Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ο Νεκτάριος Σφυράκης και οι Rock Alarm στην ΠΥΞΙΔΑ


Ο Νεκτάριος Σφυράκης και οι Rock Alarm το Σαββάτο 11/5/2013 στον πιο φιλοξενο και καταπληκτικο χωρο της Χαλκιδας , στην ΠΥΞΙΔΑ, Καλαμα 50 περιοχη Καραμπαμπας. Mαζί του μια ταλαντούχα φωνή η Ελπίδα Δημητρίου. 

Η Ελπίδα προσθέτει την δική της τρέλα και εμπειρία πάνω στην σκηνή και έρχεται να σας κατακτήσει με την ερμηνεία της στα πιο Rock μονοπάτια με έναν τρόπο δικό της που σίγουρα έχει να πει πολλά.

Ο Νεκτάριος και οι Rock Alarm δείχνουν φανερά ότι δεν τους είναι αρκετή απλά μια Rock κατάσταση, αλλά κάνουν την δική τους πρόταση δίνοντας ρόλο στο ίδιο τους το κοινό. Νεκτάριος Rocksssss

…On The Road Again... Βγήκαμε στο δρόμο και δε μας σταματάει κανείς.

Rock Alarm

Guitar - Giannis Raptis
Bass - Leonidas Filintas
Drums - Teo Christodoulou
Keyboard - Olga Galanaki

Facebook Fan Pages:
https://www.facebook.com/nektariossfirakis
https://www.facebook.com/Elpida.dimitriou.gr

Η ανέχεια και ένα πρωτόκολλο οδήγησαν τον υπολοχαγό στην αυτοκτονία


Με μια νέα καταγγελία, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων – Δίκτυο Φαντάρων Σπάρτακος αφήνει να εννοηθεί ότι η στρατιωτική ηγεσία του Στρατού φέρει την ηθική ευθύνη για την αυτοκτονία του 46χρονου υπολοχαγού, χθες στην Χαλκίδα, καθώς ο υπολοχαγός είχε ζητήσει να ανακληθεί αίτηση αποστρατείας που είχε καταθέσει αλλά δεν έγινε δεκτό το αίτημά του.

Ο υπολοχαγός, παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών παιδιών, υπηρετούσε σε μονάδα της Ριτσώνας. Όπως ανέφεραν χθες οι συνάδελφοί του, οι λόγοι της αυτοκτονίας ήταν οικονομικοί και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο υπολοχαγός είχε αναγκαστεί να εργάζεται και εκτός στρατού για να μπορεί να επιβιώσει.

Διαβάστε επίσης: Αυτοκτόνησε υπολοχαγός εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών

Το Δίκτυο Φαντάρων Σπάρτακος σήμερα αναφέρει ότι «ο υπολοχαγός, σύμφωνα με την εκτίμηση των συναδέλφων του, συντρίφτηκε από την αναλγησία του "συστήματος" το οποίο με τον τρόπο του κατόρθωσε να λυγίσει τις αντοχές του αξιωματικού».

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, που επικαλείται ο Σπάρτακος, ο υπολοχαγός είχε υποβάλει αίτηση αποστρατείας περίπου δύο μήνες πριν, υπολογίζοντας ίσως ότι θα μπορούσε να βρει μια εργασία στον ιδιωτικό τομέα.

«Λίγες ημέρες πριν το μοιραίο περιστατικό ο υπολοχαγός, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, ζήτησε την ανάκληση της αίτησης αποστρατείας. Οι υπεύθυνοι του Γενικού Επιτελείου Στρατού, όμως, αρνήθηκαν να την ανακαλέσουν γιατί έχει πρωτοκολληθεί», αναφέρει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

Ο Σπάρτακος θεωρεί ότι η άρνηση του ΓΕΣ να ανακαλέσει την αίτηση ήταν η εξέλιξη που οδήγησε τον υπολοχαγό στην απόγνωση. «Πιθανόν τα σχέδια που έκανε για μια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα να μην πήγαν καλά και η παραμονή στο στράτευμα να ήταν η μοναδική του επιλογή», εκτιμά.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης καταγγέλλει επίσης ότι σε αντίθεση με τον 46χρονο υπολοχαγό, ο οποίος ήταν αρχιτεχνίτης ηλεκτρονικών των πυραυλικών συστημάτων ΧΩΚ, το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει ανακαλέσει τρεις αιτήσεις παραίτησης ενός στρατιωτικού που έχει καταφέρει να φτάσει στον βαθμό του υποστράτηγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Αυτοκτόνησε υπολοχαγός, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, στη Χαλκίδα‏


«Η Μυλωνού» με τρία λαϊκά παραμύθια, ζωντανή μουσική, έρχεται στη Χαλκίδα


Έρχεται  στη  Χαλκίδα  η  Θεατρική ομάδα   «Μικρός  Νότος»  με   την επιτυχημένη Παιδική Θεατρική Εικαστική Διαδραστική Παράσταση «Η   Μ υ λ ω ν ο ύ » [τρία λαϊκά παραμύθια , ζωντανή  μουσική , κουκλοθέατρο και παντομίμα]

Ένα συναρπαστικό  ταξίδι στο κόσμο των παραμυθιών…. « Η πίστη, η υπομονή, η επιμονή και η αγάπη είναι αρετές του λαού που εκφράζονται μέσα από τα παραμύθια »

12 Μαΐου  2013  , ημέρα  Κυριακή   και  ώρα  11:00   το   πρωί στο      Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου της Χαλκίδας

Προσκεκλημένοι :   τα παιδιά της πόλης μας , με τους γονείς  και τους φίλους τους.

Συντελεστές

Σύλληψη ιδέας, θεατρική διασκευή & σκηνοθεσία………………………………………..Τάσος Ράτζος  
Συνεργάτης σκηνοθέτης, μουσική σύνθεση & επιμέλεια………………………………… Πέτρος Δαμουλής  
Παίζουν οι ηθοποιοί : ………..Μυλωνάς: ……………….. Λευτέρης Αγγελάκης   ή  Τάσος Αλατζάς
                                                 Παραμυθού:………………………………………Χρύσα Διαμαντοπούλου
                                                 Μυλωνού……… Γιώτα Μηλίτση  &  Βασιλιάς Στέφανος Παπατρέχας
Ζωντανή μουσική :………………………………………………………………. Η ομάδα Μικρός Νότος
Επιστημονική σύμβουλος στο διαδραστικό μέρος :……………………………….Μελίνα Χατζηγεωργίου
Ενδυματολογία :………………………………………………………………….Ιωάννα Παγιατάκη
Διδασκαλία κίνησης :………………………………………………………………Γιώτα Μηλίτση
Φωτογραφίες παράστασης :………………………………………………………..Τάσος Βρεττός
Ζωγραφική-κολάζ :……………………………………………………………………….Ιλάειρα Μισιρλιάδη
Βίντεο παράστασης :……………………………………………………………  Γιάννης Τζανετής
Μοντάζ:………………………………………………………………………………….  Κώστας Γρηγορακάκης


«Η Μυλωνού» είναι μία εκπαιδευτική, διαδραστική παράσταση που αξιοποιεί τα παραμύθια του παππού και της γιαγιάς, με πρωτοτυπία, φαντασία και δημιουργική διάθεση. Μικροί και μεγάλοι θα ξαφνιαστούν από το κουκλοθέατρο, που μεταμορφώνει εργαλεία καθημερινής χρήσης στην κουζίνα ή στον κήπο σε κούκλες, ενώ τα παιδιά θα αναλάβουν τα ίδια τη θεατρική δράση στο διαδραστικό μέρος της παράστασης.

'Ενα διαδραστικό μέρος, σχεδιασμένο από τη Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που καλεί τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά, με σκοπό κυρίως την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης τους. Mία παράσταση με έντονο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, όπου το παιδί εκφράζεται και μαθαίνει μέσα από διαδικασίες παιχνιδιού.


Ο σκηνοθέτης Τάσος Ράτζος, με πολυετή πείρα στο θέατρο για παιδιά και εφήβους,  έχει φροντίσει να υπάρχει υλικό δραστηριοτήτων, το οποίο στέλνεται σε κάθε σχολείο πριν την παράσταση. Οι δραστηριότητες αυτές έχουν μελετηθεί για να γίνονται στην τάξη την προηγούμενη και την επόμενη ημέρα της παράστασης. Έτσι, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα λαϊκά παραμύθια στην αυθεντική τους γλώσσα και αποκτούν συνείδηση θεατρικής πράξης. Οι εκπαιδευτικοί παίρνουν στα χέρια τους μια σειρά από εργαλεία και υλικά για δημιουργικές δραστηριότητες που θα προετοιμάσουν τα παιδιά για την παράσταση με μουσική, ζωγραφική, κατασκευές, παιχνίδια κίνησης και έκφρασης.

Η Μελίνα Χατζηγεωργίου, εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Εκπαιδευτικό δράμα -καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ- και η Άννα Παπαφίγκου, θεατρολόγος -ειδικευμένη στο Drama in Education, έχουν οργανώσει τη λειτουργία του διαδραστικού μέρους, έτσι ώστε η παράσταση να αποτελεί μια πραγματική «ψυχαγωγική» εμπειρία




Μπορείτε να δείτε ένα βίντεο για τη «Μυλωνού»,
στο: http://youtu.be/b3EFH8AUZx4


Διοργάνωση:

Η    204  Μ. Γ. Α. Π. (Μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας με έδρα την Αυλίδα)
Η     Περιφερειακή  Ενότητα  Ευβοίας    
Ο    Πανευβοϊκός   Σύλλογος « Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός »  με  την ευγενική συμπαράσταση του   ΔΟΑΠΠΕΧ.

Είσοδος Ελεύθερη.

       Για το Διοικητικό    Συμβούλιο

         Η  Πρόεδρος                    Η  Γραμματέας

Ειρήνη Μερτζιάνη       Αγγελική Κουτσαυλή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, προσκαλεί τούς υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, να συμμετάσχουν στις Θείες Λειτουργίες που θα τελεσθούν κατά τόπους πριν την έναρξη των εξετάσεων, για να λάβουν τη δύναμη και την εξ Ύψους ενίσχυση στον αγώνα τους αυτό.

1.      Την Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 και ώρα 20:00, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου για τα παιδιά των Αρχιερατικών Περιφερειών Κηρέως, Νηλέως και Αιγαίων.

2.      Την Τρίτη 14 Μαΐου 2013 θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας και ώρα 20:00, για τα παιδιά των Αρχιερατικών Περιφερειών Ιστιαίας και Αιδηψού.

3.      Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 και ώρα 21:00, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος για τα παιδιά των Αρχιερατικών Περιφερειών Χαλκίδος, Μεσσαπίων και Διρφύων.

Αυτοκτόνησε υπολοχαγός, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, στη Χαλκίδα‏

Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, ένας 46χρονος υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του, βουτώντας στο κενό από οικοδομή στην Χαλκίδα όπου και διέμενε.

Ο άτυχος στρατιωτικός, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Σε σημείωμα που άφησε ο αυτόχειρας στην οικογένεια του, ανέφερε τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα, ενώ ζητούσε συγγνώμη για την απόφαση του, προθέτοντας ότι δεν άντεχε άλλο.


ΔΥΟ ΜΠΟΥΚΕΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ


ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

«Συναντήσεις και Καταλαμπές του χορού με την νεοελληνική ζωγραφική».


Ο Σύλλογος «Τ’ Αλωνάκι» στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Θεωρία της Ελληνικής Χορευτικής Πράξης» που διοργανώνει η Ένωση Πολιτισμολόγων Ελλάδος «Εκαταίος», διοργανώνει διάλεξη με θέμα «Συναντήσεις και Καταλαμπές του χορού με την νεοελληνική ζωγραφική».

Όταν η ζωγραφική φτερουγείται στην πολύηχη κίνηση του χορού. Όταν ο χορός αναπνέει το γραφικό σήμαντρο και τα απεικάσματα της ζωγραφικής οίησης.

Εισηγητές:

  • Απόστολος Αποστόλου Δρ Φιλοσοφίας& Αισθητικής
  • Γιώργης-Βύρων Δάβος Δρ. Φιλοσοφίας, Θεωρητικός της Τέχνης, ποιητής

11/05/2013 & ώρα 18:00-20:00

Είσοδος ελεύθερη

Χαλκίδα Βορείου Ηπείρου 57, στην αίθουσα του συλλόγου «Τ’ Αλωνάκι».

Πληροφορίες στα τηλέφωνα του Συλλόγου 2221073688-6945553820 & στην υπεύθυνη του προγράμματος Εύα Ταυρή 6978235771

Κυκλοφορούσαν και οπλοφορούσαν στη Χαλκίδα και την Ερέτρια


Συνελήφθησαν, χθες (07-05-2013) το βράδυ στη Χαλκίδα και στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς των Β΄ και Δ΄ Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 45χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 33χρονος, κατηγορούμενοι για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, χθες περίπου στις 23:00 το βράδυ, αστυνομικοί της Δ΄ Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τον 33χρονο να κινείται πεζός σε περιοχή της Ερέτριας και σε έλεγχο που διενήργησαν, βρέθηκε μέσα σε τσαντάκι μέσης που έφερε πάνω του, ένα μαχαίρι μήκους (20) εκατοστών το οποίο και κατασχέθηκε.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα, αστυνομικοί της Β΄ Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τον 45χρονο να κινείται επίσης πεζός στην πόλη της Χαλκίδας και μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και ένα πτυσσόμενο στιλέτο.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Διαγωνισμός: Ευβοϊκό πρωινό και γλυκό


Την Τετάρτη 15 Mαΐου στη Χαλκίδα και ώρα 11:30 στο ξενοδοχείο «Λούσυ» θα γίνει ο τελικός του Πανευβοϊκού διαγωνισμού καθιέρωσης του ελληνικού ευβοϊκού πρωινού και γλυκού και της γαστρονομίας της Εύβοιας.

Σκοπός του διαγωνισμού που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Εύβοιας, σε συνεργασία με τον Τομέα Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής του IEK PRAXIS και τηνΈνωση Ξενοδόχων Ευβοίας, είναι η απόκτηση ταυτότητας της Εύβοιας, μέσα από τα προϊόντα και τις γεύσεις της.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...