Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΡΥΣΤΟΣ: Ψάχνουν τους καθηγητές για το ΕΠΑΛ...


"Φέρτε μας καθηγητές" λένε με μια φωνή μαθητές και γονείς στη Κάρυστο, που έχουν αγανακτήσει με τα προβλήματα που έχει το τοπικό ΕΠΑΛ.

Την διαμαρτυρία τους εκφράζουν με επιστολή στους αρμόδιους και ζητούν επιτακτικά να συμπληρωθούν αμέσως τα κενά.

Διαβάστε την επιστολή διαμαρτυρίας:
«Πρώτον θεωρούμε απαράδεκτη την καθυστέρηση στη εκτύπωση και διανομή των σχολικών βιβλίων η οποία ολοκληρώθηκε μόλις στο τέλος Οκτωβρίου, αφού τα βιβλία των ΕΠΑΛ θεωρήθηκαν δεύτερης προτεραιότητας.

Δεύτερον συνεχίζεται μέχρι σήμερα η μεγάλη έλλειψη διδακτικού προσωπικού κυρίως ειδικοτήτων (καθηγητές Γεωπονίας), Αγγλικής γλώσσας, Φυσικής Αγωγής, ενώ παραμένει η εκκρεμότητα με καθηγητή ηλεκτρολογίας και μόλις πριν δύο ημέρες συμπληρώθηκαν οι ώρες μαθηματικών.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι από την αρχή της σχολικής χρονιάς να έχουν χαθεί στο ΕΠΑΛ Καρύστου πάνω από 700 διδακτικές ώρες και συνεχίζεται να χάνονται γύρω στις 70 ώρες κάθε εβδομάδα που περνάει, ενώ υπάρχουν μαθήματα που δεν διδάσκονται καθόλου (επτά μαθήματα του γεωπονικού τομέα, ερευνητική εργασία της Α΄ τάξης, φυσική αγωγή και άλλα μαθήματα που διδάσκονται με περικοπές ωρών).

Κατευθύναμε τα παιδιά μας στην επαγγελματική εκπαίδευση πιστεύοντας πως στις μέρες μας ένα πτυχίο ειδικότητας που θα αντικατοπτρίζει και ειδικές γνώσεις εκτός από τις γενικές θα τους ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο εφόδιο στη ζωή τους. Αυτό όμως που διαπιστώνουμε τώρα είναι απαξίωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης από την πλευρά του κράτους, καθώς βλέπουμε τα παιδιά μας, κάποιες ημέρες, να κάνουν μάθημα μόνο 3 ώρες. Ειδικότερα για τα παιδιά της Γ΄ τάξης βλέπουμε πως θα κληθούν να πάρουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις υπό άνισους όρους σε σχέση με μαθητές άλλων σχολείων.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα γι’ αυτή την κατάσταση και απαιτούμε να σταλεί άμεσα το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό».

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ  
ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΙΩΑΝΝΑ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ,  
ΒΕΡΟΥΧΗ  ΜΟΣΧΑΝΘΗ
ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Δύο ατυχήματα στην Ανάβαση Ριτσώνας με 4 τραυματίες!

Δύο ατυχήματα με τέσσερις τραυματίες "σημάδεψαν" την 56η Ανάβασης Ριτσώνας που έγινε σήμερα το πρωί.

Το σοβαρότερο ατύχημα έγινε στον τελικό όταν αγωνιστικό όχημα βγήκε από το δρόμο και έπεσε πάνω σε τέσσερις θεατές, τραυματίζοντάς τους.

Τραυματίες είναι ένας 35χρονος και τρεις γυναίκες ηλικίας 33, 30 και 17 ετών. Μεταφέρθηκαν αμέσως στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου νοσηλεύονται.

Η 17χρονη είναι η μόνη που αποχώρησε με δικιά της πρωτοβουλία μια και "είναι μια χαρά" όπως έλεγαν οι δικοί της.

Ο 35χρονος τραυματίστηκε στο πόδι, η 30χρονη έχει κάκωση στον αγκώνα και η 35χρονη κάκωση στο γόνατο.

Στο δεύτερο ατύχημα στην ανάβαση ένας οδηγός βγήκε από την πορεία του και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες χωρίς να πάθει τίποτα ο ίδιος και χωρίς να τραυματίσει θεατή.

Για άλλη μια φορά, μπαίνει με επιτακτικό τρόπο, το θέμα της ασφάλειας των θεατών σ αυτούς τους αγώνες, μια και οι θεατές δεν τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας αλλά δεν υπάρχουν και αστυνομικά όργανα ή σεκιούριτι που να επιβάλουν την απομάκρυνσή τους από τα επικίινδυνα σημείά.

ΚΑΡΥΣΤΟΣ: Μπήκε ξημερώματα στο σπίτι του, είδε τη γυναίκα του και έπαθε σοκ!


Μπήκε ξημερώματα στο σπίτι του, είδε τη γυναίκα του και έπαθε σοκ!

Μέσα στο σαλόνι του σπιτιού της βρήκε αναίσθητη την γυναίκα του ο άτυχος άνδρας. 

Η είδηση προκάλεσε σοκ και στην κοινωνία της Καρύστου. Ο  ξαφνικός θάνατος γυναίκας, ηλικίας 41 χρόνων, μέσα στο σπίτι της είναι το θέμα συζήτησης.

Ο σύντροφός της γύρισε στις 4 το πρωί  του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου, στο σπίτι του και τη βρήκε ημιθανή.

Αφού ξεπέρασε το σοκ προσπάθησε να την συνεφέρει και αφού  δεν τα κατάφερε, την μετέφερε στο Νοσοκομείο Καρύστου. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό της.

Φως στα αίτια του θανάτου της 41χρονης γυναίκας αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική έρευνα και η τοξικολογική εξέταση.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα είχε ιστορικό υπέρτασης. Ίσως ο θάνατός της να έχει προέλθει από αυτή την αιτία.

ΧΑΛΚΙΔΑ: Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών


Ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση γνωρίζει το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών που παρέχει ο Τομέας Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων & Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

Μέχρι σήμερα, έχουν εξεταστεί 2 25μελείς ομάδες γυναικών ενώ βρισκόμαστε στο διαδικαστικό στάδιο καθορισμού συγκεκριμένης ημερομηνίας εξέτασης και τακτοποίηση των της μεταφοράς της 3ης 25μελούς ομάδας γυναικών.

Επιπρόσθετα, ο Τομέας Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων , που ήδη κατάφερε  να δώσει  πρόσβαση για τη συγκεκριμένη προληπτική εξέταση σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες, ηλικίας 40-69 ετών, εξασφάλισε ακόμη μεγαλύτερη προσβασιμότητα στο πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών.

Έτσι, οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να συνεχίσουν να απευθύνονται στον υπεύθυνο του Τομέα Υγείας, δημοτικό σύμβουλο και γιατρό, Γιώργο Βοσκό, στα τηλέφωνα 22210-85008 και 697-7296005  για τον προγραμματισμό της μαστογραφίας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...