Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Formula 1 Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου, απευθείας μετάδοση Grand Prix Βελγίου

Το πρωτάθλημα της F1 επιστρέφει το πρώτο Σαββατοκύριακο του φθινοπώρου με τον δωδέκατο αγώνα της χρονιάς, έναν αγώνα μοναδικού χαρακτήρα.

Η πρώτη φορά που διοργανώθηκε το GP του Βελγίου στην πίστα του Σπα ήταν το 1950. Φέτος θα είναι η 45η. Οι Σουμάχερ και Ράικονεν έχουν κερδίσει τους έξι από τους εννιά αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί στη θρυλική διαδρομή τα τελευταία χρόνια. Φέτος, δεν έχουν κερδίσει αγώνα ακόμη και ίσως έχουν την ευκαιρία να το κάνουν. Ο Αλόνσο που προηγείται στη βαθμολογία με 164 βαθμούς θέλει να διατηρήσει το προβάδισμα που έχει από τους Γουέμπερ (- 40), Φέτελ (- 42) και Χάμιλτον (-47).

Ότι κι αν γίνει στο Βέλγιο, ο Σεπτέμβριος προβλέπεται καυτός, καθώς ακολουθούν άλλοι δυο αγώνες: στην κατακόκκινη Μόντσα, τον ναό της ταχύτητας, στις 9/9 και στο Μονακό της Ανατολής, τη Σιγκαπούρη, στις 23/9.

Στο F1 Countdown, μια ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα, μπορείτε να παρακολουθήσετε ενδιαφέροντα θέματα όπως η αποκλειστική συνέντευξη του επικεφαλής κινητήρων της Renault Sport F1, Ρεμί Ταφίν. Στην παρουσίαση τον Τάκη Πουρναράκη πλαισιώνουν οι Νίκος Κατσαρός, Πάνος Σεϊτανίδης, και Τάκης Τρακουσέλλης.

Αυτή την Κυριακή έχει F1 στον Alpha. Μην τη χάσετε!

F1 Countdown: 14:00
Εκκίνηση αγώνα: 15:00
Enhanced by Zemanta

Συνάντηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς που συμμετέχουν στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Επικρατείας και Γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς Σπύρος Λυκούδης, ο Βουλευτής Α' Αθήνας Γιάννης Πανούσης και ο Βουλευτής Ευβοίας Δημήτρης Αναγνωστάκης (φωτό) συναντήθηκαν με τον Χρήστο Φωτόπουλο πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, τον Αντώνη Ζαχαριουδάκη, αντιπρόεδρο και τον Γιώργο Χατζηιωάννου, γραμματέα δημοσίων σχέσεων.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική αστυνομία και όσοι υπηρετούν σε αυτή, εστιάζοντας σε θέματα εκπαίδευσης, ασφάλειας και μισθολογίου, στις σημερινές ιδιαίτερες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΑΣΥ επεσήμαναν πως η πρόταση για περαιτέρω περικοπές στο μισθολόγιο των ελλήνων αστυνομικών, πλήττει την επιχειρησιακή ετοιμότητα της αστυνομίας, και ζήτησαν η σημερινή κυβέρνηση, να τηρήσει τη δέσμευσή της για τις οριζόντιες περικοπές.

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς επεσήμαναν ότι ο βασικός στόχος είναι η ποιοτική αναβάθμιση του έργου της αστυνομίας, αλλά και των εργασιακών και εκπαιδευτικών συνθηκών.

Αμέσως μετά τη συνάντηση o βουλευτής Α' Αθήνας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιάννης Πανούσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο ρόλος της Αστυνομίας στο σύγχρονο δημοκρατικό Κράτος Δικαίου, και εν μέσω οικονομικής κρίσης και κοινωνικών αναδιατάξεων, πρέπει να είναι αναβαθμισμένος και να συνοδεύεται από ευρύτερη συναίνεση. Τούτο σημαίνει ότι με σεβασμό στα δικαιώματα και τη νομιμότητα, ο έλληνας αστυνομικός πρέπει να αντιμετωπίζει την σκληρή πραγματικότητα και τα νέα καθήκοντα με το οποία τον επιφορτίζει το μεταναστευτικό πρόβλημα, χωρίς άγχος. Για όλους τους παραπάνω λόγους, η βαθμολογική και μισθολογική κατάσταση δεν πρέπει να θιγεί αλλά αντίθετα να αποκτήσει ένα status ανάλογο των κινδύνων και της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο»

Καβγάς γιατρών και φαρμακοποιών με τον ΕΟΠΥΥ και στη μέση οι ασφαλισμένοι...

Με «καζάνι που βράζει» μοιάζει ο χώρος της Υγείας, καθώς μετά τους φαρμακοποιούς που προχωρούν σε αναστολή της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από 1η Σεπτεμβρίου και τους συμβεβλημένους γιατρούς που αποφάσισαν αναστολή της συνεργασίας με τον Οργανισμό από 3 Σεπτεμβρίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία - καταγγελία στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμο Βουδούρη, ζητώντας εξηγήσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό του Οργανισμού, την απευθείας χρηματοδότηση, την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ιατρών, τη δημιουργία διαρκούς Επιτροπής Διαχειριστικού Ελέγχου, με το αν διενεργήθηκε Μειοδοτικός Διαγωνισμός για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ μέσω τηλεφωνικής κλήσης και σχετικά με την ταυτόχρονη πληρωμή όλων για τις υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από τον Διοικητή έως τον τελευταίο λειτουργό της ή την εθελοντική τους συμμετοχή.

«Εάν δεν λάβουμε ρητές διαβεβαιώσεις και συγκεκριμένες απαντήσεις επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματος μας» υπογραμμίζει ο ΙΣΑ.

Από την άλλη πλευρά, οι νοσοκομειακοί γιατροί απειλούν με «σκληρές κινητοποιήσεις» αν η κυβέρνηση προχωρήσει στη περικοπή «επιπλέον 8% στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο», δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευθούν ούτε ένα ευρώ από το μισθό τους.

Στο μεταξύ σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται υπουργείο Υγείας και φαρμακοποιοί, μετά την απόφαση του ΕΟΠΥΥ να εξοφλήσει κατά προτεραιότητα τα φαρμακεία που εξακολουθούν να εκτελούν συνταγές για ασφαλισμένους του, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα για ατομική υποβολή των λογαριασμών συνταγών των φαρμακείων και ατομικής πληρωμής τους.

«Υιοθετώντας πρακτικές άλλων εποχών, ανακοίνωσαν την πρόθεση τους να χρηματοδοτήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό μέσα στον κλάδο των φαρμακοποιών. Αν υλοποιηθεί θα πρόκειται για απόφαση ντροπής, που θυμίζει μαύρες εποχές και υποβαθμίζει την ποιότητα της δημοκρατίας μας» αναφέρει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κώστας Λουράντος, προσθέτοντας ότι «ουδείς φαρμακοποιός θα υπογράψει ατομική σύμβαση».

Ανάμεσα σε όλα αυτά βρίσκονται οι 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι θα είναι αναγκασμένοι από Δευτέρα να πληρώνουν από την τσέπη τους φάρμακα και ιατρικές επισκέψεις.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κύμη

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Μουρτερή Κύμης στην Εύβοια.

Αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες για  να σβήσουν κάποιες εστίες και παράλληλα έχει αρχίσει η καταγραφή των ζημιών.


Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι  ενέργειες καταγραφής των ζημιών για να μπορέσουν στη συνέχεια να αποτιμηθούν και να αποζημιωθούν.

Η Μενεγάκη, με τη...μαμά της στην Κάρυστο!

Η Ελένη Μενεγάκη, αφού "όργωσε" όλο το καλοκαίρι τα κοσμικά νησιά με αεροπλάνα και...βαπόρια έφτασε στη Κάρυστο για να περάσει λίγες μέρες ηρεμίας κοντά στη μαμά της.

Η Ελένη σαν υποδειγματική κόρη, πήγε μόνη της (!) στο σούπερ - μάρκετ να ψωνίσει  και οι παπαράτσι άρχισαν τις φωτό.


Σήμερα δύο περιοδικά (το ΟΚ και το Hello) κυκλοφορούν με φωτογραφίες της Ελένης Μενεγάκη από τις διακοπές της στη Κάρυστο και γράφουν για την ... απλότητά της.

Η Ελένη δεν συνοδεύεται από τον Ματέο, (που έχει τις δικές του τουριστικές επιχειρήσεις) και είναι από τις λίγες φορές φέτος το Καλοκαίρι που την βλέπουμε μόνη της...

Στην Κάρυστο Ευβοίας, διατηρεί ρετιρέ διαμέρισμα η οικογένειά της.  Η παρουσιάστρια βρέθηκε στην παραθαλάσσια κωμόπολη με τη μητέρα της και τα τρία της παιδιά.

Ο φωτογραφικός φακός του ΟΚ! την απαθανάτισε κατά τη διάρκεια πρωινής εξόδου της στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς της στην Κάρυστο.Τι αγόρασε;

Προϊόντα καθαριότητας για το σπίτι και νερό, γάλα και χυμό, προφανώς για να δροσιστούν μετά τις δουλειές.

Μπορεί η πλειοψηφία των έλληνων celebrities να έχουν μαζευτεί στην Αθήνα, αλλά η Ελένη Μεναγάκη συνεχίζει να κάνει διακοπές. Αυτήν την φορά στην Κάρυστο, με ένα μάτσο μπικίνι.

Οι υπεύθυνοι των εβδομαδιαίων περιοδικών είχαν την τελευταία τους ευκαιρία να πουλήσουν εύκολα κάποια φύλλα παραπάνω βάζοντας την Μενεγάκη με μπικίνι κάπου στο εξώφυλλο, καθώς από την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει και επίσημα η χειμερινή περίοδος της σόουμπιζ.


Για την ώρα η δημοφιλής παρουσιάστρια συνεχίζει να απολαμβάνει τις τελευταίες μέρες των διακοπών της στην Κάρυστο
.


Συγκεκριμένα ο φωτογραφικός φακός των ΟΚ και Hello την αποθανάτισε -κλασικά- στην παραλία

Συνελήφθησαν για κλοπή καλωδίου ρεύματος

Συνελήφθησαν χθες στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 34 και 33 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν στη Χαλκίδα, τους δύο δράστες και τους ακινητοποίησαν προκειμένου να τους ελέγξουν.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή τους δυο πλαστικές συσκευασίες οι οποίες περιείχαν (300) μέτρα καλώδιο ρεύματος, το οποίο οι δράστες λίγες ώρες νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από την ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

Επιπλέον στην κατοχή του 34χρονου, εντός σχολικής τσάντας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ένα (1) μαχαίρι
• Μία (1) πένσα
• Μία (1) τανάλια
• Μία (1) μεταλλική λάμα κοπής σιδήρου
• Ένας (1) μεταλλικός λοστός

Καταθέτεις πινακίδες; Θα πληρώσεις!

Θέλουν να πληρώνουν και όσοι καταθέτουν πινακίδες!


Κι όμως... Η κυβέρνηση εξετάζει να χρεώνει την ακινησία των ΙΧ με ένα σύστημα παρόμοιο με εκείνο που υπάρχει στην ακινησία των σκαφών αναψυχής.
Σύμφωνα με την «Ημερησία» το κόστος κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ φορέων και κυβερνητικών στελεχών.

Τα... τέλη ακινησίας θα κυμαίνονται από 10 έως και 100 ευρώ ή την καταβολή του 50% των Τελών Κυκλοφορίας.

Μέχρι σήμερα η κατάθεση πινακίδων με την αιτιολογία της Προσωρινής Ακινησίας ήταν δωρεάν.

Ωστόσο η κατάθεση περίπου 745.000 πινακίδων κυκλοφορίας τα τελευταία 3 χρόνια έχει προκαλέσει προβληματισμό στα κυβερνητικά στελέχη, αφού καθώς οι απώλειες στα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας χρόνο με το χρόνο αυξάνονται.

Καταγγελία Σπανούδη για "Στρατηγική έντασης αντί απαντήσεων από την περιφερειακή αρχή"

"Το δόγμα «η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα» επιστράτευσε προχθές η περιφερειακή αρχή, συνεπικουρούμενη και από αρκετούς συμβούλους της μειοψηφίας, αντιδρώντας σε ερώτηση που έγινε στον Περιφερειάρχη από την εκπρόσωπο του Αυτοδιοικητικού Κινήματος, Δέσποινα Σπανούδη"


Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του "Αυτοδιοικητικού Κινήματος Στερεάς" στην οποία περιέχονται  καταγγελίες για περιφερειακό σύμβουλο, τις σχέσεις του με μεγάλες εταιρίες, τη στάση του περιφερειάρχη κ.α.

"Θεωρώντας υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας (συνεχίζει η ανακοίνωση) θα δημοσιεύσουμε σχετικό υλικό – ώστε να εξαχθούν τα συμπεράσματα που η απροκάλυπτη, οξύτατη και αήθης επίθεση προσπάθησε να συσκοτίσει.

Η ερώτηση που προκάλεσε την ομαδική αντίδραση ήταν η ακόλουθη:

«Είδαμε σε τοπικό κανάλι εκδήλωση εγκαινίων εγκαταστάσεων επιχείρησης περιφερειακού συμβούλου με ιδιαίτερη χλιδή για τις εποχές που ζούμε. Κάνει ασφαλώς εντύπωση πως ο τόπος παράγει φτώχεια για τους πολλούς και τόσο επιδεικτικό πλούτο για κάποιους. Ακούσαμε τον κ. Περιφερειάρχη, που έκοψε και την κορδέλα των εγκαινίων, να δηλώνει περήφανος για την επιχειρηματική αξιοσύνη του περιφερειακού συμβούλου. Ρωτάμε τον κ. Περιφερειάρχη:

- Συμφωνεί με το γεγονός ότι ο εν λόγω περιφερειακός σύμβουλος και κατά δήλωσή του συνεργάτης μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια όπως η S&B του ομίλου Κυριακόπουλου, ο όμιλος Μυτιληναίου και η ΛΑΡΚΟ, ψηφίζει για θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις αυτές όπως για τις εγκαταστάσεις στο Λαρνάκι Ιτέας που υποβαθμίζουν την περιοχή;

- Συμφωνεί με το γεγονός ότι ο εν λόγω περιφερειακός σύμβουλος ανέλαβε υπεργολαβία στην κατασκευή μεγάλου έργου που χρηματοδοτεί η περιφέρεια Στερεάς, εργολάβος του οποίου ανέλαβε η εταιρεία ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου (και το οποίο έργο συμπτωματικά εξυπηρετεί άλλο μεγάλο όμιλο που κατέχει την ιδιωτική βιομηχανική περιοχή στη Θίσβη);

Τέλος επαναφέρουμε και ζητάμε απαντήσεις για δύο μείζονα θέματα σχετιζόμενα με τις συγκεκριμένες μεγάλες εταιρείες :

1. για τη μηνυτήρια αναφορά, τις επώνυμες καταγγελίες συμπολιτών και την επιστολή του συνηγόρου του πολίτη για τα μεταλλεία και την εγκληματική υποβάθμιση της Φωκίδας

2. για τον έλεγχο από την περιφερειακή αρχή όλων των εγκαταστάσεων του ομίλου Μυτιληναίου στον κόλπο της Αντίκυρας»

Σε απάντηση των παραπάνω ο περιφερειάρχης καλύπτοντας τις ενέργειες του συνεργάτη του, εξακόντισε κατηγορίες για «λάσπη στον ανεμιστήρα» και άλλες αντίστοιχης ποιότητας εκφράσεις και για να τις υποστηρίξει διάβασε απόσπασμα από παλαιότερο άρθρο της Δ. Σπανούδη που βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας: «Αγώνας για όλους, ο αγώνας των εργαζομένων του Αλουμινίου».

Παράλληλα πολλοί σύμβουλοι και αντιπεριφερειάρχες επιχείρησαν να δώσουν τη διάσταση ότι η ερώτηση στρεφόταν γενικώς κατά της «επιχειρηματικής δραστηριότητας». Τέλος επιχειρήθηκε η διάψευση της ακρίβειας του πρώτου σκέλους της ερώτησης. Βίντεο από την συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και ανάπτυξης στην οποία ο περιφερειακός σύμβουλος Π. Παπαιωάννου συμμετέχει έχοντας οικονομική σχέση με την ενδιαφερόμενη εταιρεία, είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο στους ακόλουθους συνδέσμους :

VIDEO 1 : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9pShg5rRoYY

VIDEO 2: http://www.youtube.com/watch?v=7Ib0prMdPrI&feature=player_embedded

VIDEO 3: http://www.youtube.com/watch?v=SNemlGVh7Q0&feature=relmfu

VIDEO 4: http://www.youtube.com/watch?v=DsYx4fhuPuA&feature=relmfu

VIDEO 5: http://www.youtube.com/watch?v=LEgfcHv7QTM&feature=relmfu,

ενώ αίτηση ακύρωσης της γνωμοδότησης της επιτροπής κατέθεσαν κάτοικοι του Δήμου Δελφών.

Από τα παραπάνω θεωρούμε ότι γίνεται αντιληπτός ο λόγος για την στρατηγική της έντασης που υιοθετήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αντί απάντησης στις συγκεκριμένες ερωτήσεις που τέθηκαν. Την ώρα που η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, οι παλιές πρακτικές αυτών που επί χρόνια ασκούν εξουσία καλά κρατούν.

Στο αρχείο του καθηγητή βρήκαν πορνό βίντεο των μαθητών του!

Νέα στοιχεία για μία παλιά υπόθεση παιδικής πορνογραφίας που είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον Ιανουάριο του 2010 στη Θεσσαλονίκη έχουν στα χέρια τους οι Αρχές. Τότε ένας 42χρονος καθηγητής Γυμνασίου είχε συλληφθεί γιατί βρέθηκαν στην κατοχή του βίντεο παιδικής πορνογραφίας με πρωτότυπες βιντεοσκοπήσεις εφήβων μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας.

Τα αρχεία αυτά είχαν κατασχεθεί στο πλαίσιο παλαιότερης υπόθεσης, που αφορούσε τη σύλληψη 42χρονου καθηγητή για παιδική πορνογραφία.

Μετά από συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, διαπιστώθηκε σε εργαστηριακή εξέταση που διενεργήθηκε, η ύπαρξη πλήθους αρχείων εικόνων και βίντεο παιδικής πορνογραφίας, καθώς και πρωτότυπες βιντεοσκοπήσεις εφήβων, πιθανόν μαθητριών, μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας.

Οι βιντεοσκοπήσεις αυτές, οι οποίες ανέρχονται στις ογδόντα (80) είχαν γίνει μέσω υπολογιστή και η ομιλούμενη γλώσσα είναι η ελληνική. Επιπλέον, κάμερα φέρεται να είχε τοποθετηθεί σε τέτοια σημεία της αίθουσας, ώστε να είναι δυνατή η λήψη απόκρυφων σημείων του σώματος τους, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από τους εφήβους.

Τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης αλλά και της έρευνας που συνεχίζεται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποβλήθηκαν άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Η Γαλλία στο «3 ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών»


Το «3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΝ» θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα από την Πέμπτη 30 έως Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 21:00 καθημερινά, στην πλατεία Μάλλιου - Κόκκινο Σπίτι.
Οι συμμετοχές στο Φεστιβάλ ξεπέρασαν κάθε προσδοκία

“ROUDELET FELIBREN” of CHATEAU GOMBERT

Artistic Director: Denis Pantaleo

Ο Σύλλογος “Roudelet Felibren” στο Chateau Gombert της Μασσαλίας στη Γαλλία, ιδρύθηκε το 1927 και έχει πλούσια ερευνητική δραστηριότητα στην καταγραφή χορών, μουσικής και φορεσιών. 

Τα μέλη του Συλλόγου παρουσιάζουν χορούς που συνδέονται με τη θάλασσα, τη φύση και διάφορα τοπία. Ένα άλλο είδος χορών προέρχεται από τον δέκατο έβδομο αιώνα.

Χοροί αυλικοί που συμβολίζουν την αγάπη, ειδωλολατρικοί χοροί, αλλά και πολεμικοί. 

Οι χορευτές του Συλλόγου έχουν τιμηθεί από τη Λαογραφική Γαλλική Ομοσπονδία με τον τίτλο των
καλύτερων χορευτών. Επίσης, ο Σύλλογος διοργανώνει κάθε χρόνο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού
και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες Φεστιβάλ Χορού τόσο στη Γαλλία όσο και σε διάφορες
χώρες του εξωτερικού.

"Καλύτερη αστυνόμευση της Καρύστου" ζητούν οι έμποροι

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρύστου, μετά την κλοπή που έγινε στο κέντρο της πόλης της Καρύστου σε γνωστό κοσμηματοπωλείο απαιτεί να υπάρξει μεγαλύτερη αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή.

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μαρία Γάσπαρη,  σε επιστολή της στους αρμόδιους υπουργούς αναφέρει:

"Με αφορμή το συμβάν κλοπής της περασμένης εβδομάδας σε κοσμηματοπωλείο της πόλη μας στις 16:00 μ.μ σε πολυσύχναστη οδό, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρύστου θεωρεί την αστυνόμευση και κατ’ επέκταση την ασφάλεια τόσο του εμπορικού κόσμου αλλά και όλης της πόλης της Καρύστου ελλιπή.

ΖΗΤΑΜΕ την κατάλληλη επάνδρωση του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου με σκοπό την αποφυγή νέων κρουσμάτων.
 
Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την παρουσία λαθρομεταναστών με σκοπό το παράνομο εμπόριο που έχει ως αποτέλεσμα, να πλήττονται οικονομικά τα καταστήματα της περιοχής μας αλλά και το κράτος με την απώλεια εσόδων".

ΑΜΕΣΗ βοήθεια ζητά με ανοικτή επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου

ΑΜΕΣΗ βοήθεια ζητά με ανοικτή επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά  ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Γ. Θωμάς. Αναφέρεται στις πρόσφατες καταστροφικές συνέπειες που είχε η πυρκαγιά στην περιοχή Αυλωναρίου και Οκτωνιάς και τονίζει:

Δήμος Κύμης -  Αλιβερίου πλήττεται βαρύτατα από καταστροφική πυρκαγιά που από το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 26/08/2012 έκαψε περίπου  το  10% της συνολικής του επιφάνειας. Η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Δευτέρας. 
Η περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή είναι τεράστια καθώς σε περισσότερα από 70.000 στρέμματα καταστράφηκαν  δασικές εκτάσεις, επαγγελματικές εγκαταστάσεις, καλλιεργήσιμη γη, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και εγκαταστάσεις, οικίες και βοηθητικοί χώροι, κόποι μιας ολόκληρης ζωής.
Η καταγραφή των ζημιών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Καθίσταται δύσκολο το μέλλον πολλών δημοτών μας που έμειναν χωρίς κανένα εισόδημα. Παράλληλα καταστράφηκαν όλες οι υποδομές σε αγροτικά δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης τόσο του Δήμου μας όσο και των Δημοτών μας.
Μεγάλα τμήματα του δημοτικού και αγροτοδασικού δικτύου έχουν καταστραφεί, τεχνικά έργα και γέφυρες έχουν  αχρηστευθεί.
Ο Δήμος χρειάζεται άμεσα την αρωγή της πολιτείας ώστε να προβεί σε αποκατάσταση των ζημιών, σε αποζημίωση των πληγέντων και στην εκπόνηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων ξεκινώντας ταυτόχρονα και όλες τις διαδικασίες αναδάσωσης προφυλάσσοντας τόσο τις δημόσιες εκτάσεις από ενδεχόμενους καταπατητές όσο και τις αγροτικές εκτάσεις από ενδεχόμενη ένταξή τους σε αποφάσεις αναδάσωσης.
Ο Δήμος μας  είναι ένας αγροτικός αλλά και παράλληλα  τουριστικός Δήμος.  Οι κάτοικοι της περιοχής, αγρότες, κτηνοτρόφοι, ιδιοκτήτες κατοικιών είναι σε απόγνωση, μετά τη μεγάλη καταστροφή που υπέστησαν. Η κατάσταση, όπως κατανοείτε, χρήζει άμεσης και συστηματικής αντιμετώπισης από την πλευρά της Πολιτείας.
Ζητούμε λοιπόν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, την παρέμβαση σας έτσι ώστε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες που προβλέπονται και να κηρυχτεί ο Δήμος μας ως πυρόπληκτος, να συντομεύσουν οι ενέργειες που απαιτούνται για την καταβολή των αποζημιώσεων προς τους πληγέντες αλλά και να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου για  την αντιμετώπιση των πιεστικών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τις πυρκαγιές και την αποκατάσταση των υποδομών που έχουν καταστραφεί. Χρειάζεται άμεση παρέμβαση  να μην έχουμε παρόμοιες καταστροφές σε ό,τι απέμεινε και να μη συνεχιστεί το κακό το χειμώνα με τις βροχές.
Το ερχόμενο καλοκαίρι δεν πρέπει να μας βρει στη σημερινή κατάσταση γιατί οι συνέπειες για την τουριστική κίνηση του Δήμου μας θα είναι αρνητικές.
Η έλλειψη προσωπικού, οχημάτων και  μηχανολογικού εξοπλισμού, καθιστά ακόμη πιο δύσκολο το έργο μας. Θα παρακαλούσαμε για κάθε δυνατή παροχή από πλευράς σας και σε αυτόν τον τομέα, μηχανήματα καθαρισμού και διάνοιξης (γκρέιντερ κλπ) θα ήταν πολύτιμα για τον Δήμο μας στην παρούσα κατάσταση. 
Θα πρέπει να  σας  επισημάνουμε  και μια πρόσθετη δυσκολία, πως ο Δήμος μας όπως και όλος ο Νομός της Εύβοιας (ο μόνος νομός πανελλαδικά) παρότι πυρόπληκτος και πλημμυρόπληκτος είναι στο στόχο II  με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αξιοποιήσει το ΕΣΠΑ για την αποκατάσταση των υποδομών (χείμαρρους, δρόμους, γεφύρια κλπ).
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε παρόμοια προβλήματα πιστεύω ότι από την πλευρά σας θα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή βοήθειας στην πληγείσα περιοχή μας.
Σε αναμονή των πρωτοβουλιών και των αποφάσεων σας".


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ Στέλιος Καζαντζίδης

O Χρ. Κουτσαύτης και ο Σύλλογος Φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη 'ΥΠΑΡΧΩ", μας θυμίζουν ότι σαν σήμερα γεννήθηκε ο μεγάλος λαϊκός ερμηνευτής.

Ο Στέλιος Καζαντζίδης υπήρξε ένας από τους λίγους τραγουδιστές, που κέρδισαν αδιαφιλονίκητα τον τίτλο του λαϊκού ερμηνευτή, αγαπήθηκε φανατικά, μπήκε στις καρδιές και στα σπίτια των ανθρώπων, τραγουδήθηκε όσο λίγοι και χάρισε το αίσθημα της οικειότητας σε όσους ένιωσαν ότι τραγουδά για εκείνους.

Με τη μοναδική υφή της φωνής του κατάφερε να εκφράσει τις αγωνίες, τους φόβους, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς ανθρώπων, για τους οποίους η επιβίωση δεν ήταν και τόσο αυτονόητη. Οικονομικά και κοινωνικά αποκλεισμένοι, πρόσφυγες, εργάτες, όλοι αγωνιστές της καθημερινότητας αναζητούσαν στα τραγούδια του παρηγοριά για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν καθημερινά. Και το κοινό του, βέβαια, δεν σταματούσε μόνο σε αυτούς.

Από την παρουσίαση του πρώτου δίσκου του Στέλιου με την εταιρία Music Box. Ο Καζαντζίδης με τους Χαλκιδέους ΣΤΑΥΡΟ ΑΛΑΤΑ και ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗ
Γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1931 στη Νέα Ιωνία. Η μητέρα του ήταν πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία. Από αυτή άκουγε ως παιδί τα λαϊκά τραγούδια που έφεραν οι πρόσφυγες και από τη γιαγιά του -όπως έλεγε ο ίδιος- πήρε τις τεχνικές, τις αναπνοές, το κλάμα στη φωνή… Ως τη στιγμή που τον ανέλαβε ο μεγάλος δάσκαλος Στέλιος Χρυσίνης.

Μεγαλώνοντας, δούλεψε σ' ένα εργοστάσιο στη Νέα Ιωνία. Μία μέρα, τον φωνάζει το αφεντικό του και του λέει ότι έχει καταπληκτική φωνή και του κάνει δώρο μία κιθάρα. Ο Στέλιος, όσε ώρες δεν δούλευε, καθόταν στο σπίτι και προσπαθούσε να μάθει τραγούδια στην κιθάρα. Μια μέρα, κάποιος περαστικός τον άκουσε και του πρότεινε να τραγουδήσει στην ταβέρνα του. Έτσι, έγινε η αρχή…

Το 1950 εμφανίστηκε για πρώτη φορά επαγγελματικά στην Κηφισιά. Δύο χρόνια αργότερα έκανε και την πρώτη ηχογράφησή του στην Columbia, με το τραγούδι του Απόστολου Καλδάρα «Για μπάνιο πας», που όμως δεν πούλησε. Το δεύτερο τραγούδι, «Οι βαλίτσες» του Γιάννη Παπαϊωάννου, έγινε μεγάλη επιτυχία.

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε μία σειρά επιτυχιών και συνεχής άνοδος, με εμφανίσεις σε γνωστά λαϊκά κέντρα της εποχής. Τότε έρχεται και η γνωριμία, ο αρραβώνας, αλλά και η συνεργασία με την Καίτη Γκρέυ, ως το καλοκαίρι του 1957. Σουξέ της εποχής, το «Απόψε φίλα με» του Μανόλη Χιώτη, ένα ντουέτο του Στέλιου Καζαντζίδη με την Καίτη Γκρέυ. Μετά από αυτό χώρισαν.

Η επόμενη οκταετία (1957-1965) είναι ίσως η πιο γόνιμη και δημιουργική περίοδος για τον Στέλιο Καζαντζίδη. Η γνωριμία του με τη Μαρινέλλα στη Θεσσαλονίκη εξελίχθηκε σε μια λαμπρή συνεργασία. Μαζί έκαναν μεγάλες επιτυχίες με κορυφαίους συνθέτες (Τσιτσάνης, Παπαϊωάννου, Χιώτης, Καλδάρας, Παπαγιαννοπούλου, Βίρβος, Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Λεοντής, Ξαρχάκος, Λοΐζος, Μαρκόπουλος κ.ά.) και εμφανίστηκαν στα μεγαλύτερα λαϊκά κέντρα.

Το Μάιο του 1966 αποφάσισαν να ενωθούν και στη ζωή. Ο γάμος τους μπορεί να μην άντεξε στο χρόνο, αλλά έμειναν για πάντα φίλοι. Έπειτα από χρόνια, ο Καζαντζίδης γνώρισε και παντρεύτηκε την κυρα-Βάσω, την οποία ο χαρακτήριζε ως «θησαυρό».

Τo 1965 κι ενώ βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του, αποφάσισε να εγκαταλείψει τα νυχτερινά κέντρα. Τήρησε την επιλογή του αυτή ως το τέλος της ζωής του και η μόνη επαφή με το κοινό ήταν μέσω των δίσκων του. Για κάποιο διάστημα και αυτή η επικοινωνία διακόπηκε, λόγω προβλημάτων που είχε με τη δισκογραφική εταιρεία «Μίνως».

Στη δισκογραφία επανήλθε, έπειτα από 12 χρόνια απουσίας, το 1987, συνεργαζόμενος με τους Τάκη Σούκο, Λευτέρη Χαψιάδη, Θανάση Πολυκανδριώτη, Θοδωρή Καμπουρίδη, Μάκη Ερημίτη, Αντώνη Βαρδή, Σώτια Τσώτου και άλλους άξιους δημιουργούς. Το κύκνειο άσμα του ήταν ο δίσκος «Έρχονται χρόνια δύσκολα».

Πέθανε στις 14 Σεπτεμβρίου 2001, σε ηλικία 70 ετών, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

http://www.sansimera.gr/biographies/192

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...