Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Το Επιμελητήριο Ευβοίας για την ενίσχυση της ρευστότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Το  Επιμελητήριο Ευβοίας οργάνωσε  Ενημερωτική Εσπερίδα με θέματα: 

  • Μετεξέλιξη του δικτύου συνεταιριστικών τραπεζών σε Αναπτυξιακή Τράπεζα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σύμφωνα με την κοινή πρόταση ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΕΣΤΕ

  • Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ενίσχυση της ρευστότητας    των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.


Εισηγητές της  εσπερίδας ήταν οι:

  • Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), κος Γιώργος Καββαθάς
  • Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), κος Βασίλης Κορκίδης
  • Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας (ΕΣΤΕ), κος Νίκος Μυρτάκης
  • Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γεν.Γραμματέας της ΚΕΕΕ, κος Παναγιώτης Αγνιάδης
  • Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας, κος Μαρλαφέκας Πλάτωνας.

  Φωτο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

 


Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Κύμη

Την Παρασκευή 14 ΙΟΥΝΗ στις 8 μ.μ. στη κεντρική πλατεία της ΚΥΜΗΣ   η Κ. Ο. Κύμης του ΚΚΕ πραγματοποιεί πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Σοφοκλή Τόγια μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Ευβοίας του ΚΚΕ.

To νέο Δ.Σ. του θεάτρου ''ΤΕΧΝΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗ''

Σε σώμα συγκροτήθηκε  το νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του θεάτρου ''ΤΕΧΝΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗ'' όπως αυτό προέκυψε απ τις εκλογές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν  την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Η νέα σύνθεση του συμβουλίου έχει διετή θητεία κι α
παρτίζεται από τους :

Πρόεδρος : Φούλη Βαρβούζου

Αντιπρόεδρος : Πέρη Καραμούζη – Ηλία

Γενικός Γραμματέας : Μίνα Χρυσοπαίδου

Ειδικός Γραμματέας : Στάθης Λειβαδίτης

Ταμίας : Βούλα Παπαπέτρου

Υπεύθυνος υλικού : Βάσια Σκούρα

Μέλος : Λεβέντης Κωνσταντίνος

ΔΗΜΑΡ: Συνάντηση με εκπροσώπους των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης Ελλάδας

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο της Δημοκρατικής Αριστεράς, στην Αγ. Κωνσταντίνου, με εκπροσώπους των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης Ελλάδας. 

Το κλιμάκιο της Δημοκρατικής Αριστεράς αποτελούμενο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Τσούκαλη, τον Υπεύθυνο του Τομέα Αυτοδιοίκησης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον κ. Τάκη Παπαθεοδωρόπουλο  κομματικό στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, συζήτησε σε άριστο κλίμα με τους εκπροσώπους των ΔΕΥΑ: κ. Μαρινάκη Γιώργη πρόεδρο της Ένωσης ΔΕΥΑ και Δήμαρχο Ρεθύμνης, τον κ. Δραγκόλα Παύλο πρόεδρο της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, τον κ. Μητράκο Αχιλλέα γραμματέα της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ και τον κ. Θεοδωρακόπουλο Γιάννη μέλος της οικονομικής επιτροπής ΕΔΕΥΑ.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς  και τα υπόλοιπα μέλη του κλιμακίου, αφού άκουσαν τους προβληματισμούς των εκπροσώπων των ΔΕΥΑ, επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά, τη στήριξη για μη ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ, τονίζοντας πως το νερό είναι ένα δημόσιο αγαθό και θα πρέπει να παραμείνει δημόσιο. Προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας, πως όχι μόνο αντιτίθενται στην κατάργηση των ΔΕΥΑ, αλλά ελπίζουν και αγωνίζονται για την αναβάθμισή τους, ειδικά τώρα που οι ΔΕΥΑ έχουν επωμιστεί περισσότερες αρμοδιότητες.

"Οι συνταγές της καρδιάς μας" και... "κάποτε στο...Αλιβέρι!"

Tην Κυριακή 16 Ιουνίου και ώρα 20:30 μμ θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου παραδοσιακών συνταγών της ομάδας με τίτλο:  "Οι συνταγές της καρδιάς μας"

Η παρουσίαση θα γίνει με το θεατρικό μονόπρακτο

"κάποτε στο...Αλιβέρι!"

μια ιδέα της Άννας Γλάρου-Δήμου,μέλος της ομάδας συντονισμού.Το μονόπρακτο είναι εμπνευσμένο από γεγονότα και πρόσωπα της τότε εποχής καθώς και η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο φυσικό χώρο όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα,κάτω από τα "σκαλάκια" στην γειτονιά του Ηρώου Αλιβερίου.

Β.Αποστόλου: «Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εμπαίζει τους Αγρότες»

ΔΗΛΩΣΗ Του Β.Αποστόλου, βουλευτή Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και  συντονιστή θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων της Κ.Ο.:

Το  τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν τα περιστατικά που μας κάνουν να διερωτόμαστε εάν το Υπουργείο  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διοικείται και από ποιόν.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΟΣΔΕ

Σε ερώτημα που απευθύναμε προς τον Υπουργό, μετά από πληθώρα  καταγγελιών σε όλη την επικράτεια για την απαίτηση των ΕΑΣ καταβολής  εισφοράς από τους παραγωγούς, προκειμένου  να υποβάλουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, ζητούσαμε να μας εξηγήσει πως νομιμοποιούνται οι ΕΑΣ να απαιτούν διάφορα χρηματικά ποσά για μία υποχρέωσή τους που ήδη έχουν πληρωθεί.

Απατώντας το Υπουργείο με ανακοίνωση του αρμόδιου Αν. Υπουργού δήλωσε «ότι δεν πρέπει να πληρώνουν  οι αγρότες στις ΕΑΣ αυτά που ήδη  έχουν πληρωθεί από το δημόσιο». Μολαταύτα όχι μόνο δεν επιστράφηκαν τα αδικαιολογήτως εισπραχθέντα αλλά καμία από τις ΕΑΣ δεν συμμορφώθηκε, συνεχίζοντας να χρεώνουν τους παραγωγούς για την υποβολή των δηλώσεων, πρακτικά αδιαφορώντας για τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας.

ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Εδώ και καιρό έχουμε αναδείξει, με ερωτήσεις και ανακοινώσεις, το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στην καταβολή των ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους, λόγω του αποχαρακτηρισμού των βοσκοτόπων από την προσπάθεια του ΥπΑΑΤ  να εναρμονίσει την εθνική νομοθεσία  με την κοινοτική νομοθεσία.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν έχει πάρει  ξεκάθαρη θέση για το θέμα, παρόλο που  έχουν αρχίσει να υποβάλλονται οι δηλώσεις ΟΣΔΕ, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην γνωρίζουν εάν θα λάβουν τελικά τις ενισχύσεις. Αντί του Υπουργού, δηλώσεις φέρονται να έχουν γίνει από την διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ για «τακτοποίηση του θέματος». Το ερώτημα βέβαια που δημιουργείται είναι για το ποιός αποφασίζει και ποιός παίζει το ρόλο του «λαγού».

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ  ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ  ΓΗΣ

Ερωτώμενος  ο κ. Υπουργός σχετικά με τη φορολόγηση της καλλιεργούμενης αγροτικής γης δήλωνε ότι θα εξαιρεθεί από τον ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας.

Διαψεύστηκε όμως από τον Υπουργό Οικονομικών  ο οποίος συμπεριέλαβε στον ενιαίο φόρο και την καλλιεργούμενη αγροτική γη. Διερωτόμαστε επομένως, δεν ήξερε  ο κ. Υπουργός τι έλεγε διότι δεν  είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις  του Υπουργείου Οικονομικών ή  γνώριζε και επέλεξε να παραπληροφορήσει προκειμένου να αποτρέψει τις αντιδράσεις.

Κάθε  μέρα αποδεικνύεται όλο και περισσότερο  ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων δεν είναι σε θέση να καθορίσει και να εφαρμόσει  μία ενιαία και υπεύθυνη αγροτική πολιτική, που στόχο θα έχει να ενισχύσει τον αγροτικό χώρο προκειμένου να επιτευχθεί η επάρκεια σε αγροτικά προϊόντα και να ικανοποιηθεί η ζήτηση για εξαγωγές. Από την ανεπάρκεια αυτή της πολιτικής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ βρίσκουν την ευκαιρία διάφοροι και εκμεταλλεύονται τον μόχθο του παραγωγού για πολιτικά ή και οικονομικά οφέλη.

Η ΔΡΑΣΗ για την καταδικαστική απόφαση από το Συμβούλιο της Ευρώπης για το διαρκές έγκλημα του Ασωπού

Το Συμβούλιο της Ευρώπης εξέδωσε καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Ελλάδας για τη μόλυνση του ποταμού Ασωπού και την έλλειψη μέριμνας για την υγεία του πληθυσμού, γράφοντας άλλο ένα κεφάλαιο στην πολύπαθη ιστορία του ποταμού και των κατοίκων της περιοχής. 

Δυστυχώς, η κυβέρνηση αυτή, όπως και οι προηγούμενες, αδυνατεί να σταματήσει τον διασυρμό της χώρας, εφαρμόζοντας την περιβαλλοντική νομοθεσία, ασκώντας αποτελεσματικά τους σχετικούς ελέγχους και επιβάλλοντας την καταβολή προστίμων και αποζημιώσεων σε θιγόμενους πολίτες.

Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Δράσης Λενιώ Μυριβήλη και Φίλιππος Δραγούμης έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

"Ελπίζουμε πως με την απόφαση αυτή η ιστορία θα κλείσει. Θα πρέπει να κατανοήσουμε πως η μόλυνση του Ασωπού, για την οποία τόσα πολλά έχουν ειπωθεί και ελάχιστα έχουν γίνει, υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής, την υγεία, την αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό και έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος από την πρόσκαιρη εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Θέλουμε να δούμε επιτέλους λύσεις: το νερό του Ασωπού θα πρέπει να ξαναγίνει πόσιμο. Οι κάτοικοι της περιοχής στερούνται ενός αγαθού που είναι βασικό για τη διατήρηση της ζωής τους. Επί της ουσίας, στερούνται ενός βασικού ανθρώπινου δικαιώματος".

O Αναγνωστάκης για την αναστολή λειτουργίας Ταχυδρομείου Νέας Αρτάκης

Αναφορά κατέθεσε σήμερα, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, σχετικά με το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του Ταχυδρομείου Νέας Αρτάκης.

Η αναφορά κατατέθηκε, με σκοπό  την αποτροπή του κλεισίματος  του υποκαταστήματος που εξυπηρετεί πλήθος επιχειρήσεων, πολιτών και συνταξιούχων. Το θέμα έγινε γνωστό μετά την αποστολή σχετικού εγγράφου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αρτάκης του Δήμου Χαλκιδέων.

Χαλκίδα: Πήγε να πουλήσει dvd σε αστυνομικούς


Ο 25χρονος πλανόδιος πωλητής από τη Σιέρα Λεόνε όπως έκανε καθημερινά, πήγε στην παραλία της Χαλκίδας για να πουλήσει πειρατικά cd & dvd.

Για κακή του τύχη όμως πήγε σε τραπέζι που καθόντουσαν αστυνομικοί.

Αμέσως συνελήφθη και από την αστυνομική έρευνα, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 136 cd και 72 dvd, τα οποία προορίζονταν για πώληση, χωρίς να φέρουν την ειδική υδατογραφημένη ταινία ασφαλείας και γνησιότητας. 

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΥΟ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΕΛΕΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ


Με την καθιερωμένη εκκλησιαστική τάξη και μεγάλη εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος, τέλεσε τα Εγκαίνια δυο Ιερών Ναών της Χαλκίδας.

Ο πρώτος Ναός που εγκαινιάσθηκε ήταν το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, το οποίο οικοδομήθηκε στην αρχή της δεκαετίας του 1980, με τη συνδρομή των Ενοριτών του και την φροντίδα του τότε Προϊσταμένου, παλιού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ανέστη Νάκου και ανήκει στην Ενορία του Αγίου Ιωάννου της Χαλκίδος (παλαιό Κοιμητήριο Χαλκίδος).
Την παραμονή των Εγκαινίων, Παρασκευή 7 Ιουνίου του απόγευμα, στη συμβολή των οδών Ληλαντίων και μεγάλου Αλεξάνδρου, σε απόσταση 50 περίπου μέτρων από τον Ιερό Ναό, έγινε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων (Αγ. Μεγαλομάρτυρος Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου και Αγίου Πέτρου Αλεξανδρείας), τα οποία την επομένη ημέρα κατετέθησαν στην Αγία Τράπεζα του Ιερού Ναού. Τα Ιερά Λείψανα, καταλλήλως ευτρεπισμένα στο Ιερό Δισκάριο κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος χοροστάτησε στο Μεγάλο Εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγο στους πιστούς.


Την επομένη ημέρα, Σάββατο 8 Ιουνίου το πρωί, κυριώνυμη ημέρα των Εγκαινίων, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χροροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε τα Εγκαίνια του Ι. Ναού, κατά την διάρκεια των οποίων ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, εξηγούσε στους πιστούς τα τελούμενα και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στην πρώτη Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε στον νεοεγκαινιασθέντα Ι. Ναο, συλλειτουργούντων του Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη, του Αρχιμ. Νήφωνος Συριανού, Προϊσταμένου του Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος και των δύο Διακόνων Νεκταρίου Ευγενικού και Νεοφύτου Χασάν, συμπροσευχομένων του πολιού Πρωτοπρεσβ. Ανέστη Νάκου, του Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνου Λοβέρδου και των δύο πατέρων, οι οποίοι προετοίμασαν τα υλικά των Εγκαινίων Πρεσβ. Χρυσοβαλάντη Φιλντίση, εφημερίου του Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος και Πρεσβ. Αναστασίου Χρήστου, εφημερίου του Ι. Ναού Αγ. Ιωάννου Χαλκίδος.


Στην Απόλυση της Θείας Λειτουργίας τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε ο  π. Νήφων και τον ευχαρίστησε για την ευλογία των Εγκαινίων ενώ, αντιφωνώντας ο Μητροππολίτης μας συνεχάρη όλους για τον κόπο τους και  προσέφερε στον Ιερό Ναό ως δώρο, ένα ζεύγος αργυρά κηροπήγια για την Αγία Τράπεζα.


Ο δεύτερος Ιερός Ναός που εγκαινιάστηκε, ήταν των Αγίων Αναργύρων Χαλκίδος, στην περιοχή Έξω Παναγίτσα Χαλκίδος, την επομένη ημέρα, Κυριακή 9 Ιουνίου.


Αφ’ εσπέρας, Σάββατο 8 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος κόμισε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων 5 Μαρτύρων εν Σαμοθράκη, Ιερομάρτυρος Αντίπα επισκόπου Περγάμου, Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, Ιερομάρτυρος Μοδέστου και Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε» στον Ι. Ναό, όπου έγινε πάνδημη υποδοχή εκ μέρους των Ενοριτών και εν συνεχεία έλαβε χώρα ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος, δι’ ολίγων, κήρυξε τον θείο λόγο.


Την κυριώνυμη ημέρα των Εγκαινίων ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία τέλεσε τα Εγκαίνια του Ι. Ναού, δίδοντας εξηγήσεις ο ίδιος στους πιστούς περί των τελουμένων και αμέσως μετά προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων των Ιεροκηρύκων Αρχιμ. Τιμοθέου Μπαϊμπάκη και Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη, του Πρωτοπρεσβ. Βασιλείου Ντελέκου, εφημερίου Γλυφάδας Διρφύων, του εφημεριου του Ι. Ναού Πρεσβ. Ιωάννου Κορέλη και των δύο Διακόνων Νεκταρίου Ευγενικού και Νεοφύτου Χασάν, ενώ συμπροσευχόμενος διηκόνησε τα Εγκαίνια ο Πρεσβ. Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης.  Κατά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προσέφρε ένα αργυρό Σταυρό ευλογίας για την Αγία Τράπεζα του Ι. Ναού, ενώ παράλληλα τίμησε με το οφφίκιο του Οικονόμου τον πολλά κοπιάσαντα Εφημέριο της Ενορίας π. Ιωάννη Κορέλη, ο οποίος υπηρετεί επί δεκαπενταετία στον Ι. Ναό και τα τελευταία πέντε έτη και στο Γραφείο Γάμων της Ι. Μητροπόλεως.

Στις Τελετές των Εγκαινίων και των δύο Ι. Ναών συμμετείχε με πληθωρικό τρόπο ο Λαός της Χαλκίδος, μεταξύ των οποίων οι Αντιδήμαρχοι Γεώργιος Βοσκός, Αναστασία Μακαρώνα και Αντώνιος Αφράτης, ενώ στα Εγκαίνια των Αγίων Αναργύρων και την παραμονή και ανήμερα, έψαλλαν βυζαντινοί χοροί από μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, υπό την διεύθυνση των Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη και Στυλιανού Μπενή.

Οι παραπάνω Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση, όπως πάντα, από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (97,7 FM).

VIDEO - «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ» από τα παιδιά της Δ! τάξης του 25ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας

Την τραγωδία του Ευριπίδη «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ» παρουσίασαν, τα παιδιά της Δ! τάξης του 25ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, στο υπαίθριο θέατρο Κωτσόπουλου, χθές Κυριακή 9 Ιουνίου 2013, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χαλκίδας κ.κ.  Χρυσοστόμου και πλήθος κόσμου!!!  

VIDEO φωτο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

 



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...