Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΒΙΝΤΕΟ - Η πυρκαγιά απειλεί την Αχλαδερή

Η πυρκαγιά στην Εύβοια εξακολουθεί να απειλεί το χωριό Αχλαδερή ενώ έχει φτάσει πολύ κοντά στα σπίτια.

 

Το μέτωπο είναι μεγάλο ενώ η φορά του ανέμου το κατευθύνει προς το χωριό.

 

Δείτε πλάνα από τη ΝΕΤ:


enikos.gr ΦΩΤΙΑ ΑΧΛΑΔΕΡΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΛΑΝΑ ΝΕΤ από Enikos_gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:


Φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μουρτερή, στην Κύμη


Απειλεί το μοναστήρι Αγίου Χαραλάμπους των Λεύκων η φωτιά στην Κύμη


Τώρα- Εκκενώνουν το Μαντράκι - Σαρώνει τα πάντα η φωτιά


Εύβοια: Μαίνεται η φωτιά κοντά σε σπίτια - Χτυπούσαν καμπάνες για να φύγει ο κόσμος!

«3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΝ» 2. ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ


Το «3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΝ» θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα από την Πέμπτη 30 έως Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 21:00 καθημερινά, στην πλατεία Μάλλιου - Κόκκινο Σπίτι.

Οι συμμετοχές στο Φεστιβάλ ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και σήμερα παρουσιάζουμε την δεύτερη συμμετοχή:


BALLET FOLKLORICO ESTABLE DE LA CIUDAD DE “ CATAMARCA ”
Artistic Director: Prof. Carlos José Desanti

O κύριος στόχος του Συλλόγου Παραδοσιακού Χορού “Catamarca” είναι η εκπροσώπηση της πόλης του San Fernando del Valle de Catamarca σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, τόσο στην πρωτεύουσα και την επαρχία, όσο και σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2011 με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού. Στοχεύει στη διεξαγωγή κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, μέσω της διάδοσης των παραδοσιακών χορών, σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Ο Σύλλογος έχει αναπτύξει ένα σπουδαίο κέντρο διδασκαλίας και κατάρτισης τεχνών, ενώ ο καθηγητή Carlos Desanti είναι υπεύθυνος διεύθυνσης του Συλλόγου.

Συμμετέχουν περισσότεροι από είκοσι (20) χορευτές λαϊκού χορού και πληθώρα μουσικών, οι οποίοι επιλέχθηκαν μετά από οντισιόν.

Εύβοια: Μαίνεται η φωτιά κοντά σε σπίτια - Χτυπούσαν καμπάνες για να φύγει ο κόσμος!

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης με τις φωτιές στην περιοχή - Οι κάτοικοι στο χωριό Μαντράκι προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους, μαζί με τους άνδρες της πυροσβεστικής...


Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι στον οικισμό Μαντράκι, βόρεια του Αυλωναρίου, καθώς η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. "Με αυτοκίνητα πήραν τα παιδιά από το χωριό και εμείς με ένα λάστιχο στα χέρια κάνουμε ότι μπορούμε για να σώσουμε την περιουσία μας" έλεγαν κάτοικοι του χωριού.

Η πυρκαγιά αυτή την ώρα έχει προχωρήσει στην περιοχή Κορασίδα και κατευθύνεται προς Κάλαμο Ευβοίας. Η κυκλοφορία προς τον Κάλαμο έχει διακοπεί από την αστυνομία...

Γύρω στις 16.00 άρχισαν να χτυπούν και οι καμπάνες στο χωριό. Μάχη με αντίξοες συνθήκες δίνουν οι πυροσβέστες, η πολιτική προστασία και οι κάτοικοι που δεν μπορούν με τίποτα να πιστέψουν το μεγάλο μέγεθος της πύρινης λαίλαπας.

Οι αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να συγκεντρωθούν σε ανοιχτούς χώρους, αν και σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν αντιμετωπίζεται προς το παρόν το ενδεχόμενο εκκένωσης κατοικημένων περιοχών.


H φωτιά στην Εύβοια ξέσπασε τα ξημερώματα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην Ελαία του Αυλωναρίου. Αν και φαίνονταν ότι θα την έθεταν γρήγορα υπό έλεγχο οι πυροσβέστες, γύρω στις 06.00 το πρωί λόγω του αέρα και της βλάστησης, τους ξέφυγε με αποτέλεσμα να καίει προς την Οκτωνιά και το Μαντράκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μουρτερή, στην Κύμη


Απειλεί το μοναστήρι Αγίου Χαραλάμπους των Λεύκων η φωτιά στην Κύμη


Τώρα- Εκκενώνουν το Μαντράκι - Σαρώνει τα πάντα η φωτιά

Χαλκίδα: "Μαύρη" και ανασφάλιστη εργασία στα "χρυσωρυχεία" της παραλίας...

H "μαύρη" και ανασφάλιστη εργασία "ζει και βασιλεύει" στην Εύβοια και για άλλη μια φορά, οι έλεγχοι που έγιναν το απέδειξαν περίτρανα. Και δεν ήταν έλεγχοι σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά στα "χρυσωρυχεία" - όπως τα αποκαλεί ο κόσμος - της παραλίας...

Όπως ανακοίνωσε το Εργατικό Κέντρο, πρόσφατα έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος σε 8 καταστήματα της παραλίας της Χαλκίδας και διαπιστώθηκε ότι στα 5 καταστήματα εργάζονταν άτομα, χωρίς να έχουν ασφαλιστεί στο ΙΚΑ.

Επίσης στα 7 από τα 8 καταστήματα υπήρχε πρόβλημα με το πρόγραμμα εργασίας και τα ωράρια των εργαζομένων, ενώ στο σύνολο των καταστημάτων υπήρχε πρόβλημα με τα ένσημα, που δηλώνονταν στο ΙΚΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση, το Εργατικό Κέντρο αναφέρει ότι έγιναν συστάσεις σε βιοτεχνία στη Ριτσώνα, για την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και εντός 15νθημέρου θα πραγματοποιηθεί νέος έλεγχος.

Το Εργατικό Κέντρο, στον επίλογο της ανακοίνωσης, τονίζει:

Για ακόμα μια φοράεπισημαίνουμε την ΑΜΕΣΗ ανάγκη  γιαεπάνδρωση των Ελεγκτικών Μηχανισμών, για καταπολέμηση της μαύρης ανασφάλιστηςεργασίας και της φοροδιαφυγής.
Τα 11,5 δις τωνμέτρων που ετοιμάζουν να μας ανακοινώσουν για τα επόμενα 2 χρόνια, φαντάζουνπολύ λίγα μπροστά στα 40 δις το χρόνο από φοροδιαφεύγοντες και υποθάλπτοντες,της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας."

Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ στο «3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΝ» της Χαλκίδας

Το «3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΝ» θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα από την Πέμπτη 30 έως Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 21:00 καθημερινά, στην πλατεία Μάλλιου - Κόκκινο Σπίτι.

Οι συμμετοχές στο Φεστιβάλ ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και  θα τις γνωρίσουμε μία - μία , αλφαβητικά.

 1. ΑΙΓΥΠΤΟΣ EGYPTIAN FOLKLORE DANCE GROUP “ QENA ”


Artistic Director: Ahmad Fouad Mohammad Solaiman

To Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα “Qena” αποτελεί μία από τις επίσημες ομάδες του Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου. Δρασηριοποιείται κυρίως στην Βόρεια Αίγυπτο και οι συμμετέχοντες, χορευτές – μουσικοί, είναι περίπου πενήντα (50) μέλη. Τα είδη του παραδοσιακού χορού είναι
πάρα πολλά και κύριος στόχος της ομάδας χορού είναι η διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς, η οποία αντανακλά τις παραδόσεις, τις συνήθειες, τη μουσική, τα κοστούμια και την ιστορία της Αιγύπτου.

Η χορευτική ομάδα του συγκροτήματος κέρδιζε την πρώτη θέση σε τοπικούς διαγωνισμούς χορού, από το 2004 έως το 2006.

Συμμετοχές σε Φεστιβάλ: Καναδάς, Ρουάντα, Τουρκία, Ομάν, Ιορδανία, Λιβύη και Σουδάν.


Κουβέλης: Η επαναδιαπραγμάτευση άρχισε από την πρώτη ημέρα

"Η επαναδιαπραγμάτευση άρχισε από την πρώτη ημέρα. Για αυτό και οι αντιδράσεις που βλέπετε από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους σε χώρες του Βορρά. Μια ματιά όμως στον τύπο της Γερμανίας την τελευταία βδομάδα θα σας πείσει ότι και εκεί αντιλαμβάνονται ότι είναι προς το συμφέρον και της Γερμανίας και συνολικά της Ευρώπης η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και αρχίζει μια κάποια μεταστροφή του αρνητικού κλίματος. Σε αυτό είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλλει το ταξίδι του πρωθυπουργού. Η μεταστροφή αυτή θα επιταχύνεται και θα πάρει πρακτική μορφή όσο και εμείς ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας. Ουσιαστικά πρόκειται για παράλληλη διαδικασία'.

Απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη στην εφημερίδα "Ημερησία"

Ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης ΕΔΩ

Τώρα- Εκκενώνουν το Μαντράκι - Σαρώνει τα πάντα η φωτιά

Αυτή την ώρα εκκενώνουν χωριό στην Εύβοια, και συγκεκριμένα το Μαντράκι καθώς η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα πρώτα σπίτια.

Σκληρή μάχη δίνουν οι πυροσβέστες, η πολιτική προστασία και οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι με κλαδιά και λάστιχα προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μουρτερή, στην Κύμη


Απειλεί το μοναστήρι Αγίου Χαραλάμπους των Λεύκων η φωτιά στην Κύμη



«3 ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών» στη Χαλκίδα

Το «3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΝ» θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα από την Πέμπτη 30 έως Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 21:00 καθημερινά, στην πλατεία Μάλλιου - Κόκκινο Σπίτι.

Οι συμμετοχές στο Φεστιβάλ ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και έχουν ως εξής:

1) ΕΛΛΑΔΑ
· Λύκειο Ελληνίδων Χαλκίδας
· Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αλωνακίου Βουλιαγμένης «Τ’ ΑΛΩΝΑΚΙ»
· Χορευτικός Όμιλος Χαλκίδας
· Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Λαμψάκου «Ο ΑΝΑΞΑΓΟΡΑΣ»
· Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Πάλιουρα «Η ΑΓΑΛΗ»
2) ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Egyptian folklore dance group “QENA”
3) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ballet folklorico estable de la ciudad de “CATAMARCA”
4) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Fundacion Ballet “YAISY TORRES”
5) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Folk Ensemble “BISTRITSA”
6) ΓΑΛΛΙΑ: “ROUDELET FELIBREN” of Chateau Gombert
7) ΜΕΞΙΚΟ: Grupo de danza folklorica “MAASO”
8) ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ: “EL ASAYEL” folklor dancing
9) ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: “ORFEAO UNIVERSITARIO DO PORTO”
10) ΤΟΥΡΚΙΑ: “ALTINDAG BELEDIYESI HALK OYUNLARI
TOPLULUGU”
11) ΤΥΝΗΣΙΑ: “AFROSANABEL” music group
12) ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ: Philippine music & dance ministry “KALOOB”

Πριν την έναρξη των χορευτικών παραστάσεων του «3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών» και σύμφωνα με το ημερήσιο πρόγραμμα παρουσίασης, οι αντίστοιχες χώρες και τοπικοί χορευτικοί σύλλογοι που συμμετέχουν, θα πραγματοποιούν με τα τμήματά τους παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
ΧΟΡΗΓΟΣ: ΕΡΤ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ, ΔΕΥΤΕΡΟ Πρόγραμμα και ΝΕΤ 105,8

Πυρά της αντιπολίτευσης: «Τα έδωσε όλα χωρίς να πάρει τίποτε»

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζεται ότι «ο κ. Σαμαράς δεν ζήτησε και δεν πήρε τίποτα από Μέρκελ και Ολάντ, παρόλο που τα έδωσε όλα» και ότι «το μόνο που έδειξαν οι συναντήσεις του με τους Ευρωπαίους ηγέτες είναι η κοινή προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης και του χρεοκοπημένου ευρωπαϊκού νεοφιλελευθερισμού ως προς την πιστή εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος».

Από τις συναντήσεις προκύπτει το συμπέρασμα, σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι ο ελληνικός λαός «καλείται να δεχτεί νέα ακόμα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων του και κατάργηση των κοινωνικών αγαθών στο όνομα της ανάπτυξης και της παραμονής στο ευρώ».

»Τόσο, όμως, η ανάπτυξη και η ανάκαμψη της οικονομίας, όσο και η παραμονή στην ευρωζώνη, υπονομεύονται από την ίδια την υλοποίηση της πολιτικής της λιτότητας και της ύφεσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που εξαθλιώνει τους λαούς και αποδομεί την Ευρώπη», σημειώνεται.
Η μόνη ρεαλιστική προοπτική εξόδου από την κρίση με όρθια την κοινωνία προϋποθέτει, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, μια ευρωπαϊκή λύση για το χρέος με διαγραφή μεγάλου μέρους του, την αλλαγή του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, το δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, τη φορολόγηση του πλούτου και την αναδιανομή του υπέρ των ασθενέστερων στρωμάτων.

Από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», ο εκπρόσωπος του κόμματος Χρ. Ζώης, δήλωσε ότι «όπως η κ. Μέρκελ έτσι και ο κ. Ολάντ ζητούν την εφαρμογή ενός προγράμματος που οδηγεί μόνο στην εξαθλίωση, την ύφεση και ανακυκλώνει την κρίση και ο Έλληνας πρωθυπουργός περιορίζεται στην παροχή διαβεβαιώσεων προς τους πιστωτές αγνοώντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις προς τους Έλληνες πολίτες στους οποίους και λογοδοτεί».

Ο πρωθυπουργός «δεν τόλμησε καν να αναφέρει την τελευταία γραμμή επικοινωνιακής σκοπιμότητας που ακούει στη λέξη επιμήκυνση», σημείωσε και προσέθεσε πως«δυστυχώς, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, μακριά από το πνεύμα της αλληλεγγύης και της αμοιβαιότητας, αγνοούν στην πραγματικότητα τις διαβεβαιώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού και παραπέμπουν για την λήψη των όποιων αποφάσεων στην έκθεση των υπαλλήλων της τρόικας».

Τέλος, το ΚΚΕ επισήμανε ότι «το μήνυμα του γαλλογερμανικού άξονα είναι ξεκάθαρο: Ο λαός να καταδικαστεί μόνιμα στην εξαθλίωση».
Enhanced by Zemanta

Γαλλικό φιλί ζωής στην Ελλάδα - Σούπερ πιο προωθημένος ο Ολάντ, από την Μέρκελ


 ''Αναπνοές'' για το μακροβούτι της Ελλάδας έψαχνε ο Αντώνης Σαμαράς που φεύγει με κάτι καλύτερο από το Παρίσι, δηλαδή με την υπόσχεση-δέσμευση του Γάλλου Προέδρου πως ''Για μένα δεν τίθεται θέμα, η Ελλάδα είναι και θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ!''

Τα ωφέλη όμως για την χώρα μας δεν περιορίζονται μόνο στην ατάκα Ολάντ για την παραμονή μας στο ευρώ αφού:

- Ο Γάλλος Πρόεδρος πήρε τη χαραμάδα περί επιμήκυνσης της Μέρκελ και την μετέτρεψε σε διάπλατα ανοιχτό παράθυρο. Διότι έτσι εξηγείται η δήλωση του :''Να βγει πρώτα η έκθεση της τρόικας και μετά η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει όσα χρειάζεται''

- Για πρώτη φορά υπήρξε με τόσο εμφατικό τρόπο δήλωση κατανόησης για τα δεινά που περνάνε οι Έλληνες.Ο Φ.Ολάντ δήλωσε χαρακτηριστικά:''Να φτάσει το πρόγραμμα της Ελλάδας μέχρι το τέλος ΑΛΛΆ να δούμε και μέχρι που μπορεί να αντέξει ο ελληνικός λαός''

Θα είναι λάθος να νομίσει κανείς πως ο Ολάντ με τις δηλώσεις του θα αλλάξει δια μαγείας το τοπίο για την Ελλάδα χαρίζοντας χρήματα και απαλλάσοντας μας από τις βαριές υποχρεώσεις..Άλλωστε ήταν σαφής τονίζοντας:

- Τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν

- Η έκθεση της τρόικας θα κρίνει τις αποφάσεις που θα παρθούν μετά

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ήταν εμφανώς ικανοποιημένος, αφού και να ήθελε να το κρύψει τον πρόδιδε η γλώσσα του σώματος.
Στις δηλώσεις του σχεδόν επανέλαβε όσα είπε και στην Μέρκελ:

- Δεσμεύτηκε πως η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της

- Χρησιμοποίησε δύο φορές την λέξη ανάπτυξη, για να επισημάνει την αναγκαιότητα της για ανάκαμψη της οικονομίας

- Τόνισε ξανά πως ''οι Έλληνες είμαστε υπερήφανοι και δεν μας αρέσει να εξαρτώμαστε από δανεικά''

- Εμφανίστηκε σίγουρος για την επιτυχία της Ελλάδας και την αποτυχία όσων ποντάρουν στο αντίθετο

Ο Α.Σαμαράς χρησιμοποίησε ένα ενδιαφέρον επιχείρημα για να προσδέσει την Ελλάδα στην Ευρώπη αλλά και για να κάνει το ελληνικό πρόβλημα ευρωπαικό.Όπως είπε ''Επιτυχία της Ελλάδας θα δείξει πως η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει'' κάτι που μπορεί να μεταφραστεί πως εαν δεν μπορεί η Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα τότε....

Τα δύσκολα στην Ελλάδα μετά τις συναντήσεις Σαμαρά με Μέρκελ και Ολάντ


Το μεγαλύτερο τρόπαιο στις βαλίτσες του Πρωθυπουργού από τα ταξίδια του σε Γερμανία και Γαλλία είναι πως ξεδοντιάζονται όσοι ιδίως στο εξωτερικό μιλούν περί επιστροφής στη δραχμή.Ένα dvd με τις δηλώσεις των Ολάντ και Μέρκελ είναι το καλύτερο ελληνικό επιχείρημα.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι πως μπαίνει έστω και εμμέσως, και πάντα σε συνάρτηση με την έκθεση της τρόικας, στην ευρωπαική ατζέντα το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος

Τέλος με τις δηλώσεις Μέρκελ και Ολάντ και με την απήχηση που είχαν, δείχνει να βελτιώνεται το κίμα για την Ελλάδα διεθνώς.

Όμως μετά την ανάσα που πήρε η κυβέρνηση Σαμαρά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, τώρα αρχίζει το μακροβούτι.
Γιατί ο χρόνος που κερδήθηκε για να προωθηθούν τα επώδυνα μέτρα είναι απελπιστικά ελάχιστος και τρέχει ήδη.

Απειλεί το μοναστήρι Αγίου Χαραλάμπους των Λεύκων η φωτιά στην Κύμη

Η φωτιά που ξέσπασε χθες στις 23:20 στο χωριό Πυργί της Κύμης συνεχίζει να κατακαίει δασική έκταση με τους πυροσβέστες να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν και τον δυνατό αέρα που πνέει στην περιοχή.

Σύμφωνα με καταγγελίες η φωτιά απειλεί το μοναστήρι του Αγίου Χαραλάμπους των Λεύκων και αυτή την  ώρα πραγματοποιούνται ρίψεις νερού ώστε το μοναστήρι να γλιτώσει από τις φλόγες.

Οι κάτοικοι μιλούν για εμπρησμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:


Φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μουρτερή, στην Κύμη

Χρυσαυγίτης προπηλάκισε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Επίθεση κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλικής Κατριβάνου, εξαπέλυσε στο προαύλιο της Βουλής ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Αθήνας Πέτρο Κωνσταντίνου και τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας Τζαβέντ Ασλάμ, μετά το χθεσινό Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο μπήκαν στη Βουλή για την επίδοση σχετικού ψηφίσματος στον πρόεδρο της Βουλής Ε.Μειμαράκη.

Κατά την έξοδο τους από τους κοινοβούλιο και ενώ βρίσκονταν ακόμη στο προαύλιο της βουλής δέχτηκαν τη βίαιη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση, ο οποίος αφού όρμηξε εναντίον των κ.Ασλάμ και Κωνσταντίνου, προπηλάκισε και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που παρενέβη.

Εντύπωση προκαλεί όμως και η αντίδραση των αστυνομικών της βουλής που παρατηρούσαν ατάραχοι τον Χρυσαυγίτη τραμπούκο βουλευτή να επιτίθεται σε βουλευτή και δημοτικό σύμβουλο, ενώ ενήργησαν μόνο ο όταν ο Κουκούτσης επιχείρησε να χτυπήσει τη Βασιλική Κατριβάνου.

Σε δηλώσεις της στο alterthess.gr η κ.Κατριβάνου κάνει λόγο “για βία από την πλευρά της Χρυσής Αυγής που δεν γνωρίζει όρια”, για να συμπληρώσει ότι “είδαμε ότι ακόμη και μέσα στο Κοινοβούλιο οι Χρυσαυγίτες με θράσος βάλλουν εναντίον όλων”.

 tvxs.gr

Η κόρη του Ρασούλη απαγορεύει στην Χρυσή Αυγή να χρησιμοποιεί τραγούδια του πατέρα της

Με μία οργισμένη ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, η Ναταλία Ρασούλη, δηλώνει πως απαγορεύει από την Χρυσή Αυγή σε συγκεντρώσεις της να χρησιμοποιεί τραγούδια του πατέρα της.

Αφορμή για το συγκεκριμένο σχόλιο ήταν η μουσική υπόκρουση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Κόρνιθο για τους μετανάστες, με το τραγούδι του Μανώλη Ρασούλη, «Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ», στην οποία συγκέντρωση συμμετείχε και το εν λόγω κόμμα.

Αναλυτικά η Ναταλία Ρασούλη έγραψε στο λογαριασμό της στο twitter:

«Μέχρι να δοθεί το επίσημο ανακοινωθέν, και σε συμφωνία με την συνθέτρια του τραγουδιού, Βάσω Αλαγιάννη, ως δικαιούχος διαχειρίστρια του πνευματικού έργου του πατέρα μου και στιχουργού του τραγουδιού «Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ», Μανώλη Ρασούλη, απαγορεύω ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ την χρήση του εν λόγω τραγουδιού από την οργάνωση «Χρυσή Αυγή», λόγω εξαιρετικά μεγάλου πολιτικού και ιδεολογικού χάσματος της έννοιας του τραγουδιού αυτού, με τις δράσεις της συγκεκριμένης οργάνωσης. Οποιαδήποτε χρήση του τραγουδιού «Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ» από την οργάνωση «Χρυσή Αυγή», τη θεωρώ άκρως επικίνδυνη και εθνικά παραπλανητική».

''Κόλαση στο παρεκκλήσι'' - Ταινία πορνό με πρωταγωνιστή ιερέα;

Τις αποκαλύψεις έκανε ο ίδιος ο ιερέας που είπε ότι θα πρωταγωνιστήσει επειδή ήταν αδύνατον να αρνηθεί την αμοιβή που του προσέφεραν...

Πρόκειται για Πατρινό ιερέα ο οποίος υποστήριξε σε τηλεοπτικό συνεργείο (σε δημοσιογράφο και εικονολήπτη) πως... είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει σε ταινία πορνό και μάλιστα θα αμoιφθεί πλουσιοπάροχα για την θετική απάντησή του και την υλοποίηση του σχεδίου του παραγωγού.

Η είδηση κυκλοφόρησε από στόμα σε στόμα και όλοι έλεγαν πως ακόμη και «πλάκα» να έκανε, τέτοιοι ισχυρισμοί δεν συνάδουν με το ιερό ράσο και το λειτούργημα ενός ιερέα που υπηρετεί τον Θεό και την Εκκλησία. Πόσο μάλλον όταν ο συγκεκριμένος παπάς προχώρησε και σε... λεπτομέρειες σε σχέση με την ταινία.

Δήλωσε πως η συμμετοχή του στην συγκεκριμένη ταινία πορνό «αξιολογήθηκε» στα 150.000 ευρώ, ενώ οι παρτενέρ του φέρουν τα ονόματα Ελίζαμπεθ και Εμμανουέλλα! Ο Πατρινός ιερέας αποκάλυψε και το όνομα της ταινίας: «Κόλαση στο παρεκκλήσι»!
Σύμφωνα με το dete.gr, τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου έμειναν... άναυδα. Δεν πίστεψαν τους ισχυρισμούς του ιερέα, όμως εκείνος έδειχνε να επιμένει. Μάλιστα ο εικονολήπτης έβγαλε και φωτογραφία τον ιερέα (έχοντας λάβει την άδειά του) προκειμένου να επιβεβαιώσει το αληθές των ισχυρισμών του.
Οι πληροφορίες του τηλεοπτικού συνεργείου και η φωτογραφία του ιερέα (με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του) έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα τα σχόλια που αναρτήθηκαν αποτύπωναν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τον αποτροπιασμό της κοινής γνώμης για την πρόθεση του παππά!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ από την Κάνηθο στην Αρτάκη

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Χαλκιδέων ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2012 το θεατρικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου Κανήθου σε συνεργασία με το Αεικίνητο θέατρο Ευρίπου παρουσιάζει για τελευταία φορά την θεατρική παράσταση ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ στην Αρτάκη στο πάρκο ΚΥΖΙΚΕΙΩΝ την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00.

Κλείνει το ΙΚΑ στον Καράμπαμπα - Χωρίς γιατρό 20.000 ασφαλισμένοι

O πολιτιστικός σύλλογος Κανήθου, Χαλκίδας διαμαρτύρεται έντονα για το κλείσιμο του παραρτήματος του ΙΚΑ στον Καράμπαμπα. 

 

Πάνω από 20.000 και πλέον ασφαλισμένοι μένουν χωρίς ιατρό και παρακαλούν τους υπευθύνους να αναθεωρήσουν την απόφασή τους …….

Τροχαίο στον "Κολοβρέχτη": ΙΧ "στούκαρε" σε στύλο της ΔΕΗ

Πριν από λίγη ώρα τροχαίο σημειώθηκε στην περιοχή "Κολοβρέχτης" όπου βρίσκεται στην Εθνική Οδό Ψαχνών-Ν. Αρτάκης. 

Για αδιευκρίνιστους ακόμη λόγους Ι.Χ. όχημα έφυγε από την πορεία του με αποτέλεσμα να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα της πορείας και  να προσκρούσει σε στύλο της ΔΕΗ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετές υλικές ζημιές στο όχημα, αλλά ευτυχώς ο οδηγός να μην υποστεί ούτε ένα τραύμα.

Στο σημείο αμέσως πήγε και η τροχαία Χαλκίδας ώστε να διεξάγει έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

Σεισμός με το "καλημέρα" στην Ιστιαία.

Σεισμός με το "καλημέρα" στην Ιστιαία.

 

Σεισμική δόνηση  3,8 ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 9:17 στην Βόρεια Εύβοια. 

 

Το επίκεντρο ήταν στα 10 χλμ νοτιοανατολικά της Ιστιαίας και το εστιακό βάθος μόλις στα 5 χλμ. 

 

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς να έχουν καταγραφεί ζημιές.

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μουρτερή, στην Κύμη

Στην Εύβοια, η φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μουρτερή, στην Κύμη. 

 

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο. 

 

Ακόμη ένα πύρινο μέτωπο είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Ελαία.

Η Αρτάκη ξέρει να κρατά τις παραδόσεις


Η Αρτάκη ξέρει να κρατά τις παραδόσεις και το απέδειξε, άλλη μια φορά με το «6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών»

Στην εκδήλωση που έγινε στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2012»
συμμετείχαν:

1)Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων «Η ΓΡΙΖΑ», 2)Σύνδεσμος Πελοποννησίων Εύβοιας «Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ», 3)Σύλλογος Κρητών Εύβοιας «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ», 4)Χορευτικός Πολιτιστικός ¨ομιλος Ασωπίας «ΕΙΛΕΣΕΙΟΝ», 5)Πολτιστικός Σύλλογος Αλιάρτου, Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Αλιβερίου, 6)Όμιλος Λαϊκής Παράδοσης Μεγάρων «ΑΛΚΑΘΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΡΙΑ», 7)Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Λουκισίων «Η ΑΝΘΗΔΩΝ», 8)Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου Αμαρύνθου και 9)Χορευτικό Εργαστήρι ΔΟΑΠΠΕΧ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ.

Η Επιμέλεια ήταν του Θοδωρή Γιαννακάρα

Σήμερα, Σάββατο 25 Αυγούστου, ώρα: 21:00  στην  Παραλία Ν. Αρτάκης θα δοθεί «Παράσταση Κλασικού & Μοντέρνου Χορού» που προσφέρει η Σχολή Χορού ¨Υφαντή Παρασκευή¨.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν την Τετάρτη 29 Αυγούστου, ώρα: 21:00 με μια ξεχωριστή εκδήλωση στην  Παραλία Ν. Αρτάκης.

Η καθιερωμένη «Γιορτή του Ψαρά», δεν θα κλείσει για εφέτος τον εορταστικό θεσμό των Κυζικείων, αλλά αποτελεί μια πρόγευση, λίγο πριν τη λήξη των εκδηλώσεων στη Ν. Αρτάκη στις 5 Σεπτεμβρίου, με μια ξεχωριστή τελετή λήξης των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2012».

Δύο μέρες πριν τη 2η Πανσέληνο του Αυγούστου ο χορός, το τραγούδι και οι ψαρομεζέδες προϋποθέτουν μια ξεχωριστή εορταστική βραδιά στο χώρο της παραλίας (Ανεμόμυλος), με την αμέριστη συμπαράσταση και συμμετοχή όλων των Συλλόγων Αλιέων Ν. Αρτάκης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Οι Ανιχνευτές του 1ου Συστήματος Προσκόπων Μεσσαπίων: Πρόλαβαν να δούν την Χίο πριν καεί...

Οι Ανιχνευτές του 1ου Συστήματος Προσκόπων Μεσσαπίων στα πλαίσια δράσης τους επισκέφθηκαν το νησί της Χίου. Στη δράση συμμετείχαν οι Ανιχνευτές: Μαρια Δημητριου, Κατερίνα Κηρύκου, Μαρία Παράκατη, Χριστίνα Ρόγκα, Νίκος Ρουσονικολός, Ελευθερία Σίδερη, Ευδοξία Ψαρρά.

Οι Ανιχνευτές επισκέφθηκαν την πόλη της Χίου (βιβλιοθήκη Κοραή, Ναυτικό Μουσείο, Μονή Παναγίας Βοήθειας, Κάστρο). Επίσης Ανάβατος, Νέα Μονή. Τις παραλίες Ελίντα και Εμπορειός (Μαύρα Βόλια) Τα μαστιχοχώρια Νένητα, Πυργί και Μεστά.

Στα Μεστά συμμετείχαν στην προετοιμασία και διεξαγωγή του ετήσιου πανηγυριού της Σούμας (11/8). Επίσης έκαναν το γύρο του Κάμπου με ποδήλατα (Κάμπος είναι η περιοχή με 200 αρχοντικά πλουσίων Χιωτών εμπόρων των προηγούμενων αιώνων)

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί τους μας εξέφρασαν τη θλίψη τους ότι 3 μέρες αργότερα, όμορφα μέρη που επισκεφθήκαμε κάηκαν από την πυρκαγιά που ακόμα κατακαίει τη Χίο.

 messapianews.gr

Βενζινοπώλης με θαλαμηγό και 80χρονη με νυκτερινό κέντρο

Ιδιοκτήτη πρατηρίου βενζίνης με ...θαλαμηγό μήκους 30 μέτρων, αξίας τουλάχιστον πέντε εκατομμυρίων ευρώ, εντόπισαν πριν δύο 24ωρα στελέχη του ΣΔΟΕ στην Ηγουμενίτσα.

Ο βενζινοπώλης, η επιχείρηση του οποίου έχει έδρα την Πάτρα, υποστήριξε ότι το υπερπολυτελές σκάφος ανήκε σε Αμερικανό επιχειρηματία για τον οποίο διαπιστώθηκε ότι είναι νεαρός εργαζόμενος που πλένει πιάτα σ' εστιατόριο στις ΗΠΑ.


Επιπλέον, το ΣΔΟΕ διερευνά υπόθεση 80χρονης γυναίκας που δηλώνει εισόδημα 12.200 ευρώ κι η οποία, όπως έγινε γνωστό, διακινεί στους τραπεζικούς της λογαριασμούς ποσά που υπερβαίνουν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Η 80χρονη εμφανίζεται ακόμη ως ιδιοκτήτρια μεγάλου νυκτερινού κέντρου της παραλιακής λεωφόρου, όπου εμφανίζονται ιδιαίτερα γνωστοί καλλιτέχνες. Η διαπίστωση αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μέσω των λογαριασμών της 80χρονης διακινείται «μαύρο χρήμα».

Στελέχη του ΣΔΟΕ κάνουν λόγο για δύο κραυγαλέες όσο κι ενδεικτικές περιπτώσεις ύποπτου πλουτισμού και
ασύδοτης φοροδιαφυγής. Και στις δύο περιπτώσεις οι ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών θα ελέγξουν τα πλήρη περιουσιακά στοιχεία τους.

Το ενδιαφέρον για τον βενζινοπώλη - ιδιοκτήτη της θαλαμηγού εστιάζεται στο ποιες είναι οι άγνωστες συναλλαγές του και πως κατόρθωσε να αποκτήσει σκάφος που έχουν στην κατοχή τους συνήθως «ιδιοκτήτες πετρελαιοπηγών κι όχι βενζινάδικου», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά υπάλληλοι του ΣΔΟΕ.

Από την άλλη πλευρά, έχει ζητηθεί να υπάρξει πλήρης έλεγχος στα λογιστικά βιβλία του νυκτερινού κέντρου της παραλιακής σε συνδυασμό με το άνοιγμα όλως των τραπεζικών λογαριασμών της 80χρονης γυναίκας.

Tips για να διατηρήσετε το χρώμα του πεντικιούρ

Για να είστε πάντα περιποιημένες χωρίς ατυχήματα στο πεντικιούρ και μεγαλύτερη διάρκεια στο χρώμα, δείτε τις παρακάτω συμβουλές.

1. Ακόμα και αν η επιφάνεια του χρώματος φαίνεται να έχει στεγνώσει, στην πραγματικότητα τα στρώματα του βερνικιού στα νύχια είναι ακόμα νωπά. Χρειάζονται μερικές ώρες για να στεγνώσει εντελώς το χρώμα ώστε να παραμείνει αναλλοίωτο και να διαρκέσει περισσότερο.

2. Μετά το πεντικιούρ πάντα να φοράτε σαγιονάρες, flip flop ώστε να μην χαλάσει το βερνίκι στα νύχια. Σε περίπτωση που φοράτε κλειστά παπούτσια, απλώστε αρκετό λάδι σώματος ή νυχιών πάνω από το βερνίκι, έτσι θα προστατέψετε το χρώμα στα νύχια.

3. Καλύψτε με το βερνίκι και τις άκρες των νυχιών, έτσι το χρώμα δεν θα ξεφλουδίσει εύκολα και θα διατηρηθεί περισσότερο. Όταν το νύχια είναι πολύ φαρδιά λογικό είναι να αφήνουμε μικρά κενά στα πλάγια, στην περίπτωση αυτή καλό είναι να απλώσετε αρκετή βάση base coat και στο τελείωμα αρκετό στεγνωτικό βερνίκι και στις άκρες των νυχιών.

4. Αποφύγετε την γυμναστική, τα κλειστά παπούτσια ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος για μια ημέρα. Έτσι θα προστατέψετε το υπέροχο πεντικιούρ σας και διατηρηθεί περισσότερο. Όπως είπαμε το βερνίκι θέλει αρκετές ώρες για να στεγνώσει εντελώς!

5. Μετά το πεντικιούρ τα πετσάκια είναι απλά υπέροχα, απαλά, ενυδατωμένα και το βερνίκι φαίνεται πιο φωτεινό και ξεχωρίζει. Μετά από 2-3 μέρες όμως το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο – υπάρχει λύση. Απλώστε καθημερινά και αν είναι απαραίτητο 2-3 φορές την ημέρα, ένα ενυδατικό λάδι νυχιών σε πετσάκια και νύχια.

6. Απλώστε top coat μια φορά την εβδομάδα πάνω από το βερνίκι, καλύπτοντας ολόκληρο το νύχι και ειδικά τις άκρες.

7. Αν είχατε ατύχημα με το χρώμα στα νύχια και έμεινε στάμπα, τότε βουτήξτε τον δείκτη σε ασετόν, περάστε απαλά την επιφάνεια του χρώματος για να γίνει λεία και στην συνέχεια απλώστε πάλι ένα στρώμα από το ίδιο βερνίκι.
jenny.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...