Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Λαϊκή Συσπείρωση στα καμένα: Άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Κλιμάκιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο όποιο συμμετείχαν η περιφερικός σύμβουλος ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ, ο δημοτικός σύμβουλος ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ και αλλά στελέχη της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ την Τετάρτη 29-8 και την Πέμπτη 30-8 περιόδεψαν σε όλη την καμένη περιοχή του δήμου Κύμης Αλιβερίου και συζήτησαν με τους κατοίκους της.

Δήλωσαν ότι η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα αγωνιστεί για :
  •  Άμεση καταγραφή των καταστροφών σε καρποφόρα δέντρα, ζώα και κτήρια (σπίτια, στάβλους, αποθήκες).
  •  Άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες.
  •  Άμεση κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων για προστασία καλλιεργειών και οικισμών, για να μην βρεθούν απροστάτευτα το χειμώνα.
  •  Εξασφάλιση ζωοτροφών για τους κτηνοτρόφους
  •  Την κατάργηση όλων των δασοκτόνων νόμων. Την αναδάσωση όλων των καμένων εκτάσεων. Τη λήψη άμεσων μέτρων, για να ενισχυθεί ο τομέας της πρόληψης, της προστασίας και της δασοπυρόσβεσης.
Τονίζοντας ότι: Ζωτική ανάγκη είναι σήμερα η ύπαρξη κεντρικού σχεδιασμού και η ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Αυτά μπορούν να υπάρξουν μόνο με βαθιές αλλαγές στην οικονομία, σε συνθήκες που ο λαός θα βρίσκεται στην εξουσία, σε συνθήκες που το κράτος θα λειτουργεί για τα λαϊκά συμφέροντα και δεν είναι εχθρός τους.

Αναγνωστάκης -ΔΗΜΑΡ: Αίολες 3.800 εργαζόμενες στη «Βοήθεια στο σπίτι»

Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Εύβοιας Δημήτρη Αναγνωστάκη σχετικά με τα προνοιακά επιδόματα που καταβάλλονται σε χιλιάδες δικαιούχους. Επίσης στην Επίκαιρη Ερώτηση οι αρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας, καλούνταν να απαντήσουν για τι προτίθενται να πράξουν σχετικά με τα προγράμματα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και «Βοήθεια στο Σπίτι», Να σημειωθεί ότι οι απασχολούμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» παραμένουν απλήρωτοι για οκτώ μήνες.

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής Ευβοίας Δημήτρης Αναγνωστάκης, «η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων τον Μάιο και τον Ιούνιο, έγινε με καθυστέρηση στις αρχές Αυγούστου και σύμφωνα με δηλώσεις του κυρίου Υπουργού Εσωτερικών το ποσό που αντιστοιχεί περικόπηκε από τις επιχορηγήσεις των δήμων».

Επίσης αναφέρθηκε στην αιφνιδιαστική περικοπή 53.000 θέσεων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς «αφενός λόγω του περιορισμού των κονδυλίων του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», αφετέρου λόγω της μεγάλης αύξησης των αιτήσεων».

Σ’ ό,τι αφορά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», περιέγραψε ότι κινδυνεύει καθώς οι 3.800 εργαζόμενες σε αυτό, μετά από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, είναι αίολες.

Απάντηση στον βουλευτή Ευβοίας έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επί της ουσίας αναφέρθηκε μόνο στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Όπως είπε ότι γίνεται προσπάθεια να μη σταματήσει το πρόγραμμα, τονίζοντας: «Προτείνουμε κατ’ αρχάς την παράταση για τουλάχιστον έξι μήνες της λειτουργίας του υφιστάμενου συστήματος όπως έχει, σαν βοήθεια στο σπίτι δηλαδή, έτσι ώστε στο εξάμηνο αυτό που μεσολαβεί να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε βάσιμα και να μπορούμε να υλοποιήσουμε όμως -γι’ αυτό μιλάμε για έξι μήνες τουλάχιστον, μπορεί να είναι και εννιά- την επόμενη φάση του προγράμματος».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

Με τη νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης- πρόγραμμα «Καλλικράτης» μεγάλος αριθμός αρμοδιοτήτων που αφορούν στην πρόνοια, στην κοινωνική προστασία ευπαθών ομάδων και συνολικά στην κοινωνική πολιτική περιέρχονται στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εντούτοις σημαντικές αρμοδιότητες, που αφορούν σε χιλιάδες συμπολίτες μας που ανήκουν στις πιο αδύναμες κοινωνικά ομάδες παρουσιάζουν σοβαρά θεσμικά και χρηματοδοτικά προβλήματα.

Η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων τον Μάιο και τον Ιούνιο έγινε με καθυστέρηση στις αρχές Αυγούστου και σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών το ποσό που αντιστοιχεί περικόπηκε από τις επιχορηγήσεις των Δήμων. Σύμφωνα όμως με τον φετινό προϋπολογισμό ήδη οι προϋπολογιζόμενες το 2012 επιχορηγήσεις προς την αυτοδιοίκηση περιλαμβάνουν ήδη και τα προνοιακά επιδόματα.

Πριν από δυο εβδομάδες ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά η περικοπή κατά 53.000 των θέσεων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Αφενός λόγω του περιορισμού των κονδυλίων του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», αφετέρου λόγω της μεγάλης αύξησης των αιτήσεων εξαιτίας της αδυναμίας χιλιάδων οικογενειών να καταφύγουν σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες κοινωνικές παρεμβάσεις για την αξιοπρεπή διαβίωση 130.000 υπερήλικων συμπολιτών μας. Στο πρόγραμμα απασχολούνται 3.800 εργαζόμενες μετά από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ οι οποίες παραμένουν απλήρωτες 8 μήνες.Με δεδομένες και τις μεγάλες περικοπές των πόρων της αυτοδιοίκησης που οδηγούν σε κατάρρευση τους ΟΤΑ ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:

1.Ποιος είναι ο τελικός αριθμός των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων και ποιο το ποσό που είχε ή όχι συμπεριληφθεί στην φετινό κρατικό προϋπολογισμό για την χρηματοδότηση της αυτοδιοίκησης;

2.Η Κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει με το πρόσχημα της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων σε εκ νέου περικοπή των πόρων της αυτοδιοίκησης οι οποίες σήμερα φτάνουν το 60% και τι προτίθεται να κάνει για την αύξηση του αριθμού των ωφελουμένων μητέρων μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»;

3.Τι προτίθεστε να κάνετε για την επίλυση του θεσμικού προβλήματος του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και της πληρωμής των εργαζομένων;

Εκλογές στο "Θέατρο Χαλκίδας"

Το Θέατρο Χαλκίδας ανακοινώνει στα μέλη και τους φίλους του ότι θα πραγματοποιήσει την εκλογοαπολογιστική του συνέλευση την Κυριακή 9-9-2012 και από ώρα 6:00 μμ έως ώρα 9:00 μμ. στην αίθουσα της ΔΟΑΠΠΕΧ, Αβάντων 50,1ος όροφος.

Η Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί από 6:00 μμ. έως 7:30 μμ. και ακολούθως από 7:30 μμ. έως 9:00 μμ. θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής του Θεάτρου Χαλκίδας.

Οι αιτήσεις για την εγγραφή μέλους στο Θέατρο καθώς και η κατάθεση υποψηφιοτήτων θα πραγματοποιηθούν μέχρι την Τετάρτη 5-9-2012 στις 10:00 μμ. είτε στα γραφεία του Θεάτρου Χαλκίδας (Μεσσαπίων 4- 4ος όροφος) είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Θεάτρου http://www.theatroxalkidas.gr/contact-us.

Τα γραφεία του Θεάτρου Χαλκίδας θα είναι ανοιχτά για εγγραφές μελών και για κατάθεση υποψηφιοτήτων την Τετάρτη

5-9-2012 και ώρες 6:00 μμ.- 10:00 μμ.

Όσοι από τα μέλη μας καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους θα τακτοποιηθούν οικονομικά την ημέρα της διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης στον τόπο που αυτή θα λάβει χώρα (Αβάντων 50).

Νέοι πόροι από ΕΣΠΑ για απασχόληση ανέργων στόχος της Περιφέρειας

Συνάντηση είχε σήμερα 30-08-2012  ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς, με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) κ Γιώργο Γιαννούση στο Υπουργείο.   


Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πορεία υλοποίησης των  δράσεων του ΕΣΠΑ που έχουν  εκχωρηθεί στη Περιφέρεια Στερεάς  Ελλάδας μέσω της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής. Αναλυτικότερα  έχουν αναληφθεί  συμβάσεις ύψους  250,90  εκατ. €, ήτοι ποσοστό 118,03 % επί της εκχώρησης & έχουν δηλωθεί στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα δαπάνες 136,12 εκατ. €, ήτοι ποσοστό 64,04 % επί της εκχώρησης. Η μέχρι τώρα ενεργοποίηση του Προγράμματός έχει κινηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα συμβάλλοντας καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων, που έχουν τεθεί, με τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να είναι σταθερά πρώτη σε απορρόφηση σε επίπεδο Περιφερειακών Προγραμμάτων.
Επίσης έθεσε  στον Γενικό Γραμματέα τα εξής θέματα:
  • την Εκχώρηση στην ΕΔΑ Στερεάς Ελλάδας ποσών, που θα προκύψουν από κονδύλια που λιμνάζουν σε νεκρές εκχωρήσεις που υλοποιούν τα Τομεακά Προγράμματα
  • την απρόσκοπτη υλοποίηση των δράσεων του Κοινωνικού Ταμείου (ΤΟΠΣΑ, ΤΟΠΕΚΟ, Κοινωνική Εργασία που υλοποιείται ταυτόχρονα και από τους Δήμους και την Κατάρτιση Ανέργων Τουριστικών Κλάδων ).
  • και την συνέχιση της ομαλής ροής χρηματοδότησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας προϋπολογισμού 150 εκ ευρώ και των Ειδικών Αναπτυξιακών των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Ο Γενικός  Γραμματέας κ Γιώργος  Γιαννούσης υποσχέθηκε ότι θα  συνδράμει στην ομαλή εξέλιξη του Προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη την μέχρι τώρα ικανοποιητική πορεία του.
 Όσον αφορά  στην υλοποίηση δράσεων του  Κοινωνικού Ταμείου (ΤΟΠΣΑ, ΤΟΠΕΚΟ, Κοινωνική Εργασία, Κατάρτιση  Ανέργων Τουριστικών Κλάδων) οι  οποίες είναι σε αναστολή για  τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας  και Νοτίου Αιγαίου (Περιφέρειες  Στόχου 2) δεσμεύτηκε για την εξεύρεση των αναγκαίων  πόρων  έτσι ώστε να υλοποιηθούν οι δράσεις αναγκαίες για την  κατάρτιση και απασχόληση ανέργων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Κατασκηνώσεις Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος: Ραντεβού το επόμενο καλοκαίρι

Με μεγάλη επιτυχία έληξε και για το φετινό καλοκαίρι η λειτουργία των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, οι οποίες λειτούργησαν για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά και βρίσκονται στην πανέμορφη παραλιακή τοποθεσία «Ταξιάρχης» Ηλίων της Βόρειας Ευβοίας και σε έκταση 45 περίπου στρεμμάτων, η οποία υπήρξε δωρεά προς τη Μητρόπολη για το σκοπό της κατασκευής Κατασκηνώσεων, της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Ηλίων.

Τα δεκατρία αυτά χρόνια λειτουργίας των Κατασκηνώσεων έχουν φιλοξενηθεί σ’ αυτές περίπου 6000 παιδιά, ενώ ενδεικτικό της σωστής εργασίας που γίνεται εκεί είναι η έντονη και συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση που υπάρχει για συμμετοχή όλο και περισσοτέρων παιδιών.

Φέτος, λειτούργησαν έξι (6) συνολικά Κατασκηνωτικές Περίοδοι, όπου φιλοξενήθηκαν περίπου εξακόσια (600) παιδιά από το σύνολο της Μητροπολιτικής μας περιφερείας, τα οποία είχαν τη δυνατότητα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, να συνδυάσουν το «τερπνό» με το «ωφέλιμο», δηλαδή την σωματική ξεκούραση και χαλάρωση, την ψυχαγωγία, την καλή παρέα και την ευχάριστη διάθεση, σε συνδυασμό με την πνευματική εμπειρία, τη συμμετοχή στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας και την αναφορά στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού.

Οι Κατασκηνωτικές Περίοδοι και οι Αρχηγοί ήταν οι εξής:
Α΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από την Τετάρτη 27 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 6 Ιουλίου, οπότε φιλοξενήθηκαν 107 αγόρια που είχαν τελειώσει την Α΄ και Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, με Αρχηγό τον Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη.
Β΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από την Κυριακή 8 Ιουλίου έως και την Τρίτη 17 Ιουλίου, οπότε φιλοξενήθηκαν 110 κορίτσια που είχαν τελειώσει την Α΄ και Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, με Αρχηγό την κ. Μαγδαληνή Αργυράκη – Καθηγήτρια Θεολόγο.
Γ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από την Πέμπτη 19 Ιουλίου έως και το Σάββατο 28 Ιουλίου, οπότε φιλοξενήθηκαν 110 κορίτσια που είχαν τελειώσει την Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και το ΛΥΚΕΙΟ, με Αρχηγό την κ. Μαγδαληνή Αργυράκη – Καθηγήτρια Θεολόγο.
Δ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από την Δευτέρα 30 Ιουλίου έως και την Δευτέρα 6 Αυγούστου, οπότε φιλοξενήθηκαν 110 κορίτσια που είχαν τελειώσει την Ε΄ και ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, με Αρχηγό την κ. Ματίνα Κουβαρά - Εκπαιδευτικό.
Ε΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από την Τετάρτη 8 Αυγούστου έως και την Πέμπτη 16 Αυγούστου, οπότε φιλοξενήθηκαν 107 αγόρια που είχαν τελειώσει την Ε΄ και ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, με Αρχηγό τον Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη – Προϊστάμενο του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας Κανήθου Χαλκίδος.
ΣΤ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από την Παρασκευή 17 Αυγούστου έως και το Σάββατο 25 Αυγούστου, οπότε φιλοξενήθηκαν 90 αγόρια που είχαν τελειώσει την Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και το ΛΥΚΕΙΟ, με Αρχηγούς τον Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη – Ιεροκήρυκα, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου – Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.
Στη Διοίκηση των Κατασκηνωτικών περιόδων υπηρέτησαν και 180 εθελοντικά στελέχη, νέοι και νέες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, οι Εθελοντές Ιατροί κ. Μιχαήλ Μόσχος, κ. Γεώργιος Μόσχος, κ. Ιωάννα Παύλου, κ. Γεώργιος Πριόνας, κ. Γλυκερία Νέζη, κ. Αλέξανδρος Αποστολάκης και κ. Αλέξανδρος Μακαρώνας, οι εθελόντριες Νοσοκόμες πού πρόθυμα παραχώρησε και φέτος η Διοίκηση του Τοπικού Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αλλά και το έμμισθο προσωπικό της Κατασκήνωσης. Ως Πνευματικοί - Εξομολόγοι των παιδιών υπηρέτησαν οι Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου, Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνος Λιάσκος και Πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Θάνος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κύριος Χρυσόστομος βρέθηκε αρκετές φορές μαζί με τα παιδιά, παρέστη στις Εορτές Λήξεως της κάθε Περιόδου και με ιδιαίτερο ζήλο φρόντισε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Κατασκηνώσεων, για την άψογη λειτουργία τους.

Όμως, για να λειτουργήσει και να συντηρηθεί ένα τουριστικό συγκρότημα, όπως είναι οι Κατασκηνώσεις, χρειάζονται κάθε καλοκαίρι πολλά χρήματα (ο ετήσιος Απολογισμός των Κατασκηνώσεων είναι περίπου στα 150.000 €), τα οποία προέρχονται κυρίως από τις φιλότιμες προσφορές των πιστών, ενώ σημαντική υλική βοήθεια, χρηματική και κυρίως σε είδη διατροφής για τη λειτουργία των Κατασκηνώσεων προσέφεραν το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, οι Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως με την ευθύνη των κατά τόπους Εφημερίων και των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, όπως και οι περισσότερες Ιερές Μονές μας, με προεξάρχουσα την Ι. Μονή του Οσίου Δαβίδ.

Όλα τα στελέχη και τα παιδιά πού συμμετείχαν στην Κατασκηνωτική ζωή, ανανέωσαν το ραντεβού τους όχι μόνο για το επόμενο καλοκαίρι του 2013, αλλά και για τον ερχόμενο χειμώνα, μέσα στην Κατηχητική, αλλά και ευρύτερη Νεανική Κίνηση της Μητροπόλεώς μας, στην οποία ΟΛΟΙ καλούνται να συμμετάσχουν.

Την περίοδο αυτή φιλοξενούνται νέοι του ΚΕΘΕΑ, οι οποίοι βρίσκονται στη διαδικασία απεξάρτησης από κάθε είδους ουσίες, το τριήμερο 31 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθεί το Πανελλήνιο Συνέδριο Κατηχητών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ από το απόγευμα της 2ας έως 9ης Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθούν παιδιά με ειδικές ανάγκες, σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών.

Προσφέρουν νομικές συμβουλές και υπηρεσίες, αφιλοκερδώς, σε απόρους

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας συζήτησε την υποβληθείσα πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου και, διά του υπ’ αριθμ. πρωτ. 753/9-8-2012 εγγράφου του Προέδρου του κ. Λάμπρου Γκάνη, γνωστοποίησε τον κατωτέρω κατάλογο των δικηγόρων - μελών του, οι οποίοι, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί συνάνθρωποί μας, λόγω οικονομικής κρίσης, προτίθενται να προσφέρουν τις νομικές συμβουλές και υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς σε απόρους και οικονομικά αδυνάτους αδελφούς μας.
1.      Αποστολίδης Νικόλαος                      12. Λαζαρίδου Νικολέτα
2.      Βλασοπούλου Ολυμπία                      13. Μαμάκος Δημήτριος
3.      Βούλγαρη Ευγενία                               14. Μάντζαρη Χριστίνα
4.      Γεροκωνσταντής Νικόλαος               15. Μελιδώνη Αικατερίνη
5.      Γεωργακοπούλου Τασία                     16. Μπουρμάς Γεώργιος
6.      Γκάνης Λάμπρος                                  17. Νασιοπούλου Θεανώ
7.      Γκίκας Δημήτριος                                 18. Παπαδάκη Ειρήνη
8.      Ευθυμίου Αντώνιος                             19. Πριόνα Δήμητρα
9.      Θαλασσινού Ελένη                              20. Σούρρα Ελένη
10.  Κασσαβέτης Νικόλαος                       21. Τιοπούλου Ειρήνη
11.  Κόκκος Ηλίας                                        22. Τζοβλά Ευδοξία                       
     Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Πρόεδρο και απέστειλε συγχαρητήριες επιστολές σ’ ένα έκαστον των δικηγόρων, ευχόμενος πλούσια την ανταπόδοση απ’ Εκείνον που μας δίδαξε την οδό της ανιδιοτελούς αγάπης και προσφοράς.

ΣΥΡΙΖΑ: "Μεγάλο σκάνδαλο η εκποίηση της ΛΑΡΚΟ"

«Η εκποίηση της ΛΑΡΚΟ αποτελεί μεγάλο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σκάνδαλο καθώς το εργοστάσιο αποτελεί πηγή οικονομικής ζωής για τους έξι νομούς που δραστηριοποιείται και για χιλιάδες εργαζόμενους», επεσήμανε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τους βουλευτές Δημήτρη Στρατούλη, Βασίλη Κυριακάκη και Γιάννη Σταθά, που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις στη Λάρυμνα.

Οι βουλευτές σημείωσαν επίσης ότι είναι η μοναδική επιχείρηση στην Ευρώπη που διαχειρίζεται δικά της νικελιούχα κοιτάσματα, εκτιμώμενης αξίας 20 δισ. ευρώ, δηλαδή ένα μεγάλο τμήμα του ορυκτού πλούτου της χώρας μας.

Μιλώντας για τις προωθούμενες περικοπές μισθών, τις χαρακτήρισαν άδικες και κοινωνικές ανάλγητες εξηγώντας ότι οι υπάλληλοι της ΛΑΡΚΟ εργάζονται σε ιδιαίτερα ανθυγιεινές συνθήκες με πολύ χαμηλές αποδοχές, που στο σύνολό τους υπολείπονται του 17% του συνολικού κόστους παραγωγής.

Τέλος κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να περικόψει δραστικά τους μισθούς των εργαζομένων ως «προίκα» στα ιδιωτικά συμφέροντα, στα οποία «θέλει να ξεπουλήσει την επιχείρηση, με εργαζόμενους που θα αμείβονται και θα εργάζονται με εργασιακές σχέσεις και μισθούς Κίνας».

Δημοτικό Συμβούλιο στη Χαλκίδα για τη νέα σχολική χρονιά και τις ελλείψεις

Στο Δημαρχείο του Δήμου Χαλκιδέων (αίθουσα συνεδριάσεων) τη Δευτέρα 03/09/2012 και ώρα 13.30  θα γίνει Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να συζητηθούν και ληφθούν αποφάσεις σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στο Δήμο.

Συγκεκριμένα θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα. :

1. Έγκριση δαπανών Απρίλιος – Μάιος - Ιούνιος
2. Πρόσληψη καθαριστριών (με μίσθωση έργου )
3. Προμήθεια υγρών καυσίμων για τις σχολικές κοινότητες Α!θμιας εκπαίδευσης ( πετρέλαιο θέρμανσης )
4. Ενημέρωση για τη μίσθωση κτιρίου για τη λειτουργία 2ου νηπιαγωγείου Βαθέως Αυλίδας
5. Ενημέρωση για συστήματα  αυτόματων πολιτών στις σχολικές μονάδες
6. Ενημέρωση για συστήματα  ανακύκλωσης στις σχολικές μονάδες

Το Μεξικό στο «3 ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών» Χαλκίδας


Το «3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΝ» θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα από την Πέμπτη 30 έως Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 21:00 καθημερινά, στην πλατεία Μάλλιου - Κόκκινο Σπίτι.

Οι συμμετοχές στο Φεστιβάλ ξεπέρασαν κάθε προσδοκία

GRUPO DE DANZA FOLKLORICA
“ MAASO ”
Artistic Director: Professor Juan Gabriel Arellano Merino
“Maso” σημαίνει “χορευτής σαν ελάφι”
O Καθηγητής Juan Gabriel Arellano Merino
ξεκίνησε το χορό από 5 ετών και το 1982
εντάχθηκε στην επίσημη ομάδα χορού του
δημοτικού σχολείου Simon
Bolivar. Μέσα από ποικίλες δράσεις το 1997
ιδρύει την ομάδα λαϊκού χορού “Maaso” με
πενήντα (50) μαθητές από Τεχνικό Λύκειο και
συμμετέχουν σε πολλούς διαγωνισμούς και επιδείξεις. Το παραδοσιακό συγκρότημα στοχεύει
στην διάσωση και διάδοση των παραδόσεων και εθίμων του Μεξικού. Μέσα σε δεκαπέντε
(15) χρόνια έχει προβάλει τους χορούς του Μεξικού σε διάφορες πόλεις σε τοπικό, εθνικό
αλλά και διεθνή επίπεδο. Σήμερα το συγκρότημα αποτελείται από φοιτητές και απόφοιτους
του ιδρύματος και από μέλη τα οποία αγαπούν τη λαϊκή τέχνη.
Συμμετοχές σε Φεστιβάλ: δεκάδες συμμετοχές σε Πολιτιστικά Φεστιβάλ του Μεξικού, ΗΠΑ
1997 και 1999.
Enhanced by Zemanta

Χαλκίδα: Μπήκε μέσα στο κατάστημα, άρπαξε 100 ευρώ αλλά τον έπιασαν!

Μπήκε μέσα στο κατάστημα, άρπαξε 100 ευρώ από το ταμείο και τόβαλε στα πόδια. Ήταν, όμως άτυχος μια και τον έπιασαν σε λίγη ώρα..

Συνελήφθη, χθες (29-08-2012) το πρωί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 47χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, ο 47χρονος εισήλθε σε κατάστημα εμπορίας ελαστικών, ιδιοκτησίας 25χρονου ημεδαπού, στην πόλη της Χαλκίδας και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (100) περίπου ευρώ και τράπηκε σε φυγή.

Αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα και συνέλαβαν τον δράστη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Στην κατοχή του 47χρονου, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των (30) περίπου ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Ποιοι δικαιούνται επίδομα θέρμανσης - Ποια είναι τα κριτήρια;

Με βάση τέσσερα κριτήρια, κοινωνικά, γεωγραφικά, εισοδηματικά και περιουσιακά, αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης σε χιλιάδες νοικοκυριά της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», το συνολικό ύψος της δαπάνης που έχει αποφασιστεί να διατεθεί για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης είναι 120 εκατ. ευρώ και θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του 2013.

Η καταβολή του επιδόματος ενδέχεται να μη γίνει άμεσα, από τις 15 Οκτωβρίου, οπότε θα αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Είναι πιθανό αυτή να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο, καθώς δεν υπάρχουν τα σχετικά κονδύλια στον εφετινό προϋπολογισμό και απαιτείται χρόνος μέχρι να εντοπιστούν οι δικαιούχοι.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Λευκαντί: Ψητοπωλείο έφινε στάχτη - Κινδύνεψαν σπίτια

Ήταν 04.30 το πρωί όταν για άγνωστη αιτία που εξετάζει η πυροσβεστική, έπιασε φωτιά σε ψητοπωλείο στο Λευκαντί. 

Οι φλόγες μέσα σε λίγα λεπτά κατέστρεψαν ολοσχερώς την επιχείρηση...

Όλο το τετράγωνο σηκώθηκε στο πόδι και μαζί με τους πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να μην επεκταθεί στο πάνω διαμέρισμα και στα διπλανά καταστήματα.

Ύστερα από σκληρή μάχη κατάφεραν να την σβήσουν αφού καταστράφηκε το μαγαζί και κάηκαν τα κουφώματα του πρώτου ορόφου.

Τιπ περιποίησης για νεανικό δέρμα

Το νεανικό δέρμα δεν είναι απλή υπόθεση αλλά θέλει την φροντίδα του. Το να μάθεις να... φροντίζεις το δέρμα σου ειδικά από μικρή ηλικία είναι πολύ σημαντικό για την μελλοντική ομορφιά σου! Διάβασε παρακάτω για να μάθεις τα 5 μυστικά περιποίησης για νεανικό δέρμα και άφησε το δέρμα σου να λάμψει!

Σώμα μου: η ακμή στο σώμα εκτός από το πρόσωπο σου είναι ένα ακόμη βάσανο που μπορεί να αντιμετωπίζεις σαν πιτσιρίκα. Και εδώ το μυστικό είναι εκτός από το σωστό πλύσιμο και την αποφυγή των ερεθισμών με προϊόντα που μπορεί να σου προκαλέσουν κοκκινίλες και να οξύνουν το πρόβλημα, το βασικό είναι να προσέξεις και τα ρούχα σου που πρέπει να επιτρέπουν στο δέρμα σου να αναπνέει. Τα σπυράκια στην πλάτη ή το στήθος ή γενικά τα πιο σέξι σημεία του κορμιού σου μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν με το κατάλληλο αφρόλουτρο που έχει ειδική σύνθεση για την ακμή του σώματος.

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά: το νεανικό σου πρόσωπο πρέπει να πλένεται τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα. Μην τρελαίνεσαι και πλύνε το πρόσωπο σου με χλιαρό νερό και ένα απαλό καθαριστικό αφρό κατά προτίμηση για να μην ξηράνει την περιοχή το σαπούνι. Απόφυγε οτιδήποτε είναι γεμάτο χημικά για να μην κάνει τραχύ το πρόσωπο σου και μην ξεχνάς ότι για να διατηρήσεις το δέρμα σου νεανικό αρκεί να το πλένεις σωστά. Φρόντισε όταν το πλένεις να το κάνεις με κυκλικές κινήσεις και ξέχασε το σκραμπ που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα σου!

Μην αγγίζετε: πόσες φορές από αμηχανία ή συνήθεια δεν πειράζεις το πρόσωπο σου με αποτέλεσμα τελικά από το ξύσιμο να καταλήξεις με πληγές; Δεν είναι πραγματικά καθόλου καλό για το δέρμα σου να το αγγίζεις με τα χέρια σου που κουβαλάνε επάνω τους ένας Θεός ξέρει πόσα μικρόβια. Μην περιμένεις να ξεφορτωθείς ποτέ την λιπαρότητα του δέρματος σου αν πειράζει συνέχεια τα σπυράκια ή το προσωπάκι σου, γι'αυτό κόψε την κακιά συνήθεια!

Ήλιε μου: ναι είναι τέλεια να καίει ο ήλιος το πρόσωπό σου και να νιώθεις το καλοκαίρι σε όλο του το μεγαλείο όμως καλό είναι να μην ξεχνάς το κακό που κάνουν οι ηλιακές ακτινοβολίες στο δέρμα σου! Το μαύρισμα δεν είναι κακό απλά το να κάθεσαι στον ήλιο χωρίς το αντηλιακό σου είναι σαν να θέλεις να σκοτώσεις το δέρμα σου!
womenonly

«Αρτάκη, απ΄την παλιά στη Νέα Πατρίδα»

Οπτικοακουστική παράσταση ιστορικής μνήμης για τα 90 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), στα πλαίσια των καθιερωμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2012», διοργανώνει για την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 20:30 στο χώρο της παραλίας Ν. Αρτάκης (Ανεμόμυλος), εκδήλωση προσφυγικής μνήμης, με τίτλο: «Αρτάκη, απ’ την παλιά στη νέα Πατρίδα».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται μ’ αφορμή την επέτειο των 90 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, τον εκπατρισμό και την εγκατάσταση των Αρτακιανών στη νέα τους πατρίδα.

Στόχος είναι η δημιουργία μιας οπτικοακουστικής παράστασης- πολυθέαμα, ένα διαχρονικό ταξίδι που θα έχει ως βάση τη μουσική, τα τραγούδια, το χορό, τα θεατρικά δρώμενα και την προβολή αρχειακού υλικού. Η παράσταση χωρίζεται σε δύο μέρη και ξεκινά από την εποχή πριν το διωγμό όταν οι Αρτακιανοί ζούσαν και βίωναν ευτυχισμένοι στην παλιά τους πατρίδα, την Αρτάκη Κυζίκου. Στη συνέχεια εξελίσσεται διαχρονικά με την άφιξη του ελληνικού στρατού στην Πόλη και την ευφορία που επικρατούσε στα χρόνια από το ΄19 έως το ΄21 με την ελληνική σημαία να κυματίζει στο Διοικητήριο. Ακολουθεί η ήττα, ο διωγμός, ο εκπατρισμός, η περιπλάνηση, η αναμονή των Αρτακιανών στο κολαστήριο του Καραμπουρνού στη Θεσσαλονίκη, ο πλους στην Εύβοια και η άφιξη στη νέα τους πατρίδα. Στο σημείο αυτό κλείνει ιστορικά το πρώτο μέρος, η πρώτη πράξη αν θέλετε.

Η δεύτερη πράξη αρχίζει με τις προσπάθειες των κατοίκων να προσαρμοσθούν στο νέο τόπο μ’ όλες τις αντιξοότητες που αντιμετώπιζαν. Παρ’ όλες τις δυσκολίες, τα στοιχεία της φύσης -που τους πήγαιναν κόντρα,- την οικονομική εξαθλίωση, τον πόνο, και την αντιπαλότητα που αντιμετώπιζαν από τους ντόπιους, οι Αρτακιανοί κατάφεραν το θαύμα. Το χτίσιμο και τη δημιουργία της νέας τους πόλης. Τη Νέα Αρτάκη.

Το ταξίδι συνεχίζεται στα χρόνια της δεκαετίας του ΄30, τη Μεταξική δικτατορία, τον πόλεμο του΄40, την κατοχή, τον εμφύλιο, τα μεταεμφυλιακά χρόνια, την προσπάθεια ανόρθωσης, τη χούντα των συνταγματαρχών και τη μεγάλη οικονομική ανάπτυξη που ακολούθησε αμέσως μετά.

Πάνω σ’ αυτόν τον ιστορικό καμβά εξελίσσεται η παράσταση, η οποία θα στηριχθεί στα εξής δεδομένα:

1. Δωδεκαμελής ορχήστρα που θ’ απαρτίζεται από δεξιοτέχνες μουσικούς και τραγουδιστές μ’ επικεφαλής τον Χρίστο Τσιαμούλη (Δ/νση ορχήστρας-τραγούδι), την Κατερίνα Παπαδοπούλου (τραγούδι), τον Σωκράτη Σινόπουλο (πολίτικη λύρα) και τον Θανάση Κουλεντιανό (κανονάκι).

Επιπλέον, τη ορχήστρα πλαισιώνει και το Μουσικό Εργαστήρι του ΔΟΑΠΠΕΧ με τους: Θωμά Παναγόπουλο (μπουζούκι), Δημήτρη Κικίδη (κιθάρα), Κώστα Μπαρτσώκα (ακορντεόν-τραγούδι), Τάκη Μαρμαρινό (τραγούδι), Φάνη Σκορδά (μπαγλαμά-τραγούδι)

2. Πολυμελής χορωδία Ν. Αρτάκης- Δ/νση Χορωδίας: Γιωρ. Γερογιάννης.

3. Χορευτικές ομάδες παραδοσιακών και σύγχρονων χορών. α)Χορευτική ομάδα εργαστηρίου ΔΟΑΠΠΕΧ Ν. Αρτάκης – επιμέλεια: Θοδ. Γιαννακάρας και β) Χορευτική ομάδα της «Κυζίκου» - επιμέλεια: Βασίλης Τικταπανίδης

4. Θεατρική ομάδα – Γυμνασίου Ν. Αρτάκης, στο έργο της Φεβρωνίας Αργυροπούλου ¨Το Γκιοστέρ¨.

5. Οπτιοκοακουστικό αρχειακό υλικό.

6. Ιστορικά και θεατρικά κείμενα

7. Παρουσία του γνωστού ηθοποιού Ρένου Χαραλαμπίδη που θα διαβάζει ιστορικά κείμενα και θα έχει και την παρουσίαση της εκδήλωσης. Θα λειτουργεί δηλαδή ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των εποχών.

8. Τα κείμενα, τη σκηνοθεσία και τη γενική καλλιτεχνική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Σταμάτης Τσαρουχάς.

Σκηνικά: Μάριος Μεσσήνης – Ενδυματολογική επιμέλεια: Μαίρη Τσομπανίκου

Είσοδος Ελεύθερη

Αναγνωστάκης - ΔΗΜ.ΑΡ.: Τα "καυτά" θέματα μετά τις φωτιές στην Εύβοια...

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής  Εύβοιας  της ΔΗΜ.ΑΡ., Δημ. Αναγνωστάκης και θέτει τα ... "καυτά" θέματα που έχουν προκύψει μετά την μετατροπή της κεντρικής Εύβοιας και της Χίου σε ..κρανίου τόπους.
Στην  ερώτηση αναφέρονται τα εξής:
"Είναι πλέον γεγονός πως κάθε χρόνο αυτή την εποχή βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να μετράμε απώλειες από τις πυρκαγιές. Απώλειες περιβαλλοντικές, απώλειες παραγωγικού χαρακτήρα, αλλά και πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι πυρκαγιές στην Χίο, την Εύβοια, αλλά και σε άλλες περιοχές, φανερώνουν  πως η κρατική μηχανή δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη και οχυρωμένη για άλλη μια φορά.
Στις πολύ δύσκολες αυτές πυρκαγιές, δεν υπήρξαν παράπονα και σχόλια για έλλειψη προσωπικού κατάσβεσης. Ειδικά στην Χίο, το εγχείρημα παρουσιάστηκε  - και ήταν- ως η μεγαλύτερη φετινή προσπάθεια πυρόσβεσης. Το πρόβλημα, εκτός των ομολογουμένως δυσμενέστατων συνθηκών, ήταν η  απουσία κατάλληλου συντονισμού και γενικότερου σχεδίου Δράσης από πλευράς Σώματος, με τις  γνωστές αλληλοεπικαλύψεις ευθυνών και τον επιμερισμό δικαιοδοσίας σε διαφορετικούς Φορείς και Υπουργεία, αντίθετα προς το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
Το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι η αρωγή προς τους πολίτες που επλήγησαν, με έμφαση  στην αντιπλημμυρική προστασία των κατεστραμμένων περιοχών, στην δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, δασικών δρόμων και γενικότερα έργων πρόληψης για το μέλλον, την εκπόνηση μελετών για την γρηγορότερη επούλωση των συνεπειών της καταστροφής, αλλά και την απόδοση οικονομικής βοήθειας προς τους κατοίκους με μορφή αποζημιώσεων για τις περιουσίες που χάθηκαν.
Ειδικότερα, οι μελέτες από εξειδικευμένους επιστήμονες για το σύνολο των δύο περιοχών  είναι επιβεβλημένες, μιας και ο κίνδυνος κατολισθήσεων λόγω γεωμορφολογίας του εδάφους είναι άμεσος, πχ για την Βέσσα στην Χίο, ή την Κορασίδα στην Εύβοια. Η προστασία περιουσιών και η δημιουργία νέων υποδομών με έμφαση την πρόληψη το ζητούμενο από σήμερα κιόλας. Η άμεση χρηματοδότηση αναγκαιότητα λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αλλά και λόγω της χρονικής στιγμής, ιδίως για τους μαστιχοπαραγωγούς της Χίου (περίοδος συγκομιδής) που είδαν το 40% των δέντρων τους μας και το 60% της παραγωγής τους -πολιτιστική μας κληρονομιά κι εξαγώγιμο προϊόν- να χάνεται.
Με βάση τα παραπάνω, οι αρμόδιοι Υπουργοί ερωτώνται:
Δεδομένου ότι δεν προβλέπεται η καταβολή αποζημιώσεων λόγω πυρκαγιάς από τον ΕΛΓΑ για την παραγωγή, θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση ΦΕΚ ώστε να προστατευθούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι?
Θα καταργηθεί άμεσα το κυνήγι  στις περιοχές για την προστασία της θήρας?
Η μέριμνα της πυρόσβεσης των Δασών ανήκει στο Πυροσβεστικό Σώμα, η προστασία και Ανάπτυξη των Δασών ως Περιβάλλον στο ΥΠΕΚΑ, η Ευθύνη για την δημιουργία Υποδομών για το Δάσος στον Δήμο ή την εκάστοτε Περιφέρεια, ενώ η εποπτεία των Δασών κι η επιβολή προστίμων στο Δασαρχείο. Υπάρχει σχέδιο συνολικής αντιμετώπισης των δασικών εκτάσεων για το μέλλον από ενιαίο φορέα Ευθύνης?"

Εξετάσεις αίματος σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Χαλκιδέων

Συνεχίζοντας τις δραστηριότητες τους, ο Τομέας Υγείας και το Κ.Ε.Π. Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων διοργανώνουν προγράμματα προληπτικής ιατρικής με ομιλίες και εξετάσεις αίματος σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Χαλκιδέων .

Για το σκοπό αυτό, ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας, γιατρός και δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Βοσκός, θα μεταβαίνει με ειδική ομάδα επιστημόνων σε κάθε κοινότητα σε ημερομηνία και χώρο που θα ορίζεται και θα γνωστοποιείται εκ των προτέρων.

Ήδη προγραμματίστηκε τέτοια ημερίδα στη Δημοτική Κοινότητα Λουκισίων,   το επόμενο Σάββατο (8 Σεπτεμβρίου), στις 9:30 το πρωί στην αίθουσα του τοπικού Πνευματικού Κέντρου.

«Μπλε» σελήνη σε φρούριο Χαλκίδας και Ερέτρια


Το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και η 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και η ΙΑ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων γιορτάζουν την πανσέληνο και διοργανώνουν εκδηλώσεις σε Χαλκίδα και Ερέτρια. Πρόκειται για τη δεύτερη πανσέληνο του Αυγούστου, γνωστή και ως «μπλε» σελήνη. 

Η βραδιά που οργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού έχει τίτλο «Στο φως του φεγγαριού» και μότο τέσσερις στίχους του Νικηφόρου Βρεττάκου:
«Στρωμένος με φύλλα μαλακού χρυσαφιού
που σαλεύανε λάμποντας πάνω στη θάλασσα,
σπατάλη αμύθητου φωτός ο δρόμος του φεγγαριού.

Μεσάνυχτα, Αύγουστος. Με μεγάλη πανσέληνο».

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Εύβοια:
Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας Έκθεση ζωγραφικής με έργα του Σπ. Βασιλείου και άλλων καλλιτεχνών και μουσική εκδήλωση από νέους
καλλιτέχνες της Ερέτριας, σε συνεργασία με το Ωδείο της πόλης, στον αύλειο χώρο του Μουσείου.


Φρούριο Καράμπαμπα στη Χαλκίδα με την έκθεση αρχιτεκτονικών γλυπτών στον Δυτικό Προμαχώνα
Ο χώρος του φρουρίου και του εκθεσιακού χώρου θα είναι ανοικτός για το κοινό από 19:00 έως 24:00 και συνοδευτική εκδήλωση προκλασικής μουσικής από 20:00 έως 23:00, σε συνεργασία με το Ωδείο Μαρσύας της Χαλκίδας.

DRIFT SHOW στο Αλιβέρι


To δεύτερο DRIFT SHOW θα γίνει  το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ..Πάνω από 3000 θεατές παρακολούθησαν πέρυσι το μοναδικό θέαμα που προσέφεραν οι καλύτεροι οδηγοί του είδους από την Αθήνα και όλη την Ελλάδα.

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου και θα γίνει στην πλατεία Ζωντου, στην περιοχή Στενό.

Ένα μοναδικό θέαμα περιμένει τους φίλους του αυτοκινήτου και όχι μόνο.

Δείτε το βίντεο από το περυσινό DRIFT SHOW  που έγινε, πάλι, στο Αλιβέρι και πάρτε μια γεύση για το τι σας περιμένει...
LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...