Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Σε νέα κτήρια τα ΚΕΠ Ερέτριας και Αμαρύνθου

Σε νέα κτήρια μεταφέρθηκαν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου Ερέτριας.
 
Στην Ερέτρια το ΚΕΠ στεγάζεται πλέον στο ίδιο κτήριο με το Ειρηνοδικείο που βρίσκεται στην οδό Ευδήμου Κρατεμένους και Αποστόλη.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 22290 – 67000 & 22293 50200 και fax 22290 – 67080.
 
Στην Αμάρυνθο, το ΚΕΠ μεταφέρθηκε εντός του κτηρίου του δημοτικού καταστήματος της Αμαρύνθου και επί της οδού Αμαρυνθίας Αρτέμιδος 5.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22293-50018 & 22293 50020 fax 22293 – 50019.

Σημειώνεται ότι στα ΚΕΠ του Δήμου Ερέτριας απασχολούνται συνολικά 8 άτομα, 4 υπάλληλοι του δήμου και άλλα 4 άτομα από τα τμήματα μαθητείας του ΟΑΕΔ.
Enhanced by Zemanta

Από τη Χαλκίδα στην Αγία Πετρούπολη με πολλές προσδοκίες...

Επίσημη πρώτη στο εξωτερικό για τον προσφάτως εκδοθέντα, ξενόγλωσσο Τουριστικό Οδηγό του Δήμου Χαλκιδέων.

Έδωσε το «παρών», το τριήμερο 4-6 Οκτωβρίου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού INWETEX – CIS TRAVEL MARKET στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας (μια από τις σημαντικότερες παγκοσμίως, με 500 περίπου επιχειρήσεις από 35 χώρες και πάνω από 9.000 επαγγελματίες του τουρισμού).

Ο ξενόγλωσσος Τουριστικός Οδηγός του Δήμου Χαλκιδέων βρέθηκε εκεί -και συγκεκριμένα στο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, εντός του περιπτέρου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας-, διαθέσιμος στους επιχειρηματίες του κλάδου και τους επισκέπτες της έκθεσης.

ΧΑΛΚΙΔΑ: Σε εφαρμογή οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Μετά και την τοποθέτηση της ανάλογης σήμανσης, όπως είχε προαναγγελθεί, από σήμερα, Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου, τίθενται σε εφαρμογή οι ήδη ανακοινωθείσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Α. Δίνεται στην κυκλοφορία των οχημάτων το τμήμα της Τσιριγώτη, μεταξύ Νεοφύτου και Βύρωνος (πίσω από το κλειστό γυμναστήριο «Σπ. Καλοχέρης»), με φορά κίνησης από τη Νεοφύτου προς Περ. Σταύρου και Βύρωνος.
Β. Το τμήμα της Κουκούλη, μεταξύ Νεοφύτου και Βύρωνος, αντιδρομείται, με φορά κίνησης από τη Βύρωνος προς τη Νεοφύτου.
Γ. Το τμήμα της Κριεζή, μεταξύ Νεοφύτου και Αβάντων, αντιδρομείται, με φορά κίνησης από τη Νεοφύτου προς την Αβάντων.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας συμμετέχει στην "υποδοχή" της Μέρκελ.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, για την Μέρκελ .

Στη ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου αναφέρονται τα εξής:

" Καλούνται οι εργαζόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στην «ΥΠΟΔΟΧΗ» της Frau MΕΡΚΕΛ  στο Σύνταγμα την Τρίτη 9/10/2012 να δηλώσουν συμμετοχή στην Γραμματεία του Εργατικού Κέντρου.

Η αναχώρηση ΠΟΥΛΜΑΝ θα γίνει από τον Βούρκο, στις 12 το μεσημέρι."

Αναγνωστάκης: Επιτροπή εξετάζει 5 με 6 υποθέσεις το μήνα όταν εκκρεμούν 1400...

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ευβοίας της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρης Αναγνωστάκης σχετικά με την Επιτροπή του άρθρου 70 για την επίλυση φορολογικών διαφορών.


Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:
"Με το νόμο 3943/2011 άρθρο 36 προστέθηκε στο νόμο 2238/1994 (Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος) άρθρο 70Α σχετικά με τη διοικητική επίλυση διαφορών στη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών. Με το άρθρο 70Α συστήνεται η επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών που εξετάζει φορολογικές υποθέσεις άνω των 300.000 ευρώ.

Με τα τωρινά δεδομένα, η επιτροπή του άρθρου 70Α συνεδριάζει 4 φορές το μήνα και εξετάζει στην καλύτερη των περιπτώσεων 5 με 6 υποθέσεις κάθε φορά. Τη δεδομένη χρονική στιγμή οι υποθέσεις ξεπερνούν τις 1400, αριθμός που όλο και αυξάνεται αφού είναι αδύνατον με τους ρυθμούς που συνεδριάζει η επιτροπή να επιτελέσει κατάλληλα το έργο της. Aν υπήρχαν περισσότερες επιτροπές και υπήρχαν περισσότερες συνεδριάσεις θα μπορούσε να συγκεντρωθεί με μετριοπαθείς προβλέψεις τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
  • Πόσες υποθέσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην επιτροπή του άρθρου 70Α;
  • Είναι στις προθέσεις του να αυξήσει τον αριθμό των συνεδριάσεων της επιτροπής; Και το πιο σημαντικό, προτίθεται να συστήσει αντίστοιχες επιτροπές σε όλη την περιφέρεια ανάλογα με την γεωγραφική ροή των υποθέσεων ή ακόμα και λόγω του μεγέθους της Αττικής να συστήσει τουλάχιστον 2 επιτροπές στο νομό Αττικής;"

ΥΠΑΡΧΩ: Καλωσορίζει το 6ο φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest

Ο σύλλογος φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας «ΥΠΑΡΧΩ», καλωσορίζει το 6ο φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest στην πόλη μας και εύχεται κάθε επιτυχία.

Έργο 3 εκτ. ευρώ από την Περιφέρεια για την Μητρόπολη Χαλκίδας

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η νέα απόφαση ένταξης για τη χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007 - 2013» του έργου: «Ανέγερση και εξοπλισμός Πολιτιστικού Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας», συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000 €.
Το Κέντρο, σε χώρους συνολικής έκτασης 1795 τ.μ., θα περιλαμβάνει:.
Χώρο εισόδου - εκθέσεων
• Χώρο εκδηλώσεων σύγχρονου πολιτισμού για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων- διαλέξεων-συνεδρίων
, δραστηριοτήτων Νεότητας, Σχολών Γονέων, Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Χορωδίας Βυζαντινής Μουσικής, Σχολής εκμάθησης νοηματικής ελληνικής γλώσσας, κλπ.
• Βιβλιοθήκη νεανικού βιβλίου
• Βιβλιοθήκη
• Χώρο για την αποθήκευση - φύλαξη Ιερών Σκευών, εικόνων, κειμηλίων κλπ.
• Γκαράζ, χώρους βοηθητικούς, Η-Μ εγκαταστάσεων κλπ.
Επίσης, περιλαμβάνεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και η κατασκευή άλλων υποστηρικτικών υποδομών.
Τέλος, στα πλαίσια του έργου θα πραγματοποιηθεί η προμήθεια σταθερής και κινητής επίπλωσης για τη λειτουργία των χώρων του κτιρίου καθώς και η προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, για την υποστήριξη της λειτουργίας των χώρων πολιτισμού και τον έλεγχο του χώρου.
Σκοπός του Πολιτιστικού Πνευματικού Κέντρου θα είναι η εξασφάλιση των συνθηκών εκείνων, που θα αποβλέπουν στην ανύψωση του πνευματικού, μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των πολιτών της Χαλκίδας αλλά και ολόκληρης της Εύβοιας .
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς επισήμανε: «Εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του σημαντικού έργου της ανέγερσης και  του εξοπλισμού του Πολιτιστικού Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας
Στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αναβάθμιση της Περιφέρειας στον τομέα του πολιτισμού με παρεμβάσεις ανάπτυξης πολιτιστικών υποδομών.
Ενώ κλείνοντας, τόνισε: «Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη της βασικής επιδίωξης, που έχουμε θέσει για τον εμπλουτισμό της πολιτιστικής ταυτότητας και την αύξηση της επισκεψιμότητας σε χώρους, όπου φιλοξενούνται σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και  αξιόλογα εκθέματα, που αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού».

Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς για την παραίτηση Παπαϊώννου

"Η παραίτηση του περιφερειακού συμβούλου Π. Παπαϊωάννου(φωτο) έριξε την αυλαία σε μια χαρακτηριστική περίπτωση, όπου η διασύνδεση ανάμεσα στην εξουσία και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους γίνεται καταφανής και ενώ εξελίσσεται η σφοδρή επίθεση στην ελληνική κοινωνία και το δημόσιο πλούτο". 


Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του "Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς" και επισημαίνεται ότι

Σαν τέτοια επιχειρήσαμε να την αναδείξουμε, φέρνοντας το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο και ρωτώντας ευθέως τον Περιφερειάρχη για το πώς ο εν λόγω σύμβουλος, ψήφιζε στην Επιτροπή περιβάλλοντος για θέματα επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργαζόταν, αλλά και για το ότι ανέλαβε υπεργολαβικά από τον όμιλο Μυτιληναίου, μεγάλο έργο της περιφέρειας.

Η οξύτητα και το περιεχόμενο της αντίδρασης, τόσο του ίδιου του Περιφερειάρχη, όσο και των περισσότερων μελών του συμβουλίου, ήταν αποκαλυπτική του τρόπου με τον οποίο διεκδικούν ως αναφαίρετο δικαίωμά τους να μην ελέγχονται στην άσκηση της εξουσίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ακόμη και στον νόμο του Καλλικράτη, υπάρχουν δύο διαφορετικά άρθρα (172 και 117, παρ.3), στα οποία ρητά απαγορεύεται να ψηφίζουν οι σύμβουλοι για θέματα για τα οποία έχουν υλικό ή ηθικό συμφέρον, καθώς και να εκτελούν έργα της περιφέρειας.

Στην ίδια τακτική οφείλεται και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα, κατά παράβαση των κανονισμών, δεν έχουμε πάρει απαντήσεις σε άλλες ερωτήσεις για αντίστοιχα θέματα. Δεν θεωρούμε, ασφαλώς, μοναδικό το φαινόμενο του παραιτηθέντος συμβούλου, ούτε θεωρούμε το θέμα λήξαν: από την πλευρά μας, όσες αντιδράσεις και αν υπάρχουν, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να σταματήσει το γαϊτανάκι των πολλαπλών εξαρτήσεων ανάμεσα στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους εθνικούς εργολάβους, τους ντόπιους αντιπροσώπους τους και την τοπική και κεντρική εξουσία. Να αγωνιζόμαστε για να κόψουμε τα πλοκάμια που επιχειρούν να χειραγωγούν ολόκληρη την κοινωνία και να την μετατρέπουν σε άφωνο παρατηρητή πολιτικών και πρακτικών που την κατεδαφίζουν.

Δεν περιμέναμε, φυσικά, από τον κ. Παπαϊωάννου να αναγνωρίσει τους πραγματικούς λόγους της άτακτης (α)υποχώρησής του. Από τον κ. Περιφερειάρχη, ωστόσο, έχουμε την απαίτηση να εξηγήσει δημόσια τους λόγους για την προκλητική πολιτική υποστήριξη του, μέχρι χθες, συνεργάτη του.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...