Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ: Απέχουμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο της 29ης Οκτωβρίου

Το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι:

Το ΟΧΙ στο φασισμό, τον ναζισμό και στην υποδούλωση, που έγραψε έμπρακτα ο λαός μας το ΄40-44, αποκτά και φέτος ένα ξεχωριστό συμβολισμό την ώρα που τα νέα μέτρα έρχονται για επικύρωση από το κοινοβούλιο.

Όπως και τότε, έτσι και σήμερα ο λαός μας μαζί με άλλους λαούς  της Ευρώπης ζουν την κρίση  που γεννά ένα άδικο και  σάπιο σύστημα. Όπως και τότε έτσι και σήμερα, ο φασισμός χρησιμοποιείται για να στρέψει την οργή και την απόγνωση μας μακριά από  αυτούς που πραγματικά ευθύνονται.

Οι παρελάσεις και οι εορτασμοί για την 28η Οκτωβρίου, έχουν και φέτος περιεχόμενο αντίστασης και αγώνα ενάντια στην ψήφιση των νέων μέτρων.  Αντίσταση που έχουν υποχρέωση να εκφράσουν και όλοι όσοι ψηφίστηκαν για να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα των συμπολιτών σε κάθε αιρετή βαθμίδα:

Απέχουμε από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την  επόμενη Δευτέρα, καταγγέλλοντας την  οικονομική ασφυξία που οδηγεί στην κατάρρευση της Αυτοδιοίκησης και καλούμε τους περιφερειακούς συμβούλους όλων των παρατάξεων να απέχουν, ζητώντας έμπρακτα να μην περάσει η νέα εξαθλίωση και δουλεία.

ΠΑΠΑΔΕΣ-ΑΓΔΙΝΕΣ : Ο στοιχειωμένος δρόμος

"Είναι γνωστό το πρόβλημα του οδικού δικτύου της Εύβοιας και ιδιαίτερα της Βόρειας Εύβοιας , που εξακολουθεί να πορεύεται με την άθλια χάραξη του 1935. Όπως επίσης είναι γνωστό ότι τα τελευταία 25 χρόνια η μόνη παρέμβαση που έχει γίνει είναι η έναρξη κατασκευής του δρόμου Παπάδες – Αγδίνες" .

 Αυτό τονίζει, σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Βαγγέλης Αποστόλου και επισημαίνει:

"Πρόκειται για ένα δρόμο μόλις 6 χιλιομέτρων που

α) εξυπηρετεί την επικοινωνία μεταξύ δύο όμορων χωριών,

β) συνδέει το Δασικό Χωριό των Παπάδων με το κεντρικό οδικό δίκτυο και

γ) συντομεύει κατά 20 χιλιόμετρα περίπου τη διαδρομή Στροφυλιάς – Ιστιαίας

Η κατασκευή του, όπως διαπίστωσα και σε προχθεσινή επίσκεψή μου έχει καταντήσει γιοφύρι της Άρτας. Είναι χαρακτηριστικό ότι: ενώ βρισκόταν ένα βήμα πριν τη τοποθέτηση του ασφαλτοτάπητα, μετά την εγκατάλειψή του και τις πρόσφατες βροχές έγινε άβατος κι αν δεν υπάρξει άμεση έναρξη των εργασιών θα καταστραφεί ολοκληρωτικά το Χειμώνα .

Οι κάτοικοι της περιοχής που θα κάνουν χρήση του συγκεκριμένου έργου και γενικότερα οι πολίτες της Εύβοιας αυτό που τους ενδιαφέρει, όταν εκτελούνται τέτοια έργα, είναι να ολοκληρώνονται έγκαιρα και σωστά για να τους εξυπηρετούν αλλά και να μη διπλοπληρώνονται.

Το σίγουρο είναι ότι αν η Διοίκηση, είτε Κεντρική είναι, είτε Περιφερειακή δε μπορεί να εκτελέσει ένα τόσο μικρό έργο στους προβλεπόμενους χρόνους και προϋπολογισμούς ανάθεσης τότε της πρέπει ακόμη ένα πιστοποιητικό, ανικανότητας και αδιαφορίας τουλάχιστον".

«Η Αγροτική Επιχειρηµατικότητα … ως τρόπος ζωής»

Στην ημερίδα  «Η Αγροτική Επιχειρηµατικότητα …  ως τρόπος ζωής», που πραγματοποιήθηκε στην Ιστιαία, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Στερεάς  Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς,. Την  ημερίδα διοργάνωσε η  Περιφέρεια  Στερεάς  Ελλάδας,  σε  συνεργασία µε  τον  Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και τον ΕΛ.Γ.Ο. « ΔΗΜΗΤΡΑ ».
Ο Περιφερειάρχης στην ομιλία του, αναφέρθηκε και στην πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ επισημαίνοντας: «Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει εκχωρηθεί το ποσό των 212,57 εκατ. €, προκειμένου να εντάξει και να χρηματοδοτήσει έργα σε όλους τους τομείς. Τα ποσοστά απορρόφησης του Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά φθάνοντας στο ποσοστό του 65,7 % επί του ποσού της εκχώρησης.
Παράλληλα με  την χρηματοδότηση δράσεων στα πλαίσια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος, στην Περιφέρειά μας έχει εκχωρηθεί προς διαχείριση το ποσό των 59,74 εκατ.  €, προκειμένου να πραγματοποιηθούν σημαντικές περιβαλλοντικές παρεμβάσεις σε όλο το εύρος της Στερεάς Ελλάδας, στα πλαίσια του Τομεακού Προγράμματος “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 – 2013 ” (ΕΠ.ΠΕΡ.Α.Α.). Έπειτα από ενέργειές μας, έχει εγκριθεί προγραμματική υπερδέσμευση ύψους 25 εκατ. €, επομένως η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δύναται να χρηματοδοτήσει δράσεις συνολικού ύψους 84,74 εκατ. €.»
 
Στη συνέχεια εμβαθύνοντας στα έργα που υλοποιούνται στη Βόρεια Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, τόνισε: «Σημαντικά έργα υλοποιούνται μέσω του ΕΣΠΑ στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού συνολικού προϋπολογισμού 6,8 εκ. €. Αναλυτικότερα, ολοκληρώθηκε το έργο της βελτίωσης οδού Άγιος Νικόλαος - Γιάλτρα - Άγιος Γεώργιος Λιχάδας με παράκαμψη Γιάλτρων (Τμήμα Α': Παράκαμψη Αγίου Νικολάου), προϋπολογισμού 2,4 εκατ. €. Ταυτόχρονα, έχουν συμβασιοποιηθεί και βρίσκονται σε φάση υλοποίησης τρεις μελέτες Σχεδίων χωρικής οικιστικής οργάνωσης ανοιχτής πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) και Γενικών πολεοδομικών σχεδίων (ΓΠΣ) προϋπολογισμού 877 χιλ. € και αναφέρομαι στα σχέδια της Ιστιαίας, της Αιδηψού και της Λιχάδας. Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου ολοκληρώθηκαν πρόσφατα δύο σημαντικά έργα εκπαίδευσης προϋπολογισμού 760 χιλ. €, τα οποία αφορούν στην προσθήκη κατ’ επέκταση νέων αιθουσών στο Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου και στην κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο του Πύργου Ωρεών. Επίσης, ολοκληρώθηκε και αναμένεται να αποπληρωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το έργο της επέκτασης και αναδιαρρύθμισης του Κέντρου Υγείας  της Ιστιαίας, προϋπολογισμού 2,72 εκατ. €. Πρόκειται για ένα απολύτως απαραίτητο έργο για την Βόρεια Εύβοια και η έγκαιρη ολοκλήρωσή του αποτέλεσε για μας βασική προτεραιότητα μιας και αναμένεται να αναβαθμίσει αισθητά το επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Επιπλέον, ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση του και οδεύει προς ένταξη το έργο “Αναστήλωση κτιρίου Κύμα στα Λουτρά Αιδηψού”, το οποίο έχει προϋπολογισμό 880 χιλ. € και αναμένεται να αποτελέσει αξιόλογο πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους τουρίστες της περιοχής.
Παράλληλα, με πόρους του ΕΠ.ΠΕΡ.Α.Α. υλοποιούνται έργα αποκατάστασης Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 1,07 εκατ. €, τα οποία θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αναβάθμιση και την προστασία του περιβάλλοντος. Μάλιστα, οι αποκαταστάσεις τριών έργων ΧΑΔΑ στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γιάλτρων, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ασμηνίου και στον Δήμο Ωρεών έχουν ήδη ολοκληρωθεί».

Ακολούθησε  αναφορά του κ. Περγαντά στον απολογισμό της έως σήμερα πορείας του  ΕΣΠΑ και των επιδιώξεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παραμένει σταθερά ανάμεσα στις πρώτες Περιφέρειες σε εθνικό επίπεδο, όσον αφορά στην απορρόφηση και είναι σημαντικά τα βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί σε υποδομές, προμήθειες εξοπλισμού και σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις. Τα Έργα Προτεραιότητας εξελίσσονται ομαλά, ενώ τα τυχόν προβλήματα, που παρουσιάζονται οφείλονται στα νέα οικονομικά δεδομένα, που προέκυψαν από την βαθιά ύφεση.
Βρισκόμαστε σε συνεχή διαβούλευση και στενή  συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία  για την εξασφάλιση πόρων από νεκρές εκχωρήσεις των τομεακών προγραμμάτων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν ώριμα αναπτυξιακά έργα όπως επίσης και για την εξασφαλιση πόρων στη Περιφέρεια κυρίως, για την ενίσχυση των ανέργων και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων (δράσεις Κοινωνικού Ταμείου)».
Αναφορικά με δράσεις, που υλοποιούνται στη Βόρεια Εύβοια με την χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους ανέφερε: «παράλληλα με τα προαναφερθέντα έργα του ΕΣΠΑ βρίσκονται σε φάση υλοποίησης εξίσου αξιόλογα και απαραίτητα για την περιοχή έργα, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Δημοπρατούνται άμεσα τα έργα: «Αποκατάσταση δρόμου Ιστιαίας – Βούτα», προϋπολογισμού 2,5 εκατ. €, «Παράκαμψη Λουτρών Αιδηψού», προϋπολογισμού 7 εκατ. € και «Παράκαμψη Γιάλτρων», προϋπολογισμού 8 εκατ. €. Ενώ αναμένεται να υπογραφεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η σύμβαση για το έργο: «Αλιευτικό καταφύγιο Αγ. Γεωργίου Λιχάδας», το οποίο έχει προϋπολογισμό 2 εκατ. €». 
Τέλος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας αναφερόμενος στη νέα προγραμματική περίοδο τόνισε: « Οι σημαντικότεροι στόχοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την νέα Προγραμματική Περίοδο είναι η ισόρροπη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη  με σεβασμό στο περιβάλλον, η βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος, η προώθηση καινοτόμων επενδύσεων σε όλους τομείς όπου η Περιφέρεια μας έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και δυνατότητα αριστείας, (αγροτικός τομέας - ενέργεια – τουρισμός – κομβική θέση) καθώς και η λειτουργία της Περιφέρειας  ως ισχυρού αυτοδιοικητικού οργανισμού με ενισχυμένο ρόλο.
Οι βασικότερες  μας θέσεις - προτάσεις για τη νέα προγραμματική περίοδο, οι οποίες τέθηκαν και στον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης  κ. Johannes Hahn,  κατά τη συνάντηση που είχαμε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 συνοψίζονται στα παρακάτω σημεία:
  • Διατήρηση των ενδιάμεσων περιφερειών (δικαιότερη ιεράρχηση) και να υπάρξει ίση μεταχείριση στις περιφέρειες της ίδιας κατηγορίας. Δεδομένης της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας, το κριτήριο του ΑΕΠ δεν θα πρέπει να αποτελεί τον μοναδικό δείκτη ευημερίας των Περιφερειών, αλλά να συνεκτιμηθεί ένα σύνολο δεικτών, όπως για παράδειγμα η ανεργία, ενώ επιβεβλημένη είναι η αλλαγή των ετών αναφοράς και συγκεκριμένα να τεθεί ως βάση η τριετία 2009-2011, ώστε να αποδίδεται η πραγματική οικονομική κατάσταση των Περιφερειών.
  • Να μην γίνει περικοπή αλλά ενίσχυση των διατιθέμενων για την  Συνοχή  πόρων, πρακτική που αποτελεί τον μόνο τρόπο για την ενδυνάμωση του ρόλου των περιφερειών και την άρση των περιφερειακών ανισοτήτων και να υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής για ολοκλήρωση  απαραίτητων βάσει διευρωπαϊκών δικτύων, υποδομών
  • Άμεσα επιπλέον χρηματοδότηση για υποστήριξη εφαρμογής σημαντικών δράσεων καινοτομίας και ενίσχυσης της κοινωνικής οικονομίας  και κοινωνικής συνοχής
Ο κ. Περγαντάς  κλείνοντας, επεσήμανε: «Βασικός μας στόχος, παράλληλα με την συνέχιση της ομαλής πορείας του  ΕΣΠΑ, είναι να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για την νέα προγραμματική περίοδο, έτσι ώστε να πετύχουμε ανάλογα και γιατί όχι ακόμη καλύτερα αποτελέσματα από τα σημερινά.
Το μυστικό  της επιτυχίας μας είναι η  στενή και απρόσκοπτη συνεργασία μας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και η άμεση επίλυση προβλημάτων, που αποτελούν κατά καιρούς τροχοπέδη στην εξέλιξη των έργων. Την ίδια ακριβώς τακτική θα ακολουθήσουμε και στο μέλλον και ευελπιστούμε συμβάλλουμε ενεργά στην αναστροφή της ύφεσης και την εγκαθίδρυση βιώσιμης ανάπτυξης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

«Απαιτουμε Να Λειτουργησει Το Κολυμβητηριο Χαλκιδας»

Καμπάνια στο facebook κάνουν αθλητές, γονείς και φίλοι του Kολυμβητηρίου Xαλκίδας με τίτλο: «Απαιτουμε Να Λειτουργησει Το Κολυμβητηριο Χαλκιδας». Mέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει γύρω στα 176 likes και συνεχίζουν...

Όπως αναφέρουν στο προφίλ: «Το Κολυμβητήριο της Χαλκίδας , η μόνη πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων στην Περιφέρεια, παραμένει κλειστό. Μας λένε πως δεν υπάρχουν χρήματα, αν και ο ΔΟΑΠΠΕΧ έχει λάβει 1.600.000 τον τελευταίο χρόνο.

»Το Κολυμβητήριο φτιάχτηκε με τα χρήματά μας και οφείλουν να το λειτουργούν με τα χρήματα που εισπράττουν από εμάς μέσω της φορολογίας, των δημοτικών τελών κτλ. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να το αφήσουν να ρημάξει και να πετάξουν στο «δρόμο» τους αθλητές , τα παιδιά που θέλουν να μάθουν να κολυμπούν και τους δημότες γενικότερα».

Διαμαρτυρία από την Κάρυστο για το "κόψιμο" του δημοσιογράφου Τάκη Σαράντη από την ΕΡΤ

Τάκης Σαράντης
Ο πρώην Δήμαρχος Καρύστου κος Τσολάκης, ζητά να αιτιολογήσει ο κος Σίμος Κεδίκογλου την απομάκρυνση του Ευβοιώτη δημοσιογράφου της ΕΡΤ κου Τάκη Σαράντη.



Σε επιστολή του, ο πρών Δήμαρχος αναφέρει:"Όλο αυτό το διάστημα λέμε και ακούμε διάφορα – στην συντριπτική πλειοψηφία τους αρνητικά – για τους πολιτικούς.
Οι ίδιοι, πάλι, από την πλευρά τους, κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε να  τα επιβεβαιώνουν και ταυτόχρονα να βάζουν τους πολίτες απέναντί τους.
Τελευταίο παράδειγμα ο Υπουργός και Βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος «έκοψε» από την Σαββατοκυριακάτικη εκπομπή της ΕΡΤ, τον Καρυστινό συμπατριώτη μας, Τάκη Σαράντη.
Ένα δημοσιογράφο που αγαπά τον τόπο των γονιών του και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία.
Για μας τους Ευβοιώτες, πέρα από την σοβαρότητα, το ήθος και την αντικειμενικότητα της συγκεκριμένης εκπομπής, (πράγματα σπάνια στην τηλεοπτική εποχή που ζούμε), υπάρχει ένας επιπρόσθετος λόγος να διαμαρτυρηθούμε.
Ο Τάκης Σαράντης ήταν για μας μια σημαντική φωνή ανάδειξης των προβλημάτων του τόπου μας και παράλληλα προβολής και διαφήμισής του.
Πολλές, πάρα πολλές φορές, έδειξε, μίλησε, παρουσίασε την Κάρυστο, τη Νότια Εύβοια και την Εύβοια, γενικότερα, όπως στήριξε και τους ανθρώπους της.
Οι παραπάνω δύο λόγοι κάνουν ιδιαίτερα δύσκολο, αν όχι αδύνατο, για τον υπουργό την αιτιολόγηση της απόφασής του για τον Τάκη Σαράντη και πάρα πολύ εύκολα, από την άλλη, αφήνουν περιθώρια για σκέψεις ότι το “κόψιμό” του έγινε για πολιτικούς λόγους.
Μέγα λάθος, λοιπόν, κύριε υπουργέ, κύριε Κεδίκογλου, η συγκεκριμένη κίνηση. Ελπίζουμε να βρείτε τρόπο να επανορθώσετε, όπως ελπίζουμε ότι θα ασχοληθείτε και με τα προβλήματα της Εύβοιας, τα οποία είναι πολλά και εκρηκτικά".
Γιώργος Τσολάκης
πρώην Δήμαρχος Καρύστου

ΠΑΜΕ Εύβοιας: Απεργία την μέρα συζήτησης στη Βουλή των νέων μέτρων

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εύβοιας:

Οι οργανώσεις μας, καλούν όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας μας χωρίς καμία καθυστέρηση να αποφασίσουν :

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Να βουλιάξουν οι πλατείες και οι δρόμοι από τον κόσμο. Να μην έχουν προηγούμενο οι συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικάτων και του ΠΑΜΕ.

Να νεκρώσουν τα εργοστάσια, τα γιαπιά, τα γραφεία όλος ο κρατικός μηχανισμός.

Να μην κινηθεί ούτε ένα λεωφορείο, τρένο, αεροπλάνο, καράβι να μην λειτουργήσει σχολείο και πανεπιστήμιο.

Να μην ανοίξει μαγαζί, να μην κινηθεί τρακτέρ.

ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ

Να δείξουν η εργατική τάξη και συνολικά ο λαός την τεράστια δύναμή τους. Να τρομοκρατήσουν τους εκβιαστές και τους τρομοκράτες ντόπιους και ξένους.

Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια τέτοια καθολικά γενική μαζική απεργία. Τέτοιας που να δυσκολέψει πραγματικά την ψήφιση του αντιλαϊκού πακέτου. Τέτοιας που ακόμα και αν ψηφιστούν τα μέτρα να γίνει καταλύτης κλιμάκωσης της πάλης και αφετηρία γενικότερων εξελίξεων και ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος.

Απεργία που θα αποτελέσει σημαντικό βήμα στην πάλη για την ματαίωση, την παρεμπόδιση στην πράξη των μέτρων αυτών σε κάθε τόπο δουλειάς.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ – ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Τα εργατικά κέντρα: ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΑΡΤΑΣ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ - ΛΑΡΙΣΑΣ – ΛΑΥΡΙΟΥ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΝΑΟΥΣΑΣ – ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ - ΣΑΜΟΥ - ΦΩΚΙΔΑΣ.

Οι Ομοσπονδίες: ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ –ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓ/ΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΙΚΑ-ΕΤΜ) – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ (ΠΟΕΕΠ).

Θρήνος στον Πάλιουρα για τον 38χρονο που σκοτώθηκε στον Βατώντα

Αυτοκίνητο που οδηγούσε 38χρονος συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό στον Bατώντα και βύθισε στο πένθος τον Πάλιουρα Διρφύων.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο δεν έχουν γίνει , ακόμη, γνωστές. 

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και όταν έφτασε το νοσοκομειακό ήταν ήδη νεκρός ο άτυχος 38χρονος.

Tο δυστύχημα συνέβη στις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα στον , όταν το IX του 38χρονου τράκαρε με το φορτηγό που οδηγούσε ένας 27χρονος από την Xαλκίδα


Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη Φθιώτιδα - Αισθητός στην Εύβοια

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4.6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 02.16 τα ξημερώματα, ανατολικά της Πελασγίας του Δήμου Φθιώτιδας, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 9 χλμ. ανατολικά της Πελασγίας, 44 χλμ. ανατολικά της Λαμίας και 132 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας.
Το εστιακό βάθος είναι στα 10 χλμ.

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...