Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Εμπρησμός η φωτιά στην περιοχή Στουπαίοι του Δήμου Μαρμαρίου

Σε  εμπρησμό αποδίδεται η φωτιά στην περιοχή Στουπαίοι του Δήμου Μαρμαρίου και κατακαίει μεγάλη αγροτοδασική έκταση με χαμηλή βλάστηση και δένδρα.

Η φωτιά ξεκίνησε  στη 1 περίπου το μεσημέρι της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου και λόγω του αέρα επεκτάθηκε σύντομα σε δύσβατη περιοχή.

Επιχειρούν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Αεροπλάνα δεν μπορούν να πετάξουν, λόγω σκότους. Ούτε νωρίτερα κατάφεραν να πετάξουν πυροσβεστικά αεροσκάφη, γιατί επικρατούσαν δυνατοί άνεμοι.

Το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κάνει ανακρίσεις αλλά όλα τα συμπεράσματα οδηγούν σε εμπρησμό

Σε ισχύ η αναδιάρθρωση των δανείων και επέκταση της αποπληρωμής τους μέχρι το Μάϊο του 2014

H Oμοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ευβοίας με ανακοίνωσή της "ενημερώνει ότι τέθηκε σε ισχύ η αναδιάρθρωση των δανείων που έχουν ήδη χορηγηθεί με εγγύηση του ΕΤΕΑΝ (πρώην ΤΕΜΠΕ) και επέκταση της αποπληρωμής τους μέχρι το Μάϊο του 2014 (οπότε και λήγουν τα ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου που συνιστούν το μετοχικό κεφάλαιο του ΕΤΕΑΝ).

Η ακριβής διάρκεια της επιμήκυνσης, θα εξαρτάται από τη συμφωνία στην οποία θα καταλήεξει κάθε δανειολήπτης με την τράπεζα του.
Η δυνατότητα παράτασης προσφέρεται τόσο για τα υφιστάμενα όσο και για δάνεια που έχουν καταγγελθεί από τις τράπεζες επειδή δεν εξυπηρετούνταν.
Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει τα παραπάνω και τροποποιεί τον Κανονισμό του ΕΤΕΑΝ, βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με την εγκύκλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία ρυθμίζει τα ζητήματα αναδιάρθρωσης, δηλαδή παράτασης των δανείων. Η απόφαση υπεγράφει με το ΦΕΚ 3160/28-11-2012. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με τις τράπεζες που έχουν υπογράψει συμφωνία".

Η Πρόεδρος
Βούλα Αγιοστρατίτη

Ο Γε.Γραμματέας
Σπυρίδων Γεροντίτης

ΑΛΙΒΕΡΙ: «Αγορά» και «Παρθενών» από την Κινηματογραφική λέσχη

Η Κινηματογραφική λέσχη του συλλόγου «ΈΝΩΣΗ ΤΑΜΥΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» και η «κοινωφελής επιχείρηση» (ΔΗΚΕΠΕΠΟΚΑ) του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου παρουσιάζουν την ταινία «Αγορά» του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ

Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ

Η ταινία πραγματεύεται τη ζωή της Ελληνίδας Αλεξανδρινής φιλοσόφου αστρονόμου Υπατίας, μέσα στην ταραγμένη περίοδο του τέλους του 4ου αιώνα μ.Χ. στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Μία ταινία για την πρώτη γυναίκα αστρονόμο, όπου ο βραβευμένος με Όσκαρ ισπανός σκηνοθέτης Αλεχάντρο Αμεναμπάρ, καταγγέλλει τον θρησκευτικό φανατισμό.

Θα προβληθεί επίσης η ταινία μικρού μήκους «Παρθενών» του Κώστα Γαβρά και θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου ΩΡΑ 06.30

Είσοδος ελεύθερη

Εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Χαλκίδα:

Υπάρχει ζωή εκτός Ευρώ και Ε.Ε.; Μια εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση

Η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Εύβοια πραγματοποιεί ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Υπάρχει ζωή εκτός Ευρώ και Ε.Ε.; Μια εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση», την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:30 μμ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, Φριζή 10, στη Χαλκίδα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν τα μέλη της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής Σπύρος Αλεξίου και Αντώνης Δραγανίγος.
Enhanced by Zemanta

Στο σφυρί το «Νησί των Ονείρων» - «Σφάζονται» Άραβες, Ρώσοι και Ελληνες

Μάχη για την απόκτηση του πρώτου ελληνικού νησιού το οποίο βγαίνει σε δημοπρασία έχουν ξεκινήσει να δίνουν Άραβες μεγιστάνες, πάμπλουτοι Ρώσοι επενδυτές, αλλά και πασίγνωστοι Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι θέλουν με κάθε κόστος να αποκτήσουν το «Νησί των Ονείρων», το καταπράσινο νησί της Ερέτριας.

Σύμφωνα με την Espresso πολλοί από τους ενδιαφερόμενους έχουν ήδη επισκεφθεί την Ερέτρια και έχουν ξεναγηθεί στους χώρους του νησιού.

Ως ελάχιστο όριο για να καταθέσει κάποιος μία πρώτη προσφορά έχει οριστεί το ποσό των 100.000 ευρώ ετησίως, ενώ μαζί με τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο να καταθέσουν και εγγυητική επιστολή συμμετοχής, διάρκειας τουλάχιστον αρκετών μηνών.

Πηγή: iefimerida.gr

Η θρησκευτική γιορτή του Αγίου Ελευθερίου

Τo Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ελευθερίου Επισκόπου Ιλλυρικού, εορτάζει το Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευή Πολιούχου Χαλκίδος, προς τιμήν του Αγίου Ελευθερίου, εντός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Ώρα 18:00μ.μ.: Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας & Ιεράς Λιτανείας της Ιεράς Εικόνος του Αγίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Ώρα 7:00π.μ.: Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

ΟΛΑ τα "Πόθεν Έσχες" ΟΛΩΝ των πολιτικών

Στο σελίδα της Βουλής στο διαδίκτυο,βρίσκονται από σήμερα και μέχρι το πρωί της 11ης Ιανουαρίου 2013  τα «Πόθεν Έσχες» των πολιτικών, που αφορούν το οικονομικό έτος 2011. 

Στα «πόθεν έσχες» περιλαμβάνονται όλα τα πολιτικά πρόσωπα όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, όλοι οι υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, και φυσικά οι βουλευτές και ευρωβουλευτές. Τέλος έχουν αναρτηθεί και τα Πόθεν Έσχες όσων διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήλωση «πόθεν έσχες» είναι υποχρεωτική για όλους τους εν ενεργεία πολιτικούς καθώς και όσους έληξε η θητεία τους τα τελευταία τρία χρόνια.

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΔΩ

Τα "Τσιμέντα Χαλκίδας" στο στόχαστρο των εργαζομένων αλλά και της... Τρόικας!


Τη στιγμή που η Τρόικα βάζει στο στόχαστρό της τις εταιρίες παραγωγής τσιμέντου και τις κατηγορεί ότι έχουν συγκροτήσει καρτέλ και κρατούν ψηλά τις τιμές στην Ελλάδα, η πολυεθνική Lafarge (ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ)  ανακοίνωσε εφαρμογή προγράμματος εκ περιτροπής εργασίας από τις 16 Δεκεμβρίου, κατά μία μέρα λιγότερη  την εβδομάδα, στο εργοστάσιο των «Τσιμέντων Χαλκίδας».

Η Διοίκηση του Σωματείου καλεί όλους τους εργαζομένους σε Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση του νέου μέτρου, που θίγει τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Σωματείου επισημαίνει ότι η ίδια η εταιρεία ΑΓΕΤ -ΗΡΑΚΛΗΣ υποβάθμισε το εργοστάσιο της Χαλκίδας, περιορίζοντας τις δραστηριότητές του και επισημαίνει:

«Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να δεχτεί ότι η κρίση στην αγορά του τσιμέντου έχει επιλεκτική συμπεριφορά και χτύπησε αποκλειστικά και μόνο το τσιμεντάδικο  της Χαλκίδας.

Γιατί την ίδια ώρα που με ευθύνη της υπολειτουργεί το εργοστάσιο της Χαλκίδας, τα υπόλοιπα εργοστάσια του ομίλου της λειτουργούν ασταμάτητα απασχολώντας υπερωριακά  τους εργαζόμενους και μάλιστα παράνομα, όπως άλλωστε διαπίστωσε και η Επιθεώρηση Εργασίας.

Να επισημάνουμε επίσης ότι σε κανέναν άλλον εργασιακό χώρο (εργοστάσια-κεντρικά γραφεία-κέντρα διανομής), όχι μόνο του ομίλου Lafarge, αλλά και των υπολοίπων εταιρειών παραγωγής τσιμέντου, δεν έχουν παρθεί παρόμοια «μέτρα».

Όλα όσα επιχειρεί σε βάρος μας η Lafarge, πέρα από τις οικονομικές συνέπειες, έχουν σαν κύριο στόχο να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το μέλλον του εργοστασίου της Χαλκίδας.

Πιστεύει πως έτσι θα πετύχει ευκολότερα τα σχέδια της που είναι η διάλυση του σωματείου μας και η επιβολή  «μνημονιακών» σχέσεων εργασίας.»

Κλειστός ο Δήμος Κύμης- Αλιβερίου για τις απολύσεις της ΒΙΟΜΕΚ


Κλειστές είναι σήμερα Τρίτη 11 Δεκεμβρίου οι υπηρεσίες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Δεν λειτουργούν σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους απολυμένους της ΒΙΟΜΕΚ, του Ομίλου  ΤΕΡΝΑ.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου. Χθες έγινε συνάντηση εκπροσώπων του Δήμου με διευθυντές της ΒΙΟΜΕΚ και ζητήθηκε η ανάκληση των απολύσεων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...