Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Κατάληψη: «Να δοθούν τα δεδουλευμένα μας, αλλιώς να παραδώσουν οι επιχειρηματίες τις άδειες λειτουργίας»

Τα σωματεία των εργαζομένων στη «ΣΕΛΜΑΝ», στην «ΙΝΤΕΡΚΕΜ», στη «ΝΕΟΣΕΤ», στα Σωληνουργεία, καθώς και των ξενοδοχοϋπαλλήλων, μαζί με το τοπικό Εργατικό Κέντρο κλείνουν δύο βδομάδες στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας


Κοινωνικός αναβρασμός επικρατεί στην Εύβοια. Η αδιέξοδη πολιτική και η δεδομένη οικονομική συγκυρία έχουν εκτινάξει τους δείκτες της ανεργίας στην περιοχή.

 «Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία καταγράφουν ποσοστά ανεργίας άνω του 40% στον νομό και 75% στους νέους κάτω των 30 ετών. Εχουν κλείσει όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες. Ομηροι είναι όσοι συνεχίζουν να κατέχουν τις θέσεις τους. Δεν ξέρουν αν είναι εργαζόμενοι ή απολυμένοι. Δεν παίρνουν ένσημα, μένουν απλήρωτοι από 8 έως και 21 μήνες, ανά περιπτώσεις, και όσοι έχουν απολυθεί δεν λαμβάνουν αποζημιώσεις», περιέγραψε στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, Στέφανος Μπασινάς.

Να σημειωθεί ότι ο ενδεχόμενος «ξαφνικός θάνατος» της ΛΑΡΚΟ θα προσθέσει στη δεξαμενή της ανεργίας επιπλέον 250 εργαζόμενους–μέλη της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι εργάζονται στα μεταλλεία της δημόσιας επιχείρησης στην περιοχή.

Μεγάλες επιχειρήσεις που λειτουργούσαν στην Εύβοια σταμάτησαν την παραγωγή. Τα σωματεία των εργαζομένων στη «ΣΕΛΜΑΝ», στην «ΙΝΤΕΡΚΕΜ», στη «ΝΕΟΣΕΤ», στα Σωληνουργεία, καθώς και το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων, μαζί με το τοπικό Εργατικό Κέντρο προχώρησαν στην κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ως έσχατη μορφή διαμαρτυρίας, αφήνοντας μόνο τη λειτουργία των κοινωνικο-προνοιακών δομών.

Η διάρκεια της κατάληψης πλησιάζει τις δύο εβδομάδες. Τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους εκφράζει, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς, ο οποίος προτίθεται να ζητήσει τη συνδρομή των αρμόδιων υπουργών για την επίλυση των τοπικών κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων.

«Θέλουμε να μας δοθούν τα δεδουλευμένα μας, αλλιώς να παραδώσουν οι επιχειρηματίες τις άδειες λειτουργίας», επισήμανε ο κ. Μπασινάς, κάνοντας λόγο για ένα «οργανωμένο σχέδιο των εργοδοτών να απομακρύνουν όλους τους εργαζόμενους και να προσλάβουν στη συνέχεια νέους, με χαμηλούς μισθούς, ατομικές συμβάσεις και ό,τι αυτό συνεπάγεται». Στην Εύβοια η εργοδοσία φέρεται να είναι πλήρως ασύδοτη. «Στα ξενοδοχεία έχουμε διαπιστώσει πολλές περιπτώσεις ανασφάλιστης εργασίας. Επιπλέον, προχθές ένας ξενοδόχος κλείδωσε τη μονάδα του, άφησε τους υπαλλήλους του απλήρωτους και χάθηκε. Αυτά συμβαίνουν στην πατρίδα του κ. Κεδίκογλου», σχολίασε ο κ. Μπασινάς.

Το ΚΑΥΤΟ BRAZILIAN της Στεφανίδου!!! Τατιάνα... δεν μας είχες πει ότι έχεις τέτοια προσόντα!!! (PHOTO)


Ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές για την Τατιάνα Στεφανίδου και τον Νίκο Ευαγγελάτο. Το ζευγάρι μαζί με τα παιδιά του, έκανε την τελευταία του καλοκαιρινή εξόρμηση με το σκάφος του.


 Αφού πέρασαν μερικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας στην Αλόννησο μόνο οι δυο τους, οι δυο δημοσιογράφοι επέστρεψαν στη Χαλκίδα για να περάσουν τις τελευταίες καλοκαιρινές του στιγμές οικογενειακώς.

Όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες η οικογένεια πέρασε ξέγνοιαστες στιγμές με κολύμπι και ηλιοθεραπεία ενώ οι άντρες ασχολήθηκαν με το αγαπημένο τους χόμπυ, το ψάρεμα. Εντύπωση όμως έκανε το αποκαλυπτικό μαγιό της Τατιάνας Στεφανίδου, το οποίο όπως βλέπετε είναι brazilian. Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια διαθέτει άψογη σιλουέτα και το φοράει χωρίς κανέναν δισταγμό....

markos.tv

Χαλκίδα: Μπήκαν σε ψητοπωλείο και πήραν όλα τα κρέατα!

Φαγητό για πάνω από ένα μήνα έκλεψαν άγνωστοι από ψητοπωλείο της Έξω Παναγίτσας στην Χαλκίδα. 


Δεν πίστευε στα μάτια του όταν πήγε το πρωί στο μαγαζί του και το βρήκε άδειο. Τα κρέατα και τα χρήματα από την ταμειακή είχαν εξαφανιστεί και το μαγαζί ήταν άνω κάτω. 

Ξημερώματα οι δράστες παραβίασαν το παράθυρο της κουζίνας όπως βλέπετε και στη φωτογραφία.

Από την πίσω μεριά του μαγαζιού όπου δεν τους είδε κάποιος γείτονας, επέλεξαν να δράσουν.

Με κατσαβίδι, κατάφεραν να το ανοίξουν και μπήκαν μέσα στην επιχείρηση.

Χωρίς να καθυστερήσουν ούτε λεπτό, άδειασαν όλα τα ψυγεία. Πήραν κοντοσούβλια, μπιφτέκια, χοιρινές μπριζόλες, σουβλάκια, ακόμα και την φέτα! Πάνω από 500 ευρώ, κόστιζε το εμπόρευμα, ενώ έκλεψαν και την κέτσαπ!

"Πήραν και όλα τα κέρματα από την ταμειακή μηχανή." μας είπε ο ιδιοκτήτης του ψητοπωλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αξία των κερμάτων της ταμειακής μηχανής ανέρχεται στα 200 ευρώ.
evianews.com

2 VIDEOS - Μα.Για movietone: ΘΛΙΜΜΕΝΗ ΤΖΑΣΜΙΝ του Γούντι Άλεν και ΤΟΥΡΜΠΟ για παιδιά.

Ο κινηματογράφος Μα.Για movietone προβάλει την   ΘΛΙΜΜΕΝΗ ΤΖΑΣΜΙΝ του Γούντι Άλεν στις δύο βραδινές παραστάσεις και την ΤΟΥΡΜΠΟ για τα παιδιά στην απογευματινή παράσταση.



ΘΛΙΜΜΕΝΗ ΤΖΑΣΜΙΝ του Γούντι Άλεν 



Το ρομαντικό αυτό δράμα, δια χειρός Γούντι Άλεν, παρουσιάζει τις ολέθριες συνέπειες που μπορεί να έχει η αδιαφορία και η μη αντιμετώπιση σοβαρών καταστάσεων στη ζωή μας.

Αφηγείται την «τραγική» ιστορία μιας πλούσιας Νεοϋορκέζας, η οποία μετά τη διάλυση του γάμου της και αφού έχει χάσει όλη της την περιουσία, προσπαθεί να συμμαζέψει τη ζωή της.

Έτσι, αναγκάζεται να μετακομίσει στο Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκει κατάλυμα στο σπίτι της αδερφής της. Εκεί θα συναντήσει έναν γοητευτικό άντρα, ο οποίος πιθανόν να τη βοηθήσει να ανακτήσει την παλιά αίγλη και την άλλοτε λαμπερή της καθημερινότητα, αφού πρώτα ανακαλύψει την πραγματική της ταυτότητα.

Η ηρωίδα μας λοιπόν είναι η Τζάσμιν. Πρώην σύζυγος του Χαλ, ενός πλούσιου επιχειρηματία από το Μανχάταν, μετακομίζει μόνιμα στο Σαν Φρανσίσκο όπου κατοικεί η αδελφή της, Τζίντζερ. Οι δυο αδερφές είναι τόσο διαφορετικές. Η στάση που κρατούσε η Τζάσμιν πάντα απέναντι στη ζωή ήταν κάπως υπεροπτική, κάτι το οποίο η Τζίντζερ απλά αποδεχόταν.

Ένα βασικό ελάττωμα της Τζάσμιν είναι ότι δίνει πολύ σημασία στο πως την βλέπει ο κόσμος, ενώ αδιαφορεί εντελώς για το τι συμβαίνει γύρω της. Μετά από λίγο καιρό συμβίωσης, η Τζάσμιν πιάνει δουλειά ως γραμματέας σε ένα οδοντιατρείο, ενώ παρακολουθεί και μαθήματα κομπιούτερ.

Ενώ είναι ακόμη σε θέση να προβάλλει την αριστοκρατικής εικόνα, συνεχίζει να είναι συναισθηματικά επισφαλής και αδυνατεί να υποστηρίξει τον εαυτό της. Δεν εγκρίνει και αποδοκιμάζει συνεχώς τον φίλο της αδελφής της, τον Τσίλι, τον οποίο θεωρεί τελείως αποτυχημένο.

Ώσπου έρχεται η μέρα που θα ξεπροβάλει μια πιθανή σανίδα σωτηρίας. Η μέρα που η Τζάσμιν θα γνωρίσει τον Ντουάιτ, έναν διπλωμάτη, ο οποίος αμέσως εκδηλώνει τα συναισθήματά του για εκείνη αναδεικνύοντας συνεχώς την ομορφιά της, τη φινέτσα και το απαράμιλλο στιλ της. Ο Ντουάιτ ίσως να είναι άξιος να βοηθήσει την Τζάσμιν να ανακτήσει κάποια από τα παλιά της μεγαλεία, θα είναι όμως άραγε ικανός να τη βοηθήσει να ανακαλύψει τον πραγματικό της εαυτό;

Καθημερινά 20.20 - 22.30 στον Κινηματογράφο  Μα.Για movietone

ΤΟΥΡΜΠΟ για τα παιδιά.


Από τους δημιουργούς των ταινιών «Μαδαγασκάρη», «Kung Fu Panda» και «Οι Κρούντς» έρχεται μια κωμωδία υψηλών ταχυτήτων με πρωταγωνιστή τον Τούρμπο, ένα σαλιγκάρι που ονειρεύεται να γίνει μια μέρα το γρηγορότερο σαλιγκάρι του κόσμου.O Τούρμπο είναι ένα μικρό σαλιγκάρι με μεγάλα όνειρα. Δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος με τους ρυθμούς της ζωής του. Η εμμονή του με την ταχύτητα τον έχει μετατρέψει σε παραγκωνισμένο μέλος της αργής και προσεκτικής κοινωνίας των σαλιγκαριών. Παρότι εκείνος αρνείται να συμμορφωθεί, ξαφνικά, ύστερα από ένα περίεργο ατύχημα η ζωή του Τούρμπο θα αλλάξει αφού αποκτά υπερφυσικές δυνάμεις που του επιτρέπουν να κινείται με απίστευτη ταχύτητα.


Καθημερινά στις 18.10 στον Κιν/φο Μα.Για movietone.

VIDEO - ΜΑΡΜΑΡΙ: Μέλος του συγκροτήματος «Μέλισσες» παντρεύτηκε και η νύφη χορεύει… break dance ξέφρενα!

Έζησαν τον γάμο τους και με το παραπάνω! Όχι απλά χόρεψαν και γλέντησαν, αλλά… το «έκαψαν»!


Ο Παντελής Κυραμαριός, μέλος του συγκροτήματος «Μέλισσες» νυμφεύτηκε την αγαπημένη του την περασμένη Κυριακή στο Μαρμάρι της Εύβοιας.

 Ο γάμος τα είχε… όλα. 230 περίπου καλεσμένους οι οποίοι διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί λίγο πιο κάτω, το γλέντι που ακολούθησε ήταν… έξαλλο. 

Κάποια στιγμή σταμάτησαν οι πατροπαράδοτοι χοροί και ανέλαβαν οι Μέλισσες και ο Κώστας Δόξας. Το πάρτι ήταν ξέφρενο. 

Η νύφη πετούσε στα σύννεφα. Χορεύτρια γαρ δεν έχασε την ευκαιρία να δείξει και τις ικανότητές της στον χορό. Άρχισε να χορεύει breakdance, να ανοίγει τα πόδια της και να κυλιέται στο πάτωμα χωρίς να σκέφτεται ούτε το νυφικό ούτε τίποτα. 

Στον γάμο καλεσμένοι ήταν και ο Μύρωνας Στρατής με την Μαίρη Συνατσάκη.



Κουβέντες πεζοδρομίου για τις αφίσες ανάμεσα σε Μαρκόπουλο και Καπερνάρο στη Βουλή

Το κλίμα έντασης συνεχίζεται, όχι μόνο στους δρόμους, αλλά και εντός του κοινοβουλίου με τελευταίους πρωταγωνιστές του Κώστα Μαρκόπουλο της ΝΔ και Βασίλη Καπερνάρο των ΑΝΕΛ. Οι δυο άντρες είχαν θερμό επεισόδιο με ανταλλαγή χυδαίων εκφράσεων στο περιστύλιο του κοινοβουλίου.


Ο λόγος ήταν οι αφίσες που τοποθετούν στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Εύβοια που αποκαλούν τον κ. Μαρκόπουλο «προδότη» και τον καλούν να επιστρέψει την βουλευτική του έδρα στο κόμμα. Για αυτό ο κ. Μαρκόπουλος έχει καταθέσει μηνύσεις σε στελέχη της τοπικής οργάνωσης των ΑΝΕΛΛ.

Οι δύο άνδρες λοιπόν συναντήθηκαν στους διαδρόμους του κοινοβουλίου και εξελίχθη ο εξής διάλογος:

Βασίλης Καπερνάρος: Θα σου κάνουμε και εμείς μήνυση
Κώστας Μαρκόπουλος: Θέλετε πόλεμο;
Βασίλης Καπερνάρος: Θα σε γαμ.. Όπου σε βρίσκω θα σε γα..!
Κώστας Μαρκόπουλος: Είσαι πολύ μικρός για να το κάνεις. Εδώ δεν είναι Τρούμπα για να μιλάς έτσι. Αν είσαι μάγκας μπες στην Ολομέλεια και πες τα.

Νίκος Νικολόπουλος: "Σε πλήρης διάλυση η ΕΑΒ"


«Οι διαγωνισμοί της ΕΑΒ και οι Άραβες που…. δεν μιλούν αγγλικά», είναι ο τίτλος του νέου σκανδάλου που πήγε ήδη στη Βουλή από το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα, για το οποίο... υπάρχουν πολλές «σκοτεινές πτυχές» που χρίζουν διερεύνησης τόσο από δικαστικές αρχές, όσο και από το ΣΔΟΕ.

Πρόκειται – σύμφωνα με τη δημοσίευση στο Διαύγεια - για το Δημόσιο Ανοιχτό Μειοδοτικό Διαγωνισμό που προκήρυξε η ΕΑΒ Α.Ε, αρχικά την 8-11-2012 με τη Διακήρυξη Νο558 και που αφορά στην «Παροχή Υπηρεσιών Εκπαίδευσης με διάθεση Εκπαιδευτών προς υλοποίηση Προγραμμάτων».

Η διάρκεια της Σύμβασης θα ήταν για 2 έτη με μονομερές δικαίωμα της ΕΑΒ Α.Ε να παρατείνει τη Σύμβαση έως και ένα επιπλέον έτος.

Το ετήσιο προϋπολογιστικό κόστος της σύμβασης ανέρχεται σε 500,000€.

Τη Διακήρυξη υπογράφουν ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Υποστήριξης και ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.

Η Σύμβαση αφορά στην εξασφάλιση εκπαιδευτών για την παροχή εκπαίδευσης σε Άραβες Μηχανικούς Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων!

Όλα θα μπορούσε να πει κανείς ότι, θα ήταν νόμιμα και καλά με τη Σύμβαση αυτή, εάν δεν είχε καταλήξει άγονη για ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ η Σύμβαση της 08-11-2012.

Τα προσχήματα και οι προφάσεις από την επιτροπή της ΕΑΒ Α.Ε είναι πολλά – σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στα γραφεία του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ από ευσυνείδητους υπαλλήλους της ΕΑΒ ΑΕ - όπως πολλά, είναι και τα χρήματα που πληρώνει η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την υλοποίηση της εκπαίδευσης!

Το πιο παράδοξο από την όλη ιστορία είναι ότι, οι Άραβες Στρατιωτικοί Μηχανικοί Αεροσκαφών της Πολεμικής τους Αεροπορίας, βρίσκονται στην χώρα μας από τις αρχές Νοεμβρίου 2012 και οι «Φωστήρες» της ΕΑΒ Α.Ε, επικαλούνται ότι, το επίπεδο αγγλικών τους δεν είναι το κατάλληλο, γι’ αυτό και δεν έχουν αρχίσει την εκπαίδευση!!

Φυσικά, ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ δεν γίνεται στην Πολεμική Αεροπορία των Η.Α.Ε – πολλώ δε μάλλον στην αντίστοιχη Πρεσβεία τους – για το «χάλι» των ιθυνόντων της ΕΑΒ Α.Ε!!!!

Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα συμβάν που εκθέτει όχι ΜΟΝΟ την εταιρεία και τη δυνατότητα βιωσιμότητάς της, αλλά και τη χώρα ολόκληρη έναντι των Αράβων Επενδυτών που ο Έλληνας Πρωθυπουργός σχεδόν καθημερινά διακηρύσσει ότι, αναμένονται εξ ανατολών!!!

Σύμφωνα με τα αναρτημένα στο Διαύγεια στοιχεία, αλλά και από τις καταγγελίες των πολιτών, προκύπτουν τα παρακάτω στοιχεία:

Α) Η ΕΑΒ Α.Ε την 08-11-2012 διακηρύσσει τον διαγωνισμό με αριθμό Νο 558, για την προαναφερθείσα εκπαίδευση, αναζητώντας Εκπαιδευτές σύμφωνα με τα standards του Παγκόσμια αναγνωρισμένου οργανισμού της EASA και σύμφωνα με το PARt-66, που τελικά κηρύσσεται ΆΓΟΝΟΣ!!

Β) Τον Απρίλιο του 2012 επαναπροκηρύσσει νέο διαγωνισμό σε συνέχεια του πρώτου με Νο 525, που κι αυτός καταλήγει ΆΓΟΝΟΣ, τον Μάιο του τρέχοντος έτους!!!

Γ) Η ΕΑΒ Α.Ε έχει προκηρύξει και «τρέχει» νέος διαγωνισμός για την ίδια Σύμβαση έργου!!!

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες των τεχνοκρατών του τομέα τεκμηρίωσης του «ΧΡΙ.Κ.Ε», στον πρώτο διαγωνισμό έλαβαν μέρος ΕΠΤΑ συνολικά Ε.Ε & Ο.Ε Εταιρείες – για αρκετές από τις οποίες υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το εάν και κατά πόσο είχαν διαθέσιμους εκπαιδευτές για να υλοποιήσουν τη Σύμβαση με την ΕΑΒ Α.Ε – και τελικά, η επιτροπή της ΕΑΒ Α.Ε έκρινε ότι

ΚΑΜΜΙΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!!

Στο δεύτερο διαγωνισμό, ανταποκρίθηκαν μόλις ΤΡΕΙΣ εταιρείες – ήταν σ’ εκείνες που συμμετείχαν στον πρώτο διαγωνισμό, δηλαδή επανήλθαν στο διαγωνισμό παρότι είχαν απορριφθεί αρχικά – και οι οποίες πάλι απορρίφθηκαν από την επιτροπή της ΕΑΒ Α.Ε, διότι πάλι δεν έχουν τους κατάλληλους εκπαιδευτές, εξ’ άλλου ο Γ.Γ. του ΧΡΙΚΕ κ. Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας στα ΜΜΕ για το νέο σκάνδαλο της ΕΑΒ μεταξύ άλλων είπε:

«Σήμερα, ήδη «τρέχει» νέος διαγωνισμός για την ίδια Σύμβαση Έργου και, σύμφωνα με πληροφορίες, πάλι έχουν δηλώσει συμμετοχή ΔΥΟ από τις ήδη γνωστές εταιρείες!!!

Πληροφορούμενος κανείς όλα τα παραπάνω, θα μπορούσε να αναρωτηθεί, γιατί συνεχώς μειώνονται οι ενδιαφερόμενες εταιρείες και μάλιστα είναι κάποιες από τις 7 αρχικά ενδιαφερόμενες;

Τι επιδιώκεται;

Με ποια νέα κριτήρια αυτές επανέρχονται στους διαγωνισμούς;

Με ποια κριτήρια λοιπόν η ΕΑΒ ΑΕ, αφού απέκλεισε και τις 7 αρχικά αιτηθείσες εταιρείες βγάζει τροποποίηση της Διακήρυξης Νο 558 – όπως το συνημμένο έγγραφο – και μετά προκηρύσσει νέο δεύτερο διαγωνισμό.

Στο δεύτερο διαγωνισμό, προσέρχονται 3 εταιρείες που παρά την τροποποίηση, δεν τα καταφέρνουν να πάρουν το διαγωνισμό και πάλι αυτός κηρύσσεται άγονος!!

Τώρα έχει ξαναπροκηρυχθεί νέος διαγωνισμός και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ΜΟΝΟ ΔΥΟ Εταιρείες από τις αρχικές ΕΠΤΑ.

Οι λόγοι που αποκλείστηκαν από τον πρώτο κιόλας διαγωνισμό ΔΥΟ αρκετά σοβαρές και με κατάλληλο προσωπικό εταιρείες είναι τουλάχιστον αστείοι!!!

Πάντως, από τις ΔΥΟ ενδιαφερόμενες που «τρέχουν» τον τρίτο διαγωνισμό, μια εξ αυτών, λέγεται ότι, ο ιδιοκτήτης έχει τα γραφεία της προσωπικής του εταιρείας στο Διαμέρισμα της οικείας του…..

Δεν ξέρουμε εάν εκεί εκπαιδεύει και τους εκπαιδευτές που προτίθεται να διαθέσει για την υλοποίηση του προγράμματος με την ΠΑ των ΗΑΕ!!!!».

ΣΤΗΝ ΕΑΒ καλά θα κάνουν να προσέξουν το ζήτημα.

Ο κ. Νικολόπουλος κατέληξε ως εξής:

«Σε κάθε περίπτωση, η σύμβαση αυτή χρίζει ιδιαίτερης έρευνας και οι πολιτικοί προϊστάμενοι της ΕΑΒ Α.Ε καλά θα κάνουν να ρίξουν μια ματιά στο συγκεκριμένο ζήτημα, γιατί εκτός από το ότι εκτίθεται η χώρα μας διεθνώς – και ιδιαίτερα στους Άραβες επενδυτές – μάλλον…..τρέχουν και κάποιες ρήτρες…..και δεν είναι το επίπεδο των αγγλικών των Αράβων το πρόβλημα!!!!

Πάντως, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν φθάσει στο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα Ελλάδος, μέσα στους εκπαιδευόμενους, υπάρχει και ο κατάλληλος Άραβας που δίνει ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ στο Ντουμπάι!!!!

Καλό θα ήταν να ψαχθούν πολύ σοβαρά όλοι οι υπεύθυνοι, γιατί η ΕΑΒ Α.Ε είναι εταιρεία και εάν τρέχουν ρήτρες…..βλέπουμε να την παίρνουν για ένα κομμάτι ψωμί οι Άραβες!!!!

Β. Αποστόλου: O λαός της Εύβοιας έχει τη θέληση και τη δύναμη να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον

Ο Β. Αποστόλου με αφορμή τη συμμετοχή  του στη  κινητοποίηση των  εργαζομένων της Χαλκίδας δήλωσε τα παρακάτω: 


«Η κινητοποίηση με τη μαζικότητα και την αγωνιστικότητα της έδειξε ότι ο λαός της Εύβοιας  έχει τη θέληση και τη δύναμη να διεκδικήσει  ένα καλύτερο μέλλον. 

Στηρίζουμε  των αγώνα των εργαζομένων  της Εύβοιας που έχει στόχο  την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, γιατί πιστεύουμε ότι ενωμένοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μαζί με τους άνεργους θα δημιουργήσουν τις πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις για την ανατροπή της σημερινής συγκυβέρνησης και για μια νέα πορεία της χώρας.»

ΛΑΡΚΟ: 4ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή και κλείσιμο της εθνικής οδού

Να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια. 


Τα σωματεία των εργαζομένων προκήρυξαν 4ωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Παρασκευή και παράλληλα κλείσιμο της εθνικής οδού στο ύψος του Μαρτίνου για 2 ώρες.

Οι εργαζόμενοι μάλιστα στην ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν το capital.gr και τον δημοσιογράφο Χρήστο Κώνστα για ανάρτησή τους.


VIDEO - Εργαζόμενοι και άνεργοι έδωσαν ραντεβού στο συλλαλητήριο της Χαλκίδας


Εργαζόμενοι και άνεργοι έδωσαν ραντεβού στο συλλαλητήριο της Χαλκίδας και κατάφεραν να συνδυάσουν τον αγωνιστικό τους πνεύμα με την διαμαρτυρία για το νεοφασισμό.


Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ευβοίας, (Δήμος, Νοσοκομειακοί, Εφοριακοί, Μηχανικοί Δημοσίου, Νοσοκομειακοί Γιατροί, Υπάλληλοι Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας κτλ.), τα σωματεία του Σέλμαν, Νεοσέτ, Τσιμέντα Χαλκίδας, Ιντερκέμ, πρώην Τσαούσογλου, Λάρκο, Ξενοδοχοϋπάλληλοι, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι Νομού Ευβοίας Χειριστών, Συντηρητών κα.

Ακόμα συμμετείχαν μαθητές σχολείων που τελούν υπό κατάληψη, το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας, το ΟΥΛΑΛΟΥΜ κ.α.

Παρούσα και η βουλευτής των ΑΝ. ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Ραχήλ Μακρή, που μαζί με τους απεργούς πορεύτηκε από το Διοικητήριο που είναι σε κατάληψη μέχρι την παλιά γέφυρα.

(Φωτό και βίντεο από eviaportal)

Το Εργατικό Κέντρο για την κατάληψη: "Τελείωσαν τα ψέματα, ήρθε η ώρα της ανατροπής"

"Διανύουμε τη 2η εβδομάδα κατάληψης και καθημερινά προστίθενται  κοινωνικές ομάδες, όπου όλοι μαζί βροντοφωνάζουν  ότι τελείωσαν τα ψέματα, ήρθε η ώρα της ανατροπής"


Το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία της Εύβοιας (ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ, ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (ΑΓΕΤ), ΙΝΤΕΡΚΕΜ , ΜΗΧΑΝΙΚΗ (πρ.Τσαούσογλου), ΛΑΡΚΟ, ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ, ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ, ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ κ.λ.π.), προχώρησαν σε κατάληψη  του Διοικητηρίου της Περιφέρειας της Εύβοιας, απαιτώντας επαναλειτουργία των εργοστασίων του Νομού μας και σταμάτημα του ξεπουλήματος  των κερδοφόρων επιχειρήσεων της χώρας.

Την κατάληψη στηρίζει έμπρακτα και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ ΕΥΒΟΙΑΣ, με σχεδόν όλη την δύναμη των Σωματείων της,  (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΔΗΜΟΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ, ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ  κ.λ.π.)

Διανύουμε τη 2η εβδομάδα κατάληψης και καθημερινά προστίθενται  κοινωνικές ομάδες, όπου όλοι μαζί βροντοφωνάζουν  ότι τελείωσαν τα ψέματα, ήρθε η ώρα της ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών τους, το οργανωμένο σχέδιο των εργοδοτών που «κλείνουν» την μία επιχείρηση πίσω από την άλλη και από την  άλλη κρατούν τις άδειες λειτουργίας τους, των Λιμενικών Εγκαταστάσεων , Λατομείων κ.λ.π.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ.
Οι εργαζόμενοι είναι όμηροι – αιχμάλωτοι σε επιχειρήσεις φαντάσματα, που  τους  οφείλουν δεδουλευμένα κ.λ.π. από (8) μήνες έως (21) μήνες, δόσεις αποζημιώσεων και στέλνονται στον καιάδα της φτώχιας, της ανέχειας, της εξαθλίωσης.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα και τα συνδικάτα, θα συνεχίσουν τον Αγώνα τους πιο δυναμικά, ενωτικά και μαζικά, μέχρι την ανατροπή της πολιτικής που στραγγαλίζει το δικαίωμα στη δουλειά, στα κοινωνικά αγαθά, στην υγεία και εντέλει στην ίδια τη ζωή και αξιοπρέπεια.
Ηρθε η ώρα, ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, να συσπειρώσουμε  τον αγώνα και η σπίθα  που  άναψε στην Εύβοια αλλά από ότι φαίνεται σε  όλη την Ελλάδα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις και να την φουντώσουμε τη φωτιά, ώστε να κάψουμε τις μνημονιακές πολιτικές τους.
Σας καλούμε να προβείτε στις ανάλογες δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, για να σταματήσουμε επιτέλους αυτούς που σπρώχνουν τη χώρα στο γκρεμό βίαια και βασανιστικά τους Έλληνες εργαζόμενους.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΛΙΓΟΙ»
ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ.
                                        Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                               Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ

Νάνσυ Κουρέλλου: Προστάτιδα εγκαταλελειμμένων αλόγων

Παράτησε τη ζωή στην Αθήνα και τις μικρές πολυτέλειές της, για να σώσει έξι εγκαταλελειμμένα άλογα, που στην πορεία έγιναν επτά. Η οικονομική κρίση έχει αφήσει (και) πολλά άλογα κυριολεκτικά στο δρόμο.


Bρίσκω τη Νάνσυ σε ένα παραθαλάσσιο χωριό στη βόρεια Εύβοια. Μόλις έχει τελειώσει το τάισμα και καθαρίζει. Η «εισβολή» μου δεν περνάει απαρατήρητη από την αγέλη. Πρώτος ο αρχηγός θα έρθει δίπλα μου, να με μυρίσει, να με κοιτάξει στα χέρια, μήπως εκεί κρύβεται κάποια λιχουδιά. Η ευτυχής ανακάλυψη ενός καρότου θα οδηγήσει και τα υπόλοιπα δίπλα μου. Φιλικά και χαδιάρικα, θυμίζουν σκυλιά σαλονιού και όχι τα περήφανα, απόμακρα άλογα του National Geographic.

Η ευτυχής μαμά καμαρώνει για τη γνωριμία. Η Νάνσυ Κουρέλλου δεν είναι μια συνηθισμένη εκπαιδεύτρια ιππασίας. Είναι περισσότερο μια Μητέρα Τερέζα, που αποφάσισε να σώσει έξι άλογα.

«Γνωρίζω αυτά τα άλογα δεκατρία χρόνια. Τότε που ζούσαν στις εγκαταστάσεις ενός ιππικού ομίλου στη βόρεια Εύβοια κι εγώ εργαζόμουν για ένα διάστημα εκεί ως εκπαιδεύτρια ιππασίας. Σταδιακά και όχι χωρίς επιπτώσεις –πολλά έχασαν τη ζωή τους, μερικά αντιμετώπισαν ουσιαστικά προβλήματα υγείας, όλα ήταν υποσιτισμένα– η ιδιοκτησία έπαψε να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της, μέχρι που έγινε έξωση σε ιδιοκτήτη και άλογα κι εκείνα βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα. Έτσι, περιήλθαν στην ιδιοκτησία μου» λέει χωρίς ένταση, απογοητευμένη για όσα πέρασαν και στενοχωρημένη για τα υπόλοιπα άλογα του ιππικού ομίλου που «χάθηκαν».

Ήταν τότε, το 2011, που εγκατέλειψε την Αθήνα και τις δραστηριότητές της εδώ για να ζήσει δίπλα τους και να τα φροντίσει. «Ο ιππικός όμιλος βρισκόταν μέσα σε δασικό χώρο, έκτασης 17 στρεμμάτων, με παλιά κτίσματα που είχαν υποχωρήσει και καταστραφεί από φυσικές φθορές, χωρίς ρεύμα. Εγώ έμενα σε ένα τροχόσπιτο που βρήκα εκεί παρατημένο. Τις προηγούμενες χρονιές έμενα μαζί τους σε σκηνή» λέει με φυσικότητα, που όμως προκαλεί, πέρα από έκπληξη, ανησυχία. Πώς μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος στο δάσος; «Ναι, είναι ταλαιπωρία» προλαβαίνει τις σκέψεις μου. «Αυτονόητα πράγματα, όπως ένα ζεστό ντους, για εμένα ήταν ολόκληρη διαδικασία. Το καλοκαίρι φυσικά ήταν πιο εύκολα. Ας πούμε, ένα μεγάλο πλαστικό βαρέλι που τοποθέτησα ψηλά και σύνδεσα με ένα λάστιχο ήταν ο αυτοσχέδιος θερμοσίφωνάς μου, με νερό που ζέσταινε ο ήλιος».

Το Σεπτέμβριο που μας πέρασε μια δικαστική απόφαση όρισε ουσιαστικά τα άλογα ανέστια. Κι ενώ το αδιέξοδο ήταν κοντά, η Νάνσυ Κουρέλλου στάθηκε τυχερή, όταν μια φίλη τής παραχώρησε τις εγκαταστάσεις του παλιού εργοστασίου της οικογενειακής επιχείρησης. Όχι όμως για πολύ. Μια νέα «έξωση» την έφερε πίσω στο βουνό, σε έναν προσωρινά ενοικιαζόμενο χώρο, μέχρι να βρουν νέα λύση.

«Είμαστε τσιγγάνοι τα άλογα κι εγώ» λέει την ώρα που μια νεαρή φοράδα τής «καθαρίζει» τα μαλλιά από κάποια άχυρα που είχαν βρει καταφύγιο στις μπούκλες της. Ξανά πίσω στη βόρεια Εύβοια μπορούν τουλάχιστον να βγάζουν κάποια χρήματα πραγματοποιώντας τουριστικούς περιπάτους στο δάσος και τη θάλασσα. Η τουριστική περίοδος, όμως, δεν κρατάει πολύ και σύντομα η Νάνσυ Κουρέλλου και τα άλογά της θα χρειαστεί να ψάξουν και πάλι νέο χώρο για να μείνουν.

«Θα ήθελα να βρούμε ένα χώρο όπου να μην είναι κλεισμένα σε μπουντρούμια. Μπορεί να πείνασαν και να επιβίωσαν μόνο έξι, αλλά γεννήθηκαν και μεγάλωσαν ελεύθερα. Ζουν όλα μαζί, σαν μια αγέλη, ελεύθερα να κάνουν τις αρχηγίες τους, να παίξουν και να μαλώσουν, να ερωτευτούν, να κυλιστούν στο χώμα, να βοσκήσουν, χωρίς να υποφέρουν από καταναγκαστική εργασία ή υποχρεωτική εκγύμναση. Είναι χαρούμενα άλογα, κι ας πέρασαν πολλά και δύσκολα, και αυτό παλεύω να διατηρήσω».

Η στατιστική των φιλοζωικών σωματείων επιβεβαιώνει πως τα εγκαταλελειμμένα άλογα είναι το νέο «trend». Ιδιοκτήτες, που δεν μπορούν πλέον να συντηρούν τα άλογά τους, προτιμούν να τα παρατάνε, συχνά δεμένα, σε ένα χωράφι. Άλογα και γαϊδουράκια είναι τα νέα αδέσποτα ζώα.

«Όταν άρχισα να διαπιστώνω πως η αδιαφορία αυξάνεται και το πρόβλημα επιδεινώνεται, ζήτησα βοήθεια από φιλοζωικά σωματεία που ασχολούνται με άλογα. Λόγω κρίσης δεν είχαν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν και τα έξι. Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να προσπαθήσουν να τα δώσουν για υιοθεσία, δεδομένου πως τα περισσότερα είναι νεαρά. Αυτά, όμως, μεγάλωσαν μαζί και ήθελα να μείνουν μαζί. Δεν είχα και πολλές εναλλακτικές, πέρα από το να ξεχάσω τη ζωή μου όπως τη ζούσα και να φτιάξω νέα δίπλα τους» λέει η Νάνσυ για μια απόφαση που δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη σκέψη.

«Είναι ευαίσθητα ζώα, χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση. Έχουν και πολλές ιατροφαρμακευτικές ανάγκες. Μια φορά το χρόνο κάνουν εμβόλια, κάθε σαράντα μέρες εξονυχισμό, κάθε έξι μήνες αποπαρασιτισμό, δύο φορές το χρόνο πρέπει να τροχίζονται τα δόντια τους, πρέπει να ψεκάζονται για τις μύγες, τις κάμπιες». Όλα έχουν και το αντίστοιχο κόστος. «Μόνο οι τροφές για κάθε ένα κοστίζουν 1.000 ευρώ το χρόνο». Και πώς μια γυναίκα, 36 ετών, με μηδενικά εισοδήματα και χωρίς απασχόληση καταφέρνει να τα συντηρεί; «Όλοι αυτό με ρωτάνε “πώς τα βγάζεις πέρα οικονομικά;”. Η απάντηση είναι “κάνω έρανο...”. Υπάρχουν και πολλοί εθελοντές, βασικά φίλοι, ένας σταθερός κύκλος, που έρχονται και βοηθούν. Αν είχα ένα μόνιμο χώρο, όλα θα ήταν ευκολότερα. Ή αν έβρισκα εικονικούς αναδόχους. Ίσως θα μπορούσα να κάνω και κάποια μαθήματα ιππασίας ή έχοντας το κεφάλι μου ήσυχο να αρχίσω και πάλι να εργάζομαι ως γυμνάστρια. Στο βουνό είναι ιδανικά για τα άλογα, αλλά δυστυχώς δεν έχω τα χρήματα να νοικιάζω έναν τέτοιο χώρο όλο το χρόνο». Ειδικά ένα χώρο χωρίς εγκαταστάσεις, όπως είναι τώρα, με περίφραξη που έφτιαξε μόνη της με την πολύτιμη βοήθεια του συντρόφου της, Νίκου, χωρίς ρεύμα, με νερό από ένα γειτονικό πηγάδι και χωρίς στέγη για το δικό τους κεφάλι.

Τα αποθέματα δύναμης και συμπόνιας φαίνεται να μην εξαντλούνται όσον αφορά τη Νάνσυ Κουρέλλου. «Πριν έξι μήνες κάποιοι που με γνώριζαν με ενημέρωσαν για ένα ταλαιπωρημένο, παρατημένο άλογο που σίγουρα θα πέθαινε. Είχε παραιτηθεί και το ίδιο από τη ζωή. Είχε σάπιες οπλές και ήταν υποσιτισμένο. Να το άφηνα στην τύχη του; Τώρα, μετά από εντατική θεραπεία και ειδική διατροφή, περιμένουμε να βγουν τα νέα νύχια. Θέλει πολλή φροντίδα και τάισμα για να δυναμώσει» λέει για το έβδομο άλογο, που έγινε το νέο μέλος της ομάδας της. Ευτυχώς οι κτηνίατροι, γοητευμένοι από το έργο και την προσπάθειά της, πάντα χρεώνουν μόνο για τα απαραίτητα.


«Είναι ο σκοπός μου αυτός πλέον, να είναι αυτά τα ζώα ευτυχισμένα. Όχι μόνο τα άλογα, αλλά και τα τρία αδέσποτα σκυλάκια που έχω μαζέψει και κάποιες κοτούλες που έσωσα από ένα εκτροφείο. Θέλω να είναι ευτυχισμένα. Κι όταν είναι εκείνα, είμαι κι εγώ. Δεν μπορώ να τα αφήσω, να πάω στα νησιά διακοπές. Σίγουρα έχω στερηθεί πολλά πράγματα που θεωρούνται βασικά. Δεν συζητάω μόνο για το ρεύμα ή να μην κοιμάσαι σε κανονικό κρεβάτι, αλλά να μην πηγαίνω διακοπές, να μην ψωνίζω για εμένα, να μην πηγαίνω ποτέ κομμωτήριο, ούτε για τα βασικά. Αυτά σιγά σιγά εξαφανίστηκαν από τη ζωή μου. Δεν τα στερήθηκα μονομιάς, όλα μαζί. Σταδιακά έγιναν. Ένα ένα. Ας πούμε, όταν κατάλαβα πως το να έχω και να συντηρώ αυτοκίνητο στερεί χρήματα από τα άλογα, το πούλησα. Προτιμώ να αγοράσω εμβόλια για τα άλογα, παρά ένα ζευγάρι παπούτσια».

Μια συνειδητή απόφαση που, έστω κι αν προέκυψε αναγκαστικά, διαμόρφωσε ένα νέο τρόπο ζωής και δημιούργησε μια ετερόκλητη οικογένεια.«Το πιο μεγάλο σε ηλικία άλογο είναι ένα ελληνικό άλογο Πίνδου, 28 ετών. Τη γνώρισα όταν ήταν 15 ετών και δεν ξέρω τι έκανε πριν. Κάτι ύποπτο, πάντως, γιατί έχει ακόμα φοβίες και ανασφάλειες. Ο αρχηγός της αγέλης είναι ένας μονόφθαλμος, ευνουχισμένος επιβήτορας. Είναι αυτός που προσέχει όλα τα άλογα. Δίπλα του μια φοραδίτσα 8 ετών, που είναι η αρχηγίνα. Είναι αρκετά ζωηρή και λίγο άγρια. Ανεκπαίδευτη, αλλά πολύ έξυπνη. Ένα διάστημα που είχα πρόβλημα στο πόδι μου και κούτσαινα, διαπίστωσα πως αντέγραφε το βηματισμό μου και κούτσαινε κι εκείνη. Άλλες φορές, όταν την οδηγώ και θεωρεί πως πηγαίνω αργά, έρχεται και με σπρώχνει» περιγράφει η Νάνσυ με στοργή μια φοράδα από τα βασικά μέλη της αγέλης.

Αυτά τα άλογα δεν έχουν χωριστεί ποτέ και είναι αυτό που κάνει την ιστορία τους μοναδική. «Έχουν το κάθε ένα ξεχωριστή προσωπικότητα, αλλά μόνο όλα μαζί λειτουργούν καλά. Είναι πολύ σκανδαλιάρικα. Τους αρέσει να το “σκάνε” και να πηγαίνουν βόλτα στη θάλασσα, όποτε είμαστε στο χωριό» λέει η τροφός τους καμαρώνοντας για την ασίγαστη παιχνιδιάρικη διάθεσή τους.

«Ξέρεις, είμαστε αυταρχικοί εμείς οι άνθρωποι. Λέμε “για να μάθει το κυνηγόσκυλο να υπακούει, πρέπει να είναι αλυσοδεμένο”. Διαφωνώ. Υπάκουα ζώα είναι τα ζώα που αγαπούν και όχι φοβούνται το αφεντικό τους. Εγώ δεν έχω ατσάλινους κανόνες πειθαρχίας. Μου έχουν εμπιστοσύνη και δεν χρειάζεται να δίνω αυστηρές εντολές ή να κρατάω μαστίγιο. Δεν είναι καταπιεσμένα άλογα. Τρέχουν πολύ, βόσκουν πολύ, λερώνονται πολύ, κυλιούνται στα χόρτα και τα χώματα».

Εκείνη, όμως, είναι ευτυχισμένη; «Τα άλογα έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Όπως όλα τα ζώα. Μας ηρεμούν. Άτομα με ειδικές ανάγκες δίπλα στα ζώα επωφελούνται. Όπως και τα παιδιά με νοητική υστέρηση. Η κίνηση και ο ρυθμός του αλόγου τούς κάνουν πολύ καλό. Έχω δει κοριτσάκι 10 ετών με νοητική υστέρηση και σπονδυλική μέση που θύμιζε τελικό s, πάνω στο άλογο να μεταμορφώνεται σε παιδί με συνείδηση, που μπορεί να απαντήσει σε απλές ερωτήσεις και να στέκεται καμαρωτό σαν αμαζόνα. Ένα μικρό θαύμα. Το όνειρό μου είναι οι άνθρωποι να μπορούν να θαυμάζουν τα ζώα για το μεγαλείο και την ομορφιά τους. Να πάψουν να τα εκμεταλλεύονται και να αντιληφθούν τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει η συντροφιά τους».

Πώς προέκυψαν όλα αυτά; «Πάντα είχα επαφή με ζώα. Από τότε που πήραμε τον πρώτο μας σκύλο, την Ντένα, όλη η οικογένεια γίναμε σταυροφόροι των αδέσποτων. Επιστρέφαμε από το σχολείο με την αδελφή μου και η μητέρα μου, αντί να βάλει σε εμάς φαγητό, μας έδινε σακούλες με τροφή για να πάμε να ταΐσουμε τα αδέσποτα της πλατείας. Όλοι μας είμαστε ιδρυτικά μέλη του Σωματείου Φίλοι των Ζώων Ηρακλείου Αττικής και με περηφάνια μπορώ να πω ότι ο δήμαρχος Παντελής Βλασσόπουλος και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γιάννης Κεσκκινίδης εμπιστεύτηκαν τα φιλοζωικά σωματεία και κατάρτισαν πρόγραμμα για στείρωση, εμβολιασμό και φροντίδα των αδέσποτων ζώων».

Διακόπτω τον ενθουσιασμό της, για να σημειώσω το προφανές. Άλλο πράγμα ένας αδέσποτος σκύλος, διαφορετικό ένα άλογο. «Ναι, μου το λένε και οι γονείς μου αυτό» λέει γελώντας «το παρατράβηξα εγώ. Και κάθε φορά που φτάνουμε σε αδιέξοδο, μου πετάνε και ένα “παράτησέ τα, δεν θα τα καταφέρεις, καταστρέφεις τη ζωή σου”, αλλά μόνο όταν μας πιάνει απελπισία, γιατί κατά τα άλλα με στηρίζουν έμπρακτα. Ειδικά η αδελφή μου και οι φίλοι μου. Δεν έχω φίλους που δεν αγαπούν τα ζώα. Και χωρίς τη βοήθεια του Νίκου, που έχει ταβέρνα στο χωριό, του άλλου του Νίκου, που επίσης παράτησε τη ζωή του και είναι εδώ, του δασκάλου του χωριού, του Κωστή, του Παναγιώτη, της Ίλσε, της Μαντούς, της Έλενας, δεν θα τα είχα καταφέρει. Δεν είναι μόνο η δουλειά που έχουν ρίξει ή η προσπάθεια που κάνουν για να βρούμε κάθε φορά χρήματα, είναι η ψυχολογική υποστήριξη και η αγάπη που μου προσφέρουν». Δεν έχει αφήσει, όμως, και κάποιους πίσω; «Έχω χάσει επαφή με ανθρώπους που αγαπώ. Δεν μπόρεσα, ας πούμε, να βρεθώ στο γάμο του πιο παλιού μου φίλου, δεν έχω καταφέρει ακόμα να δω το μωρό της παιδικής μου φίλης ή δεν επισκέπτομαι όσο θα ήθελα τη γιαγιά μου, που πλέον έχει άνοια και είναι ακίνητη, αλλά όλοι σέβονται την απόφασή μου και στο τέλος βρίσκουμε τρόπο να βρισκόμαστε. Άλλωστε, ποιος δεν θέλει να έρθει να παίξει με τα άλογα;».

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ

Η θλιβερή ιστορία του πύργου του Δροσίνη

Οψεις του πύργου Δροσίνη, στο χωριό Γούβες της βόρειας Εύβοιας. Η εγκατάλειψη είναι φανερή.

Στις Γούβες Ευβοίας, το σπίτι του παππού του ποιητή είχε γίνει προ ετών ένα μικρό μουσείο που τώρα το πνίγει η εγκατάλειψη.


Της Ολγας Σελλά / kathimerini.gr

Στη βόρεια Εύβοια, στο χωριό Γούβες, υπάρχει ένα παλιό αρχοντικό που δεσπόζει στο τοπίο, με δύο θολωτούς πυργίσκους να το αγκαλιάζουν. Στην περιοχή είναι γνωστό ως «ο πύργος του Δροσίνη», εννοώντας τον ποιητή, πεζογράφο και δημοσιογράφο που τόσα πρόσφερε στα ελληνικά γράμματα. Το κτίσμα, ο πύργος, ανήκε στον παππού του ποιητή, αλλά οι γνωρίζοντες λένε ότι τον είχε επισκεφθεί και ο Γεώργιος Δροσίνης, ίσως για να περάσει τα καλοκαίρια του ή για να απομονωθεί γράφοντας.

Οι τοπικοί άρχοντες που γνώριζαν τη μικρή ιστορία αυτού του κτιρίου που βρίσκεται στο χωριό τους κάποια στιγμή θέλησαν να διασώσουν την αύρα περισσότερο, κι όχι τόσο τα ντοκουμέντα, μια που δεν ήταν πολλά. Οπως μας πληροφορούν κάτοικοι της περιοχής, κάποια έγγραφα, φωτογραφίες, μικροαντικείμενα. Πάντως ήθελαν να συνδέσουν ένα κομμάτι της ιστορίας της λογοτεχνίας με τον τόπο τους κι έφτιαξαν, όπως μπορούσαν, ένα μικρό μουσείο.

Τα χρόνια πέρασαν και φαίνεται ότι σιγά σιγά η διάθεση ατόνησε. Ισως και να έλειψαν οι οραματιστές. Ετσι, σήμερα, οι επισκέπτες το πρώτο που αντικρίζουν φτάνοντας στο χωριό Γούβες και βλέποντας τον πύργο Δροσίνη, είναι ένα πανό να κρέμεται από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου με τη λέξη «ΒΟΗΘΕΙΑ»!

Πρόσφατοι επισκέπτες της περιοχής περιγράφουν μια μικρή εγκατάλειψη του κτιρίου, στο οποίο δεν υπάρχει ούτε καν κλειδαριά, αλλά υπάρχει οπωσδήποτε η δυνατότητα και η ευκαιρία σε όποιον το επιθυμεί να μπει μέσα χωρίς κανέναν έλεγχο. Το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι ότι ο ξύλινος εξώστης της πέτρινης σκάλας είναι έτοιμος να καταρρεύσει (όποιος δεν το γνωρίζει ίσως να βρεθεί σε κίνδυνο αν θελήσει να περιηγηθεί στον πύργο). Οσοι επέλεξαν να μπουν είδαν προφανή εγκατάλειψη στο εσωτερικό του κτιρίου.

Ισως ο καλλικρατικός δήμος στον οποίο ανήκει το χωριό Γούβες να έχει άλλες προτεραιότητες και πολλά μέτωπα ανοικτά. Πράγματι είναι δύσκολες εποχές για να ζητάμε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση να επενδύσει στον πολιτισμό. Μήπως όμως η διάσωση αυτού του κτιρίου θα μπορούσε να ευαισθητοποιήσει ιδιώτες χορηγούς και ανθρώπους που έχουν ιδέες και διάθεση να αξιοποιηθεί ένα ξεχωριστό κτίριο, που αποτυπώνει το ύφος και το πλαίσιο μιας άλλης εποχής; Ισως θα μπορούσε και ο πύργος Δροσίνη να μιμηθεί άλλους αντίστοιχους χώρους σε διάφορα μέρη της ελληνικής περιφέρειας που αναζωογόνησαν τις περιοχές τους και συνέδεσαν το όνομά τους με σημαντικά γεγονότα του σύγχρονου πολιτισμού.

Ο Γεώργιος Δροσίνης συνέδεσε το όνομά του κυρίως με την Αθήνα (γεννήθηκε στην Πλάκα το 1859), παρότι η καταγωγή του ήταν από το Μεσολόγγι. Υπήρξε διευθυντής του περιοδικού «Εστία» από το 1889 ώς το 1897 και αφιέρωσε πολύ από τον προσωπικό του χρόνο στις σχολικές βιβλιοθήκες (τις ίδρυσε το 1901 και το 1908 ίδρυσε το εκπαιδευτικό μουσείο). Συνέδεσε με πολλούς τρόπους την πορεία του με την εκπαίδευση και συνέβαλε στη σύνταξη του Ιστορικού Λεξικού της Ελληνικής Γλώσσας. Το 1926 έγινε τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Μήπως το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας θα μπορούσε να δώσει μια ξεχωριστή νότα στο σπίτι που συνδέεται μ’ έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με αφοσίωση το πνεύμα και την εκπαίδευση;

Χαλκίδα: Εφιάλτης για σερβιτόρα - Οι προθέσεις του πυροσβέστη δεν ήταν αθώες...

Η νεαρή σερβιτόρα παγιδεύτηκε επειδή όπως είπε στους αστυνομικούς, ο πυροσβέστης ήταν φίλος του πατέρα της...


Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε μία 28χρονη κοπέλα στην Χαλκίδα, που εργάζεται σαν σερβιτόρα σε γνωστή καφετέρια της πόλης. Όπως καταγγέλνει, ο 45χρονος πυροσβέστης επισκέφθηκε την καφετέρια πριν λίγα βράδια και έμεινε εκεί μέχρι το ξημέρωμα.

Την ώρα που σχόλαγε η 28χρονη, προθυμοποιήθηκε να την πάει στο σπίτι της, το οποίο βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Χαλκίδα και εκείνη δέχτηκε. "Τον εμπιστεύτηκα καθώς ήταν φίλος του πατέρα μου" λέει η νεαρή σερβιτόρα, αλλά ο 45χρονος την ώρα της διαδρομής έστριψε ξαφνικά σε ερημική τοποθεσία και τότε ξεκίνησε ο εφιάλτης για την νεαρή κοπέλα.

Σύμφωνα με το eviazoom, αφού πάρκαρε ψηλά στην ερημιά, κλείδωσε το αυτοκίνητο και άρχισε να της σκίζει τα ρούχα, χτυπώντας της στην συνέχεια στο κεφάλι. Ακολούθησε πάλη αλλά η 28χρονη κατάφερε στο τέλος να ξεφύγει, πείθοντας τον πυροσβέστη να την πάει στο σπίτι της για να κάνουν εκεί έρωτα.

Μόλις μπήκαν στην πολυκατοικία άρχισε να φωνάζει και ο 45χρονος εξαφάνισθηκε, ενώ μετά από λίγη ώρα πήγε στην Ασφάλεια Χαλκίδας μαζί με τον πατέρα της, για να καταγγείλει το γεγονός. Οι αστυνομικοί αναζητούν δράστη, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και ξυλοδαρμό.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...