Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Σεμινάριο- Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς

«Οι Ιστορίες στα προγράμματα Καινοτόμων Δράσεων. Βήματα στη μυθοπλασία»

 Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας στα πλαίσια των προγραμμάτων καινοτόμων δράσεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων οργανώνει με πρωτοβουλία της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Θάλειας Καλαμπαλίκη σεμινάριο- εργαστήριο για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων με θέμα
«Οι Ιστορίες στα προγράμματα Καινοτόμων Δράσεων. Βήματα στη μυθοπλασία»

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει:

       «Δημιουργώντας ιστορίες στο σχολείο. Ερεθίσματα και τεχνικές μυθοπλασίας». Παρουσίαση από την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων, Θάλεια Καλαμπαλίκη.

       «Ό, τι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός: εικονογραφημένες ιστορίες για παιδιά με θέμα τη διαφορετικότητα»
Εργαστήριο με εμψυχωτή τον Κώστα Καραγιάννη, δάσκαλο - ΜSc                       «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό» Πανεπιστημίου Αιγαίου.

       «Λέγοντας ιστορίες με εικόνες…»
Εργαστήριο με εμψυχωτή τον Δημήτρη Κλωτσοτύρα, δ/ντή του Δημοτικού Σχολείου Φύλλων
,
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31/5/2012 και ώρα 5.15 μ.μ -9.15 μ.μ. στο 3ο Δημοτικό  Σχολείο Χαλκίδας (Βουδούρη 6).

ΑΥΤΟΨΙΑ: Γεωργιάδης, Μπατζελή, Κοντογιαννίδης, Κοντούλη πάνε για...ψώνια!

Αυτή την Τετάρτη, η Αυτοψία βάζει στο επίκεντρο τις «νοικοκυρές σε απόγνωση».

Πολιτικοί επισκέπτονται σούπερ μάρκετ μαζί με δύο καταναλώτριες και βιώνουν οι ίδιοι την πραγματικότητα και τις ανάγκες ενός νοικοκυριού. Ο Άδωνις Γεωργιάδης από τη Νέα Δημοκρατία, η Κατερίνα Μπατζελή από το ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Κοντογιαννίδης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και η Ιωάννα Κοντούλη από τους Οικολόγους Πράσινους, κάνουν Αυτοψία μαζί με τον Αντώνη Σρόιτερ. Πόσο κοστίζουν τα ψώνια της εβδομάδας; Τι μαθαίνουν οι πολιτικοί από τις νοικοκυρές για το κυνήγι των προσφορών;

Αυτοψία, την Τετάρτη 30 Μαΐου στις 24:00, στον Alpha.

Τραγικός θάνατος 9χρονου αγοριού – Πέρασε μέσα από γυάλινη πόρτα

Βρισκόταν στην Κύπρο με τους γονείς του για διακοπές όμως δυστυχώς οι διακοπές τους είχαν άδοξο τέλος.


Εννιάχρονο παιδάκι από τη Ρωσία βρήκε γύρω στη 1 το μεσημέρι φρικτό θάνατο όταν στην προσπάθειά του να περάσει από γυάλινη πόρτα, την οποία νόμιζε πως ήταν ανοικτή, χτύπησε με βία στο τζάμι με αποτέλεσμα αυτό να σπάσει και να το τραυματίσει θανάσιμα.

Την ώρα του ατυχήματος το παιδί βρισκόταν με τους γονείς του στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου όπου διέμεναν στην Αγία Νάπα.

Το παιδί μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ: MRB: ΝΔ 23,3%, ΣΥΡΙΖΑ 22% - 8 κόμματα στη Βουλή

Νέα δημοσκόπηση πραγματοποίησε η MRB για λογαριασμό της Real News, στην οποία η Νέα Δημοκρατία προηγείται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη νέα Βουλή εισέρχονται 8 κόμματα, μεταξύ των οποίων και ο συνασπισμός Δράση - Δημιουργία Ξανά. Αντίθετα εκτός μένουν οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ΛΑ.Ο.Σ.

Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου διαμορφώνονται ως εξής:
Ν.Δ. 23,3%
ΣΥΡΙΖΑ 22%
ΠΑΣΟΚ 12,6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,6%
Δημοκρατική Αριστερά 5,3%
ΚΚΕ 4,5%
Χρυσή Αυγή 4,4%
Δράση - Δημιουργία Ξανά 3,8%
Οικολόγοι Πράσινοι 0,9%
ΛΑΟΣ 0,9%
Αδιευκρίνιστη ψήφος 14,2%

Στην ικανότητα διακυβέρνησης η Ν.Δ. προηγείται με 17,3%, έναντι 15,3% του ΣΥΡΙΖΑ, αν και οι ερωτηθέντες φέρνουν με ποσοστό 35,5% το «κανένα» στην 1η θέση του κόμματος που θεωρούν ικανότερο.

Στην παράσταση νίκης η Ν.Δ. προηγείται με 42,9%, έναντι 35,8% του ΣΥΡΙΖΑ, με την κατάσταση να αντιστρέφεται σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της 16ης-17ης Μαΐου 2012, στην οποία προηγούταν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς θα γίνει η επιστροφή των χρημάτων για τα φάρμακα που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι

Όπως είναι γνωστό, οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων τους για την αποπληρωμή των λογαριασμών που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ, από τις συνταγές φαρμάκων των ασφαλισμένων, παρακρατεί το σύνολο της αξίας της εκτελούμενης συνταγής.

Οι ασφαλισμένοι έχουν οδηγηθεί σε τρομερά αδιέξοδα, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους, με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας κ. Γεράσιμος Βουδούρης και στην αδυναμία του κράτους να ικανοποιήσει το αίτημα των φαρμακοποιών, προκειμένου να ομαλοποιήσει την κατάσταση και να κατευνάσει την δικαιολογημένη αντίδραση των ασφαλισμένων, εξέδωσε σχετική εγκύκλιο με την οποία παρέχει την δυνατότητα στους ασφαλισμένους να καταθέσουν τα δικαιολογητικά της δαπάνης στα ταμεία τους και να αναμένουν την απόδοση των αναλογούντων ποσών.

Σε ό,τι αφορά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αυτά θα πρέπει να κατατίθενται στις υπηρεσίες των ταμείων τους που υπέβαλαν στο παρελθόν:

1. Πρωτότυπη συνταγή γιατρού που δεν εκτελέστηκε από το ιδιωτικό φαρμακείο. Η συνταγή θα πρέπει να έχει καταχωριστεί στο αντίστοιχο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου. Οι συνταγές που γίνονται αποδεκτές είναι οι ηλεκτρονικές συνταγές μέσω του συστήματος ΗΔΙΚΑ, οι ηλεκτρονικές συνταγές του Οίκου Ναύτου και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίο τύπου συνταγολόγιο (πράσινες συνταγές ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

2. Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων.

3. Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο.

4. Έγκριση από τον ελεγκτή γιατρό, (στην περίπτωση που απαιτείται).

Το ποσό της εκκαθάρισης, όταν γίνει..., θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου. Οι συνταγές που δεν εκτελέστηκαν κατά την διάρκεια της απεργίας και έχει παρέλθει το προβλεπόμενο 5ήμερο εκτέλεσής τους, θα εκτελούνται καονονικά.

Δ. Αναγνωστάκης: Δεδομένη η συμπαράσταση της ΔΗΜ.ΑΡ στο Δήμο Κύμης- Αλιβερίου

"Δεδομένη είναι η συμπαράσταση της ΔΗΜ.ΑΡ στο  Δήμο Κύμης- Αλιβερίου για το θέμα του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ" αναφέρει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δημ. Αναγνωστάκης σε επιστολή του στον Δήμαρχο

και την κα Δημάτου.


Αναλυτικά οι επιστολές:

"Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,
είναι αυτονόητη και δεδομένη η συμπαράσταση και η στήριξή μας, στα δίκαια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας για την αποφυγή κατάργησης των υποκαταστημάτων ΙΚΑ & ΟΑΕΕ στο Αλιβέρι και στην Κύμη. Είναι αδιανόητο χιλιάδες πολίτες - κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο. Θεωρήστε την απουσία μου δικαιολογημένη, λόγω της γνωστής υποχρέωσης που με κρατά στη Χαλκίδα και φυσικά θα σας επισκεφθώ σύντομα για να συνδράμω και με τη φυσική μου παρουσία στο δίκαιο αγώνα σας".

Χαλκίδα, Δευτέρα 28/5/2012

Με εκτίμηση

Δ. Αναγνωστάκης

"Αγαπητή κα Δημάτου,

σας παρακαλώ να διαβιβάσετε στον κ. Δήμαρχο και στον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου,
την αμέριστη συμπαράσταση τόσο τη δική μου όσο και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, στα δίκαια αιτήματα της τοπικής σας κοινωνίας.
Δυστυχώς η πρόσκλησή σας, μου εστάλη την Παρασκευή στις 3.30 μμ και ενώ είχε προγραμματιστεί Συνέντευξη Τύπου του Ψηφοδελτίου της ΔΗΜ.ΑΡ. την ίδια μέρα και ώρα, με τη συνεδρίαση του Δημοτικού σας Συμβουλίου.
Ενημερώστε παρακαλώ τόσο τον κ. Δήμαρχο όσο και τον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ. για τη δικαιολογημένη απουσία μου και πληροφορήστε το Σώμα,
για την απόφασή μου να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθειά σας.
Επιθυμία μου είναι, αν και ο κ. Δήμαρχος ευκαιρεί, να επισκεφθώ το Δήμο σας την επομένη, δηλαδή την Τρίτη 29 Μαίου, έτσι ώστε να εκφράσω
και με την παρουσία μου, τη συμπαράστασή μου στο δίκαιο αγώνα σας.
Καλή επιτυχία - Καλό Αγώνα".

Χαλκίδα, Σάββατο 27/5/2012

Με εκτίμηση

Δ. Αναγνωστάκης

Ανήλικη κόρη γνωστού σκηνοθέτη έπεσε θύμα διασυρμού σε ροζ βίντεο

Μία εφηβική απερισκεψία ήταν αρκετή για ένα 14χρονο κορίτσι, κόρη γνωστού σκηνοθέτη, να πέσει θύμα διασυρμού, αφού ένα ροζ βίντεο, με πρωταγωνίστρια την ίδια έκανε το γύρω του σχολείο της, αλλά και του διαδικτύου.

Η μαθήτρια που φοιτούσε σε γνωστό σχολείο στο Κολωνάκι έφτασε στο σημείο να κάνει ακόμα και απόπειρα αυτοκτονίας. Η 14χρονη έπεσε θύμα διασυρμού στο Διαδίκτυο και οι γονείς της αναγκάστηκαν να προσφύγουν στην αστυνομία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» όλα ξεκίνησαν όταν η μαθήτρια γνώρισε ένα μικρότερο κατά ένα χρόνο μαθητή και μετά από έντονο φλερτ έδωσαν ραντεβού την τελευταία ώρα στις τουαλέτες. Ο μαθητής όμως είχε βάλει σε εφαρμογή μαζί με ένα φίλο του σχέδιο διασυρμού της κοπέλας, αφού κατέγραψαν σε βίντεο όλη την ερωτική πράξη και στη συνέχεια μέσω mms, έστειλαν το υλικό στα κινητά σχεδόν όλων των μαθητών του σχολείου. Την επόμενη ημέρα, όλο το σχολείο γνώριζε τι είχε διαδραματιστεί ενώ το ροζ βίντεο που έδειχνε τη συνεύρεση των δύο μαθητών είχε ανέβει και σε πορνό σελίδες του διαδικτύου. Το κορίτσι μόλις είδε το βίντεο και διαπίστωσε τι είχε συμβεί έπαθε σοκ.

Το ανήλικο κορίτσι για ένα ολόκληρο μήνα ήταν κλεισμένο στο σπίτι της και δεν ήθελε να πάει στο σχολείο. Μάλιστα αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της, ευτυχώς όμως χωρίς να το καταφέρει. Οι γονείς της αναγκάστηκαν να της αλλάξουν σχολείο, ωστόσο σε λίγες μέρες το ίδιο βίντεο ήταν στα χέρια των νέων συμμαθητών της.

Ο γνωστός σκηνοθέτης με τη σύζυγό του αποφάσισαν να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη και να καταθέσουν μήνυση σε βάρος των γονέων του 13χρονου μαθητή για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κάνουν λόγο για μια μορφή cyber bullying, αφού πλέον έρχονται συχνά αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά, όπου παιδιά διασύρονται μέσα από το Διαδίκτυο από μικρής διάρκειας βίντεο που τράβηξαν είτε συμμαθητές τους είτε άγνωστοι και ζητούν βοήθεια. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι αστυνομικοί αδυνατούν να σταματήσουν τη διάδοση και περιορίζονται στον εντοπισμό των ατόμων που κατέγραψαν τα βίντεο.

Εκδήλωση για τον Ταχματάρχη Βελισσάριο στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου, η Σχολή Πεζικού Χαλκίδας, ο Σύλλογος των Εν Αττική Κυμαίων, η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών και ο Σύνδεσμος Εφ. Αξιωματικών  του Ν.Ευβοίας, θέλοντας να τιμήσουν τον Κυμαίο Ήρωα των Ηρώων Ταγματάρχη (ΠΖ) Βελισσαρίου Ιωάννη,προγραμμάτισαν κοινή τιμητική εκδήλωση στον Προφήτη Ηλία Κύμης, όπου βρίσκεται και ο ανδριάντας του ήρωα, την 3η Ιουνίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 π.μ.

11:30 Επιμνημόσυνη Δέηση
11:45 Προσφωνήσεις
12:00 Βιογραφικό – Ομιλία (κ.Μαργέλης Αγγελής Υποστράτηγος ε.α.- Πρόεδρος Δ.Κ. Κύμης)
12:30 Ύμνος Βελισσαρίου
12:35 Καταθέσεις Στεφάνων
12:45 Εθνικός Ύμνος

Ακολουθεί μικρή δεξίωση.

Θα βαθμολογηθεί τελικά το επίμαχο θέμα Γ4 της Φυσικής;

Αλλάζει σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το Γ4 θέμα του μαθήματος της Φυσικής των Πανελληνίων. Η ηγεσία του υπουργείου και η Κεντρική Επιτροπή των εξετάσεων, προσανατολίζονται στο να βαθμολογηθεί κανονικά το θέμα και να μην μοιραστούν στα υπόλοιπα θέματα οι επτά μονάδες που αντιστοιχούν σε αυτό.

Οπως αναφέρει το zougla.gr, τις επόμενες ώρες το υπουργείο Παιδείας με νέα του ανακοίνωση θα άρει την απόφασή του περί ακύρωσης του θέματος της Φυσικής και θα ζητά να βαθμολογηθεί κανονικά.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του zougla radio, ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών, κατήγγειλε ότι η «Πολιτεία αντιμετώπισε ένα λάθος κάνοντας ένα ακόμη μεγαλύτερο λάθος το οποίο αδικεί χιλιάδες εξεταζόμενους».

Η απόφαση αυτή του υπουργείου, ίσως, να λήφθηκε και υπό το φόβο των προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας που θα μπορούσαν να κάνουν οι υποψήφιοι και να τινάξουν στον αέρα τις εξετάσεις, όπως συνέβη σε μια ανάλογη περίπτωση 15 χρόνια πριν.

Hδη, γονείς μαθητών προσέφυγαν στο Συνήγορο του Πολίτη, όπου και κατέθεσαν αναφορά προκειμένου να αρθεί η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων, διότι όπως υποστηρίζουν «με την πράξη αυτή (της ΚΕΕ) ακυρώνεται η αδιάβλητη και ισότιμη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων και στερούνται αδικαιολόγητα τα παιδιά μας τη δυνατότητα να φοιτήσουν στην σχολή της επιλογής τους, γεγονός καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία τους».

Το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά τη συνέχεια της λειτουργίας του Παραρτήματος του ΟΑΕΕ Αλιβερίου.

Συνάντηση με θέμα την τη συνέχεια της λειτουργίας του παραρτήματος του ΟΑΕΕ Αλιβερίου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Μαΐου 2012 στο παράρτημα του Επιμελητηρίου στο Αλιβέρι. Στη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα κατόπιν πρωτοβουλίας της κ. Κόλλια-Βότση Σοφίας, Προέδρου του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου, παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Σίμωσης, ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος Μεταποίησης του Επιμελητηρίου κ. Φωκίτης Νικόλαος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου κ. Παλαιολόγος, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αυλωναρίου κ. Γκίκα, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου κ. Γάσπαρη, ο Ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου Στυρέων κ. Τσούλης.

Από την συνάντηση κρίθηκε ομόφωνα ότι η λειτουργία του Παραρτήματος του ΟΑΕΕ στο Αλιβέρι θεωρείται απολύτως αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής. Κρίθηκε ότι οι συνέπειες, από το κλείσιμο του Παραρτήματος του ΟΑΕΕ στο Αλιβέρι, θα είναι πολύ αρνητικές για τους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής. Επισημάνθηκε ότι το Παράρτημα του ΟΑΕΕ στο Αλιβέρι που λειτουργεί ήδη πολλά χρόνια ως ανεξάρτητη αυτοτελής μονάδα, είναι το μοναδικό παράρτημα εκτός Χαλκίδας. Εξυπηρετεί δε, τις περιοχές Αλιβερίου, Αμαρύνθου, Καρυστίας, Κύμης και Σκύρου, περιοχές που έχουν δυσμενή κυκλοφοριακή σύνδεση, με ένα οδικό δίκτυο άκρως ελλιπές, και το οποίο καθιστά πραγματικά προβληματική και χρονοβόρα την όποια μετάβαση στην Χαλκίδα. Περιοχές που περιλαμβάνουν την ΄΄άγονη΄΄ γραμμή των ορεινών και δυσπρόσιτων χωριών και οικισμών του νομού μας. Επισημάνθηκε ιδιαιτέρως και εν κατακλείδι, ότι το Παράρτημα Αλιβερίου εκτός των άλλων, πραγματοποιεί σημαντικά έσοδα ετησίως, γεγονός που το καθιστά κάθε άλλο παρά προβληματικό. Παράλληλα εξυπηρετεί 3.500 περίπου επιχειρήσεις, που ακροβατούν και αιμοδοτούν για την επιβίωση τους,
Ως προς τις προτάσεις για το εν λόγω θέμα υπήρξε απόλυτη ομοφωνία απόψεων των παρευρισκομένων.
Άμεση και στοχευμένη διαμαρτυρία προς κάθε κατεύθυνση. Άμεση πίεση των πολιτικών κομμάτων.
Πλήρης στήριξη της πρότασης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, ο οποίος διαθέτει ιδιόκτητο χώρο για την στέγαση του παραρτήματος του ΟΑΕΕ, μειώνοντας με τον τρόπο αυτό το λειτουργικό του κόστος, που προβάλλεται ως λόγος για την απομάκρυνση του.
Χαλκίδα 28 / 5 / 2012
 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
Κόλλια-Βότση Σοφία.

Η Ελένη Πετρουλάκη τραβάει κουπί

Καλοκαίρι έρχεται και πολλές κυρίες έχουν ξεκινήσει γυμναστική και δίαιτα για να βγουν με καλλίγραμμα κορμιά στις παραλίες.

Η Ελένη Πετρουλάκη θέλοντας να δείξει πώς συνδυάζεται η γυμναστική με τη θάλασσα και τις χαλαρές στιγμές έδειξε πώς μπορούμε να γυμναστούμε κάνοντας θαλάσσια σπορ.

Η γυμνάστρια μαζί με τους συνεργάτες της έδειξε στον κόσμο πώς όταν απολαμβάνουν τη θάλασσα μπορούν παράλληλα να φτιάξουν ένα σφριγηλό κορμί.

Η Ελένη Πετρουλάκη με μαγιό αναδεικνύοντας το σώμα-πέτρα έδειξε πώς να γυμνάσουμε χέρια και πόδια τραβώντας κουπί. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι παρά τις τρεις εγκυμοσύνες της το σώμα της σήμερα αγγίζει την τελειότητα.

 gossip-tv.gr

Περλεπέ: Δεν είπα ακριβώς ότι «θα πλάκωνα τον Παπανδρέου στο ξύλο»

Η πρώην βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Περλεπέ Σηφουνάκη επιχειρεί με επιστολή της να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη του iefimerida.gr για την φραστική επίθεση που εξαπέλυσε κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος στη Χαλκίδα.

Η κυρία Περλεπέ Σηφουνάκη, προσεκτικά είναι αλήθεια, υποστηρίζει ότι η φράση «ο Παπανδρέου διέλυσε το κόμμα. Εάν τον έβρισκα στον δρόμο θα τον πλάκωνα στις σφαλιάρες» αποτελεί παρερμηνεία των όσων είπε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής της στο iefimerida.gr έχει ως εξής:

«Καλήμερα και καλή εβδομάδα από την Χαλκίδα,
Εκπληκτη πληροφορήθηκα από την ηλεκτρονική σας σελίδα (που αναπαράχθηκε και σε πολλές άλλες) την αναφορά στο πρόσωπό μου, σε σχέση με συζήτηση που διαμείφθηκε προχθές στη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Εύβοιας. Τόσο κατάλαβαν από την τοποθέτηση μου οι πληροφοριοδότες σας, που σας τα μετέφεραν, και, πολύ φοβούμαι, άλλο τόσο εσείς, για να γράψετε αυτά που γράψατε.
Ας είναι. Εκείνο που προέχει τώρα σε όλους μας στο ΠΑΣΟΚ, ασφαλώς και δεν είναι οι μεμψιμοιρίες και ο θυμός. Η συναντίληψη για το πρακτέο με βάση τα νέα δεδομένα των εκλογών της 6ης Μαΐου είναι αυτό που μας απασχολεί και στην Εύβοια. Το ΠΑΣΟΚ παραμείνει όρθιο και θα δώσει με ομοψυχία νικηφόρο αγώνα στις 17 Ιουνίου.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,
Κατερίνα Περλεπέ – Σηφουνάκη
Υποψήφια Βουλευτής Ευβοίας ΠΑΣΟΚ
Η απάντηση του iefimerida.gr
Δυστυχώς για την κυρία Περλεπέ – Σηφουνάκη περισσότεροι του ενός παριστάμενοι επιμένουν ότι η φράση που χρησιμοποίησε είναι ακριβώς αυτή. Τώρα εάν της ξέφυγε ή εκ των υστέρων μετάνοιωσε...

Kαι ο D. Beckham περικοπές; Έγινε κατά 1,6 εκατομμύρια λίρες φτωχότερος

Ο David Beckham μένει Αμερική... Τι κι αν το συμβόλαιό του ακολούθησε την 'ελληνική οδό' των περικοπών, αυτός επιλέγει να μείνει στην L.A. Galaxy και φυσικά στις ΗΠΑ. Ο διάσημος ποδοσφαιριστής δέχθηκε μείωση στις αποδοχές του που φτάνει τα 1,5 εκατομμύρια αγγλικές λίρες όμως δεν σκέφτηκε ούτε λεπτό να μετακομίσει.
 
Ο 37χρονος David λέει πως η επιλογή του έχει να κάνει και με έναν τρόπο ζωής που έχει πια η οικογένειά του. "Το Lifestyle μου είναι ένας λόγος. Η οικογένειά μου περνάει υπέροχα εδώ και τα παιδιά έχουν πια εγκατασταθεί για τα καλά. Το να ζεις δίπλα στην παραλία είναι εκπληκτικό!" αναφέρει ο ποδοσφαιριστής. Με τέτοιο σπίτι (βλ. φωτό παρακάτω) η αλήθεια είναι, ο καθένας θα το σκεφτόταν να φύγει...

Μάλιστα η απόφασή της οικογένειας να μείνει από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού, ενισχύεται και από την πώληση του πολυτελούς του σπιτιού στην Αγγλία, όπως και της κατοικίας τους στη Γαλλία.

Απολύσεις από την ΣΟΓΙΑ

Ένα ακόμη εργοστάσιο μπήκε στο «χορό» των απολύσεων και της εφαρμογής του 5%.


 Το εργοστάσιο της ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ προχώρησε στις (8) απολύσεις, χωρίς καμιά εξήγηση προς τους εργαζόμενους αλλά και στην κοινωνία που τους φιλοξενεί και τους ανέχεται.

 Το πρόσχημα της ύφεσης και την αντιμετώπισή της, μόνο με την μείωση του εργασιακού κόστους πρέπει να πάψει, διότι δεν πιάνει πλέον.
 Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας παρακολουθεί από κ
οντά τις εξελίξεις και θα απαντήσει αναλόγως.

Βίαζε τις ανηψιές του -Τους έλεγε πως το σπέρμα του είναι φάρμακο για την ακμή

Πρωτοφανή υπόθεση παιδεραστίας, με θύματα δύο μικρά κορίτσια, τα οποία βίαζε ο θείος τους, φέρνει στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Esspresso, την κόλαση ζούσανε τα δύο ανήλικα κορίτσια ηλικίας 15 και 16 χρονών αντίστοιχα για τρία ολόκληρα χρόνια. Ο 50χρονος βιαστής τους δεν ήταν άλλος από τον καλοσυνάτο και πέρα κάθε υποψίας θείο τους.

Ο 50 χρονος φυσικά πρώτα κατάφερε και κέρδισε την εμπιστοσύνη των γονιών, οι οποίοι άφηναν τον συγγενή τους με τα δύο ανήλικα αγγελούδια τους προκειμένου να τα προσέχει.

Η φρίκη άρχισε με τη μεγαλύτερη κόρη το 2008 που τότε ήταν 13 χρονών. Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που αναφέρονται μέσα στο βούλευμα. «Ο κατηγορούμενος την κάθιζε στα γόνατά του και η παθούσα ανεχόταν θωπείες στο στήθος της και στα γεννητικά της όργανα πρός ικανοποίηση της γεννετήσιας επιθυμίας του κατηγορουμένου»

Τέτοιο ήταν μάλιστα το θράσος του 50χρονου ο οποίος, για να πείσει τα δύο κορίτσια να υποκύψουν στις αρρωστημένες του ορμές δεν δίστασε να σκαρφιστεί και να τους πει ότι το σπέρμα του έχει θεραπευτικές ιδιότητες για την ακμή.

Η υπόθεση αναβίωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, το οποίο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 20 ετών κατά συγχώνευση χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

ΔΗΜΑΡ: Παρουσίαση του ψηφοδελτίου ΣΗΜΕΡΑ στο Εργατικό Κέντρο

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Εύβοιας θα κάνει την επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου της  και συνέντευξη τύπου,  ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα 28 Μαίου στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.


Μετά την παρουσίαση, τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και πολιτών.

Ν. Λάμψακος Ελλάδα - Τουρκία: Ένα ντοκιμαντέρ, μια ιστορία 1800 χρόνων !

Ενδιαφέρον και από την Τουρκία δείχνουν για το ντοκιμαντέρ που έχει τίτλο "ΝΕΑ ΖΩΗ"  και περιγράφει ένα χωριό σε δύο εκδοχές: Την Νέα Λάμψακο Ευβοίας και την Λάμψακο Μικράς Ασίας.

Είναι το πρώτο ντοκιμαντέρ που έγινε ποτέ, για την σημαντική αυτή αρχαιοελληνική αποικία, με ιστορία 1.800 χρόνων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τούρκοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και περιμένουν  να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο η παραγωγή και να δουν πως θα το προβάλουν.

Μία δημοσιογράφος, ένας καθηγητής και ένας graphic designer, η Άννα Ποδάρα, ο Νίκος Μαρτζίκος και ο Χρήστος Τζαφέρος αντίστοιχα, με καταγωγή από τη Νέα Λάμψακο Εύβοιας αποφάσισαν να φτιάξουν ένα ντοκιμαντέρ, που ξυπνάει προσφυγικές μνήμες και αναμένεται να συγκινήσει πολλούς.

Αντιλαμβανόμενοι το κενό που υπάρχει και γνωρίζοντας, από τα παιδικά τους χρόνια, τις ιστορίες που χάνονται μαζί με τους ηλικιωμένους, τρεις νέοι με καταγωγή την Ν. Λάμψακο ένωσαν τις επαγγελματικές τους γνώσεις, καταγράφοντας οπτικοακουστικά, την πολιτιστική κληρονομία του χωριού τους σε Ελλάδα και Τουρκία.

Δύο χρόνια λαογραφικής έρευνες, 30 συνεντεύξεις και γυρίσματα σε τέσσερις πόλεις σε Ελλάδα και Τουρκία χρειάστηκαν ώστε το πρώτο ντοκιμαντέρ για την ιστορία της αρχαίας και της νέας Λαμψάκου να είναι πλέον γεγονός.!!

Τα δύο μικρασιάτικα χωριά που πλαισιώνουν την Χαλκίδα, η Ν. Λάμψακος και η Αρτάκη έχουν ιστορία χιλιάδων χρόνων. Ενώ η πολιτισμική παράδοση της Αρτάκης είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα, πολύ λίγα ξέραμε μέχρι σήμερα για την Λάμψακο, μια σημαντική κωμόπολη της αρχαιότητας με ιστορία 1.800 χρόνων.

To ντοκιμαντέρ "ΝΕΑ ΖΩΗ" βρίσκεται στο post production και αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές Σεπτέμβρη. Στη φωτογραφία βλέπετε το πόστερ, ενώ οι συντελεστές του είναι οι εξής:
Έρευνα-Επιμέλεια ντοκιμαντέρ: Νίκος Μαρτζίκος, Άννα Ποδάρα, Σενάριο: Άννα Ποδάρα, Γραφικά: Χρήστος Τζαφέρος, Σύνδεσμοι Lampseki: Oya Tronscorff, Alp Erhan Arslan, Μeral Basli, Αli Aldemir, Μοντάζ: Κωνσταντίνος Τόπαλης, Βάγια Δανηιλίδου, Mετάφραση : Κωνσταντίνος  Μαρούσης

Το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ ΝΕΑ ΖΩΗ έχει κάνει ήδη τον γύρο του Διαδικτύου, προσελκύοντας μεγάλο ενδιαφέρον από Έλληνες και Τούρκους, ενώ έχει πάνω από 2.000 προβολές μέχρι σήμερα  στο youtube. Δείτε το.


Μαρία Κοζάκου: Η "φωνή" της Eurovision είναι Χαλκιδέα!

Σταθερή. Ήρεμη. Δυναμική και χωρίς λάθη. Η χθεσινοβραδινή μετάδοση της Eurovision από την Χαλκιδέα Μαρία Κοζάκου, ήταν από τις καλύτερες  που έχουμε γνωρίσει.

Η  Μαρία Κοζάκου είναι δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός με σημαντική παρουσία στο ελληνικό ραδιόφωνο τα τελευταία 16 χρόνια.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Σεπτεμβρίου 1974 αλλά μέχρι τα 18 έζησε στη Χαλκίδα όπου ήδη από τα 16 της χρόνια έκανε εκπομπή κλασσικής μουσικής στο τοπικό «Ράδιο Ένα».

Η Μαρία Κοζάκου εργάζεται από το 2001 ως σήμερα στην Ελληνική Ραδιοφωνία κάνοντας σύνταξη, επιμέλεια και εκφώνηση διεθνών ειδήσεων στο κεντρικό Μαγκαζίνο (Ραδιοεφημερίδα) της «ΝΕΤ 105,8» ενώ από το 2002 βρίσκεται στην πρωινή ζώνη του Δευτέρου Προγράμματος 103,7 με εκπομπή υπό τον τίτλο «Τρανζίστορ».

Ξεκίνησε την πορεία της από το ραδιοφωνικό σταθμό «Δίεση 101,3» όπου από το 1996 ως το 1999 έκανε τη σύνταξη και την εκφώνηση των ειδήσεων, είχε καθημερινή, πρωινή εκπομπή 8:00-10:00 και εβδομαδιαία εκπομπή με κλασική μουσική.

Από το 1998 και για 3 χρόνια ανέλαβε τη σύνταξη και την εκφώνηση ειδήσεων στα αγγλικά στον αγγλόφωνο ραδιοφωνικό σταθμό «2000GR». Το 1999 έκανε καθημερινή, πρωινή εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πόλις 88,6». Από το 1999 ως το 2001 ήταν διευθύντρια σύνταξης και έκανε την αρχισυνταξία του τμήματος ειδήσεων στο «Portal News» (eone.gr) για να βρεθεί το 2001 στην Ελληνική Ραδιοφωνία.

Από το 2002 βρίσκεται στην πρωινή ζώνη του Δευτέρου Προγράμματος 103,7 με εκπομπή υπό τον τίτλο «Τρανζίστορ». Επί 10 έτη η εκπομπή μεταδιδόταν 8:00-10:00 π.μ. ενώ από την Άνοιξη του 2011 μεταδίδεται 8:00-9:00 π.μ. Μέχρι το 2007 διατηρούσε ακόμη εκπομπή στη «ΝΕΤ 105,8» με τον τίτλο «Αερόστατο». Ακόμη, από το 2001 ως σήμερα εργάζεται στην Ελληνική Ραδιοφωνία κάνοντας σύνταξη και εκφώνηση δελτίων ειδήσεων, επιμέλεια και εκφώνηση διεθνών ειδήσεων στο κεντρικό Μαγκαζίνο (Ραδιοεφημερίδα) της «ΝΕΤ 105,8».

Ακόμη, έχει κάνει ραδιοφωνικές μεταδόσεις από συναυλίες στο Ηρώδειο, έχει μεταδώσει το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης (2008) ενώ έχει κάνει και τη μετάδοση του Διαγωνισμού Χορού της EBU (Eurodance) δύο φορές (2007, 2008) για τη Δημόσια Τηλεόραση. Ακόμη έχει σχολιάσει το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision τρεις φορές για τη Δημόσια Ραδιοφωνία (2006,2008,2010), ενώ το 2011 έκανε το σχολιασμό τόσο για τη Δημόσια Ραδιοφωνία όσο και για τη Δημόσια Τηλεόραση, γεγονός που την έκανε πιο γνωστή στο ευρύ κοινό

Τέλος, έχει συμμετάσχει σε διαφημιστικά και αφηγήσεις, αφού κάνει την εκφώνηση προγραμμάτων ψηφιακής τηλεόρασης, φεστιβάλ, πολιτιστικής Ολυμπιάδας, δισκογραφίας ενώ έχει παρουσιάσει και συντονίσει βιβλιοπαρουσιάσεις και ειδικές προβολές στο Μέγαρο Μουσικής και αλλού.
Enhanced by Zemanta

Το Ιστιοπλοϊκό ραντεβού στη Χαλκίδα και οι "τουρίστες της μισής μέρας"

Ιστιοπλοϊκό ραντεβού στη Χαλκίδα !

Από το πρωί έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες ιστιοπλοϊκά στη Χαλκίδα και, βοηθούντος και του καιρού, "σουλατσάρουν" στα "τρελά νερά" του Ευρίπου.

Μια όμορφη εικόνα, που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και των χιλιάδων επισκεπτών της πρωτεύουσας της Εύβοιας που γνωρίζει "πιένες" λόγω.. κρίσης!

Οι παλιότεροι θυμούνται τα "τρένα της Εργατικής Εστίας" - όπως αποκαλούσαν τα ειδικά δρομολόγια του ΟΣΕ - που έφερναν στη Χαλκίδα εργαζόμενους το πρωί της Κυριακής και τους επέστρεφαν στην Αθήνα το απόγευμα. Το αλσύλιο της Κανήθου, κάτω από το φρούριο του Καράμπαμπα, ήταν η εύκολη λύση για κατασκήνωση και η πλαζ αστέρια ιδανική για τα μπάνια τους.

Τώρα τα τρένα εξακολουθούν να φέρνουν στη Χαλκίδα "τουρίστες της μισής μέρας", οι καφετέριες της παραλίας και τα ουζερί να είναι γεμάτα και η οικονομία να παίρνει μια ανάσα.

Χιλιάδες, βέβαια, είναι αυτοί που επιλέγουν τη Χαλκίδα για το καφεδάκι τους τα Σαββατοκύριακα έχοντας μια κοντινή και φτηνή διέξοδο, από το "καμίνι" της Αθήνας.

Συνταξιούχος οικοδόμος τίναξε τα μυαλά του στον αέρα!


Ο αυτόχειρας λίγα λεπτά νωρίτερα, μιλούσε από το μπαλκόνι με την κουνιάδα του...

Τέλος στη ζωή του έβαλε χθες το βράδυ (27-05-2012) ένας 66χρονος συνταξιούχος οικοδόμος, μέσα στο σπίτι του στον Κρουσώνα. Ο άνδρας, λίγα λεπτά νωρίτερα, μιλούσε από το μπαλκόνι με την κουνιάδα του, όταν ξαφνικά μπήκε μέσα στο σπίτι. Οι γείτονες άκουσαν τον πυροβολισμό κι αμέσως υποπτεύθηκαν τί είχε συμβεί.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 66χρονος έβαλε την κυνηγετική του καραμπίνα στο στόμα και αυτοπυροβολήθηκε, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο του θάνατο. Αμέσως κλήθηκε ο γιος του ο οποίος έσπευσε και τον βρήκε νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 66χρονος αντιμετώπιζε χρόνια κατάθλιψη, κάτι το οποίο γνώριζε η οικογένεια και το περιβάλλον του, που προσπαθούσαν να είναι κοντά στον άνδρα και να τον στηρίζουν για να το ξεπεράσει.

Λευκαντί: Ο δολοφόνος σκότωσε πατέρα και γιο!


Κλαίει όλο το Λευκαντί για τον πατέρα και τον γιο που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες ενός γείτονα. Ήταν 09.30 το πρωί της Κυριακής (27-05-2012) όταν ο άτυχος πατέρας βρίσκονταν στο μπαλκόνι με τον 25χρονο γιο του. Την ίδια στιγμή ο 40χρονος γείτονας τους πλησίασε στα τρία μέτρα και όπλισε με την καραμπίνα του.

Τον άτυχο πατέρα τον χτύπησε στην αριστερή θωρακική χώρα και τον γιο στην πλάτη. Ακαριαία άφησε την τελευταία του πνοή ο 54χρονος ενώ ο γιος του έδειχνε να έχει σφυγμούς. Επικράτησε πανικός και στο σημείο μαζεύτηκε κόσμος. Ασθενοφόρο μετέφερε τον γιο στο νοσοκομείο της Χαλκίδας αλλά κατά τη διάρκεια της διακομιδής άφησε την τελευταία του πνοή.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δράστης είναι ο 40χρονος, γείτονας των δύο θυμάτων, ο οποίος μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη και ομολόγησε. Ο δολοφόνος είναι διαζευγμένος και πατέρας ενός παιδιού και έμενε μόνιμα μαζί με τους γονείς του.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε μέσα στο σπίτι του 40χρονου βρέθηκαν μία επαναληπτική κυνηγετική καραμπίνα που κατείχε παράνομα και δύο χρησιμοποιημένοι κάλυκες. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για διπλή ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έγκλημα - σοκ στο Λευκαντί: 40χρονος σκότωσε τον γείτονα και το γιό του!

O Χ. Βασιλόπουλος, εξηγεί γιατί γύρισε ερωτική ταινία!

Ο 'Ελληνας ηθοποιός που έχει φύγει για τα ξένα εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, μίλησε στο "ΘΕΜΑ People" για την αισθησιακή ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί, τον λόγο που την γύρισε και άλλα πολλά... Το σενάριο της συγκεκριμένης ταινίας θέλει τον Χρήστο Βασιλόπουλο να είναι ένας πάμπλουτος μεσίτης, που φέρνει μια απλή κοπέλα στον δικό του άρρωστο ερωτικό κόσμο.

Η ταινία έχει πολύ σεξ, έρωτα, πάθος και πολύ ...γυμνό! Πώς αντέδρασε η σύζυγός του όταν της ανακοίνωσε την απόφασή του;

"Είχα πολλούς ενδοιασμούς στην αρχή. Όχι όμως, για το γυμνό. Αυτό μάλιστα ήταν και το πρώτο πράγμα που με ρώτησαν... Εγώ είπα ότι έπεσαν σε έναν Έλληνα που έχει περάσει πολλά καλοκαίρια στην παραλία κάνοντας γυμνισμό. Γυμνές σκηνές έχω κάνει και στην Ελλάδα, στους "Αληθινούς έρωτες" για τον Alpha.

Οι ενδοιασμοί μου σχετίζονταν με το αν θα είναι καλό για την καριέρα μου ή όχι. Ρώτησα ανθρώπους που εμπιστεύομαι, ηθοποιούς, σκηνοθέτες... Μου είπαν όλοι να το κάνω και το έκανα... Η γυναίκα μου από την πρώτη στιγμή μου έλεγε να το κάνω. Όταν είδε την ταινία της άρεσε πολύ... Αντίθετα με ό,τι μπορεί να πιστεύει κανείς, ότι δηλαδή περνάμε καλά και το διασκεδάζουμε, η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ κουραστικές οι σκηνές και θέλεις να τελειώνουν γρήγορα. Όλα είναι εντελώς επαγγελματικά και αυστηρά", δήλωσε ο Χρήστος.

ΚΚΕ και ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τίμησαν τα θύματα του ναζισμού-φασισμού στους Ταξιάρχες Κύμης.

Με μια σεμνή και απέριττη αντιφασιστική εκδήλωση, η Α.Ε. Νότιας Εύβοιας του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τίμησαν τα θύματα του ναζισμού-φασισμού στους Ταξιάρχες Κύμης.


Διαβάστηκαν αντιφασιστικά ποιήματα από νεολαίους,

Από αντιστασιακό της περιοχής έγινε ανάδρομη στο χρονικό της εκτέλεσης.

Το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. Γιώργος Μαρίνος συνάδεσαι το χθες με το σήμερα τονίζοντας ότι: Με ψήφο στο ΚΚΕ τιμάμε Αντίσταση και ΔΣΕ.

Η εκδήλωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, έκλεισε με το «Επέσατε θύματα..»
και κατάθεση στεφανίου στο μνημείο των εκτελεσθέντων.

Ορχήστρα μελών και φίλων του ΚΚΕ τραγούδησε αντιστασιακά τραγούδια.

Enhanced by Zemanta

ΟΑΕΔ θέσεις εργασίας για 50.000 ανέργους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις θα τοποθετηθούν 50.000 άνεργοι μέσω τεσσάρων επιδοτούμενων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.
Πρόκειται για το ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση ασφαλιστικών εισφορών, το πρόγραμμα προώθησης στην αγορά εργασίας 5.000 πτυχιούχων, το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και το πρόγραμμα δικαιούχων επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας.
Συγκεκριμένα:
- Με το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών θα απασχοληθούν και θα καταρτιστούν 10.000 άνεργοι, οι οποίοι είναι δικαιούχοι της επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας. Η συγκεκριμένη επιταγή χορηγείται στον επιδοτούμενο λόγω τακτικής ή μακροχρόνιας ανεργίας ταυτόχρονα με την εγκριτική απόφαση τακτικής ή μακροχρόνιας ανεργίας. Στους ανέργους που ήδη επιδοτούνται χορηγείται κατά την πρώτη εμφάνισή τους στο δίμηνο που ακολουθεί την ημερομηνία δημοσίευσης του συγκεκριμένου προγράμματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1398/Β/6.9.2010).
Η διάρκεια επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται στους 24 μήνες για αμιγή απασχόληση και στους 30 μήνες για την κατάρτιση των ανέργων.
- Με το ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών θα προσληφθούν 25.000 άνεργοι. Θα δοθεί έμφαση στους νέους έως 30 ετών και στις ειδικές ομάδες ανέργων, οι οποίες είναι:
1) άνεργοι που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης και στους οποίους υπολείπονται μέχρι 1.500 ημέρες ασφάλισης ή έως 5 έτη για τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας για τη θεμελίωση της κατώτατης σύνταξης γήρατος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
2) γυναίκες μακροχρόνια άνεργες άνω των 45 ετών και άνεργες γυναίκες άνω των 50 ετών
3) πολύτεκνοι/νες και τρίτεκνοι/νες
4) αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.
Η διάρκεια της επιχορήγησης έχει ορισθεί στους 24 μήνες, αλλά οι επιχειρήσεις θα δεσμευθούν να διατηρήσουν το προσωπικό για επιπλέον 12 μήνες μετά τη λήξη της επιχορήγησης.
- Το πρόγραμμα προώθησης πτυχιούχων στην αγορά εργασίας αφορά στην πρόσληψη 5.000 ατόμων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με εξαρτημένη εργασία πλήρους απασχόλησης και αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Οργανισμό το προσεχές διάστημα. Πρόκειται για ανέργους έως 35 ετών που είναι πτυχιούχοι ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κάτοχοι πρώτου πτυχίου, ή μεταπτυχιακού, ή διδακτορικού, ή κάτοχοι ισότιμου τίτλου σχολών της αλλοδαπής.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλοι οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα. Για να υπαχθεί όμως μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, θα πρέπει να μην έχει προβεί σε μείωση προσωπικού τρεις μήνες πριν καταθέσει την αίτησή της.
Οι ενδιαφερόμενοι πτυχιούχοι θα πρέπει:
1) να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα (από την αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ) που θα προκύπτει από το ειδικό μητρώο για τις ανάγκες του προγράμματος
2) να είναι Έλληνες πολίτες, ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της Ε.Ε., ή ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας
3) να είναι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα, έως και 35 ετών
4) οι πτυχιούχοι σχολών της αλλοδαπής να διαθέτουν βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, όπου απαιτείται, από το ΔΟΑΤΑΠ
5) οι πτυχιούχοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαθέτουν βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, όπου απαιτείται, από το ΔΟΑΤΑΠ, στην περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη χώρα προέλευσης του πτυχίου, και βεβαίωση αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων στην περίπτωση που υπάρχει άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη χώρα προέλευσης του πτυχίου.
- Σε νέους ηλικίας 16 - 24 ετών απευθύνεται το τέταρτο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, από το οποίο θα επωφεληθούν 10.000 άνεργοι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας.
Σκοπός του προγράμματος είναι οι νέοι να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.
Οι άνεργοι για να μπορέσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει:
1) να είναι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας ηλικίας 16 - 24 ετών και να μην έχουν ασφαλισθεί για περισσότερες από 150 ημέρες
2) να έχουν την ιδιότητα του ανέργου και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ
3) να είναι Έλληνες πολίτες, ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της Ε.Ε., ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διανομής και απασχόλησης στη χώρα μας.
4) να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
Σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 2 του ν. 3845/2010 (ΦΕΚ 65/Α/06.05.2010) επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που συνάπτουν με ανέργους ηλικίας 16 έως 24 ετών συμβάσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας διάρκειας έως 12 μήνες και βάσει των ως άνω συμβάσεων καταβάλλουν στους προσλαμβανόμενους το 80% του κατώτατου βασικού μισθού ή ημερομισθίου, όπως αυτό ορίζεται κάθε φορά από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τους ασφαλίζουν στους κλάδους σύνταξης, ασθένειας σε είδος και επαγγελματικού κινδύνου του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, δικαιούνται να επιχορηγηθούν για τις ασφαλιστικές εισφορές από τον ΟΑΕΔ.
Επίσης, σύμφωνα με την ανωτέρω παράγραφο, μετά το πέρας της σύμβασης απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, είναι δυνατή η συνέχιση της επιχορήγησης, εφόσον η σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας μετατραπεί σε σύμβαση εργασίας για επιπλέον χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Με μεγάλη συμμετοχή χριστιανών γιορτάστηκε ο Αη Γιάννης ο Ρώσος

Με λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή χριστιανών, εορτάστηκε και φέτος, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαΐου 2012 στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας και συγκεκριμένα στο Ιερό Προσκύνημά Του, η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσου του νέου Ομολογητού, του Οποίου το Άφθαρτο Ιερό Σκήνωμα, ως δώρο πολύτιμο φυλάσσει με ευλάβεια η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.

Χιλιάδες πιστοί, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, προσήλθαν να λάβουν τη Χάρη του Τριαδικού Θεού με τις πρεσβείες του Οσίου Ιωάννου, να τιμήσουν την μνήμη Του και να αποθέσουν στο Ιερό του Λείψανο τα φορτία των προβλημάτων της ζωής. Πλήθη μάλιστα πιστών ανθρώπων, ιδιαιτέρως νέων, διάβηκαν και φέτος απόσταση μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων, από τη Χαλκίδα ως το Νέο Προκόπιο, πεζοπορώντας, εκπληρώνοντας το «τάμα» τους δείχνοντας έτσι την μεγάλη πίστη τους στον Τριαδικό Θεό και τον «φίλο» Του Όσιο Ιωάννη.

Στη φετινή εορτή συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καρυστίας και Σκύρου κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, Φιλαδελφείας κ. ΜΕΛΙΤΩΝ, Θερμοπυλών κ. ΙΩΑΝΝΗΣ, Σισανίου και Σιατίστης κ. ΠΑΥΛΟΣ και Κορίνθου κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, απαντες προσκεκλημένοι του οικείου Ιεράρχου Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

Την παραμονή, Πέμπτη 26 Μαΐου 2011 το απόγευμα, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. ΜΕΛΙΤΩΝ.

Κατά τη διάρκεια της νύκτας τελέστηκε Ολονύκτια Αγρυπνία η οποία κορυφώθηκε με την πρώτη Θεία Λειτουργία, η οποία τελείωσε περί τις 5.00 το πρωί της Κυριακής.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, Κυριακή 27 Μαΐου 2012, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε και τον θείο λόγο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ευχαρίστησε όλους τους Σεβασμιωτάτους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους, τον ιερό Κλήρο και τον Λαό για την αγάπη τους και την βοήθειά τους, τους Τοπικούς Φορείς για την συνεργασία τους στην διοργάνωση της Πανηγύρεως, τα αναρίθμητα πλήθη των προσκυνητών του Οσίου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία έλαβε χώρα η μεγαλειώδης Ιερά Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου στους δρόμους του Προκοπίου, οι οποίες είχαν στρωθεί με ροδοπέταλα. Στην Ιερά Λιτανεία συμμετείχαν πολλοί Ιερείς, Τοπικοί Άρχοντες και άλλοι επίσημοι, αλλά κυρίως αναρίθμητες στρατιές ευσεβών χριστιανών από όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Στην Πλατεία του Προκοπίου τελέσθηκε Δέηση υπέρ υγείας όλων των προσκυνητών του Οσίου μας, ενώ τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. ΙΩΑΝΝΗΣ.

Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν πανελληνίως μέσα από τη συχνότητα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ σε τοπικό επίπεδο μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στους 97, 7 μεγακύκλους των FM.

Η δύναμη στο χέρι – και στο τραπέζι- του Έλληνα καταναλωτή!

Όταν το … »παλεύουμε»,  τα …καταφέρνουμε!  Ολοένα και περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά και μαγαζιά στρέφονται στην κατανάλωση και την προσφορά ελληνικών προιόντων: Τις προάλλες μια φίρμα με δύο εστιατόρια  στην Θεσσαλονίκη έστρεψε εντελώς το μενού της …ελληνικά και  πλέον είναι βασισμένο σε μπύρες, τυριά, κρασιά, λάδια, αλλαντικά, κρέατα, ζυμαρικά και γαλακτοκομικά μόνο από Έλληνες παραγωγούς, με ελληνικές πρώτες ύλες! Γεγονός προβλήθηκε σε ειδική εκδήλωση τύπου με την παρουσία και την ενίσχυση του Δήμου Θεσσαλονίκης .
Ας προσέξουμε τους αριθμούς που παρατέθηκαν και ας λάβουμε τα μέτρα μας ως Έλληνες-καταναλωτές:
Τα δύο αυτά εστιατόρια καταναλώνουν συγκεντρωτικά σε ετήσια βάση περισσότερους  από 20 τόνους κρεάτους, 11 τόνους γαλακτοκομικών, 6 τόνους ελαιόλαδου, 4 τόνους ζυμαρικών, 5 τόνους αλλαντικών, 2 τόνους ρυζιού, 20.000 μπουκάλια κρασιού, 1.800 βαρέλια μπύρας.   Την ίδια ώρα το ποσό που δίνεται σε έλληνες προμηθευτές αγγίζει τα 60.000 ευρώ μηνιαίως -720.000 το έτος!.Όλα αυτά πλέον θα είναι αποκλειστικά ελληνικά!
Το όφελος για μια παρόμοια στροφή προς τα ελληνικά προϊόντα τεκμηρίωσε με εισήγησή του  ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Μάρδας: “ Υποστηρίζεται,είπε, ότι αλλάζοντας απλά την κατανάλωση από προϊόντα πολυεθνικών και από εισαγόμενα προϊόντα, οι 1.000 οικογένειες μπορούν να δημιουργήσουν 100-150 θέσεις εργασίας τουλάχιστον!… Παράγοντες του γεωργικού εμπορίου τονίζουν ότι η χώρα μας δεν διαθέτει επιθετική πολιτική εξαγωγών και τονίζουν ότι όσα δαπανά η Ελλάδα για την προώθηση όλων των αγροτικών της προϊόντων σε όλες τις αγορές του εξωτερικού δαπανά η Ισπανία μόνο για το ελαιόλαδο, μόνο σε μία χώρα…”
Για την επιλογή του Δήμου Θεσσαλονίκης να στηρίζει τις πρωτοβουλίες που αφορούν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από τα τοπικά προϊόντα, την τοπική αγορά και βέβαια τα ελληνικά προϊόντα, έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Σπύρος Πέγκας. Ο ίδιος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην ανάγκη ενημέρωσης γύρω από τη γαστρονομία και την υγιεινή διατροφή ενώ εξέφρασε την υποστήριξη του δήμου στην πρωτοβουλία της συγκεκριμένης φίρμας  Ζύθος για τη δημιουργία ενός Δικτύου Ελληνικών Γεύσεων.
Στην ανάγκη να συμβάλλουμε όλοι μαζί στη διάδοση των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων ώστε να δώσουμε ώθηση στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και Β’ Αντιπρόεδρος του» Κινήματος Πολιτών Καταναλώνουμε ό, τι Παράγουμε», κ. Γιώργος Καββαθάς. Ο κ. Καββαθάς επικαλέστηκε έρευνα σύμφωνα με την οποία «αν όλοι εμείς οι πολίτες επιλέξουμε μέχρι το τέλος του 2012 ελληνικά προιόντα αξίας 1.000 ευρώ-στη θέση αντίστοιχων εισαγόμενων-τότε η εθνική οικονομία μας θα ενισχυθεί κατά 10 δις. Ευρώ»

Σημαντικά θέματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Η 5η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στις  30 Μαϊου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 8), με τα ακόλουθα  θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο : Έγκριση Πρακτικών Περιφερειακού Συμβουλίου 13/20-09-2011, 14/27-10-2011,    15/23-11-2011, 16/21-12-2011, 17/21-12-2011.
ΘΕΜΑ   2ο : Έγκριση Προϋπολογισμού Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο  Πρόεδρος του Δ.Σ της ΠΕΛ κ.Γρανίτσας Γιάννης.
ΘΕΜΑ 3ο : Συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Θεμάτων Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων Π.Ε Ευβοίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Η  Προϊσταμένη της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Π. Ευβοίας κ. Ιωαννίδου-Αλαμάνου Π.
ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση εκποίησης παλαιών πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Μουλκιώτης Γεώργιος.
ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση για την παραλαβή του Β’ Σταδίου (πλην Μ.Π.Ε.) της μελέτης με τίτλο «Μελέτη αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου Δ.Λιδορικίου».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών ‘Εργων της Π.Ε Φωκίδας κ. Φωτόπουλος Απόστολος.
ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση της παράτασης προθεσμίας της μελέτης : «Μελέτη αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου Δ.Λιδορικίου».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών ‘Εργων της  Π.Ε Φωκίδας  κ. Φωτόπουλος Απόστολος.
ΘΕΜΑ 7ο : Έγκριση σταδίων της μελέτης «Μελέτη αποκατάστασης Διατηρητέου κτιρίου 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας»
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάμενος της  Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ευβοίας  κ.Μάρκου Γεώργιος.
ΘΕΜΑ 8ο : α) Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την εκτέλεση του έργου «Ανέγερση & Εξοπλισμός Πολιτιστικού Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας»
β) Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης στο ΕΣΠΑ 2007-2013 του έργου «Ανέγερση & Εξοπλισμός Πολιτιστικού Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας»
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάμενος της  Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ευβοίας  κ.Μάρκου Γεώργιος.
ΘΕΜΑ 9ο : Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λαμίας για την υλοποίηση της πράξης: «Ανάδειξη του Φαραγγιού Πανταβρέχει του Νομού Ευρυτανίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.  Ευρυτανίας κ. Τάκης Γεώργιος.
ΘΕΜΑ 10ο: Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την κατασκευή του έργου « Οδός Βαρβαριάδα – Άγραφα – Ν.Α. Ευρυτανίας». Κατασκευή Β’ τμήματος από Βαρβαριάδα έως Άγραφα.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.  Ευρυτανίας κ. Τάκης Γεώργιος.
ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση συμμετοχής σε Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του Προγράμματος ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (MEDeGOV), που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και σχετικές εξουσιοδοτήσεις.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο  Αντιπεριφερειάρχης  κ.Μπουραντάς Αθανάσιος.
ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση συμμετοχής Κ.Ε.Κ : Π.Ε. Φθιώτιδας στη δράση με αντικείμενο «Επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης (Training Voucher) της κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ που θα πραγματοποιηθεί από Πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης» στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Ανάπτυξης  Π.  Φθιώτιδας κ. Τσακωνίτης Κων/νος.
ΘΕΜΑ 13ο : Έγκριση παραλαβής της οριστικής Γεωλογικής Μελέτης της «Μελέτης βελτίωσης επέκτασης επαρχιακής οδού από Ν.Ε.Ο – Κλήμα – Κάμπο – επ.οδό Τείχιο – Ποτιδάνεια» .
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών ‘Εργων της  Π.Ε Φωκίδας  κ. Φωτόπουλος Απόστολος.
ΘΕΜΑ 14ο : Ορισμός Τακτικών και αναπληρωματικών μελών στο Εποπτικό Συμβούλιο της Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε. σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 31 του καταστατικού της εταιρείας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο  Πρόεδρος του Δ.Σ. της Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε  κ.Ντάνος Γρηγόριος.
ΘΕΜΑ 15ο : Έγκριση μελετών 1ου σταδίου και έγκριση παράτασης συμβατικής προθεσμίας της μελέτης: « Μελέτη ανάδειξης – ανάπλασης ιστορικών – αρχαιολογικών χώρων του Νομού» Ν.Φθιώτιδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Η Προϊσταμένη της Δ/νσης Τεχνικών ‘Εργων της  Π.Ε Φθιώτιδας  κ. Τσιβελέκη Ευθυμία.
ΘΕΜΑ 16ο : Καθορισμός Εδρών Ε.Δ.Χ αυτοκινήτων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 83 του Ν.4070/2012.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών κ.Αλατάρης Σεραφείμ.
ΘΕΜΑ 17ο: Έγκριση 4ης Τροποποίησης Προϋπολογισμού έτους 2012 Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού Π.Σ.Ε.  κ. Καρπέτας Ευάγγελος.
ΘΕΜΑ 18ο : Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης Προϋπολογισμού έτους 2012 Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού Π.Σ.Ε.  κ. Καρπέτας Ευάγγελος.
ΘΕΜΑ 19ο: Τροποποίηση Πιστώσεων έργων της Συλλογικής Απόφασης ΣΑΕΠ 766 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2012.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού  κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.
ΘΕΜΑ 20ο: Τροποποίηση Πιστώσεων και Προϋπολογισμών έργων της Συλλογικής Απόφασης ΣΑΕΠ 066 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2012.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού  κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.
ΘΕΜΑ 21ο:Τροποποίηση Πιστώσεων έργων της Συλλογικής Απόφασης ΣΑΕΠ 466 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2012.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού  κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.
ΘΕΜΑ 22ο: Έγκριση 1ης Τροποποίησης Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από Πιστώσεις Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) έτους 2012 ( Π.Ε Φθιώτιδας & Εύβοιας ).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού  κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.
ΘΕΜΑ 23ο : Έγκριση 1ης Τροποποίησης Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από Πιστώσεις Επιχορηγήσεων Διαφόρων Φορέων,  έτους 2012 ( Π.Ε Φθιώτιδας).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού  κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.
ΘΕΜΑ 24ο : Έγκριση 1ης Τροποποίησης Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από Πιστώσεις Ιδίων Πόρων,  έτους 2012 ( Π.Ε Φθιώτιδας).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού  κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.
ΘΕΜΑ 25ο :Δωρεά Ακινήτου της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας στο Δήμο Δωρίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  Η  Αντιπεριφερειάρχης κ.Γαζή Παναγιώτα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...