Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

2 Φεβρουαρίου, η απόφαση για ίδρυση Εφετείου στη Χαλκίδα

Στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθεί η νομιμότητα της ιδρύσεως του Ν.Σ. περί Εφετείου στη Χαλκίδα, αλλά των Εφετείων Ηρακλείου, Μυτιλήνης, Αγρινίου, που κι αυτά παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Εισηγητής του θέματος θα είναι ο πρ. του ΣτΕ., Χρ.Ντουχάνης. Εάν τελικά εγκριθεί η ίδρυση, τότε η τακτική έδρα του Εφετείου Χαλκίδας θα ξεκινήσει τη λειτουργία του απο 16 Σεπτεμβρίου 2011.

Πρόκειται για ένα ζήτημα, το οποίο ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας το έχει παλέψει πολύ τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία τα πολλαπλά οφέλη απο την ίδρυση μόνιμης έδρας εφετείου στην πόλη μας. Δεν ήταν λίγες οι φορές που προέβησαν οι δικηγόροι σε απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας την ικανοποίηση του αιτήματος. Μάλιστα δεν αποκλείεται να προχωρήσουν και πάλι σε κινητοποιήσεις στο άμεσο μέλλον, αν κριθεί αναγκαίο. eviaportal.gr

Δηλητηριάζουν αδέσποτα στη Χαλκίδα

Ο Ζωόφιλος Σύλλογος Χαλκίδας "Το Καταφύγιο" καταγγέλει δηλητηριάσεις αδέσποτων ζώων στην πόλη μας και επισημαίνει πως η ενέργεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης και πρόστιμο. 

Καλεί δε όλους τους πολίτες, που πέφτει στην αντίληψή τους σχετικό περιστατικό να το καταγγέλουν στην αστυνομία ή το Σύλλογο. Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει πως το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Χαλκίδα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...