Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΣΙΝΕ ΜΑΓΙΑ: The Twilight Saga: Breaking Dawn - Μέρος 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn
The Twilight Saga: Breaking Dawn (Photo credit: Wikipedia)
Το Πέμπτο και τελευταίο μέρος της ταινίας The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 του Μπίλ Κόντον, θα προβάλλεται από την  Πέμπτη 15/11 εως την Τετάρτη 21Νοεμβρίου στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ στην Χαλκίδα με 3 προβολές.


Παίζουν: Ρόμπερτ Πάτινσον, Κρίστεν Στιούαρτ, Λι Πέις, Ντακότα Φάνινγκ, Τέιλορ Λότνερ, Πίτερ Φατσινέλι, Μπίλι Μπερκ, Μάικλ Σιν, Άσλι Γκριν, Μάγκι Γκρέις, Νίκι Ριντ, Κέλαν Λουτζ, Μακένζι Φόι

 Στο πέμπτο και τελευταίο μέρος παρακολουθούμε την προσαρμογή της Μπέλα στη νέα της ζωή ως βαμπίρ, καθώς και την μεταμόρφωσή της από τον πιο αδύναμο κρίκο σε κυρίαρχο του παιχνιδιού. Την εμφάνισή της κάνει για πρώτη φορά και η δεκάχρονη Μακένζι Φόι με την ξεχωριστή της ομορφιά, ως το «αθάνατο παιδί» της Μπέλα και του Έντουαρντ. Η μικρή Ρενέσμι με τη μοναδικότητά της θα ανατρέψει τις ισορροπίες, φέρνοντας τους Κάλεν αντιμέτωπους με τους Βολτούρι, και θα σημάνει μια απρόσμενη και σοκαριστική εξέλιξη για το λυκάνθρωπο Τζέικομπ Μπλακ. Στη σκηνοθετική καρέκλα βρίσκουμε πάλι τον βραβευμένο με Όσκαρ Μπιλ Κόντον (“Gods and Monsters”). Η Μπέλα ξυπνάει μεταμορφωμένη, αφού πλέον είναι μητέρα και βρικόλακας.
Ενώ ο σύζυγός της, ο Έντουαρντ, απολαμβάνει την ομορφιά, την ταχύτητα και τον ασυνήθιστο αυτοέλεγχο που διαθέτει, η καινούργια Μπέλα δεν ένιωσε ποτέ πιο ζωντανή. Ταυτόχρονα, το πεπρωμένο του καλύτερού της φίλου, του Τζέικομπ Μπλακ, περιπλέκεται με αυτό της πανέμορφης και μοναδικής κόρης της, της Ρενέσμι. Η άφιξη όμως ενός τόσο σπάνιου πλάσματος, ενώ συσφίγγει τους δεσμούς της πολυπληθούς οικογένειας, σύντομα θα πυροδοτήσει μια σειρά εκρηκτικών γεγονότων που απειλούν να τους καταστρέψουν όλους.


Κινηματογράφος ΜΑ.ΓΙΑ MovietoneΑβάντων 83 - Χαλκίδα
Τηλ: 2221025625

ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ : 17.30-20.00-22.30

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:




Enhanced by Zemanta

Ο Τσίπρας στη ΛΑΡΚΟ

Το εργοστάσιο της Λάρυμνας θα επισκεφθεί αύριο το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣYPIZA - ΕΚΜ, Aλέξης Tσίπρας.

Ο πρόεδρος θα συναντηθεί και θα μιλήσει με εκπροσώπους των εργαζομένων και της διοίκησης της ΛAPKO.

Οι βουλευτές του κόμματος, που είχαν επισκεφθεί τη ΛΑΡΚΟ πρόσφατα τοποθετήθηκαν κατά του ξεπουλήματος της βιομηχανίας σε ιδιώτες.

Enhanced by Zemanta

«Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας» στο Πανεπιστήμιο Στερεάς

Η «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΚΕ) Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας» διοργανώνει στο Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική την «Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας 2012» από τις 20 έως 23 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, που αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκοσμίως ετήσια γιορτή για νέους επιχειρηματίες.

"Συνήγορο του επιχειρηματία" απέκτησε το Επιμελητήριο Εύβοιας

"Συνήγορο του επιχειρηματία" απέκτησε το Επιμελητήριο Εύβοιας και οι υπηρεσίες του θα παρέχονται δωρεάν στα μέλη του.


Η νέα υπηρεσία του Επιμελητηρίου αναλαμβάνει να συλλέξει ερωτήματα, διαμαρτυρίες και προβληματισμούς των μελών του Επιμελητηρίου για τα οποία απαιτείται νομική γνωμοδότηση και εν συνεχεία να τα διαβιβάσει στο νομικό σύμβουλο.

Αυτός με την σειρά του, αφού γνωμοδοτήσει, θα διαβιβάσει μέσω του Επιμελητηρίου την απάντηση στο ενδιαφερόμενο μέλος. Σημειώνεται ότι ο νομικός που υπηρετεί το θεσμό του  "Συνηγόρου του Επιχειρηματία" δεν έρχεται σε άμεση επαφή με τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες.

Η διαδικασία παροχής νομικών συμβουλών είναι η εξής:

Οι επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Ευβοίας θα απευθύνουν το ερώτημά τους συμπληρώνοντας και υποβάλλοντας ηλεκτρονικά μία ειδική φόρμα. Σε περίπτωση, που δεν είναι δυνατόν να γίνει ηλεκτρονικά η αποστολή του ερωτήματος, θα αποστέλλεται στο fax. 22210 80918.

Την ειδική φόρμα υποβολής του ερωτήματος μπορούν να προμηθευτούν οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Εύβοιας ή να την παραλάβουν από τα γραφεία του στη Χαλκίδα. 

Αποστόλου: Ξεπουλάνε το κτήριο της ΔΟΥ Χαλκίδας

Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Βαγγέλης Αποστόλου, καταγγέλει ότι "στις προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ στον οποίο έχει μεταβιβαστεί ένα τεράστιο μέρος της ακίνητης και κινητής περιουσίας του δημοσίου είναι το άμεσο ξεπούλημα του νεόδμητου κτηρίου της ΔΟΥ Χαλκίδας, το οποίο μόλις πριν από μερικά χρόνια ολοκληρώθηκε και μπήκε σε λειτουργία".

Ο Βουλευτής σε ανακοίνωση του τονίζει ότι:

"Στη λίστα μάλιστα του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρεται το συγκεκριμένο κτήριο ως Β' ΔΟΥ Χαλκίδας. Οι φωστήρες των μνημονίων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας δεν έκαναν καν τον κόπο να διευκρινίσουν αν υπάρχουν ή όχι δύο ΔΟΥ Χαλκίδας και εάν έχουν δικά τους ιδιόκτητα κτήρια.

Η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί είναι σίγουρο ότι ταυτόχρονα θα υπάρξει και προίκα στο μελλοντικό αγοραστή, το μίσθωμα στέγασης των υπηρεσιών της ΔΟΥ μέσα από μία σύμβαση που μπορεί να φτάσει τα 99 χρόνια."
Enhanced by Zemanta

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο 45χρονος στρατιωτικός Bασίλης Πουρνής

Στα 45 χρόνια του έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο, που έδινε τον τελευταίο καιρό ο 45χρονος στρατιωτικός Bασίλης Πουρνής. 

Ο Βασίλης, που καταγόταν από την Μακρυκάπα , υπηρετούσε στη Σχολή Πεζικού με το βαθμό του ανθυπασπιστή. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Χαλκίδας.


Περήφανος άνθρωπος ο Βασίλης δεν μιλούσε για την αρρώστια του. Eλάχιστοι γνώριζαν τη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή.

Η είδηση για το χαμό του βύθισε στο πένθος την οικογένεια του, τους συναδέλφους του και τους φίλους.

H κηδεία του θα γίνει αύριο Tετάρτη 14 Nοεμβρίου στις 3 το μεσημέρι από το ναό της Αγίας Παρασκευής στη Μακρυκάπα.

Υπάρχει εναλλακτική πολιτική πρόταση σήμερα για την αντιμετώπιση του ελλείμματος και του χρέους της χώρας ;

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ
Στελέχους της ΔΗΜ.ΑΡ.

Πέρασαν τρία περίπου χρόνια από το 2009 που η χώρα μας εισήλθε στη στενωπό της κρίσης. Στο τέλος του 2009 μας έλειπαν περίπου 25 δισ. ευρώ από τα ταμεία μας για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Το έλλειμμα βέβαια αυτό μπορεί να ήταν από τα μεγαλύτερα της τελευταίας δεκαετίας, αλλά γενικά δεν ήταν άγνωστο σε όσους παρακολουθούσαν τα δημοσιονομικά της χώρας, παρ’ όλες τις προσπάθειες αλλοίωσης των στοιχείων που επιδίδονταν οι κρατούντες για να κοροϊδεύουν τους «κουτόφραγγους». Απλά μέχρι τότε το χρήμα στις αγορές έρεε άφθονο και ο διεθνής δανεισμός της χώρας ήταν σχετικά φτηνός. Όμως μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2007 οι αγορές «μαζεύτηκαν» και ο δανεισμός έγινε ακριβός για τη χώρα μας και με τα δημοσιονομικά δεδομένα του 2009, απαγορευτικός. Και δεν είναι τυχαίο ότι η κρίση δεν επηρέασε το ίδιο όλες τις χώρες. Η χώρα μας όπως και μια σειρά άλλοι αδύνατοι κρίκοι του συστήματος, κτυπήθηκαν περισσότερο. Ένα επιχείρημα που άκουσα είναι ότι δεν φταίει η χώρα μας για την κρίση, αφού είναι παγκόσμια και χτύπησε την πόρτα και άλλων χωρών. Ναι, ασφαλώς η κρίση έχει την παγκόσμια και ευρωπαϊκή της διάσταση, για τις οποίες δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι. Πρέπει να είμαστε παρόντες και να συμμετέχουμε στις άμεσες μελλοντικές ευρωπαϊκές διαδικασίες, που θα διαμορφώσουν τους όρους αντιμετώπισης της κρίσης και του δημόσιου χρέους της κάθε χώρας, υπέρ των λαών και των κοινωνιών. Γι αυτό είναι στρατηγικής σημασίας η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη στην προοπτική μιας δημοκρατικής ολοκλήρωσης και ομοσπονδοποίησης της. Γιατί μόνη της η χώρα μας, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει προκλήσεις με παγκόσμια διάσταση. Αυτή είναι η μια πλευρά. Η άλλη πλευρά όμως, που αποκρύπτουν τεχνηέντως κάποιοι, είναι οι ενδογενείς αιτίες που συνδέονται με την κρίση στην κάθε χώρα ξεχωριστά. Δηλαδή το πως εκδηλώνεται σε κάθε χώρα η κρίση, έχει να κάνει με το επίπεδο της οικονομίας της κάθε χώρας, με τις ασφαλιστικές δικλείδες που διαθέτει για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων και με άλλα σημαντικά γνωρίσματα που χαρακτηρίζουν μια σύγχρονη ευρωπαϊκή οικονομία και κοινωνία. Και στον τομέα αυτό η χώρα μας ήταν τελείως απροετοίμαστη. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Θρήνος στην Αρτάκη για το νέο θύμα των τροχών.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Θρήνος  στην Αρτάκη για το νέο θύμα των τροχών. Χτες το μεσημέρι, λίγο μετά τη 13.30, στον κεντρικό δρόμο της πόλης ένα φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε ένα ηλικιωμένο που πήγαινε να διασχίσει τον δρόμο.

Σοκαρισμένοι οι περαστικοί δεν μπορούσαν με τίποτα να πιστέψουν αυτό που συνέβαινε μπροστά στα μάτια τους.

Κάτω από συνθήκες που ερευνά η τροχαία Χαλκίδας, το φορτηγό παρέσυρε τον άτυχο άντρα και αμέσως μετά, επικράτησε πανικός. Μαζεύτηκε αρκετός κόσμος και  κάλεσαν τις πρώτες βοήθειες.

Αν και μεταφέρθηκε γρήγορα στο νοσοκομείο της πόλης δυστυχώς ο 88χρονος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στον δρόμο. 

Και όλα αυτά γιατί , χρόνια τώρα λένε οι αρμόδιοι οτι θα κατασκευαστεί η παράκαμψη της Αρτάκης με ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, αλλα δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα. Και αυτό γιατί τα συμφέροντα ορισμένων επιχιερηματιών είναι μεγάλα και εμποδίζουν την κατασκευή του νέου δρόμου. Θέλουν να περνούν τα ΙΧ μέσα από την Αρτάκη για να πουλάνε τυρόπιτες και... μπιχλιμπίδια στους περαστικούς.

Κάτι παρομοι γινόταν και στο Βαθύ Αυλίδας αλλά όταν κατασκευάστηκε ο νέος δρόμος "ανέπνευσαν"  από τα απανωτά τροχαία και έπαυσαν να πληρώνουν "φόρο αίματος". Οι Αρτακιανοί πότε θα το καταλάβουν;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...