Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Τραγωδία στη Κάρυστο: Βρήκε νεκρό τον σύζυγό της


Με το όπλο έβαλε τέλος στη ζωή του!

Μια νεαρή γυναίκα υπέστη ισχυρότατο σοκ όταν αντίκρισε νεκρό τον σύζυγό της μέσα στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού τους στην Κάρυστο.

Η γυναίκα άρχισε να ουρλιάζει όταν είδε τον σύντροφό της μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ο άτυχος άντρας, αργά χθες το βράδυ, επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή του βάζοντας το όπλο που διέθετε στον κρόταφο.

Τα αίτια θανάτου του, ερευνώνται από την αστυνομία.

Αναγνωστάκης: Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για νέα μέτρα.


Συνέντευξη παραχώρησε ο Βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, σήμερα στην εκπομπή «Υπάρχει λόγος» του Πρώτου Προγράμματος της  ΕΡΤ.

Σε ερώτηση που αφορούσε τη διατήρηση του Ειδικού Τέλους για τα ακίνητα, ο κ. Αναγνωστάκης απάντησε πως πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι να εφαρμοστεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων, ώστε να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να διευκολυνθούν τα χαμηλά και μεσαία στρώματα. Συνέχισε τονίζοντας πως τώρα θα πρέπει να γίνει αντιληπτό τόσο, μέσα στη χώρα, όσο και στους εταίρους και δανειστές μας ότι η κοινωνία έχει φτάσει σε αδιέξοδο και δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για νέα μέτρα.

Ο Βουλευτής Εύβοιας εξήγησε στη συνέχεια, πως την ανάγκη επικοινωνίας του μεγέθους του κοινωνικού προβλήματος και της πιθανής κυβερνητικής αποσταθεροποίησης, θα επιχειρήσει να αποσαφηνίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, μέσα από σειρά επαφών με τους Ευρωπαίους εταίρους στο εγγύς  μέλλον.

Τέλος απέδωσε ευθύνες πιθανής αποσταθεροποίησης, στην ιδεοληπτική αντιμετώπιση της Τρόικα στα προβλήματα της χώρας, αφού έχουν διαπιστωθεί λανθασμένες πολιτικές που δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα και δεν φαίνεται να υπάρχει από την πλευρά της πρόθεση για άμεση διόρθωσής της.

Εισαγγελέας ερευνά δημοσιεύματα για εκβιασμό του Κεδίκογλου


Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα ή όχι ανάρτησης στο διαδίκτυο της iefimerida.gr, σύμφωνα με την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου επιχειρήθηκε να «εκβιαστεί» από δημοσιογράφο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα το οποίο αναφέρεται στον δημοσιογράφο Γ. Παπαγιάννη  και το  μπλόγκ  Fimotro, υποστηρίζει πως απαιτήθηκε ποσό μηνιαίως 4.000 ευρώ από τον υπουργό για να μη δέχεται επιθέσεις στο ίντερνετ.

Στόχος της έρευνας είναι να εξακριβωθεί εάν διαπράχθηκε ή όχι το αδίκημα και δε στρέφεται κατά συγκεκριμένων προσώπων.  

Το θέμα έχουν πρωτοσέλιδο, σήμερα, οι εφημερίδες "Δημοκρατία" και "Espresso"

Γκάλοπ Public Issue: Μια μονάδα μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ - Δημοφιλέστερος ο Κουβέλης


Τη "ψαλίδα" με τη Νέα Δημοκρατία ανοίγει ελαφρά ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη τελευταία δημοσκόπηση της Public Issue που δείχνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρώτη θέση και με διαφορά μίας ποσοστιαίας μόνάδας. Όμως, ως καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς. Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας έχει κερδίσει σημαντικό έδαφος στην δημοφιλία, καθώς βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Φώτη Κουβέλη. Στην πρόθεση ψήφο παραμένει τρίτη η Χρυσή Αυγή, αλλά σύμφωνα με τη δημοσκόπηση έχει καταγράψει απώλειες. Την ίδια ώρα, όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει αρνητική γνώμη για το ευρώ και την ΕΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Βαρόμετρο Μαρτίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την πρώτη θέση την οποία είχε καταλάβει στο Βαρόμετρο Φεβρουαρίου, αυξάνοντας το ποσοστό του στο 29,5% (+0,5) και διευρύνοντας τη διαφορά του συγκριτικά με τη ΝΔ (28,5%) στη μία ποσοστιαία μονάδα.

Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 10%, υφιστάμενη ωστόσο απώλεια 1,5 μονάδων σε σχέση με το Βαρόμετρο Φεβρουαρίου, οπότε βρισκόταν στο 11,5%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στάσιμοι στο 8%, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει οριακή άνοδο 0,5 μονάδων, «σκαρφαλώνοντας» στο 7,5%, η ΔΗΜΑΡ ακολουθεί «ακινητοποιημένη» στο 6%, και το ΚΚΕ κατατάσσεται τελευταίο με επιρροή της τάξης του 5,5%.

Παραπλήσια εικόνα καταγράφεται και στην παράσταση νίκης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανακτά τα πρωτεία που είχε απολέσει τον Φεβρουάριο (38%, έναντι 48% της Νέας Δημοκρατίας), και να ανέρχεται στο 44%, κερδίζοντας 6 ποσοστιαίες μονάδες. Στον αντίποδα, η Νέα Δημοκρατία υποχωρεί κατά 7 μονάδες, «κατρακυλώντας» στο 41%, και βρισκόμενη πλέον 3 μονάδες πίσω από την Κουμουνδούρου.

Ωστόσο, παρά τα κέρδη που απολαμβάνει η αξιωματική αντιπολίτευση στα μέτωπα της εκλογικής επιρροής και της παράστασης νίκης, εξακολουθεί να υστερεί στα μάτια των πολιτών σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα για την διακυβέρνηση και την πρωθυπουργία.

Συγκεκριμένα, το 39% των ερωτηθέντων θεωρεί πως μία κυβέρνηση που αποτελείται από Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, τη στιγμή που μόλις το 25% προκρίνει ως καταλληλότερη λύση μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαφορά μεταξύ των δύο επιλογών παραμένει αμετάβλητη στις 14 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το Βαρόμετρο Φεβρουαρίου, ενώ το 31% των συμμετεχόντων (36% τον Φεβρουάριο) δηλώνει πως «κανένας από τους δύο» δεν συνιστά την καλύτερη λύση για την Ελλάδα.

Στη «μάχη» για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να θεωρείται ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό της τάξης του 44%, απολαμβάνοντας προβάδισμα 17 μονάδων σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα (27%).

Παρά ταύτα, η διαφορά μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών εμφανίζεται μειωμένη συγκριτικά με τον Φεβρουάριο, όταν ο πρόεδρος της ΝΔ είχε πλεονέκτημα 21 εκατοστιαίων μονάδων (46 έναντι 25%) σε βάρος του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 26% των ερωτηθέντων εκτιμά πως κανένας εκ των δύο ανδρών δεν είναι ο καταλληλότερος για την πρωθυπουργία.

Πέρα όμως από τις εκλογικές διαμάχες και τον αγώνα για την εξουσία, όλες οι πολιτικές δυνάμεις παραμένουν χαμηλά στην εκτίμηση των ελλήνων πολιτών. Σύμφωνα με το Βαρόμετρο Μαρτίου, κανένα εκ των επτά κοινοβουλευτικών κομμάτων δεν απολαμβάνει τη θετική γνώμη άνω του 41% των ψηφοφόρων, ενώ η «δημοτικότητα» τεσσάρων παρατάξεων υποχωρεί σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Αναλυτικά, στην πρώτη θέση στη λαοφιλία των κομμάτων «συγκατοικούν» πλέον η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ (41% θετική γνώμη), με τη Δημοκρατική Αριστερά ωστόσο να υποχωρεί κατά 3 μονάδες σε σύγκριση με το Βαρόμετρο Φεβρουαρίου, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τη θέση του κατά 4 μονάδες.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η ΝΔ, με ποσοστό 40%. Ακολουθούν οι ΑΝΕΛ με 33% (+1 μονάδα σε σχέση με τον Φεβρουάριο), το ΚΚΕ με 25% (-3 μονάδες), το ΠΑΣΟΚ με 21% (-4 μονάδες), και ουραγός η Χρυσή Αυγή με 11% (-6 μονάδες).

Στο μέτωπο της δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο 7 μονάδων σε σχέση με τον Φεβρουάριο, αποσπώντας τη θετική γνώμη του 44% των ερωτηθέντων, και «σκαρφαλώνοντας» στη δεύτερη θέση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, πίσω μονάχα από τον Φώτη Κουβέλη.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παραμένει πρώτος, στο 46%, ενώ οριακά πίσω από τον κ. Τσίπρα κατατάσσεται ο Αντώνης Σαμαράς, με αμετάβλητο ποσοστό 43%. Τέταρτος έρχεται ο Πάνος Καμμένος, λαμβάνοντας τη θετική γνώμη του 34% (+1 μονάδα συγκριτικά με τον Φεβρουάριο). Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Αλέκα Παπαρήγα με 30% (-1 μονάδα), ακολουθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 26% (+1 μονάδα), ενώ τελευταίος έρχεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος, υφιστάμενος πτώση 5 μονάδων και πέφτοντας στο 13%.

Στο μέτωπο της οικονομίας, ενδιαφέρον προκαλεί η αλλαγή στάσης που έχουν οι έλληνες πολίτες για το ευρώ. Χαρακτηριστικά, στο Βαρόμετρο Μαρτίου, μόλις το 59% των ερωτηθέντων εκφράζει θετική άποψη για το κοινό νόμισμα, τη στιγμή που τον Φεβρουάριο θετικό εμφανιζόταν το 70% (πτώση 11 μονάδων).

Παρομοίως, στο ερώτημα «τι γνώμη έχετε για την Ευρωπαϊκή Ένωση», μόνο το 50% των συμμετεχόντων απάντησε πως τρέφει «αρνητική γνώμη» για την ενωμένη Ευρώπη, ενώ θετική άποψη εξέφερε το 48%.

Τέλος, όλο και λιγότεροι υποστηρίζουν ότι η χώρα πρέπει «να συνεχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα του Μνημονίου και να πληρώσει το χρέος της». Η θέση αυτή κινείται στο ιστορικό χαμηλό του 6% στο Βαρόμετρο Μαρτίου, ενώ υποστηριζόταν από το 29% τον Σεπτέμβριο του 2010.

ΝΕΚΡΟΣ εργάτης σε εργοστάσιο ανακύκλωσης μετάλλων στα Οινόφυτα


Τραγικό δυστύχημα με θύμα έναν αλλοδαπό εργάτη συνέβη το μεσημέρι σε εργοστάσιο ανακύκλωσης μετάλλων στα Οινόφυτα της Βοιωτίας, όταν έγινε έκρηξη κατά τη διάρκεια εργασιών για την κοπή μεταλλικών αντικειμένων.

Ο άτυχος Ρώσος εργάτης βρισκόταν στον προαύλιο χώρο και προσπαθούσε να κόψει με τροχό ένα βλήμα παλιού όλμου, όταν ξαφνικά εκείνο εξερράγη στα χέρια του πιθανότατα λόγω ανάφλεξης της πυρίτιδας που περιείχε! Εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν άλλοι εργάτες κοντά του κι έτσι ευτυχώς δεν σημειώθηκαν άλλοι τραυματισμοί.

Στο εργοστάσιο έφτασαν δυνάμεις της Αστυνομίας, που διαπίστωσαν ότι ο προαύλιος χώρος είναι διάσπαρτος από παλιά βλήματα και οβίδες και κάλεσαν πυροτεχνουργούς του Στρατού για να ελέγξουν κατά πόσο είναι επικίνδυνα. Οι άνδρες του τμήματος Σχηματαρίου ερευνούν τα ακριβή αίτια της έκρηξης που στοίχισε τη ζωή στον άτυχο αλλοδαπό.

Σημειώνεται ότι τον θάνατο ενός εργάτη στη ΧΑΛΚΟΡ στα Οινόφυτα και τον τραυματισμό ενός άλλου στην ΕΛΒΑΛ είχαμε προχθές/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...