Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

«Προστατευτικά μέτρα για τον καύσωνα»

Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες. Το φαινόμενο αυτό γίνεται πιο έντονο στις πόλεις. Τα μέτρα για την πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων κατά τον καύσωνα είναι τα εξής:

1. Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως. Αναζήτηση σκιερών και δροσερών μερών. Προτίμηση στα ανοικτόχρωμα και ελαφρά ρούχα με ανοικτό λαιμό, κάλυψη κεφαλής (χρησιμοποίηση καπέλου, ομπρέλας κλπ.).
2. Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.
3. Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, όπως:
* Πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών.
* Αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών.
* Ολιγοθερμική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως, με περιορισμό των λιπαρών.
4. Συχνά λουτρά με καταιωνιστήρες (ντους).
5. Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά. Ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. Όταν κάνει ζέστη να προσφέρονται συχνά εκτός από το γάλα (μητρικό ή άλλο) και υγρά όπως νερό κλπ.
6. Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα, που είναι:
* Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών
* Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κλπ.
* Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως π.χ. τα διουρητικά, τα αντιχολινεργικά, τα ψυχοφάρμακα, τα
ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων). Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας.
7. Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδρύματα, που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.
8. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φροντίζουν για την καλή λειτουργία του κλιματισμού τους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.
Σχετ: Το υπ’ αριθμ. Υ1.Γ.Π. ΟΙΚ.46848/22-05-2013 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας με ΑΔΑ ΒΕΝΧΘ-ΙΒ8.
Μ.Ε.Π.

Γιόρτασαν την λήξη των μαθημάτων τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών CEL




Με πολλές εκπλήξεις τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών CELL, γιόρτασαν την λήξη των μαθημάτων της σχολικής περιόδου 2012-2013, με τραγούδια, χορούς, και μικρό θεατρικό θεατρικό σκέτς, εχθές το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο ΟΡΕΣΤΗ ΜΑΚΡΗ.



Με την ευκαιρία έγινε και  η διανομή των πτυχίων. 



ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ





«Χορευτικό Αντάμωμα» - Πολιτιστικός Σύλλογος Δοκού «Η ΑΝΟΙΞΗ»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δοκού Χαλκίδας «Η Άνοιξη», σε συνεργασία με το Δημοτικό Οργανισμό Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος (ΔΟΑΠΠΕΧ), διοργανώνει πολιτιστική εκδήλωση με θέμα: «Χορευτικό Αντάμωμα», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 και ώρα 21:00, στον προαύλιο χώρο του 17ου Δημοτικού Σχολείου Δοκού Χαλκίδας.

Στην Εκδήλωση, τα Χορευτικά Τμήματα του Συλλόγου, ενώνονται με άλλους δύο Πολιτιστικούς Συλλόγους, τον Εκπολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Πάλιουρα «Η Αγάλη» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερέτριας «Κ. Κανάρης», σε μια προσπάθεια θεμελίωσης και διάδοσης του κοινού σκοπού, για τη διάδοση του Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού.

Μετά την παρουσίαση των Χορευτικών Τμημάτων, θα ακολουθήσει Παραδοσιακό Γλέντι με τη συμμετοχή και του κοινού, συνοδεία Παραδοσιακής Ορχήστρας.

Επιπλέον, στον προαύλιο χώρο του σχολείου θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος, για τη συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Ιατρείο -Φαρμακείο της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας.


Η Είσοδος θα είναι  ελεύθερη.

Ο Αναγνωστάκης για τον οδικό άξονα Εύβοιας

Απάντηση στην υπ’ αριθμό 10711-17/05/2013 ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας, της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Αναγνωστάκη, έδωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Η ερώτηση αφορούσε τη διχογνωμία, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Σιμόπουλου και του Ευρωβουλευτή κ. Κουμουτσάκου, σχετικά με την ένταξη του οδικού άξονα Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα και κατά συνέπεια στη χρηματοδότηση του έργου.

Το Υπουργείο στην απάντησή του, αναφέρει πως στο υπό οριστικοποίηση  σχέδιο Κανονισμού αναθεώρησης του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΔΜ), έχουν συμπεριληφθεί, μετά από ενέργειες της Ελλάδας, οι οδικοί άξονες του Νομού Εύβοιας. (Χαλκίδα- Ψαχνά, Ιστιαία- Αιδηψός προς Βορρά και Χαλκίδα – Μαρμάρι προς Νότο).

Ο Νίκος Μουρατίδης GUEST DJ στο Pepe Beach bar

Ο Νίκος Μουρατίδης GUEST DJ το ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ στο  Pepe Beach bar στο όμορφο Πήλι. 

Το Νίκο Μουρατίδη, μπορεί να τον γνωρίσαμε μέσα από το ρόλο του ως κριτή σε διάφορα talent shows, όμως, το background του είναι φορτωμένο από εμπειρίες, γνώσεις και βιώματα, γύρω από το χώρο της μουσικής και όχι μόνον. -

Ανατρεπτικός και ο ίδιος, προκλητικός, ευθύς και πολυπράγμων, είναι από τους λίγους που δικαιούται να φέρει τον τίτλο του scouter. Aν κάποιος αφουγκράζεται το ταλέντο και τους πρωταγωνιστές του αύριο, αυτός είναι ο Νίκος Μουρατίδης. Αυτό έκανε από μικρός. Έχωνε την μύτη του σε όλα και οσφραίνονταν τα καλύτερα. Μουσική, τηλεόραση και λογοτεχνία του οφείλουν μικρά διαμάντια. 

 Pepe Beach bar στο Πήλι. 
Tel: 698658094

Η ΧΑΡΑ ΒΕΡΡΑ στους Στρόπωνες το Σάββατο 29 Ιουνίου

Ο εκπολιτιστικός σύλλογος Στροπωνιατών σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 29 Ιουνίου στην πλατεία του χωριού ...

Τραγουδούν: ΧΑΡΑ ΒΕΡΡΑ ,ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ 
Κλαρίνο: ο μοναδικός ΜΑΚΗΣ ΜΠΕΚΟΣ

Να είστε όλοι εκεί για μια αξέχαστη βραδιά.....

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

Καλοκαιρινή Εκδήλωση, της " ΑΓΚΑΛΙΤΣΑΣ "!!

Το Κέντρο Κοινωνικής και Διμιουργικής Απασχόλησης " ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ", σας προσκαλεί στην καλοκαιρινή του γιορτή, την Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Λεωφόρο Χαίνά Χαλκίδα.

Σας περιμένει όλους για γλυκιά και ζεστή βραδιά, που θα την στολίσουν οι παιδικές φωνούλες , τα τραγούδια και οτι πιο όμορφο ετοίμασαν τα παιδια της ΑΓΚΑΛΙΤΣΑΣ για όλους εσάς!!!!

Κάθε Τετάρτη στο MOSTAR το πάρτι είναι λATERNATIVE!

Κάθε Τετάρτη στο MOSTAR το πάρτι είναι λATERNATIVE!

Ότι παίζει κάθε Τετάρτη στο MOSTAR είναι μόνο ελληνικά, δια χειρός DJ BETTY & DJ ZOYMIS.

H αυθεντική ελληνική βραδιά είναι στο MOSTAR κάθε Τετάρτη - έχει ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ - και παίζονται οι μεγαλύτερες ελληνικές επιτυχίες.

Γιατί η ΤΕΤΑΡΤΗ είνα νύχτα μόνο για MOSTAR!

Παλαιά Γέφυρα Χαλκίδας
Info: 22210-81213

Σάββας Πούμπουρας και ο Αντρέας Κουντουράκης στα decks του GAZ

Ο Σάββας Πούμπουρας και ο Αντρέας Κουντουράκης επιστρέφουν στα decks του GAZ αυτή την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

The boys are back in town!

Info: 6932902524

Ψηλή Γέφυρα Χαλκίδας

Gaz Summer Style Club
 Chalkís

ΚΥΑΝΟΣ και ΑΡΣΕΝΙΟΥ στο Mist Club

Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 11:00 μ.μ.  στο Mist  Club θα εμφανιστούν οι ΚΥΑΝΟΣ και ΑΡΣΕΝΙΟΥ 

Ο Σάκης Αρσενίου και ο Κυριάκος Κυανός άφηνουν για λίγο το Caramela για να χαρίσουν μια ξεχωριστή βραδιά στους θαμώνες του Mist Club  

To πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 23.030 και μέχρι το πρωί οι ταλαντούχοι καλλιτέχνες θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον… 

Με δικές τους επιτυχίες αλλά και επιτυχίες συναδέλφων τους θα κρατήσουν αμείωτο το κέφι… 

«Συγκεντρώσου» και «Κοβω φλέβες» είναι  τα τραγούδια που θα ξεσηκωσουν τους θαμώνες και θα τους ανεβάσουν για χορό στα τραπέζια! 

Αυτή την περίοδο ο Σάκης Αρσενίου ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τη νέα του ολοκληρωμένη δουλειά που θα συμπεριλαμβάνει τις επιτυχίες του αλλά και ολόφρεσκα τραγούδια, ο Κυριακός Κυανός προετοιμάζει το νέο του κομμάτι αλλά και το video clip ενώ παράλληλα συνεχίζουν ακάθεκτοι τις επιτυχημένες τους εμφανίσεις στο Caramela στο πλευρό του Γιώργου Τσαλίκη και της Χρύσπα. - 

 ΕΝΑ ΝΕΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΔΙΔΥΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ!!!ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!!!

Τηλέφωνο 693 465 7663 & 694 475 2464
Ιστότοπος http://www.mistclub.gr

Εξαπάτησαν ηλικιωμένη στην Αμάρυνθο

Θύμα εξαπάτησης έπεσε μια 81χρονη γυναίκα στην Αμάρυνθο της Εύβοιας τη Δευτέρα το πρωί, όταν δυο άτομα μπήκαν στο σπίτι της ηλικιωμένης και με το πρόσχημα ότι ο γιος της οφείλει χρηματικό ποσό για φορολογικές του εκκρεμότητες, της απέσπασαν 600 ευρώ. 

Οι δράστες, που διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, αναζητούνται από την αστυνομία.

Χαλκίδα: Χιλιάδες προϊόντα μαϊμού βρέθηκαν σε αποθήκη

Περισσότερα από 2.000 προϊόντα «μαϊμού» με τις φίρμες γνωστών εμπορικών οίκων του εξωτερικού εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας σε ένα κινέζικο εμπορικό κατάστημα που λειτουργούσε νόμιμα σε περιοχή της Χαλκίδας.

Οι αστυνομικοί, που οδηγήθηκαν στο μαγαζί από εξουσιοδοτημένο πραγματογνώμονα ο οποίος παρέστη στην έρευνά τους, κατέσχεσαν πλήθος από ρούχα, παπούτσια, γυναικείες τσάντες, πορτοφόλια, γυαλιά ηλίου και άλλα είδη που αποδείχθηκε ότι ήταν προϊόντα απομίμησης.

Η 27χρονη Κινέζα προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ ένας ομοεθνής της που φέρεται ως ιδιοκτήτης του μαγαζιού αναζητείται. Τα προϊόντα «μαϊμού» που κατασχέθηκαν παραδόθηκαν σε αρμόδιο συνεργείο του δήμου Χαλκιδέων και καταστράφηκαν.

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κάτω Στενής


Την Δευτέρα 24 Ιουνίου Εορτή του Αγίου Πνεύματος, Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κάτω Στενής. 

Την προηγούμενη μέρα Κυριακή 23 του μηνός, τελείται Πανηγυρικός εσπερινός, με αρτοκλασία και θα ακολουθήσει λιτανεία της Ιερής Εικόνας.

Στο τέλος του Εσπερινού θα προσφερθεί ευλογημένο φαγητό στους πιστούς και θα  ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι, που φροντίζουν όπως κάθε χρόνο, ο Ιερέας του Ναού και το Εκκλησιαστικό συμβούλιο.  


 Οι φωτογραφίες είναι αρχείο από την περσινή γιορτή    

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...