Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Πορεία με... ΙΧ έκαναν οι καθηγητές στη Χαλκίδα!

Η φωτό από την Μοτό - πορεία των καθηγητών στην Αθήνα. Στη Χαλκίδα προτίμησαν τα ΙΧ.

Στην Αθήνα με μοτό , στη Χαλκίδα με αυτοκίνητα. Οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα ακολουθούν το... "καρμπόν", αλλά οι Χαλκιδέοι διαφοροποιήθηκαν: Προτίμησαν να κάνουν πορεία με τα ΙΧ τους και όχι με μηχανάκια, όπως έγινε σε άλλες πόλεις.


Η ΕΛΜΕ Εύβοιας, που εξακολουθεί να ενημερώνει επιλεκτικά τα media, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η το ποσοστό συμμετοχής των καθηγητών στην απεργία αγγίζει μέχρι και το 90%. 

Η ανακοίνωση τους είναι η ακόλουθη:
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
η χθεσινή πρώτη μέρα της απεργίας στέφθηκε πανελλαδικά από πρωτοφανή μεγάλα ποσοστά επιτυχίας, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασαν το 90%. Στην Εύβοια, παρόλο που μέχρι τις δυο το μεσημέρι δεν είχαμε λάβει συγκεντρωτικά και επίσημα στοιχεία από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το ποσοστό φαίνεται να αγγίζει το 90%.
Πολλά σχολεία μέσα και γύρω από την Χαλκίδα έκλεισαν τελείως, ακόμα και σχολεία χωρίς απεργιακή παράδοση συμμετείχαν με μαζικότητα, ενώ οι απεργιακές επιτροπές έδωσαν δυναμικό παρόν έξω από τα σχολεία τους και επισκέφτηκαν και τα όμορα σχολεία. Στις 11 π.μ. έξω από το Α' Λύκειο μια τεράστια αλυσίδα από υπέροχους συναδέλφους και συναδέλφισσες με ένα βιβλίο στο χέρι, περικυκλώσαμε το σχολείο σε ένα συμβολικό κλοιό υπεράσπισής του. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε με πορεία στο Νομαρχιακό μέγαρο που από την προηγούμενη βδομάδα τελεί υπό κατάληψη, από απολυμένους στις βιομηχανίες του νομού μας.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
η πρώτη μεγάλη μάχη κερδήθηκε, κόντρα στη λυσσαλέα επίθεση που εξαπολύθηκε από την κυβέρνηση και τα τρομοπαπαγαλάκια της όλο το προηγούμενο διάστημα, ενάντια στον κλάδο των εκπαιδευτικών. Προχωράμε δυναμικά, κλιμακώνουμε την αντίδραση μας στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην ηγεσία του Υπουργείου ότι ο κλάδος είναι ενωμένος και αποφασισμένος. Αποφασισμένος να μην ανεχτεί άλλο την υποβάθμιση και τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, αποφασισμένος να υπερασπιστεί και να προασπίσει το Δημόσιο σχολείο.
Σήμερα Τρίτη, δεύτερη μέρα της απεργίας, συνεχίζουμε δυναμικά! Συναντιόμαστε 7:30 το πρωί έξω από τα σχολεία μας, περιφρουρούμε την απεργία μας, ενισχύουμε τα γειτονικά σχολεία, και στις 11 συναντιόμαστε στα ΕΠΑΛ στο βούρκο. Από κει θα ξεκινήσει μια τεράστια αυτοκινητοπομπή σε όλες τις γειτονιές της πόλης με εποχούμενους εκπαιδευτικούς.
Ο αγώνας μόλις ξεκίνησε, η νίκη είναι μπροστά για να την γευτούμε όλοι και όλες μαζί!
Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος
Κολιού Όλγα
Η γεν. γραμματέας
Νίκα Χαρά
- See more at: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=26042#sthash.MYQu6Kc9.dpuf

Από την Πέμπτη εξελίξεις για ΛΑΡΚΟ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο Ανταγωνισμού Χοακίμ Αλμούνια στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις για τα ΕΑΣ, την ΕΛΒΟ και τη ΛΑΡΚΟ και ζήτησε να επιταχυνθεί ο έλεγχος για τις κρατικές επιδοτήσεις προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες.


Η συγκεκριμένη συνάντηση κρίνεται ως μία από τις κρισιμότερες που είχε ο Πρωθυπουργός στη διάρκεια της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες και σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Άλλωστε, την Πέμπτη θα βρίσκεται στην Αθήνα ο διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλεξάντερ Ιταλιάνερ για να συναντηθεί με τα συναρμόδια υπουργεία και να εξεταστούν οι προτάσεις για την αμυντική βιομηχανία και τη ΛΑΡΚΟ.

Ο Συμεών Κεδίκογλου καταψήφισε την άρση ασυλίας του «Καιάδα» και τώρα δεν το θυμάται

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την «διαρροή» του ψηφοδελτίου του υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου το οποίο δείχνει ότι καταψήφισε την άρση ασυλίας του χρυσαυγίτη βουλευτή Γιώργου Γερμανή μετά την μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με τον ίδιο να δηλώνει πως το έκανε εκ παραδρομής.


Λίγα 24ωρα μετά την δολοφονική επίθεση των μελών της Χρυσής Αυγή εναντίον αφισοκολλητών του ΚΚΕ στο Πέραμα καθώς και από τα επεισόδια στον Μελιγαλά, η αποκάλυψη αυτή έχει προκαλέσει αίσθηση δεδομένης και της σκληρής στάσης που κρατά του ΠΑΣΟΚ έναντι του ακροδεξιού κόμματος και τα μέτρα που ζητά να ληφθούν κατά της οργάνωσης.

Ο ίδιος ωστόσο, μετά τη δημοσίευση του ψηφοδελτίου του, δήλωσε «Με έκπληξη διαπίστωσα από επίσημα πρακτικά της Βουλής που διέρρευσαν στον Τύπο, ότι εμφανίζομαι να έχω καταψηφίσει την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή σε ψηφοφορία προ μηνών.

Είναι φανερό ότι πρόκειται για ανθρώπινο σφάλμα εκ παραδρομής κατά τη σημείωση του ψηφοδελτίου.

Εκτιμώ ότι η πολιτική μου διαδρομή και η κοινοβουλευτική μου παρουσία δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο παρανόησης σχετικά με την αποστροφή μου σε κάθε πρακτική και πολιτική επιλογή του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής».

Το ψηφοδέλτιο του Συμεών Κεδίκογλου:



Πηγή: | iefimerida.gr 

ΠΟΣΠΕΡΤ: Ξεπουλάνε Για Παλιοσίδερα Τα Ιστορικά Βραχέα Της ΕΡΤ Στην Αυλίδα !

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ:

Η ασυδοσία της κυβέρνησης και των Στουρνάρα, Καψή και Μάναλη δεν έχει όρια. Σήμερα το πρωί (Δευτέρα), στις εγκαταστάσεις των βραχέων της ΕΡΤ στην Αυλίδα, εμφανίστηκε εκπρόσωπος εταιρείας που εμπορεύεται μέταλλα, ο οποίος φωτογράφισε τους ιστούς των κεραιοσυστημάτων των βραχέων. 

Σε ερώτηση των συναδέλφων της ΕΡΤ που εργάζονταν εκεί, απάντησε ότι η εταιρεία του είναι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για να δώσει προσφορά για την αποξήλωση των 39 ιστών των κεραιοσυστημάτων, την απομάκρυνσή τους από το χώρο και την αγορά των μετάλλων ως σκραπ, μετά την καταστροφή των μεταλλικών κατασκευών. Το όνομα της εταιρείας και ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου είναι στη διάθεσή μας.

Επισημαίνουμε ότι στην Αυλίδα, σε μια έκταση 1160 στρεμμάτων, είναι εγκατεστημένοι 39 μεταλλικοί ιστοί, ύψους από 30 έως 100 μέτρα ο καθένας, στους οποίους είναι τοποθετημένα τα κεραιοσυστήματα των βραχέων που στέλνουν τη «Φωνή της Ελλάδας», την ΕΡΑ5, σε κάθε γωνιά της υφηλίου, σε όλες τις ηπείρους και ωκεανούς.

Τα βραχέα άρχισαν να λειτουργούν το 1938 και έστελναν τη φωνή της πατρίδας στο αλβανικό μέτωπο. Οι μόνοι που τόλμησαν να τα κλείσουν ήταν οι ναζί, στη διάρκεια της κατοχής της χώρας μας. Μετά την απελευθέρωση δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να συνδέουν την πατρίδα με τους ναυτικούς μας και την ομογένεια.
Η «Φωνή της Ελλάδας» μεταφέρει σε κάθε άκρη της γης την ενημέρωση, ψυχαγωγία, πολιτισμό και την παράδοση από την Ελλάδα, με προγράμματα σε 12 γλώσσες.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, συναισθανόμενη την ευθύνη της μπροστά στην ανευθυνότητα των κυβερνήσεων που παραγνωρίζουν τον εθνικής σημασίας ρόλο που επιτελεί η «Φωνή της Ελλάδας», διαχρονικά προσπαθεί να ξεπερνά τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις προσπάθειες της κυβέρνησης να την κλείσει (επισυνάπτεται επιστολή με Α.Π. 1320, 3/10/2012).

Αυτή τη φωνή της πατρίδας θέλουν οι «κυβερνήτες» μας να ξεριζώσουν και να αποκόψουν από τους ναυτικούς μας και ολόκληρο τον κόσμο, αποτιμώντας την ως παλιοσίδερα.
Και μετά να ξεπουλήσουν έναντι πινακίου φακής το ισοπεδωμένο οικόπεδο, αφού έχουν εξαφανίσει την ιστορία της πατρίδας μας, που είναι γραμμένη σε κάθε σπιθαμή του.

Εμείς δεν θα τους αφήσουμε. Οι αρμόδιες αρχές; Οι εισαγγελείς; Ο πολιτικός κόσμος;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...