει και υλοποιούνται σήμερα. Είναι οι σχεδιασμοί των εφοπλιστών, των βιομηχάνων που προωθούν εδώ και δεκαετίες οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι άλλοι οργανισμοί – εργαλεία των πλουσίων.

Από τέτοιου είδους επιδοτήσεις προκύπτει το χρέος που μας έχουν ζαλίσει. Το χρέος δημιουργήθηκε από τις επιδοτήσεις και τα δάνεια των κάθε λογής Σαμπάνηδων και θέλουν να το φορτώσουν στις πλάτες του λαού με τα μνημόνια"

Βρέθηκε το «αφτί» των υποκλοπών: Ο «Μάρκος Πέτρου» έμενε σε βίλα της πρεσβείας των ΗΠΑ

Στο Παλαιό Ψυχικό ανακαλύφθηκε, επτά χρόνια μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών της περιόδου 2004-2005, το σπίτι όπου διέμενε ο οργανωτής τους. Επειτα από συντονισμένες ενέργειες των δικαστικών λειτουργών και ανάλυση κλήσεων κινητών τηλεφώνων εντοπίστηκε τελικά το κατάλυμα του στελέχους της πρεσβείας των ΗΠΑ, ο οποίος με το όνομα «Μάρκος Πέτρου» είχε οργανώσει το σύστημα των 14 κινητών-«σκιών» και τις υποκλοπές των τηλεφωνικών συνομιλιών 104 πολιτικών, αξιωματούχων και ιδιωτών. Ηδη οι δικαστικοί λειτουργοί διενεργούν εξονυχιστικό έλεγχο στη συγκεκριμένη κατοικία, ενώ έχει κληθεί να καταθέσει ο ιδιοκτήτης της.
Το σκάνδαλο των υποκλοπών είχε αποκαλυφθεί τον Ιανουάριο του 2006. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν παρατεθεί αρχικά, οι υποκλοπείς χρησιμοποίησαν 14 καρτοκινητά τηλέφωνα τα οποία διασυνδέονταν με το σύστημα των νομίμων συνακροάσεων της εταιρείας Vodafone. Μέσω αυτής της «πατέντας» εμβόλιμων τηλεφωνικών συνδέσεων παρακολουθούνταν, όπως προέκυψε, τα τηλέφωνα μελών της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και υπόπτων για συμμετοχή σε ένοπλες οργανώσεις! Για την ανεύρεση των οργανωτών του συστήματος των υποκλοπών διεξήχθησαν τρεις έρευνες από την ΕΥΠ, τη Βουλή και δικαστικούς λειτουργούς χωρίς αποτέλεσμα. Το 2011, έπειτα από εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου, την υπόθεση ανέλαβε ο εισαγγελέας Εφετών κ. Δ. Δασούλας. Ο δικαστικός λειτουργός μέσω ειδικών διαδικασιών αναζήτησε αρχικά στοιχεία σχετικά με τον τόπο αγοράς των 14 καρτών και των αντιστοίχων συσκευών των τηλεφώνων-«σκιών». Οπως ανακάλυψε, ο οργανωτής του συστήματος των υποκλοπών είχε αγοράσει - εμφανιζόμενος με το όνομα «Μάρκος Πέτρου» - τρία από τα καρτοκινητά-«σκιές» από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στον Πειραιά τον Ιούνιο του 2004. Με την ίδια αγορά όμως φαίνεται ότι πήρε και μια άλλη κάρτα, καθώς και μία ακόμη συσκευή, που φέρεται να τη χρησιμοποίησε όχι στο πλαίσιο του δικτύου των υποκλοπών αλλά για προσωπική του χρήση. Από την περαιτέρω ανάλυση προέκυψε ότι ο «Μάρκος Πέτρου» είχε το κινητό τηλέφωνο με αριθμό «6944/3939...». Κάτοχος όμως αυτού του κινητού εμφανιζόταν η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα! Στο αρχικό πόρισμα του δικαστικού λειτουργού μνημονευόταν ότι από το ίδιο τηλέφωνο του οργανωτή των υποκλοπών είχαν κληθεί την περίοδο 2004-2005 περίπου 15 σταθερά τηλέφωνα της πρεσβείας των ΗΠΑ, αλλά και κινητά που εμφανίζεται να ανήκουν στους υπαλλήλους της πρεσβείας των ΗΠΑ με τα ονόματα Πολ Τζόνσον, Νέιθαν Μπαρνς και Τζουντ Σακβ.
Πρόσφατα άρχισε νέος κύκλος έρευνας για την ανακάλυψη της ταυτότητας του «Μάρκου Πέτρου» από την 3η ειδική ανακρίτρια κυρία Χριστίνα Αντωνοπούλου υπό την εποπτεία του κ. Δασούλα. Οι δικαστικοί λειτουργοί ύστερα από μία ακόμη άρση απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών εντόπισαν δεκάδες σταθερά και κινητά τηλέφωνα στην Αθήνα και στην επαρχία με τα οποία επικοινωνούσε ο οργανωτής του συστήματος των υποκλοπών για τις προσωπικές υποθέσεις του. Τις τελευταίες εβδομάδες άρχισαν να καλούνται να καταθέσουν οι συνομιλητές του προκειμένου να αντληθούν στοιχεία για την πραγματική ταυτότητα του «Μάρκου Πέτρου» και τις διασυνδέσεις του.
Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε έναν έλληνα ιδιώτη, ο οποίος φέρεται να είχε συχνές επικοινωνίες μαζί του. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι είναι ιδιοκτήτης πολυτελούς κατοικίας στο Παλαιό Ψυχικό την οποία ενοικιάζει από το 1996 σε υπαλλήλους της πρεσβείας των ΗΠΑ που διαμένουν ανά περιόδους στη χώρα μας. Η συγκεκριμένη κατάθεση θεωρείται καταλυτική για τους ερευνητές της υπόθεσης, αφού πλέον εντοπίζεται η κατοικία όπου διέμενε ο οργανωτής των υποκλοπών. Στο σπίτι του Παλαιού Ψυχικού αναζητούνται στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στον προσδιορισμό της ταυτότητας του «Μάρκου Πέτρου» και να πιστοποιήσουν τη δράση, αλλά και τον χρόνο αναχώρησής του από τη χώρα μας. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μάλιστα δεν αποκλείουν σε αυτό το σπίτι να «στεγαζόταν» και το δίκτυο των 14 κινητών-«σκιών», ενώ έχει ήδη ζητηθεί η άρση απορρήτου και για άλλα τηλέφωνα που αφορούν τους συνεργάτες του βασικού υπόπτου. 
 

31χρονος εξαπάτησε παπά στη Κάρυστο

Εξιχνιάσθηκε, χθες (25-05-2012) το μεσημέρι στη Κάρυστο Ευβοίας, μετά από μεθοδικές έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου, υπόθεση απάτης σε βάρος 76χρονου συνταξιούχου ιερέα. Για την συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ενός 31χρονου ημεδαπού, του οποίου τα στοιχεία ταυτοποιήθηκαν.
Ειδικότερα, ο 31χρονος δράστης το χρονικό διάστημα από 29-12-2011 έως 11-01-2012, προσποιούμενος υπάλληλο Πρόνοιας του Ταμείου Κληρικών Ελλάδας, κατάφερε να πείσει τον συνταξιούχο ιερέα ότι προκειμένου να λάβει το χρηματικό ποσό των (13.700) ευρώ, που υποτίθεται ότι του οφείλεται από το ανωτέρω Ταμείο, θα έπρεπε πρώτα να καταθέσει κάποια χρήματα για κρατήσεις υπέρ της Εκκλησίας και απόδοση ΦΠΑ.

Με το πρόσχημα αυτό ο 76χρονος πείσθηκε και κατέθεσε μέσω τραπεζικού συστήματος: Την 29-12-2011 το χρηματικό ποσό των (2.376) ευρώ. Την 05-01-2012 το χρηματικό ποσό των (1.193) ευρώ. Την 11-01-2012 το χρηματικό ποσό των (1.550) ευρώ. Όλες οι ανωτέρω καταθέσεις έγιναν με στοιχεία δικαιούχου που του είχε υποδείξει ο 31χρονος δράστης σε υποκαταστήματα τραπέζης στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας, ενώ το συνολικό παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισε ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (5.119) ευρώ.
Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου, αξιοποιώντας κατάλληλα προανακριτικό υλικό, που συνέλεξαν στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, σε συνδυασμό με στοιχεία που τους παρασχέθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας, κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του δράστη. Σε βάρος του 31χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Τις έρευνες και την προανάκριση διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή του δράστη και σε άλλες περιπτώσεις απάτης.

Μελανσόν: Οι Έλληνες πληρώνουν τους φόρους τους. Η Ορθόδοξη Εκκλησία όχι

Επίθεση κατά της γενικής γραμματέως του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ εξαπέλυσε και ο ηγέτης της Αριστεράς στην Γαλλία, Ζαν-Λικ Μελανσόν, χαρακτηρίζοντας της δηλώσεις της για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ως «αναξιοπρεπείς».

Οι δηλώσεις της Κριστίν λαγκάρντ έχουν σηκώσει θύελλα αντιδράσεων τόσο στο διαδίκτυο και το Facebook, όσο και σε πολιτικούς κύκλους, καθώς μέχρι και η ίδια η γαλλική κυβέρνηση τις καταδίκασε.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μελανσόν σε συνέντευξή του στο κανάλι France 3, «τι ακριβώς κάνει αυτή για να μιλήσει έτσι για τους Έλληνες; Εάν είχε πολιτική ηθική, η Κριστίν Λαγκάρντ θα έπρεπε να αποχωρήσει από τη θέση την οποία κατέχει στο ΔΝΤ».

Σχολιάζοντας μάλιστα τις δηλώσεις της Λαγκάρντ, σχετικά με τους Έλληνες που δεν πληρώνουν τους φόρους τους, σημείωσε πως δεν είναι οι πολίτες που πρέπει να πληρώσουν, αλλά η Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Στην Ελλάδα η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να πληρώσει φόρους. Οι κοινοί Έλληνες πολίτες πληρώνουν τους φόρους τους, γιατί παρακρατούνται από το εισόδημά τους», είπε.

Άνεργος σε απελπισία απειλούσε να πέσει από ταράτσα -Video

Με την ελληνική σημαία στα χέρια ο 40χρονος άνδρας σκαρφάλωσε στην ταράτσα του σχολείου της Καψόχωρας Ημαθίας και απειλούσε να αυτοκτονήσει καθώς δεν μπορεί να διαχειριστεί το αδιέξοδο της ανεργίας.

Τελικά με την θετική και άμεση παρέμβαση του υποδιοικητή του Α.Τ. Αλεξάνδρειας Θέμη Σιδηρόπουλου ο 40χρονος Θόδωρος Μουσκεφτάρας κατέβηκε σώος από την σκεπή.

 Ο 40χρονος σε δηλωση του μιλά για το αδιέξοδο στο οποίο τον οδήγησε η ανεργία.

Ο παραλίγο αυτόχειρας, που όπως λέει στο video είναι πρώην τοξικομανής, ζητά μια ευκαιρία προκειμένου να καταφέρει να επιβιώσει και να σταματήσει να νιώθει ότι βρίσκεται στο περιθώριο.

Με πατέρα άρρωστο και το ισχνό επίδομα της Πρόνοιας προσπαθεί να τα βγάλει πέρα όπως όμως λέει χαρακτηριστικά: "Aς το πάρει άλλος το επίδομα. Εγώ έχω χέρια, έχω πόδια, θέλω να δουλέψω, θέλω μόνο να προσφέρω..."

Δείτε το video με τη δήλωση του 40χρονου στο alexandreia-gidas.blogspot.com

Σε χαράδρα κατέληξε αυτοκίνητο στο Νεοχώρι

Από θαύμα σώθηκε ο οδηγός

Πολύ τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένας 50χρονος στο Νεοχώρι της Εύβοιας. Ο οδηγός, σύμφωνα με το evianews.com, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, χτύπησε στην προστατευτική μπάρα, «βούτηξε» σε χαράδρα πέντε μέτρων και κατέληξε σε χωράφι.

Οι περαστικοί παρακολούθησαν την τρελή πορεία του αυτοκινήτου και κάλεσαν το ασθενοφόρο. Ο 50χρονος ανασύρθηκε σώος έχοντας μάλιστα τις αισθήσεις του.

Έγκλημα - σοκ στο Λευκαντί: 40χρονος σκότωσε τον γείτονα και το γιό του!

Έγκλημα - σοκ σήμερα στο Λευκαντί: 40χρονος σκότωσε τον γείτονα και το γιό του!

Το διπλό φονικό συγκλονίζει όλη την περιοχή .

Ο 40χρονος  Έλληνας στις 9 το πρωί πήρε μια καραμπίνα, πλησίασε στο σπίτι των γειτόνων του και σκότωσε πατέρα και γιο που  βρισκόντουσαν στο μπαλκόνι!

Επικράτησε πανικός, μαζεύτηκε κόσμος στο σημείο . Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και αντρες της Ασφάλειας Χαλκίδας συνέλαβαν το δράστη, ενώ οι σοροί των θυμάτων μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για νεκροψία.

Για τα αίτια του φονικού οργιάζουν οι φήμες.  Άλλοι λένε ότι οι γείτονες λογομαχούσαν συχνά, άλλοι ότι είχε προσωπικούς λόγους ο δράστης.

Όλα αυτά καλούνται να ξεδιαλύνοιυν οι αρχές που έχουν βρεθεί αντιμέτωπος με το διπλό, σοκαριστικό, έγκλημα.

Eurovision 2012: Κινδυνεύει να ακυρωθεί η Σουηδική νίκη;

Ενστάσεις έχει προκαλέσει η χρήση ενός εφέ που απαγορεύεται από την EBU και που η Loreen χρησιμοποίησε στο τέλος της εμφάνισής της με το τραγούδι Euphoria.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δημοσιογράφος Γιάννης Πουλόπουλος στην εκπομπή «Μες στην καλή χαρά» ο οποίος ασχολείται με τον διαγωνισμό τραγουδιού εδώ και χρόνια, σκοπεύει να στείλει στην EBU επιστολή διαμαρτυρίας για το συγκεκριμένο θέμα καθώς θεωρεί άδικο το να περάσει ένα τέτοιο εντυπωσιακό εφέ, τη στιγμή που απαγορεύεται.

Πρόκειται για το slow motion που έγινε στο τέλος της εμφάνισης της Σουηδίας το οποίο ήταν πράγματι πάρα πολύ εντυπωσιακό.

Αν γίνει δεκτή η καταγγελία του δημοσιογράφου που μάλλον δεν θα είναι και ο μόνος που θα στείλει ανάλογη επιστολή, τότε σίγουρα κινδυνεύει η Loreen να χάσει τη νίκη μέσα από τα χέρια της η οποία θα περάσει στους αμέσως επόμενους, δηλαδή τις ηλικιωμένες Μπαμπούσκες από τη Ρωσία.

Ο Λε-Πα «περιοδεύει» τη θεατρική παράσταση «Ο παππούς έχει πίεση» στην Αμερική

Κωνσταντινίδη - Πανταζής - Καπουτζίδης
Σε ρόλο συμπαραγωγού μαζί με τον κουμπάρο του μεγαλοεπιχειρηματία Στήβ Κουρτίδη, ο οποίος διαπρέπει μαζί με τον γιο του Χρήστο, στο χώρο των επιχειρήσεων και καλλιτεχνικών παραγωγών στην Αμερική, ο Λευτέρης Πανταζής ανοίγει τα φτερά του… σε κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. 
Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, ταξιδεύουν σε Καναδά και άλλες αμερικανικές πόλεις την επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Ο παππούς έχει πίεση» που από τις αρχές Σεπτέμβρη και για 15 παράστασεις, οι ομογενείς μας και όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά και να χειροκρότήσουν τους αγαπημένους τους ηθοποιούς, στην πιο σπαρταριστή θεατρική κωμωδία της χρονιάς. 
Βουτσάς - Ανδρούτσου - Λαγούτης - Παυλίδου
Η πρόταση αυτή βρήκε από την πρώτη στιγμή σύμφωνους τον παραγωγό της παράστασης Κώστα Σπυρόπουλο αλλά και την σκηνοθέτη του θεατρικού έργου Δήμητρα Παπαδοπούλου ενώ οι πρωταγωνιστές της Κώστας Βουτσάς, Ελισάβετ Κωσταντινίδη, Σοφία Παυλίδου,Θωμαίς Ανδρούτσου, Κώστας Αποστολάκης, Πέτρος Λαγούτης, ξετρελλάθηκαν στην ιδέα και μόνο από τις πρώτες συζητήσεις που είχαν με τον δημοφιλή τραγουδιστή και τον  Στήβ Κουρτίδη. 
Μια συνταγή επιτυχίας από τον Έλληνα επιχειρηματία που διαπρέπει στην Αμερική, δοκιμασμένη ξανά στο παρελθόν, αφού εκείνος πριν από 20 χρόνια είχε πάει τον Στάθη Ψάλτη μαζί με την θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστούσε στην υπερατλαντική ήπειρο, σπάζοντας κυριολεκτικά τα ταμεία. Κάτι που αναμφισβήτητα θα συμβεί και με την θεατρική παράσταση «Ο Παππούς έχει πίεση», αφού είναι η πρώτη ελληνική θεατρική παράσταση που βγαίνει εκτός συνόρων…για να αγκαλιαστεί από το φιλοθεάμων κοινό της μεγάλης ηπείρου! 
Ο Λευτέρης Πανταζής, που θα ταξιδέψει στην Αμερική μαζί με τους δημοφιλής ηθοποιούς, θα παρατείνει την εκεί παραμονή του, αφού θα δώσει μια σειρά συναυλιών!

Ενοχλημένο και το Παρίσι από τις δηλώσεις της Λαγκάρντ για τους Έλληνες

Μετά την «διαδικτυακή επίθεση» χιλιάδων χρηστών του Facebook της γενικής γραμματέως του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, τώρα έρχεται και η γαλλική κυβέρνηση να τις επικρίνει, χαρακτηρίζοντάς τες «σχηματικές και γελοιογραφικές».

Η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στην βρετανική εφημερίδα «Guardian», είπε πως δεν αισθάνεται συμπάθεια για τον ελληνικό λαό και πως ήρθε η ώρα για την Ελλάδα να πληρώσει και να εξοφλήσει τα χρέη της.

Το Παρίσι φάνηκε ενοχλημένο από τις δηλώσεις αυτές και έτσι η κυβερνητική εκπρόσωπος Βαλό-Μπελκασέμ στο τηλεοπτικό δίκτυο «Canal Plus» είπε πως «βρίσκω την άποψή της ολίγον σχηματική και γελοιογραφική. Εκτιμώ ότι σήμερα δεν υπάρχει κάποιο δίδαγμα για να δοθεί στην Ελλάδα».
Enhanced by Zemanta

ΩΡΑ 4.30 Μ.Μ.: Καταιγίδα, πάλι, στη Χαλκίδα.

Η λιακάδα κράτησε μέχρι το μεσημέρι. Από τις 2 μ.μ. άρχισε να σκοτεινιάζει και αυτή τη στιγμή η καταιγίδα πλήττει τη Χαλκίδα αφού πρώτα πέρασε από τη Β Εύβοια και άφησε τα "διαπιστευτήριά" της.

Αστραπές , βροντές, ΧΑΛΑΖΙ και στιγμιαία διακοπή ρεύματος ήταν τα πρώτα "συμπτώματα" .

Η καταιγίδα έχει δημιουργήσει κυκλοφοριακό πρόβλημα στο δρόμο Χαλκίδας - Αρτάκης, ενω έχει μειωθεί σημαντικά η ορατότητα.

Ελπίζουμε να μην έχουμε άλλα προβλήματα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ : ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ

"Έκραξαν" τον Γιώργο Παπανδρέου στο αεροπλάνο για τη Κρήτη

Μια μικρή-πικρή γεύση για το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος σε μεγάλη μερίδα της κοινωνίας πήρε χθες ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια του αεροπορικού του ταξιδιού προς την Κρήτη και κατά την προσγείωσή του στο «κάστρο» που το όνομα Παπανδρέου λατρευόταν ως... θεότητα.
Ο πρώην πρωθυπουργός που μετέβη στο νησί για ολιγοήμερες διακοπές σε γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα των Γουβών Ηρακλείου που ανήκει στην οικογένεια της συζύγου του Νίκου Σηφουνάκη επιβιβάστηκε, όπως περιγράφει το Flashnews.gr, σε πρωινή πτήση για το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου.
Εισερχόμενος,μαζί με δύο άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας, κατευθύνθηκε στα καθίσματα της οικονομικής θέσης όπου και έγινε δεκτός από μερίδα επιβατών με σχόλια του τύπου «ήρθε ο μεσίτης» ή «καλώς τον κύριο λεφτά υπάρχουν».
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σε όλη την διάρκεια της πτήσης το κλίμα ήταν ιδιαίτερα «ψυχρό» για τον πρώην ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, ενώ όταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Ηράκλειο οι εργαζόμενοι της εταιρίας επίγειας εξυπηρέτησης δεν φώναξαν κάποιο όχημα και ο ίδιος επιβιβάστηκε με σκυμμένο κεφάλι στο λεωφορείο με το σύνολο τον επιβατών,να τον κοιτά με άγριες διαθέσεις και χωρίς όρεξη για ... «πολλά πολλά».
Αντίστοιχο κλίμα συνάντησε ο κ. Παπανδρέου και στην αίθουσα αφίξεων όπου όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί περιμένοντας τους δικούς τους ανθρώπους,τον περιφρόνησαν και τον κοιτούσαν απαξιωτικά.
Μάλιστα κάποιος ακούστηκε να λέει «που είναι οι παλιές αποχές που ο κόσμος συνωστιζόταν για μια χαιρετούρα και να επευφημήσει το όποιο μέλος της οικογένειας Παπανδρέου.»
Ο κ. Παπανδρέου επιβιβάστηκε άρον-άρον σε ΙΧ αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε στο ξενοδοχείο του για ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος θα συναντήσει και κάποιους λίγους από τους προσωπικούς του φίλους που του έχουν απομείνει πιστοί.

Σαμαράς:Κυβέρνηση και ας μην είμαι εγώ πρωθυπουργός

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά αφήνει, μετά τις εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.


Ο κ. Σαμαράς αποφεύγει να θέσει τον όρο να είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Δηλώνει, πάντως, ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ο πρόεδρος της ΝΔ λέει ότι μετά τις εκλογές η ΝΔ θα επιδιώξει συνεργασία με όποιους δέχονται δύο βασικά πράγματα: αλλαγή του μνημονίου και παραμονή στο ευρώ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Φώτη Κουβέλη.

Ερωτηθείς εάν πρωθυπουργός μετά τις εκλογές θα πρέπει να είναι ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος, δηλώνει: «Όταν κάνεις εκλογές αναζητάς πολιτική λύση. Πηγαίνεις σε άλλες λύσεις, ας πούμε τεχνοκρατών, για να αποφύγεις τις εκλογές. Εμείς εδώ θα έχουμε ήδη περάσει δυο εκλογικές δοκιμασίες. Και έπειτα από όλα αυτά θα ομολογήσουμε ότι δεν μπορούμε να βρούμε πολιτικό να κυβερνήσει; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;»

ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΑΜΜΕΝΟ


«Ο κ. Καμμένος έχει πει ότι "ούτε πεθαμένος" δεν συνεργάζεται με εμάς. Κι εγώ ασφαλώς του εύχομαι να έχει καλή υγεία ο άνθρωπος».

ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ

«Oποιος συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει τα υφεσιακά χαρακτηριστικά της δανειακής σύμβασης, αλλά να παραμείνει στο ευρώ, ασφαλώς και χωράει. Αλλά πρέπει να το ξέρουμε κι εμείς από πριν. Όχι να συνεργαστούμε με τις μισές συνιστώσες και αύριο να κυριαρχήσουν οι άλλες μισές που θέλουν έξοδο από το ευρώ».

ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ


«Εγώ "τρομάζω" τον κόσμο; Οι ίδιοι τρομάζουν τον κόσμο! Όταν εξαγγέλλουν φόρο στις καταθέσεις, όταν εξαγγέλλουν πρόσθετο φόρο πάνω στον τζίρο των επιχειρήσεων, ποιος τρομάζει τον κόσμο; Κι όταν άλλα λένε το πρωί, άλλα το μεσημέρι κι άλλα την άλλη μέρα δεν οφείλουμε εμείς να το επισημάνουμε; Το ότι είναι "τρομακτικά" αυτά που αποκαλύπτουν κάθε μέρα δεν φταίμε εμείς. Εκείνοι που αποκαλύπτονται φταίνε».

ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΕΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

"Οι περικοπές συνάξεων που πρέπει να αποκατασταθούν. Δεν πρέπει να γίνουν νέες περικοπές ειδικών μισθολογίων και θα πρέπει να αποκατασταθούν και αυτές που έγιναν. Μειώσεις φόρων, αλλαγή του χαρατσιού, επέκταση επιδόματος για τους ανέργους από ένα στα δύο χρόνια. Να γίνουν οι νέες περικοπές δαπανών -τα 11,5 δισ. ευρώ- σε τέσσερα και όχι σε δύο χρόνια. Έτσι να υπάρξει χρόνος να εντοπιστούν πλήρως οι αληθινές σπατάλες και η διαφθορά, ώστε να μην πειραχθούν άλλο μισθοί και συντάξεις".

Ξεπερνούν τα 20 εκ. ελβετικά φράγκα οι καταθέσεις Τσοχατζόπουλου στην Ελβετία

Έγγραφο που αποδεικνύει ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε τεράστιες καταθέσεις στην Ελβετία από τα μέσα της δεκαετίας του '90, πριν από τις μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα, εντοπίστηκε στο αρχείο του πρώην υπουργού.

Οι καταθέσεις ξεπερνούν τα 20 εκατ. ελβετικά φράγκα στην τράπεζα Credit Lyonnais Suisse και φέρει ημερομηνία 30 Ιουνίου 1997, ένα χρόνο μετά τη μάχη που έδωσε για τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας.

Σύμφωνα με το έγγραφο της τράπεζας, οι καταθέσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου γίνονται με τη ρητή μνεία της διατήρησης της ανωνυμίας του.

«Αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαλυθεί σε τρεις μήνες», δηλώνει ο Αθερίδης

Το «Παπανδρεϊκό» προφιλ του Αλέξη Τσίπρα, η «ομηρεία» της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και το γεγονός ότι έχει να πάρει λεφτά στα χέρια του από τον Σεπτέμβριο είναι μερικές -από τις πολλές- δηλώσεις του Θοδωρή Αθερίδη που θα συζητηθούν.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αν αναλάμβανε να κυβερνήσει θα τα έκανε χειρότερα από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Δεν έχουν ιδέα. Όχι μόνο δεν υπάρχει plan B, αλλά ούτε καν plan A. Θέλω να ανέβει, να αναλάβει και να αυτοδιαλυθεί μέσα σε τρεις μήνες. (...) Πιστεύω δυο πράγματα. Αυτό που είπε η Παπαρήγα, ότι 'αν αυτός θελήσει ποτέ να βγούμε από το ευρώ να μου τρυπήσει τη μύτη' και επίσης αυτό που λέει το ΠΑΣΟΚ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται να κυβερνήσει. (...) Ο Αλέξης Τσίπρας συντηρεί ένα προφίλ Ανδρέα Παπανδρέου με λαϊκισμό, με δύναμη, τάζει στον κόσμο αυτά που δεν γίνονται», δηλώνει χαρακτηριστικά ο γνωστός πρωταγωνιστής, στη δημοσιογράφο του Βήματος Αφροδίτη Γραμμέλη. Μια μόνο από τις «χωρίς φόβο και πάθος» απαντήσεις που έδωσε, δεδομένο ότι θα σχολιαστεί.

Επίσης αναφέρουμε την γνώμη του για την σοβαρότητα του ΣΥΡΙΖΑ («Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καθόλου σοβαρός. Δυο είναι οι τάσεις. Το ΚΚΕ και οι άλλοι. Το ΚΚΕ έχει καθαρή θέση και όλοι οι άλλοι απλώς σκοτώνονται για τις καρέκλες»)

Και όλα αυτά παρόλο που εκείνος σκοπεύει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, γιατί, όπως λέει «Έχω βρεθεί στην ομηρεία της Αριστεράς. Είμαι υποχρεωμένος να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, να του μεγαλώσω το ποσοστό, να βγει να κυβερνήσει, να τα κάνει χάλια, όπως τα κάνουν τα δυο μεγαλύτερα κόμματα, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάτι διαφορετικό-τότε θα ήταν ΚΚΕ».

Όσο αφορά τα επαγγελματικά του, εκεί δηλώνει πως θα συνεχίσει να δουλεύει παρόλο που «Έχω να πάρω χρήματα στα χέρια μου από τον Σεπτέμβριο. Και από την τηλεόραση δεν πληρώνομαι, και ας δουλεύω σαν το σκυλί».

Ελεύθερος αφέθηκε ο δημοσιογράφος Γ. Παπαγιάννης

Ελεύθερος αφέθηκε με εντολή του Εισαγγελέα ο δημοσιογράφος Γ. Παπαγιάννης, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα από άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης.

Ο Γιάννης Παπαγιάννης οδηγήθηκε στην Εισαγγελία, όπου ο αρμόδιος Εισαγγελέας ποινικής δίωξης διέταξε να αφεθεί ελεύθερος προκειμένου να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα για την υπόθεση.

Σε βάρος του υπέβαλε μήνυση ο συνάδελφός του Κώστας Βαξεβάνης για πλαστογραφία, χρήση πλαστού εγγράφου και συκοφαντική δυσφήμιση.

Η μήνυση αφορούσε ανάρτηση στο ιστολόγιο που ο Παπαγιάννης φέρεται διαχειριστής του, απόδειξης πληρωμής που υποτίθεται ότι εξέδωσε η ΕΥΠ για λογαριασμό του Κ. Βαξεβάνη, γεγονός που διέψευσε με ανακοίνωσή της η ίδια η υπηρεσία.

Ο Ολυμπιακός συγκρούεται με τον Παναθηναϊκό, στον τρίτο τελικό του μπάσκετ

Δύο βήματα πριν την πολυπόθητη «κούπα» βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός .Στις επτά το απόγευμα, στον τρίτο τελικό στο ΣΕΦ ένας εκ των δύο «αιωνίων» θα βρεθεί πιο κοντά στο μεγάλο στόχο.

Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να διαφυλάξει το πλεονέκτημα της έδρας του και να βρεθεί ένα βήμα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 15 χρόνια.

Ο Ολυμπιακός θα είναι ενισχυμένος και με τον Έισι Λο καθώς ο Αμερικανός γκαρντ ξεπέρασε το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρούσε από τις 11 Μαΐου, χθες προπονήθηκε κανονικά ( και αναμένεται να βρίσκεται στη δωδεκάδα .

Από την άλλη πλευρά στο «πράσινο» στρατόπεδο θα επιχειρήσουν να «σπάσουν» την έδρα του Ολυμπιακού και να φτάσουν μία ανάσα από το 33ο πρωτάθλημα στην ιστορία.Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε με τον Θανάση Γιαννακόπουλο να «ντοπάρει» ψυχολογικά τους παίκτες της ομάδας και τον Σέρβο τεχνικό να ζητεί έλεγχο του ρυθμού και της εναέριας κυκλοφορίας, καλή άμυνα και πάνω από όλα διάρκεια στην απόδοση, κάτι που έλλειπε στην ομάδα του την Πέμπτη.

Αλιβέρι - Κύμη: Βάζουν λουκέτο σε υποκαταστήματα του ΟΑΕΕ και ΙΚΑ

Για λουκέτο πάνε τα γραφεί του  ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) στο Αλιβέρι και των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ σε Αλιβέρι και Κύμη.

Το γεγονός, που αποτελεί , σημαντική υποβάθμιση της περιοχής, έχει προκαλέσει γενικό ξεσηκωμό και ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου, προκειμένου να αποτραπεί η κατάργηση των γραφείων του καλεί την Δευτέρα 28 Μαΐου το Δημοτικό Συμβούλιο σε ανοιχτή συνεδρίαση στο Δημαρχείο Αλιβερίου, στις 7 το απόγευμα.

Σκοπός είναι να εξεταστούν οι τρόποι αντίδρασης ώστε να αποτραπεί η απόφαση για κατάργηση των συγκεκριμένων υπηρεσιών, οι οποίες εξυπηρετούν εκατοντάδες δημότες.

Ο Δήμος σε ανακοίνωσή του καλεί όλους τους πολιτικούς του νομού, ενόψει των επικείμενων εκλογών, να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα και να δεσμευτούν ότι δεν θα καταργηθούν τα υποκαταστήματα.

Τα πολύ στενά τζιν κάνουν κακό στα νεύρα!

Είναι το αγαπημένο ρούχο της νεολαίας και όχι μόνο… Μάλιστα επικρατεί η άποψη ότι όσο πιο στενό είναι τόσο πιο σέξι μας κάνει να... φαινόμαστε.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να αποδειχτεί επιβλαβές για την υγεία καθώς, όπως προκύπτει από νέα έρευνα, τα τζιν που «αγκαλιάζουν» σφιχτά το σώμα, ενδέχεται να προκαλέσουν σοβαρές νευρολογικές βλάβες.

Όπως προειδοποιεί αμερικανίδα ειδικός έχει δει αρκετούς ασθενείς με παραισθητική μηραλγία, η οποία οφείλεται στο ότι τα παντελόνιά τους ήταν υπερβολικά στενά για την υγεία τους.

Η διαταραχή αυτή προκαλεί αισθήματα μουδιάσματος, «μυρμηγκιάσματος» και πόνου στους μηρούς και οφείλεται στην συμπίεση ενός νεύρου, που λέγεται έξω μηροδερματικό, στην περιοχή χαμηλά στην κοιλιά, εξήγησε η μικροχειρουργός-ουρολόγος δρ Κάρεν Μπόυλ, από το Ιατρικό Κέντρο Greater Baltimore, στο Μέριλαντ.

Εκτός από τα πολύ σφιχτά παντελόνια, άλλες συνήθεις αιτίες του προβλήματος είναι η παχυσαρκία και η εγκυμοσύνη.

Όπως επισήμανε η δρ Μπόυλ, τα συμπτώματα επιδεινώνει στις γυναίκες η συνήθεια να φορούν στενά τζιν με ψηλοτάκουνα παπούτσια, ώστε να φαίνονται πιο ψηλά τα πόδια τους. Και αυτό, διότι η κλίση που παίρνει η λεκάνη τους όταν προσπαθούν να ισορροπήσουν στα… ύψη, αυξάνει την πίεση στο συγκεκριμένο νεύρο.

Κι αν δυσκολεύετα να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας τζιν, η δρ Μπόυλ συνιστά στους λάτρεις της μόδας που έχουν συμπτώματα σαν τα προαναφερθέντα, να αλλάξουν τα στενά τζιν τους με πιο άνετα ή έστω να φορούν στενά τζιν με ελαστίνη ή λύκρα, ούτως ώστε να τους πιέζουν λιγότερο χαμηλά στην κοιλιά.

Προειδοποίησε ακόμη πως εάν οι ασθενείς αυτοί επιλέξουν να αγνοήσουν τα προειδοποιητικά συμπτώματα, μπορεί να καταλήξουν με μόνιμη βλάβη του νεύρου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα στενά παντελόνια ενοχοποιούνται για προβλήματα υγείας.

Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι οι νεαροί άντρες που θέλουν να «κολλάνε» πάνω τους, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο υπερθέρμανσης των όρχεων και μείωσης της παραγωγής των σπερματοζωαρίων, που με τη σειρά της μπορεί να σημαίνει υπογονιμότητα.

Τα πολύ στενά παντελόνια αυξάνουν επίσης τις πιθανότητες εκδηλώσεως δερματικού εξανθήματος.
medicalnews.gr

Σοβαρά επεισόδια στο Βασιλικό: Έλληνες ξυλοκόπησαν αλλοδαπούς!

Επικίνδυνα ρατσιστικά φαινόμενα που κατέληξαν σε σοβαρά επεισόδια έγιναν χθες αργά το βράδυ στο Bασιλικό. 


Σύμφωνα με πληροφορίες του egnomi.gr, Έλληνες φέρονται να έριξαν άγριο ξύλο σε ομάδα Πακιστανών και παράλληλα προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα που ανήκουν σε αλλοδαπούς.

Mέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένας 20χρονος Xαλκιδέος, ο οποίος έχει οδηγηθεί στον Eισαγγελέα.

Eκφράζονται φόβοι για νέα επεισόδια σε μια λογική εκδίκησης.

Τα παίρνει πίσω η Λαγκάρντ!

Σε στροφή 180 μοιρών φαίνεται πως υποχρεώθηκε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη «θύελλα» ελληνικών αντιδράσεων στο Facebook, που ακολούθησε τις «εμπρηστικές» τις δηλώσεις στη βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Απαντώντας στις επικρίσεις, με διευκρινιστική της δήλωση μέσα από την επίσημη σελίδα της στο Facebook, η κυρία Λαγκάρντ επιχειρεί να... διασκεδάσει τις εντυπωσεις, εξηγώντας ότι η θέση της είναι πώς «ειδικά οι προνομιούχοι, θα πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους».

Αναλυτικά η διευκρινιστική δήλωση Λαγκάρντ: «Όπως έχω πει πολλές φορές, έχω μεγάλη κατανόηση για τον ελληνικό λαό και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Για το λόγο αυτό, το ΔΝΤ υποστηρίζει την Ελλάδα στο εγχείρημά της να ξεπεράσει τη σημερινή κρίση και να επιστρέψει στο μονοπάτι της οικονομικής ανάπτυξης, της απασχόλησης και της σταθερότητας».

«Ένα σημαντικό κομμάτι της προσπάθειας αυτής έχει να κάνει με το ό,τι όλοι θα πρέπει να φέρουν το δικό τους, δίκαιο μερίδιο βάρους, ιδιαίτερα δε οι πιο προνομιούχοι και ιδίως στο σημείο αυτό που έχει να κάνει με το να πληρώνουν τους φόρους τους. Αυτό είναι το σημείο, στο οποίο έδωσα έμφαση, όταν μίλησα στην εφημερίδα The Guardian, ως τμήμα μιας ευρύτερης συνέντευξης πριν από αρκετό καιρό» καταλήγει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα το Σάββατο, εκατοντάδες Έλληνες εντόπισαν την προσωπική σελίδα της κυρίας Λαγκάρντ στο Facebook και την «έλουσαν» με σχόλια, που κινούνται μερικές φορές και πέραν του καθωσπρεπισμού.

Είχε προηγηθεί η ασυνήθιστα «σκληρή» γλώσσα της κυρίας Λαγκάρντ σε μια συνέντευξη, που χαρακτηρίστηκε στο ίδιο το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Guardian ως «αντισυμβατική». Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, επιχειρώντας να ξεκαθαρίσει την στάση της ίδιας και του Ταμείου απέναντι στην Ελλάδα, τόνιζε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υποχωρήσει και να δεχθεί να αμβλυνθούν οι όροι της χρηματοδοτικής στήριξης της χώρας μας.

Παράλληλα, καλούσε τους Έλληνες να πληρώνουν τους φόρους τους, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως ανησυχεί περισσότερο για την φτώχεια στην υποσαχάρια Αφρική, παρά για τους Έλληνες, που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Όνειρα: Έχουν σχέση με την καθημερινότητά μας

Στον κόσμο της έρευνας του ύπνου, τα όνειρα μοιάζουν με ένα μαύρο κουτί: κανείς δεν ξέρει επακριβώς τι περιέχουν. Ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν κατορθώσει να... αποκωδικοποιήσουν τον παράδοξο αλλά προβλέψιμο τρόπο με τον οποίο τείνουν να εμφανίζονται.

Όπως γράφει η εφημερίδα «New York Times», η ιατρική έρευνα υποδηλώνει ότι πολλά απ’ όσα συμβαίνουν σε ένα όνειρο είναι μοναδικά για το συγκεκριμένο όνειρο. Εντούτοις, μερικά γεγονότα της καθημερινότητάς μας μπορούν να ενσωματωθούν στα όνειρα – και μάλιστα με δύο τρόπους.

Ο πρώτος είναι το «υπολειμματικό στάδιο της ημέρας». Σε αυτό, τα γεγονότα της ημέρας που μας προκαλούν έντονα συναισθήματα βρίσκουν τον τρόπο να «περάσουν» το βράδυ στα όνειρά μας.

Ο δεύτερος είναι το ακόμα πιο μυστηριώδες «στάδιο των λανθανόντων ονείρων», το οποίο είθισται να έπεται του υπολειμματικού. Σε αυτό, τα συναισθηματικά φορτισμένα γεγονότα αργούν να εμφανιστούν στα όνειρά μας – συχνά περνάει μία εβδομάδα έως ότου τα «δούμε». Αυτή η «λανθάνουσα» κατάσταση έχει αρχίσει να καταγράφεται σε μελέτες που χρονολογούνται από την δεκαετία του 1980.

Σε αυτό τον παράδοξο κύκλο έριξε λίγο φως μια μελέτη του 2004, που δημοσιεύθηκε στην αμερικανική «Επιθεώρηση Μελέτης του Ύπνου» (JSR). Επιστήμονες μελέτησαν τα ημερολόγια 470 εθελοντών οι οποίοι κατέγραφαν επί μία εβδομάδα τα όνειρά τους.

Όπως διαπίστωσαν, το στάδιο των λανθανόντων ονείρων ήταν πιο ισχυρό σε όσους εθελοντές πίστευαν πως τα όνειρά τους αποτελούν μια ευκαιρία να κατανοήσουν τον εαυτό τους και έτσι συχνά έβλεπαν στον ύπνο τους τις λύσεις των προβλημάτων τους ή των συναισθημάτων τους που σχετίζονταν με τις σχέσεις τους.

Οι ερευνητές έγραψαν στην JSR πως τα «καθυστερημένα» όνειρα αποτελούν τον τρόπο που διαθέτει το μυαλό μας για να έχει τον χρόνο να επεξεργαστεί τις διαπροσωπικές δυσκολίες και να «μετατρέψει» τις αρνητικές αναμνήσεις σε πιο θετικές.

Άλλες μελέτες επίσης έχουν δείξει πως υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στα όνειρα και σε αυτού του είδους της επεξεργασία των συναισθηματικά φορτισμένων αναμνήσεών μας.

Τι σημαίνουν πρακτικά όλ’ αυτά; Ότι κατ’ αρχήν, ό,τι ζούμε μέσα στη μέρα έχει την ικανότητα να περνάει στα όνειρά μας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως ο κύκλος των ονείρων τελειώνει το ίδιο βράδυ – μπορεί κάλλιστα να διαρκέσει έως και μία εβδομάδα.

Έθαψε τον πατέρα του στον κήπο και... μετακόμισε στην Κρήτη

Ο 30χρονος κατηγορείται ότι το 2000 σκότωσε τον πατέρα του στη Ρουμανία... Σαν "κύριος" δύο χρόνια αργότερα έφυγε από την πατρίδα του και συνέχισε τη ζωή του στην Κρήτη... 


Ο 30χρονος Ρουμάνος εγκατέλειψε τη χώρα του το 2002, δύο χρόνια αφότου σύμφωνα με το ctretalive.gr σκότωσε τον πατέρα του και τον έθαψε ... στον κήπο του σπιτιού του! Ένα χρόνο αργότερα το φρικτό έγκλημα αποκαλύφθηκε...

Ο 30χρονος συνελήφθη, χθες το πρωί, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία.

Το ένταλμα διαβιβάστηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου πριν από λίγες ημέρες και η πληροφορία ήταν πολύ συγκεκριμένη για τον τόπο διαμονής του καταζητούμενου Ρουμάνου.

Ο Ρουμάνος που ζει στην Κρήτη εδώ και περίπου πέντε χρόνια έχει γυρίσει σελίδα, έχοντας, μάλιστα, δημιουργήσει τη δική του οικογένεια καθώς είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού.

Ο ίδιος πάντως φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν σκότωσε εκείνος τον πατέρα του, αλλά στενά συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία ωστόσο "δείχνουν" εκείνον για το έγκλημα.

Ο 30χρονος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Ηρακλείου και πλέον αναμένεται η απόφαση για την έκδοση του στην Ρουμανία. Μέχρι τότε κρατείται.

Πάτρα: Ανήλικοι έβγαλαν μαχαίρια σε... ανήλικους!

Το περιστατικό συνέβη στην Πάτρα όταν δεκαπεντάχρνοι απείλησαν με μαχαίρι... επτάχρονους (!) για να τους κλέψουν τα ποδήλατα...


Οι αλλοδαπόι δράστες όπως αναφέρει το dete.gr δεν ήταν παραπάνω από 15 ετών.

Θύματα του περιστατικού, δύο παιδιά ελληνικής καταγωγής και ξαδέλφια, 8 και 9 ετών που έπαιζαν με τα ποδήλατά τους στα Ψηλά Αλώνια ενώ οι γονείς τους απολάμβαναν τον καφέ τους σε παρακείμενη καφετέρια και επέβλεπαν από μακρινή απόσταση.

Οι γονείς ξαφνικά άκουσαν τα κλάματα των παιδιών τους και έτρεξαν αμέσως κοντά τους. Τότε, διαπίστωσαν ότι τα ποδήλατα είχαν εξαφανιστεί! Ρώτησαν τι συνέβη και τα παιδιά απάντησαν ότι δύο άλλα παιδιά, μεγαλύτεροί τους, τους πλησίασαν και απαίτησαν να τους δώσουν τα ποδήλατα για να κάνουν βόλτα. Ο 9χρονος αρνήθηκε και ο ένας από τους δύο αλλοδαπούς εφήβους άνοιξε την παλάμη του χεριού του και του έδειξε τον... σουγιά που κρατούσε προκειμένου να τον τρομοκρατήσει και τον αναγκάσει να του παραδώσει το ποδήλατο!

Έτσι και ο 9χρονος αλλά και ο μικρότερος ξάδελφός του έκαναν αυτό που απαιτούσαν οι δράστες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Το γεγονός επιβεβαίωσαν κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι είδαν τους δύο εφήβους αλλοδαπούς να πλησιάσουν τα παιδιά αλλά κατάλαβαν ότι συνέβη κάτι κακό μόνο όταν είδαν τους εφήβους να φεύγουν τρέχοντας με τα ποδήλατα και τα δύο θύματα να βάζουν τα κλάματα...

Οι γονείς τηλεφώνησαν αμέσως στην αστυνομία και στην περιοχή έσπευσαν δύο μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ. Έγινε έρευνα στους γύρω δρόμους αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Όσο για τα παιδιά, είχαν υποστεί σοκ.

Ώρες αγωνίας για 12χρονο

Κρίσιμες ώρες για ένα 12χρονο αγόρι που τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από το ποδήλατο του...


Όπως αναφέρει το syrosnews.gr το αγόρι χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι και μεταφέρθηκε επειγόντως με ελικόπτερο από τη Σύρο στην Αθήνα.

Το παιδί τραυματίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής όταν έκανε ποδήλατο στο δρόμο της Λαλακιάς και έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα να χτυπήσει με δύναμη στο οδόστρωμα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο το μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση του ήταν σοβαρή καθώς είχε ένα ιδιαίτερα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι.

Του έγινε αξονική τομογραφία, η οποία έδειξε ότι υπήρχε αιμάτωμα στο εγκέφαλο και κρίθηκε απαραίτητη η αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Κλήθηκε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, που έφτασε στη Σύρο αργά το βράδυ και μετέφερε το 12χρονο αγόρι στο νοσοκομείο πάιδων “Αγία Σοφία”.

Γιαούρτωσαν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλιόπουλο, στο Βόλο

Περίπου 20 άτομα περικύκλωσαν τον βουλευτή Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και εκσφενδόνισαν εναντίον του γιαούρτια, το μεσημέρι της Παρασκευής, την ώρα που βρισκόταν με την παρέα του σε τσιπουράδικο του Βόλου.

Το περιστατικό συνέβη ακριβώς κάτω από τα δικαστήρια του Βόλου, όπου ο κ. Ηλιόπουλος, μαζί με την παρέα πέντε ακόμη ατόμων ετοιμάζονταν να καθίσουν σε ένα από τα τσιπουράδικα που υπήρχαν στον εν λόγω δρόμο.

Από την πίσω πλευρά του δρόμου εμφανίστηκε μια ομάδα νεαρών, αποτελούμενη περίπου, από 20 άνδρες και γυναίκες, με καλυμμένα πρόσωπα, και οι οποίοι άρχισαν να εκσφενδονίζουν το ένα μετά το άλλο τα γιαούρτια εναντίον του κ. Ηλιόπουλου γιαούρτια.

Τα «σκάγια» πήραν και την παρέα που καθόταν σε διπλανό τραπέζι, με αποτέλεσμα, προς στιγμήν, τα πνεύματα να οξυνθούν ιδιαιτέρως, και να αρχίσουν να εκτοξεύονται από την εν λόγω παρέα ακόμη και τραπέζια!

Οπως γράφει το taxydromos.gr η παρέα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής παρέμεινε ψύχραιμη και δεν αντέδρασε καθόλου, παρά τον καταιγιστικό ρυθμό με τον οποίο εκτοξεύονταν γιαούρτια, τραπέζια και καρέκλες.

Οι νεαροί αποχώρησαν τρέχοντας, ενώ στο σημείο μετά από λίγα λεπτά κατέφθασε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, από την πλευρά του κ. Ηλιόπουλου δεν έχει κατατεθεί μήνυση.

Ρευστοποίηση περιουσίας γυναίκας με αναπηρία αποφάσισε το δικαστήριο για εξόφληση δανείων

Μια 55χρονη γυναίκα με αναπηρία και άνεργο σύζυγο είναι η μια εκ των δύο υπερχρεωμένων οφειλετών σε τράπεζες που η περιουσία τους θα εκποιηθεί για να εξοφληθούν τα χρέη τους.

 Η παραπάνω απόφαση του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας είναι η πρώτη η οποία προβλέπει ρευστοποίηση περιουσίας για εξόφληση οφειλών και έγραψε γι' αυτήν η "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Καλαμάτας" την περασμένη εβδομάδα.

Η απόφαση θεωρήθηκε αυτή την εβδομάδα από τη δικαστή και μπορεί να δημοσιοποιηθεί. Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση η 55χρονη δουλεύει ως καθαρίστρια σε δημόσια υπηρεσία και έχει διαγνωστεί με ποσοστό αναπηρίας 67%. Χρωστά σε 4 ελληνικές τράπεζες και μια γαλλική το ποσό των 104.151 ευρώ.

Μέχρι το 2010 πλήρωνε κανονικά τις υποχρεώσεις της. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η κύρια κατοικία της οφειλέτριας δεν θα βγει σε πλειστηριασμό. Ενα οικόπεδο όμως που έχει στην κυριότητά της 145 τ.μ. με διώροφη οικία 98 τ.μ. θα βγει τον προσεχή Οκτώβριο σε πλειστηριασμό για να πληρωθούν οι πιστωτές της.

Για την αποπληρωμή του υπόλοιπου χρέους θα ορισθεί νέα δικάσιμος προκειμένου να προσδιοριστούν οι νέες μηνιαίες δόσεις προς τις τράπεζες, οι οποίες σύμφωνα με την απόφαση της δικαστού θα είναι 180.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει οριστεί από το δικαστήριο ο εκκαθαριστής δικηγόρος ο οποίος θα αναλάβει να ρευστοποιήσει την περιουσία της οφειλέτριας, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να θεωρηθεί μια ακόμα απόφαση η οποία διατάσσει τη ρευστοποίηση της περιουσίας του οφειλέτη.

Βρήκαν τον πατέρα τους κρεμασμένο - Δεύτερη αυτοκτονία σε μια ημέρα

Μπροστά στο άψυχο σώμα του πατέρα τους βρέθηκαν τα παιδιά ενός 72χρονου αυτόχειρα στο Ηράκλειο.


Ο 72χρονος, βρέθηκε από τα ίδια του τα παιδιά απαγχονισμένος σε ένα δέντρο στο χωράφι του, έξω από το χωριό Αθανάτων στην εθνική οδό Ηρακλείου - Μοιρών.

Οι οικείοι του αναζητούσαν τον αυτόχειρα από το πρωί όμως λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, όταν έφτασαν στο χωράφι του πατέρα τους μήπως τον βρουν εκεί, τον είδαν κρεμασμένο από μια ελιά.

Όπως γράφει το flashnews.gr τα παιδιά του βρήκαν το κουράγιο και κατέβασαν από το δέντρο τον απαγχονισμένο πατέρα τους και τη σορό παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο.

Τα αίτια που οδήγησαν τον 72χρονο στο να βάλει τέλος στη ζωή του δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.

Να σημειωθεί ότι η αυτοκτονία αυτή είναι η δεύτερη που συμβαίνει στο Ηράκλειο μέσα σε ένα 24ωρο καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής ένας 61χρονος αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

 Στη Μεσαρά


Νεκρός μέσα στο σπίτι του, στον Πύργο, στη Μεσαρά βρέθηκε o 61χρονος άνδρας, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του, καταπίνοντας φυτοφάρμακο.

Οπως γράφει το Cretalive, τον άνδρα βρήκε συγγενικό του πρόσωπο, ενώ η αυτοκτονία δε φαίνεται να συνδέεται με την οικονομική συγκυρία.

Ο 61χρονος φέρεται να άφησε ένα ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο όμως δεν αναφέρει τα αίτια που τον οδήγησαν να βάλει τέλος στη ζωή του, αλλά αποχαιρετά τους συγγενείς και τους οικείους του.

Ολόκληρη η περιοχή έχει βυθιστεί στο πένθος καθώς επρόκειτο για ένα πρόσωπο γνωστό στην τοπική κοινωνία και ιδιαιτέρως αγαπητό. .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...