Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

O Αναγνωστάκης για τις περικοπές δαπανών στα νοσοκομεία

Το Υπουργείο Υγείας απάντησε στην ερώτηση 2060 με ημερομηνία 26-9-2013, του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, για την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.


Αναφορικά με τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει, ότι οι προτάσεις ρύθμισης, για τη βελτίωση του συστήματος παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δεν έχουν επί του παρόντος εξειδικευτεί και δεν έχουν περιληφθεί σε κατάλληλη τυπική μορφή, ώστε να προχωρήσει η εφαρμογή τους.

Τριάντα χρόνια από τον θάνατο του Γιάννη Σκαρίμπα

«Κάθε βιβλίο του Σκαρίμπα είναι μια κραυγή οδύνης για ό,τι κακό μπορεί να κρύβει ο άνθρωπος, αλλά κι ένας διάτορος αλαλαγμός χαράς και ενθουσιασμού για την αστείρευτη ζωική ορμή που αναγεννά τον άνθρωπο» έγραφε στις 3 Απριλίου του 1939 στο Ελεύθερον Βήμα η διαφημιστική καταχώριση των εκδόσεων Γκοβόστη για το Σόλο του Φίγκαρω του Γιάννη Σκαρίμπα. 


Ο εκκεντρικός, γραφικός, σουρεαλιστής, αιρετικός, τολμηρός, αταξινόμητος, θυμόσοφος, είρωνας, καυστικός, προκλητικός συγγραφέας της Χαλκίδας κυκλοφορούσε το δεύτερο μυθιστόρημά του. Είχε προηγηθεί ο Μαριάμπας (1935) και τα διηγήματα Το θείο τραγί (1933). Είχε πάρει το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού διηγήματος του περιοδικού Ελληνικά Γράμματα το 1929. Δεν ήταν άγνωστος.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην Χαλκίδα για δύο νύχτες

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έρχεται με ... νεανική ορμή στη μουσική σκηνή Οδός Ονείρων, στην Χαλκίδα για δύο μοναδικές unplugged εμφανίσεις, την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31/1/2014.


Στις παραστάσεις αυτές θα συνοψίσει σε ένα τρίωρο πρόγραμμα, μερικές από τις χαρακτηριστικότερες στογμές αυτής της σαραντάχρονης πορείας.

Οινόφυτα: Οι ληστές με τις βαριοπούλες πήραν τις τράπεζες με τη σειρά!

Οι δράστες που κρατούσαν καλάσνικοφ και βαριοπούλες, λήστεψαν υποκατάστημα της Πειραιώς και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου...

Το διπλό "χτύπημα" έγινε λίγα λεπτά μετά τις 08.00 το πρωί στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρώτος στόχος ήταν το υποκατάστημα της Πειραιώς. Οι 4 δράστες με κουκούλες και καλάσνικοφ έσπασαν με βαριοπούλα την τζαμαρία και μπήκαν στη τράπεζα.


Με την απειλή όπλων άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και έφυγαν με ένα γκρι τζιπ μάρκας BMW. Η επόμενη ολιγόλεπτη στάση ήταν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της περιοχής λίγο πιο κάτω. Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν τη βαριοπούλα αφού βρήκαν την πόρτα ανοιχτή.


Σύμφωνα με το lamiareport.gr, με την απειλή των όπλων άρπαξαν ότι χρήματα βρήκαν πρόχειρα στο ταμείο και εξαφανίστηκαν. Στην αστυνομία σήμανε συναγερμός. Στήθηκαν μπλόκα σε πολλά κομβικά σημεία, ενώ παράλληλα άρχισαν και οι αναζητήσεις.

Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε εγκαταλειμμένο το γκρι BMW σε παράδρομο της εθνικής στο Σχηματάρι, ρεύμα προς Αθήνα, όχι όμως και οι ληστές, που όπως φαίνεται διέφυγαν με άλλο όχημα...

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Γαληνό στο Αυλωνάρι οργανώνουν συγκέντρωση στη Χαλκίδα

Την Πέμπτη 23 Γενάρη και ώρα 11.00π.μ. στη Πλατεία Αγοράς στη Χαλκίδα θα πραγματοποιηθεί η αγωνιστική κινητοποίηση που οργανώνει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, ενάντια στην αδικία και την κοροϊδία που υφιστάμεθα, οι εργαζόμενοι-όμηροι του Super market Γαληνός-Λαουτάρης στο Αυλωνάρι.


Τόσα χρόνια που οι αλυσίδες Super markets του Γαληνού Λαουτάρη, του αποκαλούμενου «άρχοντα της Εύβοιας» στο χώρο του λιανεμπορίου μεσουρανούσαν, εργαζόμενοι και εργοδοσία ήμασταν χώρια στα κέρδη. Τώρα τις ζημιές, η εργοδοσία, θέλει να τις μοιραστεί ή καλύτερα να τις φορτώσει στους εργαζόμενους!! Απλήρωτη εργασία σημαίνει σκλαβιά.

Κάποιες σκέψεις για την μεταμνημονιακή εποχή και τις εναλλακτικές πολιτικές

Και μπήκαμε αισίως στο 2014, μια χρονιά σημαντικών σταθμών, με κύριο το πρώτο εξάμηνο μέσα στο οποίο θα διαπραγματευθούμε με τους εταίρους μας, την εποχή μετά την λήξη του μνημονίου. 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ


Υπάρχουν ακόμη σοβαρά προβλήματα για τη χώρα, αλλά το βασικότερο είναι η εξυπηρέτηση και η αναχρηματοδότηση του χρέους. Κυρίαρχο όμως είναι το πρόβλημα της απασχόλησης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, πρόβλημα που συνδέεται με τη μεταρρύθμιση του Κράτους και που θα αναμετρηθούμε κυρίως με τον εαυτό μας τα επόμενα χρόνια. 

Στο σημερινό μας σημείωμα θα εξετάσουμε τις εναλλακτικές πολιτικές, που έχουν κατατεθεί σήμερα στην ελληνική κοινωνία για τη μεταμνημονιακή εποχή, από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Ο ΠΑΝΕΥΒΟΪΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Α.με.Α κόβει την πίτα του την Τετάρτη

Ο Πανευβοϊκός Σύλλογος ΑμεΑ «Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός» διοργανώνει εκδήλωσημε την ευκαιρία κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 6:30 μ.μ.στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας [Λ. Χαϊνά]

Στην εκδήλωση προσεκλήθησαν και θα μιλήσουν:

Αγγελική Βασιλειάδη - Λογοθεραπεύτρια

« Κοινωνικές Δεξιότητες όπως αυτές εκφράζονται στην οικογένεια, στις διαπροσωπικές 

Περγαντάς προς Μπουραντά: Σας έχουν αφαιρεθεί οι αρμοδιότητες...

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και του Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας Αθανάσιου Μπουραντά. 


Αφορμή στάθηκε η επιστολή προ λίγων ημερών του Αθανάσιου Μπουραντά με την οποία εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για τις παρεμβάσεις που ασκούνται στην εκτέλεση των καθηκόντων του. Στην ίδια επιστολή αναφέρει ότι αν συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση θα αναγκαστεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

«Σκαρίμπας, Τριάντα έτη μετά» μνημικό αφιέρωμα στον «ιδαλγό της Χαλκίδας»

Με αφορμή την 30η επέτειο από τη φυγή του Γιάννη Σκαρίμπα «έξω από τα όρια του κόσμου» (21 Ιανουαρίου 1984) ο Δήμος Χαλκιδέων, ο Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Φίλοι του Γιάννη Σκαρίμπα» με αρωγούς σημαντικούς ανθρώπους της φιλολογίας και της μουσικής τέχνης διοργανώνουν το με τίτλο «Σκαρίμπας. Τριάντα έτη μετά.» μνημικό αφιέρωμα στον «ιδαλγό της Χαλκίδας», συγγραφέα Γιάννη Σκαρίμπα.


Οι εκδηλώσεις (σύμφωνα και με το αναλυτικό πρόγραμμα που παρατίθεται) θα πραγματοποιούν στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδας το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 στις 7 μ. μ. με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Ο Πρόεδρος                                                Η Γραμματέας

 Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης                        Έμυ Γεωργουδάκη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Ι. ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ

«Χορός συρτός». Μουσική: Πάνος Στέλιος Τραγούδι: Γιώργος Δρακούλης Πιάνο: Γιάννα Γκαρά

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΏΝ ΛΌΓΟΣ

* Δημάρχου Χαλκιδέων

* Προέδρου ΔΟΑΠΠΕΧ

* Προέδρου ''Φίλων Γιάννη Σκαρίμπα''

«ΑΠ' ΤΟΥΣ ΣΦΥΓΜΟΎΣ ΤΗΣ ΣΙΓΉΣ ΜΟΥ»

Ανάγνωση αποσπάσματος: Τασία Σελέκου

«Ο ΘΊΑΣΟΣ ΤΟΥ ΓΙΆΝΝΗ ΣΚΑΡΊΜΠΑ»

Ομιλία από τη Φιλόλογο-Συγγραφέα Σούλα Παπαγεωργοπούλου

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΑ

ι. «Επέρασα και πάλι»

ιι. «Σαν πουλάκι κάτασπρο»

Μουσική σύνθεση - ερμηνεία: Γιώργος Ρούσσος. Βιολί: Γιάννης Παπαδήμος

**************

ΙΙ. ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ

«Σπασμένο Καράβι»

Μουσική σύνθεση - πιάνο: Γιάννης Σπανός

Ερμηνεία: Κώστας Καράλης

«Οι Φίλοι»

Μουσική σύνθεση - ερμηνεία: Κώστας Καράλης

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΏΝ ΛΌΓΟΣ

ΟΜΙΛΙΕΣ

ι. «ΤΑ ΟΥΔΕΤΕΡΌΝΙΑ»

Κριτικό άρθρο του Γιάννη Σκαρίμπα (1950) σε ειδική έκδοση διφύλλου και παρουσίασή του από τονΝεοελληνιστή Φιλόλογο Συμεών Γρ. Σταμπουλού

ιι. «''ΑΠΟΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΙΠΕΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟΠ.'' Ο Γιάννης Σκαρίμπας και η διαλεκτική της φιγούρας»

Δια λόγου και εικόνων από τον Ποιητή-Σκηνοθέτη Λευτέρη Ξανθόπουλο

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΑ

«Μουσικές πλεύσεις σε. σκαριμπικές συμπληγάδες»:

ι. «Έτι δέομαί σου»

ιι. «Κοιμωμένη»

ιιι. «Ηλίας Γ. Σκαρίμπας»

ιιιι. «Έρωτας ζωγράφος»

Μουσική σύνθεση - ερμηνεία: Θανάσης Σωτηρόπουλος

Πιάνο: Πέτρος Πρόκος

Αποστόλου: Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο του Δασικού Χάρτη Εύβοιας;

Ερώτηση στη Βουλή για την  πορεία κατάρτισης των δασικών χαρτών της Εύβοιας και της χώρας γενικότερα.κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην Εύβοια, Βαγ. Αποστόλου και ρωτά πότε θα ολοκληρωθεί το έργο του Δασικού Χάρτη Εύβοιας.



Η ερώτηση του κ. Αποστόλου έχει ως εξής:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...