Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Το ΠΑΜΕ για το φορολογικό - θηλειά για τους εργαζόμενους και όχι μόνο

Το Σάββατο 21 Ιούλη 2012, παραχωρήθηκε Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ με θέμα το φορολογικό. Η Συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια σειράς πρωτοβουλιών που αυτό το διάστημα αναλαμβάνουμε για την αντιμετώπιση των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων.

Ξεκινώντας τη Συνέντευξη Τύπου, έγινε αναφορά στην προσπάθεια κράτους – εργοδοσίας – κατασταλτικών μηχανισμών να σπάσουν τον ηρωικό αγώνα των απεργών Χαλυβουργών. Καταγγέλθηκε η επέμβαση των δυνάμεων καταστολής καθώς και η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ως υπεύθυνη για αυτή την εξέλιξη. Τέλος, καλέστηκαν τα Συνδικάτα, κάθε εργαζόμενος και άνεργος να πάρει μέρος μαζικά στα Συλλαλητήρια αλληλεγγύης που διοργανώνει το ΠΑΜΕ Πανελλαδικά, σε όλες τις πόλεις τη Δευτέρα το απόγευμα (στη Χαλκίδα 7:30μμ στην Πλατεία Αγοράς).

Επίσης κλήθηκαν εκ νέου, Σωματεία, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι και άνεργοι να παραβρεθούν στην πλατιά σύσκεψη που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Τετάρτη 25 Ιούλη και ώρα 8:00μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας με σκοπό τη συζήτηση για την οργάνωση της πάλης για τα άμεσα λαϊκά προβλήματα (φορολογικό, υγεία – φάρμακα, ΣΕΕ κλπ)

Το εισηγητικό κείμενο του ΠΑΜΕ καθώς και οι θέσεις μας για το φορολογικό έχει ως εξής:

«Αυτό το διάστημα ολοκληρώνεται η διαδικασία κατάθεσης των δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει και αποστέλλονται τα σχετικά εκκαθαριστικά µε καταλογισμό μεγάλων ποσών φόρου για εκατομμύρια μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους αγρότες και ανέργους.

Σε αδιέξοδα βρίσκονται ήδη οι άνεργοι που ενώ ζουν τον Γολγοθά τους, πρέπει από πάνω να πληρώσουν εξοντωτικό φόρο επειδή έχουν ένα σπίτι, Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι φτωχοί αγρότες που ενώ μεγάλη πλειοψηφία είναι υπερχρεωμένοι, χρωστάνε στις τράπεζες, στα ασφαλιστικά ταμεία, σε προμηθευτές, η φορολογία και τα χαράτσια δημιουργούν νέα αδιέξοδα, καινούργια βάρη, αδυνατούν να πληρώσουν και απειλούνται με φυλακή. Τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που από τη μία πληρώνουν το στεγαστικό δάνειο, και από την άλλη το τεκμήριο διαβίωσης για το σπίτι, τους επιβαρύνει και με άλλο χαράτσι.

Οι αντιδραστικές αλλαγές όπως:

       Η μείωση του αφορολόγητου ορίου από 12.000€ σε 5.000€,
       η κατάργηση της επιστροφής φόρου µε τη συλλογή αποδείξεων ταυτόχρονα µε τον καταλογισμό προστίμου 10% σε ενδεχόμενο µη προσκόμισης αποδείξεων αξίας ίσης µε το 25% του ετήσιου πραγματικού ή τεκμαρτού εισοδήματος,
       η αύξηση στους φορολογικούς συντελεστές για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα μέχρι 32.000€,
       η επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος, την ελαχιστοποίηση της έκπτωσης των εισφορών στον ΟΑΕΕ.
       οι περικοπές στις εκπτώσεις δαπανών από το φόρο εισοδήματος για την λαϊκή οικογένεια (νοίκια, φροντιστήρια παιδιών, υγεία, τόκοι στεγαστικών δανείων κ.ά.).
       η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ και η φορολόγηση της κυρίας κατοικίας µε το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών,

έρχονται να αποτελειώσουν τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα που έχουν ήδη συνθλιβεί από τη συρρίκνωση των μισθών και των συντάξεων τους από την εκμηδένιση των εισοδημάτων τους εξ´ αιτίας της ανεργίας, της ακρίβειας σε βασικά είδη καταναλωτικών αγαθών καθώς και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

       Αυτές τις ημέρες στέλνονται τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων 2009, που αφορά σε 1,28 εκατομμύρια μικροϊδιοκτήτες ακινήτων πανελλαδικά,
       ενώ μετά τον Ιούλιο αναμένεται να κληθούν να πληρώσουν εκ νέου, πάνω από πέντε εκατομμύρια οικογένειες, το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών του 2012.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ

Το αφορολόγητο ποσό του πρώτου κλιμακίου αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί από τα δύο πρώτα και κατά 3.000 για κάθε επόμενο. Σε σχέση με το 2010, μειώνεται δραστικά το πρόσθετο αφορολόγητο ποσό για τους φορολογούμενους που έχουν παιδιά.

Αναλυτικά:
• για ένα παιδί ήταν 13.500 ευρώ τώρα είναι: 7.000 ευρώ
• για δύο παιδιά ήταν 15.000 ευρώ τώρα είναι: 9.000 ευρώ
• για τρία παιδιά ήταν 23.500 ευρώ τώρα είναι: 12.000 ευρώ
     για τέσσερα παιδιά      ήταν   25.500      ευρώ      τώρα     είναι :    15.000   ευρώ
Παράδειγμα :Φορολογούμενος με 3 παιδιά το αφορολόγητο ήταν στα 20.500 ευρώ ενώ τώρα διαμορφώνεται στα 12.000 ευρώ (5.000+2.000+2.000+3.000), που σημαίνει ότι για το εισόδημα των 20.500 ευρώ, ο τρίτεκνος, είχε μηδενικό φόρο, για το 2011 καλείται να πληρώσει 2.595 ευρώ!!!

Φόρο θα πρέπει να πληρώσουν ακόμα και αυτοί που θα δηλώσουν εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, καθώς τα τεκμήρια διαβίωσης καταργούν στην πράξη την απαλλαγή από τον φόρο. Φθάνει να έχει κάποιος ένα μικρό σπίτι ή ένα αυτοκίνητο ανεξάρτητα από το ύψος του εισοδήματός του για να πιαστεί στην παγίδα των τεκμηρίων και να χάσει το αφορολόγητο όριο.

Παράδειγμα: Μισθωτός που έχει στην κατοχή του κύρια κατοικία 50 τ.μ. και ένα καινούργιο αυτοκίνητο 1.200 κυβικών εκατοστών θα πρέπει να πληρώσει φόρο 400 ευρώ ακόμα και στην περίπτωση που δηλώσει μηδενικά εισοδήματα!!! Κι αυτό γιατί με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, η εφορία θα υπολογίσει ότι ο συγκεκριμένος φορολογούμενος έχει ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης 3.000 ευρώ και έξοδα 2.000 ευρώ για τη χρήση και τη συντήρηση της κατοικίας και άλλα 4.000 ευρώ για το αυτοκίνητο.
Συνολικά δηλαδή το τεκμαρτό του εισόδημα είναι 9.000 ευρώ και άρα τα 4.000 ευρώ που είναι πάνω από το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ φορολογούνται με συντελεστή 10% και έτσι προκύπτει καταβολή φόρου 400 ευρώ.
Η ίδια τραγική κατάσταση ισχύει και για τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες, πολλοί από τους οποίους βλέπουν μείωση του εισοδήματός τους κατά 9% (ή κατά ισοδύναμο ποσό δύο περίπου εργατικών μισθών), απότομα και μόνο για τα ειδικά μέτρα για τους αυτοαπασχολούμενους. Δεν έχουν υπολογισθεί επίσης ειδικές επιβαρύνσεις που ισχύουν από προηγούμενα όπως η περαίωση, κλείσιμο ανέλεγκτων χρήσεων, δημοτικοί φόροι.

Ακόμη μια Ανάπλαση στο Αλιβέρι!

Σε συνεχή ρυθμό έργων έχει μπει το Αλιβέρι, καθώς την Τρίτη 17 Ιουλίου δημοπρατείται η Ανάπλαση της πλατείας Ζωντού και της Λεωφόρου ΔΕΗ.Το έργο αφορά την ανάπλαση της περιοχής της Πλατείας, η οποία βρίσκεται κατά μήκος της Λεωφόρου Λιγνιτωρυχείου από την συμβολή της με την οδό Ν. Βρακά και έως την συμβολή της με την Λεωφόρο Βύρωνος.

Στα πλαίσια της ανάπλασης, έγινε ο ανασχεδιασμός της με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση και ενοποίηση του χώρου γύρω από το υπάρχον μνημείο και του πεζόδρομου που συνεχίζεται πίσω από αυτό σε ένα ενοποιημένο δίκτυο πεζοδρόμησης. Επίσης συμπεριλαμβάνει την δημιουργία Ισόπεδου Κόμβου Ζωντού, καθώς και την βελτίωση των υποδομών της Οδού Λιγνιτωρυχείου στην περιοχή του κόμβου και μέχρι το πέρας της πλατείας Ζωντού και της διασταύρωσής της με την Λεωφόρο Βύρωνος.Αναδεικνύεται το Μνημείο του Υποσμηναγού Μιχάλη Ζωντού, γίνονται επιστρώσεις με κυβόλιθους και ταινίες μαρμάρου σε ορθογωνικόκάναβο, κατασκευάζονται παρτέρια για την προστασία των υφιστάμενων δέντρων, γίνεται διαμόρφωση των χώρων πρασίνου και φυσικά πλήρης ηλεκτροφωτισμός.

Οι παραπάνω παρεμβάσεις θα δώσουν επίσης ουσιαστικές λύσεις στα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, που παρουσιάζονται σήμερα στην πόλη του Αλιβερίου.

Τριάντα εργολάβοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό, για το έργο, που εκτός από «ανάσα» στην πόλη του Αλιβερίου δίνει και μια εργασιακή ευκαιρία στην δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης, λόγω του μεγάλου του προϋπολογισμού.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς δήλωσε ότι : Συνεχίζουμε την εφαρμογή του προγράμματός μας,των αναπλάσεων των πλατειών των οικισμών του Δήμου. Παρά την τεράστια έλλειψη πόρων και την συνεχή οικονομική κρίση, βρισκόμαστε σε ένα αρκετά καλό σημείο και αξίζουν συγχαρητήρια στα στελέχη όλων των υπηρεσιών του δήμου για την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν! Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο που θα δώσει σημαντική πνοή στην πόλη του Αλιβερίου και προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί σε 12 μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται κατά 75% από τη ΔΕΗ και κατά 25% από πόρους του Δήμου.


 

ΠΑΜΕ Αλιβερίου: Συλλαλητήριο συμπαράστασης στους απεργούς χαλυβουργούς

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Αλιβερίου:

"Η κυβέρνηση προκειμένου να τσακίσει τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών και να στείλει μήνυμα αποδοχής της βαρβαρότητας στην εργατική τάξη, έδωσε εντολή για την ωμή επέμβαση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος των απεργών.

Τέτοιες ενέργειες δε μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την πείνα και την εξαθλίωση που φέρνει η καπιταλιστική κρίση και η προσπάθεια να εξασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Ακόμα πιο αποφασιστικά θα οργανώσουμε τους αγώνες μας, την αντίστασή μας στη βαρβαρότητα που συνεπάγεται η πολιτική κεφαλαίου - κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακόμα πιο αποφασιστικά θα αντιμετωπίσουμε τη βία και τον αυταρχισμό που είναι το άλλο πρόσωπο αυτής της πολιτικής.

 Γι' αυτό οργανώνουμε τη Δευτέρα 23 Ιούλη συλλαλητήριο συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ Αλιβερίου"

Η σύγχρονη ξενιτιά των Ελλήνων μέσα από τα μάτια νεαρών μαθητών [βίντεο]

Την ζωή τους μακρυά από την πατρίδα, τους φίλους αλλά και τις γνώριμες εικόνες της Ελλάδας, παρουσιάζουν μαθητές ελληνικού σχολείου στην Γερμανία, μέσω μίας ταινίας μικρού μήκους την οποία δημιούργησαν.

Πρόκειται για τους μαθητές της Α' Λυκείου του ελληνικού σχολείου της Φρανκφούρτης οι οποίοι δημιούργησαν την ταινία «Ιθάκη am Main», κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με το Frankfurt am Main που είναι το πλήρες όνομα της γερμανικής πόλης.

Στην πλοκή καταγράφεται η νοσταλγία, η ανασφάλεια, ο φόβος αλλά και η ανακάλυψη του καινούριου, όντας μετανάστες σε μία ξένη χώρα. Όλοι, πέρασαν δύσκολα στην πατρίδα τους, την εγκατέλειψαν για να βρουν μία καλύτερη ζωή, όμως αυτό δεν σημαίνει πως την έχουν ξεχάσει.

«Στην Ελλάδα όλα είναι διαφορετικά. Μου λείπουν η γειτονιά, οι φίλοι μου», δηλώνει η μαθήτρια Βαλεντίνα Μαρία Κωνσταντινίδη στον Ελεύθερο Τύπο.

Το σενάριο της ταινίας έγραψε η Βαλεντίνα μαζί με άλλους τρεις συμμαθητές της, και επικεντρώθηκαν στο πώς τέσσερις έφηβοι, αντιμετωπίζουν τη μετανάστευση τους στη Γερμανία.

Οι μαθητές αναρωτιούνται: «Τελικά η Φρανκφούρτη είναι ο προορισμός ή μήπως η αφετηρία»;

Η ταινία έλαβε το τρίτο βραβείο στο μαθηματικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους με τον τίτλο «Ένας πλανήτης, μια ευκαιρία».
Enhanced by Zemanta

Φ. Κουβέλης: "Όχι άλλα οριζόντια μέτρα γιατί δεν τα αντέχει η κοινωνία"

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κ. Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση Κ.Ε. του κόμματος σήμερα, τόνισε ότι δεν πρέπει να ληφθούν άλλα οριζόντια μέτρα γιατί δεν τα αντέχει η κοινωνία. Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι άμεση αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και της δανεικής Σύμβασης με ταυτόχρονη ανάπτυξη, είναι το δίπτυχο το οποίο θεωρεί απαραίτητο για να βγει η χώρα από τη κρίση.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι: «Δεν είναι δεδομένο ότι έχουμε ξεφύγει από χρεοκοπία ούτε δεδομένη η παραμονή στο Ευρώ, αν δεν ασκηθούν συγκεκριμένες πολιτικές βαθειάς προοδευτικής μεταρρύθμισης με ίση κατανομή των βαρών», προσθέτοντας ότι «Γίνεται σε κυβερνητικό επίπεδο επεξεργασία ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας και αυτό απαιτεί μια δύσκολη και επίπονη προσπάθεια».

Επιπλέον ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων ότι «σύντομα θα αναληφθεί πολιτική πρωτοβουλία για να τεθεί το ζήτημα της αναδιαπραγμάτευσης σε υψηλό πολιτικό επίπεδο στην Ε.Ε πέραν της τρόικας. Τίποτα δεν θα γίνει αν δεν αντιμετωπισθεί η ύφεση και εκείνο που πρέπει να προταχθεί είναι απαραίτητα η ανάπτυξη".

Αναφορικά με το ρόλο της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ότι: «Δεν είμαστε μόνο να παρακολουθούμε και να ελέγχουμε το κυβερνητικό έργο αλλά να συμβάλλουμε με προτάσεις και θέσεις. Στηρίζουμε την κυβέρνηση.

Θα διεκδικούμε επίπονα και συστηματικά να τηρείται η Προγραμματική Συμφωνία και Σύγκλιση. Η ευθύνη που έχουμε αναλάβει ξεπερνά το 6,23% που μας έδωσε ο λαός αλλά θα προωθήσουμε το έργο που αναλάβαμε».

Α. Τσίπρας από τον Βόλο: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδείξει πως δεν είναι πυροτέχνημα

«Αν υπήρχε μια σημαντική ελπίδα για την Ευρώπη, αν υπήρχε ελπίδα για ένα δημιουργικό σοκ, θα ήταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην εξουσία», δήλωσε από τον Βόλο και πιο συγκεκριμένα από την Πορταριά Πηλίου, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Κ.Ε.Α., Αλέξης Τσίπρας, όπου και βρέθηκε για... το Θερινό Πανεπιστήμιο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, πραγματοποιώντας ομιλία υπό τον τίτλο: "Είμαστε ενωμένοι": Συνεργασία μεταξύ κομμάτων, συνδικάτων και κοινωνικών κινημάτων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο"

O Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του τόνισε πως οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, πως πρόκειται για έναν κοινωνικό πόλεμο και όχι εθνικό, ενώ προέβλεψε πως η κρίση θα χτυπήσει σύντομα την καρδιά της Ευρώπης με την σύγκρουση να είναι άγρια, κάνοντας λόγο για ένα άμεσο εναλλακτικό στρατηγικό σχέδιο που θα αποτρέψει την Ευρώπη από την καταστροφή.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ παρομοίασε την Ευρώπη με μια γάτα που περπατάει στον αέρα και αρνείται να το συνειδητοποιήσει, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ με ένα ποντίκι, που θα γινόταν η αιτία, να αποσπάσει την προσοχή της γάτας, κάνοντας την να κοιτάξει κάτω και να δει το κενό, επισημαίνοντας πως όσο κανείς δεν απαιτεί από την Ευρώπη να συνειδητοποιήσει ότι περπατάει στον αέρα, τότε αυτή θα συνεχίσει και η πτώση θα είναι άγρια.

O A. Tσίπρας δεν παρέλειψε ν αναφερθεί και στο θέμα της Χαλυβουργίας, επισημαίνοντας πως μετά το δημοσίευμα μιας μεγάλης εφημερίδα που αναφερόταν στο γεγονός πως είναι αδιανόητο κάποιοι να στερούν το δικαίωμα στην εργασία, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έδωσε εντολή στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης να επιληφθεί του θέματος και την επόμενη μέρα η Εισαγγελία, έδωσε με τη σειρά της εντολή στα ΜΑΤ να παρέμβουν.

Αναρωτήθηκε μάλιστα ο Α. Τσιπρας πως μέσα σε 36 ώρες συγχρονίστηκαν όλες οι εξουσίες μαζί και έδωσαν λύση σε ένα θέμα 9 μηνών, τονίζοντας πως το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως η Δικαστική Εξουσίας λειτουργεί βάση εντολών της εκτελεστικής εξουσίας και αυτή βάση εντολών της «μιντιακής» εξουσίας.

Τέλος σημείωσε πως: « Χωρίς συντονισμένη δράση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο δεν πάμε μπροστά. Η δική μας επιτυχία θα είναι ένα πυροτέχνημα που θα σβήσει αν δεν υπάρξουν μικροί ή μεγαλύτεροι ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ευρώπη. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδείξει πως δεν είναι ένα πυροτέχνημα».

Οπλοστάσιο βρέθηκε σε σπίτι στη Χαλκίδα - Συλλήψεις

Soap MacTavish would approve. Español: Heckler...
(Photo credit: Wikipedia)
Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες προχθές (19-7-2012) στη Χαλκίδα και πρωινές ώρες χθες (20-7-2012) στην Αθήνα, σε διαδοχικές αστυνομικές επιχειρήσεις της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 40 και 42 ετών, οι οποίοι κατείχαν με σκοπό τη διακίνηση πληθώρα όπλων.

Όπως προέκυψε από τις πληροφορίες και την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και σε συνεργασία με τις Τελωνειακές Αρχές του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», οι συλληφθέντες εισήγαγαν αεροπορικώς στην ελληνική επικράτεια από το έτος 2006, μέσω ταχυδρομικών δεμάτων από Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Γερμανία και Χόνγκ Κόνγκ και στη συνέχεια διακινούσαν στην Εύβοια και στην Αττική πολεμικά τυφέκια, υποπολυβόλα, πιστόλια, περίστροφα, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, συσκευές εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος (tazer), αναισθητικά σπρέι καθώς και εξαρτήματα πυροβόλων όπλων.

Σε δέκα (10) ταχυδρομικά δέματα που εντοπίσθηκαν και ελέγχθηκαν στην Χαλκίδα, στην Αθήνα και στο Άργος, καθώς και σε έρευνα που επακολούθησε σε οικία στη Χαλκίδα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

• ένα (1) υποπολυβόλο τύπου MP-5
• ένα (1) υποπολυβόλο μάρκας STERLING των 9mm
• δύο (2) πολεμικά τυφέκια
• είκοσι έξι (26) πιστόλια
• ένας (1) σιγαστήρας για πιστόλι
• τέσσερα (4) περίστροφα
• ένα (1) πιστόλι κρότου 9mm
• ένα (1) πιστόλι (replica)
• τρεις (3) αμυντικές χειροβομβίδες κενές περιεχομένου MKZ
• δύο (2) πλήρεις μεταλλικές μήτρες εγχάραξης
• δεκαοκτώ (18) μεταλλικοί γεμιστήρες όπλου
• εβδομήντα έξι (76) φυσίγγια των 9 mm
• δεκαπέντε (15) φυσίγγια των 7.65 mm
• πενήντα επτά (57) βολίδες
• ένδεκα (11) πλήρη κλείστρα πιστολιού με αντίστοιχες κάνες
• ένας (1) μηχανισμός κλείστρου πιστολιού GLOCK17
• τέσσερις (4) κάνες πιστολιού
• ένας (1) φορέας κλείστρου πιστολιού
• ένα (1) σκοπευτικό λέιζερ κατάδειξης στόχου
• επτά (7) συσκευές εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος (TAZER)
• δώδεκα (12) αναισθητικά σπρέι
• πλήθος εξαρτημάτων πυροβόλων όπλων και πολεμικών τυφεκίων.

Με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, όπου επιπλέον κατηγορούνται και αναζητούνται τρεις (3) ημεδαποί και ένδεκα (11) αλλοδαποί εκ των οποίων, έξι (6) υπήκοοι Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, τρεις (3) υπήκοοι Γερμανίας, ένας (1) υπήκοος Αυστραλίας και ένας (1) υπήκοος Καναδά, οδηγήθηκαν μεσημβρινές ώρες της 20-7-2012 στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Στη συνέχεια, αφού ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον τους, παραπέμφθηκαν σε Τακτικό Ανακριτή.
Enhanced by Zemanta

Τουρκάλα παρουσιάστρια πέφτει λιπόθυμη στον αέρα [βίντεο]

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο της Σέντα Σέλεκ, μια από τις πιο διάσημες τηλεπαρουσιάστριες στην Τουρκία, που λιπόθυμα κατά την διάρκεια του δελτίου ειδήσεων που εκφωνούσε στο κανάλι 24.

Η μελαχρινή παρουσιάστρια -όπως είναι φανερό στο βίντεο- ένοιωσε έντονη αδιαθεσία κατά την διάρκεια του δελτίου. Και προσπάθησε, διακριτικά, να ενημερώσει τους συνεργάτες της για το τι της συμβαίνει.

Πριν τα καταφέρουν -και προς έκπληξη του τηλεοπτικού κοινού και του καλεσμένου στο στούντιο- η Σέντα έχασε τις αισθήσεις και «έγειρε» εκτός πλάνου.

Η ροή την ειδήσεων, όπως είναι προφανές, διακόπηκε και η διάσημη παρουσιάστρια μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική όπου και βρίσκεται αυτή την στιγμή υπό ιατρική παρακολούθηση, περιμένοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεων της και το τελικό πόρισμα του ιατρικού επιτελείου που την κουράρει.

Τα 21 θέματα που θα συζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Παρακαλούμε να προσέλθετε στην 7η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουλίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 8), με τα ακόλουθα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:  
ΘΕΜΑ 1ο : Εισήγηση για την παραχώρηση κατά χρήση κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας στο Δήμο Καρπενησίου.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Καραμπάς Βασίλειος.
ΘΕΜΑ 2ο:  Έγκριση του Σταδίου αποτύπωσης – Κτηματογράφησης της μελέτης του έργου:             «Εκούσιος Αναδασμός Αγροκτήματος Σφάκας (4.100 στρέμματα περίπου)».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Φθιώτιδας                           κ. Ρίζος Δημήτριος.
ΘΕΜΑ  3ο: Θεώρηση επαγγελματικής άδειας λαϊκών αγορών σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ.Α εδ.4 του Π.Δ.51/2006 όπως ισχύει.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Η Προϊσταμένη της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Σ.Ε.  κ. Οικονόμου Ευγενία.
ΘΕΜΑ  4ο: Μεταβίβαση επαγγελματικής άδειας πωλητή λαϊκών αγορών σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ.Ε του Π.Δ.51/2006 όπως ισχύει.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Η Προϊσταμένη της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Σ.Ε.  κ. Οικονόμου Ευγενία.
ΘΕΜΑ  5ο: Τοποθέτηση πωλητών στις Λαϊκές αγορές των Δήμων Ερέτριας και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Εύβοιας   κ. Γιαννάκος Δημήτριος.
ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης Β΄ τριμήνου έτους 2012 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο  Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού  Π.Σ.Ε. κ. Κύρκος Βασίλειος.
ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση 6ης Τροποποίησης Προϋπολογισμού έτους 2012 Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο  Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού  Π.Σ.Ε. κ. Κύρκος Βασίλειος.
ΘΕΜΑ  8ο :Έγκριση οριστικής παραλαβής της μελέτης «Μελέτη κατασκευής κατά τμήματα της οδού Θήβας – Λιβαδειάς – Δελφών. Τμήμα Παράκαμψη Αλιάρτου».   
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Προϊστάμενος της  Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Σ.Ε. κ. Παπαναστασίου Αναστάσιος.
ΘΕΜΑ  9ο : Χορήγηση Παράτασης συμβατικής προθεσμίας της μελέτης : «Μελέτη κατασκευής αρδευτικού δικτύου στην κτηματική περιφέρεια Ηράκλειας», προεκτιμώμενης αμοιβής 134.899,02 (χωρίς Φ.Π.Α.), αναδόχου « Σύμπραξη :Μελετητών  «Αφραταίος Χαράλαμπος – Κουϊνης Ιωάννης – Σταμάτης Παναγιώτης – Σιακοβέλλης Πασχάλης – Μαμάτση Χριστίνα».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Η  Προϊσταμένη  της Δ/νσης Τεχνικών Έργων  Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Τσιβελέκη Ευθυμία.
ΘΕΜΑ 10ο : Χορήγηση παράτασης συμβατικής προθεσμίας της μελέτης : « Παράλληλα έργα Λιανοκλαδίου, Δ.Δ. Λυγαριάς του Δήμου Λαμιέων» αναδόχου, «Σύμπραξη: Μελετητών                    Γεωαπεικόνιση Ανώνυμη Εταιρεία Μελετών & Γεωπληροφορικής Α.Ε.- Κανελόπουλος Δημ. – Μπαχλαβά Σοφία».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Η  Προϊσταμένη  της Δ/νσης Τεχνικών Έργων  Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Τσιβελέκη Ευθυμία.
ΘΕΜΑ 11ο  :Α) Έγκριση της μελέτης με τίτλο :  « Στατική Μελέτη ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού των κτιρίων του 1ου και 2ου ΤΕΕ-ΙΕΚ Θήβας»,  προεκτιμώμενης αμοιβής 358.341,93 € (με Φ.Π.Α.), αναδόχου «Λιόντος και Συνεργάτες ΕΠΕ».
Β) Έγκριση της μελέτης με τίτλο : «Συμπληρωματική Μελέτη ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού των κτιρίων του 1ου και 2ου ΤΕΕ-ΙΕΚ Θήβας», συμβατικής αμοιβής 81.488,79 € (με Φ.Π.Α.), χρήσης 2011.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Βοιωτίας κ.Μαριγούδης Αθανάσιος.
ΘΕΜΑ 12ο :  «Έγκριση 3ης Τροποποίησης Περιφερειακού  Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από  πιστώσεις Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π), έτους 2012»
(αφορά τις Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας, Εύβοιας, Φωκίδας, Ευρυτανίας)
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε.                            κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.
ΘΕΜΑ 13ο: «Έγκριση 1ης Τροποποίησης Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από πιστώσεις ΣΑΕ 047/6 (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.), για το έτος 2012»
(αφορά τις Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας, Εύβοιας, Φωκίδας, Βοιωτίας)
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε.                                 κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.
ΘΕΜΑ  14ο :  «Έγκριση 2ης Τροποποίησης Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από  πιστώσεις Τόκων, έτους 2012»
(αφορά τις Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας, Εύβοιας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Βοιωτίας)
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε.                                 κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.
ΘΕΜΑ  15ο :   «Τροποποιήση πιστώσεων έργων του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι της ΣΑΕΠ 056/3 (σύμφωνα με τον έλεγχο ολοκλήρωσης περιόδου 2002-2009)»
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε.                                 κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.
ΘΕΜΑ  16ο : «Έγκριση τροποποίησης πιστώσεων & προϋπολογισμών έργων της ΣΑΕΠ 056/8 και της ΣΑΝΑ 011/8 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2012 »
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε.                                 κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.
ΘΕΜΑ 17ο  : «Έγκριση :α) κατάρτισης νέας Συλλογικής Απόφασης Μελετών (ΣΑΜΠ 766) και β) τροποποίησης της Συλλογικής Απόφασης Έργων  ΣΑΕΠ 766 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2012, στα πλαίσια χρηματοδότησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας»
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε.                                 κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.
ΘΕΜΑ 18ο : «Έγκριση χρηματοδότησης υποέργων στα πλαίσια υλοποίησης του έργου: «Συντήρηση οδικού δικτύου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» της Συλλογικής Απόφασης ΣΑΕΠ 066 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας»
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε.                                 κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.
ΘΕΜΑ 19ο  :  Έγκριση Τροποποίησης πιστώσεων μελετών της συλλογικής απόφασης ΣΑΜΠ 056/3.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε.                                 κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.
ΘΕΜΑ 20ο :  Ορισμός τακτικών και αναπληρωματικών μελών στο Εποπτικό Συμβούλιο της Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε. σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 31 του καταστατικού της εταιρείας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο  Πρόεδρος της Φθιωτικής Αναπτυξιακής  κ. Ντάνος Γρηγόριος.
ΘΕΜΑ 21ο :  Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο  Αντιπεριφερειάρχης  κ. Στάϊκος Θωμάς

Ελένη Μενεγάκη - Ματέο Παντζόπουλος: Οι εξορμήσεις με το σκάφος

Η Ελένη Μενεγάκη βρίσκεται στα Άχλα της Άνδρου μαζί με τον σύντροφό της, Ματέο Παντζόπουλο, και τα τρία της παιδιά... Άγγελο, Λάουρα και Βαλέρια.

Ο φωτογραφικός φακός του περιοδικού ΟΚ! την εντόπισε μαζί με τον επιχειρηματία σύντροφό της κατά τη διάρκεια μιας θαλασσινής εξόρμησης με το σκάφος του Ματέο Παντζόπουλο.

Το ζευγάρι μαζί με τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της Ελένης, τον 9χρονο Άγγελο και την 6χρονη Λάουρα, αναχώρησαν με το σκάφος το μεσημέρι και επέστρεψαν με τη δύση του ηλίου. Και οι τέσσερις απόλαυσαν ιδιαίτερα τη θαλασσινή βόλτα και έκαναν βουτιές στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.
entertv.gr

Αυλωνάρι: Τουρνουά μπάσκετ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Αυλωναρίου διοργανώνει  για πρώτη φορά Τουρνουά μπάσκετ.

Συμμετέχουν 14 ομάδες σε 3 ομίλους. Πάνω από 180 αθλητές κάθε ηλικίας θα δώσουν το παρόν στη μεγάλη αυτή διοργάνωση.

Θα γίνονται καθημερινά δύο αγώνες 19:30 και 21:30 στο χώρο του Γυμνασίου Αυλωναρίου που έχει διαμορφώσει κατάλληλα ο σύλλογος.

Τους αγώνες θα σφυρίζουν διαιτητές του συνδέσμου διαιτητών καλαθοσφαίρισης ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.

Η έναρξη του τουρνουά θα γίνει την Κυριακή 22/07 και ο Μεγάλος Τελικός και οι απονομές την Κυριακή 12/08.

Η είσοδος είναι προαιρετική σε μορφή λαχνού του ενός ευρώ.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και μακριά από άλλους κρατούμενους ο προπονητής-παιδεραστής Σειραγάκης!

Πριν από δύο ημέρες μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου ο 47χρονος προπονητής-παιδεραστής, του οποίου η συμπληρωματική απολογία έχει οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα (23-07-2012) και θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο.

Ο Σειραγάκης αναμένεται να συμπληρώσει την κατάθεση του τη Δευτέρα με περισσότερα στοιχεία αναφορικά με το σκληρό πορνογραφικό υλικό ανηλίκων που είχε βρεθεί στον υπολογιστή του, ο οποίος είχε κατασχεθεί τον περασμένο Δεκέμβρη που πραγματοποιήθηκε η σύλληψη του.

Ο 47χρονος παιδεραστής κατηγορείται για κακουργηματικές πράξεις, καθώς συνελήφθη -πριν από επτά μήνες στο σπίτι του- όταν ασελγούσε σε βάρος δύο ανηλίκων. Τη Δευτέρα πρόκειται να απολογηθεί τόσο για την υπόθεση της παιδεραστίας, όσο και για το νέο πορνογραφικό υλικό που βρέθηκε.

 Η μεταφορά του στο Ηράκλειο έγινε κάτω από απόλυτη μυστικότητα και το ίδιο θα γίνει και με τη μεταφορά του στο Ρέθυμνο τη Δευτέρα, αλλά και την επιστροφή του στις φυλακές Τριπόλεως καθώς υπάρχει έντονος ο φόβος επεισοδίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο 47χρονος πρώην προπονητής κρατείται κάτω από υψηλά μέτρα φύλαξης και μακριά από άλλους κρατουμένους.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ΑΠΟΨΕ στο Νησί των Ονείρων

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα εμφανιστεί στο Νησί των Ονείρων το Σάββατο 21 Ιουλίου στις 9 το βράδυ και θα δώσει μία μοναδική συναυλία για τους φίλους της ελληνικής, ποιοτικής μουσικής.


Μαζί του θα είναι τα Κίτρινα Ποδήλατα, η Τάνια Κικίδηκαι οι Socos & the live project band.

Η συναυλία γίνεται στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ερέτριας.

Αυτοκτόνησε στο υπόγειο οικοδομής της κόρης του!

Τον βρήκαν κρεμασμένο τα ξημερώματα ο γιος και ο γαμπρός του - Συγκλονισμένοι όλοι όσοι γνώριζαν τον 49χρονο...

Τραγικό τέλος έβαλε στη ζωή του ένας νέος άνδρας στην περιοχή της Οβρυάς. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στις 04.30 περίπου τα ξημερώματα βρέθηκε κρεμασμένος στο υπόγειο οικοδομής που έφτιαχνε η κόρη του.

Τον 49χρονο βρήκαν απαγχονισμένο ο γιος του και ο γαμπρός του. Σύμφωνα με το patrastimes.gr, όλα δείχνουν πως πρόκειται για αυτοκτονία, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν φαίνεται να αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα ο αυτόχειρας.

Πνίγηκε 85χρονη στο Πευκί

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, τις μεσημβρινές ώρες από τη θαλάσσια περιοχή στην παραλία «ΠΕΥΚΙ» Εύβοιας, μια  85χρονη.
 
Η υπερήλικας  διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Ιστιαίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός μεταφέρθηκε στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής & Τοξικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
Προανάκριση  κάνει η Λιμενική Αρχή Πευκίου.

Πάγωσε όταν διάβασε στο Facebook ότι ο φίλος του αυτοκτονεί...

Ο 30χρονος έγραψε ότι έχει καταναλώσει χάπια με σκοπό να αυτοκτονήσει - Ο φίλος του ειδοποίησε την αστυνομία και ξεκίνησε επιχείρηση για να τον προλάβουν ζωντανό...

Στην κυριολεξία στο παρα πέντε πρόλαβαν από την αυτοκτονία έναν 30χρονο στο Ηράκλειο ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής (20-07-2012) κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών με σκοπό να θέσει τέλος στη ζωή του.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ενημερώθηκαν από φίλο, του παρολίγο αυτόχειρα, για την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, επιθυμία μάλιστα που είχε κοινοποιήσει και στο facebook.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση από την Αστυνομία η οποία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του 30χρονου, στο κέντρο του Ηρακλείου, περίπου στις 22.00 το βράδυ. Εκεί αντίκρισαν τον 30χρονο σε άσχημη κατάσταση καθώς είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ενώ ψυχολόγοι βρίσκονται στο πλευρό του. Τα αίτια που οδήγησαν τον 30χρονο στην απόπειρα αυτοκτονίας, δεν έχουν γίνει γνωστά.

Ερασιτεχνική Έκθεση Χειροτεχνίας στο Εργατικό Κέντρο

Βρίσκει το χρόνο να δημιουργήσει έργα χειροτεχνίας ο Θανάσης Δημητρός εργαζόμενος στην ΑΓΕΤ στο εργοστάσιο της Χαλκίδας και μέλος του του σωματείου ΕΕΤΧ και παρουσιάζει την προσωπική του συλλογή με έργα χειροτεχνίας την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Όλα τα έργα του είναι φτιαγμένα από φυσικά και ανακυκλωμένα υλικά και περιλαμβάνουν:

·Διακοσμητικές κατασκευές και κοσμήματα από ανακυκλωμένα μέταλλα
·Χαλκογραφίες
·Ψηφιδωτά

Πρόκειται για μια καταπληκτική δουλειά που αξίζει τον κόπο να δείτε και για έναν πρόσθετο λόγο ...
οι εργαζόμενοι παράγουν, εκτός από τα υπερκέρδη των εργοδοτών, ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

Ο εφιάλτης του κλέφτη, ξεκίνησε αμέσως μετά την κλοπή...

Ο 18χρονος είχε καταστρώσει το σχέδιο μαζί με τον ''κολλητό'' του - Τα πράγματα όμως από ένα σημείο και μετά, άρχισαν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο...

Ένας 18χρονος Αιγύπτιος "συνελήφθη" από διερχόμενους πολίτες, κοντά σε κατάστημα ρούχων στο Ηράκλειο, την ώρα που προσπαθούσε να κλέψει ένδυμα που του είχε "γυαλίσει".

Ο 18χρονος μαζί με ένα φίλο του που αναζητείται, μπήκαν στο κατάστημα και ενώ ο ένας απασχολούσε την υπάλληλο ο συλληφθείς αφαίρεσε τον αντικλεπτικό μηχανισμό από ένα ένδυμα. Η πράξη του έγινε αντιληπτή από την υπάλληλο, με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή.

Σε κοντινή απόσταση όμως από το κατάστημα ο 18χρονος ακινητοποιήθηκε από διερχόμενους πολίτες, και σύμφωνα με το flashnews.gr, συνελήφθη από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ηρακλείου, που μετέβησαν στο σημείο.

Το ένδυμα βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του καταστήματος ενώ αναζητείται ο συνεργός του...

Περισσότερες ώρες διδασκαλίας για τους εκπαιδευτικούς εξετάζει η κυβέρνηση

Αύξηση των ωρών διδασκαλίας για τους περίπου 150.000 εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξετάζει για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, σε μια κίνηση που θα μειώσει δραστικά τις προσλήψεις στον χώρο της εκπαίδευσης. Το σχέδιο αύξησης των ωρών εργασίας δασκάλων και καθηγητών υπάρχει στα συρτάρια του υπουργείου Παιδείας από τον Αύγουστο του 2011.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, το Σάββατο, σχετική έκθεση είχε στα χέρια της η τότε υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και σύμφωνα με αυτήν οι Έλληνες καθηγητές δουλεύουν λιγότερες ώρες σε σχέση με Ευρωπαίους συναδέλφους τους.

Η πρόταση έλεγε να εξελιχθεί το διδακτικό ωράριο στις 22 ώρες για όλους τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (σήμερα ο πρωτοδιόριστος καθηγητής έχει 21 ώρες διδισκαλίας, ενώ με τα χρόνια οι ώρες μειώνονται) και στις 25 ώρες για τους εκαπιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με υπόθεση της εφημερίδας, αν οι 80.000 περίπου καθηγητές επιβαρυνθούν με δύο ή τρεις ώρες παραπάνω τότε θα κάνουν τη δουλειά 8.000-10.000 συναδέλφων τους.

Ήδη οι προσλήψεις στους εκπαιδευτικούς έχουν μειωθεί δραστικά, καθώς περύσι προσλήφθηκαν 600 άτομα, ενώ το 2010 είχαν προσλήφθεί 3.000.

Κανείς δεν έλειψε από το γλέντι στην Κάνηθο

Κατάμεστη όλη η πλατεία
Ένα μεγάλο πανηγύρι στην Κάνηθο, "σημάδεψε" τη χθεσινή βραδιά.  ¨Ενα γλέντι από το οποίο δεν έλειψε, σχεδόν, κανείς.

Ο Χρήστος Παγώνης είναι πάντα σε...πρώτο πλάνο! Οι "άλλοι" ας.. πρόσεχαν !
Δημοτικοί  άρχοντες, πολιτιστικοί παράγοντες και πολύς κόσμος διασκέδασαν  με ζωντανή ορχήστρα και παραδοσιακούς χορούς στην Πλατεία Σμηναγού Γκέλη στην Κάνηθο.

Το χορευτικό σε.. πλήρη ανάπτυξη!
Την "παράσταση έκλεψε"  το χορευτικό τμήμα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου της Κανήθου.
Χορός και μουσική, τι καλύτερο.

Πως είπατε την κυρία δίπλα στον ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗ; Θυμάστε το ανέκδοτο; Η Λίλιαν Ζλακώνη ΔΕΝ πρόσεξε και "έχασε" από την... δημοφιλία του Χρήστου!
Οι εκδηλώσεις είναι στα πλαίσια των Κανηθιώτικων 2012, με την υποστήριξη του ΔΟΑΠΠΕΧ.

Φωτογραφίες: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Σ. Παπαδόπουλος «Η κρίση ήταν πρωτίστως ηθική και εμείς την καταλάβαμε όταν έφθασε στην τσέπη μας" - VIDEO

Μια άκρως ειλικρινή συνέντευξη παραχώρησε στην τηλεόραση του Αχελώου ο δημοφιλής ηθοποιός και παρουσιαστής Σπύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε ανοικτά για την κρίση και την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει ο χώρος του θεάματος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και τις προσωπικές του επιλογές.

Συγκεκριμένα ο ηθοποιός τόνισε «Η γκρίνια που υπάρχει δεν είναι ευθέως ανάλογη σε ποσότητα της φτώχειας και μιζέριας.. Έχουμε μιζεριάσει λιγότερο από ότι γκρινιάζουμε.

Πορευόμασταν λάθος και ήμασταν λίγο στον κόσμο μας.

Υπήρχαν ερωτήματα που επιμελώς παραβλέπαμε, πως κανένας δεν δούλευε και είναι γεμάτα τα μπουζούκια μέχρι το πρωί και σκορπούσαν χρήματα σε τζόγο και καλοπέραση.

Η κρίση ήταν πρωτίστως ηθική και εμείς την καταλάβαμε όταν έφθασε στην τσέπη μας, στο παντελόνι μας. Υπάρχει έρμα στο βάθος και το λαγούμι το σκάβουμε από ανάγκη, θλίψη, αδιέξοδο και θα βγουν σπουδαία πράγματα που κρύβουμε μέσα μας.

Θα συνυπάρξουμε ,θα κάνουμε μικρές συνωμοσίες και θύλακες για να επιβιώσουμε».

Αναφερόμενος στην τηλεοπτική του παρουσία ο δημοφιλής ηθοποιός αποκάλυψε «Θέλω να είμαι ειλικρινής ότι η εκπομπή στην «στην υγειά μας» μου έχει κάνει κάποια ζημιά, είναι τόση δυνατή αυτή η εκπομπή, την αγαπάει ο κόσμος, σε θεωρεί όμως και λίγο παρουσιαστή και δημοσιογράφο και όταν σε βλέπει το Θέατρο του κάνει μια θετική έκπληξη.

Αναρωτιέται και θέατρο κάνετε, μπράβο δεν το περίμενα.»

Τέλος μίλησε για το θέατρο που το χαρακτήρισε ‘το παιχνίδι του’. «Εμένα δεν μου αρέσει να φοβάμαι την κρίση και δεν μου αρέσει να το δείχνω και για αυτό θα κάνω μεγάλη και ακριβή παραγωγή. Το συγκεκριμένο έργο θα έχει και κράχτη γιατί η ηθοποιός που διάλεξα για το ρόλο στο κοροϊδάκι της δεσποινίδας, η Κατερίνα Παπουτσάκη είναι καλή ηθοποιός και κράχτης.

Δεν μου αρέσει να δουλεύω στην τηλεόραση για να πληρώνω το θέατρο.

Το θέατρο είναι το παιχνίδι μου και δεν με βάζει μέσα, αφού βγάζει τα λεφτά του.

Δεν είμαι συγκρουσιακός, δεν θέλω να χάνω χρόνο να ασχοληθώ με κάποιον που θα πει μια άσχημη κουβέντα για μένα, καταλαβαίνω ότι για να το κάνει θα το έχει ανάγκη».

Στο Θέρμαι Σύλλα η αναβληθείσα ειδική δημόσια συνεδρίαση Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού

Την Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 και ώρα 20.00 μ.μ. στη αίθουσα εκδηλώσεων ΕΥΒΟΙΑ του ξενοδοχείου ΘΕΡΜΑΙ ΣΥΛΛΑ στα Λουτρά Αιδηψού, θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα την 15η Ιουλίου Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 217 του Ν. 3464/2006 και τις υπ’ αριθμόν 229/2012 και 251/2012 αποφάσεις του.
Θέμα: Απολογισμός πεπραγμένων δημοτικής αρχής.
1) Διοίκηση του Δήμου.
2) Οικονομική κατάσταση.
3) Εφαρμογή προγράμματος Δημοτικής δράσης.
Καλούνται:
Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σύμβουλοι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων, Δημόσιες Αρχές, Σύλλογοι Εργαζομένων, Επαγγελματικοί Σύλλογοι διαφόρων δραστηριοτήτων, Φορείς που δρουν στο Δήμο μας καθώς και οι Δημότες.
Μετά την ενημέρωση θα ακολουθήσει συζήτηση επί των θεμάτων.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ιωάννης Αναστασίου.

istiaianews

Λόγω της ΔΕΗ κοιμόταν στο αμάξι

Κοιμόταν στο αυτοκίνητο του επειδή δεν είχε ρεύμα στο σπίτι του. Ο λόγος για έναν 64χρονο άνεργο ο οποίος όφειλε στην ΔΕΗ 2043 ευρώ.

Η ΔΕΗ δεν του επέτρεπε να πληρώσει έναντι το χρέος του καθώς αυτό ήταν συσσωρευμένο από το 2009. Το θέμα λύθηκε έπειτα από παρέμβαση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας.

Με επικεφαλής τη βουλευτή Μαρία Κανελλοπούλλου η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ
επισκέφθηκε χθες τα γραφεία της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων, ζητώντας από τους αρμόδιους να εξαιρεθεί ο προαναφερθείς άνεργος από την διακοπή ηλεκτροδότησης αλλά και να υπάρξει συνολική ρύθμιση ανακούφισης για ανάλογες περιπτώσεις αδυναμίας πληρωμής λογαριασμών.

Πηγή: Patras Times.gr

Όλοι ήταν νικητές στους τελικούς μπιτς βόλεϊ στην Αιδηψό

Μπορεί οι Αργυροπούλου / Κοκκινάκη να κατέκτησαν τον τίτλο αφού στον τελικό επικράτησαν των Βλασσερού / Πασιαλή με 2-0 (21-16, 21-13) και αντίστοιχα στους άνδρες το ζευγάρι των Καντιώτη / Τσίνου να επιβλήθηκε των Αριστόπουλου / Οικονομόπουλου με 2-0 (21-19, 21-11), όμως, μετά τη λήξη του πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ Κάτω των 23 που διεξήχθη στην Αιδηψό, όλοι ήταν νικητές!
Ακόμα και οι ομάδες που αποκλείστηκαν από τον 1ο γύρο φιλοξενήθηκαν μέχρι και το τέλος του τουρνουά που αποτέλεσε μία συνδιοργάνωση της ΕΟΠΕ, του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Β. Εύβοιας "Ανέλιξη" και του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.

Γράφει σχετικά το istiaianews:

Επί τρεις ημέρες η Αιδηψός αποτέλεσε την «καρδιά» του μπιτς βόλεϊ Νέων ανδρών - γυναικών, ενώ η κορύφωση της διοργάνωσης την Κυριακή εξελίχθηκε σε πραγματικό πάρτι με το κοινό να γεμίζει τις εξέδρες και να αποθεώνει νικητές και ηττημένους.

Η ικανοποίηση των διοργανωτών δεν θα μπορούσε παρά να επισφραγιστεί με την ανανέωση του ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Γερνάνε τα μάτια;

Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από το πέρασμα του χρόνου. Όπως επηρεάζει το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια, έτσι αφήνει... τα σημάδια του και στα μάτια. Συνεπώς, και τα μάτια γερνάνε όπως και όλα τα μέρη του ανθρώπινου σώματος. Ο καταρράκτης, η μείωση της όρασης, η ξηροφθαλμία, οι συχνοί ερεθισμοί και η ευαισθησία, τα κουρασμένα, άτονα και θαμπά μάτια είναι το αποτέλεσμα του φαινομένου του γήρατος των ματιών.

Τα μάτια, όπως και το δέρμα, τα μαλλιά κτλ, έχουν ανάγκη την καθημερινή περιποίησή τους για να δείχνουν υγιή και λαμπερά. Τα οφθαλμοκαλλυντικά είναι η πιο σύγχρονη γενιά προϊόντων καθημερινής περιποίησης που αφορούν το εσωτερικό του ματιού καθώς και τη γύρω περιοχή, βλεφάρων/ βλεφαρίδων.

Αν προσέξουμε το πρόσωπο ενός μικρού παιδιού, το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε είναι πόσο έντονα εκφραστικά, λαμπερά και όλο ζωή είναι τα μάτια του. Αυτό χάνεται σιγά, σιγά με την πάροδο του χρόνου λόγω των ετών που περνάνε, των σημερινών συνθηκών και τρόπου ζωής καθώς και λόγω της έλλειψης περιποίησης.

Στη συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, βουλευτής Εύβοιας, θα συμμετέχει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ., που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο Στάνλευ, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
Απολογισμός εκλογών - Συμμετοχή στην κυβέρνηση εθνικής ευθύνης - προοπτικές χώρας.

Στη συνεδρίαση συμμετέχουν τα μέλη της ΚΟ με δικαίωμα λόγου κια ψήφου.

Παραλύουν τα ταμεία των Δήμων

Ορατός είναι για πολλούς δήμους ο κίνδυνος στάσης πληρωμών από τον Σεπτέμβρη, λόγω των οικονομικών προβλημάτων των ΟΤΑ, όπως προέκυψε... κατά τη σημερινή συνάντηση των προεδρείων της ΚΕΔΕ και της ΠΟΕ- ΟΤΑ.
Και από τις δύο πλευρές διαπιστώθηκε ότι οι δήμοι έχουν υπερβεί κάθε όριο οικονομικής αντοχής και ότι ήδη υπάρχουν δήμοι που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής μισθών.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Κώστας Ασκούνης τόνισε ότι οι δήμοι βρίσκονται ένα στάδιο πριν την οικονομική κατάρρευση και ότι οποιαδήποτε νέα περικοπή θα λείψει από τους πολίτες και όχι από τους αιρετούς. Ενημέρωσε επίσης τους εκπροσώπους της ΠΟΕ- ΟΤΑ ότι το θέμα θα τεθεί εκ νέου για συζήτηση στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης, το οποίο θα συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη, ενώ και θα εξεταστεί η αντίδραση της τοπικής αυτοδιοίκησης, μπροστά στα νέα δεδομένα. Και τα δύο μέρη δήλωσαν μάλιστα ότι είναι «σε επιφυλακή» εν όψει των επικείμενων ανακοινώσεων της κυβέρνησης για τα νέα οικονομικά μέτρα.

Όσον αφορά την έλλειψη προσωπικού εξαιτίας των αθρόων συνταξιοδοτήσεων και της απαγόρευσης των προσλήψεων, τονίστηκε ότι ήδη έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Μπόφινγκερ: Η υπερβολική λιτότητα βαθαίνει την ύφεση

Κατά της υπερβολικής λιτότητας στην ευρωζώνη τάσσεται ο Πέτερ Μπόφινγκερ, μέλος της ομάδας των «σοφών» που συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση, προειδοποιώντας για... περαιτέρω αποδυνάμωση των οικονομιών που ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα.

«Η υπερβολική λιτότητα οδηγεί σε βαθύτερη ύφεση τα κράτη που πλήττονται από κρίση. Όταν το παρακάνει κανείς με τη λιτότητα, αποδυναμώνεται η οικονομία του σε τέτοιο βαθμό, που τα δημοσιονομικά του κράτους χειροτερεύουν αντί να βελτιώνονται», υποστηρίζει ο Μπόφινγκερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Passauer Neue Presse.

Ο Γερμανός καθηγητής Οικονομικών προειδοποιεί, μάλιστα, για τον κίνδυνο «εάν δεν σταματήσει αυτή η καθοδική πορεία, η βοήθεια που παρέχεται από κράτη σε κράτη ή τράπεζες να μην μπορέσει να αποδώσει και πολύ».

Σύμφωνα με τον Μπόφινγκερ, δεν πρέπει να υπάρξουν άλλα προγράμματα λιτότητας στην ευρωζώνη, «μέχρις ότου η οικονομία ξαναβρεί το βηματισμό της και εμφανίσει θετικά ποσοστά ανάπτυξης». «Η μείωση του ελλείμματος θα καθυστερήσει, αλλά αυτό πρέπει να το αποδεχτούμε», σημειώνει.

Ο ίδιος πάντως θεωρεί πάντως ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση όσον αφορά το δημόσιο χρέος, σε σχέση με τους υπόλοιπους μεγάλους νομισματικούς χώρους. Το έλλειμμα στην ευρωζώνη ανέρχεται σε 3% για το 2012, στις ΗΠΑ σε 8,3%, στη Βρετανία σε 7%, στην Ιαπωνία σε 9,9%. Για τη βιώσιμη σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών στην ευρωζώνη, υποστηρίζει, ωστόσο, ότι θα είναι καλύτερα να δοθεί περισσότερος χρόνος στη δημοσιονομική προσαρμογή και το έλλειμμα να αυξηθεί προσωρινά στο 4%, ώστε να μην στραγγαλιστεί η οικονομία.

Για το 2013, προβλέπει ότι θα συνεχιστεί η συρρίκνωση της οικονομίας σε Ιταλία και Ισπανία.

Νέο «κύμα» καύσωνα εν όψει

Στις παραλίες θα πρέπει να αναζητήσουν ανάσες δροσιάς όσοι δεν ανήκουν στο δεύτερο «κύμα» αδειούχων του Ιουλίου καθώς ο υδράργυρος θα... ανέλθει στα ύψη.

Η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο θα παρουσιάσει άνοδο ενώ πιο ζεστή μέρα θα είναι η Κυριακή.

Ειδικότερα ο καιρός:

Σάββατο 21 -07-2012

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: στα ηπειρωτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 5 και στο Αιγαίο 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

Κυριακή 22-07-2012

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά της ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Η μέγιστη τοπικά θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά στους 38 και πιθανώς τους 39 βαθμούς.

Δευτέρα 23-07-2012

Στα νησιά του βορείου Ιονίου , την ήπειρο , τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς τη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς.

Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Τρίτη 24-07-2012

Στη δυτική Ελλάδα, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς στη Θεσσαλία παροδικές νεφώσεις με μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά . Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά
άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.

Τέταρτη 25-07-2012- Πέμπτη 26-07-2012

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βορειοδυτικά ορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
briefingnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...