Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Αναγνωστάκης: “Αναζήτηση ευθυνών για τη διανομή σάπιων φρούτων σε σχολεία".


Ο βουλευτής  της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, σχετικά με τα απανωτά κρούσματα  σάπιων φρούτων σε σχολεία, με προορισμό  τη διάθεσή τους σε μικρούς μαθητές, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

"Αυτές τις μέρες  βρίσκεται σε εξέλιξη το κοινοτικό  πρόγραμμα διανομής φρούτων στα σχολεία, ύψους περίπου 3 εκ. ευρώ, που υλοποιεί ως ανάδοχος η εταιρεία ΣΠΑΝΟΣ ΑΒΕΕΤ, με έδρα στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τις εταιρείες ΕΥΡΩΦΑΡΜ και ΑΛΜΜΕ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διανομή φρούτων σε 364.665 μαθητές, σε 3.522 δημοτικά σχολεία, στις 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Το τραγικό λοιπόν της  υπόθεσης είναι ότι με την έναρξη του προγράμματος, σημειώθηκαν απανωτά  κρούσματα σάπιων φρούτων στα  σχολεία της περιοχής Χαλκίδας και όχι μόνο. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, αφού αφορά τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια μικρών μαθητών. Το γεγονός είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο.

Οι δε δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, που κάνει  λόγο για μεμονωμένο περιστατικό  και προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες στους εκπαιδευτικούς, είναι τουλάχιστον άστοχες και απρεπείς. Ο κ. Υπουργός έπρεπε να γνωρίζει ότι τόσο στο δημοτικό σχολείο Αγ. Νικολάου ( Μπούρτζι ) όσο και στο Αφράτι τα φρούτα πήγαν από μεταφορική εταιρεία, ενώ το σχολείο είχε σχολάσει και οι μαθητές είχαν ήδη αποχωρήσει. Επιπλέον σύμφωνα με μαρτυρίες των δασκάλων, το φορτηγό δεν ήταν ψυγείο όπως προβλέπεται, λόγω ευπαθών αγροτικών προϊόντων αλλά απλό φορτηγό. Είναι αυτονόητο ότι θα αναζητηθούν ευθύνες μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...