Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Γιάννης Παπαγρηγορίου: Η ξεχωριστή υποψηφιότητα με τη Ν.Δ. στην Εύβοια

Ξεχωρίζει η υποψηφιότητα στην Εύβοια του Ιωάννη Δ. Παπαγρηγορίου που βάζει -επιτέλους! - νέο αίμα στη "Νέα Δημοκρατία" και σηματοδοτεί την ανανέωση του ιστορικού κόμματος.

Ο Ιωάννης Δ. Παπαγρηγορίου, που αποδέχθηκε με χαρά, την επιλογή του από τον Αντώνη Σαμαρά, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και είναι ο πρωτότοκος υιός του Εκδότη και Διευθυντή της εφημερίδας «Πανευβοϊκόν Βήμα» Δημήτρη Παπαγρηγορίου και της εκπαιδευτικού Μαρίας Τσούτσικα.

Σπούδασε οικονομικά, πολιτικές επιστήμες, διπλωματία και διεθνείς σχέσεις με έμφαση το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Έχει ειδικευτεί σε θέματα του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε., και συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων του ΥΠΕΘΑ.

Απο το 2002 εργάζεται στη Βουλή των Ελλήνων έχοντας διατελέσει σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης – Υφυπουργείου Εμπορίου (2002-2003) για θέματα Ανταγωνισμού και Καταναλωτή και σύμβουλος στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης (2009) για τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο και τις Διεθνείς Σχέσεις.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων εθνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος, πραγματοποιώντας διαλέξεις και ομιλίες, ενώ αρθρογραφεί σε διάφορα έντυπα και εφημερίδες.

"Τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, χρειάζεται όλοι μας να επιδείξουμε τόλμη, αποφασιστικότητα και πίστη, για να βγάλουμε την πατρίδα μας από την κρίση" λέει ο Γιάννη Παπαγρηγορίου και δηλώνει ότι θα παλέψει για "να επαναφέρουμε την ελπίδα και την προοπτική στην Εύβοια αλλά και στη χώρα μας"
Enhanced by Zemanta

Μεσήλικας αυτοκτόνησε στα Ψαχνά

ΑΛΛΗ μια δραματική αυτοκτονία στην Εύβοια !

Πρόκειται για  μεσήλικα άντρα το πτώμα του οποίου βρέθηκε το πρωί στον«Κολοβρέχτη» Ψαχνών .

Σε μικρή απόσταση από το πτώμα βρέθηκε μια καραμπίνα.

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και το Λιμεναρχείο Χαλκίδας που ερεύνησαν την περιοχή.


Όπως διαπιστώθηκε ο άτυχος άντρας αυτοπυροβολήθηκε βάζοντας τέλος στη ζωή του.

Για τα αίτια που τον έσπρωξαν στην αυτοκτονία γίνεται προανάκριση.

Αλιβέρι: Κοστουμαρισμένος απατεώνας "έγδυσε" ηλικιωμένο!

Του πήρε όσα είχε σπίτι και μετά ο θρασύτατος απατεώνας οδήγησε τον ηλικιωμένο και στην τράπεζα για ανάληψη...

Ο ευγενικός κύριος με το κουστούμι πλησίασε τον ηλικιωμένο την ώρα που περπατούσε κοντά στο σπίτι του σε χωριό κοντά στο Αλιβέρι... 
Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, του συστήθηκε ως φίλος και λογιστής του γιου του και του είπε το γνωστό παραμύθι, ότι οφείλει χρήματα στην εφορία και πρέπει να τα πληρώσει άμεσα για να μην του πάρουν το σπίτι...

Δυστυχώς ο 80χρονος τον πίστεψε και έπεσε στην παγίδα. Αρχικά του έδωσε 800 ευρώ που είχε στο σπίτι και στη συνέχεια πήγαν μαζί στην τράπεζα και έκανε ανάληψη 4.000 ευρώ, τα οποία και αυτά έκαναν φτερά.

Όταν αργότερα ο ηλικιωμένος μίλησε με το γιό του και κατάλαβε τι έγινε ήταν πολύ αργά, απλά περιορίστηκε στο να πάει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και να καταγγείλει το περιστατικό.

Με χασις και τσιγαριλίκια τρεις νεαροί στην Λάμψακο

Με χασις και τσιγαριλίκια κυκλοφορούσαν τρεις νεαροί στην Λάμψακο  και συνελήφθησαν.

Οι τρεις νεαροί, ηλικίας 26, 23 και 20 ετών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.

Οι νεαροί  ήταν μέσα  σε Ι.Χ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, ο οποίος αναγκάστηκε να ακινητοποιήσει το όχημα μετά από σήμα των αστυνομικών.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκε κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με 4,6 γραμμάρια χασίς, καθώς κι ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι.

Οι νεαροί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Χαλκίδας.

Όταν ο Πάνος Γεραμάνης έγραφε για τον Δημήτρη Μητροπάνο

Ένας σπουδαίος δημοσιογράφος, λάτρης του ελληνικού τραγουδιού, που έφυγε κι εκείνος πρόωρα, ο Πάνος Γεραμάνης, από το Βασιλικό Χαλκίδας,  έγραφε για τον Δημήτρη Μητροπάνο:

«Ξεχωριστή στο πρόγραμμα του Δημήτρη Μητροπάνου στο Ζοοm μία ενότητα τύπου... τζουκ μποξ» έγραφε ο Πάνος Γεραμάνης στα Νέα, τον Φεβρουάριο του 2002.

Ο δημοσιογράφος είχε βρεθεί στις πρόβες του τρίωρου προγράμματος με 60 τραγούδια «σαν μια διαδρομή, από μεγάλες στιγμές του γνήσιου λαϊκού τραγουδιού, σε όλες του τις τάσεις» είχε γράψει τότε στο άρθρο του, που το τιτλοφορούσε «Στο τζουκ μποξ της καρδιάς».

Έλεγε, λοιπόν, ο Δημήτρης Μητροπάνος, όπως «κατέθετε» στο άρθρο του ο Π. Γεραμάνης: «Και είναι τόσα τα τραγούδια, τόσα που θέλω να πω. Έτσι όπως ζωντανεύει η επιθυμία μου να τα ακούσω στα παιδικά μου χρόνια, ρίχνοντας το κέρμα μιας δραχμής κι αργότερα του τάληρου στα πραγματικά τζουκ μποξ στα καφενεία, τα σφαιριστήρια και τις λαϊκές ταβέρνες. Οι πολύ έντονες μνήμες μου από εκείνες τις εποχές, που ο κόσμος δεν είχε τη δυνατότητα να ακούει τους μεγάλους τραγουδιστές της προτίμησής του στα λαϊκά μαγαζιά κι έβρισκε τον τρόπο να ρίχνει τις δραχμές στα τζουκ μποξ και να απολαμβάνει τις λαϊκές επιτυχίες πίνοντας το ούζο ή το κρασί του με λίγο μεζέ. Όλα αυτά που έζησα, με συγκινούν και με τονώνουν κι έτσι βγάζω όλο μου τον εαυτό την ώρα που τραγουδώ αυτά τα αθάνατα τραγούδια».

Αλλά ο λαϊκός τραγουδιστής Δημήτρης Μητροπάνος, είχε τραγουδήσει και πιο «δυτικά» τραγούδια, όπως τη μεγάλη επιτυχία «Για να σ' εκδικηθώ» σε ντουέτο με τον Λάκη Παπαδόπουλο και «Της νύχτας τα ηχεία».

Γι αυτή τη σεμνότητα και τη βαθιά καλοσύνη τού Δημήτρη Μητροπάνου μίλησε στο ΑΜΠΕ, η τραγουδίστρια Πετρή Σαλπέα, με την οποία είχε συνεργαστεί το 1972, στον δίσκο ορόσημο «Άγιος Φεβρουάριος» του Δήμου Μήτσου:

«Ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν τότε φαντάρος. Καλό παιδί, από εξαιρετική οικογένεια. Τραγουδήσαμε μαζί, άλλος πρώτη φωνή άλλος δεύτερη στη «Σμύρνη και στο Αϊβαλί» κι άλλα τραγούδια από τον Άγιο Φεβρουάριο. Μεγάλη φωνή. Σπουδαίος».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Τσίπρας : Αν ο κόσμος ψηφίσει ΠΑΣΟΚ παίρνει δώρο τη ΝΔ

«Αν ο κόσμος ψηφίσει ΠΑΣΟΚ παίρνει δώρο τη ΝΔ» δηλώνει ο Αλ. Τσίπρας στο Έθνος της Κυριακής και θέτει το δίλημμα «συνεταιρισμός ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ή νέος συνασπισμός εξουσίας».

Παρά το γεγονός ότι τα άλλα κόμματα της Αριστεράς απορρίπτουν την πρόταση του για συνεργασία ο κ. Τσίπρας την επαναφέρει λέγοντας ότι θα είναι διαρκής.

Υπογραμμίζει πως λαϊκισμός είναι να τρομοκρατείς τους πολίτες επί τρία χρόνια και να σπέρνεις το φόβο.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με «εγκέφαλο» φυλακισμένο

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που απαρτίζονταν από έναν 38χρονο υπήκοο Αλβανίας, έγκλειστο στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου και κατηγορείται ως «εγκέφαλος» της, δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους και έναν ακόμη υπήκοο Αλβανίας, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, η οποία εισήγαγε ναρκωτικές ουσίες και κινητά τηλέφωνα στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων εξάρθρωσης της οργάνωσης βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στην κατοχή των σωφρονιστικών υπαλλήλων 213 γραμμάρια ηρωίνης, κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM , ενώ στο κελί του έγκλειστου αρχηγού της οργάνωσης βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι δύο ημεδαποί, σωφρονιστικοί υπάλληλοι του ανωτέρω Καταστήματος Κράτησης, ηλικίας 41 και 28 ετών, αντίστοιχα συνελήφθησαν το πρωί, στην Άμφισσα Φωκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας και την συνδρομή της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Αϋπνία: Είναι γυναικεία υπόθεση;

Όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου, μπορούν να ταλαιπωρούνται από προβλήματα
με τον ύπνο τους, αλλά σύμφωνα με νέα έρευνα, η αϋπνία επηρεάζει τις... γυναίκες σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τους άντρες. Η έρευνα του Συλλόγου Έρευνας της Γυναικείας Υγείας των Η.Π.Α., που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζει ότι οι γυναίκες ταλαιπωρούνται από αϋπνία σε αισθητά μεγαλύτερα ποσοστά από τους άντρες, αλλά και ότι γενικά, τα προβλήματα με τον ύπνο τις επηρεάζουν περισσότερο.

Σύμφωνα με την Dr. Helene A. Emsellem, του Κέντρου Διαταραχών Ύπνου, οι γυναίκες σε εμμηνόπαυση παρουσιάζουν προβλήματα σε ποσοστό 35%-40% , ενώ αυτά τα προβλήματα αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων, εμφράγματος, υπέρτασης και παχυσαρκίας.

Τι συνιστούν οι ειδικοί; Καθημερινή άσκηση και αποφυγή κατανάλωσης καφεΐνης και αλκοόλ είναι πιθανό να βοηθήσουν, με φυσικό τρόπο, στην ρύθμιση των ωρών ύπνου μας.
kozaro.com

Αυτοπυρπολήθηκε 73χρονη

Με βαρύτατα εγκαύματα μεταφέρθηκε στην Πάτρα 73χρονη από το Παναιτώλιο η οποία χθες το απόγευμα... αυτοπυρπολήθηκε στο σπίτι της.

Η 73χρονη περιλούστηκε με εύφλεκτο υλικό και στην συνέχεια έβαλε φωτιά.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τους οικείους της και η γυναίκα στις 8:00 το βράδυ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου.

Εκεί εισήλθε επειγόντως στο χειρουργείο, όπου διαπιστώθηκε πως η κατάσταση της ήταν εξαιρετικά σοβαρή, αφού έφερε βαρύτατα εγκαύματα σε μεγάλος μέρος του σώματός της.

Έτσι αποφασίστηκε η μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Η αστυνομία ενεργεί την σχετική προανάκριση.

«Λαμόγια» ... στο χακί - Τα απίστευτα σκάνδαλα της χούντας

Μια εξωφρενική «μόδα» των τελευταίων ετών τείνει να περιβάλλει με ιδιότυπο φωτοστέφανο τους πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου 1967!
Απόρροια του αναπόφευκτου θυμού, αναμεμειγμένου όμως με άγνοια ή και σκοπιμότητα, η πολιτική (;) αυτή «μόδα» παράγει τη θεωρία ότι κατά την επταετή δικτατορία τέθηκε σε γύψο και... η διαφθορά. Ότι η χούντα φρουρούσε, σαν κέρβερος, το δημόσιο χρήμα και τις αρχές της «χριστής διοίκησης»...
Οι ίδιοι οι συνταγματάρχες δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι στον 21ο αιώνα έμελλε να μνημονεύονται με ... επαίνους. «Εκείνοι τουλάχιστον δεν έκλεψαν», «δεν έκαναν περιουσίες», «ε, ρε Παπαδόπουλο που χρειάζονται τα σημερινά λαμόγια»... Από το 2010 κι εντεύθεν οι έπαινοι επεκτάθηκαν και στα της οικονομίας: «Επί χούντας ο κόσμος έτρωγε ψωμάκι», «αν δεν μιλούσες ζούσες καλά», «τότε δεν υπήρχε οικονομική κρίση στην Ελλάδα, όπως σήμερα». Λες και γνώρισε η μεταπολεμική Ευρώπη γενική κρίση ανάλογη της σημερινής, μέχρι το 1973...
Θα ασχοληθούμε με τον πρώτο μύθο, αυτόν που σχετίζεται με τη διαφθορά. Για το δεύτερο επιφυλασσόμαστε – όλο και κάποια επέτειος θα μας δώσει αφορμή.
Εν αρχή μια παρατήρηση: Οι ισχυρισμοί περί «λιτού» βίου των δικτατόρων και περί «αδιάφθορης» χούντας βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στην εικόνα παρακμής που εξέπεμπαν αυτοί οι άνθρωποι έπειτα από την αποκαθήλωσή τους. Δεν είναι αυτό επιτομή των εννοιών «αφέλεια» ή «υποκρισία» - κατά περίπτωση;
Παρατήρηση δεύτερη: Όντως, «τα λαμόγια χρειάζονται έναν Παπαδόπουλο»- τουλάχιστον τα εκκολαπτόμενα. Χρειάζονται, για να πάρουν ... μαθήματα ταχύτητας, τόσο στη λήψη αποφάσεων, όσο και στη σύναψη καλών «κοινωνικών σχέσεων»...
Προτού καλά- καλά προλάβουν να ... ζεστάνουν τις καρέκλες των πολιτικών αξιωμάτων που κατέλαβαν, οι συνταγματάρχες νομοθέτησαν την αύξηση των αποδοχών τους. Σχεδόν διπλασίασαν τον πρωθυπουργικό μισθό: Από τις 23.600 τον ανέβασαν στις 45.000 δρχ, προς μεγάλη χαρά του πρώτου χουντικού πρωθυπουργού, του Κωνσταντίνου Κόλλια. Ο ίδιος ο Γιώργος Παπαδόπουλος ανέλαβε πρωθυπουργικά καθήκοντα αργότερα, το Δεκέμβριο του 1967.
Με την ίδια ρύθμιση αυξήθηκαν οι αποδοχές των υπουργών και υφυπουργών, από τις 22.400 στις 35.000 δρχ. Θεσπίστηκαν επίσης και ημερήσια «εκτός έδρας»- χίλιες δρχ για τον πρωθυπουργό και 850 για υπουργούς και υφυπουργούς.


H ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τραπεζουπάλληλοι: Μείωση μισθών, αύξηση ωραρίου


Η επιχειρησιακή σύμβαση των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος με μειώσεις μισθών μέχρι 18% αλλά και αύξηση του ωραρίου εργασίας κατά 3 ώρες, φέρνει τα πάνω κάτω για όλους τους υπαλλήλους των τραπεζών!


Η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος συμφώνησε με τους εργαζόμενους τριετή επιχειρησιακή σύμβαση η οποία αναμένεται να επιφέρει σημαντικές αλλαγές και στις άλλες τράπεζες, καθώς θα λειτουργήσει ως «πιλότος» για τις περικοπές που θα γίνουν μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων, οι διαπραγματεύσεις των οποίων είναι ανοιχτές.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ο ΣΥΡΙΖΑ περιοδεύει ανα την Εύβοια...

the logo of syriza
 (Photo credit: Wikipedia)
Περιοδεία υποψηφίων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας πραγματοποιήθηκε σήμερα Σαββάτο στην λαϊκή αγορά της Χαλκίδας.

 Σάββατο (21/4): απόγευμα, 6.30 μ.μ.: Γαζέπη, Ληλαντίων, Αλάτσατα, Λιανή 'Αμμος
Κυριακή (22/4): πρωί, 10.30 π.μ.: Λαϊκή Βασιλικών
Δευτέρα (23/4): μεσημέρι, 1μ.μ.: ΣΕΛΜΑΝ ή ΕΒΙΟΛ-ΤΕΜΠΟ
Τρίτη (24/4): πρωί: Λαϊκή Χαλκίδας
απόγευμα, 6.30: Ελ. Βενιζέλου, 'Αγ. Γιάννης Χαλκίδας
Τετάρτη (25/4): πρωί, 10 π.μ.:  ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, Νομαρχία
απόγευμα, 7μ.μ.: Αυλίδα
Πέμπτη (26/4): πρωί, 1μ.: Τσιμεντα Χαλκίδας
απόγευμα, 6.30: Χαλκίδα ( Αβάντων, Νεάπολη)
Παρασκευή (27/4): 2μ.μ.: ΙΝΤΕΡΚΕΜ- Ναυπηγεία
6.30 μ.μ: Αρτάκη, Ψαχνά

ΣΗΜ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ΜΗΝ μας στέλνει τις ανακοινώσεις του. Δύο πράγματα συμβαίνουν: Ή ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ από επικοινωνία ή ΔΕΝ μας γουστάρουν. Και στα ΔΥΟ το πρόβλημα είναι ΔΙΚΟ τους. Κρίμα... 
Enhanced by Zemanta

VIDEO - ΣΟΚ: Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν μετανάστη


Διενέργεια διοικητικής έρευνας διέταξε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και εμφανίζει ξυλοδαρμό ατόμου, πιθανώς μετανάστη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίας.

Το βίντεο παρουσιάζει περιστατικό που συνέβη, σύμφωνα με αυτούς που το ανήρτησαν στο διαδίκτυο, τέλη Ιανουαρίου, στην πλατεία Αμερικής και αφορά αλλοδαπό, τον οποίο χτυπούν κατά τη διάρκεια του ελέγχου αλλά και της σύλληψής του αστυνομικοί αλλά και άνδρες με πολιτικά που βρίσκονται εκείνη την ώρα εκεί.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: «Σχετικά με την ανάρτηση, σήμερα το απόγευμα, οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο) σε διάφορα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, που αφορά επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικού προσωπικού κατά τη διαδικασία ελέγχου και σύλληψης ατόμου, ανακοινώνεται ότι από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας».


Το επίμαχο βίντεο ΕΔΩ

Κομματική φιέστα βουλευτών η εκδήλωση στο Γηροκομείο Χαλκίδας.

Σε κομματική φιέστα των βουλευτών  Σίμου Κεδίκογλου και Τάσου Λιάσκου μετατράπηκε η εκδήλωση που έγινε στο Γηροκομείο Χαλκίδας.

Και μπορεί στις αρχικές προθέσεις -όπως έλεγαν στη ΝΔ - να ήταν  η ψυχαγωγία των "περήφανων γηρατειών" που τους τσεκούραψαν και τις πενιχρές συντάξεις, αλλά η παρουσία, αρχικά και η "δράση" των δύο βουλευτών αποκάλυψαν τον "μανδύα" της ψυχαγωγίας αφού μετέτρεψαν την εκδήλωση σε πολιτική.

Τα  γηρατειά, άλλη μια φορά, έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης  και μάλιστα χωρίς ίχνος ντροπής από τους αρμόδιους της Ν.Δ.

(Φωτό αρχείου)

Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη “ΟΙ ΧΑΛΑΣΟΧΩΡΗΔΕΣ”.

Alexandros Papadiamantis in 1908. Below on the...
(Photo credit: Wikipedia)

Το βιβλιοπωλείο Διάμετρος και οι εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ οργανώνουν την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012, στις 7.00 το απόγευμα  την παρουσίαση της μικράς μελέτης του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη “ΟΙ ΧΑΛΑΣΟΧΩΡΗΔΕΣ”.


Προλογίζει ο φιλόλογος Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλος.

Ομιλούν ο Άγγελος Μαντάς, φιλόλογος, σχολικός σύμβουλος Μ.Ε.
και ο Σωκράτης Κουγέας, φιλόλογος, επιμελητής του τόμου.
Enhanced by Zemanta

"Επίθεση" στα super markets ΓΑΛΗΝΟΣ εξαπολύει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

"Επίθεση" στα super markets ΓΑΛΗΝΟΣ  εξαπολύει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας με σημερινή του ανακοίνωση:

"Για ακόμη μια φορά, λειτουργώντας έξω από τα όρια του Νόμου, έχουν ξαμολήσει τους «διευθυντάδες» στα καταστήματα, για να υπογράψουν οι εργαζόμενοι για παράταση για άλλους δύο μήνες στο καθεστώς του 6ώρου, που μόνο 6ωρο δεν είναι", υποστηρίζει το ΕΚΕ σε ανακοίνωσή του και καταγγέλλει:

"Η ψυχολογική πίεση απέναντι στους εργαζόμενους είναι αφόρητη και απάνθρωπη.
 Επειδή η Διοίκηση της Εταιρίας είναι τελείως ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν τίποτα και να διεκδικήσουν μαζί με το Σωματείο και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας τα νόμιμα.

 Οι εργαζόμενοι έχουν αποδείξει περίτρανα, ότι έχουν βοηθήσει την Εταιρία όσο κανείς άλλος , δουλεύοντας ατέλειωτες ώρες, αλλά όταν καταπατείται η ηθική και η αξιοπρέπειά τους, με χείριστες συμπεριφορές, ψευτιές και δόλια τεχνάσματα, είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν.

 Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θεωρεί ότι οι υπογραφές που πάρθηκαν κάτω από καθεστώς ψυχολογικής βίας δεν ευσταθούν, θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους, για να διεκδικήσουν τα ΝΟΜΙΜΑ".

Οι έμποροι Αλιβερίου τίμησαν την γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής

Πιστοί στην παράδοση όπως κάθε χρόνο ο Πρόεδρος Γιώργος Παλαιολόγος (φωτό)  και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου, τίμησαν με κάθε λαμπρότητα την γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο εκκλησάκι στου Κουτρουλάρου.Ο εμπορικός σύλλογος Αλιβερίου έχει ορίσει την ημέρα αυτή ως αργία για τον εμπορικό κόσμο.

Μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στον Π. Ευθυμίου

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής, Πέτρος Ευθυμίου, έπεσε θύμα προπηλακισμού στην κεντρική πλατεία του Αμαρουσίου.

Εκεί συνομιλούσε με πολίτες σε καφετέριες της περιοχής, όταν μέλη της Χρυσής Αυγής του επιτέθηκαν και τον προπηλάκισαν, εξαπολύοντας φραστική επίθεση και σε πολίτες.

Μάλιστα, τα μέλη της οργάνωσης πέταξαν και αντικείμενα, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

"Οι αριστεροί ψηφίζουν αριστερά"

"Οι αριστεροί ψηφίζουν αριστερά" και αυτό το ξέρουν καλά οι υποψήφιοι της ΔΗΜΑΡ Βαγγέλης Αγγέλου και Αμφιτρίτη Σαραφιανού που φωτογραφίζονται με την Ελένη Καραγιάννη, στην επίσημη παρουσίαση που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

Από τον Θεολόγο ο Βαγγέλης, από τη Κύμη η Αμφιτρίτη έχουν δώσει το δικό τους αριστερό στίγμα, μέσα από την ένταξή τους στην ανανεωτική αριστερά από τα πρώτα της βήματα. Ο Βαγγέλης ήταν από τα στελέχη της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, της πρώτης αντιστασιακής οργάνωσης κατά της Χούντας  και η Αμφιτρίτη από το 1974 είναι ενταγμένη στο ΚΚΕ Εσωτ, στο ΣΥΝασπσιμό και σήμερα στην ΔΗΜΑΡ.

Και η Ελένη Καραγιάννη, από τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που δίνουν διακριτά τη δική τους μάχη, τη μάχη της συνεχούς ανανέωσης, της αριστεράς μακριά από τους δογματισμούς και τις αγκυλώσεις που πολλοί δεν ξεχνούν...

Η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Χαλκίδα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Οι υποψήφιοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ο καθένας την υποψηφιότητά του και να δώσουν το στίγμα της πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Στη συνέχεια υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος με τους δημοσιογράφους αλλά και τους συμπολίτες μας που παραβρέθηκαν στην συνέντευξη.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για τον κόσμο της εργασίας και του μόχθου, η Δημοκρατική Αριστερά θέλει να είναι η αριστερά της ευθύνης και να προσφέρει προοδευτικές και ρεαλιστικές προτάσεις για την έξοδο από την κρίση με την οικονομία ζωντανή και την κοινωνία όρθια.


Αγγέλου Ευάγγελος, μηχανολόγος μηχανικός
Αναγνωστάκης Δημήτρης, εκπαιδευτικός, πρ. δήμαρχος Χαλκιδέων
Κολιοπάνος Πάνος, δημοσιογράφος
Παπαγεωργίου Σπύρος, υπάλληλος ΕΛΤΑ
Παπανδρέου Ανδρέας, οικονομολόγος
Παύλοβιτς Αλέξανδρος, πολιτικός επιστήμονας
Σαραφιανού Αμφιτρίτη, εκδότρια
Χαϊνάς Κώστας, μαθηματικός αναλυτής οικονομολόγος μελετητής


Γιατί αυτοκτόνησε ο 54χρονος λογιστής- "Δεν αντέχω άλλο την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα"

"Δεν αντέχω άλλο την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα" αναφέρει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε.


 Βαρύ το πένθος στην οδό Μητσοτάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης για τον 54χρονο λογιστή ο οποίος κρεμάστηκε φτιάχοντας μια θηλειά από ένα σεντόνι στη σκάλα της πολυκατοικίας που διέμενε.

Το τραγικό περιστατικό έγινε γνωστό σήμερα το πρωί όταν η γυναίκα που προσέχει τη μητέρα του λογιστή βρήκε τη σορό του 54χρονου.

  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΛΙΜΝΗ: Κάθε λιμάνι και... μυρωδιές...

Για την αγανάκτηση των επαγγελματιών ψαράδων της Λίμνης για το θέμα της διοχέτευσης των λυμάτων , μέσα στο λιμάνι γράφει το blog voriaevia και μεταφέρει τον "καημό" τους:

-"Δεν μπορούμε ούτε να πιάσουμε τα σχοινιά από τις βάρκες μας!
Απευθυνθήκαμε στο πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λίμνης, Γιάννη Καρατζούδη ο οποίος μας ενημέρωσε ότι έχει ήδη διαμαρτυρηθεί στο
Δήμαρχο για το γεγονός,και ζητά να μη πέφτουν λύματα στη
θάλασσα".


Η υπερχείληση του αντλιοστασίου πίσω από το κτίριο Μελά, (και χώρο Δημοτικών συμβουλίων) θα συνεχίσει να... ευωδιάζει  τη Λίμνη.

"Έχουμε (;) Βιολογικό καθαρισμό, έχουμε(;) εταιρεία ύδρευσης-αποχέτευσης και θα μπορούσαν όλα αυτά να έχουν αποφευχθεί και η θάλασσα να έχει τη δικιά της... μυρωδιά" λένε οι ψαράδες.

Χειροπέδες στον παραγωγό των σίριαλ "Εργαζόμενη γυναίκα", "Ονειροπαγίδα" και "Λίτσα. com" !

Η ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΣΙΡΙΑΛ "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ"

Χειροπέδες σε ένα από τα πιο γνωστά ονόματα της τηλεόρασης και του κινηματογράφου πέρασαν οι διωκτικές αρχές. Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. τον συνέλαβαν για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 1.800.125 ευρώ. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΔΩ

Ενημέρωση - συζήτηση για τα δάνεια, χαράτσια και τους φόρους στο Εργατικό Κέντρο τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα, 23 Απριλίου 20.00 μ.μ, στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση - συζήτηση για τα δάνεια, χαράτσια και τους φόρους.

* Ενημέρωση συζήτηση

* Ισχύουσα νομοθεσία και επικείμενες νομοθετικές ρυθμίσεις:
που στοχεύουν και που μας οδηγούν

Συμμετέχουν δικηγόροι από Αθήνα - Χαλκίδα

Ενημερωνόμαστε - Οργανωνόμαστε - Αντιστεκόμαστε

Ενάντια στην ακραία και πρωτοφανή ταξική επίθεση που κάνει η υπερεθνική οικονομικοπολιτική χούντα στον ελληνικό λαό, με φορέα την Ε.Ε και ΔΝΤ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ντόπιας χούντας με σκοπό να πουληθεί όλη η Ελλάδα και ο πλούτος της και ο λαός μας να γίνει ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΣ και ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ επαίτης για ένα κομμάτι ψωμί.

Όχι πια ραγιαδισμός, όχι φόβος και υποταγή! Μας φαίνονται μεγάλοι γιατί εμείς είμαστε γονατιστοί. Ας εγερθούμε! Δεν τους χαρίζουμε άλλο τις ΖΩΕΣ ΜΑΣ ,τις ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

Παλλαϊκός ξεσηκωμός! Να ΤΟΥΣ ανατρέψουμε!
Να κατακτήσουμε το αυτονόητο: ΕΜΕΙΣ να αποφασίζουμε για την ζωή μας δημιουργώντας νέο τρόπο πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής οργάνωσης, που θα εξασφαλίζει ισοκατανομή εξουσίας/δύναμης μεταξύ όλων των πολιτών σε όλα τα επίπεδα και θα επιτρέπει άμεσα ο λαός να θέτει τους κανόνες - νόμους για κάθε τι που μας αφορά.

Είναι το πιο ρεαλιστικό, ιδιαίτερα στην εποχή μας! Ουτοπία είναι ότι το σύστημα αυτό μπορεί να βελτιωθεί και να λειτουργεί για το καλό των ανθρώπων.

Πρωτοβουλία για δίκτυα
ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ αλληλεγγύης - αντίστασης σε κάθε γειτονιά.
Συνέλευση συντονισμού κάθε Δευτέρα στις 20:00
στο Εργατικό Κέντρο ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Απεργία το Σαββατοκύριακο στην ΕΡΤ

Σε 14ωρη στάση εργασίας από τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου έως τις 6 το πρωί της Κυριακής και 24ωρη απεργία από... τις 6 το πρωί της Κυριακής έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας προχωρεί η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «παρά τις υποσχέσεις και τις δημόσιες δεσμεύσεις της πολιτείας και της διοίκησης, ότι άμεσα θα επιλύσουν το πρόβλημα υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το πρόβλημα της αναπροσαρμογής τής εκτός έδρας αποζημίωσης, το πρόβλημα του περιορισμού των εξαιρέσιμων στο 10% της μισθολογικής δαπάνης, το πρόβλημα της άμεσης πρόσληψης των συναδέλφων ΣΟΧ και άλλα πολλά που έχουν καταγραφεί σε εξώδικα, επιστολές και ανακοινώσεις, τα προβλήματα παραμένουν άλυτα, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται και να υποβαθμίζεται το παραγόμενο έργο της ΕΡΤ».

«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ζητάμε το αυτονόητο, να μπορούμε να εργαζόμαστε, να έχουμε αξιοπρέπεια και να παράγουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος της δημόσιας τηλεόρασης», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

«Παρά τη μεγάλη υπομονή μας, την επαγγελματικότητά μας και τη διάθεση που έχουμε δείξει ούτως ώστε να κρατάμε τη δημόσια τηλεόραση σε ένα επίπεδο, δεν βρίσκουμε αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια», καταλήγουν οι εργαζόμενοι της δημόσιας ραδιοφωνίας - τηλεόρασης.

Η ηπατίτιδα χτυπά τους Ελληνες

Μπορεί για τους περισσότερους από εμάς η Ηπατίτιδα να φαντάζει μακρινή ασθένεια που δε μας αφορά. Όμως εκτιμάται ότι περισσότεροι από 400.000 Έλληνες πάσχουν από χρόνια ηπατίτιδα B ή C και οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν.

Η «σιωπηλή επιδημία» της Χρόνιας Ιογενούς Ηπατίτιδας υπολογίζεται ότι προσβάλλει ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο περισσότερους ανθρώπους από ότι ο ιός του AIDS ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει ότι μετά το 2015 οι θάνατοι από ηπατίτιδα C θα είναι περισσότεροι από εκείνους που οφείλονται στον ιό του AIDS.

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή καθώς μελέτη που έγινε έδειξε ότι στην Ελλάδα θα έχουμε αύξηση κατά 21% των κυρωτικών ασθενών και κατά 30% των περιστατικών πρωτοπαθούς καρκίνου του ήπατος εξαιτίας της χρόνιας ηπατίτιδας C.

Εξάλλου η χρόνια ιογενής ηπατίτιδα αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα Δημόσιας Υγείας Παγκοσμίως. Υπολογίζεται ότι περίπου 500 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί παγκοσμίως από τον ιό της ηπατίτιδας Β και C, δηλαδή 1 στους 12 ανθρώπους.

Η πρόληψη της ηπατίτιδας Β συνίσταται στον εμβολιασμό, ενώ για την ηπατίτιδα C δεν υπάρχει αντίστοιχο εμβόλιο. Ως πρόληψη πρέπει να θεωρούμε τη σωστή ενημέρωση για τους τρόπους μετάδοσης των ιών και τις συνέπειες τυχόν λοίμωξης.

Η μετάδοση των ιών της Ηπατίτιδας B και C γίνεται με την αιματογενή οδό ή με τη σεξουαλική επαφή. Οι μεταγγίσεις αίματος ή παραγώγων του δεν αποτελούν σήμερα πρόβλημα για τη μετάδοση ηπατίτιδας λόγω του συστηματικού ελέγχου που διενεργείται στις μονάδες αιμοδοσίας.

Η κοινή χρήση συρίγγων κατά τη λήψη ναρκωτικών ουσιών, μολυσμένα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τατουάζ και η σεξουαλική επαφή με άτομο που πάσχει από ηπατίτιδα αποτελούν τους κύριους τρόπους μετάδοσης.

Στο 1/3 των ατόμων που πάσχουν από χρόνια ηπατίτιδα Β ή C δεν ανευρίσκεται κανένας παράγοντας κινδύνου.

Πηγή: ygeianews.gr

Έξωση με διαδικασίες-εξπρές

Με διαδικασίες «εξπρές» πλέον και χωρίς τη διεξαγωγή δίκης μπορεί να γίνεται η αποβολή του ενοικιαστή, ο οποίος δεν πληρώνει τα μισθώματα, ενώ με την ίδια διαδικασία θα μπορεί... ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να εισπράττει τα καθυστερούμενα μισθώματα.

Οι νέες ρυθμίσεις αποσκοπούν στο να εισπραχθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώαπό καθυστερούμενη καταβολή μισθωμάτων και προβλέπονται στον νέο νόμο του υπουργείου Δικαιοσύνης (άρθρο 15) για τη δίκαιη δίκη, η εφαρμογή του οποίου άρχισε στις 2 Απριλίου 2012.

Ειδικότερα, με το Ν. 4055/2012 επήλθαν τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας έτσι ώστε η αποβολή του δύστροπου μισθωτή, δηλ. εκείνου που αρνείται να καταβάλει τα μισθώματα, να επιτυγχάνεται χωρίς τη διεξαγωγή δίκης, και χωρίς να χάνει και ο ενοικιαστής το δικαίωμα υπεράσπισής του.

Η αποβολή θα υλοποιείται με τη δικαστική έκδοση διαταγής απόδοσης του μισθίου.

Επιπρόσθετα, με την ίδια δικαστική διαταγή, ο δύστροπος ενοικιαστής καλείται να πληρώσει όχι μόνο τα καθυστερούμενα ενοίκια, αλλά και τα κοινόχρηστα, καθώς και τους λογαριασμούς οργανισμών κοινής ωφελείας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.) που τυχόν δεν έχουν πληρωθεί.

Για τα τελευταία επεμβαίνει το δικαστήριο εφόσον η οφειλή τους αποδεικνύεται από έγγραφα.

Παράλληλα, προκειμένου να εισπραχθούν τα οφειλόμενα μισθώματα, πρέπει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να κοινοποιήσει σχετικό εξώδικο στον ενοικιαστή και να κατατεθούν στα δικαστήρια τα αναγκαία έγγραφα.

Ο μισθωτής οφείλει μέσα σε 15 μέρες να καταβάλει τα μισθώματα για να μην εκδοθεί από τη δικαιοσύνη διαταγή απόδοσης της χρήσης του μισθίου.
nooz.gr

Στις 17 Μαΐου κλείνουν γυμνάσια και λύκεια και στις 15 Ιουνίου τα δημοτικά

Οι πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν στις 21 Μαίου. Στις 17 Μαΐου λήγει το διδακτικό έτος για τα γυμνάσια, στις 15 Ιουνίου για τα δημοτικά σχολεία, ενώ στα λύκεια τα μαθήματα... θα λήξουν επίσης στις 17 Μαΐου.

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνεται σε εγκύκλιο που αναμένεται να στείλει στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας, τις επόμενες ημέρες.

Ως γνωστόν οι πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν τη Δευτέρα, 21 Μαΐου.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α΄) θα αρχίσουν μια ημέρα μετά, την Τρίτη, 22 Μαΐου.

Από την άλλη πλευρά, οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν στις 7 Ιουνίου για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν στις 12 Ιουνίου και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.
onlarissa.gr

«Πόρτα» σε Σκοπιανούς που ζητούν περιουσίες στην Ελλάδα

«Απευθυνθείτε στα ελληνικά δικαστήρια» είναι η απάντηση του Διεθνούς Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, στην ομαδική προσφυγή Σκοπιανών, που υποστηρίζουν πως... κατάγονται από την Ελλάδα και ζητούν να επανακτήσουν την ελληνική ιθαγένεια και να τους επιστραφούν οι περιουσίες, που απώλεσαν μετά τον εμφύλιο και τη φυγή τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΚANAL 5, ο αριθμός των Σκοπιανών που προσέφυγαν κατά της χώρας μας, άγγιξε τις 7.000, ωστόσο το Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, απέρριψε τις προσφυγές τους, ζητώντας τους να εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα στην Ελλάδα.

Πάντως σκοπιανά ΜΜΕ, υποστηρίζουν, πως μεγάλος αριθμός όσων προσέφυγαν στο Στρασβούργο, αδυνατούν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους, αφού δεν διαθέτουν έγγραφα που να αποδεικνύουν πως κατάγονται από την Ελλάδα ή είναι κάτοχοι περιουσίας.

Πρόκειται για πολιτικούς πρόσφυγες ή για τα παιδιά τους, που με τη λήξη του εμφυλίου πολέμου το 1949 κατέφυγαν στην τότε Γιουγκοσλαβία, προκειμένου να αποφύγουν την ελληνική δικαιοσύνη, αφού μεγάλο μέρος από αυτούς συνεργάστηκαν με δυνάμεις που στόχο είχαν την απόσπαση της ελληνικής Μακεδονίας, εξυπηρετώντας τα τότε σχέδια του Τίτο.
dete.gr

Ειδική φαρμακευτική αγωγή για την Μαρίκα Μητσοτάκη

Μικρή βελτίωση παρουσίασε η υγεία της κυρίας Μαρίκας Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 83χρονη που νοσηλεύεται για τέταρτη μέρα... στον 5ο όροφο του Ευγενίδειου θεραπευτηρίου, είχε μικρή ανάκαμψη το μεσημέρι της Παρασκευής, γεγονός που χαροποίησε τους οικείους της.

Η κατάπτωση του οργανισμού της ήταν μεγάλη. Το απόγευμα της Τετάρτης οι θεράποντες ιατροί της κυρίας Μητσοτάκη έλαβαν την απόφαση να «στοχεύσουν» σε έναν παλαιό καλοήθη όγκο (μηνιγγίωμα) που είχε η ασθενής, εκτιμώντας ότι αυτός αποτελεί την «ρίζα του κακού». Έτσι, η κυρία Μητσοτάκη άρχισε να λαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή, με τους γιατρούς να διατηρούν και την εναλλακτική των ακτινοβολιών για τη συρρίκνωση του όγκου.
dailynews24.gr

Κάηκε πευκοδάσος στη Φθιώτιδα

Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν ταυτόχρονα την Παρασκευή στο Γουλέμι του δήμου Λοκρων, στη Φθιώτιδα, στη νότια και δυτική πλευρά του χωριού.

Η κάθε μία έκαψε περίπου 10 στρέμματα πευκόφυτου δάσους και πουρναριών. Στο σημείο μετέβησαν  8 οχήματα της Πυροσβεστικής με 20 άνδρες, ενώ βρίσκονταν όλη τη μέρα σε επιφυλακή, καθώς υπήρχε φόβος αναζωπύρωσης λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΛΑΟΣ σε όλη την Ελλάδα

Ανανεωμένα κατά 70% θα είναι τα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη να πολιτεύεται στη Β΄ Αθηνών και την Ξάνθη.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ παρουσίασε την Παρασκευή τα ψηφοδέλτια του κόμματος στα οποία συμμετέχουν σε όλη την επικράτεια 423 υποψήφιοι εκ των οποίων 142 γυναίκες ποσοστό υψηλότερο από αυτό που ορίζει ο νόμος
Ο μέσος όρος της ηλικίας των υποψηφίων, είναι επίσης χαμηλότερος συγκριτικά με το προηγούμενο ψηφοδέλτιο και διαμορφώνεται στα 45 έτη, ενώ η νεότερη, ηλικιακά, υποψήφια βουλευτής με τον ΛΑΟΣ, είναι η Γεωργία Λυκάκη, η οποία κατέρχεται υποψήφια στην Περιφέρεια Αττικής και είναι 25 ετών.
Στη Β Αθηνών συμμετέχουν μεταξύ άλλων η ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα, ο τραγουδιστής Γιώργος Γερολυμάτος, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ Πέτρος Καραβίτης, καθώς και ο δημοσιογράφος Σπύρος Χατζάρας, στην Α Πειραιά ο Πέτρος Μαντούβαλος και στο υπόλοιπο Αττικής ο παπα-Τσάκαλος (Τσιάκαλος Σπυρίδων).
Το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα μιλήσει σε υποψηφίους και στελέχη του κόμματος, στο αμφιθέατρο της οδού Καλλιρόης όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΛΑΟΣ, με θέμα τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Την Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι, ο κ. Καρατζαφέρης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο.

Οι υποψήφιοι του ΛΑΟΣ σε όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

Οι υποψήφιοι βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα

Στην δημοσιότητα βγήκαν τα ψηφοδέλτια με όλους τους υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικού Μετώπου Αριστεράς για όλη την Ελλάδα.

 

Τα ψηφοδέλτια ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΔΩ

Τους πυροβόλησαν εν ψυχρώ και έβαλαν φωτιά για να σβήσουν τα ίχνη τους [βίντεο]

Σοκ στη Λέσβο. Δολοφονημένοι βρέθηκαν το απόγευμα δύο νέοι άνδρες που είχαν εξαφανιστεί από την Πέμπτη. Τα δύο θύματα εντοπίστηκαν μέσα σε ένα αγροτικό φορτηγάκι, σε ερημική τοποθεσία στην περιοχή Άγιος Ιωάννης των Κεραμειών!

Στο νοσοκομείο ο Ανδρέας Μπάρκουλης

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται τις τελευταίες ώρες ο γνωστός ηθοποιός Ανδρέας Μπάρκουλης, ο οποίος αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υγείας.

 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Οι οχτώ υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια

Οι οχτώ υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια παρουσιάστηκαν σήμερα στις 7 το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος στην οδό Φριζή.

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, με αλφαβητική σειρά, είναι οι εξής:

Ακριώτης Γεώργιος

Αποστόλου Ευάγγελος

Γεωργακόπουλος Δημήτριος

Δαύλιας Κώστας

Λεβέντης Νικόλαος

Λιβανίου Ζωή

Μόκκα Ειρήνη

Ντόβολης Βασίλειος

O Νίκος Γεωργάτος με ... σπριντ πρώτος στον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας

O Νίκος Γεωργάτος, με 146 ψήφους πήρε την πρωτιά στις  εκλογές που έγιναν σήμερα στον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας για ανάδειξη νέου ΔΣ και λοιπών οργάνων. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας έχουν ως εξής:

Ψήφισαν συνολικά 201 μέλη.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβαν:

Αίσωπος Νικόλαος 136
Αναγνώστου Παναγιώτης 19
Βασιλείου Ευάγγελος 54
Γεωργάτος Νικόλαος 146
Κατσιαδράμη Αικατερίνη 66
Κεχαγιάς Σωτήρης 74
Κωνσταντίνου Δημήτριος 66
Μπαξεβάνη Ανδρεάννα 54
Νιάχου Βασιλική 39
Ντόκος Ιωάννης 66
Παρμενίδης Νικόλαος 91
Σακελλάρης Μιχαήλ 41
Τζαφέρης Παναγιώτης 38
Φρουδαράκης Ιωάννης 87
Χουχούμης Κωνσταντίνος 55

Για Ελεγκτική Επιτροπή έλαβαν:
Δάφνης Δημήτριος 28
Μαραβελάκης Τρύφων 54
Μπαφέρος Σταύρος 39 


 Ολοκληρώθηκε και η καταμέτρηση ψήφων για την εκλογή αντιπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας στην Ομοσπονδία. Οι δέκα που εκλέγονται είναι οι εξής:

Αγιοστρατίτη Βούλα 130
Γεωργάτος Νικόλαος 129
Αίσωπος Νικόλαος 116
Γεροντίτης Σπυρίδων 109
Φρουδαράκης Ιωάννης 78
Κωνσταντίνου Δημήτριος 59
Κατσιαδράμη Αικατερίνη 55
Μπαξεβάνη Ανδρεάννα 50
Χουχούμης Κωνσταντίνος 50
Βασιλείου Ευάγγελος 43

ΔΥΟ ΝΕΕΣ δημοσκοπήσεις - Χαστούκια στα "μεγάλα" κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Μία Βουλή με οκτώ κόμματα, δείχνει η δημοσκόπηση της GPO, για την επόμενη ημέρα των εκλογών με την Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 19,1%, το ΠΑΣΟΚ 14,5%, ποσοστά που δείχνουν πως ακόμη και συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων δεν είναι αρκετή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

 ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΔΩ


Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Από το ταγάρι και τον Παρνασσό...βασιλιάς της νυχτας

Ήρθε με ένα ταγάρι από το χωριό του στον Παρνασσό και άλλαξε μια για πάντα τον «χάρτη» της νυχτερινής ζωής στην Αθήνα. Η είδηση ότι ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος συνελήφθη για οφειλές ΦΠΑ ύψους 85.393 ευρώ στο Δημόσιο «έσκασε» σαν βόμβα.

«Με ένα ταγάρι ήρθα από το χωριό, με ένα ταγάρι θα γυρίσω. Ευτυχώς που έχω κάτι γίδια. Ελπίζω όταν πεθάνω να έχω κάτι για τα παιδιά έτσι ώστε να μην βρίζουν τον πατέρα τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ

Αναγνωστάκης -ΔΗΜΑΡ: Συνάντηση με απολυμένους και συνδικαλιστικά στελέχη

Ο πρόεδρος του ΕΚΕ Στέφανος Μπασινάς, η Γ.Γραμματέας Μαρία Σμυρναίου, ο Δημ. Αναγνωστάκης και ο πρώην πρόεδρος και περιφερειακός σύμβουλος Κ. Κουλουρίδης.

Συνάντηση με απολυμένους και συνδικαλιστικά στελέχη του Νομού μας, είχε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, υποψήφιος με τη Δημοκρατική Αριστερά και ενημερώθηκε για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της εργασίας. 


Ο πρόεδρος του ΕΚΕ Στέφανος Μπασινάς με τον Δημ. Αναγνωστακη
Το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, η "μαύρη" και ανασφάλιστη εργασία καθώς και η συνεχιζόμενη αποβιομηχάνιση της περιοχής μας, ήταν τα κύρια ζητήματα που αναπτύχθηκαν κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΚΕ Στέφανος Μπασινάς, η Γ.Γραμματέας Μαρία Σμυρναίου καθώς και ο πρώην πρόεδρος και περιφερειακός σύμβουλος Κ. Κουλουρίδης.

Ο πρ. Δήμαρχος Χαλκίδας, έχοντας συμμετάσχει σε πολλές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, έδειξε να γνωρίζει σε βάθος τα προβλήματα και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να καταδικάσουν με τη ψήφο τους, όλους εκείνους που δημιούργησαν το πρόβλημα και να στηρίξουν εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις, που διαθέτουν ολοκληρωμένη πρόταση τόσο για την οικονομία όσο και για την κοινωνία.

Ξεκαθάρισε δε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο, οτι σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται η ΔΗΜ.ΑΡ. να συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Δεν θα δώσει αριστερό άλλοθι σ΄αυτούς που έχουν την πρώτη και κύρια ευθύνη για την κατάσταση της χώρας.

Τόνισε δε πως η Δημοκρατική Αριστερά πρώτη κατέθεσε πρόγραμμα και θέσεις, αποδεικνύοντας έμπρακτα έτσι ότι αποτελεί την Αριστερά της ευθύνης, την κυβερνώσα Αριστερά.

Απασχόληση και Σταδιοδρομία με «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»

Στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013), συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - Ε.Κ.Τ.) και από εθνικούς πόρους η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

Πρόκειται για μία συντονιστικής λειτουργίας δομή, που εξυπηρετεί συνολικά τους ειδικότερους θεσμούς που εξυπηρετούν τη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την παραγωγική διαδικασία και την αγορά εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της δομής: http://dasta.ucg.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...