Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ο Δημήτρης Μπάσης και η Μελίνα Ασλανίδου στο Αλιβέρι

Στις 18 Αυγούστου έχουν προγραμματίσει να τραγουδήσουν στον Άγιο Γεώργιο, Αυλωναρίου Ευβοίας. ο Δημήτρης Μπάσης και η Μελίνα Ασλανίδου.


Οι δύο εξαιρετικοί τραγουδιστές συναντήθηκαν για να ταξιδέψουν σε διάφορους προορισμούς της Ελλάδας και να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με απρόβλεπτες επιλογές, εκρηκτικές ερμηνείες, συγκίνηση, αυτοσχεδιασμό και πάνω από όλα σεβασμό και αγάπη στην μουσική, που θα αποτελέσει την καλύτερη μουσική πρόταση του φετινού καλοκαιριού!

Στόχος τους τίποτε άλλο παρά η δημιουργία μιας μεγάλης παρέας, όπου κοινό και καλλιτέχνες τραγουδούν μαζί

Άλλο προορισμό στην Εύβοια, δεν έχουν περιλάβει στη καλοκαιρινή περιοδεία τους και όσοι πιστοί κάντε μια βόλτα στην περιοχή στις 18 Αυγούστου για να τους απολαύσετε.

''Αν θέλετε να πληρωθείτε, ψηφίστε το κόμμα που σας λέω''!

Εργαζόμενοι σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος καταγγέλλουν τον εργοδότη τους και αποκαλύπτουν τους διαλόγους που είχαν μαζί του...

Στο ergasianews έφτασαν δύο ομολογουμένως περίεργες καταγγελίες Πατρινών εργαζομένων, οι οποίοι απασχολούνται σε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων ο "καλοπληρωτής" εργοδότης, που τους χρωστά ήδη τέσσερα μηνιάτικα, απειλεί να τους αφήσει απλήρωτους, σε περίπτωση που δεν ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές, ένα από τα μεγάλα κόμματα.

Ο εργοδότης, κάλεσε την περασμένη Πέμπτη, στα γραφεία της εταιρείας, τους δύο υπαλλήλους και αφού τους αποκάλεσε "αναρχοκουμούνια" και "εργατοπατέρες", επειδή προηγουμένως είχαν διαμαρτυρηθεί για τους οφειλόμενους μισθούς, εν συνεχεία τους είπε ότι αν ψηφίσουν το κόμμα της αρεσκείας του, την επομένη των εκλογών θα εξοφληθούν το σύνολο των οφειλομένων. Επίσης τους είπε ότι μόνο ένα κόμμα μπορεί να τους εγγυηθεί το μισθό τους και προσφέρθηκε να τους δώσει ψηφοδέλτια.
'Οπως ήταν φυσικό οι εργαζόμενοι αντέδρασαν εντόνως και ακολούθησε ανταλλαγή "φιλοφρονήσεων" και από τις δύο πλευρές. Μόνο στα χέρια δεν πιάστηκαν εργαζόμενοι και εργοδότης, με τους δεύτερους να αποχωρούν από το γραφείο του  εκνευρισμένοι και απογοητευμένοι από την συμπεριφορά του.
Σύμφωνα με το dete.gr, το... χιουμοριστικό της όλης υπόθεσης είναι ότι οι δύο συγκεκριμένοι εργαζόμενοι μέχρι και τις εκλογές της 6ης Μαϊου ψήφιζαν το κόμμα που υποστηρίζει ο εργοδότης τους. Τώρα όμως δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ένα αριστερό κόμμα, ως ένδειξη αντίδρασης στον θρασύ, όπως αποκαλούν, εργοδότη τους!

Tριπλή καραμπόλα στο Αλιβέρι

Το περιστατικό συνέβη στην είσοδο του Αλιβερίου, στον περιφερειακό και συγκεκριμένα έξω από το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής. 


Όπως αναφέρει το evianews.com κάτω από συνθήκες που εξετάζει το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, το ένα από τα τρία οχήματα που κινούνταν στον περιφερειακό έπεσε σε δύο διερχόμενα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο δρόμο Χαλκίδα-Αλιβέρι.

Περαστικοί αλλά και γείτονες που άκουσαν το θόρυβο και έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει διαπίστωσαν πως ευτυχώς και οι τρεις οδηγοί ήταν καλά στην υγεία τους.

¨Επαιξαν μπάλλα και έδειξαν την αγάπη τους...


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου "Μαραθώνιος Αγάπης Πολύχρωμος Κουμπαράς" μεταξύ των Παλαίμαχων ΑΟ Χαλκίς- Διρφύων -Μεσσαπίων-Π.Σ.Α.Π. Συμμετείχαν  επίσης και οι Αβαντίδες- Άλκιμος.


Αρωγός του συγκεκριμένου φιλανθρωπικού αγώνα ήταν η ΔΟΑΠΠΕΧ, ενώ διοργανωτές η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας και οι Αετοί Διρφύων.

Χορηγός ήταν οι σχολές οδήγησης Μυωτέρης Παντελής.

Τα έσοδα θα δοθούν στον Γιώργο Σταύρου, όπου στις 15 Ιουνίου, αναχωρεί για την Ρωσία ώστε να κάνει την εγχείρηση που χρειάζεται για να μπορέσει να ξανά σταθεί στα πόδια του όπως πριν, αφού πάνω από ένα χρόνο, μετά από ατύχημα που είχε, βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Εμείς του ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα ακμαίος, όπως πριν.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: Ανεξήγητη και ανήθικη η πράξη του κ.Χανιά

"Μέχρι τις 05/06 συμμετείχε στις προεκλογικές μας εξορμήσεις και τώρα συνειδητοποίησε ότι δεν τον εκφράζει η πολιτική μας;" Αυτό λέει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση - απάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας στην απόφαση του υποψήφιου βουλευτή, Νίκου Χανιά να αποχωρήσει από το κόμμα.


Ο κ. Χανιάς με επιστολή του στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα λέει μεταξύ άλλων:

«Φίλε Δημήτρη, είμαι πλέον σίγουρος ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας»

Ο Νίκος Χανιάς γράφει επίσης ότι τρέμει στην προοπτική να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία καθώς όπως γράφει αν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι»!

Και συνεχίζει: «Είναι αισχρό και ανέντιμο, εκμεταλλευόμενοι τη δίκαιη οργή της κοινωνίας, να τζογάρετε το μέλλον μας, ποντάροντας στην ανύπαρκτη πιθανότητα ότι οι δανειστές μας μπλοφάρουν, χωρίς να προτείνετε κάτι για την αντίθετη περίπτωση, όταν μάλιστα γνωρίζετε ότι οι μαξιμαλιστικές και σουρεαλιστικές θέσεις σας δεν ακουμπάνε καν στην πραγματικότητα».

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Και νέο Πανελλήνιο Βραβείο στο μαθητικό περιοδικό "Παρρησία"

Ύστερα από την τρίτη κατά σειρά βράβευση της "Παρρησίας" (Μάιος 2012) στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Περιοδικών που διοργανώνει η εφημερίδα "Τα Νέα", το τελευταίο και αποχαιρετιστήριο τεύχος του περιοδικού του Γυμνασίου Ψαχνών κέρδισε επίσης το 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων 2012, που διοργάνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.
Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα την Παρασκευή 15 Ιουνίου.    
 
ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Το 1ο τεύχος της "Παρρησίας" εκδόθηκε την Άνοιξη του 1999 και από τότε  κυκλοφόρησαν 16 τεύχη (έως το σχολικό έτος 2010-2011). Η συντακτική ομάδα κάθε χρόνο ανανεωνόταν εν μέρει, κι έχουν συνολικά συμμετάσχει στην έκδοση περισσότερα από 350 παιδιά και των τριών τάξεων του Γυμνασίου Ψαχνών.

Η όλη διαδρομή του περιοδικού υπήρξε εντυπωσιακή και αρκετά μάλιστα από τα θέματά του έχουν προβληθεί ή και αναδημοσιευθεί αυτούσια, όχι μόνο σε τοπικά, αλλά και σε μεγάλα αθηναϊκά Μ.Μ.Ε.

Κατά την εξαετία 1999-2004, παράλληλα με την έκδοση του εντύπου, η "Παρρησία" διοργάνωσε με απαράμιλλη επιτυχία τους ετήσιους Πανευβοϊκούς Μαθητικούς Αγώνες Ποίησης, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας ως "ο κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός της Εύβοιας".

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει ίσως να γίνει και στο 13ο τεύχος (2006), ένα έκτακτο τεύχος της "Παρρησίας" με τον  τίτλο "Κάτι Άλλο", που το περιεχόμενό του αφορούσε σε μια εντελώς πρωτότυπη, ποιητική προσέγγιση της πραγματικότητας μέσω της δημιουργικής φαντασίας. Το τεύχος αυτό απέσπασε τα εγκώμια των ΜΜΕ και σημαντικών προσωπικοτήτων των γραμμάτων και τεχνών. Ενδεικτικά, σε ενημερωτική-ειδησεογραφική εκπομπή της Κρατικής ραδιοφωνίας (9-11-2006), ο έγκριτος δημοσιογράφος Ανδρέας Παπασταματίου, χαρακτήρισε το "Κάτι Άλλο" ως "ένα θαύμα στο χώρο της εκπαίδευσης", επισημαίνοντας μεταξύ  άλλων ότι: "Θα μπορούσε το Υπουργείο να το στείλει σε κάθε σχολείο και να παρακινήσει κι άλλα παιδιά. Το περιεχόμενο του περιοδικού θα έπρεπε να είναι σταθερό μάθημα στα σχολεία!".

Εκτός, πάντως, του δημοσιογραφικού και του πλούσιου πολιτισμικού έργου, η "Παρρησία" συνέβαλε ουσιαστικά και στην επίλυση του προβλήματος υδροδότησης των Ψαχνών το έτος 2000, παρεμβαίνοντας δυναμικά (μέσω του 3ου τεύχους της) στη χρονίζουσα και αδιέξοδη διαμάχη μεταξύ του πρώην Δήμου Μεσσαπίων και της Μονής Μακρυμάλλης. Ίσως, μάλιστα, δεν έχει επαρκώς εκτιμηθεί, σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο, η προσφορά του περιοδικού ως
προς το μέγα τούτο ζήτημα, για το οποίο η εφημερίδα "Τα Νέα" αφιέρωσε ένα δισέλιδο (16 - 5 - 2000), υπό τον εύγλωττο τίτλο "Οι μαθητές αγωνίστηκαν με παρρησία και ξεδίψασαν 15.000 ανθρώπους", με την επεξήγηση (ως υπότιτλο) ότι "Το ρεπορτάζ των παιδιών έφερε αποτέλεσμα!". Να σημειωθεί δε ότι η καταλυτική παρέμβαση της "Παρρησίας" αντιμετωπίστηκε από την τότε ηγουμένη Μαριάμ της Μονής Μακρυμάλλης -παύτηκε το 2007- με υποβολή μήνυσης (για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμηση διά του τύπου) εναντίον του συντονιστή καθηγητή, ο οποίος όμως αθωώθηκε πανηγυρικά με απαλλακτικό Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, χωρίς καν να εκδικαστεί η υπόθεση.

Με την έκδοση του 16ου τεύχους κατά το σχολικό έτος 2010-2011, ο κύκλος της "Παρρησίας" ολοκληρώθηκε πλέον, αλλά το έργο της συνεχίζει να γράφει ιστορία...

Το 2000 (τεύχος 3), η "Παρρησία" κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Ρεπορτάζ στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Περιοδικών της εφημερίδας "Τα Νέα".
Το 2008 (τεύχος 14), κέρδισε και πάλι το Βραβείο Καλύτερου Ρεπορτάζ στον ίδιο διαγωνισμό.
Το 2012 (τεύχος 16), κέρδισε τον Έπαινο του "Μεγάλου Ειδικού Βραβείου για τον Πολιτισμό" στον ίδιο διαγωνισμό.
Το 2012, επίσης, κέρδισε το Πρώτο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας ενεθάρρυναν και υποστήριξαν τη δημιουργική μας προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια.

ΒΙΝΤΕΟ - Τι συνέβη στην Σάσα Σταμάτη κατά τη διάρκεια της εκπομπής;

Γιατί ο Γιώργος Λιάγκας ήθελε να ξαναδεί την Σάσα Σταμάτη τρέχει με το μαγιό;

Οι ζωντανές εκπομπές έχουν και τα απρόοπτά τους, πόσο μάλλον αν η εκπομπή αυτή είναι το Πρωινό mou. Οι συντελεστές της εκπομπής βρίσκονται όλη αυτή την εβδομάδα στην Κυλλήνη και παρουσιάζουν τη θεματολογία τους από την παραλία με ιδιαίτερα ...χαλαρή διάθεση. Τι γίνεται όμως όταν αρχίζει το θέμα σου κι εσύ δεν είσαι εκεί; Τρέχεις στην άμμο για να προλάβεις, όπως έκανε η Σάσα Σταμάτη σήμερα το πρωί.

"Ρε παιδιά να σας πω κάτι, δεν θα φεύγει κανείς από την εκπομπή!", φώναζε κάποιος από τους συνεργάτες, καθώς η Σάσα έτρεχε φορώντας το μαγιό της για να πάει δίπλα στην Φαίη Σκορδά. "Κοίτα πως κατεβαίνει!", φώναζε γελώντας η Μαίρη Συνατσάκη, κάτι που πρόσεξε προφανώς και ο Γιώργος Λιάγκας.

Έτσι, αφού πρώτα την έκαψαν με το κερί, ο Γιώργος ζήτησε από την Σάσα να παρουσιάσει αυτή την μόδα, πηγαίνοντας τρέχοντας στα κορίτσια και με το στήθος της προς την κάμερα!

Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε τον λόγο:

Εργατικό Κέντρο: Τι συμβαίνει με τις επεκτάσεις στο λιμάνι της Κύμης

Σε επίσκεψη που έγινε στην Κύμη και συγκεκριμένα στο Λιμάνι της από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και τον Ανεξάρτητο Περιφερειακό Σύμβουλο Κουλουρίδη Κώστα, διαπιστώθηκαν τα εξής:


 ΄Εχουν ξεκινήσει έργα κατασκευής του Λιμανιού με επιχωματώσεις κ.λ.π.
 Μερικά από τα ερωτήματα που γεννώνται είναι τα εξής:
• Έχει ξεκινήσει το έργο επίσημα;
• Ποιος έχει την εποπτεία του έργου;
• Επιτρέπονται οι επιχωματώσεις που γίνονται;
• Οι εργολάβοι έχουν ελεγχθεί για την νομιμότητά τους.
• Υπάρχει μέριμνα για την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία;
• Ποια τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας;

 Πιστεύουμε ότι η κατασκευή του Λιμανιού της Κύμης είναι κυρίαρχης σημασίας με τεράστια προοπτική αλλά πρέπει να κατασκευαστεί με σεβασμό στο περιβάλλον τις εργασιακές σχέσεις και τον πολίτη.

Παπαδάκης: «Ξέρεις τι είναι να βλέπεις στον ύπνο σου Γεωργιάδη, Ντινόπουλο;»

Οι καθημερινές εμφανίσεις πολιτικών στην εκπομπή του -και προφανώς το επεισόδιο Κασιδιάρη- έχουν οδηγήσει τον δημοφιλή παρουσιαστή στο να παίρνει, όπως δηλώνει, τα χάπια 3-3, να βλέπει εφιάλτες με τους πολιτικούς και να δηλώνει πως το νευρικό του σύστημα δεν αντέχει 3η εκλογική αναμέτρηση.

Άκρως αγανακτισμένος και άκρως απολαυστικός εμφανίστηκε στην εκπομπή του ο Γιώργος Παπαδάκης, ο οποίος είπε στο πάνελ του «Δεν μπορώ, τα νεύρα μου. Με συγχωρείς, αλλά έχω δει τον Παπαδημούλη και τη Δούρου περισσότερο από τη γυναίκα μου. Δεν μπορώ άλλο. Ήταν εδώ ο Χαϊκάλης και έλεγε ´έχεις τίποτα μαζί μου´; Δεν έχω κάτι, αλλά δε μπορώ να σας βλέπω».

Προσθέτοντας, στην συνέχεια, την ατάκα του μήνα «Βλέπεις στον ύπνο σου τον Αργύρη Ντινόπουλο. Ξέρεις τι είναι να βλέπεις στον ύπνο σου τον Άδωνι Γεωργιάδη; Πετάγεσαι στον ύπνο σου. Είπα στη γιατρό 'πειράζει που παίρνω τα χάπια 3-3;'. ' Όχι, όχι, θα πάθεις τίποτα αγόρι μου' μου λέει. Βρείτε τα σας παρακαλώ πάρα πολύ. Να χαρείτε».

Ενώ η εκπομπή ολοκληρώθηκε με ξεκαρδιστική αναφορά στον Άδωνι Γεωργιάδη «'Έχουν μείνει 17μέρες για να τελειώσει η τηλεοπτική σεζόν, ελληνικού λαού θέλοντος, γιατί αν πάμε πάλι για εκλογές.... Παιδιά με συγχωρείτε, εγώ δεν θα κάτσω. Μου είπε ο γιατρός '3η εκλογική περίοδος δε γίνεται'. Μου έχει ταραχτεί το νευρικό σύστημα.Έχω αρχίσει και μου αρέσει ο Αδωνις. Ξέρεις τον βλέπω λίγο περίεργα, 'τι θα κάνεις το βράδυ', 'πάμε να φάμε' και τέτοια. Εντάξει, λέμε και καμία πλάκα να περάσει η ώρα»

Ψαχνά: Αφού δεν βγήκε στο μπαλκόνι, κατάλαβαν πως πέθανε

Κάθε πρωί η άτυχη γυναίκα συνήθιζε να βγαίνει στο μπαλκόνι της και να καλημερίζει τους γείτονες της.


Νεκρή στην εσωτερική σκάλα του σπιτιού της βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου η 72χρονη γυναίκα που ζούσε στα Ψαχνά. Αφού δεν την είδαν για μία ολόκληρη μέρα οι γείτονες, επικοινώνησαν με το αστυνομικό τμήμα της Αρτάκης.

Στο σημείο έφθασαν οι αστυνομικοί και κατάφεραν να μπουν στην οικία της όπου βρήκαν την ηλικιωμένη πεσμένη στην εσωτερική σκάλα. Δεν είχε τις αισθήσεις της και το σώμα της ήταν σε κατάσταση ακαμψίας, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο θάνατός της είχε επέλθει ώρες νωρίτερα.

Η εγκληματική ενέργεια αποκλείσθηκε και παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή για τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

evianews.com

Ποιοι και που θα πάρουν προνοιακά επιδόματα από αύριο! Όλοι οι Δήμοι

Με την αγωνία ζουν τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων καθώς η καταβολή της δόσης καθυστέρησε κυρίως επειδή οι αρμόδιοι Δήμοι δεν έχουν προχωρήσει στην επεξεργασία των στοιχείων. Όσοι ζουν σε ...συνεπείς Δήμους μπορεί να αρχίσουν να πληρώνονται και από αύριο, μετά από σχετική εντολή του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας Δημήτρη Μπαλασόπουλου.  Δείτε ποιοι πληρώνονται άμεσα. 
 
Κάποιοι Δήμοι παραμένουν στο “μηδέν” αφού δεν έχουν επεξεργασθεί ακόμη κανένα όνομα από τη λίστα των δικαιούχων ώστε να μπορούν να δοθούν τα επιδόματα, ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό. 
Τυχεροί είναι όσοι ζουν σε Δήμους όπου οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες και με εντολή του υπηρεσιακού Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας Δημήτρη Μπαλασόπουλο μπορούν να ξεκινήσουν την καταβολή των χρημάτων. 
Διαβάστε σε ποιους Δήμους ξεκινά άμεσα η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων επειδή οι υπηρεσίες ολοκλήρωσαν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΔΩ

Η Ριάνα λέει στην Sun να πάει να πηδηχτεί-Και ανεβάζει γυμνή γιγαντοαφίσα

H κόντρα μεταξύ της τραγουδίστριας και της βρετανικής εφημερίδας συνεχίζεται. Λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα που την θέλει να χρησιμοποίησε Ιρλανδή μοντέλα για να την ντουμπλάρει στις διαφημίσεις του Armani , η Ριάνα απαντά με υβριστικό tweet και γυμνό post.

«Οκ,@thesunnewspaper, αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος που θα στο πω για να το καταλάβεις. Άντε και γ@μ&σο#». Αυτό ήταν το πρώτο τμήμα του οργισμένου tweet της Ριάνα. Γιατί το δεύτερο, που έλεγε «And yo baggy ass condom» ακόμη προσπαθούμε να το μεταφράσουμε σωστά.

Η ουσία είναι ότι η Ριάνα έκανε ακριβώς αυτό που ήθελε η Βρετανική εφημερίδα, δηλαδή έχασε την ψυχραιμία της.

Συνεχίζοντας ένα πόλεμο από τον οποίο μόνο χαμένη μπορεί να βγει. Και τον οποίο εκείνη ξεκίνησε όταν τουίταρε «Η Sun είναι γεμάτη σκατά».

Άσε που το γεγονός ότι απλά βγαίνει και τους βρίζει, χωρίς ωστόσο να καταθέτει μηνύσεις, δείχνει ότι τα δημοσιεύματα μπορεί και να είναι αληθινά.

Οι μάνατζερ της 25χρονης τραγουδίστριας, από την άλλη, αποδεικνυόνται απείρως πιο ψύχραιμοι.

Αντί για απάντηση φρόντισαν να ανεβάσουν μια γιγάντια αφίσα της Ριάνα, γυμνή και λαχταριστή, στο κέντρο της Times Square στην Νέα Υόρκη. Πάντα στα πλαίσια του promotion του αρώματός της Rebelle.

Ληστεία με Καλάσνικοφ στην Κύμη - "Χτενίζουν" την περιοχή για τους ληστές

Έβγαλαν απ' το αυτοκίνητό του ένα ζευγάρι, για να το πάρουν και να ξεφύγουν!

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τους ληστές, που μπήκαν με Καλασνικοφ σε υποκαταστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Πήραν τα λεφτά απ' το ταμείο αλλά την ώρα που πήγαν να φύγουν με τη μηχανή τους, δεν έπαιρνε μπρος!

Εκείνοι δεν το έβαλαν κάτω και... ξέφυγαν με το αυτοκίνητο ενός ζευγαριού που είχε την ατυχία να περνά εκείνη την ώρα από το σημείο.

Τους έβγαλαν από το αυτοκίνητο, το πήραν και έγιναν καπνός!

Τώρα, τους ψάχνει η αστυνομία...

Ζεύγος γιατρών κακοποίησε σεξουαλικά την Μαρία Μενούνος

Η Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια Μαρία Μενούνος εδώ και χρόνια δεν μπαίνει ποτέ σε γραφείο γιατρού αν δεν είναι μαζί της ο μόνιμος σύντροφός της. Λογικό, με βάση τις πικρές -κατά την ίδια- εμπειρίες που έχει.

Καλεσμένη του μέγα ραδιοφωνικού προβοκάτορα Χάουαρντ Στερν βρέθηκε χθες η γνωστή παρουσιάστρια. Εκεί που κατέληξε να αποκαλύπτει πράγματα που πολύ θα προτιμούσε να κρατήσει κρυφά.

Όπως την εμπειρία που είχε όταν ήταν νεότερη, με τον γιατρό να της ζητάει να γδυθεί μπροστά του (και να φορέσει την νοσοκομειακή ρόμπα) και στην συνέχεια να της αγγίζει τα γενετικά όργανα. Ενώ ο λόγος που είχε πάει να τον δει ήταν ένα απλά πρόβλημα με τον λαιμό της.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «Ήμουν πολύ νεότερη. Και ένοιωσα πάρα πολύ άβολα. Ο Κέβιν (σ.σ. Αντεργκάρο, μάνατζερ και συντροφός της) ήταν στην αίθουσα αναμονής. Οπότε άρχισα να ουρλιάζω. Δεν ήξερα τι άλλο να κάνω».

Σύμφωνα μάλιστα με την 34χρονη διαγωνιζόμενη του Dancing with the Stars, αυτή δεν ήταν πρώτη φορά που την έχει αγγίξει απρεπώς γιατρός.Έχει προηγηθεί μια γυναικολόγος που άρχισε να χαιδεύει το σκουλαρίκι που είχε στον αφαλό της, μερικά δευτερόλεπτα αφού είχε σχολιάσει πόσο «καυτό» το βρίσκει.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι πλέον ο -έτσι και αλλιώς- πανταχού παρών μάνατζερ μπαίνει μαζί της στα γραφεία γιατρών και τα εξεταστήρια.

Τα σούπερ μάρκετ Κρητικός άρχισαν μειώσεις μισθών

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας:
 
ΤΑ ΣΚΙΑΖΕ Η ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΚΩΝΕ Η ΣΚΛΑΒΙΑ. Στα Σ/Μ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, υπάρχουν καταγγελίες ότι, κάτω από το καθεστώς του φόβου, βάζουν τους εργαζόμενους να υπογράφουν ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, με σοβαρές μειώσεις μισθών.

Ακόμα τους υποχρεώνουν να δουλεύουν μια ώρα περισσότερο την ημέρα χωρίς αμοιβή με το πρόσχημα να μην τους μειωθεί περαιτέρω ο μισθός.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε άπαντες τα εξής :

1.Η Σ.Σ.Ε. για τα Σ/Μ εξακολουθεί και ισχύει μέχρι τέλος 2012 και έπειτα υπάρχει και η μετενέργεια.

2.Υπάρχει διαπραγμάτευση για καινούργια σύναψη Σ.Σ.Ε, για τα επόμενα 2 χρόνια.

3.Θα προσφύγουμε με κάθε μέσο απέναντι σε αυτούς που υφαρπάζουν κάτω από καθεστώς φόβου τις υπογραφές των εργαζομένων.

Η βιασύνη τους να υπογράψουν οι εργαζόμενοι υποκρύπτει δόλο, διότι μετά τις εκλογές θα αλλάξουν πολλά πράγματα ιδιαιτέρως εργασιακά.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν να μην υπογράψουν και να καταγγέλλουν τα γεγονότα στα Σωματεία τους, στο Εργατικό Κέντρο, είτε ανώνυμα είτε επώνυμα και στο τηλ 15512 του Υπουργείου Εργασίας.

Βόμβα από στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Αν κυβέρνησουμε θα καταστρέψουμε την Ελλάδα!

Επιστολή-βόμβα έστειλε στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι αποχωρεί από το κόμμα καθώς -όπως γράφει- ακόμα και μια ώρα κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρας θα είναι καταστροφική για τη χώρα.

Ειδικότερα, στην επιστολή που δημοσιεύει σήμερα ο Μικροπολιτικός στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χανιάς, υποψήφιος στην Κορινθία και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος, γράφει απευθυνόμενος στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα. «Φίλε Δημήτρη, είμαι πλέον σίγουρος ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας»

Ο Νίκος Χανιάς γράφει ακόμα ότι... τρέμει στην προοπτική να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία καθώς όπως γράφει αν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι»!

Και συνεχίζει: «Είναι αισχρό και ανέντιμο, εκμεταλλευόμενοι τη δίκαιη οργή της κοινωνίας, να τζογάρετε το μέλλον μας, ποντάροντας στην ανύπαρκτη πιθανότητα ότι οι δανειστές μας μπλοφάρουν, χωρίς να προτείνετε κάτι για την αντίθετη περίπτωση, όταν μάλιστα γνωρίζετε ότι οι μαξιμαλιστικές και σουρεαλιστικές θέσεις σας δεν ακουμπάνε καν στην πραγματικότητα».

Και καταλήγει κλείνοντας την επιστολή αποχώρησής του δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει σε ένα κόμμα του οποίου η κυβερνητική προοπτική «είναι άκρως επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και το μέλλον του».

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόσκληση συγκέντρωσης εκλογικών αντιπροσώπων

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πρόσκληση συγκέντρωσης εκλογικών αντιπροσώπων την ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ (Φριζή 4) ΣΤΙΣ 8.30 μμ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος:

Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος σε σύσκεψη για να:
α) Ενημερωθούν για το έργο και τα καθήκοντα του εκλογικού αντιπρόσωπου
β) Να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους
γ) Να παραλάβουν τα απαραίτητα υλικά
Σημ: Όλοι μας (μέλη ΕΕ, υποψήφιοι και μέλη του κόμματος) καλό θα ήταν να προσκαλέσουμε όσους φίλους του κόμματος έχουν διαθεσιμότητα

«Δημοκρατία»: Η Δούρου δούλευε σε Ινστιτούτο του Άμυνας επί Άκη και Γιάννου

Με τίτλο «Τι κρύβει η Δούρου» και υπότιτλο «Γιατί δεν αναφέρει στο βιογραφικό της τη συνεργασία με το Ινστιτούτο του Ακη» που δημοσιεύει στο εξώφυλλό της, η εφημερίδα «Δημοκρατία» γράφει σήμερα ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) όταν υπουργοί Αμυνας ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και στη συνέχεια ο Γιάννος Παπαντωνίου.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ρένα Δούρου κρύβει από το βιογραφικό της τη συγκεκριμένη συνεργασία που είχε «με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών, με το ΠΑΣΟΚ του Ακη, του Γιάννου Παπαντωνίου και του Κώστα Σημίτη».
«Η κυρία Δούρου δεν χάνει καμιά ευκαιρία για να κατακεραυνώσει το «σάπιο πολιτικό σύστημα» της Μεταπολίτευσης, με το οποίο, όπως λέει, δεν είχε οποιαδήποτε σχέση. Είναι όμως έτσι;» γράφει η εφημερίδα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Ρένα Δούρου είχε αναλάβει ρόλο αναλύτριας της τουρκικής πολιτικής από το 2001 και μετά, περίοδο κατά την οποία ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι είχε κλιμακώσει τις δραστηριότητες του γύρω από τις εξοπλιστικές και αμυντικές προμήθειες από τις μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
«Το γεγονός ότι η κυρία Δούρου είχε αυτή τη συνεργασία δεν είναι προφανώς από μόνο του επιλήψιμο. Οπως δεν είναι και για οποιονδήποτε άλλο επιστήμονα ή εργαζόμενο στους φορείς του υπουργείου που εκτελούσε ευσυνείδητα τα καθήκοντά του. Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι αν και είναι πολιτικό πρόσωπο έχει αποφύγει να συμπεριλάβει αυτή την πτυχή της επαγγελματικής δραστηριότητάς της στο βιογραφικό της, όπου απλώς δηλώνει «σύμβουλος εκδόσεων», αναφέρει η εφημερίδα και καταλήγει:
«Σε μια τέτοια περίοδο, ως κορυφαίο στέλεχος ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία (καταγγέλοντας μάλιστα όσους κυβέρνησαν έως τώρα και ευαγγελιζόμενο τη διαφάνεια) δεν όφειλε να μην κρατάει τέτοια μυστικά που έχουν πολιτικό ενδιαφέρον και αντίκτυπο; Αλλωστε, ο σάλος που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα για την προσχώρηση πρώην στενών συνεργατών του Ακη Τσοχατζόπουλου, όπως ο Αντ. Κοτσακάς, στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ένα πρόσθετο θέμα που θα έπρεπε να είχε λάβει υπόψιν της η πολύ ευαίσθητη για σειρά άλλων θεμάτων βουλευτής».

Διέξοδος: Τα διλήμματα και οι κρυφοί άσσοι των κομμάτων

Η πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης. Τα διλήμματα και οι κρυφοί άσσοι των κομμάτων λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες. Το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής και η θύελλα αντιδράσεων. Οι προκλήσεις της επόμενης ημέρας. Τα σχέδια, οι παρεμβάσεις και τα τελεσίγραφα της Ευρώπης.


Στο στούντιο της εκπομπής ο Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, ο Υποφήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Μπιστής και ο Επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Παρασκευόπουλος, συζητούν με τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και καταθέτουν την άποψή τους.

Διέξοδος, την Τρίτη, 12 Ιουνίου στις 24:00, στον Alpha

Ο Α.Σαμαράς στη Χαλκίδα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, που περιοδεύει σήμερα στη Χαλκίδα, είχε συνάντηση με παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο της πόλης.


Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η λύση για την Ελλάδα βρίσκεται μέσα στην Ευρώπη. Και όλοι μαζί πρέπει αυτή τη λύση να την υπερασπιστούμε. Και όσο περισσότερο υποστηρίζουμε αυτή την ευρωπαϊκή προοπτική, τόσο περισσότερο θα βγει κερδισμένη και ολόκληρη η Πατρίδα μας».

Τσίπρας καλεί Κουβέλη να συγκυβερνήσουν

Ευθεία και δημόσια πρόσκληση συγκυβέρνησης έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στον Φώτη Κουβέλη μιλώντας χθες βράδυ στην Κρήτη και τον κάλεσε να αποκηρύξει τη συμμαχία με τα παραδοσιακά κόμματα.
«Με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει ο φίλος Φώτης ; Τι θα κάνει η Δημοκρατική Αριστερά ; Θα συμμετάσχει ή θα στηρίξει ψευδο-οικουμενική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την εφαρμογή του Μνημονίου; Με το προεκλογικό κόλπο της δήθεν επαναδιαπραγμάτευσής του; Ναι ή όχι; Η θα συμμετάσχει ή έστω απλώς θα στηρίξει αντιμνημονιακή κυβέρνηση της Αριστεράς με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε ευθέως τον κ. Κουβέλη ότι ετοιμάζεται να συμπράξει «σε κυβέρνηση συγκάλυψης με τον μανδύα της οικουμενικής ή της εθνικής ενότητας ή της εθνικής συνευθύνης» σε «μια συγκυβέρνηση πλυντήριο διαφθοράς και σκανδάλων» και την αντιπαρέθεσε με μια «κυβέρνηση εθνικής αξιοπρέπειας με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ. Τσίπρας έστειλε και άλλο μήνυμα κάθαρσης στον κ. Κουβέλη προαναγγέλοντας διώξεις και φυλακή «σε όσους έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι, όποιοι και όσοι κι αν είναι αυτοί, απ'όποιον χώρο και αν προέρχονται».
Στην ίδια ομιλία ο κ. Τσίπρας έβαλε οριστικά τέλος σε κάθε σενάριο συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνήσεις εθνικής συνευθύνης και επέμεινε στο θέμα της κάθαρσης λέγοντας ότι «θα εξερευνήσουμε εξαντλητικά το βίο και την πολιτεία τους όσων προσπάθησαν να κουκουλώσουν το σκάνδαλο των σκανδάλων του διεφθαρμένου και σάπιου τέως δικομματισμού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».
Τους δυο άντρες χωρίζει ωστόσο ο χειρισμός που θα γίνει με το Μνημόνιο. Ο κ. Κουβέλης κάλεσε χθες την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αποσαφηνίσει τι ακριβώς επιλέγει για τον χειρισμό του Μνημονίου. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δήλωσε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελία του Μνημονίου ανοίγει την πόρτα για να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Κατηγόρησε, μάλιστα, τον κ. Τσίπρα ότι έχει μετακινηθεί σε ένα μεγάλο εύρος απόψεων, ξεκινώντας από την μονομερή καταγγελία στην τριετή παύση πληρωμών και μετά στην τριετή αναστολή πληρωμών. Από τη ΔΗΜΑΡ πηγές αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο αγκάθι στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πολιτικός χειρισμός του Μνημονίου καθώς φοβούνται την πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Νερό στο κρασί του ΣΥΡΙΖΑ βάζουν ωστόσο καθημερινά κορυφαία στελέχη του επιχειρώντας να κρατήσουν τις γέφυρες με την ΔΗΜΑΡ. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε χθες ότι «αν θέλουμε να συνεργαστούμε με άλλους π.χ με τη ΔΗΜΑΡ ή το ΚΚΕ είναι φυσικό να κάνουμε και λογικές παραχωρήσεις».

Θύελλα στο ΠΑΣΟΚ: Θέμα ηγεσίας θέτει ο Ραγκούσης

Παρασκηνιακή θύελλα ξεσήκωσε στο ΠΑΣΟΚ το μήνυμα που έστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στους εσωκομματικούς του αντιπάλους ότι δεν θα δεχθεί αμφισβήτηση μετά τις εκλογές και ότι προετοιμάζεται να αλλάξει δομές και πρόσωπα.


Panhellenic Socialist Movement
 (Photo credit: Wikipedia)
Η πρώτη άμεση αμφισβήτηση ήρθε χθες από τον Γιάννη Ραγκούση με παρέμβαση στην προσωπική του ιστοσελίδα που είχε τίτλο «Οι υπεύθυνοι της επερχόμενης τραγωδίας». Ο κ. Ραγκούσης δείχνει εμμέσως πλην σαφώς τον κ. Βενιζέλο ως υπεύθυνο για την καταβαράθρωση του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και διερωτάται: «Πώς και γιατί το ΠΑΣΟΚ που αναγκάστηκε να υιοθετήσει άκρως αντιδημοφιλή μέτρα τον Μάιο του 2010 κατάφερε να πετύχει μια καθολική νίκη στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, πώς και γιατί το ΠΑΣΟΚ παρέμενε σύμφωνα με τις έρευνες κοινής γνώμης κυρίαρχη πολιτική δύναμη μέχρι τον Ιούλιο του 2011;» εννοώντας ότι η κατάρρευση του κόμματος επήλθε από τη στιγμή που ο κ. Βενιζέλος ανέλαβε το υπουργείο Οικονομίας και στη συνέχεια την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Αλλά και ο Θόδωρος Πάγκαλος έριξε χθες νέα καρφιά στον κ. Βενιζέλο, λίγες ημέρες μετά την προειδοποίηση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα ανεχθεί εκ μέρους του αμφισβήτηση. «Είναι προφανές το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ, καθώς ήταν ένα κυβερνητικό κόμμα του 40% και τώρα είναι στο 10%» είπε χθες το βράδυ μιλώντας στην κρατική τηλεόραση. Μάλιστα διερωτήθηκε γιατί ο κ. Βενιζέλος έθεσε προεκλογικά το θέμα των μετεκλογικών εξελίξεων καθώς, όπως είπε, με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών που δεν θα είναι καλά συγκριτικά με το 40%, θα γίνει ούτως ή άλλως συζήτηση.
«Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν; Αρα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα» είπε.
Ο Αντρέας Λοβέρδος, στον οποίο απευθυνόταν κατεξοχήν τα καρφιά του κ. Βενιζέλου, αρκέστηκε να πει χθες «θα δούμε, δεν μπορούμε να φτιάχνουμε συνεχώς κόμματα σ'αυτήν τη χώρα...».
Από την πλευρά του ο Κώστας Σκανδαλίδης είπε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ότι όσα είπε ο κ. Βενιζέλος για τους εσωκομματικούς του αντιπάλους «ήταν γενικός αφορισμός που μέσα στη διαδικασία της συζήτησης που θα ξεκινήσει θα πάρει συγκεκριμένη διάσταση. Εγώ ήμουν πάντα της άποψης "αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν"...»
Η Φώφη Γενηματά επιχείρησε χθες να σβήσει την εσωκομματική φωτιά που άναψε πρόωρα λέγοντας χθες ότι δεν γνωρίζει σε ποιούς απευθυνόταν τα καρφιά Βενιζέλου και ότι ήθελε απλώς να εκπέμψει μήνυμα «ότι δεν μπορεί να υπάρχει εσωστρέφεια στο κόμμα». Προσπάθησε, μάλιστα, να εξαιρέσει τους πρωτοκλασάτους από την οργή Βενιζέλου λέγοντας :
«Επειδή είναι ορθολογιστής, δεν μπορεί να εννοεί ανθρώπους που έχει ο ίδιος επιλέξει να μετέχουν σε κλειστή ομάδα και να συναντιέται σε εβδομαδιαία βάση μαζί τους».

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ διακινεί το δημοσίευμα Reuters για πλαφόν στις αναλήψεις

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας ότι η Νέα Δημοκρατία διακίνησε το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters σύμφωνα με το οποίο οι Ευρωπαίοι ετοιμάζουν απίστευτα μέτρα, όπως περιορισμό αναλήψεων από ATM και ελέγχους στα σύνορα στην περίπτωση εξόδου μας από το ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και διευθυντής του Πολιτικού του Γραφείου Νίκος Παππάς έγραψε στο Τwitter του τα παρακάτω:

Ανευθυνότητα άνευ ορίων. Το δημοσίευμα ρόιτερς για καταθέσεις διακινείται από την ηγεσία της ΝΔ. Δεν περνάει η τρομοκρατία,ας το καταλάβουν.

Η πηγή συνήθως είναι ελληνική. Όπως με Παπαδήμο. Πρώτα εξαγωγή μετά εισαγωγή.

Ουσιαστικά, ο κ. Παππάς καταγγέλλει ότι το χτεσινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters προέρχεται από την Ελλάδα και δη τη Νέα Δημοκρατία και έχει σκοπό να τρομοκρατήσει την κοινή γνώμη λίγο πριν τις κάλπες της Κυριακής.

Washington Post: Η Ελλάδα είναι πάρα πολύ σημαντική για να την διαγράψουν

«Η ελληνική κρίση έπαιξε ρόλο-κλειδί στο αίτημα της Ισπανίας για διάσωση», σύμφωνα με την αμερικανική Washington Post, η οποία μεταξύ άλλων εξηγεί πώς... οι εξελίξεις στη χώρα μας επηρεάζουν ολόκληρη την οικονομική πολιτική της Ευρώπης.

«Η Ισπανία αναγκάσθηκε να αναζητήσει πακέτο διάσωσης αυτό το Σαββατοκύριακο, και έτσι έγινε η μεγαλύτερη χώρα που χρειάσθηκε στήριξη στην επί δυόμιση χρόνια ευρωπαϊκή οικονομική κρίση. Αλλά ήταν η «μικροσκοπική» Ελλάδα που έσπρωξε την Ισπανία στα όριά της», υπογραμμίζει η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Οι Έλληνες ψηφοφόροι κατευθύνονται στις κάλπες την Κυριακή με μια κρίσιμη επιλογή, μεταξύ των ηγετών που αποδέχονται τους σκληρούς όρους της διάσωσης και εκείνους που τους απορρίπτουν, ενδεχομένως με κόστος το μέλλον της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Άλλωστε οι φόβοι ότι μια ελληνική απόρριψη, θα προκαλέσει πανικό στις αγορές για το μέλλον της νομισματικής Ένωσης ώθησε την Ισπανία να αναζητήσει ενίσχυση πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα.

Ωστόσο ακόμα και η πιθανότητα νίκης των αντιμνημονιακών κομμάτων στην Ελλάδα οδήγησε στην επιδείνωση των προβλημάτων της Ισπανίας, αυξάνοντας το κόστος δανεισμού της και προκαλώντας ένα μικρό κύμα αναλήψεων από τις τράπεζες, που αποδυνάμωσε το χρηματοπιστωτικό της σύστημα.

Αυτό το σπιράλ έλλειψης εμπιστοσύνης- που ενώνει τις 17 χώρες του ευρώ, ώστε να μεταδίδονται τα προβλήματα, αλλά όχι αρκετά, ώστε να εγγυάται και τη λύση τους- είναι αυτό που πρέπει να διορθώσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, μέσω ενός δρόμου περισσότερης οικονομικής ενσωμάτωσης, που μπορεί να αποφασισθεί έως το τέλος του μήνα.

Αυτή τη στιγμή, οι Ευρωπαίοι ηγέτες εργάζονται για την προστασία της υπόλοιπης ζώνης του ευρώ, από ό, τι συμβεί στην Ελλάδα την Κυριακή. Οι αντιμνημονιακές δυνάμεις υποστηρίζουν, πάντως, ότι οι απρόβλεπτες συνέπειες μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι αυτές που θα αναγκάσουν τελικά τους εταίρους της να την στηρίξουν.

Η βιασύνη όμως με την οποία η Ισπανία ωθήθηκε να λάβει πακέτο διάσωσης - το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιτάχυνε κατά τρεις ημέρες την εκτίμησή του για το πόσα χρήματα ενδέχεται να χρειαστούν οι τράπεζες της χώρας - είναι ένα σημάδι της συνεχιζόμενης ανησυχίας μεταξύ των ηγετών της Ευρώπης ότι οι αντιμνημονιακές δυνάμεις στην Ελλάδα έχουν δίκιο! Η Ελλάδα είναι πάρα πολύ σημαντική για να την διαγράψουν.

Προς το παρόν, η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι σκληρή με την Ελλάδα και η ισπανική διάσωση αξίας 100 δισ. ευρώ, μπορεί να βοηθήσει τους ηγέτες να συνεχίσουν την άκαμπτη στάση τους.

Ακόμη και με το πρόγραμμα διάσωσης για την Ισπανία, ένα «αντιμνημονιακή» νίκη στην Ελλάδα θα μπορούσε να ωθήσει το κόστος δανεισμού της Ισπανίας και της Ιταλίας, ακόμη υψηλότερα, λένε οι αναλυτές.

Οι χώρες αυτές είναι αρκετά μεγάλες, ώστε, αν χρειασθούν ενίσχυση, μπορεί να μην φθάνουν τα κεφάλαια διάσωσης της Ευρώπης.
Enhanced by Zemanta

Moody's: "Αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ, δύο γενιές Ελλήνων θα υποφέρουν"

Η Ελλάδα είχε την "τιμητική της" στις εκδηλώσεις στην 18η οικονομική συνδιάσκεψη των "Αμερικών" στο Μόντρεαλ.

Ο Μαρκ Ζαντι διευθυντής οικονομικών της Μoody's που συντόνιζε το πάνελ, τόνισε ότι θα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα και την Ευρώπη εάν η χώρα βγει από το ευρώ."Αν αυτό συμβεί, θα υποφέρουν δύο γενιές Ελλήνων".

Από την πλευρά του ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό τομέα και τον ανταγωνισμό, Μισέλ Μπαρνιέ τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται προ των εκλογών και είναι στη διακριτική της ευχέρεια να αποφασίσει για το μέλλον της μέσα στην Ευρώπη. Παράλληλα εκτίμησε ότι θα πορευθεί καλύτερα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά έξω από αυτήν και πιο δύσκολα θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα μόνη της, παρά με αλληλεγγύη και πειθαρχία.

Νέο επεισόδιο στην κόντρα ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ με βίντεο Λαφαζάνη

Τους ξένους ηγέτες συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της Αριστεράς και των σοσιαλιστών, όπως τον Κον Μπεντίτ,  τον Φρανσουά Ολάντ, αλλά και τον Αλέκο Αλαβάνο, που λένε ότι η καταγγελία του μνημονίου ισοδυναμεί με έξοδο από το ευρώ, επιβεβαιώνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφέρει η ΝΔ σε non paper της.


Σύμφωνα με τη Συγγρού ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στο βίντεο να  λέει "για να φύγει το μνημόνιο και η τρόικα θα φύγουν μαζί και οι δόσεις". "Αν φύγουν οι δόσεις σημαίνει ότι θα κάνεις στάση πληρωμών για να μη πληρώσεις το χρέος" και "πηγαίνοντας εκεί θα πας από το ευρωνόμισμα σε ένα νέο σε προοδευτική βάση εθνικό νόμισμα".

Δείτε το βίντεο:
'Αμεσα αντέδρασε η Κουμουνδούρου. Όπως μετέδωσε ο ALPHA "η επίσημη θέση του κ. Τσίπρα είναι ξεκάθαρη:παραμονή στο ευρώ". Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ ότι απομονώνει φράσεις από παλιές ομιλίες και συνεχίζει να χρησιμοποιεί επιλεκτικά αποσπάσματα για να διαστρεβλώσει θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Enhanced by Zemanta

Θ. Πάγκαλος: "Το κρατικοδίαιτο ΠΑΣΟΚ είναι πια στον ΣΥΡΙΖΑ"

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, ο Θόδωρος Πάγκαλοε εκτίμησε ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα να θριαμβεύσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της Κυριακής.


Για την εκλογική πτώση του ΠΑΣΟΚ είπε ότι είναι μεγάλο πρόβλημα που δεν οφείλεται μόνο σε αντικειμενικούς παράγοντες αλλά και "σε λάθη που διαπράξαμε εμείς οι ίδιοι". Μετά τις εκλογές θα γίνει συζήτηση μέσα στο κόμμα για το αποτέλεσμα, είπε.

Για το ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξέ ότι δεν θα γίνει ποτέ κυβέρνηση καθώς δεν θα καταφέρει να βρει εταίρους για να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες έδρες. "Το κρατικοδίαιτο ΠΑΣΟΚ είναι πια στον ΣΥΡΙΖΑ", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακόη χαρακτήρισε "φραστικές μπαρούφες" και "εκτός πραγματικότητας" όσα λέγονται περί επαναδιαπραγμάτευσης ή ακύρωσης του Μνημονίου χωρίς συνέπειες. Το μόνο που μπορούμε να διαπραγματευτούμε για τον ίδιο είναι μόνο η επιμήκυνση.

Καμπάνα στον Τόλη από το ΣτΕ για την μην έκδοση αποδείξεων για τα ... νυχτοκάματά του

Έχασε, στο σύνολό της σχεδόν, τη δικαστική μάχη στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο τραγουδιστής, Τόλης Βοσκόπουλος. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έριξε …καμπάνα στον λαϊκό τραγουδιστή για την μη έκδοση αποδείξεων από τις εμφανίσεις του σε νυχτερινά κέντρα της Αθήνας, τη δεκαετία του 1990, απορρίπτοντας αιτήσεις που εκείνος είχε καταθέσει για αναίρεση των σχετικών αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου.

Αρχικά οι οφειλές του καλλιτέχνη προς το ελληνικό δημόσιο είχαν υπολογιστεί μαζί με τις νόμιμες προσαυξήσεις στα 5,5 εκατ. ευρώ. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Μάιο του 2010 και είχε οδηγήσει στην παραίτηση της συζύγου του λαϊκού τραγουδιστή, Άντζελας Γκερέκου, από την θέση της υφυπουργού Τουρισμού.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Συνυπεύθυνες οι τράπεζες για την χορήγηση και αποπληρωμή των δανείων

«Συνυπεύθυνες» καθιστά τις τράπεζες από εδώ και στο εξής, οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη, όταν ο δανειολήπτης αδυνατεί να αποπληρώνει το δάνειο του.

Και αυτό γιατί, για να χορηγηθεί ένα δάνειο πλέον, θα πρέπει από τη μία η τράπεζα να έχει αξιολογήσει σωστά την πιστοληπτική ικανότητα του δανειολήπτη και από την άλλη να του έχει παράσχει πλήρη ενημέρωση για το δάνειο που του χορηγούν.

Δηλαδή συγκρίσιμες πληροφορίες για αντίστοιχα προϊόντα, πλήρη ενημέρωση για τους κινδύνους που αναλαμβάνει και διατρέχει όταν προχωρά στη σύναψη ενυπόθηκου δανείου και να τον ενημερώνει αν υπάρχει οικονομικό κίνητρο που θα μπορούσε να οδηγήσει το σύμβουλο της τράπεζας να προτείνει ένα συγκεκριμένο προϊόν. Το κείμενο λέει ότι η οποιαδήποτε οικονομική συμβουλή που δίνεται στους οφειλέτες θα πρέπει να είναι αμερόληπτη και να μπορέσουν να κατανοήσουν τις μακροπρόθεσμες δημοσιονομικές επιπτώσεις από τη λήψη του δανείου.

Εκτός από τα παραπάνω, με το σχετικό ψήφισμα του Ε.Κ., για την καλύτερη προστασία των δανειοληπτών, προβλέπεται διορία 14 ημερών στην οποία οι δανειολήπτες μπορούν να ακυρώσουν το δάνειο. Τέλος, προβλέπονται μέτρα διευκόλυνσης των δανειοληπτών, με περιορισμό της επιπλέον χρέωσης σε περίπτωση που αποπληρώσουν το δάνειο νωρίτερα του προβλεπόμενου ή, σε περίπτωση δανείων σε ξένο νόμισμα, προστασίας τους από τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις.

Οι αγοραστές που αποτυγχάνουν να εξοφλήσουν ένα δάνειο, θα πρέπει να προστατεύονται καλύτερα από την κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων. Για να αναχαιτιστεί ο ανεύθυνος δανεισμός, οι πωλητές δανείων θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για την δυνατότητα αποπληρωμής του δανείου από τον δανειολήπτη.

Η ενημέρωση των τραπεζών προς τους πελάτες τους θα πρέπει να προσαρμοστεί, ώστε να αντικατοπτρίζει τις διαφορές μεταξύ των δανείων που δίδονται από τράπεζες των κρατών μελών της ΕΕ σε σχέση με τις αγορές ακινήτων, αλλά και να είναι κοινοί οι βασικοί κανόνες που θα ισχύουν σε ολόκληρη την ΕΕ.

Πτώση 5,1% στις αφίξεις τουριστών στα 13 κύρια αεροδρόμια

Υστέρηση 5,1% εμφανίζουν οι αεροπορικές αφίξεις αλλοδαπών τουριστών στα 13 κύρια αεροδρόμια της χώρας για το πρώτο πεντάμηνο του έτους (Ιανουαρίου- Μαΐου 2012 ) σε σχέση πάντα με την περσινή χρόνια.

Σε απόλυτα νούμερα οι τουρίστες που αφίχθησαν με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε και δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων από τα 13 κύρια αεροδρόμια της χώρας, ανήλθαν σε 2.267.138 άτομα από 2.389.561 πέρυσι.

Στον πίνακα των ελληνικών προορισμών που χάνουν τουρίστες, την πρώτη θέση κατέχει η Ζάκυνθος με απώλειες 17%, η Σάμος με 10%, αλλά και η Μύκονος με 9%. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στις απώλειες που καταγράφει το αεροδρόμιο της Αθήνας, καθώς στο πεντάμηνο, ήδη τρέχει με απώλειες 13,3% σε αφίξεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο προορισμός βιώνει πέτρινα χρόνια, συμφωνα με τους παράγοντες του κλάδου, που βλέπει τουλάχιστον 20 ξενοδοχεία να έχουν βάλει λουκέτο την τελευταία τριετία.

VIDEO: Η Φαίη Σκορδά ρωτάει τον Γιώργο Λιάγκα αν τον φλερτάρουν άντρες

Τι απάντησε στην ίδια ερώτηση ο Κώστας Μαρτάκης;

Καλεσμένο τον Κώστα Μαρτάκη είχαν σήμερα στο Πρωινό mou, ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά και ο παρουσιαστής δεν κρατήθηκε και ρώτησε τον τραγουδιστή, αν τον φλερτάρουν άντρες...

"Στα μαγαζιά σίγουρα ναι...", απάντησε ο Κώστας Μαρτάκης, διευκρινίζοντας πως η δική του αντίδραση είναι: "Δεν μιλάω, γελάω. Δεν μπορείς να πεις κάτι".

Η Φαίη Σκορδά όμως, αιφνιδίασε με τη σειρά της τον Γιώργο Λιάγκα, κάνοντάς του την ίδια ερώτηση. "Είμαι παντρεμένος, δεν με φλερτάρουν άντρες πια...", απάντησε ο παρουσιαστής και πρόσθεσε με χιούμορ: "Έχει καιρό να με φλερτάρει άντρας Φαίη μου, μου έχεις κόψει την τύχη"!

Δείτε το βίντεο:

Η "αρχαία" απάντηση του Μιχάλη Ασλάνη στους Γερμανούς

Η αρχαία Ελλάδα στο Βερολίνο διά χειρός του Χαλκιδέου Μετρ της Υψηλής Ραπτικής Μιχάλη Ασλάνη. Ο δημοφιλής σχεδιαστής ετοιμάζει μια συλλογή εμπνευσμένη από την Ελλάδα την οποία θα παρουσιάσει στην Εβδομάδα Μόδας στο Βερολίνο.

«Η νέα μου κολεξιόν για τον ερχόμενο χειμώνα θα έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο. Η συλλογή θα περιλαμβάνει βραδινά φορέματα από ολομέταξα υφάσματα και πτυχώσεις, καθώς και ντραπέ. Επίσης θα υπάρχουν και απλικαρισμένα ελληνικά μοτίβα πάνω σε φορέματα, μπλούζες και παντελόνια» δήλωσε ο Μιχάλης Ασλάνης στην «Espresso».

Μάλιστα ο σχεδιαστής εκτός από ρούχα, ετοιμάζει και μια σειρά με πολύ ιδιαίτερα κοσμήματα, άκρως ελληνικά.

«Ετοιμάζω αυτή την περίοδο μια σειρά με χρυσά κοσμήματα που θα έχουν έντονα το ελληνικό στοιχείο. Ηταν κάτι που ήθελα να το κάνω αρκετό καιρό, και νομίζω ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή» λέει ο Μιχάλης Ασλάνης.

Ο σχεδιαστής με αυτή την κίνησή του στηρίζει τους Ελληνες σχεδιαστές, αλλά και την Ελλάδα ειδικά αυτή την δύσκολη περίοδο που όλοι διανύουμε.

Ο ίδιος θα παρουσιάσει τη νέα του κολεξιόν και στο εξωτερικό, θέλοντας να δείξει πως η μόδα στην Ελλάδα είναι σε πολύ καλό επίπεδο και ότι οι Ελληνες σχεδιαστές δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την ξένη αγορά.

Ο Μιχάλης Ασλάνης μάλιστα δεν θα παρουσιάσει τυχαία τη νέα του κολεξιόν στο εξωτερικό, αφού τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει ένα νέο χόμπι, που δεν είναι άλλο από το να κάνει διάφορα ταξίδια. Ενα από αυτά ήταν στο Βερολίνο, όπου ήδη έχει αποκτήσει πολλούς φίλους και όποτε πάει εκεί περνάει πολύ όμορφα.

O Mιχάης Ασλάνης με τις συνεργάτιδές του


ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ

«Der Spiegel»: ρεπορτάζ του περιοδικού για το ελληνικό κρασί

Ρεπορτάζ αφιερωμένο στην παραγωγή κρασιού στην Ελλάδα δημοσιεύει το Γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel»

«Στους Γερμανούς αρέσει το ελληνικό φαγητό, ο γύρος και το σουβλάκι. Αλλά περιφρονούν το ελληνικό κρασί. Η φήμη του είναι σαν τη φήμη της χώρας. Φιλόδοξοι οινοπαραγωγοί παλεύουν ενάντια στην κρίση και εξάγουν εξαιρετικά κρασιά στη Γερμανία» διαπιστώνει στην αρχή το «Der Spiegel». Και συνεχίζει:

«Ο Θάνος Καραθάνος καλλιεργεί αμπέλια στη Θεσσαλία και είναι πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων. Έφυγε από την Αθήνα με την οικογένειά του πριν από τρία χρόνια, για να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καρδίτσα και να δοκιμάσει την τύχη του ως οινοπαραγωγός, δεδομένων και των σχετικών ειδικών σπουδών του. Παράλληλα διδάσκει οινολογία στη Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Καρδίτσας».


English: Cropped image of Cabernet Sauvignon g...
 (Photo credit: Wikipedia)
Αποσπάσματα από το ρεπορτάζ:

«Ζουν σε ένα στην πραγματικότητα χρεοκοπημένο κράτος, χωρίς εκλεγμένη κυβέρνηση, οι πολίτες του οποίου έχουν ‘κορώσει’ απίστευτα από τους παλιούς έλληνες πολιτικούς και δεν αντέχουν άλλο τα μέτρα λιτότητας. Πολίτες, που καλούνται και πάλι στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή, που τιμωρούνται από τις αγορές και τη διεθνή πολιτική. Δεν περιμένουν τίποτα απ’ αυτό το κράτος, αυτό είναι και το σύνθημα του Θάνου Καραθάνου. Εκείνο που θέλει είναι να οργανώσει την επιβίωση και τη συνέχιση της ζωής του. Να ενθαρρύνει και άλλους να κάνουν το ίδιο.

Μια ‘πρωτοκλασάτη αγροτική βιομηχανία’ πρέπει να αποκτήσει η Ελλάδα, η οποία μελλοντικά ‘θα σφραγίσει την ταυτότητα της χώρας’, έλεγε πέρσι ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου. Και ο πρόεδρος της δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θεωρούσε τη δυναμική αγροτική πολιτική ‘ασφαλή δρόμο’ για την έξοδο από την κρίση....Αυτά τα λόγια τα εξέλαβε ως ενθάρρυνση ο Θάνος Καραθάνος. Το κρασί ευδοκιμεί στην πατρίδα του. Καλό κόκκινο χώμα, καλή ποικιλία σταφυλιών...».

Στη συνέχεια του ρεπορτάζ αναφέρεται ότι δυστυχώς οι Γερμανοί, όταν ακούνε για ελληνικό κρασί, σκέφτονται μόνο τη ρετσίνα με αποδοκιμασία. Δεν γνωρίζουν ότι από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 υπάρχουν εξαιρετικές ελληνικές ποικιλίες κρασιών, όπως Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon.

Ο ίδιος ο Καραθάνος λέει ότι από τη δεκαετία του ’90 και μετά πολλά ελληνικά κρασιά βραβεύονται σε διεθνείς διαγωνισμούς και αναφέρεται χαρακτηριστικά στη συμβολή ελλήνων οινοπαραγωγών, όπως οι αδελφοί Λαζαρίδη, ο Χατζημιχάλης και ο Σιγάλας. Τονίζεται επίσης η αναποτελεσματική χρήση των επιδοτήσεων της ΕΕ – που ήταν άφθονες τα προηγούμενα χρόνια – λόγω έλλειψης επιχειρηματικού πνεύματος, υπερβολικής γραφειοκρατίας και ‘ωχαδερφισμού’.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Οινοπαραγωγών Τυρνάβου, Ευάγγελος Σίκαλος, τονίζει ότι οι εξαγωγές ελληνικού κρασιού είναι μικρές. Μόλις το 5% της παραγωγής διοχετεύεται στις διεθνείς αγορές, γι’ αυτό και θεωρεί σημαντική τη συμμετοχή των ελλήνων οινοπαραγωγών σε διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών.

Ο Καραθάνος εκφράζει και τους φόβους του για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών, κυρίως λόγω του «καταστροφικού» ενδεχόμενου επιστροφής της χώρας στη δραχμή, που θα επιβάρυνε τις τιμές των εισαγομένων πρώτων υλών και θα εκτόξευε στα ύψη το κόστος για τους παραγωγούς. Δεν θεωρεί καθόλου βέβαιο επίσης ότι μια υποτιμημένη δραχμή θα προσείλκυε περισσότερους Γερμανούς στην Ελλάδα, αφού οι στατιστικές δείχνουν ήδη ότι οι τουρίστες είναι επηρεασμένοι από την αρνητική εικόνα της Ελλάδας ως χώρας με τεμπέληδες, όπου γίνονται οδομαχίες και καίγονται αυτοκίνητα. Μια χώρας, όπου κυριαρχούν η παραοικονομία, η διαφθορά και η γραφειοκρατία.

Υπάρχει ωστόσο – καταλήγει το ρεπορτάζ – μια αχτίδα φωτός, που επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το γερμανικό υπουργείο αγροτικής οικονομίας: Το 2011 οι Έλληνες εξήγαγαν στη Γερμανία κρασί αξίας 26 εκατομυρίων ευρώ, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 2,2% συγκριτικά με το 2010.

tovima.gr

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Ποιο κόμμα δίνουν πρώτο οι κρυφές δημοσκοπήσεις

«Είμαστε πρώτοι» λένε στη Συγγρού. «Μπορούμε και αυτοδυναμία» υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου. Μια υπόγεια μάχη χαρακωμάτων με πολεμοφόδια τα στοιχεία δημοσκοπήσεων που – λόγω της νομοθεσίας- δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη των δύο κομμάτων συνομιλούν τις τελευταίες ώρες με δημοσιογράφους και διοχετεύουν στοιχεία από έρευνες οι οποίες γίνονται για λογαριασμό τους , οι οποίες όμως δεν συμφωνούν ως προς τον τελικό νικητή αφού δείχνουν εντελώς αντίθετα στοιχεία.

Στην Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, επικαλούνται στοιχεία κυλιόμενων δημοσκοπήσεων από τουλάχιστον δύο γνωστές μεγάλες εταιρίες. Η μία από αυτές- σύμφωνα με γαλάζια στελέχη- εμφανίζει το κόμμα του κ. Σαμαρά να προηγείται τουλάχιστον τρεις μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στη δεύτερη, η διαφορά μειώνεται περίπου στις δύο μονάδες. Και στις δύο έρευνες, το ΠΑΣΟΚ κινείται σε ποσοστά χαμηλότερα από των τελευταίων εκλογών όπως και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Από την πλευρά της Κουμουνδούρου, οι διαρροές γύρω από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που γίνονται για λογαριασμό τους δείχνουν ακόμα πιο ανοιχτή ψαλίδα αλλά ... υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αριθμοί που επικαλούνται δείχνουν το κόμμα του κ. Τσίπρα να προηγείται τουλάχιστον κατά πέντε μονάδες της Νέας Δημοκρατίας ενώ σε άλλη έρευνα και με αναγωγή των αναποφάσιστων δείχνει πιθανό ακόμα και το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας.

Οι διαρροές αυτής της μορφής αναμένεται να ενταθούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα καθώς τόσο στην Συγγρού όσο και στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η δημιουργία κλίματος νίκης μέσω αυτής της τακτικής, θα επηρεάσει τις ψήφους των αναποφάσιστων οι οποίοι παραμένουν σταθερά πάνω από 10-15%. Κι αυτό, αν και τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να έχουν ανεβάσει σημαντικά τα ποσοστά τους σε σχέση με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν την προπερασμένη Παρασκευή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...