Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Θάνος Μικρούτσικος και Χρήστος Θηβαίος live στη Χαλκίδα

Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος σε μια live εμφάνιση στην “Οδό Ονείρων”, μαζί τους στα πνευστά ο Θύμιος Παπαδόπουλος .

Σήμερα στην "Οδός Ονείρων" της Χαλκίδας και ώρα έναρξης 22:00, τιμή εισόδου 25€. Τηλέφωνα 22210-20504 , 6978117100 , 6978117103

Κλειστή η γέφυρα του πορθμού στη Χαλκίδα

Κλειστή για τη ναυσιπλοΐα θα είναι σήμερα η γέφυρα του πορθμού τους Ευρίπου στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου κλειστή θα είναι η γέφυρα μέσα στον Μάρτιο, στις 4, 8, 11, 12, 15, 21, 24 και 28 του μηνός.

 
Enhanced by Zemanta

Περλεπέ: Να μην γίνουν περικοπές δαπανών στην Αστυνομία.

A Citroen Xsara patrol car of the Hellenic (Gr...Image via Wikipedia
Η βουλευτής  Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη μαζί με άλλους συναδέλφους  της βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κατέθεσαν ερώτηση την 1.3.2011 προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη με την οποία ζητούν να μην ισχύσουν οι δραστικές περικοπές που επέβαλε το Υπουργείο Οικονομικών στις λειτουργικές – επιχειρησιακές δαπάνες της Ελληνικής Αστυνομίας, και να ενισχυθεί η ΕΛΑΣ με τους αναγκαίους πόρους για την αξιόμαχη λειτουργία της προς όφελος των πολιτών.
Η ερώτηση  των βουλευτών είναι η εξής:
«Το νοικοκύρεμα των οικονομικών του κράτους, εξαιτίας της δεινής κατάστασης στην οποία μας οδήγησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανάγκασε το Υπουργείο Οικονομικών, στην κατά τη γνώμη μας, αδικαιολόγητη δραστική περικοπή των λειτουργικών-επιχειρησιακών δαπανών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο αγώνας για  περιστολή της σπατάλης και των υπερβολών, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να οδηγήσει στην υποβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας και της αξιοπιστίας των μονάδων της ΕΛ.ΑΣ. με αποτέλεσμα να διογκώνεται η εγκληματικότητα και οι πολίτες να αισθάνονται, όλο και περισσότερο, ανασφαλείς.
Οι περικοπές δαπανών για την συντήρηση των οχημάτων, την επισκευή των ζημιών, την αδυναμία τροφοδοσίας με καύσιμα για την κίνηση των οχημάτων και την θέρμανση των υπηρεσιών και τέλος τις σοβαρές ελλείψεις στην κάλυψη των αναλώσιμων υλικών και ειδών ατομικής προστασίας για μονάδες, όπως η ΔΙ.ΑΣ., καθιστούν, τόσο τον προγραμματισμό, όσο και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της αστυνομίας προβληματική και σε κάθε περίπτωση επηρεάζουν το αξιόμαχο των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων  και πολλές Ενώσεις Αστυνομικών  σε όλη την Ελλάδα διαμαρτύρονται έντονα γιατί ένας μεγάλος αριθμός  περιπολικών και μηχανών της  ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται εκτός κυκλοφορίας λόγω βλαβών και έλλειψης δυνατότητας αποκατάστασης.
Κατόπιν των  ανωτέρω ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί.
1. Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για να ενισχυθεί η Ελληνική Αστυνομία με τους αναγκαίους πόρους για την κανονική και αξιόμαχη λειτουργία των υπηρεσιών και για την αποκατάσταση της επιχειρησιακής της ετοιμότητας κοντά στους πολίτες;». 
Enhanced by Zemanta

Έπιασαν συμμορία που έκλεβε χαλκό

Συνελήφθησαν τρεις άντρες για σύσταση συμμορίας που διέπραττε κλοπές προϊόντων χαλκού απο εργοτάξια και υπαίθριους χώρους, τα οποία αργότερα πουλούσαν σε μάνδρες. Οι συλληφθέντες είχαν απλώσει τη δράση τους σε Εύβοια και Βοιωτία.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας σχηματίσθηκε δικογραφία εναντίον τριών ημεδαπών, οι δυο ηλικίας 46 ετών και ο τρίτος 32 ετών αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
 Οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και από τις αρχές του περασμένου χρόνου, διέπρατταν κλοπές προϊόντων χαλκού από εργοτάξια και άλλους υπαίθριους χώρους, τα οποία πωλούσαν παράνομα σε μάνδρες αγοράς παλαιών αντικειμένων.
 Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τ.Α. Θηβών τις πρωινές ώρες της 23-02-2011 με τις κατηγορίες της απόπειρας κλοπής και κατά τις έρευνες που ακολούθησαν από την Υπηρεσία μας σε συνεργασία με το ανωτέρω Τμήμα Ασφαλείας, στη περιοχή Αγ. Ελεούσα όπου διαμένουν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υπολείμματα των αφαιρεθέντων τμημάτων χαλκού, μετά την καύση που προηγήθηκε ώστε να αφαιρεθεί το εξωτερικό προστατευτικό περίβλημα και να διοχετευθούν στην παράνομη αγορά.
 Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι είχαν διαπράξει οκτώ κλοπές χάλκινων καλωδίων συνολικού μήκους 16 χιλ. και αξίας 100.000 ευρώ, σε βάρος της κατασκευάστριας εταιρείας του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της Ε.Ο. Χαλκίδας – Σχηματαρίου, οι οποίες διαπράχθηκαν από τον Ιούλιο του 2010 έως το Νοέμβριου του ιδίου έτους, καθώς επίσης και μια κλοπή χαλκού σε βάρος εταιρείας βιομηχανικών – ορυκτών που διαπράχθηκε στις 26-09-2010.
 Εκπρόσωποι των ανωτέρω εταιρειών αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα τα υπολείμματα (τύπος, διατομή) των κλαπέντων καλωδίων.
 Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
 Η έρευνα συνεχίζεται σε συνεργασία με τις όμορες Υπηρεσίες Ασφαλείας για τη διαπίστωση συμμετοχής τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Ο Αργύρης Ελληνικός “Συμπαραστάτης του Δημότη” στη Χαλκίδα

Chalcis,on the island of Evia, GreeceImage via WikipediaΟ Αργύρης Ελληνικός, εξελέγη με ευρεία αποδοχή “Συμπαραστάτης του Δημότη” και της Επιχείρησης του Δήμου Χαλκιδέων.
Ο Ιατρός (χειρουργός ουρολόγος) και συντονιστής δ/ντής του Ε.Σ.Υ., Αργύρης Οδ. Ελληνικός, εξελέγη από το Δημοτικό Συμβούλιο στη νεοσύστατη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Χαλκιδέων.

Αίτηση υποψηφιότητας για τη θέση υπέβαλαν επίσης και η δημοσιογράφος Μαρία Γερογιάννη, η δικηγόρος Ιωάννα Σακελλαράκη, η οικονομολόγος-σύμβουλος επιχειρήσεων Ευαγγελία Σιβίλια, η δικηγόρος Ιωάννα Πανταζή και ο συνταξιούχος υπάλληλος της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» Αντώνης Ντούμας.

Η εκλογή του Αργύρη Ελληνικού, κατ΄ απαίτηση του νόμου, με την αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου, επετεύχθη στη δεύτερη ψηφοφορία, με 34 ψήφους έναντι 1 της Μαρίας Γερογιάννη και 6 λευκών. (Στην πρώτη ψηφοφορία, ο Αργ. Ελληνικός πήρε 23 ψήφους, η Μαρ. Γερογιάννη 10, η Ιωαν. Σακελλαράκη 1, η Ευαγγ. Σιβίλια 1 ενώ βρέθηκαν 3 λευκές και 1 άκυρη ψήφος.)

Ο -πρώτος στην υπηρεσία του νέου θεσμού- Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Χαλκιδέων, Αργύρης Ελληνικός, αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την πρόταση και το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την ευρεία αποδοχή και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, διαβεβαίωσε ως προς το «αίσθημα καθήκοντος», από το οποίο εμφορείται «στην αποστολή του ενδιάμεσου μεσολαβητή» που αναλαμβάνει και εξήγγειλε «πολιτική ανοικτών θυρών» ώστε «να ακούγεται η φωνή του πολίτη».
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...