Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Σπανούδη: Προϋπολογισμός 2012: Στο ίδιο έργο θεατές…

Κατά την 14η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς, η εκπρόσωπος του Αυτοδιοικητικού κινήματος, Δέσποινα Σπανούδη καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2012 με την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα παραμονή της εθνικής επετείου του ΟΧΙ, ημέρα ενός επονείδιστου και οδυνηρού «ναι», εμείς είμαστε για μια ακόμη φορά στο ίδιο έργο θεατές. Δεν θα ψηφίσω τον προϋπολογισμό, εξηγώντας τους λόγους που νομίζω ότι και άλλοι σύμβουλοι συμμερίζονται άσχετα με το τι τελικά θα ψηφίσουν:

- Γιατί κάτω από τις τραγικές συνθήκες για τη Στερεά Ελλάδα- την περιφέρεια με την μεγαλύτερη επίσημη ανεργία στη χώρα- ο προϋπολογισμός θα έπρεπε να αποτυπώνει μια πολιτική πρόταση για την τόνωση της απασχόλησης, την ανακούφιση της φτώχειας, την κάλυψη των τεράστιων αναγκών σε υποδομές παιδείας και υγείας, την ενίσχυση των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Αντί γιαυτό έρχεται ένα ακόμη αδιάφορο γραφειοκρατικό κείμενο, χωρίς κριτήρια και χωρίς κατευθύνσεις.

- Γιατί τα χρήματα είναι λίγα όπως αναφέρθηκε αλλά γιαυτό το λόγο είναι πολύτιμα. Δεν μπορεί για παράδειγμα να υπάρχουν σχολεία σε οικτρή κατάσταση όπως το ΤΕΕ Θήβας και να κατασκευάζονται γκαράζ και αποθήκες στη χοάνη εκατομμυρίων που ονομάζεται διοικητήριο Βοιωτίας και μάλιστα στην τελευταία στημένη δημοπράτηση με την ανοχή της μηδαμινής έκπτωσης.

- Γιατί σε καμιά περιφερειακή ενότητα δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει, τι έργα και δαπάνες σχεδιάζονται, αλλά υπάρχει ένας αντιπεριφερειάρχης που αποφασίζει μόνος του για όλα.

- Γιατί η περιφερειακή αυτοδιοίκηση όπως σχεδιάστηκε με τον Καλλικράτη και υπηρετείται από την περιφερειακή αρχή, συνεχίζει να είναι ένας συγκεντρωτικός, άκαμπτος, αδιαφανής θεσμός, αδιαπέραστος όχι μόνο για τους πολίτες αλλά και τους περιφερειακούς συμβούλους. Ένας θεσμός που εξυπηρετεί αποκλειστικά πολιτικές καριέρες, κεντρικές επιλογές και ιδιωτικά συμφέροντα.»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...